Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz HUTCHDB #152496 üzenetére
ETA 7750 van benne, és nem az olcsósított kistesó (ETA C01.211)
szerk.:
Így hirtelen nem láttam 250ért, az adott boltban 7750eseket, de tény, hogy nem néztem át az egész kínálatot...[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
HUTCHDB
nagyúr
250.000 korul van a 7750-es tissot-ok ara.
Ez meg majdnem 2x ennyi.
Nem latok semmilyen kiemelkedo kulonbseget....ha csak annyit nem, hogy ez nekem marhara tetszik...fagyalllo!
Ezt tudom, ismerem, de irtam is, hogy a tobbi tissot hasonlo modellhez kepest is mi indokolja a toblet arat...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Sracok!
Ez miert kerul ilyen sokba?Marmint mi indokolja a kb. dupla arat a tobbi -akar tissot- modellhez kepest is?
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
phranxinatra
aktív tag
válasz phranxinatra #152484 üzenetére
Közeledik gusztus huszadika.
(#152486) squir: Azzal nincs is baj, hogy bemutat pár szép búvárt. Csak engem idegesít, hogy a Sub alternatívájaként hozza fel őket. Pedig én aztán elfogult vagyok rendesen.
-
Ra3
őstag
válasz 5-ös kezelő #152433 üzenetére
A sima pálcika indexes volt nekem ebből, egy kicsit máig sajnálom hogy eladtam annó 40k-ért, de még így se voltam bukóban vele. Sokan jöttek rá, de aztán mindenki visszamondta és 2 hónap után elegem lett, a végén egy fehérvári arc eljött érte, azóta már a Fb csoportban is feltűnt, de volt valami gond az eladóval, most nem tudom nála van-e még.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
squir
aktív tag
válasz turika86 #152482 üzenetére
Ha egy kicsit megy az angol, akkor javaslom ezt a topicot olvasd át:
[lThread: The SELLITA SW200 vs ETA 2824 threadL]
Szerintem minden kérdésedre választ fogsz kapni.
Phranxinatra: mint érdekességet linkeltem, bár ezt igazán mellé írhattam volna...
Több olyat is felsorol, ami egyidőben (vagy korábban) és eltérő vonalon, történettel fejlődött a Sub-tól és nem "majmolni" akar egy már meglévő ötletet.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
"Na akkor gondolva van" Szeretett nemzetvezetőnk, a Kárpátok Géniusza nem ezt érdemli hűséges alattvalóitól...
Az pontosságrul : Rodina SeaGullja lazán hozza a max. +5 s napi eltérést, és tudnám még finomítani. És nincs nagy eltérés a pozíciók között. Az egyik legszebb vonalat húzza Horometeren.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Lavie
tag
válasz vadászcsiga #152471 üzenetére
Egyetértek. Nem vagyok 1 órás és talán nem is leszek, de ha a topictárs igen, neki fontos lehet, hogy mindennapi használatban mit hoz a werk. Szerintem. Ha hetente utána kellenne allítgatni, ráadásul búvárt, az előbb-utóbb ahhoz vezet, hogy megutálja, ergo megválik tőle.
-
gprspeter
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz turika86 #152476 üzenetére
Lerövidítve: egyáltalán nem rossz választás, tök jó óra, tetszetős, stílusos, élőben nagyon impozáns. Próbálj 25 köves verziót bezerezni, abban ETA ketyeg. Ha nem sikerül, akkor sincs baj. És lehetőleg ne a "szalonáron", az azért túlzás érte...
Viszont abban tudom javasolni az Andrássy úti szalont, hogy meg lehet nézni élőben, fel lehet próbálni. Nagyon normálisak, én egy McQueen Monaco-t próbáltam fel, kíváncsi voltam mennyi a különbség a korábbi verziókhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Steinhart OVM 1.0-ás verzió 160-ért ment el az ebayen az előbb.
Csak az információ kedvéért.
-
turika86
aktív tag
válasz WiZARD #152473 üzenetére
Nagyon sokat keresgéltem órák után, és szeretem nagyon az órákat,de ennyire nem ástam bele magamat, a témában. Ezért is kérdeztem itt, és kicsit elkeserítő válaszokat kaptam. De tovább olvasva külföldi fórumokat valakinek nagyon is bevált ez a szerkezet... Szerintem mindeből lehet rosszat kifogni, én így gondolom.
"Time is the fire in which we burn"
-
Macyke82
tag
válasz turika86 #152457 üzenetére
Ez az óra nálam is nagy kedvenc, én is gyúrok egy ilyenre csak a 41 mm-es verzióra.
Történetesen kétféle szerkezettel szállítják ETA és Sellita, legalábbi is a gyártói katalógus szerint.
Ha ilyet vennél ragaszkodj a 25 köves verzióhoz, akkor "nagy baj" nem érhet.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz von toth #152470 üzenetére
Ember függő, engem is zavarna, bár ha amúgy tetszik az óra, akkor tudnék élni vele.
Faterom vígan hordta a rolexét úgy hogy napi 18 másodpercet késett, és csak egy 2 perc alatt elvégzett állítás kellett volna... Amikor rákérdeztem akkor azt mondta, hogy mintha feltűnt volna neki is hogy késik, de nem volt gáz.(#152471) vadászcsiga: persze, nem "beszólni" akartam WG-nek, csak gondoltam aki nem ismeri, annak így lehet teljes a kép
Új Aqauracerek amúgy nekem is tetszenek.
(#152472) fagyalllo: A TH itt leírja a az elvárható pontosságot. (google harmadik találat kb)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
válasz WiZARD #152466 üzenetére
Miért lehet az, hogy az elvárható minimális pontosságot, mint óránál az egyik legfontosabb műszaki paramétert annyira titkolják a (svájci) gyártók? Tegnap a Certina Precidrive kapcsán kezdtem keresgélni és az ETA sehol se említi, csak hogy megfelel a COSC kritériumainak, a Certina pedig csak valami általános tájékoztatót ad mellé (legalább is a honlapról letölthető ilyen), amiben napi néhány tized eltérést ír. Most megnéztem az Aquaracert, se a konkrét óránál, se a szerkezetnél nem szerepel a pontosság.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vadászcsiga
félisten
válasz WiZARD #152469 üzenetére
Én sem írnám le, de ha valakinek ez a hobbija és igényes, előbb utóbb csak azok az órák kezdik el érdekelni amik minden tekintetben tökéletesek. A másodosztályút meg hagyja másnak. Most Wg-ről beszéltem.
Aquaracer egy nagyon szép, modernizált SMP, ajánlom is a kollégának, csak ne új áron.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #152468 üzenetére
Nézőpont kérdése, és nem kell ennyire túlzásba esni.
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember van, akit nem zavar, ha éppen a megszokott napi +3 másodperc helyett 8 másodpercet siet, vagy éppen 2 másodpercet késikDe nyilván érdemes tudni erről, és ennek fényében kell megvenni az órát.
Én emiatt nem írnám le az Aquaracert ennyire. (és egyéb SW200-as órát)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
squir
aktív tag
válasz turika86 #152465 üzenetére
A pontatlanságról Wg tudna beszámolni, magam részéről kerülöm a Sellitával szerelt órákat...
Röviden: nem az volt velük igazán a baj, hogy 4-6mp eltérést produkált, hanem gyakran váltogatta az eltérés mértékét. Ha jól emlékszem +2-+8mp között ingadozott a tárolás módjától, vagy a viselési szokásoktól függően. Ez baj, de nem túl nagy, a komolyabb vizont, hogy többszöri nekifutásra sem sikerült beszabályozni. Az SW200 alapvetően az ETA2824-2 kiváltására lett gyártva/tervezve.
Ugyanakkor van aki egyáltalán nem panaszkodik a Sellita szerkezetekre, mert nincs vele semmi baja. Erre értettem, hogy hektikus a gyártása.
Kinyitni nem kell az órát. Kérdezz itt (mint az előbb és Gonzi egyből vágta, hogy melyikről van szó), vagy beírod a gyártó által megadott kalibert a Google-ba. Kicsit olvasgatni kell, de pl a Watchuseek fórumon rengeteg információ van róluk.Wizard: nem cosc, hanem top werk, de ez azért elég komoly tűrési tartomány! Kicsit soknak érzem...
Tény, hogy Wg pontosság terén maximalista , de ahogyan elmesélte neki a legfőbb problémája a különböző járáseltérések voltak, amiket nem lehetett kiküszöbölni.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz turika86 #152465 üzenetére
Azt márka/típus alapján, kibontás nélkül is tudni, hogy mi van benne.
Ha jól rémlik az Aquaracer nem cosc, így a TH által elfogadhatónak tartott pontosság az napi -5+20 másodperc között lehet.A +20 sec talán nem általános, és WG5113 tapasztalatait is némi fenntartással kell kezelni, ugyanis ő eléggé maximalista, és neki csak az az elfogadható, ha teljesen 0-ra lehet beállítani
[ Szerkesztve ]
-
turika86
aktív tag
válasz squir #152464 üzenetére
A megjáratas alatt elég csak viselni gondolom... De vásárlás előtt ki kellene nyitni az órát ahhoz hogy megtudjam h milyen gyártmányú a mechanika... Egyébként a "nem pontosság" az mit takar?! Nem 4mp az eltérés hanem 6vagy 8?! Bocsi a sok tudatlan kérdésem miatt de első automata órám lenne...
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz turika86 #152463 üzenetére
De, tesztelik. A Sellitának jelenleg kicsit "hektikus" a gyártása. Azt se felejtsd el, hogy a gyári tesztek gyakorlatilag laborkörülmények között zajlanak, azért a mindennapi használat jelentősen más (persze a tulaj életmódjától is függ). Érdemesebb olyan típust vadászni, amiben ETA ketyeg. Maga az óra szép minőségi, finom apró részletekkel. A szerkezet már más lapra tartozik.
Ha leteszed az órát semmi baja nem lesz. Csak újra be kell állítanod. Automata órákat érdemes havonta egyszer megjáratni, ha nem használod, hogy rendesen meglegyen a mozgó alkatrészek kenése. -
-
g0n21
senior tag
válasz turika86 #152457 üzenetére
Sellita SW200 valójában az a calibre5.
Erről sokat beszéltünk mostanában a fórumon, változó minőségű werk. Lehet hibátlan, atompontos, de lehet hibátlan, nem pontos is, ami nagyjából nem is lehet beszabályozni, mert "elmászik" hiába szabályzod.
WG5113-nak van ha jól gondolom már 3 sellita werkes órával tapasztalata. Tag Heuer, Breitling Superocean nagyonszép edition, talán Heritage, meg egy Sinn 857 flieger.
Ahogy látom EU-ban 1500EUR-tól indul az ára...(#152459) TayRol
Hantos László. Facebookon megtalálod, 5. kerületben van.
A tömítést ő is a váci utcából szerzi, mert gyárit csak onnan lehet.
Nekem nemrég egy régi quartz Tissot Chronographban a tömítésszett (gombok, korona, tömítések) 25-28 körül állt meg kb.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
TayRol
nagyúr
Hali!
Tudnátok nekem mondani egy olyan szervizt, aki a Tissot T-Race órámban korrektül tömítést cserél? A Váci utcaiakkal finoman szólva sem vagyok megelégedve. Ha drága sem baj, csak jó legyen.
-
turika86
aktív tag
válasz squir #152456 üzenetére
Én is diver watchot vadásztam jó ideig, és most ez a legújabb kiszemelt áldozat... szerintem fiatalos és végre valami más forma mint pld amiket linkeltél, sokáig szemeztem a co-axial seamaster diver 300 al....
szóval itt lenne a kép róla:
Tag Heuer Aquaracer(43mm 2016):
jöhetnek a vélemények[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
Jó. Akkor, ha egyszer mégis megválnék tőle, csak neked nem szólok.
Phranxinatra: lehet hülyén hangzik, de tényleg. Nem tépi a szőrt a karomról, nem zörög-csörög, nem kell feszegetni a csatot, hogy ki tudjam nyitni, nem vágja a kezem, nem akad bele a ruhába, stb. Volt azért már pár acél karkötős óra a kezemen, toronymagasan vezet közöttük.
Mielőtt valaki belekötne: az óra is remek!Szerk:
Variációk egy témára :
[lTop 10 Watch Alternatives To The Rolex SubmarinerL][ Szerkesztve ]
-
Szizol
tag
válasz excalibur36 #152344 üzenetére
A kódszámból ítélve valami ilyesmi lehet: [link]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #152448 üzenetére
Majd a következő Rolexnél...
(#152431) squir: Látom, téged is lenyűgöz az órád szíja.
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Jópár éve keresek egy karórát, de nem találtam róla megfelelő képet, most talán számotokra már ennyi mond valamit. Nem mai modell lehet, mert jópár éve nézelődök utána.
Illetve, ha ehhez stílusban
nagyonhasonlót tud ajánlani valaki egyelőre ártól függetlenül, azt is hálásan fogadom.Íme a kép:
-
damasdi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Molnija zsebórám. Szeretnék a házra szíjtartó füleket forrasztatni de nem fix kialakításút hanem rugós stiftest. Ismertek esetleg olyan Mestert aki ezt meg tudná csinálni megfizethető áron? Gondolom utána a házat újra kell krómoztatni de persze ez nem volna baj.
Előre is köszönöm a segítséget! -
vadászcsiga
félisten
Phranxinatra
Ilyen kis képes beszámolót mint Squir csinált, te is keszíthettél volna annak idején a subról. Valami hasonlót vártam volna csak kicsit kibővítve.
-
chris-v
senior tag
válasz squir #152444 üzenetére
Mondjuk nekem mindkettő tetszik, szóval még nem sikerült döntenem közöttük (a bal oldali Tough Solar, szóval az tűnik jobb választásnak), na meg élőben azért jó lenne megnézni, mielőtt majd berendelek egyet.
[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
madarasz92
őstag
Szia!
Nem lehet tudni hogy ha veszel egy Parnist hogy Seagull van benne (dg2813) vagy miyota(82xx). Volt úgy hogy az utóbbi szerkezet volt benne, a dg is 8s/nap tudott. A miyota persze jóval pontosabb, árban nem Tissel kategória.
Nem mindegy hogy ~50usd vagy 200usd.[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Miért viccelődik valaki ha nincs humorérzéke?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz alphaville #152424 üzenetére
Ra3 kínálta anno ennek vmelyik variját. Azóta majd a duplája az ára. De tényleg szép, az egyik legszebb Orient.
Aki elvitte a másik M-Force-om, szintén hasonló csuklóval bír. Összes szem kellett bele.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
boogie84
veterán
-
Lavie
tag
válasz alphaville #152424 üzenetére
-
polonic
félisten
Bremont orakrol velemeny?
Nem ismertem a markat. Nem gondoltam volna, hogy brit oragyarto is van. -
von toth
tag
válasz Aladdin #152417 üzenetére
Messziről a Lenovo is Iphone-nak néz ki, csak mások a műszaki megoldásai. A Tisell is Subnak néz ki. csak nem abból az anyagból van és semmiben nem hasonlít a szerkezete.
Egyébként a minap néztem, hogy a Smith and Wesson egyik modell tökre Sigsauer p320, de nem az.
Szóval ilyen világ a gyártósdi.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
a Citizen AS2020-02E számlapja fekete vagy szürke? Uhrforumon találtam egy posztot, ott feketét fotózott házilag az úhr, neten szinte mindegyik szürke. Az összes fotó kb olyan szar h szürkének hat, vagy van olyan kiadás belőle ami valójában is szürke?
Ezen szürkés fekete:
Itt is fekete:
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
fagyalllo
őstag
válasz Aladdin #152417 üzenetére
Ezért is nincs Davosa meg Steinhart és egyébb európai, amerikai, majd csak később. A Tisell tokja jó eséllyel valamelyik minőségibb hamisítónál készül.
Aske: A Seagull nem rossz, a Miyota kifejezetten jó werk, főleg az olcsóbb Parnisoknál a minőségbiztosítás kb. ismeretlen fogalom.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Aladdin
aktív tag
Felmerült bennem egy kérdés. Nem szeretnék kötözködni, csak eszembe jutott valami.
Mennyivel másabb egy Tisell sub, mint egy Rolex feliratos koppincs? Mondjuk egy drágább fajta, amelyik zafiros, tehát hozza a Tisell szintjét? Mert nem Rolex felirat van rajta? Mert így nyugodtan, "legálisan" hordhatom a gagyi Rolexet? Tudom, h nem egy védett forma, millióan készítenek hasonlót, de azok csak hasonlók és nem akarnak arra apellálni, h 2 méterről már igenis Rolexnek nézzenek ki.
Én biztosan nem vennék ilyet, mert ez a forma ezzel a mutatókkal, nagyítóval a Rolexé.
Ismétlem, ez az én véleményem, csak kikívánkozott belőlem... -
Aske
aktív tag
Sziasztok,
volt itt szó róla, hogy a Tisell Sub csak év végén lesz megint.
A kérdés: mi lenne a hátrány, ha az ember beérné egy Parnissal?
A kép és leírás alapján a tok, számla, lünetta, mutatók ugyanazok, üveg itt is zafír.
Ami eddig egyértelmű, hogy ebben nem Miyota, hanem SeaGull szerkezet van. Kézihúzás, mp-stop adott.
-
g0n21
senior tag
válasz t-bali3 #152407 üzenetére
Nekem ugyanez van csak nem krono.
Az eleg nagy baj, hogy még nem volt megbontva, 5 évente kötelező a szerviz a mechanikus órákon, ráadásul 10-15 év után tomitescsere is javasolt.
Nem zárnám ki, hogy az elöregedett tömítések miatt nedvesség juthatott be, akar csak minimális pára, az mar ki tudja kezdeni igy a mutatókat.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
fagyalllo
őstag
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #152337 üzenetére
Erre valaki?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest