Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sungoo
addikt
Ahogy elnézem ezeket a listákat, a Panerai mindből hiányzik. Ennyire nem preferált márka a tagok között? Tudom, hogy valaki rendelkezik vele, csak az nem állít listát.
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #158995 üzenetére
Ezt bedupláztam. :-)
A SM szinte megszólalásig ilyen, mint ez a "csoda", évek óta kifogástalanul működik, pedig igencsak gyatrának tűnő szerkezet van benne. :-O
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #158995 üzenetére
Elnézést, biztosan (még) kába voltam.
Amúgy nagyon kíváncsi vagyok rá, mit "tud" ennyi pénzért.
Egy ismerősömnek vettem SwissMilitaryt, szépnek jó, de nem egy nagy durranás.
Viszont legalább drága volt (85ezer).Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #158991 üzenetére
Merészség kell ahhoz, hogy berakjak ide egy karórát?
Nem hamisítvány, állítólag svájci alkatrészek is vannak benne, ergo: az egyéb kategóriába még belefér!
Ja, hogy nem Steinhart, vagy Certina van ráírva, neadjisten elemes?!
Én kérek elnézést!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
gipsztigris
addikt
válasz @mriya@ #158979 üzenetére
Ez olyan, mint a nemi identitással küzdő tinédzser. Nem tudni hol a helye!
.....Rajta a bűvös szó ami miatt ide merted tenni, ugyanakkor erősen kínai és nem is túl drága, ezért gyorsan megnézem, hogy a kínai órás csoportba meg merted-e mutatni!Szerk.: NEM!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
half333
őstag
Üdv! Mi a véleményetek a Secco márkáról?
-
7s26c
őstag
válasz phranxinatra #158985 üzenetére
a figura mégis ezt írta a belinkelt szövegben. amivel az a baj, hogy aki nem tagja ennek a fórumnak, vagy nem foglalkozik különösebben órákkal az el is hiszi. Viszont gondoltam rá, megkérdem honnan szedte...
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
phranxinatra
aktív tag
válasz BAti77 #158932 üzenetére
Igen, ismerős a csat, és bár sokáig nem élvezhettem, nagyon szerettem, amíg nálam volt. Sokkal minőségibb darab, mint a PO eredeti csatja volt, nem csak az állíthatóság miatt, hanem érzetre is. Szerencsére az új PO-knál már kiköszörülték a csorbát. Nekem egyre jobban tetszik ez az óra, a sárgás lúmmal is kezdek megbarátkozni. Ha esetleg 24-25-én Pesten jársz, szívesen megnézném élőben.
(#158945) g0n21: Én a JLC-n lepődtem most meg, az IWC (nemtommi, talán oportó) helyett simán lehetne Roninnak egy Master Controlja. De kis rágyúrással a hőn áhított Milgauss is meglenne.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
@mriya@
őstag
Vettem egy ilyet.
-
7s26c
őstag
válasz pulutodurumo #158973 üzenetére
A Tutus srácok szerint a következő ráncfelvarráson átesett modell a flieger lesz.
-
@mriya@
őstag
Én márkákat nem tudok sorrendbe rakni, azokon belül van jónéhány típus, amik tetszenek.
De azoknál sincs sorrend.Omega PloProf, Sinn Hydro, Rolex Submariner+Oysterquartz, IWC BigPilot, Ball Engineer HydroCarbon, Nomos Tangente Sport, és még nagyon sokan mások.
-
pulutodurumo
addikt
válasz 7s26c #158971 üzenetére
Beng! Talált!
Más. Lehet hogy nemsokára Orient okosóra is lesz? Ha csak ki nem fullad a téma mire a tervekből valóság válik. Mindenesetre az elhatározás megszületett.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
von toth
tag
Azert egy szép Hublot-t is irhattatok volna a listába
-
7s26c
őstag
válasz pulutodurumo #158970 üzenetére
Pásztoróra?
-
gprspeter
senior tag
válasz alphaville #158967 üzenetére
Az utolsó helyen???
Akkor van egy rossz hírem.... -
-
7s26c
őstag
Olvastam, hogy a Parnis állitólag svájci felügyelettel készül. Iz disz trú? Mielőtt memorizálom megkérdem.
-
terra052
őstag
Nna a sok svájci közé itt egy kis japán teszt a WERK MANIA oldalalin újra
Majd kíváncsi leszek, lesz-e flame a "New Helmet" miattAmúgy csak nekem fura, hogy a kedvenc márkák között szinte mindenki a Seiko helyett a Grand Seiko-t írta?
werkmania.hu
-
Gaboor007
csendes tag
Sziasztok!
A Tissot-ról mi a véleményetek? Inkább valami más márkát válasszak?
-
mario1012
tag
Múlt héten megérkezett a Wizard féle Phenomenato, nagyon jó minőség vártam már, hogy feltehessem az órára. Köszönöm. Ma szép idő volt tudtam is némileg fotózgatni egy kicsit.
Nekem a szubjektív listám:
1. Rolex
2. Omega
3. Patek Philippe
4. Tudor
5. Zenith
6. Audemars Piguet
7. Iwc
8. Jaeger-LeCoultre
9. Grand Seiko[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Sehol egy Steinhart, nem értem. De komolyan, minden vicc nélkül.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Milu87
csendes tag
Saját szubjektív listám:
1: Rolex
2: Breitling
3:Tudor
4:Longines
5:Zenith
6: Panerai /csak a Radiomir/
7:Seiko
8:MeisterSingerA többi hely még üres
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz ronin s8 #158939 üzenetére
Számomra továbbra is zavarba ejtő kételyt okoz, hogy míg ezek a kedvenceid, van két másik órád, ami egyik sem, de ebből a kettőből lehetne egy, ami viszont az, ami...
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
von toth
tag
Omega
Grand Seiko
Zenith
Longines
JLC
MOntblanc
Rolex
Certina -
bucsher
őstag
Rolex
IWC
Fortis
Omega
SeikoIn the pipe - five by five!
-
7s26c
őstag
Ez így rossz, mert lemaradt a Fortis , vagy a szépségdíjas Laurent Ferrier....
-
resool
aktív tag
Kíváncsi lennék a rangsorotokra. Mi a 10 kedvenc márkátok sorrendben? Teljesen szubjektíven, ne vegyétek a presztízst a tényezők közé, csak, hogy mennyire szimpatikus számotokra egy-egy brand. Madarat tolláról, embert órapreferenciájáról, ahogy a mondás is tartja...
Enyém például:
1. Rolex
2. JLC
3. Tudor
4. Zenith
5. Nomos
6. PP
7. A. Lange & Söhne
8. Universal Geneve
9. GS
10. Omega[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
DR. Strange JLC órát visel a filmben igaz össze törik neki, majd figyeljétek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BAti77
aktív tag
ktg3
Kicsit kerülő úton, de a jószándék jegyében...gyakorlatilag új...ref.: 233.30.41.21.01.001Angelo69
Köszönöm, a választást a heritage diver szeretetem adta...phranxinatra
Köszi! Komoly tapasztalatokat még nem írnék, mert nem régen van nálam az óra. Számomra nagyon szép, a mostani Omega diver kínálatból a legszebb. A számlap egész mélyfekete tónusú, amibe a sandwitch kialakítás révén a sülyesztett indexek jól illenek. Ez egyfajta "rakott index" hatást kelt, de mégsem olyan, mint pl egy Panerai. A vintage indexfestést annak idején kritika érte, hogy nem az igazi...szerintem ez hülyeség, nem rosszabb mint más gyártónál és kiteljesíti az igazi heritage/vintage jelleget. A lume nem egy Seiko lámpa, viszont annál sokkal intenzívebben tartja hosszú távon a leolvashatóságot. A 41 mm-es méret számomra optimális. A tokforma a hasonló nagyságú SMP-hez mérten robosztusabb, a hátlap miatt kicsit magasabb. A lünetta nagyon kézre áll, 120 klikkes, precíz, pontos járással, holtjátéka nincs. A 21 mm-es szíjméret kicsit hátrány a szíjak terén, de áthidalható. A gyári fém szerintem ott van a szeren. Csavaros, így könnyen kézre állítható. A csat nagyon komoly, főleg a búvárhosszabítóval, ami miliméterenként állítható.Skimaster
Kösz! Nem ment érte semmi, ez csak jött koronának a kis csoport élére. Egy másik viszont cserélődik még alsó szinten...
Majd csinálok róla normálisabb képeket is, egyenlőre ennyi...Macyke82, 7s26c, Aske, ronin s8, resool
Köszi mindenkinek!"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
webórás
csendes tag
Kedves Fórum társaim!
Gyakori jelenség, hogy egy automata óra fura hangokat ad ki, amikor fülünk mellé helyezve mozgatjuk. Sok esetben ez a hang azt jelzi, hogy a rotor beleér a csapágylemezbe, vagy a hátlapba. Automata felhúzású szerkezetek egyik legjobban igénybe vett alkatrésze a rotor középcsapágya. A csapágy kopása megszokott jelenség egy ilyen korú szerkezet esetén, amire sok megoldás kínálkozik.
Ezt a műveletet szeretném most a gyakorlati publikáció keretei között bemutatni.
A középcsapágy készítésének gyakorlati publikációja közösségi oldalamon megtekinthető.
[Automata felhúzószerkezet rotorcsapágyának elkészítése]
Kissé száraz téma, de némi édes pezsgővel azért fogyasztható.
Maradok tisztelettel : Kőnig Levente www.watchmaker.hu
[ Szerkesztve ]
-
Angelo69
senior tag
[ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
consono
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #158914 üzenetére
Honnan rendelted, ha nem titok?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz #17803776 #158912 üzenetére
Én meg szemlencse-beültetéssel fogom kezdeni valszeg. Kézremegésre talán Unicum való.
Amúgy meg ráér, nem használom őket. De jó nézni a munkáid gyümölcsét.Alpha : Én meg nem bírtam magammal, rendeltem még egy w800-as Casiót. Annyira jó ezért a pénzért. Méret, vízállóság, 10év elem, strapabíró műanyag tok.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
alphaville
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #158910 üzenetére
Mèg nem, noha fèl lábbal már a FB-csoportban van.
-
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #158910 üzenetére
Le kell fényképezni minden lépést minden szögbe és az utolsó képpel kezded az összerakást
Én is így csinálom. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz alphaville #158907 üzenetére
Elpasszoltad?
Kvazy : Grat, lélekben veled vagyok. Sztem még évekig nem kezdek hozzá a Prim, Digitor meg a két Slava vekkerhez. Majd ha nyugger leszek.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Angelo69
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
7s26c
őstag
válasz Misi1979 #158900 üzenetére
Való igaz, figyelmen kívül hagytam azt a tényt, hogy az is lehet: 50 év múlva senki sem visel semmilyen órát. Valami futurisztikus megoldás révén egyszerűen mindig tudja majd mennyi az idő. Viccen kívül ott a pont , lehet tényleg senkin sem virít majd semmilyen időmérő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest