Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mariner
tag
válasz TimeCenter #16398 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!Ezek vannak rajta,még a sorkülönbözőség is ilyen(remélem úgy is megy át ahogyan beírtam,nem teszi teljes sorba.
Citizen Watch Co.
Water Resist
Stainless
8945-087836 K
00303854
GN-4-S
JAPAN
Most nézem,hogy az áfás hozzászólásomra is reagáltál.Én amit írtam nem kimondottan a vaterás óravásárlásokra értettem és főleg nem az adott eladóra,(én soha nem vettem még üzleten kívül új órát),hanem úgy általában az adófizetésre vagy adóelkerülési lehetőségek kihasználására.[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
TimeCenter
tag
válasz Mariner #16395 üzenetére
Attól "profi", "korrekt" eladó, hogy nem ad számlát, ettől lesz olcsóbb.
Egy vaterás megjegyzés:
"Minden rendben az órával, előre utalás után a termék gyorsan megérkezett, egy dolgot azonban tudni kell: az egy év garancia úgy értendő hogy semmi papírt nem kapunk az órához, hiba esetén a javítási költséget állja, vagy megjavíttatja az órát, fő a bizalom "
[ Szerkesztve ]
-
Mariner
tag
válasz TimeCenter #16392 üzenetére
Jórészt azért tart ott a közteherviselési hajlandóság mert azt látja az ember,hogy amit közpénzként a dolgozók befizetnek,sokszorosan rosszabb hatásfokkal költik el a "nagyok" mint amire egy egyszerű, dolgozó,felelősen gondolkozó ember képes lenne de mégsem lehet senkit felelősségre vonni ezért.Ebbe nem is érdemes mélyebben belemenni mert az már politizálás volna azt meg jó volna innen kirekeszteni.
Volna egy kérdésem a Citizen órákkal kapcsolatban amire talán tudsz válaszolni forgalmazóként.Citizen órához nyomógomb,tok ilyesmik kaphatóak,vagy megrendelhetőek?Nem siettet az idő,tehát ha sokat kel rá várni az sem baj.Van egy régi baráttól kapott Citizenem, fémtokos kronográf analóg-digitális és az egyik műanyag nyomógombtól megvált az idők során.Elég fura felfogatása volt,csak rá volt pattintva kívülről a csapra és kész de nem ragaszkodtak egymáshoz eléggé Természetesen képet is tudok róla küldeni minden szögből,a pontos beazonosításhoz.MZ/X jelentkezz!
-
busman
veterán
[Benarus megalodon]
Ez megint jókora masszív dög...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
seiko
senior tag
válasz TimeCenter #16392 üzenetére
Most konkrétan nem őrá gondoltam, hanem az áfára és egyéb sarcokra. :-O
-
seiko
senior tag
válasz TimeCenter #16385 üzenetére
Akkor az egészségügyi-, nyugdíj-, szakképzési járulék mire van?
És az szja?
Tudum-tudom, demagóg vagyok!
Gondolom, azért az áfa-t ti is elszámoljátok! -
tupacamaru
veterán
válasz TimeCenter #16385 üzenetére
Vagy segély, de kár ebbe belemenni, szerintem maradjunk az óráknál.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
TimeCenter
tag
válasz young78 #16383 üzenetére
Nem visszaigényelni kell az ÁFÁT, hanem befizetni, mert ebből lesz oktatás, egészségügy és nyugdíj.
Persze ha megbetegszik az orvosi ellátást azt ingyen akarja, a gyerekét a felsőoktatásba tandíjmentesen járatni, minimálbéren bejelentve maximális nyugdíjat szeretne. De a vámot, áfát, adót elkerülve könnyű olcsónak látszani.Hirdetésre, szóróanyagra meg költsön a hivatalos forgalmazó a megbízható forrás. A magyarnyelvű leírást is fordítsa a forgalmazó, de az órát már a fekete (fehér) nyílászáró kereskedő adja el.
-
buci30
addikt
válasz young78 #16383 üzenetére
Igen ezt én is hallottam a Tissot óráiról.
Persze ,hogy megéri boltba venni alap! Az a 20 ezer már nem pénz egy ilyen óránál amit kapunk érte.
De tudtommal a Citizent nem hamisítják még!? Legalábbis az eco-driver meg a radio c. elég nehéz lenne szerintemiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
young78
tag
válasz TimeCenter #16382 üzenetére
Csak sajnos az ÁFA-t a vásárlók minimális része tudja visszaigényelni, így hiába van a nettó árak között csupán 8% különbség, a végösszeg nem az lesz.
Pár hete ráadásul megjelent itt a fórumon egy hozzászólás, véleményem szerint tévesen azt a látszatot keltve, hogy Fehér ablakos úr a TMC Kft által elismert Seiko dealer lenne, feltételezem, hogy veletek sincsen semmiféle hivatalos kapcsolata.
Az általa árusított Tissot órák viszont közismerten hamisak.[ Szerkesztve ]
-
TimeCenter
tag
válasz botarobi #16380 üzenetére
Kis matek az árképzésből, és nem is lesz az annyira olcsó a fekete (fehér) óra.
191900 ( bruttó)
151102 (netto) ez a hivatalos magyarországi forgalmazó nettó ára szaküzletben bevásárló központban ( bérleti díj, közös költség, villany, telefon ). Megtekinthető, felpróbálható, díjmentesen méretre állítva. Mellékelve a magyar nyelvű használati útmutató és 2 év garancia. Szakszerviz és alkatrész ellátás biztosítva.Ezzel áll szemben a pult alóli árusítás az ablakboltban és a vaterán.
( Számlaadás: Nincs, Az áru helyesongrád megye)Tulajdonképpen a nettó árkülönbözet kisebb mint 8%, hiszen így a 151102 áll szemben a 139900-al.
Sőt ha tovább megyek ezért is tartunk itt az országban: pl. egészségügy, oktatás, nyugdíj, közlekedés.
-
hopeti82
csendes tag
A CASIO LIW-M1100DB-1 típusú óráról kérném a véleményeteket!
Megér-e 110 000 Ft-ot ? -
buci30
addikt
válasz botarobi #16377 üzenetére
http://www.oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=82
De de frissítve van neki. Beszéltem vele régebben Vaterán is árul folyamat.
Azért olcsóbb nála mert a garanciával van valami.
Aszem vagy nincs vagy pedig csak 1 év valami ilyesmi. De azt tudom,hogy kevesebb a gari mint a boltba és ezért.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
seiko
senior tag
válasz TimeCenter #16370 üzenetére
-
Raucher
tag
Nekem teszik. Bár nem túl ismert márka.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
ans
aktív tag
válasz tupacamaru #16369 üzenetére
Azt hittem a cápafogra hajaz a marker. Vagy a cápahajra fogaz.
-
TimeCenter
tag
válasz darvak #16353 üzenetére
A mainflingeni DCF77 adó jelét Magyarországon gond nélkül lehet fogni, mind a CASIO mind a CITIZEN rádiójel vezérelt órákkal, sőt még a régebbi 700-800 km-es hatósugarú modellekkel is. A vételi probléma az időjárás változásai, de inkább a vasbeton épitmények árnyékoló hatása miatt lehet.
Az angliai MSF60 adó jelét ma már nem lehet fogni mert átköltözött Rugby-ből Anthornba ( 400km-rel északabbra) kb 5 éve. Addig jó időjárási körülmények között azt is foghatta a CASIO Multi Band modell.
[ Szerkesztve ]
-
TimeCenter
tag
válasz buci30 #16366 üzenetére
Az AS4020 az egyik legnépszerübb csúcsmodell.
Az öcsém ilyet visel 2007-óta. Nincs vele probléma, bár az enyémhez képest ez hamarabb lemerül. ( A sima (AS2031) 2-évig bírja, a kronográfos a három motor miatt "csak" egy évig ).
A "sima analóg" menetes koronával bír, a kronográfosnál az üzemmódváltó a korona, így az nem menetes. Beázási probléma egyikkel sem volt. Bátran ajánlom azt is jó nagy a mérete. -
tupacamaru
veterán
Seiko mutatókra és Benarus Megalodon-ra hajazó markerekkel.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
buci30
addikt
válasz TimeCenter #16338 üzenetére
Szép óra
Ha a titanium tokozást levesszük, meg kicsit szebb is és nagyobb (nekem fontos ) és árba is majdnem ugyan annyi akkor esetleg:
http://citizen.timecenter.hu/citizen+orak/promaster+radio+controlled+karorak/AS4020-52E.ora
Vélemények? Tudom nem szögletes amit kerestem de nagyon szép és sokat is tud, most gondolkozok ,hogy mi lenne ha kerek lenne
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Misi1979
őstag
válasz Mariner #16360 üzenetére
Nekem a "jatszos" oram mindketto quartz es mindketto omega.. Szeretem oket DE a mecha/automata oraim mellett tenyleg kb mint komolyabb jatekszerekkent gondolok rajuk.
Olyan dolog ez, mint a nok, bizonyos kor utan azert a belbecs itt is egyre fontosabb lesz
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Mariner
tag
válasz Nick no.1 #16355 üzenetére
Idézet tőled:"Kinek pap,kinek a papné. ..nálam az az óra amely évi szinten nem produkál több eltérést mint +-10 másod perc. Van automata órám , de csak azért mert örököltem."
Ez szerint nekem nincs is órám(ha az az óra valóban,ami évente 10sec eltérésen belül van),vagyis egyikről sem tudom mert hosszadalmas lenne tesztelni a kézihúzós/automata órákat egy éven keresztül,hordási körülmények között.Max 2 órát viselhet egy ember...Ha lenézőnek hangzott a véleményem a kvarcokról,akkor bocsáss meg, nem volt szándékomban.Csupán arra akartam rávilágítani,hogy egy órától extrém elvárás ez a követelmény,a mechanikával szemben támasztott kihívások miatt(nem laboratóriumi körülmények között járnak ahol biztosítani lehetne az azonos poziciót,hőmérsékletet és mindent kizárni ami esetleg befolyásolhatja a járáspontosságot).amik egy hordott karórát érnek.
Valami oka lehet annak is,hogy az Omega a villanyos modelljeit nem teszi be mondjuk a Német Órakatalógusba,csak a mechanikus modelleket.Eszerint ők sem gondolják kimondottan órának,még ha kétségtelenül,pontosabbak,kevesebb törődést igényelnek és olcsóbbak is mint mechanikus társaik.Ez nem hiszem,hogy lenézés,hiszen én nem írtam azt,hogy nekem a villanyóra nem óra(nekem is van pár),csak azt,hogy bizonyos vélemények szerint és itt idéztem is egy eléggé közismert mondást,de még azt sem tettem hozzá,hogy osztozok-e ebben a véleményben....Ha idézed azt a rész amiből a lenézést olvasod ki(elolvastam többször is miközben ezt írtam),azt megköszönöm!
Sajnálatos ,hogy ha valakik valamiről beszélnek és nem csupán helyeslés hangzik el(íródik le)akkor a másik fél azt támadásnak fogja fel,holott nem annak kellene hanem csak érveknek pro és kontra.Én nem meggyőzni akartalak,csupán rámutatni,hogy van óra a +-10sec/éven túl is,és bizony azok nagy részét sokkal komolyabb tudás összerakni/megtervezni mint egy bármennyire is pontos kvarcórát.
Az idézetet azért várom,és neked is szép napot!MZ/X jelentkezz!
-
buci30
addikt
Ahogy nézem ti inkább a kerek stílust szeretitek.
Én manapság sok mindenkin a kocka stílust látom.
Kerek citizenem nekem is volt 2004-be kb. nagyon tetszett állítható programok voltak rajta mint a AS4030-59E-n, de nem volt radio contorlos semmi extra, csak vízálló csavaros hátlappal arra emlékszem. De szép darab volt és nagyon mutatós el is loptákMost gondolkozok is ,hogy kocka vagy kerek legyen? ajaj...
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
ans
aktív tag
válasz Nick no.1 #16356 üzenetére
Az én Seikom (SBCM023) szerintem nem tud ennyit, fél évente (időszámítás átállításkor) 10 - 15 mp. Messze nem az a kategória, de azért elég pontos ez is. Állítólag a magas frekvenciájú kvarc miatt nagyon kell rá vigyázni, hogy meg ne ütődjön, viszont a perpetual calendar nagyon jó funkció rajta.
-
Nick no.1
aktív tag
válasz Mariner #16348 üzenetére
Te láttál valami élítélőt részemről a mechanikus órával szemben...????,Viszont úgy érzem "egy kicsit" lenézzed a a hő kompenzált quartz órákat..A telefon telefon az óra meg óra.
De részemről a dolog lezárva,nem azért írtam le a véleményem ,mert vitatkozni szeretem volna témáról.
További szép napot kívánok.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
-
darvak
senior tag
-
darvak
senior tag
válasz Mariner #16348 üzenetére
Nade milyen vagány az ilyen rádióvezérelt óra . Pláne ha még utazol is vele, a világidő is másodperc pontos+ át is áll rá automatice.
Na meg aki ilyen órákat vesz, az általában nem első és egyetlen órának veszi meg, hanem természetesen birtokol másmilyen órát is (valószínűleg az is kvarc óra ).
Telefonra valahogy nem lehet óraként tekinteni.
-
darvak
senior tag
Köszönöm a válaszod!
Jó ezt hallani Casio oldalról is. A régi egyszerű Casiokba örökké bírta az elem szuflával, azért ezekbe az edifice +triple sensor-ral ellátott pro tek sorozatokba igencsak elkél a solar töltés, máskülönben a konvencionális elemeket gyorsan kimerítenék.
Én is osztom véleményed, nekem se kellene ennél jobb óra
-
Mariner
tag
válasz Nick no.1 #16346 üzenetére
Van egy mondás:"az óra mechanikus,egy kvarc csak időmérő szerkezet".Lehet vitatkozni az igazságával,de tény,hogy elektonikus úton jóval kisebb kihívás a pontosságot fokozni,mint tisztán mechanika felhasználásával.Mire jó az ha az órát soha nem kell beállítani,vagy a másodpercre pontos járás?Ha randid van mit mondasz?Találkozunk délután 2óra 31 perc 00másodperckor?Ha esetleg a lánynak(vagy fiúnak)nem hőkompenzált Seamastere van hasonló pontossággal akkor 10sec késés miatt hagyod a csudába az egészet?Mondok jobbat:vegyél egy 70forintos(előfizetéssel a Vodától) Androidos mobilt és még pontosabb is lehetsz az állandó frissítések miatt.Ha nyűgnek érzed az órával való törődést vagy extrém pontosságra vágysz,elég egy telefon nem kell óra.Persze respect,hogy pontosabbra megcsináltad (az amúgy gondolom gyári állapotában sem gagyi Omegádat)de ne ítéld el azokat a mechanikusokat amik nem hozzák ezt a pontosságot esetleg napi szinten sem(3sec+- naponta).Egy rugó nem lineáris erőleadása,folyamatosan változó pozíció,hőmérsékletváltozás,mind mind befolyásolja a járáspontosságot,mint ahogyan a szerkezet és a kenőanyagok állapota is.Persze jó ha pontos egy óra,de van még elég sok szempont és sokaknak nem a pontosság az első!
MZ/X jelentkezz!
-
csabulaxi
senior tag
Üdv
Én is egyre jobban hajlok egy rádió vezérelt órára.
Az oldalról nekem az alábbi tetszik a nem túl bonyolult számlap miatt.
titan
Ami feltűnt és hiányolom, ezen tényleg nem csavaros a hátlap és a korona sem csavaros?
Ahogy nézem a forint gyengülés elérhetetlen távolba viszi az ára miatt. Sajnos titan az anyaga, én jobban szeretem, ha súlya van az órának és Önök nem forgalmazzák az acél verziót.
A white watch galerya" (túl sok szó esik itt róla) tart ilyet nálunk, de külföldön még ingyen adnak hozzá antennna erősítőt is.
acél + erősítő
Ennek az erősítőnek a működéséről lehetne többet tudnunk?[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Nick no.1
aktív tag
Kinek pap,kinek a papné. ..nálam az az óra amely évi szinten nem produkál több eltérést mint +-10 másod perc. Van automata órám , de csak azért mert örököltem.
A hétköznapi órám,egy Omega Seamaster 300M quartz,melyet én alakítottam át hő kompenzáltra.
Itt olvashatsz róla többet,ha érdekel...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
Mariner
tag
válasz Empsepo #16341 üzenetére
Német :A.Lange &Söhne,Glashütte Original,Mühle Glashütte,Nomos Glashütte,
Jörg Schauer,Junghans,Kadloo,Laco,Lang&Heyne,Hemess Glashütte,
Limes,Benzinger,Hanhart,Bunz,Erhard Junghans,Fabergé(Német-svájci jelenleg de az alapító az orosz cári ékszerész Carl Fabergé)Blancier,MeisterSinger,Nivrel,
Rainer Brand,Rainer Nienaber,Schauble&Söhne,Schaumburg Watch,
Sinn,Sothis,Stowa,Temption,Thomas Ninchritz,Tutima,Union Glashütte,
Wempe Chronometerwerke,Wempe Zeitmeister,
Olasz:Anonimo,Ferrari(Panerai gyártmány ami már svájcba helyezte át a székhelyét),Gucci(jelenleg már svájci székhellyel),Mazzuoli,Panerai(jelenleg svájci székhellyel)
Angol:Arnold&Son,Graham(a róla elnevezett gátszerkezet és a kronográf feltalálója,találmányait erkölcsi okokból nem szabadalmaztatta,hogy bárki szabadon felhasználhassa őket,érdemeire való tekintettel a Westminster apátságban helyezték örök nyugalomra,mestere Tompion mellé,jelenleg svájci székhelyű a cég)
Orosz:Alexander Shorokoff,Poljot International(jelenleg németországi gyártással és székhellyel)
Franciareguet,F.P.Journe,Hermés(jelenleg svájci székhellyel),Louis Vuitton(jelenleg svájci székhellyel)Michel Herbelin,
Osztrák:Habring2,
Amerikai:Hamilton(Pennsylvania államban alapították,jelenleg svájci székhelyű),
Dánrban Jürgensen(a Dán admiralitás királyi haditengerészeti órakészítője volt az alapító bő 200éve,jelenleg svájci székhellyel és gyártással)
Érdekes látni,hogy sok amúgy nagynevű és komoly múltra visszatekintő cég is jelenleg svájci zászló alatt hajózik,pedig büszkének kéne lennie az alapító/k nemzetiségére,nem pedig a "Swiss Made" felirat miatt és persze gazasági előnyökért feladni azt...Persze ez már messze vezetne,de azért egy Officine Panerai ne legyen már svájci mert jelenleg ott van bejegyezve.Éppen elég jól csengett a neve Olaszként is!MZ/X jelentkezz!
-
seiko
senior tag
Meggondoltam: elég, ha kizárólag az időt és a dátumot mutatja, nagy számokkal, és mondjuk egy csavaros koronával állítható rajta minden.
Ha havi 10 másodpercen belül tud teljesíteni, akkor az már rendben is van.
És ami fontos lenne, még legalább 25 évig legyen hozzá alkatrész.
Szerintem simán teljesíthetőek lennének a kívánságaim. ;-)
Ok, legyen 50 ezer a keret! :-)))) -
-
seiko
senior tag
válasz TimeCenter #16337 üzenetére
Hozzá lehet jutni ehhez a típushoz is, persze nem itthonról.
Ez zafíros, ami nálam kritérium egy játszós óra esetében.
A műanyag tok szintén kizáró tényező.
A bevonat kopása engem nem zavarna, van fekete Casiom.
Inkább az ára az, ami riasztó (netto 900 Dollár).
Bőven megfelelne az igényeimnek egy acéltokos-csatos, zafíros, elemes, digitális kvarc G-Shock, nagy számkijelzéssel, ami mondjuk az időn kívül max. egy stoppert, visszaszámlálót, ébresztőt tartalmaz, wr200 vízállóság mellett, és mindezt kb. 30 ezerért![ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
A vége kissé marketingízű lett...
-
TimeCenter
tag
válasz darvak #16299 üzenetére
Darvak:
A Tough Solar rendszer hasonlóan az Eco-Drive technológiához a fény energiáját hasznosítja. Az első ilyen Tough Solar-os óra a DW-9300J-1 modell volt 1998-ban. Mint a CASIO DMD disztribútora elsőként kezdtem hordani. Még ma is tökéletesen működik, bár a szíja és a műanyag tok már igen viseltes. A szerkezet és az akkumulátor hibátlanul működik. Arra kell ügyelni, hogy ne hagyja az ember teljesen lemerülni. Időnként ki kell tenni a napra, hogy teljesen (!) feltöltődhessen. Ha ezt a szabályt betartjuk az akkumulátor élettartama megegyezik az óra élettartamával ( évente 1%-ot veszik a kapacitásából ).
Összehasonlítva a két rendszert: a Citizen nagyobb kapacitású energiatárolót használ egyes modellek akár 7-évig is bírják, további töltés nélkül. A CASIO csúcsmodellje csak 11-18 hónapot bírja. A töltési idő is rövidebb a Citizennél mert az a számlap teljes felületét használja a fény begyűjtéséhez, míg a CASIO általában csak a kijelző körüli (kisebb ) részt. Régebben a fénygyűjtő számlap is szebb volt a Citizennél, de mára a drágább CASIO EDIFICE modellek is sokat szépültek.
Most ezt az órát hordom (2004-óta):
http://citizen.timecenter.hu/citizen+orak/promaster+radio+controlled+karorak/AS2031-57E.oraKell ennél drágább ( mert jobb aligha van )?
WR200, Ti.C.C. tokozás, zafír üveg, tömör szemekből a csat, teljesen automatikus naptár, foszforeszkáló mutatók, atompontos idő....[ Szerkesztve ]
-
TimeCenter
tag
A fekete ionizált bevonat sajnos lekophat, megkophat. De ez a modell (PRX-2000) Japán belpiacos változat, Európában hivatalosan nem kerül forgalomba. Itthon csak a műanyagtokos változat kapható a PRW-2000. A szerkezetük megegyezik.
http://casio.timecenter.hu/casio+orak/pro+trek+karorak/PRW-2000-1.ora
-
hukocsat
tag
1974 áprilisi a seiko 5 tv screen órám.
Tudtam hogy régi, de hogy ennyireCitizen Skyhawk
-
seiko
senior tag
válasz TimeCenter #16297 üzenetére
Nos, egy ilyet letesztelnék, mit bírna ki nálam!!!!!
-
Mariner
tag
válasz pilóta #16269 üzenetére
Ez a "mozgásérzékelős" rendszer régóta zavarja a szemem a magazinban
Nem tudom az automatát miért kell mozgásérzékelősnek írni,talán elegánsabban hangzik?Ami "mozgásérzékelős" az a logika alapján csupán érzékeli a mozgást(az egy riasztóban,vagy lámpában hasznos,de egy órában?),nem pedig hasznosítja például egy motorrugó felhúzására!Mindíg lusta voltam jelezni nekik,hogy ezt gondolják át mégegyszer,elvégre nem csak laikusok olvassák a cikkeket.MZ/X jelentkezz!
-
darvak
senior tag
mai napra is 1 kis watchreport, csak mivel szeretem a 007-et:
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz SEIKOtomi #16322 üzenetére
A feleségem szokta azt mondani, hogy mindegyik órám ugyanolyan
Ha pedig szeretnéd tudni, hogy mi az a fanatizmus (gondolok arra, hogy valaki értékeli azt is, ha egy-egy óra csak annyiban különbözik a másiktól, hogy nem water "resist" hanem water "proof" a felirata), akkor ajánlom ezt:
Top ten signs...Empsempo:
Részemről is[ Szerkesztve ]
SEIKOholic
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz Empsepo #16317 üzenetére
Akkor csak pár szembetűnő dolog:
- A számlap indikációja 12 óránál
- nap/dátum - nap kijelzés
- küklopsz (nagyító)
- Mutatókészlet
- Lünetta széle
- Lünetta lumineszkáló pöttye 12 óránálHa értenéd, akkor tudnád, hogy a teljesen ugyanolyan az ilyen:
Panzer
Esetleg ilyen:
KienzleNem akartam összeakasztani veled a bajszomat, elnézést, ha így gondoltad, csak azért tényleg nem mindegy, hogy valami hasonlít vagy teljesen ugyanolyan.
(A Monsterre visszatérve, én kimondottan csúnyának találtam, amíg hozzám nem került az első, azután képtelen voltam megválni tőle)
[ Szerkesztve ]
SEIKOholic
-
darvak
senior tag
válasz Empsepo #16317 üzenetére
Azér a Rolex jóval arányosabb, a számlap sokkal "tágasabb", kisebb pontokkal, akárcsak a lünetta vékonyabbnak tűnik nekem. Egyszerűen arányosabb a Rolex, de tény,h a #16314Seiko alapja volt.
Ismert tény,h a japánok is másolnak. Úgy alapozták meg az iparjukat, mindent lemásoltak a 60-as,70-es években, de általában tovább is fejlesztették. És jobb lett, mint az eredeti.
Még a 90-es években is ment ez, pl. a Lexus LS400. BMW és a Mercedes gyurmázásának az eredménye. A "C" oszlopa 100%-ban BMW, a hátsó lámpák 100% Mercedes.
Ma a Kína van ugyanazon az ösvényen bizonyos területeken, 10 éve még Dél-Korea autógyártásán is csak mosolyogtak..
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz SEIKOtomi #16314 üzenetére
Én meg azt értem mit te mondasz, és erre a Seiko-ra jobban hasonlít a Rolex, bár ha szabad megjegyeznem elegánsabb a Rolex .
Mellékesen a kocsik már évek óta elkezdtek egymásra küllenben hasonlítani, ezt már vagy 10 éve lenyilatkozta pár autógyár fejese. Egyszerűbben mindig lesznek divatirányzatok, mait az összes gyár követ.
[ Szerkesztve ]
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz darvak #16312 üzenetére
Értem én, hogy fekete számlap, világító pöttyök, rozsdamentes tok és fekete lünetta számokkal.
De akkor ilyen alapon szinte minden kocsi egyforma....
Szóval, ha ezt a Seiko-t nézzük, akkor már érteném a hasonlatot
De pont az ilyen apróságokon múlik minden (az egyszerűség kedvéért érdemes összehasonlítani csak a két Seiko-t)SEIKOholic
-
darvak
senior tag
válasz SEIKOtomi #16306 üzenetére
Én úgy értelmezem Empsepo hozzászólását, h én is mint laikusként ránézek 1 ilyen órára, akkor azok a hasonló stílusjegyeket hordozó órák jutnak eszembe, mint a kérdéses rolex, vagy doxa sub, vagy seiko mariner, vagy monster, vagyis a búvárórák e alfaja
Nekünk ez 1 kaptafa megjelenésben......
Vagyis pontosan azt jelenti, amit te írtál, 1 helyről eredeztethetők ~ arra hajaznak.
Hiszen mégiscsak valakinek ki kellett találnia ezt a koncepciót, amit szépen átvettek a többiek, amiből egyedi modelleket,megoldásokat kovácsoltak, de hasonló stílusjegyek égisze alatt.
Ez 1 kérdés lesz, nem pedig állítás:
Amúgy nem inkább innen eredeztethetőek az említett órák? Vagyis nem ez volt az első ilyen megjelenésű búváróra a világon? Kis keresés után nekem ez jött le.
A rolex submariner 1954 tudtommal, na persze maga a búvárórák eredete jóval korábbra nyúlnak vissza.
-
busman
veterán
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
SEIKOtomi
csendes tag
válasz Empsepo #16304 üzenetére
Na...akkor kíváncsi lennék, hogy pontosan miben is hajaz a Submarinerre? (koronapozíció, indikációk, számlap, mutatók, lünetta) Egy beütése van, ami a Rolextől eredeztethető, de az sem a Submarinerről, a Jubilé fémszíj (vagy csat, ahogyan Seiko szereti )
Nekem van ilyen is és Monster is, ha élőben egymás mellé teszed őket, azért nem biztos, hogy a Monster a csúnyább.
Nem védeni akarom a Monstert, de az SKX007 a Seiko legidőtállóbb és legeredetibb dizájnja, gyakorlatilag Dunát lehet a változataival rekeszteni.
A huszon-x-ezres ár meg most valóban jó, igazán nagy vétel akkor volt, amikor a 155 volt az USD/HUF árfolyam és 120$-ért tudtam beszerezni őket (garanciakártyával).
(Valószínűleg ezért nem lehetek soha Seiko Club tag És elnézést Jung Tomitól és a többi kereskedőtől, de akkor még nem forgalmazták itthon se ezt, se a Monstert)[ Szerkesztve ]
SEIKOholic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Canyon Stoic 2 XL
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest