Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz Misi1979 #155799 üzenetére
Köszi a választ.
Én is gondoltam rá, hogy kellene egy post a csoportba ezekről a gagyikról, akár megmutatva, hogy ebayen árulják, aztán nekem is ez lett a konklúzió, hogy páran ezen fellelkesülve kezdenék behozni/árulni ezeket egyéb csatornákon
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Misi1979
őstag
válasz gipsztigris #155794 üzenetére
Steiner Tomi jó gyerek, de nem vágta ezt a Fortisos/Hamiltonos sztorit, elmondtuk neki nem rég.
Az a baj, hogyha írok egy posztot erről, az emberek többsége fel fogja fogni, miről van szó. De lesz 1-2 ember, aki vérszemet kap és hirtelen a jófogást/vaterát el fogják árasztani a jóárasított Hamik/Fortisok.
Szóval most az van, hogy minden esetet "egyedileg" kezelünk. Eddig kb 3 óra volt necces és mindegyik úgy került volna eladásra, hogy már x emberen keresztülment, beszámítás, miegyéb.
(a posztot azért töröltük.. mert megvettük mi az órát, mert full eredeti *sátáni kacaj*)
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #155792 üzenetére
Megyek fel októberben több napra Bp-re, akkor viszont nem lesz börze, gondolom.
(#155794) gipsztigris: Nekem is ez jött le. Szerintem a Matolcsy rokona lehet, vagy valami ilyesmi.
(#155790) WiZARD: Azért az sokat elárul, hogy törölték az egészet. Valószínűleg tényleg nem smakkolt az az óra.
-
WiZARD
addikt
válasz gipsztigris #155794 üzenetére
Ez jó kérdés
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
gipsztigris
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz gipsztigris #155791 üzenetére
Az illetőről nem tudok, hogy itt tag lenne, ha igen, akkor jól titkolja
-
vadászcsiga
félisten
válasz phranxinatra #155783 üzenetére
Kár hogy nem jöttél. Volt gondolatomban hogy írok de későn jutott eszembe. Wizard viszont mondta hogy beszélt veled es amúgy sem jöttél volna.
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #155789 üzenetére
Vigyázz, mert téged is kizárnak, ha tovább rontod a hamisórabizniszt.
Biztos megtetszett az adminnak, hogy a börzén is árulnak hamisórátAmennyi energiát beleölt, akár meg is kérdezhette volna az eladót, hogy mi a refszám, vagy hasonló, de látszólag nem az a lényeg, hogy az óra eredeti-e.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Facebook csoportban szóltam egy gagyi Hamilton miatt, most már engem fenyegetnek a kizárással
-
Kbali
nagyúr
válasz soultrapp #155780 üzenetére
Én most vettem pont ilyet, ennél lényegesen olcsóbban, itthonról, garanciával young78 segítségével (ezúton is köszi).
A kérdés az, mire szeretnéd, milyen igényeid vannak. Maga az óra jó, szép a kidolgozása, de nagy és vastag.
A fémszíja nagyon jó (nekem ki kellett venni egy szemet, de lehet kettőt is kellene, most pont nem fordul át a csuklómon). -
Tulku
veterán
válasz phranxinatra #155783 üzenetére
Én óvatosan tenném a helyedben...ahogy beírásaidból láttatni engeded magad...
-
Tulku
veterán
Azért még két dolgot hozzátennék a börzéhez (először jártam ilyenen, de gyanítom utoljára)...egy nap után...
1. rendkívül zsúfolt, maga a termékpaletta szinte láthatatlan,majdnem mindig előtted van 1-2 ember és ha normálisan viselkedsz eléd is furakodnak...110 kiló vagyok, tehát nem testalkati kérdés...az egésztől elveszi a kedvem, teljesen török piactér benyomását kelti, hasonló bűzzel, levegőtlenséggel...egy ezresért...
2. Kérem szépen, azt viszont abszolút nem értem, HOGY LEHETSÉGES HAMIS ÓRÁKAT ÁRULNI, MIÉRT ENGEDIK EZT A RENDEZŐK???? Elnézést a nagybetűkért, ez valóban kiáltás volt, de ha kiírva replikaként árulnak egyesek ilyet az nyílt bűncselekmény, a szervezők részéről pedig ez egy bűncselekmény segítése...
..és én ilyen rendezvényhez nem szeretnék többé lényemmel asszisztálni...
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #155779 üzenetére
Max. nekem is ennyi lett volna.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Erről az óráról casio
valami vèlemèny?valaki használ esetleg ilyet? Megèrheti az árát?[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Felcsiszoltatásra még mindig Dzsana úr az ajánlott, vagy Budapesten van valahol megoldás erre legalább olyan minőségű munkával párosítva?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
válasz Tulku #155774 üzenetére
Ismerd el, a fotós cucc cserélgetés egyszerűbb (és kevésbé deficites) passzió volt
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tulku
veterán
válasz vadászcsiga #155772 üzenetére
Beszéltem iitlétem kezdeti szakaszán bizonyos impulzivitásról...gyors cserékről régebben...meg segítséget kértem...akár gyógyszerest is, hogy kigyógyuljak...de elutasítás, óvatos távolmaradás, hitetlenkedés volt a reakció
sajnos pedig ez nem áll meg...lehet a lizergsav segítene, de ki tudja...addig marad a fékevesztett rohanás a semmibe...persze írtam erről....
LLD egyébként valóban szép, sajnos nem tudok belekötni.....
-
C0RVUS
tag
válasz KelemenUhr #155749 üzenetére
A hátlapján ennek is ott van ez a cuki jelenet?
-
hoffman_
nagyúr
válasz fagyalllo #155767 üzenetére
fogalmam sincs, hogy mit csinálhattak vele, de durván ki volt siklatva szegény, nem stimmelt sem a mp mutató, sem az óra, sem a perc mutató alapértelmezése, az év, hónap, nap szintén rossz volt, időzóna is. laza 30 perc játék volt, mire sínre raktam.
köszi szépen a válaszaid.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
C0RVUS
tag
válasz alphaville #155737 üzenetére
Úgy látszik, most ez a divat.
-
Tulku
veterán
Nos egy ilyen órabörze olyan számomra, mint ha szomjas lennék, kérnék egy pohár vizet, s helyette vízbe folytanának....kicsit sok...
Ha továbblépést fontolgatnék talán egy modell jöhetne szóba...egy Tudor Montecarlo...de ahhoz el kéne adni az LLD-t...képeket készíteni róla, feltenni a facsebukra...jajjj mennyi problémát generálok magamnak...
Na szóval Montecarlo...csak azért fázok tőle, mert 2892 depraz modullal...az meg AP-nak sem jött be...vacillálok....
-
hoffman_
nagyúr
válasz fagyalllo #155764 üzenetére
most tuti totál hülyének nézhetsz, az angollal nincs bajom amit nem hangsúlyoztam ki, igazából az volt, hogy az érdekelt volna még nagyon, mi okozhat ilyet az óránál. nekiveselkedem a leírásnak, remélem tényleg csak ennyi gondja van, köszi.
-
hoffman_
nagyúr
válasz fagyalllo #155762 üzenetére
egy szimpla beállításnál több ez attól tartok. az új Casiom beállítása során egyszer elböktem pár dolgot, akkor csinált hasonlót a stopper, konkrétan elállítottam az alapértelmezést. leírás szerint ez (ha nem az én bénázásom okozza) mágneses behatás esetén lehet, ebben az esetben létezik egy kvázi "factory reset", de ezt még nem találtam meg sajnos.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tudnátok tippet adni, hogy megoldható-e a problémám? adott a Casio napelemes kvarcórám, ami mondjuk úgy, hogy kicsit elhagyta magát. jelenleg az időt pontosan mutatja, viszont a dátumváltás megcsúszott egy fél nappal, a stopper kezdőpontja elcsúszott 2 órához, illetve a napot is teljesen rosszul mutatja.
mi történhetett vele, illetve lehet ezt orvosolni, ha például egy komolyabb mágneses pofon okozta?
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
-
C0RVUS
tag
válasz pikkubee #155757 üzenetére
Ez ugyanaz olcsóbban "ZD" gravír nélkül. Ugyanúgy Bonetto Cinturini, csak valamiért titkolják. Kobaltkékben van ilyenem, kényelmes is, és nagyjából örökéletűnek tűnik (a penetráns vaníliaszaga is ). A méretezésnél nagy levegőt kell venni, mert csak egyet lehet próbálkozni. (itt van terepszínűben is )
Nétóm ugyan még nincs, de ha ráveszem magam, én valószínű innen fogok rendelni:[link]
Éppen szürke tekintetében a legautentikusabbnak tűnik. -
485
aktív tag
Hahó, hol vannak a börzén az adminok? Senkit nem találok.
Megvan
[ Szerkesztve ]
-
pikkubee
tag
[EZT] ismeritek? Megéri az árát?
Natoik minoseginek számítanak?
Sötét szürke natojuk nincsen. Olyat honnan tudok jo minosegut rendelni? -
b4zsi-
őstag
válasz vadászcsiga #155707 üzenetére
Nagyon szép. Már a 178 eur-os elfogyott. Amúgy ilyenkor, ha a kiírt összeg összejött akkor az órát csak akkor kell kifizetni, amikor postázzák?
Valaki benevezett innen egyre?
-
resool
aktív tag
válasz Milu87 #155753 üzenetére
PayPalen keresztül vagy Ebayen keresztül is tudsz reklamálni. Ha ő beállította, hogy flat amount a posta vagy megadott egy konkrét értéket neked akkor küldenie kell, nem kell aggódnod amúgy... visszakapod a pénzed ha nem küldi, 30 napon át pp-nél áll a pénzed.
[ Szerkesztve ]
-
Milu87
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segiteni? Megnyertem egy aukciót UK-ből, ki is fizettem nemzetközi posta árával /ahogyan az aukcióban szerepelt külön költségként/. Az elado írt egy levelet,hogy ő csak Angliába postázik, es vannak magyar barátai,majd ha azok jönnek es elviszik,akkor elküldi... mondanom sem kell ez nekem nem felel meg, írtam is leveleket, amire elég agresszív stílusban válaszolt,hogy 3£ nem elég a postára /ennek többszörösét utaltam át/, es Ő ugyan el nem küldi..PayPal-al fizettem. Mi ilyenkor a teendő? Biztonságosnak tűnt az eladó, több mint 400+ es 0 negatív feedback... Help[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez nagyon szép kis óra.
Nekem tetszik nagyon.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
squir
aktív tag
válasz vadászcsiga #155748 üzenetére
Remélem komolyan mondtad, mert viccnek durva lenne...
-
KelemenUhr
aktív tag
Bár holnap nem tudok kinézni az órabörzére (lehet jobb is), azért ma két hal is akadt a horogra, ami picit kárpótol.
A Citizen pofonegyszerű, és nagyon szép, selyemfényű a számlap. Amúgy is nagyon hiányzott már egy nem vintage dresswatch, és - bár alaphelyzetben 40-42 mm-es órákat szoktam választani - a 36.5 mm-es átmérőjével kicsit kilóg a sorból, ahogy nézegetem a csuklómon, csak rontana rajta, ha nagyobb lenne.
A Mortima be van sülve, reménykedem, hogy csak egy sima tisztítás-olajozás kell neki. A krómozás szép lenne, csak egy helyen sérült. Szeretem ezeket a vintage diver(szerűség)eket. Ha valakinek van infója az óráról vagy a márkáról, ne tartsa magában. Gugli nekem is barátom, de mintha rémlene, hogy valakinek lett volna ez a márka itt pár éve.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #155746 üzenetére
Eddig nem tűnt fel?
-
lbabarczi
csendes tag
Sziasztok! Ha valakinek lenne Seiko Sumo-hoz való ÚJ zafír üvege, keressen. Ha nem muszály nem rendelek külföldről, hanem "kisegítek" valakit azzal, hogy átveszem ;-)
-
Xelor
újonc
válasz C0RVUS #155741 üzenetére
Field watch = military watch = katonai stílusú óra. Lehet nekem itt ellentmondani meg vitába kezdeni, én csak egy tényt közöltem.
Semmi megkötés nincs erre vonatkozóan, hogyan is kell kinéznie (mint pl. az általad említett mutatókészlet, az is csupán egy hagyományőrző opció).
Robosztus felépítés, nyomásállóság, könnyű leolvashatóság. Ezek a kritériumok mindössze, persze ez sem kötzelező, egy WR = 0 kínai kvarcot is lehet field / military watch elnevezéssel árusítani.Számomra az ideális túlélő / felfedező / utazó / kalandor (field / military) óra mindenképpen rendelkezik GMT / UTC komplikációval, és körlogarléc lünettával, másodperc mutatóval, dátum kijelzéssel és minimum 10 atm nyomásállósággal, a zafír üveg és automata (esetleg manuális) húzású szerkezet pedig triviális, ezek nélkül óra szóba sem jöhet nálam.
Lehet Svájci, német vagy Japán is, ennek ellenére sajnos ezeket együtt megtalálni egy órában nagyon-nagyon nehéz.
A Breitling Navitamer GMT pont a 3 atm nyomásállóság miatt esik ki, ha az árat nem vesszük figyelembe.
Az LLD ideális lenne, HA lenne GMT mutatója és belső másodperc (búvár) helyett a sokkal sokrétűbben használható körlogarléccel beosztás lenne a forgatható belső lünettára nyomva. -
C0RVUS
tag
válasz alphaville #155737 üzenetére
Jáj, remélem, azért van elöl teló.
-
C0RVUS
tag
válasz squir #155735 üzenetére
Ó, hát én csak kicsit fennakadtam azon, hogy az a cikk - a honlap stílusából ítélve jobbára metroszexuális célközönségének - meg akarja mondani a tutit a 15 legjobb fíldvacsról, és mégis csak véletlenül kerül bele egy-két valóban jellemző darab. De valószínű, hogy csak kevés ilyen női/férfi (mindkettő/egyikse) magazint olvasok, ezért nem vagyok szokva vele, és túlreagáltam. (Egyébként meg nyilván csak azt a pár "amerikai" márkát kellett pézér egy kicsit tolnia.)
Viszont azt gondoltam, hogy beleférne akkor már a topikba, hogy egy kicsit helyre legyen ez a téma rakva. Természetesen nem lehet megakadályozni, hogy egyéni preferenciák is beleszóljanak ebbe, de csak sikerül megállapodnunk valami tipológiailag megalapozottabb dologban.
Szóval folytatnám :- A hamutálcás West-End lehet, hogy határeset, de a katedrálismutatóra akartam gyorsan valami ma is gyártott autentikusat. A másikkal nem tudom mi a baj, azt pont arra hoztam példának, hogy vannak hagyományos formái a fíldvacsnak, amik ma már nem számítanak praktikusnak.
A Полет-tal valóban hibáztam, hiszen az a talán legklasszikusabb pilótaórából "merít".
És akkor itt lehet bonyolítani az egészet, mert ha "field watch" helyett azt mondjuk, hogy "military watch", akkor mindjárt a hagyományos pilótaórák is benne vannak, ahogy a "marine watch"-ok is, vagy ugye nemutolsósorban a Milsub az összes klónjával egyetemben. És azért akadnak átjárások a stíluselemekben, mint pl. az említett katedrálismutató (viszont érdekes módon a rombuszalakú meg pilóta privilégiumnak tűnik), és közös jellemzők is, mint pl. a jobbára fekete számlap, vagy mégis világos számlap esetén a kékített mutató, mindkettő a jó leolvashatóság okán.- Az Alba simán klasszikus férfiméret (a klasszikus női 30mm alatt kezdődik). A CWC G10, vagy a Marathon General Purpose hajszálra ugyanakkora, és talán megegyezhetünk, hogy azokat végképp nem elsősorban női kacsókra tervezték. Nem tudom, miért is kéne nagyobbnak lenniük, ezek nem villantásra vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz futizoli #155600 üzenetére
Van SNZH53J1 -em, minden kötelezettség nélkül megnézheted a melóhelyemen.
Wizard: "1 héten belül lesz Tisell Flieger ETA restock."
Erről esetleg írnál bővebben, akár privátban? Akisebb méreten kívül mi szól mellette egy seagullszerkezetes parnis vváltozattal szemben?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ciryl65
csendes tag
válasz vadászcsiga #155727 üzenetére
Egyszer már leírtam itt. Írott és nem nyomtatott " t " az oroszban " m " . Itt csak abban hibáztak, hogy úgy kellett volna a BOCTOK-ot kinyomtatni, akár egy karórára is, ahogy kézzel, tollal leírjuk, és nem nyomtatott betűkkel. Ezért furcsa így látni a magyarul Kelet szót.
-
@mriya@
őstag
-
squir
aktív tag
válasz C0RVUS #155724 üzenetére
Bár továbbra sem értem, miért akarod minden áron bebizonyítani, hogy minden sz@r , de:
-az általad linkel Poljot és West-End óra egyike sem felel meg a kritériumaidnak:
*a Poljot eredetije pilóta óra, pilótáknak készült, a külső recézett lünetta forgatható volt, a kis piros jel az eltelt részidő mérésének segítésére szolgált (ez mondjuk a Poljot-on nem mozdítható)
* az első West-End az I. Vh-s órákat próbálja imitálni (illetve a 20-as és 30-as években készülteket), mikor a karóra még gyerekcipőben járt és leginkább kissebb méretű zsebórákra forrasztottak fix füleket amolyan szükségmegoldásként (elsősorban valóban a katonák). Ezt a megszokott "design-t" vitte tovább egy rövid ideig pl az IWC, de ilyen felhasználásban leszoktak róla, mert törékeny volt a füle.
* a második West End óra eredetije a 70-es évekből származik, amikor elég sok gyártó a sikeres Rolex-Tudor modelleket próbálta utánozni. Volt ilyen a kezemben eredeti, ritka ronda egy öszvér, a "katonai" kivitelhez vagy felhasználáshoz semmi köze (mintha egy Explorer I.-es megerőszakolt volna a Datejust-ot, vagy President-et, aztán a zabigyereknek a lelencházban adtak valami nevet, mert mindkét szülő szégyellte )- az Alba 34mm-es (amúgy az is Seiko gyártmány)
-a Pulsar egy tök jó cucc, a katonai kiadás civil változata. Egy alap Seiko quartz szerkezet van benne (ilyet csinált már máskor is a Seiko, konkrétan a RAF-nál rendszeresített modellekkel)
- a CWC a tudásához, belbecshez képest jelenleg elég komolyan túlárazott. Bár tök jó kis óra.
- a Timex élőben nagyon jól néz ki, tök jól leolvasható és a teljes számlap megvilágítás (indiglo) remekül használható. Nincs benne űrtechnika, csak egy megbízható strapa-quartz a spec világítással.
- a Sinn-t magam is nagyon szeretem. A búvár-pilóta vonal kiváló, remek, stb (nekem is volt nem egy), de a teljesen lecsupaszított "field watch" kategóriában nem rá esne a választásom. Csak "belépő" szintű modellek vannak, módosítatalan elabore, vagy top szerkezettel, az utóbbi időben pedig csak Sellita-t tokoz. Abban az árban pedig már lehet jobbakat találni.- végül: a cikkben (nem mindegyik tétellel értek egyet én sem) a 2015-ös órákat szedte össze. Tehát amik 2015-ben jelentek meg, illetve 2014-ban mutatták be a Baselworld-ön. Az általad emlegetett (egyébként valóban iszonyat brutál és nekem is a "nagyonnagyonnagyonkénedemostazonnal!!!" kategóriájú) Citizen idén, 2016-ban jelent meg. Kicsit nehezen tudta volna egy évvel korábban bevenni a cikkbe...
Lehet kihagytam valamit, akkor bocs, de tényleg sokat írtál!
[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
válasz vadászcsiga #155732 üzenetére
Hát én se értem .De gondolom, valami olyasmi, hogy melyik űrhajóval vagánykodott a sztratoszférán túlra Gagarin.
-
5-ös kezelő
senior tag
Öszvér óra. Cirill-latin szerkezet.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
C0RVUS
tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz fagyalllo #155725 üzenetére
Én is rákattannék erre, de persze csak fekete dátumtárcsákkal.
Akkor az én tríciumos Carnival órám /ha megjön heteken belül/ is belefér a field kategóriába? Acél,tömör szemes szíj,200m(?),zafír,fekete számlap fehér mutatókkal,arab számokkal,15 db H3 csövecskével,japán(?)kvarc szerkezettel. Kíváncsi leszek, milyen lesz.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
C0RVUS
tag
válasz squir #155697 üzenetére
Hát lehet, hogy félre értettem valamit, de az én olvasatomban hipszter barátunk a 15 legjobb "field watch"-ot próbálta bemutatni (magyarul talán tábori óra?). Épp ezért én sem a legolcsóbb órákra próbáltam példát hozni.
A haver hiába gondolja, hogy nehéz meghatározni, mi számít "field watch"-nak, szerény tudományom szerint azért ez egy elég jól körülhatárolható kategória:
- könnyű leolvashatóság, ezért jobbára fekete számlap
- strapabíróság
- kis súly és méret
- és igen, ócsóság, vagyis könnyen pótolhatóság
Persze, ezt annyival lehet még bonyolítani, hogy a múltszázadban hadakozás közben használt formáknak azért van egy hagyománya, mint például a kismásodperc, vagy a katedrálismutató (amire sikerült egyetlen példát sem felhoznia, úgyhogy ezt is pótlom: [link], [link], [link]). Bár az ilyen "hagyományőrző" darabok általában abban is hűek elődeikhez, hogy örülni kell, ha esőben nem áznak be, és ehhez képest drágák is, úgyhogy manapság nem gondolnám, hogy épelméjű dolog lenne ilyesmikben "táborozni". Szóval én azt gondolnám, hogy ebben a kategóriában az a nyerő, amelyik a hagyományt a praktikummal legjobban ötvözi.A cikkbe rakott Szejkóötös számlapja és mutatói a 2.vh.-s német pilótaórákra hajaz (amit tehetséges barátunk még megfejelt azzal, hogy "using a nautical look" ), tehát nem csak az alacsony vízállósága, hanem a stílusa miatt sem "field watch". Ezért linkeltem egypár másikat, ami sokkal inkább az, és nem azért, mert olcsóbbak.
A lenőiórázott és "jóval drágább"( ) Alba szerintem a jelenleg kapható legolcsóbb, '"táborozáshoz" minden tekintetben a lehető legmegfelelőbb, stílusában is a tárgyalt kategóriát képviselő darab.
A Pulsarral kapcsolatban talán nem tévedek, hogy ugyanaz a szerkezet lehet benne, mint a M.O.D. által rendszeresített G10-es tesójának, hiszen t.k. annak a vízállóságilag feljavított változata: [link]. Persze ettől még lehet benne ócska, gőzöm sincs a kvarcokról (esetleg belinkelhetnéd, tényleg érdekelne). Mondjuk azt sem tudom, hogy a Timex-be miféle űrtechnikát kell elképzelni, mindenesetre az olyan, mintha arra törekedtek volna, hogy egyáltalán ne lehessen leolvasni. Szerintem még túl nagy is, a hátlap meg pattintós. Úgyhogy nem tudom mit köröz le, főleg ezen az áron (ezt a szürkét én ennél olcsóbban nem találtam).
A listában lévő Citizennel nincs gondom, de amit én linkeltem, az azért nem épp ugyanaz. Nincs róla adatom, de talán nem csak brahiból van rajta az az alakulatnév (ami amúgy engem pont marhára zavar). Felültöltős tok, negyedcentis zafírral. Ennél brutálisabb órát én még nem sokat láttam. Persze attól még túlárazott.
Volt egy egyel "finomabb" verziója, de az már nem kapható, és helyette kihoztak egy beteg méretű változatot, amit nagyon nem értek, mert az úgy divatóra lett (vagy csak tényleg ultra-jetiknek). Amúgy ennek a majdnem ugyanolyannak meg most néztem csak kicsit utána, és talán nem is olyan gagyi cucc, mint elsőre gondoltam.
A CWC, Hamilton, Marathon, Sinn kapcsán nem tudom miért mondod a drágaságot, mert a cikkben szereplő Tudornál azért csak olcsóbbak (Hamilton meg van is benne), ráadásul par excellence katonai órák (ami a cikk témája akart vóna lenni, ugye). Sőt a Sinn-ről azt mondanám, hogy A bevetési óra. És azért szerintem pl. egy német fegyveres testület tagjának nem kell sokkal kevesebb zsíroskenyeret ennie, ha megkíván egyet.
(Az MWC-t nagyon nem tenném be ebbe a sorba, de sehova sem. Az ugyanis egy ócska kínai CWC utánzatokat gyártó szélhámosbanda, akik ráadásul a honlapjukon össze-vissza hazudoznak, hogy micsoda beszállítói ennek, meg annak.)
A linkelt Bocmok meg nemcsak, hogy búvár, de pilóta-búvár. Viszont tanúsíthatom, hogy nagyon jól működik szárazföldön is.Bocs a bő léért, de, pont rá vagyok kattanva erre a vonalra, úgyhogy érintve éreztem magam.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz ronin s8 #155714 üzenetére
és Bazsinak....
Ha félreérthető voltam...akkor elnézést...
...dehogy tenném fel, csak megemlítettem, mekkora baromságokkal is eladnak üvegvédelmet...nyilván nem üveg, valami keménnyé szilárduló műgyanta f.szság....1 szó mint 100 szerintem órára nem kell üveg védelem...ha megkarcolódik akkor vagy együtt élünk vele, vagy kicseréljük...ennyi...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz g0n21 #155704 üzenetére
Land, Vida, Gonzi :
Úgy voltam vele, h egy próbát megér az a pár száz forint. Vízben nem jött le eddig /kézmosás csak, úszni nem vittem/, nagyítóval látom csak közelről, h rajta van, és még nem narancsbőrös. Ha ronda lesz, legfeljebb leveszem. Ha ügyesen tesszük fel, alig észrevehető. Eladó szerint a mikrobubik is eltűnnek-kisimulnak pár nap után, és tényleg. Én csak ezt az egy fajtát próbáltam eddig, mással nincs tapasztalatom. A 45-ös Marina Militare kínain van egy pár hónap óta, nincs elszíneződés v egyéb negatívum. Zafírosokra nem rakok, valszeg a Seiko Hardlexre is felesleges - a Monsteren a lünetta megvédi amúgy is.
(www.watchandlensprotector.com), vagy ebayen az eladó : changster0_1 Kívánt méretet meg kell adni az üzenet az eladónak c. ablakban, egy hét alatt itt volt sima levélben amcsiból.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
485
aktív tag
válasz vadászcsiga #155716 üzenetére
Az lesz.
Fagyalllo: olasz főzött kézműves fagylalt = legtrébb zacskós por + víz.
-
-
Bazsi101
tag
válasz vadászcsiga #155712 üzenetére
Én ebben nem hiszek. Nézz meg egy pár tesztet. Egy eleve nehezen karcolódó felületre viszed fel. Utána egy késsel vagy kulccsal kezdik kapirgálni, ami puhább mint az üveg.
Azonnal kijelentik hogy műanyagon nem működik. Vajon miért.....
A DLC, vagy egyéb magas hőmérsékleten felvitt bevonatok sem tökéletesen karcállóak,nehogy már egy kendővel felmaszatolt "nanotechnológiás" izé oldja meg ezt a problémát... -
g0n21
senior tag
Néztem mar amikor divers csoportban kiraktak, nekem tetszik.
Tulku!
A becsomagolt távirányító nagyon jo példaBazsi101, rossz helyeken jártál.
Dzsana, Hantos tuti vállal. Amugy König Leviék is...[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
vadászcsiga
félisten
Kickstarter projekt
Ventus Mori Brass Diver 300m+alacsony ár (178€+vámáfa)
+bronz tok es lunetta
+szendvics szamlap
+zafir üveg
+300m-NH35 szerkezet
-alumínium lunetta betét (választható)
-20mm es fültávolság -
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #155686 üzenetére
Ezt még együtt lestük annó. Én a csöpp mutatói miatt vetettem el.
-
Tulku
veterán
válasz g0n21 #155704 üzenetére
SZVSZ ez az óra megcsúfolása...persze ezzel senkit nem akarok megsérteni...ez számomra a vastagon becsomagolt távirányító tipikus esete...
Most láttam vmi folyékony üveg hirdetést vmi plázában...arra kíváncsi lennék ilyen esetben, de természetesen egy Moonwatchra, vagy régi datejustra sem raknék semmit...ha összekarcolódik cseréltetem vagy polír...
De ez magánvélemény...nem kioktatása senkinek....
-
g0n21
senior tag
válasz 5-ös kezelő #155699 üzenetére
2-5.000 forint kozott vannak az üvegek, amiket azért lehet használni par évig, mire tényleg karcosak lennènek.
Egyáltalán nem látom at a foliazast.
Nincs olyan fólia, ami ne rontana valamennyit a képen.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz vadászcsiga #155702 üzenetére
Én teszteltem, nem válik le vízben, főleg a "narancsbőrös" a ragaszkodó (azt hiszem az 3M gyártmány volt), de ront az óra megjelenésén, nekem az nem tetszett.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #155699 üzenetére
Régebben én is próbálkoztam több féle fóliával az óráimon. Ami olyan, mint amit a telefonokra szoktak általában helyezni, az elég merev volt, és hamar karcolódott. Egy idő után úgy nézett ki, mint a hányás, cserélni kellett. A harmadik cserénél meguntam.
Aztán volt a puha simulós, az nem karcolódott, csak narancsbőrös volt. Ez napsütésben volt elég zavaró, amikor narancsbőrös árnyékot vetett a számlapra. Én itt fejeztem be a fóliázást, és elkezdtem vigyázni az óráimra. Nekem Hardlex üveges óráim vannak, de az én használati szokásaim mellett azok fólia nélkül sem karcolódnak. Nyilván betont keverni, meg falat vésni nem fogok bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest