- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomics
addikt
-
trassher
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Az én suzukim 5 évig állt. Amik szarok voltak:
-összes lengéscsillapító
-szilentek
-hátsó ablaktörlő spricni
-mind a 8 gumi
-minden folyadék, szűrő, olajÉs úgy volt lerakva a kocsi hogy minden oké volt vele. Én emiatt nem vennék olyan autót ami sokat állt de ez csak az én tapasztalatom.

-
Kornel
veterán
válasz
trassher
üzenetére
nem feltétlen. ez nagyon általános.
én 5,5 évesen vettem az ezres swiftem 12k km-el, 3 évig állt.
a termosztát beragadt, illetve újra bejárattam, de ezen kívül más gondot nem okozott az állás.
persze minden folyadék és a vezérlés is le lett cserélve, annak rendje módja szerint. -
Nem3sys
tag
Ha valaki új régiswiftet szeretne

[link] -
kalozhun100
őstag
Suzuki Swift 2001eshez milyen csomagtartó teleszkópot vegyek, mert vettem utángyártottat, de az egy kicsit nyomja a müanyag borítást, meg hamar kifolyik belőle az olaj, ez már a második amit visszaviszek. Illetve olyan gyorsan kivágja a csomagtartót alig lehet megtartani, meg rohadt nehéz lecsukni.
-
SRII
őstag
köszönöm a sok segítséget, élni fogok a termékekkel.
Mint Suzuki tulaj sajna ezzel a gyengeséggel(gumi) 5 év után már találkoztam.
nagyon hálás vagyok
-
Motion_Blur
félisten
-
SRII
őstag
sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan gumiápolót ami jó is?
Az ablakok körül és az ajtót körbevevő gumik, az ajtóba épített gombnyitásra használt gumi, mint mint kezd világos színű lenni, kopni és deformálódni.
Nem csak azt szeretném mint a többi gumiápolóval, hogy 3 napig fekete szép színe legyen azt kész, hanem ápolni is.
köszönöm. -
g4besz
tag
Sziasztok!
Egy elég hosszú tesztelés tapasztalatait osztanám meg veletek. A gép egy swift 1.3, '98-as évjárat, 3 ajtós. Bal első lengőkart, illetve jobb külső féltengely gumiharangot kellett kb. 2 hónap eltolódással cserélnem. Mindkét esetben váratlan hiba miatt, nem sok pénzem volt rá, de azért egy tisztességes összeget sikerült összeszednem. Elmentem a legközelebbi autósboltba mind a kétszer, és mondtam, hogy nem a gyárival megegyező japánt, de egy megbízható utángyártottat adjanak. Adtak is, először egy lengőkart 5600 Ft -ért, majd 2 hónapra rá egy 500 Ft-os gumiharangot (ezen az áron azért meglepődtem és direkt mondtam a boltban, hogy nem baj ha 2-3ezer Ft, csak legyen tartós). Az alkatrészeket mindkét esetben még aznap, szerelő ismerősöm műhelyében, akna fölé állva cseréltük.
Eredmények: a lengőkar gömbfeje 4 hónap után kiszakadt, 7 hónap után már kopogott. A gumiharang 3 hónap után kiszakadt, szerencsére elsőre a belső, vékony oldalon, de pár hét alatt végig repedt mindenhol.
Azóta kicseréltük mind a két oldalon a külső féltengely gumiharangot (2 600Ft/db gyárival egyező GKN), mindkét lengőkart (9 800 Ft/db gyárival egyező Jamatomo), plusz még a stabilizátor gömbfejeket is cseréltük, mert már azok is kopogtak (3 000 Ft/db gyárival egyező Optimal). Ja, és a gagyi lengőkar miatt kétszer kellett futóművet állítani (5000Ft/alkalom). És rengeteg szívás a szerelések/hibák miatt.
Ha rám hallgattok, csak is márkás, gyári minőségű alkatrészt vegyetek.
Köszöntem, ennyi voltam.
-
Joker88
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Győrben nem tudok,de hozzá közel igen ...
Győrújbarát ( Weboldal ) , Gyarmaton kettő is van ( Weboldal,információk ), a második gyarmati bontó ( Bontó ) , Öttevény ( Weboldal ) . Utóbbiban állítólag sok Suzuki van.. De ezt csak hallomásból tudom. -
Neck
veterán
A mindennapi Swiftünkben van OBD / OBD2 csatlakozó?
Baró lenne egy BT2.0-s kütyüvel a telómon olvasni az adatokat

-
kalozhun100
őstag
Győrben nem tud valaki Suzuki bontót? 2001-es Suzuki Swifthez keresek fűtéskonzol állító gombot, mert eltörött.
-
gps76
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Tudom,hogy nem felet fordul a főtengely és indul,10 éve nálam van a kocsi.Én úgy szoktam,hogy ráadom a gyújtást,hallatszik a szivattyú,utána az injektorban kattan valami szelep és leállítja.Ezután indítok gáz nélkül. Valami árulás lehet,csak van amikor egy hónapig se csinálja,nem tudom megfigyelni akármikor. Lehet meg kellene mérni a jeladó tekercsének ellenállását,a könyvben ott az értéke,ott is lehet bibi,passz.
neduddki: gyertyakábelt ki lehet mérni valahogy,rossz-e?
-
gps76
őstag
Tudtok arra valami otthon is orvosolható megoldást,hogy a 1995-ös, háromhengeres 1.0-ás Swift 1,hidegen időnként miért nem indul be? Azt tapasztaltam,hogy tekeri a motort, - normális fordulaton,tehát jó az akksi -,de nem indul csak kb.6-7-ik próbálkozásra. A múltkor megpiszkáltam az elosztóból kijövő jeladó vezetékét,és utána beindult.Lehet véletlen,de úgy volt.(kapott kontaktspray-t is régebben már). De ha ott valami gond lenne,akkor melegen,vagy akár hidegen is menet közben miért nem fordul elő? Aki tud valami tapasztalatot,írja már meg.
-
Mercutio_
félisten
-
Kornel
veterán
ez kéne ide, 3-3,5 milláért, máris menne a szekér a suzukinak...
de hát a crossovert kell erőltetni, meg túlárazni, utána meg sírni, hogy nem viszik, mint a cukrot. -
Kornel
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
xiaocai x9, de már x9s-t árulnak helyette, németországból 109 EUR, erre már nem jön magyar ÁFA.
vékony, kamera és OS nagyon jó, szerintem a kijelző és akksi max. közepest érdemel, viszont ár-érték arányban kitűnő, a 4 magos MTK SoC is korrekt.
-
Motion_Blur
félisten
Ablaktörlő témához: én Bosch Aerotwint használok már 4 éve, de az idei tél "elvitte", nagyon csíkoznak... és az ablakba is húztak már rendesen...
Szóval szerintem átpolíroztatom az ablakokat és veszek egy teljesen új párt ugyanebből, mert egyébként nagyon elégedett vagyok velük

-
Kornel
veterán
asszonynak is olyan van ugye, de én nem vagyok kibékülve a kis felbontással, és nekem sokszor félre érzékeli, hogy mire akarok kattintani egy weblapon pl., ez nekem nagyon zavaró.
ez pl. miui-nál nagyon jól meg van oldva, ha nem tudja, hogy mire akartál kattintani, akkor rázoomol, és 100%, hogy eltalálod, illetve kicsiben is sokkal pontosabban érzékeli, hogy hova böktem.
mondjuk elég nagy kezem van, szóval lehet az is a gond
egyébként tényleg jól összehozták, már ott tartunk, hogy kínai másol kínait
-
giigz
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Így igaz

A Xiaocai meg az eddigi legjobb telefonom, fölényesen. Gyors, soha nem bugol, nem indul újra, nem ad hibaüzenetet, minden funkciója tökéletesen működik, a Cai OS-ben plusz hasznos funkciók vannak egy sima androidhoz képest, aksi sokkal tovább bírja, mint a Samsung, Apple, HTC, 100k+ telefonjai, kamera is nagyon jó, elegáns, jól néz ki, 7,8 mm vastag, komolyan nem hittem volna, de ez a telefon az első olyan telefon, amire azt tudom mondani, hogy mindenben tökéletes számomra

-
giigz
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Én vagy féléve vettem Bosch-t, de amilyen kevés eső van, nem kellett túl sokat használni. Régen mindig töröltem az ablakot, szárazon is, ha egy picit is koszos volt, ablakmosó fújás + törlés azonnal, de mióta ezt a Bosch-t megvettem, úgy vagyok vele, hogy csak akkor törlök, ha vagy már nem látnék rendesen, vagy ugye eső van... És szerintem ez a kulcsa, hogy nem kell mindig törölni, és akkor sokat fog bírni. Én pl. úgy vagyok vele, hogy most több évig nem fogok ablaktörlőt venni, ha minden igaz...
-
Kornel
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
háhá

jó pénzért viheted
viszont lenne egy hibátlan autód
csak még nem tudom mit vennék helyette
-
Kornel
veterán
nem kell valakinek a splash-em?

-
Reaper
őstag
válasz
Nem3sys
üzenetére
Akkor nem tudom hogy csinálod, de nekem már évek óta csak ilyen van ezen is, meg a másik autómon is, és nagyon sokáig bírják csíkozás nélkül. Volt már nekem is monszun szerű esős élményem, és hibátlan volt.
Egyszer repült el, de akkor én balfaszkodtam el, mert még nagyon kezdő voltam, és nem raktam rá rendesen.Emellett persze én is úgy kezdtem, hogy nem érdemes spórolni rajta, és megvettem a Bosch félét, na az volt az ami fél évet bírt

-
gordonfreemN
addikt
válasz
kalozhun100
üzenetére
Kábelt kicserélni, vagy egy rövid szakaszt kivágni (ahol a törés van) és toldani
-
kalozhun100
őstag
2001-es Suzuki Swift gl-em van, és van, hogy szól a bal oldali első hangszóró van, hogy nem. Rájöttem, hogy valami REAR LEFT nem jó a rádió hátulján, valószínű kontaktos a kábel, mert ha megmozgatom, van hogy szól. Ezzel most mit tudok csinálni?
-
pjen
félisten
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Nekem 98 as fapados Swift m volt,abban nem volt vissza jelző a fék folyadék tartályon.Még csodálkoztam is az 1976 os kiadású skoda s 100 on volt+fék lámpa kiégés jelző is.Mondjuk a forgalmiban az volt"De Luxe"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Doze
aktív tag
Még 1 tipp.
A fékolajtartályban van szintjelző. Ha nincs benne elég olaj akkor meg tudja villogtatni a műszerfalon a lámpát. Nekem mikor teljesen lekopott a fékbetét és lecsökkent a fékolaj szint, akkor csinálta. Aztán nagy nehezen rájöttem miért van ez

Ja és ez magyarázza a véletlen ki-be kapcsolódását. Mert lötyög benne a cucc,,
-
pjen
félisten
A kézi fék kapcsolója ott van a kar alatt,nem tart semmiből kicserélni,vagy esetleg csak meg kell igazítani.A helyzet jelző elől hátul elment,akkor valószínűleg a kapcsoló halt meg,ha csak elől,lehet elszakadt a vezeték.A nyekergést lehet WD 40 el hamar meg tudnád szüntetni.
-
SRII
őstag
sziasztok!
Kérdezni szeretnék mivel az autómnak van egy két, úgy mond hibája, remélem van megoldás rá vagy az itt lévők már tapasztalták is, az emlitett hibákat és tapasztalataik alapján én is okosabb leszek.Van egy Swift GS II autóm, melyen a kézifék lámpa a műszerfalon villog, vagy folyton ég,(a fék menet közben nincs behúzva,
) ha kisebb gödörbe belemegyek akkor vagy eltűnik vagy újra kivilágít, villog.
A következő az ,hogy a helyzetjelző világításom is elment (bal oldali) utána követte a másik fél évre rá!
A furcsa az ,hogy ezek a jelenségek a műszaki átvizsgálás és vizsga után egyből jelentkeztek!
A harmadik jelenség az,hogy a bal oldali hátsó rugó nyikorog, nagyon is, főleg gödörbe hajtva, vagy párás időben, (a nyekergés már már idegesítően is hangos)
A negyedik az,hogy az ülésem is nyikorog, nyekereg.(88 kiló vagyok kb)
Lehet ezeken segíteni? valaki már tapasztalt ilyen jelenségeket?
Az aszfalthang ami beszivárog már nem is beszélek!
iszonyat! -
Kornel
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
az a baj, hogy hibakódot nem dob, addig meg bármi lehet, úgyse jövök rá

-
Kornel
veterán
válasz
Tomics
üzenetére
gödöllő-miskolc pályán végig klímával óra szerint 120, GPS 110 5,3 liter, valóságban 5,5 liter, GPS 130 már majd egy literrel több lenne.
splash, ugyanezzel a motorral
egyébként kva takarékos autónk van, klímával országúton 5 liter alatt marad.viszont egy valamit nem értek, mióta ilyen meleg van, indításkor mintha egyel többet tekerne az önindító, illetve beremeg egy kicsit a kocsi, nehezen (lassabban) kapja el a fordulatot, eddig sose tapasztaltam ilyet, nem tudom mi lehet, valakinek ötlet?

-
SRII
őstag
itt mindenkinek Suzukija van?

akkor csatlakoznék én is. -
neduddki
nagyúr
válasz
kalozhun100
üzenetére
-
trassher
addikt
válasz
kalozhun100
üzenetére
Nekem volt flexibilis is de nem jött be. A legjobban a valeo lapátja vált be. 2800 egy pár és nagyon jó.
-
Reaper
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
Auchan, noname márka, simán bírja 1-2 évig, és fillérekért van, és persze sokkal jobb, mint a gyári lapátok.
-
roti86
őstag
A francba: jön a hőség, meg is ugrott az átlagfogyim 2 decivel, most már 5.2l

-
kalozhun100
őstag
Hello flexibilis ablaktörlőlapátot akarok venni 2001-es Suzuki Swiftre. Az a kérdésem ezek jobbak, mint a régi gyári lapátok, illetve milyen márkájút vegyek?
-
Kornel
veterán
válasz
hossszú
üzenetére
valószínű jót tesz neki a váltóolajcsere, én is azt teszem a splash-ben, nem egész 2 év alatt beleszaladt 50 ezer km...
viszont nekem a futóműben már kellett cserélni 2 toronygumit, 2 kutyacsontot, és ugye kicseréltem a gátlókat is, bár az még nem volt rossz, de ugye koni került bele... meg persze a 2 gyári hibás rúgóról nem beszélek, de az a swift2-t nem érinti. azért a gátlóidra méress rá egy futóművesnél egyszer, ha messze már a gyári érték, akkor szedd ki őket, és a lindornál 7500-ért újat varázsolnak belőle, ami nem tétel.hozzátartozik, hogy előttem nőé volt a kocsi, bp-en használta, és szerintem csak ment vele, ha nagy gödör volt, akkor átment rajta, valószínű sokat kapott akkor.
szerencsére motorikusan tökéletes
-
hossszú
őstag
válasz
Kornel
üzenetére
130e fölött van az autóban de nekem szerencsére semmi gondom nem volt a fütóművel, pedig igen sz@r úton is járok-jártam vele, amióta megvan fs franciám azóta szinte csak a feleségem használja. A váltóban pedig hűségesen cserélgetem az olajat gondolom az szerepet játszik a hibamentességben.
-
hossszú
őstag
Ma elvittem a nyolc éves Swiftemet a soron következő műszaki vizsgára ami természetesen sikerült.
A vizsgára való felkészítés kimerült egy autómosásban.
Jót mosolyogtam a vizsgáztatón akinek autószervize is van. Amikor odavittem mondom neki, hogy át kellene nézni az autót mert lejár a műszaki de nem volt időm foglalkozni vele. Erre mondja, hogy mit nézzen rajta, ez egy rohadék autó az ilyen autók fogják tönkre tenni a céget
ezen soha nem romlik el semmi. -
pjen
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Én nem is írtam olyat hogy a Tiednek is volt hangja,bár ha rajta a kerék valószínűleg jobban meg tudod pörgetni,és a terhelés is nagyobb.
Viszont az enyém szépen szólt kézzel pörgetve is. -
-
pjen
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Áshatsz alá gödröt is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pjen
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Emeld meg a hátulját,ha megpörgeted kézzel a kereket a rossz csapágynak hangja lesz.Legalábbis nekem a jobb hátsó morgott rendesen.

-
E.Kaufmann
veterán
Skacok, adott egy három ajtó 99-es "sport" swift. Na most olyan 50 felett nagyon hangos lesz hátul az utastérben, régebben mintha nem lett volna ekkora menetzaj, bár nem egy csendes jószág alapból. Mi lehet a gond? Hátsó csapágyak? Csak abból gondolom, hogy írták pár helyen, hogy nem túl strapabíróak a hátsó csapágyak a swiftekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ahogy nézem 30-35 körül tudnám eladni a 2 körömkopásos (powergomb és hangerő-fel-en) festékhiány mellett az A820-at, szóval marad inkább még 1 évig és majd megkapja a gyerek én meg a 8magos wolfsonos cuccokat megvehetem majd akkor 40-ér 

) ha kisebb gödörbe belemegyek akkor vagy eltűnik vagy újra kivilágít, villog.
iszonyat!