Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6932) Kergeboci


Kergeboci
tag

Apropó, Különleges sörök boltja.

Ide már vaskosabb pénztárcával kell érkezni, de cserébe többet is kap az ember.

A csapon pihenő Bors főzde Tuck barátjával kezdtünk:, és nagyon is meghozta a kedvünket az ott maradásra. Kicsit pörkölt, karamellás-mézes íz volt, tökéletes rávezetés számomra egy kis ír vörös sörhöz. Nagy előnye, bár 0,33-mas kiszerelésben, de egész megfizethető ára van. Csapon korsóba meg pláne.

Murphys ír vörös: ki kóstolta a Stari ír vöröst? Ugyan az, csak kicsit gyengébb. Negyedét meg kell inni min. hogy az ember elkezdje érezni azt a faszén keserűséget, amit imád ebben a sörben. Ami nagy hátrány, mert nem olcsó, és csak 0,33-mas. Mire elkezded élvezni, elfogyott. Amúgy bitang jó sör, de csak e fajta kedvelőinek ajánlott.

Weihenstephan dupla bak (nem ugrik be a neve): kedvenc Vitusomnak az egyik oldala (ugye elvileg az egy búza-bak sör). Barna, erős, édes. Önmagában nekem nem kedvenc, és egy 10szeresére hígított Primator double-höz hasonlított.

Weihenstephan búza (nem ugrik be a neve): kedvenc Vitusomnak a másik oldala. Korábban valaki írta, hogy a Vitus nem veri le a jó búzát sehonnan, mert túl alkoholos, kötekedő. Igaza van. A főzde szimpla búzájában találtam meg az igazi győztest. Kérem szépen, én ennél finomabbat még nem ittam. Ízlés dolga tény, valamint nem az első söröm volt az nap, az is tény, szóval egy-két-három-... után kóstolás még biztos lesz, de a Primátor búzát nálam legyőzte (utána abból vettünk is egy darabot még, hogy rákóstoljunk, jól érezzük-e, és jól éreztük)

Figyelni érdemes a kínálatot, mert elvileg a Bors főzde megpróbálkozott egy IPA előállításával, ami nem sokára itt is csapra lesz verve. Kíváncsian várom.

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.