Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15030) .mf válasza apple87 (#14998) üzenetére


.mf
veterán

"És te milyen állványt ajánlanál?"

Passz, azt se tudom, mi a mostani felhozatal, amik nekem vannak, azokat már nem is kapni... Körbenéznék a népszerűbb modellek között és olvasnám a teszteket, review-kat. Marhára függ attól is, hogy mire, mikor, hogy használnád.
Meg a másik, egy állvánnyal úgyse fogod megúszni... Jelenleg 3+1 állványom van (a +1 valahol kallódik a világban, egy ismerősnél maradt, remélem még visszajut hozzám), mind más helyzetre és célra; de jól jönne még egy kicsit nagyobb utazóállvány a "kis-közepes utazó" és "magas-komoly állvány" közé, ami 35~42.5 összecsukva (hogy beférjen carry-on poggyászba) és 150~160 nyitva (ugyan még hajolgatós magasság főleg 192-vel, de a másik utazóm csak 133...), twist-lock (nem akad be mindenbe, nem lazul ki, mint a csatos).

Econ: "Érdemes megnézni X Y videóját arról, mit használ profi fotósként. Ott van például a Canon EF 70-200mm f/4 L stabilizátor nélküli változat. Nem f2.8, elég neki az f4, ahogyan a 24-70-ből is."

Majd jövök mint Gipsz Jakab önjelölt profi fotós, és csinálok videót, hogy nekem meg AF se kell tájképezéshez, és nézd meg milyen fotókat lövök mégis. :P Mennyiben lesz ez mérvadó esküvőnél? Nemigazán...

Grigo: "Amúgy off: de ti milyen fotósokat követtek? (Bárhol)"

Perverz állat :Y ;]
Senkit nem követek kifejezetten; van néhány értelmesebb, akiknek ha valamilyen témában keresek valamit és szembejön a videójuk vagy cikkük, akkor inkább abba nézek bele, mint másoktól zsákbamacskát. Vicces, hogy Econ listájának fele pont nem ilyen. Lehet, hogy csak én fogtam ki tőlük rossz videóikat, de Lanier és Northrup akkora baromságokat (tárgyi tévedést, nem is kicsit) mondtak bennük, hogy csak néztem, hogy ezek az emberek elvileg sok éve fotósok, és van nézőközönségük. Fong is mostanában inkább csak marketing, saját cuccait tukmálja. Ramelli csupa PS.
Még Kait is inkább nézem, mint őket, mert bár a stílusa nekem sok, de ritkán mond (technikailag) hülyeséget, és a "Pro Tog, Cheap Cam challenge" sorozatuk szerintem zseniális volt.
Van a fenti listán is okés, de hiányolom róla az olyanokat, mint az Imaging Resource-os arcok, Hugh Brownstone, Gordon Laing, Philip Reeve és társasága - kevesebb bullshit, több technikai tudás.

Apple87: "Mindenképp kell egy fix, portréra
meg egy nagylátó zoom, kültér beltér fotózás"

Nyilván 50 f1.8 OSS és 10-18, ki mondana mást...........

Vihartigris: "Nagylátó zoomnak 16-35 f4"
........
Sírba visztek srácok... :DDD A 10-18 az APS-C E egyetlen épkézláb obija, pont erről feledkeztek meg?

Visszatérve: ha nem ennyire extrém UWA kell, akkor a régi kitobin is elgondolkozhatsz, ahogy Econ is mondja, széles oldalon jobb, mint a 16-50. Esetleg LAEA1 v 3 és A-s 16-50 f2.8, 6300-on hibrid AF-fel már jó lehet...

80hun: szerintem nem is kérdés. Az 50 alig drágább, +1 2/3 FÉ, asszem AF-ben is kicsit gyorsabb, és stabija is van; hiába élesebb hajszálnyival a Sigma tesztben, állványon, egy valós helyzetben ezek többet jelentenek.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.