- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Nem irtam el semmit.
De ezeket ertelmetlen hetkoznapi sorokhoz hasonlitani, a borhoz kozelebb allnak a piaci elhelyezkedesben. Sok jo bor kerul ennyibe, es ezekbe sem megy kevesebb munka, sot. Evekig allnak a legjobb hordokban, folyamatosan ellenorzik oket, keverik oket, uvegben kondicionaljak, stb. Egy IPA es egy ilyen sor ket kulon univerzum komplexitasban es a belerakott munka teren. Persze a magas arat a masodlagos piac lovi be a tulkereslet miatt, ahogy a boroknal is.
Engem is zavar, hogy ennyiert mennek, mert ennyit en sem fizetek ki ertuk, es a varhato haszon miatt percek alatt elmegy az osszes, ha egyaltalan aruljak valahol a fozden kivul.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Weareus
üzenetére
elegge.
mondjuk volt ennel durvabb is, pl a Mikkeller Black a maga 470jevel. azon konkretan az uvegen keresztul az egyik phds vegyes baratommal azon flasheltunk, hogy mennyire tul van telitve es mennyire szurrealisan mozog ahogy dontjuk folyadekkent egy sorhoz kepest.
egyebkent pl a Noa es a Lorelei is ilyen 310-330 korul mozog. osszehasonlitaskepp egy 0,33as heineken 142 es egy hasonlo doboz coca-cola 139. poen, de a guinessben meg annyi sincs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Weareus
üzenetére
hat a kek chimay hol maradt?

a 6 / 8 / 10 (akak dubbel, trippel, quadrupel) jellemzoen eltero kajakhoz jo.
egyszerre sokat ket okbol sem ajanlott. az egyik, hogy a rochefort 10 magaban ket korso sor, a masik, hogy ezek kaloriabombak, a "folyekony kenyer" valojaban alulbecsuli a tapanyagtartalmukat. a rochefort 10 320 kaloria.
-
Dorian
félisten
válasz
Weareus
üzenetére
Persze, kezdésnek, tapasztalatszerzésnek ezek jók, jó áron. Anno 2-3 éve én is elpusztítottam vagy 3 kartonnal belőlük, bár a 3.-nál már csak nyögvenyelősen ment, addigra nagyon meguntam.
De ezeket inkább innám télen (úgyis simán elállnak), nyárra szvsz nem az ilyen nagy alkoholtartalmúak valók. -
Dilikutya
félisten
válasz
Weareus
üzenetére
Borsodihoz, Sopronihoz képest megváltás, de amúgy tényleg neccesen éri meg ezt a 2500 Ft-ot a csomag. Bár többségüket külön még nem is láttam sehol, csak az alap Piraat-ot. Árban majdnem Duvel/Chimay, és azok nagyságrendekkel jobbak. Ha bejön a belga, akkor a fehér Chimay és a Delirium Tremens tetszene.
-
kökény
aktív tag
válasz
Weareus
üzenetére
Úgy látom a jó idő megteszi jótékony hatását a sörfogyasztásra:-) Nálam is lecsúszott egy Bitburger, egy Soproni IPA és egy szomszéd által kínált Stella is. Ez a Bitburger simán beférne nálam a cseh lágerek mellé ivósnak, csak ne lenne ilyen drága. Kellemes sörözést mindenkinek!
-
mekker
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Szerintem is jobb a Pécsi, a legjobb sörük.
Kóstoltam a meggyes Sopronit. Édesnek édes volt, de egyáltalán nem volt mű íze. Kb mint egy Mort Subite.A Brirish Store-os akciót pedig még egyszer köszönöm!
Fuller's Black Cab Stout tetszett, sajnáltam, hogy nem raktároztam el belőle párat.
Fuller's London Pride-ból most iszom az utcsót. Nagyon könnyen csúszó, krémes sör.
Innis Gunn Bourbon Barrel Aged Scotch Ale ebből sokat vettem. Kissé jellegtelennek tűnt a nevéhez képest. Az eredeti árát biztosan nem fizetném ki érte, de ennyiért egy kellemes sört kaptam. Kicsit édesszájúbbat vártam, de azért sokadik kóstolásra bele lehetett látni a szándékot
-
kökény
aktív tag
válasz
Weareus
üzenetére
Szia, a gyulai pálinkafesztiválon voltak kint (egyre több sörös stand van, minden évben megyünk, párom odavalósi).
Sajna nekem nem nagyon jöttek be, Szentandrás könnye: nuku hab(írj ais az üvegén, hogy a magas alkoholtartalom miatt nincs habja) nuku szénsav, első kortynál vagány áfonya íz, de a lecsengése nekem kifejezetten savanyú volt.Alapból nem szeretem a gyümölcsös söröket, de ha érzem a gyümölcsillatot és a sörben felfedezhetőek a gyümi ízek, azt szeretem.Na most ebben a sörben éppen csak a sör ízét nem tudtam felfedezni.A Nyúlon innen már jobb volt, red ale, szép piros színű, de semmi különös, de legalább nem volt benne semmi zavaró. Úgy érzem (most már elég sok Szentandrásit végigkóstolva), hogy ez a főzde nem az én főzdém.Főleg, hogy közben Sparban vettem egy Mad Scientist Pop Stars-t és igen az IPA valahol itt kezdődik számomra. Csak egy átlagfelhasználó vagyok semmi gourmezás, ösztönösen, amit érzek azt leírom, ez is csak egy vélemény, ízlelőbimbók használatban vannak, mert főzök sokat...nem szokott rá panasz lenni, de nem az a fajta vagyok, aki a sörből kiérezné a sörfőző mester verejtékcseppjét, meg olyat ami benne sincs
-
jookomak
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
A kraft = kisüzemi (kézműves). Nem abinbev, vagy hejneken cégcsoportba tartozó főzde terméke. Az erdinger nagyon messze van a krafttól, a Magyarországon kapható edelweiss meg méginkább. Ha nem csal az emlékezetem, már az is hazai gyártás. Egyébként nincs semmi gond az erdingerrel, én szívesen legurítok belőle bármikor egy korsóval, de persze ha top-top búza, akkor weihenstephaner. Érdekes, hogy pont ez a kategória, amiből még sosem ittam jobbat a kraft felhozatalból. Egyszerűen búzát nem tudnak csinálni. Hagyjuk ezt meg a bajoroknak.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Weareus
üzenetére
Affligem Blond: 400 Ft, ennél többet nem ér. Egyszerű, iható, nagyon alap bevezető a klasszikus belga ale világba. Mint a legtöbb belgában, nem a komló dominál. Akciósan 250-ért viszont kötelező vétel mindig.
Hoegarden: ugyanaz, csak búzában, kommersz, érthető, egyszerű.
Erdinger: ilyet rég ittam, klasszikus bajor búza, régen ízlett
Monarchista: kellemes, kenyeres, de ugyanakkor keserű lager, én szeretem.
Magyar Vándor: pontosan nem tudom, hogyan is jön össze az ale/lager hibrid, ízében azért az utóbbi dominál, komlós, de nem tolakodóan. Szeretem
Betyár Király: bogyós gyümölcsös, talán bak, megmondom őszintén, nekem ez egy elég sötét folt a békésszentandrási kínálatból. Tudom, hogy ittam már, de nem tudnék mit mondani róla. Ellenben a Szent András Könnyét tudom ajánlani, az a Black Rose áfonyás változata, duplabak. Nagyon finom, sűrű, testes, az áfonyától édeskés, passzol a pörkölt malátához. -
Weareus
addikt
válasz
Weareus
üzenetére
Az Affligem Blond-on túl vagyok, kislány megszagolta, azt mondja: körte. Na mondom, bumm, megkóstolom, azt mondom: körte.
Asszony megkóstolja, azt mondja: hogy nem szól semmit, eltorzult arccal issza rá a kólát. Mondom: mi van?
Erre Ő: ez keserű.
Hát én nem éreztem rajta.
Ma megnézem a honlapot, erre ezt találom:"Kristálytiszta, halvány aranysárga színű sör. Édes gyümölcsillat, friss körte és citrusfélék. Tiszta, őszinte ízvilág: a korty mézre emlékeztető édességgel indul, majd finom fűszeresség izgatja a nyelvünket az illatból megismert citrusokkal kísérve. Mindeközben nagyon lágy savasság húzza össze kellemesen a szánkat. Utóíze is édesen savas, a komló keserű íze csak diszkréten jelentkezik. Nagyon élénk, nagyon könnyed, nagyon „kedves” sör."
Akkor maradhatunk a körténél.
Hoegaardenről vélemények egyébként?
Az Erdinger-re kíváncsi leszek, mennnyire tolták el.
A három magyar kézműves sörhöz nagy reményeket fűzök.
-
jegenye77
addikt
-
Jhonny06
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Manapság már nagyon könnyen beszerezhető a Westvleteren. Számomra amúgy baromi nagy csalódás volt, semmivel nem jobb, mint egy Rochefort 10. Fel van hypolva, mert régen nagyon misztikusan hangzott, hogy trappista szerzetesek főzik, limitált számban és csak akkor, amikor pénzre volt szükségük. Meg nem is adtak el boltoknak, csak náluk lehetett venni. Aztán nem tudom ez mennyire bullshit.
De manapság már kb. bárki hozzájuthat. Azért egyszer körbejárnám ezeket Belgiumban. -
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Hozzank eppen egy 6-os csomag Westie 12 erkezik hamarosan karacsonyi belga sornek
4 uveg megy a pincebe, a tobbit megisszuk.Masik. Karacsonyi ajandekkent a Verdant szervezett egy Other Half tap takeover-t Londonban (elegge joban vannak egymassal). 8 IPA, 2 stout csapon. 3 IPA dobozban. Fantasztikus volt, az osszes sor kivalo. Vettem egyet mind a 3 dobozosbol. Durva lesz ez a karacsony, es meg megy haza a stout csomagom is, tele ritkasagokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de nem akarlak befolyásolni