Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
válasz 7s26c #158899 üzenetére
Még jóval a "microbrand" szócska feltalálása előtt, anno, Svájcban többtízezer óramárka ("micro és nem micro") született és lett az enyészeté. Valahonnan a 60 ezres szám rémlik.. borzasztóan sok ez, ha belegondolsz.
Ebből mennyi maradt fent és prosperál akár mai nap is? Ha megvan ez az arány, ebből lehet következtetni arra, hogy a fenti listából mennyi fog 50 év múlva létezni - azt is figyelembe véve, hogy az óra viselése régebben szinte elvárt volt, manapság úri hóbort, 50 év múlva egyenesen különcség is lehet.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
7s26c
őstag
válasz csabulaxi #158898 üzenetére
Nemrég ezen elmélkedtem, vajon a sok új és tradicionális márkák közül vajon melyekben rejtezik a potenciál, hogy 50-100 év múlva is talpon legyen. De rájöttem, felesleges. Most is csurig van az Instagram szépen felújított, mára kihalt márkákkal. Szervizelni úgy is lehet mindet, tán még némi exkluzivitást is kölcsönöz egy óránál ha ritkaságszámba megy.
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
csabulaxi
senior tag
pár Microbrands
aevig
aquadive
ArmourLite Watch Company
Bausele
The Bernhardt Watch Company
BOREALIS WATCH COMPANY
CELADON
Hager Watches
janistrading
Kratos Watch
ManchesterWatchWorks
McDowell Time
Melbourne Watch Company
Mercer Watch Co
Prometheus Watch Company
REDUX & CO.
Stuckx
Ventus Watches
The Orion Watch Project
Zelos"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
kissend
újonc
Segítsetek legyetek szívesek! Citizen CB0010-02 -höz keresnék fém szíjat, de jelenleg nem találok sehol. Tipp?
-
BAti77
aktív tag
válasz Angelo69 #158886 üzenetére
Ez egy régebbi Marinaut modell, már kifutott...BM0981-08E
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
half333
őstag
Üdv! Mi a véleményetek a Secco márkáról? Valaki használt ilyen típusu karórát secco s dmx 006 ?
[ Szerkesztve ]
-
fiktív1
tag
válasz pulutodurumo #158888 üzenetére
Azt hittem, valami másik topiktársunkra gondolsz...😃
-
fiktív1
tag
válasz pulutodurumo #158876 üzenetére
Nem ő vagyok.
Glashütte 70' a sorozat neve, szerintem a krono változat csodás. Még nem láttam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
toughbook
csendes tag
-
resool
aktív tag
válasz pulutodurumo #158876 üzenetére
Royal Oak volt az első amúgy, de ezt a GG style-t elég sokan használják, meg azért ez még bőven belefér, integrált szíj és kicsit szögletes forma, gyönyörű óra, de sajnos pénzügyi csőd ha megunja az ember.
-
7s26c
őstag
sutszi : a Sentinelen nem volt ezért nem láttam a számlapot.
Aske : 5-ös kezelő Bevallom hiba volt meggondolatlanul fejest ugrani a Sentinelbe.És tenyleg nem a stílusom belátom. Hál'Istennek a Flight viszont hozza amit vár tőle az ember.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Aske
aktív tag
válasz 7s26c #158862 üzenetére
Az Orient Sentinel meg a pilóta azért eléggé különböző stílust képvisel.
A lumét illetően biztosan tudtak volna itt a topikban segíteni, ha előre megkérded. A sentinel mutatói, sőt az egész számlap elég primitívnek néznek ki. Az óraszerkezeteket illetően én mp-stop, kézihúzás fetisiszta vagyok. Pláne ha több órája van az embernek forgató nélkül, jól jön az a felhúzás.
-
bandus
veterán
tudnátok ajánlani egy jó órásmestert, szervizt ahova elvihetem a longines automata órámat, ha nem feltétlenül szeretném kifzetni az orexnek a 6x ezer forintos szervidíjat egy általános "olajcserére"?
köszike
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
7s26c
őstag
a fenti képről lemaradt (és ezt a szerkeszthetőségi idő után vettem észre) , hogy végülis erre cseréltem vissza a Sentinelt. Itt nem lesz lume gond
-
fagyalllo
őstag
Hamis Seiko búvár fb-on.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
Tulku
veterán
Szakik, mi a különbség pontosságban a Mako 1 és 2 szériája között...változott-e ilyen szempontból a werk, vagy csak a másodperc stopp került bele?
Választ előre is köszönöm!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz freddirty #158842 üzenetére
Van pultból vásárlás, csak nem a kurrens modellekből. Tavaly ilyenkor Svájcban(!!!) nem tudtak mutatni sehol (ahol néztem) Sub Date-et. Év elején egy fórumról megismert sráccal akartunk venni Sub Date-et, hátha 2 db-nál kapunk 10% kedveményt, de az általa felkeresett 5 német és osztrák kereskedőnél egy sem volt készleten. 1 hónapja Pesten a Vörösmartyn csak Sub volt, a Date rendelhető és pár hét alatt meghozzák. Deepsea D-Blue-nál már több hónapos a várakozási idő, ha Daytonát akarsz, feliratkozol a listára és akár éveket is vársz, mert idáig összesen 2 darabot kaptak.
-
csabulaxi
senior tag
Tanácsot szeretné(n)k kérni.
Az talán lejött rólam, hogy nem foglalkozom semmilyen órák adás-vételével, a barátom meg még ennyire sem ilyesmi ember.
Szóval a barátom kb 10 éve külföldön újonnan vett egy CERTINA DS PODIUM 674.7129.42.66 órát.
(7750, 100m, zafír, fémszíj, 40 mm., fekete,üveg hátlap)
Évek óta okosórázik, már nem hordja, nem volt szervizelve sem, a tachy skála festése kicsit kopott, doboz, papír rendben.Ha úgy dönt véglegesen eladóvá válik az óra, akkor mi legyen a sorrend?
Így eladásra kínálni? Mi lehet az ára?
Szerviz, polír és úgy eladni? Az mennyi és kinél (Hantos, Dzsana dolgozik egyáltalán?)?
Akkor visszajönne-e az ára?Kösz
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
7s26c
őstag
Az Orient Sentinel zéró lume okán visszaköltözött a boltba. Ahol újfent nagyon korrektek voltak a srácok.
-
Tulku
veterán
válasz WiZARD #158843 üzenetére
Valószínű ez a Steinhart túlárazás is elhalkul a készletek állandósodásával...az pedig hogy a magyar "forgalmazó" miért ilyen módon "kereskedik" megint egy hiánygazdaságra építő mentalitás...teljesen idejétmúlt...
Rolexnél sem értem...illetve szerintem simán direkt limitálják, mert ha kielégítenének minden igényt azonnal oda lenne a státusz...ügyesen csinálják....
-
WiZARD
addikt
válasz freddirty #158842 üzenetére
Időszak, és típus függő, van amire Németországból is várni kell.
Ahogy látom most, egész jól fel vannak töltve a készleteik, de volt amikor 2-3 hónapot kellett várni...Rolexnél egyes modellek sehol sincsenek raktáron, mindenhol várólistásak. Most talán leginkább a Daytona-ra jellemző, de állítólag Ausztráliában pl a Submariner is várólistás.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
freddirty
senior tag
válasz phranxinatra #158829 üzenetére
Steinhartnál ez max. a magyar képviseletnél van így. Kétszer vettem idáig steint de egyszer sem tőlük. Kb. 30eur a szállítás /amennyire emlékszem tavaly volt/ közvetlenül a központból és pár nap alatt itt volt mindkettő. Tehát a hétvégi rendelést csüt-pénteken már átvettem.
Egyébként rolexnél ha kiutazol svájci/angol butikba ott sincs pultból vásárlás?. Több 10k eur/chf esetén az utazás már nem igazán tétel. (illetve ha valaki ilyenre költ akkor már nem is számít mert már nem igazán tudja mire költeni a pénzt, mert már a család nyugdíja is biztosított előrefred
-
Tulku
veterán
válasz phranxinatra #158829 üzenetére
Na de két olyan esetet említettem ami ezeket felülírja...az első pl egy olyan modell ahol besétálsz, megveszed, mert van belőle itthon raktáron 1db...de egyébként némethonból rendre megjönnek egy hét alatt...vagy tévedek?
A másik a kedvencem (amit meg is vennék) de egy lecserélt ST5-ös szerkezettel 140-ért...persze Facebook lévén meg is írták az illetőnek amit rendre "meg is köszönt"....tudom nem illik más portékáját becsmérelni, de az sem hagyható szó nélkül ha az új ár közelében kínai szerkezetest árul vki... -
-
alphaville
aktív tag
-
senior tag
válasz gipsztigris #158823 üzenetére
Denverből
-
M4mmut
csendes tag
válasz Miamiquake #158828 üzenetére
Köszönöm, a Laco-m ismerős lehet számodra 😉
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Tulku #158818 üzenetére
Steinhartnál nem úgy van, hogy csak besétálsz a boltba és megveszed. Több hét, amíg megjön, és - ha jól tudom - bizonyos modellek nem is elérhetők folyamatosan, ezért sokaknak megéri kifizetni az új árat egy használt, de azonnal megvehetőért. A Daytonért se fizetne senki másfélszeres árat, ha csak úgy be tudnál menni egy Roli butikba és pultból megvásárolnád.
-
M4mmut
csendes tag
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a boldogságom, végre kiegészült a kis gyűjteményem, a régóta kiszemelt Mido All Dial Diver-rel
A történet sajnos nem volt túl egyszerű, kb 2 hete írtam ide tanácsért, hogy a zsír új órámon a kismutató el volt mozdulva, jelztem a kereskedőnek ill. Mido-éknak egyaránt akik a WDL-be irányítottak (mint hivatalos szerviz). A WDL maximálisan korrekten állt a dologhoz, kevesebb mint egy hét alatt elvégezték a mutató beállítást, ami feltehetőleg az "óvatos" postai kezelés miatt mozdult el (korábban ilyet soha nem tapasztaltam még!). De a lényeg , hogy itt van - és nagyon örülök neki 😊
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
-
Mercutio_
félisten
szanalmas.hu?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
7s26c
őstag
-
ktg3
őstag
válasz ronin s8 #158814 üzenetére
Annál jobban szeretem őket
Úgy az általános dizájnja eléggé bejövős. Oké nem olyan arányban mint mondjuk egy nomosnál , vagy egy sinn-nél, de cserébe megfizethetőbb. Nomeg nyilván azt veszem meg, ami tetszik. A flieger chronoval soha semmi probléma nem volt, sőt meg is vagyok lepve, hogy mennyire jól össze van rakva. Szinte tökéletesen minden ott van ahol lennie kell, majdnem hibátlan az összes részlet, pedig jóval régebbi mint a b-42.
Tudom tudom #regenmindenjobbvolt.(#158815) g0n21: Ez lesz. Inkább az zavar a történetben, hogy hülyének néznek kb. Ilyenkor nem bánnám ha jóval nyugatiasabb lenne a vevőszolgálat. Máshol kb. esedezve kérnének bocsánatot és állnák a következő szerviz árának a felét vagy hasonló.
Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy igazából nem is cserélték ki az alkatrészt, csak megpróbálták helyreigazgatni, ahogy korábban Hantos is, csak kevesebb sikerrel. Ebben az esetben pedig nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
(#158816) tupacamaru: Nem tudom, hogy hogy néz ki egy tárcsa, de Hantos magyarázott valamit, hogy mi lehet a baj, de ezt már nem tudom pontosan felidézni, hülyeséget pedig nem akarok mondani, de akkor érthetőnek tűnt.
(#158818) Tulku: Azért nem olyan rosszak ezek. Hiba pedig bárhol előfordulhat. Oké, hogy valószínűleg nem olyan jó a minőség-ellenőrzés mint egy rolex-nél, de azért sz*rnak azért nem nevezném. Omegának is voltak olyan werkjeik amik nem voltak olyan megbízhatóak, attól még az omega nem rossz (mondjuk itt tuti nem a werk a gond, mert ez a 2836-2 elég jól bejáratott dolog már).
-
alphaville
aktív tag
Ne fizess egyetlen piculát sem a továbbiakban! Sztoikus nyugalommal magyarázd el nagyságának; a dátumtárcsa megvásárlásával jogot(!) szereztèl arra a nem elhanyagolható apróságra, hogy a beèpített alkatrèsz kifogástalanul tegye dolgát. Minden egyèb duma!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Ez számomra szinte hihetetlen...és mellesleg a svejci óragyártás megkérdőjelezése...de hát...fortisz....
Más...
Azt tudja valaki nekem illusztrálni, hogy a steinhartok miért új áron eladók használtan?
A legmegdöbbentőbb két eset:
- teljesen ugyan olyan, ugyanannyiért két évesen mint a magyar boltban készleten lévő (tehát nem ezer hét várakozás)
- másik egy vintázs (tán meg is vettem volna) ezer évesen st5-tel új áron...Valahol nálam nincs rendben valami???
-
tupacamaru
veterán
Ha egyszer/többször be lehet állítani a dátumtárcsát úgy hogy jól álljon, akkor szerintem nem a dátumtárcsában kellene keresni a hibát. Rosszul gondolkozok?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
g0n21
senior tag
Ha kérnek pénzt, mondd meg nyugodtan, hogy azt te nem adsz, viszont az általuk beszerelt szar dátumtárcsát, miután Hantos, vagy ők kicserélték az újra, nagyon szívesen visszaadod. ÉS ezt bizony addig fogjátok játszani, amíg jó nem lesz.
Azt pedig ne gondolják komolyan, hogy közel félmilliós kiskereskedelmi áron jogos azt kijelenteni, hogy ekkora a szórás.
Ha pedig ekkora a szórás, akkor addig kötelesek rendelni, amíg egy megfelelő darab nem érkezik. Ha pedig tovább megy a huzavona, dobd be nyugodtan, hogy megkérdeznéd a Fortis AG-t, legutóbb is nagyon készségesen válaszoltak egyéb jellegű kérdésekre.Te egy vásárló vagy, aki szemmel látható összeget fizetett ki egy termékért, valamint gyári alkatrészt szereltek be, ami gyengébb a megfelelő minőségnél.
Álljunk már meg egy pillanatra, azért, mert nem Kártyiét, vagy túlárazott sellitás TAG-ot, vagy nagyon drága Zenithet vettél, attól még nem kell átmenni pofátlanba (nekik)
Szerk: Mindkét vaterkás Fortis fake.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
ktg3
őstag
válasz gipsztigris #158809 üzenetére
Ez majd, akkor lesz esedékes ha esetleg megérkezik az alkatrész.
Nagyon jó ötlet amúgy, eszembe nem jutott volna így kérdezni. A mivel tartozom a standard nálam ilyenkor, de amit írsz az nagyon tetszik, tuti be fogom vetni ha végül a WDL-be kell menni érte és nem hantos intézi.
Viszont ki kell találni arra is valami frappánsat, ha tényleg elvárnák, hogy fizessek.(#158810) Misi1979: Ezeknek az ára fordítottan arányosan csökken annak a függvényében, hogy egyre több ember tud róla, hogy hamiska.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Vaterás "fortis"
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ktg3
őstag
válasz Misi1979 #158807 üzenetére
Biztos, hogy masszív mellébeszélés megy, mert most beszéltem Hantossal és nem volt olyan beszélgetés amiről a hölgy beszélt. És akkor olyan furcsaságokról még nem is esett szó, amit Hantos tapasztalt az üggyel kapcsolatban.
Mit csinálnátok, ha azt mondanák, hogy az új tárcsáért megint fizetni kell?
-
ktg3
őstag
Megosztanék pár nem annyira pozitív tapasztalatot.
A helyzet az, hogy fortis b42 daydate-nek a day tárcsája kicsit ferde lefelé. Ezzel kapcsolatban volt már Hantosnál, állított is rajta jó is volt, de akkor is mondta, hogy meg van az esélye, hogy megint lefittyed. Ezután megint elvittem Hantoshoz full szerviz-re és mondtam neki, hogy lője már be rendesen. Megint jó volt egy darabig de megint elferdült. Azt mondta, hogy lehetséges, hogy csak egy új day tárcsával tudná megszüntetni a problémát. Mondom neki, hogy rendben, akkor legyen új day tárcsa, mert nem egy hatalmas tétel, szereléssel együtt 10K.
Végül átvitte a WDL szervizbe, mert állítólag nem adnak ki alkatrészt, hanem ott ők megcsinálják.
Mostani helyzet az, hogy elvileg ki lett cserélve az alkatrész, de még mindig ferde a tárcsa. Igaz, hogy nem annyira, de akkor is. Hantos adta át nekem az órát, de már akkor mondta, hogy most sem lett tökéletes. Azt mondta, hogy ő ott nem nézte meg, hogy milyen lett, csak elhozta a többi cuccal együtt. Kérdeztem tőle, hogy szerinte van-e értelme visszavinni, hogy ez így nem jó. Azt mondta, hogy persze vigyem vissza.Ma voltam a szervizben. Mondtam az ott dolgozó hölgynek, hogy hát azért ennek nem így kéne kinéznie és hogy egy svájci óra legyen már összehangolva ilyen téren. A hölgy értette a problémát és azt mondta, hogy hát ez ilyen, mert hogy "ebben az árkategóriában, kvázi ennyiért" nem lehet elvárni, hogy minden tökéletes legyen etc... . Kínában nyomtatják ezeket és nem mindig lesz tökéletes az összeállítás (megj.: Ez sztem masszív bullshit.).
Hátrament az illetékesekhez és azt mondta, hogy ismert probléma, már beszélték az órásokkal és Hantossal is és lehet, hogy akkor is ilyen marad ha rendel még 10 day tárcsát hozzá, merthogy ugye gyárilag is van szórás és lehet, hogy 10-ből 10 jó, de máskor meg (megj.:állítólag) nem.
Abban állapodtunk meg, hogy rendel még egy day tárcsát és Hantos-t értesíti, aki nekem szól és majd ő megcsinálja. Mondjuk arról nem volt szó, hogy nekem ezért kell-e még fizetnem vagy sem.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi a frászt kéne még csinálnom ezzel kapcsolatban, illetve arról sem vagyok meggyőződve, hogy nem ferdít-e valaki, mert nekem elég fura ez az egész. Nem nagyon vagyok járatos még órák javíttatásában, de kb. azt várnám el mint a kocsiknál. Valami baj van, beviszem megcsinálják és működik rendesen.
Én összességében azt gondolom, hogy nehogy már ne lehessen rendesen megcsinálni egy ilyen svájci óránál, miközben a pár 10K-s seiko óráimon hibátlanul működik (persze lehet, hogy álomvilágban élek ilyen téren, mint írtam nem vagyok járatos órák javítás/javíttatásában).Ki mit tenne?
Bocsi a kisregényért
-
7s26c
őstag
válasz alphaville #158801 üzenetére
Köszönöm. Te voltál az egyik aki ebbe az irányba terelte gondolataim. Meg Sungoo és 5-ös kezelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Karácsonyi, szülinapi, évfordulós és egyéb AJÁNDÉK ÖTLETEK!
- E-book olvasók
- Tökéletes töketlenség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest