Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz #42007296 #192799 üzenetére
Nem kapkodom el. Félek, h a tokfülek kicsit elállnak csuklótól, és a klasszikus stílus miatt a mp mutató ugyebár nem visel lumét - szeretem a mp mutatót is látni.
Futizoli : Mi a különbség a 2409 és a 2414A szerkezet között? Csak a dátum?
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #192796 üzenetére
Köszi Ezzel már akkor is szemeztél, mikor én a Classicát megvettem Szép óra nagyon, láttam róla videókat, azokon mégjobban mutat !
futizoli : Ja, értem akkor úgy kérdezem, hogy mihhez vetted ?
-
nagyúr
Kinézek ma. Röviden beszámolok, hogy mi is van a fronton.
Vannak-e nepperek, biztos lesz egy pár sötét lény is, illetve van-e olyan akinek az arca miatt nehezen ment a megközelítés a duplaszéles ajtón is. Falbontás eddig még nem volt, de ez lehet, hogy most változik talán.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
válasz futizoli #192790 üzenetére
Köszönöm ! Nekem nem volt még mesh szíjam, idegenkedtem is tőle picit, de kifejezetten kényelmesnek mondanám. Állítható, nem a levagdosós féle.
Milyet rendeltél ?Polarstar : köszönöm ! Nem megyek, sajnos elég messze lekom és 1 napom rámenne, amit jelenleg nem tudok rászánni.
Solaire : köszönöm ! Szivem szerint vennék még egyet más színben is
Sungoo : miért haragszol a meshre ennyire ?
-
Mykeee0923
csendes tag
válasz 5-ös kezelő #192787 üzenetére
Nagy gratt hozzá.. rá is lesek az óra ékszeredre. Ezek szerint nem vagy mai darab te sem, fórum cimborám
-
5-ös kezelő
senior tag
Gondolom az a neve, vagy SeaGull 3600, de most nem túrom fel az emlékeimet.
5s alatt simán, és azt is tudom kompenzálni letevés módjával, és a felhúzás gyakoriságával /kétnaponta, naponta, vagy megvárva a lejárat (58óra) közeli időpontot - akkor kezd el szemmel láthatóan belassulni. Ha a klón ilyen szépen működik, akkor az eredetije mennyire jó lehet. Persze nem divat már a felhúzós óra, de megvan a varázsa számomra. Nemsokára visszaér két szovjet kézihúzósom is a kötelező szervizről, már alig várom. 40 éves az első újonnan kapott karórám.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz 5-ös kezelő #192784 üzenetére
Unitas. Mit értesz pontosság alatt per nap? Amúgy biztos nem ST36 van benne?
Annyira egyszerű szerkezet, még is legendás[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Már van, behívtak dolgozni, kevés a dolgozó még mindig. Különben is, mire felkelek, már pakolnak össze az árusok. Ilyen a délutánosok élete.
Barbár módon beragasztottam a Parnis "Radiomir" drót tokfüleit a tokba, miután sikeresen elnyírtam a mütyür csavarok meneteit. 22-es kétrészes szövetszíj lett rátéve, és nem is olyan rossz optikailag /a gyári 26-os/.
Hogy miért nem a kínai topikba írom ezt? Mert ez a 6497-es klón szerkezet kiérdemelte a pontosságával és eddigi megbízható működésével, hogy rendes órák között is megemlítsék. Kifejezetten szép és jó az egész óra, a hülye tokfülek ellenére is. Nagyon szeretem, és leolvasni sem gond.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
mbela69
csendes tag
szia,
én a watcgecko-tól vettem, aminek a stiftkiszedő vége 1mm körül van. gond nélkül belefért a fém óraszíj lehajtott füle melletti kis lyukba.itt pedig magyar beszerzésű bergeon.
http://www.oratechnika.hu/termek/231/bergeon-rugosful-szerelo-6767.html(kb ennyi volt a watchgecko-s is, mindkettő minőségi darab. itt a fórumon óva intettek az olcsó változatoktól)
fagyálló.
tudsz adni egy linket a fenti kinetic-hez. (az a gond a te tevékenységeddel , hogy bepakolgatsz itt jobbnál jobb és szebbnél szebb órákat, amivel én úgy járok, hogy hiába örülök az új snzf-nek, máris kezd villogni az agyamban a must have jelzés:-)[ Szerkesztve ]
-
Aske
aktív tag
Sziasztok,
tudtok mondani minőségi rugósfül nyitó szerszámot?
Ami van az csak bőrszíjhoz jó, mert túlságosan széles és a fémszíj nem hozzáférhető vele. (solid endlinknek a kis ablakába nem fér be)
-
nagyúr
válasz @mriya@ #192774 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy Stein csak nyomokban van. Helsont pedig a magyar piacon nagyítóval nem találsz. Max mikroszkóp alatt..
Én még nem láttam a börzén egyet sem.
A nagyképű, öntelteken és láthatóan seftes, bizonytalan származású eladókon túl kell lépni és amúgy minden rendben. Amúgy lekoptatták a hamis cuccosakat - mert igencsak ártott mindenkinek a dolog. Volt régen pár eladó, de nem engedték be őket már.
Pár embert kedvelek, így ki kell menni.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mamuska
őstag
válasz @mriya@ #192774 üzenetére
Köszi a választ!
Az elég ciki, hogy vannak hamisítványok. Azt hittem már egy olyan órás közösség fejlődött ki a facebook meg a többi által, hogy kivetette magából az ilyen alakokat.Nincs facebook-om, de néha ránézek a csoportra.
Nekem sem tetszik, hogy néha látom fécen, hogy csak bömös, Merci, Audi, tegnap Porsche mögül lehet valaki faszagyerek az órájával. Direkt felvágva, hogy neki ott a 30-40 millás verda az óra mellett. Gondolom sok ilyen magamutogatós alak megy a találkozókra.Én is jobban szeretem az ilyen családias, baráti beszélgetéseket, mint az ilyen nagyon személytelen dolgokat.
Viszont egyszer elmegyek egy ilyen nagy összejövetelre kíváncsiságból. Most vasárnap elmentem volna, de vannak fontosabb és kellemesebb dolgok még az óráknál is. -
@mriya@
őstag
válasz Mamuska #192773 üzenetére
Nem szeretem a zsúfoltságot, az okoskodást, a hamisítványok dömpingjét, a túlárazott vackokat, a magamutogatást, stb.
Régebben taliztunk páran az ilyen órás bulikon, leültünk egy kávéra, jókat beszélgettünk.
De sokan elmaradtunk a csapatból, köztük én is.
Már nem érdekel a dolog, de aki még nem járt ilyen összejövetelen, az menjen bátran.
Lehet, hogy neki majd bejön.Nagyon szeretem a Rolex Submariner-t, az Omega PloProf-t, de hogy vegyek annyiért, amennyiért......., azt biztosan nem!
Inkább Steinhart-t, Helson-t, a maradékból pedig valami mást.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Mamuska
őstag
válasz @mriya@ #192771 üzenetére
Miért mi a baj vele? Múltkor beszéltem egy Omegással akinek van jópár ilyen drága órája meg Tudor, meg Rolex órái és ő dicsérte a találkozókat. Én ki szeretnék menni egyszer, hogy megnézzek pár luxusórát és ne csak Seikókat kelljen látnom mint itt. Vannak szép Seikok, de itt a topikban mindenki a legrondább órákat veszi tőlük.
-
alphaville
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #192758 üzenetére
Igazad volt, hozzászólásomat groteszknek szántam.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Figyelem, akinek nincs még vasárnapra programja, vagy ha van mondja le. [link] És majd meséljétek el milyen volt
-
gipsztigris
addikt
Az enyémen azokat a bizonyos karcokat, szabad szemmel nagyon kell keresni, hogy megtaláljuk. Nekem is a fotó mutatta meg, hogy már nem új az óra. De egy kis körömpolírozó és olyan lesz mint az új.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
SÖ
addikt
válasz gipsztigris #192753 üzenetére
Az a durva hogy én sem kimélem. Úgy adtam el a bevonatos Steinhartot hogy csak a csatján alul volt karc, pedig falat véstem furtam benne.
favágó
Jól látom dual time-os? Na végre, így már szép. Jobb lenne automatában.
[ Szerkesztve ]
-
marec1122
senior tag
Úgy tűnik megrendeltem az utolsót ebből. Már most izgulok milyen lesz
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
sniphoe
aktív tag
SKX007J1-re tudtok esetleg ennél olcsóbb forrást?
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Sn4k388 #192741 üzenetére
Akkor jobban jársz a márkaszervizzel. A helyi kontárnál még te magad is jobban meg tudod csinálni a szabályozást, ha nem remeg a kezed és van egy erős szemüveged v lupéd. Van egy csomó videó a mechanikus órák szabályozásáról /ha egyébként egészséges a szerkezet/.
Alpha : Én kérek elnézést, biztosan csak elírták Kovácsóráék. Vállalkozói ismereteket sem tanultam, nincs jogom beleszólni, ki hogyan hirdeti óráit.
Megnéztem ma TC egyik üzletében egy ilyet [link]/kékben már volt nekem/, de sajnos ezt sem látom rendesen. Kár, mert igen jó kis órának ismertem meg. Viszont így spóroltam jó 50 rongyot.[ Szerkesztve ]
-
gabor20
tag
Ez megbízható bolt?
gbwatchshop -
SÖ
addikt
-
-Ben-
veterán
válasz alphaville #192749 üzenetére
-
jagertibi
aktív tag
válasz gipsztigris #192748 üzenetére
Igen minden szijam innen van. Csak a nagyobb csattal.
-
alphaville
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #192737 üzenetére
Elegancia, kérem, elegancia! Mennyivel mívesebb, emelkedettebb, ha úgy tetszik, már-már himnikus megfogalmazása a köznyelvi általánosnak. Zafírt bárhol vásárolhatsz, no de "shapphire"-t?!
Elegancia, kérem, elegancia. -
jagertibi
aktív tag
válasz gipsztigris #192745 üzenetére
Lehetséges hogy tömör de nagyon könnyű ehhez kepest. Meg minden órámon ilyen szíj van lehet túlságosan megszoktam
ricsik: SSG011
-
jagertibi
aktív tag
válasz gipsztigris #192717 üzenetére
-
Sn4k388
tag
válasz pulutodurumo #192740 üzenetére
Errefelé érdekes állatfaj az órás!!!
Régi Casio órámat vittem ellem cserére és a szemem láttára kezdte el feszgetni a hátlapot mire mondtam neki hogy menetes
-
Sn4k388
tag
Köszi akkor folytatom a mérést.
Gondolom nem tanácsos hetente visszafelé tekerni a mutatót inkább előre pörgessek egy napot igaz?
Illetve valaki nem tud Nyíregyházán egy órást aki ért az Automata órákhoz?
-
fagyalllo
őstag
Az egész leírás nagyon gáz, mintha robot fordítós szöveget beleraknák egy dobozba, jól összerázzák, kiborítják és ahogy esik, sorokba rendezik.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Sn4k388
tag
Sziasztok vettem az asszonynak egy [link] ilyen órát és azt vettem észre hogy naponta kicsit siet. az eddigi mérések alapján: 35,25,17,26 másodperceket sietett naponta ez négy nap alatt több mint 1.5 perc.
Még akarom mérni a pontosságát egy hónapig és ha ez nem változik akkor szerintetek egy Órás tudna rajta valamennyit redukálni?
Nekem egy ilyen órám van és napi -5 és +5 sec az eltérés szóval hosszabb idő alatt csak pár másodperc eltérés van mert kiegyenlíti magát.
Válaszokat köszönöm
-
fagyalllo
őstag
Új Seiko 5 Sports modellek, "shroudless tuna" és valami névtelen:
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz gipsztigris #192727 üzenetére
Engem az bosszant, hogy nem találok 23 mm széles Citizen gumiszíjat, amelyik nem búvár és nem adott tokhoz illeszkedő vége van, hanem egyenes.
-
gipsztigris
addikt
válasz csabulaxi #192726 üzenetére
Nem csak a Citizen ilyen, hanem sajnos mások is! A minap derült ki számomra, hogy a Victorinox INOX (43mm tok) és az INOX Diver (45mm tok) nem egyformák a fém szíjaik. Az egyiké 21mm, a másiké 22mm. Noormális?
Úgy volt, hogy veszek egy 43-as fémszíjas verziót és a fémszíjat átteszem egy kaucsukos diverre. Még szerencse, hogy találtam egy videót ahol pont a két modell közötti különbségeket is bemutatták."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
csabulaxi
senior tag
válasz gipsztigris #192725 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy a citi itt is szopatja a fém szíj utólagos felrakását a szokott módján?
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
titán
válasz gipsztigris #192722 üzenetére
Már csak onnan lehet manapság látni, hogy mobilos kép, hogy a makro ellenére nagyon széles az élesség tartománya.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
csabulaxi
senior tag
válasz gipsztigris #192722 üzenetére
Szerintem pedig pont ilyenre gondolt, tokn csatlakozás legyen 20 mm és rögtön ott szélesedjen a csat meg mindegy neki, már ha a csat nem az egész "szíj" hanem a zár.
ilyen a gyári.
[link]"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz gipsztigris #192719 üzenetére
hát a monsteré bővül...
pont 20mm.-ről(#192720) nrbx
Azért vagy egy kis diszkrét bája, mikor valaki egy nyilvános fórumon kiabálja ország világ felé, hogy adót akar csalni.
Sajnálod a pénzt a kemomra?[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
nrbx
tag
válasz t_a_m_a_s #191891 üzenetére
Köszönöm a tippeket, mivel szerettem volna élőben is látni ezeket az órákat, meg ki is futottam az időből, végul Magyarországon lett megvásárolva az óra.
Itthon átnézve az ajánlott órákat, olvasgatás után gyakorlatilag úgy mentem, hogy valamelyik "számozatlan" Orient Bambino lesz. Tényleg szépek ezek az órák, de jól is tettem, hogy elmentem megnézni, mert ott egyértelműen az tetszett a legjobban, ami itthon szóba sem került, el is hoztam:
Ha már ott voltam, magamnak is néztem egyet. Jó áron van a CreationWatches-nél meg a Skywatches-nél is. Ha el szeretném kerülni a vámolást, melyik kereskedőt lenne érdemes preferálni?
-
gipsztigris
addikt
válasz m3tr0 #192718 üzenetére
Ennél tömörebbet? Ez nagyjából 120-130 gramm tömör acél! A Casionak általában gyenge, lemezből hajtogatott fémszíjai vannak.
Olyan nincs, hogy a tokfülnél keskenyebb mint a csatnál. Olyan van, hogy a csatnál keskenyedik. 22/20, 24/22, 20/18 mm.Nézz körül itt!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
m3tr0
őstag
válasz gipsztigris #192717 üzenetére
Köszönöm, kezdésnek nem rossz.
Bár jobban szeretem a nagy(obb) tömör szemes szíjat. (pl. Casio EF-547D szíja)
Ebayen nézzek körül? Milyen méretet szabad venni? (Ha jól tudom 20 mm-es a szíj csatlakozása.)
Létezik olyan,hogy ahol csatlakozik ott 20 mm és szélesedik? -
gipsztigris
addikt
válasz m3tr0 #192715 üzenetére
Szerintem az Engineer fazon jól áll neki! Ilyet lehet már 30 dollártól kapni elfogadható minőségben.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
Citizen BN0151-17L-hez tudtok ajánlani nem gyári (50 ezer Ft-os) de viszonylag jó minőségű fém szíjat?
(típust, beszerzési helyet)Köszi
-
csabulaxi
senior tag
Levelet akartam írni és most látom, hogy kvazy törölte (magát) ph-ról.
-
Land
veterán
válasz @mriya@ #192683 üzenetére
Ha jól tudom az is Grade 5-ös. Igazából nem az a kérdés, hogy jobban bírja-e a strapát egy acélnál, hanem hogy bírja-e legalább annyira? Mert maga a súlya miatt pl biztos kényelmesebb, mint egy 220 grammos krumpli. Eddig nekem legalábbis a műanyag tokos és szíjas óráim voltak a legkényelmesebbek.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
vadger
tag
Sziasztok!
Hogy tudnék olyan barna bőrszíjat találni a neten, amin nincs varrás, nem NATO, Zulu, krokodil, stb, hanem kb mint a képen látható (annyi varrás belefér, még jól is néz ki). Ja és ha lehet olyan 5ezer alatt megúsznám
Egy Citizen Promaster Diver Automatic érkezik hamarosan, és a gumi szíjat akarom lecserélni valami hasonlóra.
Köszi![ Szerkesztve ]
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
Szulita28
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest