Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1121) Bocsek válasza NasH187 (#1120) üzenetére


Bocsek
aktív tag

Hi!

Így van, igazad van a kijelzővel kapcsolatban! Az FW21z FullHD kijelzővel büszkélkedik, míg az FW21e "csak" 1600x900-as maximum felbontást tud. Mondjuk "FullHD 1080" matrica van az enyémen is, de az szerintem a HDMI kimenet és nem a kijelző miatt, ugyanis HDMI kimenetén az arra alkalmas tévén tudja a FullHD-t, ami a Blue-Ray lemezek lejátszásakor nem hátrány. ;)

Ismét kaptam egy emailt, melyben pár, eddig még itt nem tárgyalt dologról kérdez a jövendőbeli VAIO tulajdonos, utólagos engedelmével itt válaszolok.

- Az 1024x768-as felbontást (DirectX alatt is, illetve főleg az alatt)
az LCD közepén jeleníti meg normális képaránnyal (1 pixelt 1 pixelen),
vagy széthúzza a képet? (Pontosabban beállítható-e úgy, hogy ne húzza
szét, hanem egy az egyben rakja ki fekete kerettel?)

Pontosan így van. Mármint hogy beállítható hogy széthúzza-e a képet. Alapbeállítással nem húzza szét sem a Vista, sem a DirectX sem a DivX képét. Ilyenkor 1 pixel az 1 pixel vagyis a kép két szélén ott a fekete csík. Ja és még egy infó: Vista alatt csak a következő 3 felbontás állítható be: 800x600, 1024x768, és 1600x900. Eleinte idegenkedtem az 1600x900-as felbontástól, de hamar hozzászoktam, és nem mellesleg ez az egyetlen 16:9-es arányú lehetőség a felbontások között.

- Kivezethető-e belőle S/PDIF digitális audio jel (tippem szerint a
fejhallgató csatlakozón keresztül, szoftveresen átállítva S/PDIF módba),
és ha igen, optikai vagy koaxiális kábelt támogat?

Fejhallgató csatlakozón keresztül szerintem nem valósítható meg sehol sem az S/PDIF kimenet. Sajnos (vagy nem) de sem S/PDIF, sem optikai sem koaxiális megoldást nem tud, csak jack kimenet van a fül/fejhallgatónak, jack bemenet a külső mikrofonnak (pedig van beépített), viszont van még a már említett HDMI kimenet, melyen nem csak a képet küldi ki, hanem a hangot is (DTS-t, Dolby-t is támogat).

- Több helyen láttam emlegetni a webshopokban S-Video kimenetet. Ilyen
ugye nincs rajta?

Nincsen rajta. Csak HDMI és standard VGA kimenet van rajta. Én nemrég rendeltem kollegámmal ebay-ről olyan átalakítót ami VGA-ból csinál S-Videót és AV/RCA is van rajta. 2$ azaz kb. 400Ft a szállítási költséggel együtt Hong-Kongból. (még nem jött meg, így még nem tudtam kipróbálni, bár pár helyen azt olvastam hogy videókártyafüggő az, hogy VGA kimenetet a TV-re ezzel a fajta kábellel rá lehessen dugni)

Az akksitöltéssel kapcsolatban nekem az eladó azt mondta hogy rakjam be az akksit amint kivettem a dobozából, merítsem le, majd töltsem úgy 16-17 órát úgy, hogy nem megy közbe a gép, és ezt csináljam meg kétszer, és így jobban fogja bírni az akksi. Szóval nem megy tönkre az akksi ha ezt nem csinálod meg, csak ha megteszed, akkor később murdál meg, illetve jobban bírja majd.

Ha van még kérdésetek, tegyétek fel nyugodtan, megpróbálok rá(juk) válaszolni.

VAIO for everyone! :C :DD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.