Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz Furfangos #198568 üzenetére
Hirdetésekben rengeteg baromságot lehet olvasni, a gyártás helye semmit se számít, főleg hogy a made in Japan is csak a drágább óráknál jelent japán összeszerelést.
A kinézett órákból létezik japán piacra gyártott változat SBDY009 és SBDC063 néven, főleg utóbbival össze lehet futni az ebay-en is, akár az itthoni árnál jelentősen olcsóbban, pl. ez az óra itthon SPB071J1 néven 285.000,-
Más: már a Miyota 9015-öt is másolják
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
-
Ruszki
senior tag
válasz Furfangos #197283 üzenetére
Fene a Búvárokat!
Itthon jelenleg van egy Casio MDV-106 és egy Orient M-Force Bravo EL0A003M.
@fagyalllo: +1
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Furfangos #197268 üzenetére
Ez sem rossz!Valami csak lesz! Szurkolok, hogy összejöjjön!
Világ összes pénze sem lenne elég, azokra az órákra ami tetszik és meg is venném!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
titán
válasz Furfangos #197231 üzenetére
Saját, sok éves tapasztalat. Nekem minden egyes órám (3ATM-től 30ATM-ig filléres kínai, drágább japán, svájci, alfa centauriról való) évek óta bírja rendszeresen a:
1. hideg vizet,
2. meleg, thermál vizet,
3. szaunát,
4. szaunázás utáni hideg merülőmedencét,
5. kutyaf..zát.Oszd be. Vagy foglalkozol ezzel az infóval, vagy nem.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
-
Aladdin
aktív tag
válasz Furfangos #2839 üzenetére
Azért a Rolexen túl is van élet. Az ETA gyárt hőkompenzált kvarcszerkezetet, ETA Thermoline néven, ráadásul némelyikbe még öröknaptár is kerül.
Egy ilyen, nem túl drága óra az Omega Const. Perpetual. Ezt már nem gyártják, de van helyette Double Eagle Perpetual.
Vagy a Breitlingek között a Colt Quartz széria is hőkompenzált, vagy a B1 és Aerospace is.
Ezek mind nagyon pontosak, COSC tanusítvánnyal.
A Longines VHP is hasonló szerkezetet használ, mint az Omega.
Az ilyen szerkezettel szerelt órák mind +/- 10 sec/éven belül vannak. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2841 üzenetére
nem vagyok Rolex függő, de ami jó-az jó.
sokféle svájci kvarc szerkezet létezik.
a nagyobb tömeggyártók: ETA, ISA, Ronda, TechnoTime, stb.
a honlapjukon érdemes nézelődi.
és van néhány manufaktúra, akik saját szerkezeteket használnak.de pl. a Seiko kvarcai legendásan megbízhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2810 üzenetére
http://www.chrono24.com/hu/search/index.htm?showid=1544914&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&MODEL=tissot seastar 1000&numresults=1
http://cgi.ebay.de/NEW-TISSOT-Seastar-1000-MENS-DIVER-WATCH-T19159351_W0QQitemZ350283239943QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item518e821207
http://cgi.ebay.de/MENS-TISSOT-SEASTAR-1000-AUTOMATIC-DIVERS-HUGE-CASE_W0QQitemZ250558691999QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item3a56763a9f
http://www.vatera.hu/tissot_seastar_1000_automatic_300_m_160190846.html
-
-
válasz Furfangos #2735 üzenetére
"Aki kicsit is ért az órákhoz" - khm ezzel azért vitába szállnék. Amíg csuklón hordja az ember elég sas szeműnek kell lennie a szakértőnek. Mondjuk a körítésből egyből kiderül, hogy eredeti vagy sem. Mert akinek telik drága órára az nem Suzuki Swifttel jár...
Breitling nem volt egy jó példa mert árban a milliós tétel, tényleg kevesen engedhetik meg maguknak. De mondjuk egy TagHauer amit már lehet olyan 70-80 ezertől kapni nem biztos, hogy jobban járna az ember egy copy-val fél áron.
Ez a kisebbségi komplexus duma meg hülyeség, pont múltkor láttam a tv-ben egy műsort amiben egy pszihológus magyarázta, hogy mivel a Japánoknak a legkisebb a fütyijük ezért, hogy ellensúlyozzák a komplexusukat sokan vesznek S osztályos mercit. Gratuláltam is neki magamban a helyes következtetésért. Azért érdekes, hogy mindig azok védekeznek ezzel a kisebbségi komplexusos dologgal akiknek még a copy-ra se telik. Ezt most ne vedd sértésnek általánosságban mondtam. Vannak bizonyos dolgok amiben én sem tűröm meg a copy dolgokat.
Haver volt Senzen-ben (Kína) hozott magának egy Rolex-et, nem is tagadta, hogy bóvli, de akkor is jól mutat a csuklón.
Ahogy seiko is írta, nem vagyunk egyformák. Én nem tiltakoznék ha ezek közül kéne egyet hordanom: Replica site
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
ans
aktív tag
válasz Furfangos #2705 üzenetére
Seagull ST 19, a svájci Venus 175 kronográfon alapul. Sokszor használták hamis órákban. A kínai kronográf óraművek közül a legmegbízhatóbb.
Nekem van egy ilyen szerkezetű órám, egész pontosan ST1901 szerkezettel de az azt hiszem 23 köves (a linkelt óra pedig 21, az eredeti Venus 175 meg 19 köves volt). Ritkán hordtam, de úgy emlékszem, hogy napi 30 mp körül sietett, de ezt megbízhatóan tartotta, talán be lehetne szabályoztatni. Még csak fél éves körülbelül. Ennek az órának a kapcsán próbáltam egy kicsit elmélyedni a témában.
[ Szerkesztve ]
-
ans
aktív tag
válasz Furfangos #2703 üzenetére
Nem egészen úgy értettem. Ez az óra eredetileg kínai, 1963-ból, a kínai légierőnek készült, kínai szerkezettel, amit svájcból vettek meg. Hivatalosan.
Csak amit most újonnan lehet kapni, azt nem tudom, hogy mi is valójában, de mindenesetre jól néz ki, és a hátlap alapján seagull szerkezet van benne.
-
ans
aktív tag
válasz Furfangos #2686 üzenetére
Ez mondjuk nem hasonlít a Fortisra, de szerintem érdekes:
[Seagull 1963]
Kínai replika, csak azt nem tudom, hogy jelen esetben a replikát jó, vagy rossz értelemben kell használni. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2593 üzenetére
igen, létezik.
de lehetséges, hogy napközben késik 1-2"-et, éjjel visszasieti.
napi 3-4" eltérésre viszont belőhetőek.
pozicionális, és hőmérsékleti stabilitásuk nem 100%-os, de ez inkább az alap kivitelekre jellemző.
de pl. a Breitling az összes karórájához COSC bizonyítványt ad, és óráinak 99%-ában ETA szerkezet ketyeg.
a másik nagy kronométer-guru a Rolex, de ők saját szerkezettel dolgoznak. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2591 üzenetére
kronométer bizonyítvány=COSC
itt olvashatsz róla bővebben: http://www.cosc.ch/portrait.php?lang=en
néhány szóval: nagypontosságú mechanikus órák, melyeknek napi járáseltérése +6, -4 másodpercnél nem lehet több sem különböző pozíciókban, sem különböző hőmérsékleteken.
ugyanilyen kritériumok vannak kvarcórákra is, természetesen sokkal kisebb értékre.manapság már az alap szerkezetek többsége is "tudja" ezt.
-
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2312 üzenetére
hát az a meleg tutira nam jó neki!
igyekezz ilyesmit máskor nem csinálni!Németországban van egy DCF adó, onnan hosszúhullámon folyamatosan érkezik a szinkronjel.
ez a legpontosabb lehetőség, ami nálunk elérhető.egy normál kvarcóra havonta max. 15"-et térhet el a pontos időtől, egy hőkompenzált precíziós kvarc évente térhet el ugyanennyit.
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2308 üzenetére
ha egy kvarcóra (de egy mechanikus is) két percet késik két nap alatt, akkor ott valami bibi van.
ellenőrizd rendszeresen, és ha megismétlődik, vidd vissza!
a szerkezet javíthatatlan, csak cserélni lehet!
én rádiós ébresztőórához szoktam hasonlítani a karóráimat, ilyeneket sok helyen, olcsón lehet már venni.
mondjuk van egy rádiós Casio-m is, tehát több viszonyítási alappal rendelkezem. -
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2273 üzenetére
ha lehet minőségi rangsort csinálni az olcsóbb automata szerkezetek között, akkor ETA-Seiko-Orient.
Végülis az Orientek ár-érték aránya egészen jó, és nem megvetendő a járástartalék kijelzésük.
De pontosság terén lemaradnak a svájciaktól.
Nincs tapasztalatom a tartósságukról sem, de nem hinném, hogy hamar tönkremennének.
Én nem beszéllek le a kvarcórákról, mert a mechanikusakhoz "elhivatottság" kell! -
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2229 üzenetére
akinek a pontosság számít, az vegyen kvarcot.
akit érdekel a feeling, az vegyem mechanikusat.
a normál kvarcok havi ~15"-et térnek el, a precíziós hőkompenzált kvarcok évente ennyit.
ha még ez is sok, akkor rádiókontrollos órát kell választani.
jó esetben naponta szinkronizálnak. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2221 üzenetére
íme, a háromféle kivitel közötti eltérések rövid leírása (pontosság terén):
* the Standard grade is adjusted in two positions with an average rate of +/-12 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* while the Top grade is adjusted in five positions with an average rate of +/-4 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-10 seconds/day. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2221 üzenetére
a legtöbb egyszerű svájci automata órában vagy ETA 2824, vagy ETA 2892 szerkezet ketyeg.
még a leg"alapabb" kivitelű is megfelelő a napi használatban.
napi 10" alatti pontosságra a legtöbb beszabályozható.
a drága órákba néha a finomabb kivitelt rakják, azoknak jobb a stabilitása. -
concret_hp
addikt
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2219 üzenetére
sajna a Victorinox órákat nem forgalmazzák kis hazánkban.
jó kis órák, svájci szerkezeteket használnak.
a Tissot sem rossz, de ragaszkodj a garanciához.
sajnos mostanában a low-cost vonalon előszeretettel használnak javíthatatlan (megbonthatatlan) kvarc szerkezeteket, és az árból ítélve Te sem mechanikusat választottál.
pedig "pontatlanságuk" ellenére sokkal megbízhatóbbak kvarc társaiknál, és kellő karbantartás mellett többszörös élettartamúak is lehetnek. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2216 üzenetére
KHS MissionTimer.
létezik kvarc szerkezetes (zöld---sárga---kék), és automata szerkezetes (kék) indexekkel.
az indexek helyén kis üvegcsövek vannak, tríciummal töltve.
a trícium felezési ideje kb. 12.5 év, tehát a csövecskék ~25 év múlva a mostani fényük negyedével fognak még világítani.
a világításhoz külső fényforrásra nincs szükség, éjjel csodálatos fénye van az órának.van komolyabb tríciumos óra is: Ball Engineer Hydrocarbon. ez már sajnos többszázezer Ft.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest