- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
Azért beszarok hogy a német forumozók mit le nem tesztelnek
Golf 1,4 tsi, 140le padlógáz autópálya: 20,3 liter/100km (213km/h)
Mazda 3 165 le, autópálya 22liter/100km (225km/h) -
maglew
aktív tag
Hegyen lakunk de most is felmegy a 900 kilós Nissanom 2 kerék hajtással, szóval ha nem dagonyázom akkor azt mondod felesleges a 4x4?
Kíváncsi vagyok milyen váltó lesz ez, lehet hogy valami robotizált borzalom? Mert akkor tényleg az i20 marad.(Valóban széles a paletta, jelenleg ami családunk igényét kielégítené az csak ez a két típus lenne, tetszik a Nissan Note, de 3 hengeres turbó motorral a franc se veszi, jó a Peugeot 206 is, de annak meg robotizált automata váltója van, Néztem a Kia Riót, de annál tök pici elől a szélvédő, hátra meg nem látni ki normálisan, úgyhogy 1 éve már a kereskedéseket járom, jó lenne már túllenni az autóvásárláson
-
Doze
aktív tag
válasz
maglew #17844 üzenetére
Kell? vagy nem a 4x4 hajtás? Hol laksz? Ez egyéni igény... fogod használni, vagy csak 3 évente egyszer?
Amúgy ma Magyarországon, ha nem mész le az útról, szerintem felesleges a 4x4, vagy ha nem valami extrém helyen laksz.
A vitara nem CVT lesz, de nem is DSG, valami olyasmit olvastam, hogy emberibb lesz mint a cvt, tehát nem robogó effekt, és európai igényeket jobban kiszolgáló lesz.
A festés mindig is gagyi volt a suzukin, a metál nagyon könnyen sérül.
De amúgy automata 4x4? biztos el akarsz verni erre 5-6 milliót? Te döntésed, de az I20 és vitarán kívül azért még van dögivel mozgástér.
-
maglew
aktív tag
Tegnap voltam autóteszten, beírom ide is a tapasztalatokat.
Két típust teszteltem, az új Hyundai I20-ast és a Vitarát, és továbbra is rohadt bizonytalan vagyok melyiket vegyemAz I20-assal az M3-ason mentünk, jól húz, csendes, de picit zavar a kisméretű szélvédője. Amúgy egy jól összerakott kocsi, minőségi belső anyagokkal, jó a rugózása, úttartása, viszont lényegesen kisebb a hely, mint a Suzukiban, de ha nem lenne Vitara ezt venném.
De:
Bár sokan lehúzzák a Suzukit, és sokan plázajáró gagyi-műanyag terepjárónak tartják a vitarát, tegnap ezt is kipróbáltam. Első látásra képeken sokkal rosszabbul néz ki, mint élőben. Ha az eleje króm díszléces lenne, mondjuk egy ezüst-fekete színnel máris nem lenne ez a műanyag érzet (szerintem túl kék lett az alapszíne, (A kereskedő mondta hogy szerinte megoldható az igényem, de nem sok tájékoztatást kapott a Suzukiéktól)
Beülve pár dolog amit nem értek:
- Műszerfal: Miért kellett az ilyen übergagyi külső szín hatásúra fújt műanyag elemeket belerakni? Ez tényleg műanyag gagyi összképet sugal, sokkal szebb lenne egy letisztult egyszínű, egy anyagból készült műszerfal, vagy normálisan krómozott dizájnelemmel feldobott műszerfal, mint az ilyen fakó-kék vagy sötét ezüstre fújt kopogós műnyag gagyi.- Kesztyűtartó kicsi, miért nem hűthető, ha amúgy klímás a kocsi?
- Felül van egy kör alakú óra, aminek funkciója nincs, ellenben csak a felsőbb kategóriába kerül bele az óra (vagy tök drágán lehet belevenni az alsó kategóriásba)
Miért?
Miért nem lehet akkor szellőzőrácsot berakni helyette, ha nem kell az óra, vagy egy szar analóg óra miért nincs már az alapfelszerelésben (állítólag 100 ezres nagyságrendű ez az óra)?- B és C oszlopnál fekete festés rendkívül hamar karcolódik, nem tudom milyen anyagból van, de ez így sz..r
- Kerekei lehetnének nagyobb méretűek a gyárinál, legalábbis úgy tűnik hogy egy rohadt nagy kasznin kis kerekek vannak.
- Haladás: A Keresztúri úton mentünk Rákoskeresztúrig, bár nem egy autópályás szakasz, de nem gyorsult úgy a 120 LE-vel mint mondjuk az i20-as a 75 LE-vel. (pedig nagyjából egyforma a tömegük)
A Vitara kicsit jobban döccent a kátyúkon mint az i20-as, de ez egyáltalán nem zavaró, viszont pozitív, hogy ennél legalább látni a kocsi elejét, valamint tolatáskor kamera segíti a manővert. Az ülései is kényelmesebbek, tágasabbak mint a Hyundainak, így nagyon tetszik, bár a lomhaságával remélem lehet valamit csinálni.- A kereskedésben viszont nagyon nincsenek képben a termékekkel. Nem tudják megmondani hogy mikortól lehet automata váltóval rendelni, illetve hogy milyen típusú automata váltó kerül bele (CVT, vagy hagyományos bolygóműves, vagy DSG stb - állítólag nem az a váltó lesz benne mint az Scrossban, mert az nem vált be)
Nem tudják megmondani azt sem, hogy automata váltót 4x4-es hajtással lehet-e majd kombinálni?
Továbbá mondták hogy lehet hogy kompromisszumot kell kötnöm szín-ügyileg mert nem biztos hogy olyan színűt fognak gyártani ami nekem kellRemek, hogy a gyár szabja meg hogy nekem mi tetsszen
4X4-es hajtás szerintetek annyira jó? Megéri a felárat?
Mi a véleményetek? -
Doze
aktív tag
válasz
Mercutio_ #17842 üzenetére
Az összes új autó jól tartja az árát... a mostani 6-7 éve autók sem nagyon akarnak lentebb menni, mert mindenki az aránylag fiatalabb autót keresi. Pl a miénk, GLX SX4 2008...alaphangon 1,5 millió megkockáztatom még emelkedtek is az árak. XD
De egyébként az autó nem befektetés, én nem erre alapoznám a vásárlást. (főleg nem azt nézem, mennyit fog érni X év múlva, mert bukta így is úgy is.)
-
Mercutio_
félisten
-
-
Doze
aktív tag
Jut eszembe, kis helyzetjelentés:
A fenti képen 47.000 Forint látható. Nagyszerviz. Talán mintha kicsit dinamikusabb lenne a gyertya miatt, de lehet csak placebo. Viszont a váltónak már kellett az olajcsere. Bosch szűrőt ne vegyetek, Made in South africa... köpi az olajat. (és most ge*ci leszek mailt írok a Boschnak képpel, hogy majd 2000 forintos szűrőtől nem ezt várom.)
-
Doze
aktív tag
válasz
Mercutio_ #17838 üzenetére
Most utánanéztem (meglepő, és én sem gondoltam volna
)
Mazda 3: 155mm (R18)
Sx4 régi: 165mm (R15) és 175mm (R16), 190mm (4x4)
S-Cross: 170mm (R16), 165mm (R17)
Swift 2005-2010: 140mm, az új talán ?130?A vitaráról még nem találtam... csak a régiről: ami 200mm-nél kezdődik.
Vicces de ne nem egy alacsony autó a mazda, és gyanítom az összes hobbiterpjárónak csúfolt autó hasonló magasságúak. Tehát még azt sem mondhatod, hogy ezzel nem tudsz kimenni a telekre
Félreértés ne essék, nem fikázom itt a dolgokat. De nem véletlen hogy a régi sx4 is jól fekszi az utat, a maga 165 mm magasságával. A divaton kívül, tényleg nincs értelme a suvnak, főleg a felfújtabbaknak. (nem csak a s-cross, hanem pl x5), azon kívül hogy a terepjáró képességük csekély, ennek fejében még jó magasak is. Kellően nagy légellenállással. Ami nem lenne baj ha nem mennének vele 100 fölött, ez azt eredményezi, hogy sima 140-es autópálya tempónál, lehet benne akármilyen motor többet fog enni mint országúton. Ráadásul ez egyenesen arányos fölfelé. Értelemszerűen az sx4-en még annyira nem érződik, de pl egy batár x5-nél már hatványozottan igaz.
Tehát összefoglalva, azon kívül, hogy egy aránylag kicsi autó nagyobbnak érződik, és több fejtér van, ezért beáldoznak x liter fogyasztást, de legalább sokat lehet érte kérni, mert divat.
De ha valaki ezt a szegmenst szereti, szeresse, és egyre többen vannak. Az autógyártók meg nem gyártanák, ha nem lenne rá igény.
Viszont szigorúan csak a tényeket vesszük, maga a SUV, csak városban 100 alatt, terep nélkül (max földút), minden más esetben nem megfelelő.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! 2013as swift glxnek mi a felnimérete? Azt hiszem a gumiméret 185/55/16 Javitsatok ki ha tévedek. A felni 16 col elvileg, de milyen széles? 6,5? Az ET szám mit takar? KÖszi
-
Doze
aktív tag
Itt egy lista Suzuki gero: [link]
S cross GL-3,8 mill.
vitara GL: szintén 3.8 millmivel s-cross-ból a GA-t talán nem adják magán részre 3,5 millióért.
De ahogy nézegetem, ezt a Vitarát a skoda yeti árszintjén van 4x4-ben..
Amúgy még jó hogy a szabó suzukinak van mazda oldala is.
6 milláért, van új MAZDA3 SPORT G120 ATTRACTION. Ami azért nagyobb/jobb/szebb, műszakilag: multilink felfüggesztés, kategóriájában nincs nagyon jobb, 6 seb. váltó, meg színes kijelző.-meg úgy minden 2x jobb.
sőt a vitara 4x4 diesel áráért már van G165-ös mazda 3 is. De alap mazda meg 4,5 milka... hát meredek, suzukiból nem érdemes az alját venni, de felextrázottat sem. Valahol a GLX szintjén érdemes kutatni, (már akinek ilyen suv kell), mert aljának ott a duster... fent 5+ milliónál meg lehet válogatni.
-
-
Kodiak88
tag
2005-ös Ignis üléseinek kiszerelésével kapcsolatban tud valaki infókat mondani? Ki szeretném tisztítani a kárpitot, meg az egész autót rendesen kipucolni belülről, és egyszerűbb lenne ha kiveszem az üléseket.
-
tboldi
nagyúr
válasz
maglew #17829 üzenetére
Szia!
Simán hozza azt a megbízhatóságot az M16A jelű benzinmotor, sőt, szerintem még jobb is a régieknél. Nem egy friss fejlesztés, mára már egy kicsit elavult, de kiforrottnak tekinthető. Alapjaiban ugyanez a motor van a régebbi SX4-esekben és a Swift Sportban is.
Az i20-at nem ismerem, de a Suzukik közül az S-Cross nagyobb (legalábbis biztosan hosszabb), mint az új Vitara. Elvileg a mai napon kezdődött hivatalosan a gyártás és az értékesítés, úgyhogy a szalonokban szerintem össze lehet vetni a kettőt, esetleg tesztvezetni is lehet. Földúton jól jön a nagyobb hasmagasság, én ezért ki is zárnám ezt a Hyundai-t.
Az automata váltóról nem tudok nyilatkozni.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehet tudni az új vitaráról?
Családom bővülése miatt új kocsi vásárlásában gondolkodom ( Scross Vitara vagy Hyundai i20) és nagyon nem tudok dönteni,Ezek a mai suzukik is olyan megbízhatóak mint a 90-es években?
Melyik a jobb, nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb?
(olyan helyen lakom ahol földes úton kell mennem)Automata váltóval kellene, úgy tudom az Scross-ból csak CVT váltós létezik, de a Vitarának valami új váltója lesz. Ez hagyományos automata váltó vajon?
-
Reaper
őstag
Ezt jó tudni, hogy ilyen van, bár az egész autót max 500ért tudnám eladni, hiába szinte hibátlan, és idén tervezem is, tehát egy teljes körbe fóliázást nem szívesen vállalnék be rajta.
Sajnos elég mély lett ez a karc is, kulcs lehetett, de az is lehet, hogy ha netán nem direkt volt akkor valami kabátról/táskáról lelógó izé. A köröm simán elakad benne, sajnos a polír kevés hozzá.
Viszont akkor az utódra lehet rátetetek ilyen karcálló fóliát. -
Reaper
őstag
Na úgy néz ki ebben a k*rva országban 1 évet sem bír ki egy friss fényezés mert valakinek pont egy zöld Suzuki szúrja a szemét egy Auchan parkolóban, és nem bírja megállni, hogy jól megkaristolja. És akkor még örülhetek, hogy ez alkalommal nem sárvédőtől sárvédőig
-
Doze
aktív tag
-
Doze
aktív tag
Ezt eddig is tudtuk nagyjából. Valahol ott lesz ahol a régi sx4, szerintem azt is hivatott váltani. Majd kiderül, de egyenlőre a venném vinném kategória
Viszont tévképzeteink ne legyenek szerintem az 5 millát a fullos-navis-4x4-es ért simán fognak kérni.
De legalább lesz tényleg minden benne, adaptív tempomat stb. Csak fizesd meg
Amúgy jön 1.4 turbó motor is a suzukikba, szóval valószínűleg majd később már az is rendelhető lesz bele.
Krenk01: Te amúgy valami kérdezőbiztos vagy?, majd ha benyögsz 52. válasz után egy THX-et akkor majd beszélünk. Amúgy elhagytad a hátsó felfüggesztést azé'
-
Krenk01
újonc
Sziasztok érdeklődnék, hogy 2005-ös Swift kézifék kienged utána tolatok hátra és 1 ilyen kattanó hang van mindig az mitől lehet ?
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hozzáértőbb kollégáktól. Adott egy 2005-ös Ignis amit feltörtek és megpróbáltak elvinni, az ajtón a zár kicsit sérült de még működik, a gyújtáskapcsoló zárbetétjét (ha jól fogalmazok) teljesen szétbarmolták, széttörték. Központi záras az autó de vagy lemerült az elem a távirányítóban, vagy az sem működik. Milyen költség lehet ennek a javítása, illetve tudnátok-e ajánlani megbízható szervizt aki orvosolná ezt a problémát?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dnelb
veterán
Ha nyomom a gázt, a fordulat megy felfele de a kocsi nem gyorsul, akkor cserés lesz a kuplungom mi ?
(ha leveszem a lábam a gázról és megint rálépek akkor megindul).
Mondjuk szerencsére elég ritkán csinálja, leginkább padlógáznál váltás után . -
roti86
őstag
válasz
Poultier #17810 üzenetére
A cikk szerint váltóprobléma fordulhat még elő.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Párommal hamarosan első autónk vásárlásához érkezünk és több kiszemelt típus mellett a Suzuki Swift tetszik a legjobban, természetesen 2005 és annál újabbak. Kérdezni szeretném, hogy van e valamiféle szériahiba vagy egyéb hiba tapasztalat ezzel a típussal? Javítás, karbantartás alapvetően drága? Egyéb infó van e, amire figyelni kell? 1.3-as motorral néztük, az egészre maximum 1 milliónk van.
Válaszokat előre is köszi!
-
BrownB
tag
válasz
Mercutio_ #17804 üzenetére
Ez fejleménynek számít?
"Kedves Ügyfelünk!
Bízunk abban, hogy előző levelünkkel felkeltettük érdeklődését a Suzuki Tafák autószalonjában március 6-án és 7-én bemutatásra kerülő esztergomi gyártású, új Suzuki Vitarával kapcsolatban.
Most kaptuk meg a japán vezetéstől a Vitara árlistát, így szeretnénk tájékoztatni arról, hogy bevezető áron már 3.790.000 Ft-tól vadonatúj Suzuki Vitarába ülhet!
Jöjjön el és győződjön meg arról, hogy a 3.790.000 Ft-os vételárért a modern szabadidőautók kategóriájában, a mindenben újjászületett és gazdagon felszerelt hazai gyártású Suzuki Vitara nyújtja a legfelemelőbb érzést!
Szeretettel várjuk!
Üdvözlettel: Pokornyi János cégvezető és a Suzuki Tafák Kft. dolgozói"
-
Harkovz
aktív tag
válasz
maglew #17801 üzenetére
Megbízhatóság,fenntartási költség,alkatrész ellátás,bontott alkatrészek,utángyártott alkatrészek miatt S-Cross.És tényleg kicsit magasabb,jobban való az itthoni utakra.Én az automata helyett kézivel venném és inkább 4x4-el venném abból a pénzből.Sokan mondják,hogy felesleges,de amikor kell hihetetlen jó és biztonságot ad.Nekem most is SX4 4x4 van.Aki egyszer 4x4-et vesz,utána mindig azt fog szerintem.Egész más kategória.Minimális többletfogyasztással.
-
Doze
aktív tag
válasz
maglew #17801 üzenetére
A cvt elèg gagyi, en nem vennek, olyan mintha robogoval mennel. A kaszni van olyan jo mind a kettőnel hogy egyenlosegjelet tennek koze. Nekem a s- cross ronda igy i20at vennek. De ez csak erzelmi dontes. Ami jobban tetszik vedd azt. Uj autorol van szo, szoval 200e kmt mind a ketto gond nelkul fog futni. Ha csak.nem valami szelsoseges hasznalatrol van szo.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok, ti melyiket javasolnátok?
Suzuki S Cross autómata (szíjas CVT váltós, szívómotoros) avagy az új Hyundai i20 (classic bolygóműves autómata váltós+szívómotoros) kocsi közül kéne döntenem.Melyik a jobb, biztonságosabb, kényelmesebb, kevésbé karbantartás igényes?
Igaz,-e hogy a magasabb, de (talán) gyengébb anyagból készült Suzukiban jobbak a túlélés esélyei?Szinte egy árban van a kettő, a Suzuki terepjárósabb, jobban bírja talán a kátyúkat, a Hyundai meg talán jobb kényelmesebb komfortosabb belülről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest