Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
válasz fagyalllo #191199 üzenetére
mindkettőért jár a
mindig gondoltam, hogy a kis szolárosban több van.
csak kéne venni egy fémcsatost!
mondjuk a nagymutatója helyett kéne valami szebb rá.a konzervdoboznak a koronáján van valami minta?
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz gipsztigris #191197 üzenetére
kösz
megpróbálom ezt a címet , mert én az info-ra írtam"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
gipsztigris
addikt
válasz csabulaxi #191196 üzenetére
aftersale@steinhartwatches.de
Elsősorban a német nyelvű leveleket preferálják, de az angolra is kifogástalan választ adtak. Látszott, hogy nem gugli fordítóval készült a levél. Volt négy levélváltásom velük, kb. 24 óra telt el egy levélváltás között.
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
csabulaxi
senior tag
Srácok!
Steinéknél Günter tényleg csak a német nyelven írt levelekre válaszol?
1 hete írtam 1 mondatot angolul és semmi válasz.Gipsztigris
Melyik e-mailre írtál nekik?"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Polarstar #191194 üzenetére
rákeresek a seiko-ra és bedobb 10 tissot, 15 certinát, 20 longinest, görgethetek ezerrel
ha lenne olyan órája, ami érdekel akkor sem venném meg, tőlemás
ilyesmivel van valakinek tapasztalata, élőben milyen, mennyit érdemes érte adni?[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
csak ki akarom írni magamból
szóval k@rvára felb@sz, hogy a jófogáson egy csávó úgy teszi fel a hirdetéseit, hogy még másik 4 óra márkát is felsorol a címben
pl: Certina ds royal - új - garis - tissot seiko orient fossil police
naná, hogy kilistázza, de úgy, hogy több mint 50 órával játsza el ezt
felrobbanok!"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Seiko Samurai-ra milyen opcionális szíjat ajánlotok, illetve van aki nem a gyárival használja?
Bőrt búvárra nem szeretnék, akármennyire is csábító a kék számlaphoz egy szép középbarna... viszont a Super Engineer például eléggé vonzó.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
SKX007-nél volt valaha változás a számlapba?
Van egy 2002-es évjáratúm, számlapot cserélnek majd rajta, lesz/lehet valami eltérés az új és a régi közt? -
g0n21
senior tag
válasz Dr.Byte #191138 üzenetére
Én drukkolok.Kíváncsi vagyok miben lesz új. Sok magyar nincs. Werkmania.hu (ennek az alapítója is itt van köztünk), és a kronometer. Van még egy blog, az a címe, hogy oras.blog.hu
Az óramagazin online is mozgolódik, de ők printben jók, minden tiszteletem az övék.Jó gondolat, hogy legyen magyar, csak akkor ne watchclub legyen a neve, mert az nem magyar És döntsd el, hogy magazin/blog vagy közösség, mert a fb page utóbbinak kevésbé kedvez.
Ha szeretnél órás közösségeket, akkor nézd meg facebookon az óramutató! csoportot, vagy a használt órák eladása/vétele/cseréjét, itt a ph!-n ez és az exkluzív órás topik, vagy index svájci órák topikja, meg facebookon azért van még pár.A netes hírek sokszor egyhangúak, viszont Szegeden van egy Babós, egy butik mindig jó inspiráció
Viszont ha csak stockokat terveztek, azt kár, azt csinálja az óramagazin online.
Azt részben egóból nem értem, hogy ha annyira szeretitek Annával az órákat, hogy nem vagytok benne egyik említett órás csoportban sem, és hogy nem hallottatok még a kronometerről például. /Javítanom kell a hirdetések targetálásán /
Ami pedig még fontosabb: ph-n először szólnak a modik, aztán kitiltanak kisebb-nagyobb időtartamra, ha reklámozod a blogod. Tapasztalat
SZERK: ha már mindenki a helyesíráson rugózik:
(#191160) Dr.Byte
"projectel" - Helyesen "projekttel". Döntsd el, hogy vagy magyar, vagy nem.
És ha nem írsz jól helyesen, akkor ne a wordpressben írj bejegyzéseket, mert nem a legjobb a helyesírás felismerője, inkább Wordbe írj, és másold át utána.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
marinea2
addikt
Sziasztok mesterek!
Ezt az orat oregapam kapta anno a cegtol(Atlas) ahol dolgozott. Kicsit viseletes mar, de szeretnem rendbehozatni. Tudnatok ajanlani valamit, esetleg par infot megtudhatnek az orarol? nem nagyon talalok semmi hasznalhatot a neten.
Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
-
Empsepo
senior tag
Azért az aranyos ahogy mindenki rávetette magát a témára.
Végre nem csak Seikokról van szó...
( Remélem ezt helyesen írtam. ) -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Dr.Byte #191160 üzenetére
Ne szívd mellre. Kiváló órásmestereknél is előfordul a rossz helyesírás. Nekem segít az automatikus program, bár nem tökéletes.
Nem tudom, mi van velem, kinéztem egy ilyen olcsó illuminátoros digi Casiót. Beteges ez az óragyűjtés.
[link] Talán csak azért kell, mert kezembe került a mai napig működő F-14-esem + F-30-asom, és nosztalgiázom. Örök életűek, gumi alkatrészeket kivéve.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Dr.Byte
csendes tag
"Hamarosan"
-
csabulaxi
senior tag
válasz Dr.Byte #191160 üzenetére
hagyuk is a hejesírást
inkább mesélj milyen órád van, milyet szeretnél, jöhetnek a saját fotók, ajánljál olcsó beszerzési forrást ...
-
gipsztigris
addikt
válasz alphaville #191162 üzenetére
Csak a legszembetűnőbbeket emeltem ki.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
alphaville
aktív tag
válasz gipsztigris #191153 üzenetére
Lehetne tovább sorolni a helyesírási hibákat. Tagmondatok határa, stb...
És a stilisztikáról szót sem ejtettem.
Komolytalan "cég"![ Szerkesztve ]
-
Dr.Byte
csendes tag
válasz 5-ös kezelő #191159 üzenetére
Ezzel az égvilágon semmi baj nincsen! Mindig is ramaty volt a helyesírásom....de ezzel a projectel remélhetőleg ez is javulni fog. (Így meg aztán biztosan)
-
5-ös kezelő
senior tag
A "Magyar" is helytelen, kisbetűvel írandó, kifelejtetted. Igazi "grammar nazi"-k vagyunk.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
csabulaxi
senior tag
válasz Dr.Byte #191152 üzenetére
A facebookos oldalad szerint prémium minőségű és árú órák megjelenéséről tudósítasz .Semmi extra tartalom, se műszaki, se ár, se semmi.
2 hét alatt 9 bejegyzés, nulla like. 30 követő.Szerintem aki millió fölött szán órára azért körülnéz több helyen is, nagyjából az itt jelenlevőknek megvan az a tucat oldal ahol követi a megjelenéseket, újdonságokat.
Esetleg ezen a fórumontöbb érdeklődőt találsz. Mondjuk 10-et.
Ehhez te mit tudsz tenni a fordításon kívül?
Megpróbálod levenni a képviseleteket ?
100 lájkkal fog ez menni?[ Szerkesztve ]
-
Dr.Byte
csendes tag
Köszi
-
Dr.Byte
csendes tag
válasz szivarvég #191151 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásod. Annyit tudok mondani, hogy a szívünket
és sok időt teszünk bele a projectbe. Még sok hiba van,de alakul... Nem akarunk átcsábítani senkit. Innen nem is lehetne, mert ez egy kiforrott közösség. Az meg, hogy hogyan működik a kész oldal miután elkészült, tőletek függ majd leginkább. Én meg még egyszer elnézést kérek Tőletek az elcseszett gerilláskodásért.[ Szerkesztve ]
-
szivarvég
csendes tag
válasz Dr.Byte #191150 üzenetére
Sok sikert hozzá, meglátjuk milyen lesz. Az biztos, hogy a helyesírás az órás világban kritikus, hiszen olyan embercsoport a közönség aki áldoz a minőségért. Az előbbi okból nem lesz egyszerű dolgod alapból, és a gerilla marketing sem biztos, hogy jól sült el most itt. Gyere vissza ha kész, és van értelmes tartalom, vagy úgy tervezted, hogy akkor most mindenki átmegy, és innentől az lesz a de facto órás hely, minek köszönhetően az oldal önfenntartóvá válhat? Van valami ok, amiért ez realizálódhat?
A piackutatás a marketing előtt nem egy hülye ötlet.Kalappal!
-
Misi1979
őstag
válasz Dr.Byte #191145 üzenetére
Semmiféle negatív hozzáállás nincs, csupán kíváncsiság.
Engem az érdekel, hogy miért gondolod, hogy n+1. órás oldalt kellene létrehozni, miben érezted eddig a hiányt? (plusz a "magyarkodás" számomra picit erős egy ilyen témával kapcsolatban)
Az is érdekel, hogy mit tudsz hozzátenni az órás-témához, ha már egy órás (szakmai-műkedvelő) fórumon eddig ismeretlenként, első hozzászólásként bedobtad a készülő weboldalad linkjét, mely meglehetősen nagy ígéreketet és szólamokat lebegtet.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Dr.Byte
csendes tag
válasz vadászcsiga #191142 üzenetére
Nem találkoztam még vele sajnos, de fasza!
-
Dr.Byte
csendes tag
Srácok. Most komolyan... Miért ez a negatív hozzáállás? Finom figyelemfelkeltés és arra vagyok kíváncsi, hogy nektek hogyan fog tetszeni ha egyszer készen lesz. Ennyi.
-
vadászcsiga
félisten
-
Dr.Byte
csendes tag
válasz vadászcsiga #191140 üzenetére
Ja, azt Én is kiszúrtam! De a ötlet tetszik.
-
Dr.Byte
csendes tag
Ez érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok... [link]
-
SA68
csendes tag
OK megvan, köszönöm mindkettőtöknek!
Üdv,
Robi
-
SA68
csendes tag
Szasztok,
Egy Longines VHP vásárlása előtt állok (3 mutatós, fehér számlapos, 41 mm).
A múltkor itt a fórumban egy kolléga írt erről, de nem találom mikor. Ha jól emlékszem, nem volt rendesen beprogramozva az órája és vissza kellett küldenie?
Van valakinek tapasztalata ilyen órával?
Köszönöm és üdv,
Robi
-
fagyalllo
őstag
válasz Vasinger! #191130 üzenetére
Húzd ki a koronát a második pozícióig és tekerd előre addig a mutatókat, míg át nem váltja a dátumot. Akkor van az órád szerint éjfél. Állítsd be a napszaknak megfelelő pontos időt, azaz ha délután van (márpedig most az van), akkor még egyszer tekerd körbe a mutatókat. Ezután állítsd be a dátumot (korona első pozíciója) és innen kezdve a megfelelő időben, éjszaka fogja váltani.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy az órám fél nappal el van csúszva a napok mutatását illetően. Egy analóg quartz óráról lenne szó, nem teljesen tudom, hogy mennyire számít az, hogy mikor lett átállítva a dátum, mert ha délután akkor lehet onnan kezdődik neki a nap indulása?
Tehát délelőtt kellene oda-vissza állítanom napokat, hogy leresetelje, vagy hogyan néz ki?
-
nagyúr
válasz Empsepo #191120 üzenetére
Így van... azért van ennél sokkal durvább is. Bár már ezen is teli szájjal röhögtek órások...
A volt General Electric finance - alias Gecis... A magyar név élt egy évet, és pont emiatt a cég nevet is váltott. Akkora röhely volt, hogy tanítják a suliban a névadó fiaskót a magyar egyetemen is.
A kicsi Hyundai Getz....Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
apuc
őstag
válasz schawo #191121 üzenetére
Később is, csak kell hozzá vlami tudatmódosító.
ez olyan, mint amikor vlaki azt mondja, ajkai.
Te meg visszakérdezel, melyik részéről jött?
Ő is visszakérdez, hogy-hogy?Hát alsó- vagy felső!
Nekem a Hamilton Khaki az örök xar humor, stilszerűen, lett volna rá alkalmam venni, de csak ezért nem..
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Lev Abalkin #191106 üzenetére
-
pulutodurumo
addikt
válasz Peterzon94 #191115 üzenetére
Elég sok márka van.
Új, használt, kvarc, mechanikus, analóg, digitális, hétzenés, világítós, milyen kéne?
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Peterzon94
tag
Sziasztok,
karórát szeretnék venni max 50 ezer ftig. Ilyesmi árkategóriába milyen márkánál érdemes válogatni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
nagyúr
válasz Empsepo #191113 üzenetére
Ami azt illeti, iithon csak a 44-es van. Kint van még 42-es is. A röhely az Alpina névre vonatkozik. Pár ismerősöm azt gondolta, most biztos viccelek.
Mivel megszünik a WDL képviselet - nem lesz itthon már ilyen óra.
Cserében a pár éves darabokat meg tudom venni olcsón kint, ha akarom.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
-
aAron_
őstag
Sziasztok,
Certina ds action (260.7178.42.69) órám koronáját nem lehet visszacsavarni. Azt ajánlották, hogy vigyem el a hivatalos certina szervizbe, a Váci utcába, máshol nem tudják megcsinálni. Költség 30 eFt körül várható.
Van jobb ötletetek? Ez valóban reális lehet? Mennyit érhet maga az óra vajon? Sokkal többet szerintem nem
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
g0n21
senior tag
válasz csabulaxi #191076 üzenetére
Nem olyan rossz az, szerintem kifejezetten jó. Az összes smp-ről az összes stock fotó nagyon gyenge idén.
Linkelném a cikkem róluk élő wristshotokkal, de nem tehetem.Itt egy videó a kék-szürkéről: LINK
itt pedig a kék-kékről: LINK[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
futizoli
tag
válasz Lev Abalkin #191106 üzenetére
Szívesen. Regisztrálsz az oldalon, kosárba pakolsz és paypal-al fizetsz. 20 dollár érték felett tudsz rendelni, 30egynéhány dollár rendelésnél a szállítás ingyenes, alatta 6 dollár.
21 rendelést követően sajnálattal állapítom meg, az 'egyéb költségekre vonatkozó 'kölcsönös megnemtámadási szerződés véget ért, legalábbis úgy néz ki. Ha érted mire gondolok... -
Lev Abalkin
tag
Valaki leírná - akár privátban - a meranomos rendelés menetét, költségeit?
Most látom, a SE 090B37 már nincs is raktáron.
[ Szerkesztve ]
-
futizoli
tag
válasz Lev Abalkin #191103 üzenetére
Igen.
-
futizoli
tag
válasz Lev Abalkin #191098 üzenetére
A számlapokat, mutatókat szabadon variálhatod, viszont a választásod megvalósítása nem olcsó.
AZ SE változatok számlapjait, mutatóit soha nem árulják külön a meranomnál.(csak nagyon ritkán szokták kifutott SE modellek enyhén hibás számlapjait kiárusítani) Sima modelleknél plusz 5 dollárért kérhetsz egyedi megjelenést, viszont tudomásom szerint az SE verzióknál erre nincsen lehetőség.
Tehát meg kell venned a 710-es tokot valamint a komplett 090B37 modellt.
Ha esetleg, más, magában elérhető számlap mellett döntesz, válasz olyat amelyik raktáron lévő típusban található. Így is előrendelésként veszik fel és előfordul, noszogatni kell őket, hogy úgy egy, másfél hónap után legyen már szívesek küldeni...
A butikos kérdésedre nem tudom a választ, a Gagarinos hátlap nekem is bejött, tetszik. (ezt is meg tudod külön rendelni)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest