Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mamuska
őstag
válasz pulutodurumo #192597 üzenetére
Igen ez is állhat a háttérben, hogy promózza a sajátot. Egyes gyártók biztos kezdik megirigyelni az Apple sikerét.
Amúgy hord itt valaki Powermatic 80-as órát?
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
Én amondó vagyok, hogy aki keveset mozog, és (vagy) lényeges neki a pontosság, az bizony vegyen kvarcórát, még ha az "lélektelen" is!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Mamuska
őstag
Én a Powermatic 80-al szívok mint állat. Voltam egy hetet nyaralni, és átlag 5-6 km naponta megvolt városnézésben, de kb. még egy napot bírt és megállt. Amúgy naponta átlag 2-2,5 km gyaloglás van hétköznapokon, de néha éjszaka megáll, 5-6 km-nél jobb a helyzet. Most lett ez az SMP, szerintem ez tovább bírja ugyan olyan viselési szokásnál. Azt látom írtátok, hogy nagyon nehezen töltődik föl, de ennyire? Köszi a választ.
Ja el akarom adni mert nem jön be ez a Powermatic 80? Ha így adom el, akkor azzal átverek valakit mert lehet, hogy hibás? Én nem tudom nem értek hozzá. Asszem szeptemberben vettem újonnan a Young Tomitól, valamelyik szekrényben van a doboza majd megkeresem. Certina DS-1 PW80
Amúgy mennyit érhet? Az óra nagyon szép, új állapotú, de ez a PW80 szerintem egy fos, hogyha nem hibás. Nekem többet ez a powermatic nem kell az biztos.
-
törölt tag
válasz Lalee #192584 üzenetére
Szia! Én egy ugyanilyen órát nyúzok 5 hónapja. Én napi 9 órát hordom, ülőmunkát végzek, plusz kocsival járok, még gyalolglás sincs sajnos és bizony ez kevés. Emiatt vettem egy olcsó óraforgatót és hetente két éjszaka beleteszem, azóta soha nem állt meg, előtte bizony 1-2 hetente előfordult, főleg ha hétvégén elfelejtettem mozgatni. Egyébként én nagyon meg vagyok elégedve, különösebb odafigyelés nélkül +-30 másodpercen belül mozog hosszútávon, nem kell állítgatni. Őszintén szólva én külföldről vettem, DHL+áfával kicsivel 40 alatt megállt, így bőven belefért a hazai árban még az óraforgató és 4 szíj is.
-
petipetya
nagyúr
válasz Lalee #192584 üzenetére
Kíváncsian várom a többiek véleményét és a fejleményeket, mivel pont ezt a Seikot már én is kinéztem magamnak. A Vostok csak 31 óra járástartalékkal bír, de sosem kell kézzel felhúzni, mivel bőven elegendő neki mozgásom még egy lustább hétvégi nap után is. A te hordási időddel is simán elketyegne, a Seikonak pedig még ennél is többet kellene bírnia. Ezek szerint mégsem olyan jó?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
aktív tag
Sziasztok! Pont két hete használom a SEIKO 5 Sports SNZG15K1 órámat. Azóta már kétszer állt meg. Naponta kb. 8-10 órát van folyamatosan a kezemen. Ennél többet nem nagyon tudom hordani mert a munkahelyen és alváskor leveszem. Tegnap este 11 után vettem le és ma délben mikor fel akartam venni láttam, hogy délelőtt 11 körül állt meg. Egész héten rendben ment, most miért állt meg? A honlapon azt írták, hogy kb. 40 óra járástartalék van. Azt hogy tudom elérni? Hogy használjam az órát? Mikor leteszem munkában vagy alvás előtt akkor mozgassam vízszintesen ide-oda vagy mielőtt felteszem akkor? Azért jó lenne ha nem állna meg hetente. Feleségemnek egy
ORIENT Sporty AC0A001B órája van, az is két hetes és neki vidáman megy azóta is. -
g0n21
senior tag
válasz @mriya@ #192574 üzenetére
Az egyik solar a másik 7c46. A drágábbik 1az1ben az első, 1978-as golden tunanak az ujrakiadása, 1978 darabos limitacio.
Leírtam márciusban egy cikkben mindent róluk, amit Bázelben mondtak/ki lehetett találni.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
@mriya@
őstag
-
g0n21
senior tag
válasz Empsepo #192546 üzenetére
Lehet, de Baselworldre nem illik strandnaciban menni, márciusban, Svájcban.
Szóval marad az ing./legalább néha lenne olyan, hogy a magyar nem kötekedni akar/
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
nokia123
aktív tag
Ha esetleg van valakinek SEIKO Sportura Kinetic Perpetual órája megírná a tapasztalatait. Köszönöm.
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy SEIKO Sportura Kinetic Perpetual SNP055P2 órát és az érdekelne hogy mennyire pontosak? [link]
-
SÖ
addikt
"Aki járt már a Hantos órásműhelyben, két dologgal biztosan tisztában van: az egyik a precíz, minőségi munka, a másik a macerás parkolás. Ebből az egyik most megváltozott. "
Első blikkre megijedtem. 😀
-
squir
aktív tag
válasz gipsztigris #192560 üzenetére
Nincs azzal baj, nem is arra válaszoltam, hogy kinek-mi tetszik. (bár a képeid alapján a mancsodon bőven elférne az 1000-es is )
Nem hiszem, hogy ez a megoldása a tok felépítésének bármiben egyszerűbb, vagy olcsóbb lenne, mint beépíteni egy nyomorult hélium szelepet. Azzal viszont nem csak a technikai, hanem a megjelenés jellegzetességét is elveszítené, az már nem lenne "halkonzerv" Tuna. -
squir
aktív tag
válasz gipsztigris #192554 üzenetére
Nem mész máglyára (még! ), a tok kialakításának (eredetileg) gyakorlati oka volt. Ez pedig a nyomástűrés beépített héliumszelep nélkül.
Kis olvasnivaló a témában (magyarul):
Akkor és most: Seiko búvárórák – 2. rész - Kronometer.hu
Sok olvasnivaló a témában (angolul, de rengeteg képpel, robbantott ábrával, részletesen):
The Seiko Tuna Collector's Guide
Mai technikai szinten másképp is megoldható (mint azt teszik is páran), ez világos. Én viszont örülök neki, hogy vannak olyan "heritage" modellek több gyártó kínálatában, amik valójában nem is "heritage". Hiszen folyamatosan gyártásban vannak (30-40-50 éve) apróbb módosításokkal maximum. De a jellegzetes arculat, a formajegyek mindegyiknél megmaradtak.
Ilyen pl (teljesség igénye nélkül) a Rolex Submariner, az Omega Moonwatch, de ide tartozik az 1975-ös megjelenése óta a Seiko Tuna is[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Én az Amfíbiákkal vagyok így. Pillanatnyilag itt is kis méretű a számlap, csak a tok optikája változik. Azért ezeken is tudnék javítani. Venném a 150-es és 420-as tokot elsőre, nagyobb kezűeknek a K65-öst. Bezel K650540, vagy a fekete változata ízlés szerint. Mutató az SE sorozat egyenes változata, v a fehér standard horgonyos, lume egyezne a számok színével. Számlapot utánérezném a K3 Submarine-ről - K350606 számlapját alakítanám át. Fekete alapszín, zölden világító számjegyek 3,9,12. Napszak kijelző ablakát kivágnám hosszúkásra, mint a K3-nál, felül eltüntetném a 24 órás kivágást. A számlap alatti tárcsát ennek megfelelően színezném fekete-fehérre. Dátum maradna fekete. Szerintem olcsón átállhatna a gyár egy ilyen modellre, és elkapkodnák, mint a K3-ast. Ha tudnék rendesen oroszul, meg is írnám a csisztopoliaknak, hátha nem oroszosan állnának a dologhoz.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
rbalint88
addikt
Gyanusan nagy a csend, szerintem mar epitik neked a maglyat
-
gipsztigris
addikt
válasz squir #192548 üzenetére
Engem is vonzanak a nagy benga órák, de ezek a "moduláris" Seikok valahogy nem adják azt amit egy nagyméretű "egybeóra" tud nyújtani. Az nem tetszik, hogy van egy "szabványméretű" számlap és egy normál méretű tok, ami köré különböző esztergált és mart bizbaszokat csavaroznak és ezzel növelik meg akár falióra méretűre az órát.
Persze ez ki van sarkítva és azt sem mondom, hogy elfutnék ha valaki rám akarna kényszeríteni egy Tunát, de valahogy furcsállom, hogy a Seiko az olcsóbbik végét fogta meg a fejlesztéseknek[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Mercutio_
félisten
válasz fagyalllo #192537 üzenetére
örökre szóló, tönkretehetetlen
Ez a Volvók balsejére sajnos nem teljesen igaz árukhoz képest viszonylag gyorsan öregszenek, főleg a bőrbelsős példányok, de ettől még szerethető járgányokEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
fagyalllo
őstag
válasz g0n21 #192540 üzenetére
Gondban lennék a választáskor, a klasszikus arany dizájn is vonzó és az új, modern változat is nagyon izgalmas.
A méret viszont brutális, egy Emperort próbáltam és ha nem lennék rákattanva a márkára, egyértelműen túlzónak mondanám, de így azért rátudnék szokni.A kicsi kvarc viszont zseniális, tipikus reakció a hűdenagy-dekényelmes. A magyar postát pedig dicséret illeti a gyorsaságért, kedden végre megérkezik a fémszíj. Tajvan - Ferihegy hat nap, Ferihegy - Lehel tér 47 nap!
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Chewdor
újonc
Még milyen randa krumplikat...
Kilója 4500?? -
fagyalllo
őstag
válasz g0n21 #192538 üzenetére
Nekem már minden karika, csillag, vese egyforma, tényleg túlzás az ennyire egységes arculat.
A Volvo annyival egyszerűbb, hogy jóval kevesebb modelljük van.Amúgy jól mondod, nekem rááll a szemem a Seikókra, tök egyértelműek a különbségek, de ha laikusnak sorba rakjuk az olcsó műanyag solar tunáktól kezdve az 1000 m-es titánokig a kínálatot, csak egyforma krumplikat fog látni.
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #192537 üzenetére
Nem mond hülyeséget.
Bár a tök egyforma erős, a Mercedes az igazán tök egyforma, ahol már tényleg gondolkodni kell, hogy C, vagy E, vagy E, vagy S, csak úgy, mint BMW-nél, Audinál...
A Volvot ebből a szempontból egyszerűbb megkülönböztetni.
Aki jobban elmélyült benne, látja a különbségeket, van aki a rolexek között, van aki a seiko schbdzn231-ek között.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
TC Csikós valamennyire órabuzi, Volvós tesztben megint előjött belőle:
"Oda lyukadt ki mára a Volvo, mint a Rolex az óragyártásban: nem mindenkinek kell épp olyan óra, pláne annyiért, de aki örökre szóló, tönkretehetetlen, abszolút vízálló, mégis elegáns, egyszerű, mechanikus időmérőt akar, ott a recept, nem kell sokat keresgélnie. "
"az új XC90 megjelenése óta a Volvók is kiszámíthatóan egyformák, akárcsak a Rolexek"
-
Kbali
nagyúr
válasz gaben22 #192530 üzenetére
Kérdezd meg timecenter topiktársat, hátha tud neked jó áron hozni. Hazai kínálat pl.
-
gaben22
senior tag
válasz pulutodurumo #192531 üzenetére
Hello, köszi a választ. DBC-32-re gondolsz?
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
gaben22
senior tag
Helosztok, gyerekkori elmaradásomat szeretném pótolni (nem telt rá akkor ) és vennék egy számológép+databank Casio órát (pl. Casio DBX-102). Ebayen láttam párat, csak karcosak meg drágák is, esetleg Pesten valaki tudna használt óra boltot vagy valami hasonlót ajánlani, ahol fellelhetnék egyet?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Deskdiver
senior tag
Régebben végigolvastam egy pár topikot ezzel a témával kapcsolatban. Amit levontam belőle az ,hogy egyik hozzáértő szerint kárt tehet benne másik szerint nem. Az is szóba került ,hogy nem minden szerkezetben van azonos módon meghajtva az mp mutató. Ezért más más kockázata lehet a műveletnek. Szerintem ha egy 7s26-ról van szó akkor csak óvatosan ha egy Speedmaster-ről akkor inkább ne. Vagy mindenki a pénztárcája vastagságához mérten...
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
válasz Mykeee0923 #192526 üzenetére
na igen
-
Mykeee0923
csendes tag
válasz mbela69 #192519 üzenetére
Szerintem se árt, korrekt összerakás és kenés esetén. De kockázatot attól még igen. Anno az öregek is mondták, hogy hátra tekerni soha. Persze nem mostani szerkezetekre mondták. Ok az volt, hogy össze ne akadjon a fogas részek valahol. Szóval vagy akad, vagy nem. De ennyinél nem valószínű.
-
g0n21
senior tag
-
mbela69
csendes tag
automata szerkezetnél mennyire ártalmas, ha a korona óra állítási pozíciójában visszafelé tekerve a mp mutatót visszafelé járásra lehet bírni? (hogy ilyen hülyén fejezzem ki magam)
a kérdéses szerkezet, a nem hackelhető 7s36.
az snzf17-el (legyen sea urchin:-) pontosságával nagyon elégedett vagyok, 3 nap hordás után a pontatlansága +2-3 mp/nap.még egy kérdés: az üveg hátlap mennyire karcérzékeny? (gondolok elsősorban a majdani Nato szíj hordásra, ahol csak sutulódik a szöveten valamennyire.)
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz gipsztigris #192516 üzenetére
Szőrt csak eleinte tépi le. De tutira nem esik ki a stift.
-
gipsztigris
addikt
Ezen besz@rok!
Elképzelem ahogy a rugó csomókban tépi le a szőrt a kézfejemről. Ki az az állat aki ilyet tervez?"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
senior tag
válasz 5-ös kezelő #192514 üzenetére
Köszönöm!
Egy picit meg is sajnáltam melóra befogni, de hát papíron bírja.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Oposzumtoszó #192512 üzenetére
Jó pár évre megvan a strapaórád. Sok örömet hozzá.
-
senior tag
válasz Oposzumtoszó #192307 üzenetére
-
Veron
addikt
válasz fagyalllo #192501 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy nem találok megfelelő mutatókat. Panerai stílusú, hosszúkás pálcika mutatókat világoskék színben szeretnék. Ez áll legközelebb hozzá, de ez is csak fehérben vásárolható. [link]
Ezért gondoltam, hogy inkább festetek mutatókat és akkor már az SNK795 szettje jobban passzolna a számlaphoz, mint az SNK80x-é. Korábban kvazy említette, hogy viszonylag olcsón megoldják, de nem tudom, hogy a végeredmény esztétikailag mennyire megnyerő."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
fagyalllo
őstag
válasz Veron #192498 üzenetére
Mindkét toknál ugyanott van a korona, simán cserélhető a számlap. A mutatók festegetése már nem ilyen egyszerű, a foszforeszkáló festésre is vigyázni kell, a végeredmény pedig nagyon gagyi lehet. A márkaszerviz 2000-ért tud szerezni újat, elég nagy a választék Seiko 5 mutatókból, inkább keress valami neked megfelelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.