Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Mondjatok alternativat 2,5M-ig civic 8gen fl. 2009+ 1.8 autora
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #23396 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de meg annyit sem er, mint egy valtozar...
-
Motion_Blur
félisten
UV markerezés nem segíthet a tolvajok elijesztésében?
Az fel van tüntetve a két oldalsó szélvédőn is minimum.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Reaper
őstag
válasz Kornel #23389 üzenetére
Basszus most látom, kár hogy így tudom meg, hogy te is itt laksz a XVben, megnéztem volna a gépet, bár lehet láttam párszor. Sajnálom kár érte, de ahogy mondtad, már tuti 1-2 órával később szét volt már bontva.
A régi Swiftem nekem is utcán áll, bár mintha azokat már annyira nem vinnék, inkább az újakat, remélem.
Koreait kell venni ilyen szempontból, fél éve ismerősöm C Vectráját vitték el a 13ból, 2 hónapja volt meg neki.
Egyik kezét levágni az ilyennek, a másikat meg eltörni. Azért remélem a biztosító legalább kárpótol! -
Thome
veterán
válasz Motion_Blur #23391 üzenetére
Az a baj, hogy az emberek telibef*ssák, hogy mi történik körülöttük, riasztóra is tojik mindenki, szóval nem venném biztosra, hogy fényes nappal emberek között nem rántják fel.
Más:
Megszereztem a céges metro kártyát, holnap orientálódók afele, kinek kell izzó?
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #23389 üzenetére
Faternak az A6-ban Skyguard van, nagyon drágra (100k/év), de ez az egyik legtutibb megoldás.
Nekem ha lesz új (vagy közel új) autóm, Pajzs tuti lesz rajta + Casco.
Most semmi nincs de gondolkozok egy csak lopásos Casco-ban, 4-6000 Ft /év. Napközben város közepén nagy fizetős parkolóban áll az autó, este/éjjel meg itthon a zárt garázsban. Szal napközben tudják csak elvinni, azt meg nem nagyon szokták ennyire forgalmas helyen (kopp-kopp..).
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
nem kérdeztem még utána, de állítólag még nem loptak el pajzsos autót.
van olyan is, aminek havidíja van (GPS nyomkövetés), illetve van olyan, amiben ez nincs.
utána fogok nézni...
lényeg, hogy a kárszakértő se találkozott még pajzsos lopott autóval...
pedig én kérdezgettem, először nem is nagyon akart válaszolni, de aztán csak szóra bírtam. -
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Autóbontós ismerősötök nincs véletlen Pápa-Veszprém-Győr környékén? Olyat aki korrekt árat ad. Vagy ha esetleg valakinek kellene, lenne egy bontandó Swift. Felborult, 2006-os Swiftről van szó, bár kívülről gyűrődött, de belül semmi baja. Aki bontós hívott 150-et akart adni érte, az nevetséges
-
őstag
Ha már traileren viszik akkor van amúgy is jobb célpont errefelé mint az én 4-5 millás autóm Nem Buda, de azért egy két szép bmw vagy merci van mindig a közelben.
Mondjuk a Kerékgyártó utcában ahol parkolok szerintem nagyon meredek lenne traileren vinni valamit. Szép belátható széles utca.
Mondjuk gps-ért már zúztak be oldalablakom (persze én voltam a hülye...).
-
akos3
addikt
Nah ma vettem át végül a sokat tárgyalt felnit.
Nem is annyira vészes az állapota, mint amilyenre számítottam. És ami a legjobb, hogy a meghirdetett 42e helyett 36e volt, úgy hogy az eladó állta még a postát is!
Igazság szerint örülök, hogy végül belevágtam, már csak azért izgulhatok, hogy valoban jó is legyen a swiftemre (de ez csak pár hónap mulva derül ki..) -
negroo
aktív tag
MIÉRT NE SIESS: mINDEN NAP NZD MEG
-
félisten
-
félisten
-
zsolt19900
őstag
ignishez néztem tyc ill depo lámpát, melyik az ajánlott?
azért kérdezem, mivel vw hez sokan a depot mondták, de vettem belőle indexet és a depo nem igazán illeszkedett a tyc ami még vwhez olcsóbb mint a depo az szépen illeszkedett, viszont az ignishez a depo az olcsóbb és a tyc a drágábbFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Kornel
veterán
Volt kint a karszakerto....
Ujpalotan szinte csak a suzukit viszik.
4 ilyen kulcs volt nala a heten... -
Tothgera30
Ármester
Az már más téma, addig vagy visszarakom a gyáriakat, esetleg elviszem oda ahol utoljára volt. Viszont ez már csak meggyszem a tejszínhabon, mivel rendszámtábla, helyzetjelző, oldalsó irányjelzők, tolatólámpa (Cree led), belső tér világítás már SMD ledekre vannak cserélve. Hátsó két féklámpákat ne említsük ezekkel egy lapon, oda Cree led kell., SMD vagy COB oldalsó résszel, de az sem lesz olyan mint a halogén, ezért felejtős.
#23361 gerii: A pótféklámpában a kialakítás miatt sem adott szórt fényt, tehát nem sok változást fog hozni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Kornel
veterán
swift sportot nem veszek.
illetve most meglesz 2-3 hónap múlva a 2,5M, de tovább nem szeretnék nyújtózkodni...
illetve vegyek egy újat, amit ellopnak majd megint?
á-nem.
swift sportot lopják... miért?
egy, azaz egy darab féltengely 140 ezer ft.
és szar lesz, előbb utóbb, 8-10 éves korára.
ezen kívül az összes alkatrész arany áron van, amiből ugyan nem kell sokszor sokat egyben cserélni, mert alapvetőleg megbízható, de ha a tied nézik ki donornak, akkor már nem lesz olyan őszinte a mosolyod...szóval SSS kilőve, akármennyire is fáj érte a szívem.
Vitara vagy scross legalább 4M... 1,5M hitelbe nem szeretnék belemenni, úgy, hogy még a családba is van visszaadandó pénz, amit a lakásba kaptunk.
szóval használtautónál max. 2,5M a keret, újban elmennék 3M-ig...
tehát sok verzió nem marad, megvárom a balenot, és megnézzük milyen lesz és mennyiért
esetleg egy kia rio újan
vagy ugye használt honda
esetleg valami kia ceed vagy hyundai i30... -
-
Kornel
veterán
Na hagyom a clio rs projektet, nem kozoskodok csaladtaggal se...
A verzio most a civic 8 gen fl 1.8 sport...
Keret max. 2,5M, persze csak ha fizet a casco, utana.
Mondjatok meg lehetosegeket.
Esikszetet nem akarok, mert kicsi is, meg nem is tetszik annyira... -
gerii
addikt
válasz Tothgera30 #23359 üzenetére
Egyiket az egyik oldalra hajtod vissza, a másikat a másikra, emlékeim szerint az izzóknak is így van kialakítva, és így mindegy hogy dugod be működik.
A led viszont szúrt fényt fog adni, egy pontban világít csak, ez lesz a baj vele, de majd sötétben hasonlítsd össze a gyárival. -
Doze
aktív tag
válasz Tothgera30 #23359 üzenetére
Csak műszakin nehogy megrántsanak vele. Ha foncsorozva van a pótféklámpa, akkor a ledes izzó bukó, sőt ha nincs akkor is, nincs E jelzése.
Mondjuk annyi igaz hogy pótféklámpa még szerintem nem gáz ha ledesítik, mert tényleg csak arra van hogy lássák. Bár a hátsó helyzetjelzők stb. átalakítása már tényleg nem ajánlatos, mert lehet látni is, ráadásul mindenfelé világít csak arra nem amerre kéne.
-
Tothgera30
Ármester
Őszintén szólva egyáltalán nem vakít, a gyári izzók fényerősségét hozza, gyorsabb reakcióidővel, ami csak előny egy féklámpa esetén. Illetve, jóval kevesebb energiát fogyaszt mint az original felállás. Korábbi kérdésemben jelölve, inkább a "műszaki" részre szeretnék választ kapni.
-
gerii
addikt
válasz Tothgera30 #23356 üzenetére
Minek, vakítani?
-
Tothgera30
Ármester
Elérkezett az idő hogy Ignis/Wagon R+ pótféklámpa/3. féklámpa izzóját COB ledesre cseréljem. Az az információt kaptam, hogy a lábak felét vágjam le, mert nem a jobb és bal oldala a + / -, hanem a szembelévők. Akkor elvileg így működne a dolog (nem vágtam, csak középen lett átbújtatva a lába)?
-
HUNPSP
aktív tag
kornelka: Elképzelhető hogy téged láttalak ma a Pólusban 4-5 órával ezelőtt?
Osram H4 Metro-s akció: ha jól sejtem akkor itt csak Metro kártyával lehet vásárolni, amit vállalkozóknak adnak kizárólag, igaz? Ezt mint magánszemély hogyan lehetne megoldani ha az ismerősök közül jelenleg senkinek nincs/nincs náluk a kártya?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=HUNPSP @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=HUNPSP&submit= @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=HUNPSP&submit=
-
Kornel
veterán
Megnezni meg tudom a jot...
Volt, tudom mire kell figyelni
Meg pofatlanul kell alkudni...Mas:
Lenne egy tip top clio rs 650 korul, 2001-es, 170 paci.
Fel evig hasznalnam, aztan tesom atvenne
Eleg csabito... -
Thome
veterán
válasz Kornel #23345 üzenetére
Lianát szerintem nem érdemes, viszonylag ritka, így ha bármi szösz van, alkatrésszel is bajok vannak, no meg korosak. Plusz az üléspozíció sem olyan magas.
Szerintem inkább a splash, mint az ignis. Jobb menettulajdonság, alapvetően fiatalabb. Mondjuk drágább is.
Ha az ár is meghatározó, akkor ignis, misi környékén tip-topp állapotút kapni.
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Szüleimnek kocsi kell, a következő szempontokkal:
keret max: 1,2M, de minél kevesebb, annál jobb
magas üléspozíció
minél fiatalabb
méret mindegy, elől férjenek el
megbízható legyen
fogyasztás kb. mindegy 8 literig.amire gondoltam:
Splash 1.2
Ignis 1.3, 1.5
esetleg Liana 1.3, 1.5 FL után.szerintetek?
Tud valaki jó eladó példányt esetleg?
-
máyköl
veterán
Vezérműszíjról hozzáértő ránézésre meg tudja mondani, hogy öreg/cserélendő vagy újszerű?
1 éve van meg kb. az autó, kereskedésből lett véve, ők azt mondták frissen lett cserélve vezérlés, de azért nem ártana megbizonyosodnom róla.93 1.0 Swift
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz E.Kaufmann #23341 üzenetére
Nem tudsz kart tenni benne. Egy műanyag kupak ossz vissz de akkor ezek szerint Megoldódott.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
tag
Sziasztok. Van egy 2003-as 1.3 16v swiftem. Kérdésem az lenne, hogy vezérműszìj cserénél itt is ki kell " billenteni " a motort, hogy ki lehessen cserélni?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz roberto211 #23326 üzenetére
Hááááát nem drága autó, de kalapáccsal nem gyógyítanám
Az én megoldásom ma reggel, megkértem egy erősebb markú szakit a munkahelyemen, aki kézzel letekerte.
Nőiesek a kacsóim, mint ahogy a Fekete viperában mondta a Rum kapitányLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Kornel
veterán
válasz anonymus89 #23338 üzenetére
Vennek, de mar nincs mibe
-
anonymus89
addikt
Srácok Osram Night Breaker Unlimieted izzó H4 3302,-Ft a Metrókban.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #23335 üzenetére
Suzuki Fanatics Garage Fb oldaláról én is megosztottam
Suzukiról jut eszembe.. Azt hittem régi swiftből nem lehet kifogni sz@rt e helyett kilehetett volna..
Kereskedo ismerős árul egy régi 1.3 8v gs, fullos kék swiftet 3 ajtóst.. Pontosabban ezt
Elmentem megnéztem, kívül belül csili vili, nagyon szép kárpit, azok az ülések nekem nagyon bejönnek brutál jók ,kényelmesek,tartottak stb..Teljesen más mint enyém...
Na mondom ha megtudok vele egyezni elviszem de azért hagy menjek vele már egy próbakört.. Üzemmeleg volt beindítottam, csörög zörög csattog, minden hangja volt.. Nyomok egy gázt, dadog össze vissza,fura hangok,lefullad. Mondom kereskedőnek nem lesz ez így jó.. Benyamutató nullán, mondom lehet az töltsünk bele de attól még nem kéne ilyen fura hangokat adnia..
Beletöltött pár litert.. Beindulni beindult de ugyanez, hátulról ömlött belőle a kondenzvíz.
Felnyitottam motorteret mondom megnézem mi lehet vele... Motoron hatalmas olajfolt mondom lehet csak engedi ott a légszűrőhűz felől ami bemegy a mociba, enyémen is van egy kicsi de nem eszi az olajat.. Akkor jöttem rá vagyis észrevettem h alul a kipunál szétvan csúszva valami cső, levan törve a tartó, az alvázon lóg és az tartja az csörgött.. Mondom belenézek olajszintbe is ha már olajfolt van.. Kivettem, lehúztam bedugtam kivettem.. Kb épp h a nívó hegyét súrólta az olaj, azaz nem sok lehetett benne az is biztos.. Ilyenkor mondtam.. Jólvan köszönöm átgondolom. Jó ramaty volt pedig Ők nem szoktak taligákat árulni de ez az volt.. Ha megtartom még ezt egy ideig akkor annyit csinálok h üléseket kicseréltetem olyanra ajtókárpittal együtt és akkor full ugyanaz lesz.. Gázt nyomtam neki , dadog, röfög,köhög, fullad.. Mondja kereskedő mivan veled, a tieden nyomod gázt mint állat ezen meg nem? Mondom enyémhez elég hozzáérni és érzékeli. Itt azt érzékeli maximum,hogy lefulladjon. Tehát szörnyű volt.. Így inkább max ráköltök egy 50est és ugyanolyan lesz mint az belül is csak éppen hibátlanba..
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #23332 üzenetére
Na ja.
Legyen jol megcsinalva.
De elegge ideje mar...
Auto vetel utan:
vezerlescsere(ha nem lancos)
Szijak csereje
Osszes folyadek, szurok csereje (olaj, fekolaj, szervoolaj ha van, fagyallo, olajszuro, levegoszuro, pollenszuro ha van)
Gyertyak es gyujtokabelek csereje 5-6 ev felett
Fekek es futomu ellenorzese, szukseg eseten csere.
Aki nem igy szamol, az magat altatja...
Bar mondjuk valakinek most kicsereltem mindent, orulhet a zsir uj iridium gyertyaknak is
Kv kcsg bzk. -
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #23331 üzenetére
Köszi, ez hasznos cikk
Szívesen megcsinálnám most is de nincs aknám próbálok helyben keresni olyan szervizt ahol rendesen megcsinálják, mert ugye az úgy néz ki hogy megvárjuk míg lehűl a motor, leengedés után átmosás stb... ezt szerintem egy szervizben nem csinálják meg.. leengedik, megy bele az új és ennyi.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #23330 üzenetére
Pl. Kezdetnek ezt olvasd el, de van meg szamtalan mas vetulete is.
[link]Tc is nemreg foglakozott vele, hogy az eloregedett fagyallo hogy kezd galvanelemkent mukodni...
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #23328 üzenetére
Most...
Megeszi a hengerfejet. -
Motion_Blur
félisten
Megmérettem a fagyállót, -14 fokos. Pár napja öntöttem rá 2 dl desztvizet, nem hinném hogy ez higította fel ennyire, a gyári -36 fokról ennyit veszített 10 év alatt.... tavasszal csere
-
máyköl
veterán
válasz E.Kaufmann #23324 üzenetére
Nekem is múltkor meggyűlt vele a bajom.
Nagy fogóval tudtam csak letekerni, ami körbeérte.
De ha csak pár nap kell az olajcseréig, nem érdemes foglalkozni vele. -
roberto211
őstag
Csavarhúzó az egyik mélyedésbe,kalapáccsal meg utod a végét. Így lejön.
-
pjen
félisten
Jó felé tekered?Nagyon finoman megkocogtathatod,vagy szoktak csinálni egy darab fából és gurtniból leszedőt,inkább olaj szűrőhöz.Egy kemény fa darabot a széléhez szorítasz és kocogtatod.(én még ilyet nem láttam).
-
E.Kaufmann
veterán
Van egy 99-es 1000 köbcentis háromajtós suzuki, az olajszint már a pálcán az alsó lyuk körül van.
Teljes olajcsere és szűrőcsere valamint ezzel együtt szerelőlátogatás előtt még inkább utántöltenék, viszont nem bírom letekerni az olajbeöntő fedelét.
Mi a trükkje?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Kornel
veterán
En is...
A szemetek.
Ha nem uj auto lesz helyette, akkor vsloszinu mar csak tiszteletbeli tag lehetek (4 eddigi suzukimmal), mert a 2009-es fl-es civic 1.8 sport nagyon megfogott... -
Kornel
veterán
Koszi megegyszer mindenkinek!
Esetleg facebookon oszthatjatok az autovadasz.eu bejegyzeset, ott van rogton az elejen...
Csak ra kell keresni az autóvadász-ra, es utana meg lesz.[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Nálam is kiderült, hogy nem a futóművel voltak bajok, hanem a gumiban ment szét egy részen az acélhuzal, kaptam is egy defektet, még jó hogy nem csattanós volt a dolog.
Ez a hónap mindenkinél gyászos. -
Doze
aktív tag
Ez a január nem indul jól, mindenkinek csak a kár.... mostanaban az irodában is fogynak az autók egy A6-ot most csukott ossze a gazdája... komplett eleje 1.1 millió...
En nem is sírok, nekem csak egy szélvédő volt.
Apropó mostanaban fogok szelephezagot allitani a verdaban, majd teszek jo sok képet, bar hezagolo lapkakat gozom sincs hol lehet venni..
-
tboldi
nagyúr
Na végre lefényképeztem az autót. Apum a ködlámpa helyére ideiglenesen bedugott egy kék tálkát, mert zavarta a keletkezett lyuk.
Holnap jön egy kárszakértő az Allianztól, aztán vihetjük a márkaszervizbe, ahol majd kicserélik az elemeket gyári újra. Szerencsére "csak" 100k-t kell fizetni, a többit állja a casco.kornelka:
-
HUNPSP
aktív tag
Hello! Valóban gyönyörű autó volt, és bár én "terhelés" alatt nem láttam, de a suzuki mini topic találkozón élőben is egy nagyon nagyon jó kis verda volt. Tudod én is itt lakok 15kerben, itt sajnos ezen a részen kamera sincs, a panelek előtti parkolóban áll az enyém körülbelül 6-8 másik régi és 2-3 újabb-régi Swifttel(2005-). Nagyon viszik őket, és nagyon félek amiatt hogy az enyémet is vinnék. Tényleg roh@djanak meg ezek az emberek, kezét-lábát törik egyszer remélem, hihetetlen hogy ebből élnek nem is kevesen.
Figyelni fogok a tiedre, de kevés esélyét látom... ellenben bízom benne hogy meglesz!Járókeret: köszi az infót, figyelek majd a kormányra. Előtte fújok a gumikba is, 2.3-2.4 körülire, hárman megyunk, a téli guminak meg mégsem öröm a száraz út 600km esetén, legalább ennyivel kevesebbet kopjon. Ez az érték remélem nem okoz majd gondot. Olaj rendben, meg a kerékcsavarokat a biztonság kedvéért megnézem majd, aztán jöhet a 600km.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=HUNPSP @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=HUNPSP&submit= @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=HUNPSP&submit=
-
Kornel
veterán
válasz Halver #23315 üzenetére
Van orzott parkolo a kozelben...
Persze havi 15k.
Ez van.
Pajzs meg ilyenek nem er 200+k-t, azt se fizeti ki senki utolag.
Egy valtozar meg egy gps nyomkovetes megerheti, de nem kell tultolni.
Casco fontos, remelem jol fog fizetni.
Felfuggesztest szerencsere nem csereltem meg... -
Halver
csendes tag
válasz Kornel #23301 üzenetére
Üdv !
Sajnálom a Swift Sportodat, már olvastam a fórumot akkor is, amikor megvetted.
talán érdemes beleszereltetni valamilyen védelmet (pajzs, váltózár, stb), de akkor sem 100 %, hogy nem próbálkoznak vele,.Talán a főváros kritikusabb ilyen szempontból...
A felfüggesztést cseréltetted már rajta? Vagy ezután lett volna?
Hátha megtalálják még azelőtt, hogy szétkapnák.H
Ui: Ha nincs saját garázs, akkor az új autót kihagynám a helyedben. A bérelt garázs pedig emeli az éves költségeket.
-
Motion_Blur
félisten
Erről az olajról van valakinek tapasztalata: [link]?
kornelka:
-
Kornel
veterán
Annyira nem gaz, de ha megtalalnam a kcsgt, akkor neki az lenne
-
Kornel
veterán
Nem kot.
Igy kotottem a cascot.
10% egyebkent az onero.
Szerencsere fullosnak vettek fel, vezetett a szervizkonyve, serulesmentes, kopasmentes.
Talan az 1-es kategoria lesz. -
Bandus99
őstag
Sajnálom a szép autót.
Nem értek hozzá csak kérdezem. Abba nem köt bele a biztosító hogy nem volt semmi plussz védelem?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Kornel
veterán
válasz bajnokpityu #23302 üzenetére
Eurotax erteket is lehet sulyozni.
Marpedig itt muszaj lesznek...
Lattatok az allapotat -
Kornel
veterán
3,8-ert vitara meg scross van...
Na most leszek bajban.
Új hozzászólás Aktív témák