Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15701) p_adam válasza Overcome85 (#15700) üzenetére


p_adam
addikt

Az a nagy kérdés, hogy mennyi fotós készítesz és milyen gyakorisággal.

Két fő, egymásból következő probléma van vele (meg sok apró más de az minden egyéb kamerának van):
Eléggé nagy méretűek a RAW file-ok (és nem lehet kisebbre állítani, mint egyes más márkáknál) tehát ezekhez rendes gép, illetve tárolóhely is kell.
Nem túl nagy méretű a puffer (bár nem is annyira kevés, 23 RAW kép) de ha egyszer betelik, akkor rettentő hosszú idő míg kiürül (és addig nem is lehet vele mást csinálni)

Viszont cserébe a képminőség egyértelműen jobb, a stabilizálás beépített (videóhoz is nagyon hasznos, amiben szintén igen erős), eye-AF stb. stb. a többi dolog már egy más kérdés, ha ez az első nem jelent problémát, mert nem fotózol sokat és gyorsan.

Úgy lehet összefoglalni, hogy az X-T2 jobban "kész" van, az A7RII többet tud, csak még nem olyan kifinomult mint az utódja, meg persze mint rendszer lényegesen drágább.

[ Szerkesztve ]

(#15702) Overcome85 válasza p_adam (#15701) üzenetére


Overcome85
tag

A rendezvény miatt elég nagy hátrány lehet.. :/
Elsősorban kreatív, családi és portré fotózás lenne majd később csak rendezvény és esküvő fotózás.
Ha ez a vonal marad akkor 1-2 év múlva be csúszhatna mellé egy A9 ha jön a putto.. :D
Mennyire utómunka igényesek a raw - k amiket ki köp?

(#15703) p_adam válasza Overcome85 (#15702) üzenetére


p_adam
addikt

Az A9 nagy ugrás használhatóságban (csak ugye árban is) de az A7RIII ugyanezen javítások nagy részét tudja némileg olcsóbban (és vakuval az A9 fő fegyvere is eltűnik)

Elég sok teszt van a neten, ahol letölthetőek teljes méretű RAW mintafile-ok, amikkel el lehet játszani, ez egyénfüggő (pl. egy preset annyira 'erős', hogy elnyomja a kamera színeit és nem lehet megmondani, hogy ez most akkor Sony Fuji stb. kamerával készült)

Lényeg a lényeg, az A7RII nem az a tipikus rendezvényfotós kamera (utazó hobbigépnek, portréra tájképre belső tér fotózásra stb. fantasztikus), az A7III jobb lenne - ha egyáltalán lesz ilyen :) És van, aki a sokkal olcsóbb, nem olyan sokat tudó A7II-vel is elégedett.

[ Szerkesztve ]

(#15704) rumos14 válasza Overcome85 (#15700) üzenetére


rumos14
nagyúr

A7II? (nem azért mondom, mert van épp egy eladó darabom :B )
szerintem A7 vonalon "ismerkedésre" tökéletesen megfelel és ha ráharapsz, akkor később még ráérsz feljebb lépni. addig is több zsé marad objektívekre, amik amúgy is időállóbb befektetések és a kreativitásban is jobban segítenek mint egy jobb váz.

(#15705) Overcome85 válasza rumos14 (#15704) üzenetére


Overcome85
tag

Köszönöm a válaszokat. A7II-t is néztem de ott többen írták, h a Fuji X-T2 jobb választás.
Használtam azért nem vennék itthon mert én kintről 300 ért tudok vadonat újat.
Ebben az esetben bele férne egy Batis 85mm és egy szélesebb látószög is...

(#15706) 80hun válasza Overcome85 (#15705) üzenetére


80hun
addikt

Nagy az esélye azért a 300e-ért újnak hogy szürkeimportos :)

(#15707) mikrofon válasza Overcome85 (#15702) üzenetére


mikrofon
addikt

Aki azt mondja, hogy az a7rII nem jó rendezvényre az nem mond igazat és nem is használta még...

Egyetlen egy hibája van valóban lassan ír kártyára. De a memóriája nem nagyon telik be. A lassan írás közben lehet fotózni, de mást nem. Ha vissza akarod nézni a képeket, akkor valóban kell pár másodpercet várni, ha több képet lőttél egymás után. Ezenkívül még egy negatívum lehet az pedig az érintőképernyő hiánya!

De ezen kívül minden jó, az Eye AF zseniális emberekhez, így rendezvény és esemény fotózásra. képminőség, vázstabi, magas ISO... Tökéletes. Saját tapasztalatból mondom, de ha nekem nem hiszel néz meg egy pár nemzetközi beszámolót. ([link] [link] [link] [link])
Az hogy 42MPx a felbontása zseniális mert, rengeteg lehetőség van az utólagos kivágáson módosítani álló képből fekvő vagy fordítva fekvőből álló kép. Jah és van rajta tömörített RAW mód, ami a tesztek szerint szinte észrevehetetlen minőségromlást okoz.

A9-ben csak akkor érdemes gondolkodni, ha nagyon kell a 20 kép/mp-re képes sorozatkép és az ennek megfelelő AF sebesség, valamint a világon egyedülálló elektronikus zár. Ha nem akkor sokkal jobb választás az a7RIII. Az előbbiek kivételével mindent megkapott az a9-böl, és minden ami hiányzott az a7RII-ből javítva lett. Jobb szenzor mint az A9-ben. A világ egyik legjobb FF gépe, ha nem a legjobb....

(#15708) McDuglas válasza Overcome85 (#15705) üzenetére


McDuglas
aktív tag

A Batis és a Sony 85-ös képminőségben nagyjából ugyan ott van, a fő különbség köztük a stabi hiánya a Sony-n. De ugye a II-es szériától a vázaknak van szenzorstabija. Ha fontosak az anyagiak, én nem költenék a Zeissre, a Sony is egy remek obi.

(#15709) rumos14 válasza Overcome85 (#15705) üzenetére


rumos14
nagyúr

szerintem az döntsd el először, hogy full frame gépet akarsz-e vagy "elég" az aps-c is. nem sok rosszat tudok mondani az X-T2-re amúgy :U talán az arcfelismerő/követő AF nem annyira erős.
a Batis 85-nek a Sony 85 ellenében sok értelmét nem látom, bár nyilván fancy-bb az a kék Zeiss logo a tubuson :D szélesebb látószög pont hogy igen jól jöhet rendezvényfotózáson... ezért mondom, hogy obira többet "kell" költeni mint vázra.

(#15710) Overcome85 válasza mikrofon (#15707) üzenetére


Overcome85
tag

Nagyon köszönöm.
Sok jót olvasok a 7R II - ről. Később ha már benne vagyok meg maradhatna másod váznak. Annak elég erős :)
Nem szürke imort az hanem turista vásárlás. Amerikából is jön haza ismerősöm és Angliába is élnek barátok. Ott megveszik és táskába haza hozza nekem. Angliába a wex - nél most 900 font a 7 II de nekem lehet megér annyi plussz a 7R II.
Ha a batis és a Sony 85 között tényleg ennyire kicsi a különbség akkor természetesen ki hagyom. :)
Mérlegelek aztán meglatjuk februárig mi lesz akcióban és úgy döntök Fuji és Sony között.

(#15711) Overcome85 válasza rumos14 (#15709) üzenetére


Overcome85
tag

Xt2 nagy szerelem nekem első benyomásra de hosszú távra keresek rendszert és a Sony elég jól tör előre.

(#15712) mikrofon válasza Overcome85 (#15705) üzenetére


mikrofon
addikt

35mm és 85mm a két lencse ami minimum kell. Ráadásul, ha csak ez a kettő, akkor a 35mm is egy fényerősebb fajta.
Ellenben a többiekkel szerintem van némi különbség a Batis 85mm és a Sony 85mm között. Ami biztos az az építési minőség (ez üzletszerű és rendszeres használatnál kijöhet), a kontraszt, mikrokontraszt, szín, tömítettség (időjárásállóság) és stabilizátor, ami nagyon szépen együtt dolgozik a vázstabival. Jah és a Batis lencsékre 3 év gyártói garancia jár....
De az tény, hogy a legjobb árérték arányú lencse az a Sony 85mm-es lencséje és nagyon jó képeket készít, tehát ha spórolni kell ezen biztos lehet és senki nem fogja azt mondani, hogy ezen látszik, hogy "csak" a "sima" 85-ös lencsével készült....

Összehasonlítóteszt: [link]

Egy R és S váz lehet jó a kétvázas rendszerben.... Mert így nem csak, hogy van egy első vázad és egy második, hanem van egy nagyon jó általános vázad és egy kompromisszumos felbontású de nagyon jó sötétben lövő vázad.... De ez ugye szubjektív....

Természetesen ezekkel nem állítom, hogy a Fuji rendszere nem lenne jó, sőt még csak nem is célozgatnék rá, mert a Fuji rendszeres is biztosan nagyon jó.... Eszemben sincs ahelyett Sonyra rábeszélni...

[ Szerkesztve ]

(#15713) p_adam válasza mikrofon (#15712) üzenetére


p_adam
addikt

Állóképeknél pusztán a zajt nézve az SII nem jobb mint az RII, a képzaj lényegében ugyanannyi, ha leméretezi az ember a több megapixelt (ISO25600 felett van különbség, de ez már irreleváns)
A videónál van a nagy különbség (meg persze az AF, de az RII javára).

(#15714) mikrofon válasza p_adam (#15713) üzenetére


mikrofon
addikt

nah ez eddig elkerülte a figyelmemet. Köszi a helyesbítést, azt hittem a nagy érzékenységű szenzor fotózásnál is kihasználható....

(#15715) derrik válasza mikrofon (#15693) üzenetére


derrik
őstag

kép link
....címke az már tuti nem lesz rajta. Remélem az Apsc verziót küldik, mert az is lett rendelve.
A tájékoztatás eddig korrekt.

(#15716) Overcome85 válasza mikrofon (#15707) üzenetére


Overcome85
tag

Köszi a linkeket.
Érződik rajtuk, hogy nem fizetett hirdetest láttunk mint sok YouTuber esetében.szó esik a hibákról is.
Vannak kisebb kompromisszumok de minden kamera esetén van de kárpótol a kép minőség, jó ISO tűrés, auto fókusz és dinamika. Sok profi elégedett vele uh nem hiszem, h ne lehetne vele elkezdeni felépíteni egy rendszert... Sőt még túlzás is de hosszú távon gondolkodom (A7II-t azért még képbe van a fele ár miatt)

(#15717) m3ss válasza Overcome85 (#15716) üzenetére


m3ss
veterán

vazaknal nem biztos, hogy erdemes hosszu tavon gondolkozni. folyamatosan jonnek ki az uj sony vazak, ha nem tudod kitermelni az arat minek most az rII? 2 ev mulva ingyen fogjak adni...
rendezvenyt vagy portret akarsz fotozni kelleni fog sok kiegeszito amit nem tudsz megkerulni. fenyformalok, allvanyok, akkuk, fenyek, csere vaz, objektivek, hattertar, pc sorolhatnam.
en inkabb vennek a helyedben egy a7II-ot meg objektiveket, szukseges kiegeszitoket es utolag cserelnem le ujabb vazra.

en meg azon gondolkodtam, hogy nem-e erdemes lenne lecserelni egy apsc sony vazra az egyik ff gepet. lehetne hozza venni egy 50-100 1.8-at. neha jol is jonne a zoom, meg 70-200hoz kepest ez +1.3 fe, igaz vaz miatt lehet azt a fenyerobeli elonyt el is bukom. de arban is joval baratsagosabb, mint egy 2.8-as 70-200, meretben is kisebb azert.
vajon milyen lehet autofokusz teren a6300-on egy ilyen obi, hasznalta vki? a6300 eye af az ugyanolyan mint a7rII? ez a vaz nem stabis, ugye? lehet akkor problemas is..

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#15718) mikrofon válasza m3ss (#15717) üzenetére


mikrofon
addikt

Ez így igaz, vázak hamarabb értéktelenednek, mint az obik :) Meg amúgy is a fényképezés alapja a jó lencse :)) Legalábbis mindenhol ezt írják...

a6300-ban nincs stabi. Az 50-100-ashoz meg a végén jól jöhet. Annak idején ezért nem vettem meg ezt az obit a Nikon vázhoz, mert se váz stabi, se obi stabi.

Egyébként meg ha nézel egy a7rII vázat, akkor azon tudod használni a 50-100-at is, mert automatikusan átvált Aps-c módba, és 18-19MPx-es képeket kapsz. Megfelelő adapterrel van jelátvitel így a váz stabija is működni fog.

[ Szerkesztve ]

(#15719) m3ss válasza mikrofon (#15718) üzenetére


m3ss
veterán

naja, 50-100 1.8 nagyon idealis lenne rendezvenyezni egyik vazon.

utolso bekezdesed annyira nem is rossz otlet, amikor nagyon olcsok lesznek az rII-ok elgondolkodtato lehet. most kicsit overkill lenne, fele annyi egy a6300? ff uvegeim egy regebbi vaz mogott mellette meg crop modeban hasznalok 1 jobb kamerat? :) keresoben mit es hogyan latsz apsc modban?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#15720) 3YEW válasza m3ss (#15719) üzenetére


3YEW
tag

uganazt látod, van egy kis jelzés, hogy crop módban van, de ezenkívül nem veszed észre. Kvázi nem látod a sötét, nem "leképezett" részeket.

T

(#15721) m3ss válasza 3YEW (#15720) üzenetére


m3ss
veterán

az ugy nem rossz...ha jol emlekszem d6x0-en neztem egyszer crop modot, es ott korbe volt maszkolva feketevel a nem hasznos terulet...nem volt tul kivanatos ugy :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#15722) mikrofon válasza m3ss (#15719) üzenetére


mikrofon
addikt

Apsc módban a kereső és a kijelzőn is az aps-c területet látod, tehát a kivágottat, tehát igazából olyan, mintha lenne egy 1,5szörös digitális zoomod... Igazából emiatt kettős az érzés, mert úgy ezt utólag is kivághatnád a feldolgozáskor, csak, sokkal jobb nekem úgy komponálni, hogy már eleve a kész méretet nézed.
A RAW fájlba is csak ez a terület kerül bele....
Egyébként valahol olvastam, hogy a 50-100 ötvenes nagyobb képkört rajzol, mint az APS-c, tehát ha nem is váltasz át, akkor még kevesebb kivágással is használhatod....

Igazából bennem él még a mai napig az a gondolat, hogy rendezvényre a legjobb szett a 18-35/1.8-as egy vázon és az 50-100/1.8 egy vázon. Ennek elégnek kellene lenni.... Ha lenne Sony-e bajonettel biztos megvettem volna már ezeket a lencséket....

szerk:
a jelzéssel van egy kis probléma, csak akkor látszik, ha az a beállítás van kiválasztva, hogy minden infó jelenjen meg a kijelzőn ill. a keresőn... Ellenkező esetben semmi.... Ez az a7rii-t macerásabbá teszi, mert ott "csak" menüben lehet manuálisan kapcsolni, vagy automatára állítani. Az a7riii-ben viszont már ki lehet rakni egy gombra, igy könnyen ellenőrizhető,. hogy most melyik módban vagy... ARII-nél így jobban kell figyelni, mert könnyen előfordulhat, hogy azt hiszed, majd otthon kivágom mert a 42MPx-be belefér, aztán képszerkesztésnél veszi csak észre az ember, hogy ez már "csak" a 18MPx-es, mert végig crop-módban volt...

[ Szerkesztve ]

(#15723) rumos14 válasza mikrofon (#15722) üzenetére


rumos14
nagyúr

a kereső crop módban, főleg kevés fényben, érezhetően gyengébb minőségű képet ad a digitális zoom miatt.
az 50-100/f1.8 50-en is, de 100-on főleg nagyobb képet ad mint az aps-c képkör. 100-on egészen közel van a FF-hez.
persze a faxnak van kedve sok-sok képet kikroppolni - az eltérő gyútávon való eltérő képkör miatt még csak batch-ben sem lehet.

(#15724) mikrofon válasza rumos14 (#15723) üzenetére


mikrofon
addikt

Igen az egyedi képkivágás mindig nehéz. Ezért jobb az aps-c mód. Bár én minden képen igazítok, ha kell. Az is igaz, hogy nem csinálok feldolgozást sok száz vagy ezer képre, mint mondjuk egy esküvő fotós, ....

Mondjuk én az a7rII-n sem vettem észre kereső minőségének romlását aps-c módban. Nem is értem miért lenne, hiszen a kereső felbontása még így is (aps-c módban) jóval kisebb mint a szenzoré.... Pedig én használom rendszeresen...

(#15725) HUNgabus


HUNgabus
senior tag

sziasztok

Tudna vki segíteni abban hogyan kell beállítani a a Sony A7 II-t úgy hogy vázon belül is már "canon" színvilágban csinálja a képeket (jpeg)?
LR-ban már Ok hogy meg lehet csinálni RAW-ból, de jó lenne ha nem kéne mindig konvertálgatni.
köszönöm

(#15726) Rapid136 válasza HUNgabus (#15725) üzenetére


Rapid136
őstag

Szerintem senki nem akarja elrontani a képeit...
:))

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#15727) vihartigris válasza Rapid136 (#15726) üzenetére


vihartigris
őstag

A Canon-nak nem a színei a gyengéi (szerintem).

bármi reciproka a semmi

(#15728) p_adam válasza HUNgabus (#15725) üzenetére


p_adam
addikt

Gondolom ezzel: [link] legalábbis annyi biztos, hogy a JPEG állóképekre is ugyanúgy hat, nem csak videóra.

[ Szerkesztve ]

(#15729) HUNgabus válasza p_adam (#15728) üzenetére


HUNgabus
senior tag

köszönöm, ezt láttam már én is, videóra való leginkább a leírásból ítélve, akkor szerinted jó a sima fotókra is? hmmm, megpróbálok még több infót szerezni róla

(#15730) p_adam válasza HUNgabus (#15729) üzenetére


p_adam
addikt

Ha beállítasz egy videóprofilt fotó módban és fotózol vele, ugyanolyan JPEG-eket fog kidobálni a gép. Elég drága ahhoz képest, hogy csak egy pár finomhangolt profil a kamerán (amikkel te is ugyanúgy kísérletezhetsz elvilekben akár még jobb eredménnyel is) bár gondolom ha másnak is kell akkor szét is osztogatható és visszajön a költség...

Gondolom az S-Log 2 profil egy spéci módosítása lehet, mivel az A7 és A7R típusokat nem írja támogatottnak és azokban ez nincs, az A7II-ben meg már van. És van opcionálisan Log verzió, amire rengeteg Canon-hoz való LUT-ot lehet rátenni. De ez már utólag, úgyhogy az első verzió lehet jó neked.

[ Szerkesztve ]

(#15731) 80hun válasza HUNgabus (#15729) üzenetére


80hun
addikt

Itt van még pár PP profile.

(#15732) Rapid136 válasza vihartigris (#15727) üzenetére


Rapid136
őstag

Azért az a narancsos árnyalat amiről simán ki lehet szúrni a Canonos képeket... az megfizethetetlen.
Oké, magasabb ison, de próbáltam ilyen képet helyrerakni kollega szinházi fotóján, nem sikerült. Index cikkekben is rendszeresen látom a feketéken hogy mennyire nem fekete.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#15733) HUNgabus válasza 80hun (#15731) üzenetére


HUNgabus
senior tag

köszönöm, kipróbálom őket

tudom hogy "hülyeség" de nagyon hozzászoktam a canon színeihez, és jó lenne vmi hasonló sonyból is :)

(#15734) grigo válasza Rapid136 (#15732) üzenetére


grigo
őstag

Sziasztok. Nem vagyok biztos benne, de ezt találtam a múlt héten. Pont én is ilyesmi megoldást kerestem.

Más. Márciusban meg áprilisban is lesz hosszú hétvége egy esetleges topic találkozóra és próbálgatásra.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#15735) vihartigris válasza Rapid136 (#15732) üzenetére


vihartigris
őstag

Nem vagyunk egyformák van akinek a szőke, van akinek a Sony
nekem mindkettő :DDD

bármi reciproka a semmi

(#15736) konyi79


konyi79
addikt

Ez a fotós topiktalálkozó eléggé el lett hanyagolva év végén. Bár akkor úgy ígértem majd belekezdek szervezni, de nagyon nem erre ráérően alakultak dolgaim. Szóval bocsi, nézzük akkor mit tudunk kihozni idén a dologból.
Kezdetnek nézzük a márciusi hosszú hétvégéket, melyek elég messze vannak ahhoz, közel mindenki tudjon tervezni vele, aki akar.
Indítottam egy szavazást, aztán majd a többség igényei felé alakítjuk a kezdést is, meg a helyszínt is. Cél most a korábban favorizált Városliget.

(#15737) grigo válasza konyi79 (#15736) üzenetére


grigo
őstag

Március még elég szürke tud lenni nem? Április lehet praktikusabb lenne időjárás meg tavaszi hangulat szempontjából. Viszont nekem csak hosszú hétvége fog menni szinte biztosan.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#15738) konyi79


konyi79
addikt

Simán jó lehet ott március is időjárásban sőt, mifelénk már a hóvirág is elnyílt olyan tavasz van. :DDD

Na szóval passz, ma már nem lehet itt általánosítani, lehet virágzik a cseresznye, de lehet épp jönnek a sógorék kiásni minket a hóból. Mindent láttunk mostanában márciusban. Tehetjük időjárás függővé is. Bár, év végén se sok tavaszi hangulatot várhattunk, igény azért mégiscsak volt.

(#15739) grigo válasza konyi79 (#15738) üzenetére


grigo
őstag

Az is igaz. Bár virágzana, minden évben lemaradok egy jó cseresznyevirágzásos képről.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#15740) KawaBazsy válasza konyi79 (#15736) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

FYI: A parkolást már fizetőssé tették a Felvonulási téren, kicsit hátrébb kell megállni..

(#15741) vihartigris válasza KawaBazsy (#15740) üzenetére


vihartigris
őstag

Hétvégén is fizetős?

bármi reciproka a semmi

(#15742) Bogyó bá' válasza KawaBazsy (#15740) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Menjetek motorral, az ingyen parkolhat! :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#15743) csacsi77 válasza vihartigris (#15741) üzenetére


csacsi77
senior tag

Úgy tudom a hétvégi fizetést már visszavonták.

Öreg fater megoldja!!!!

(#15744) KawaBazsy válasza Bogyó bá' (#15742) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

A fiatalok motoroznak, az öreg halak meg kisbusszal járnak, s gyerek(ek)et nevelnek.. :-)

(#15745) Overcome85


Overcome85
tag

Sziasztok!

A7R II-nél mi a tapasztalan EVF terén? Olvastam régebbi tesztekben ,hogy gyengébb fényviszonyok között zavaróan vibrál és zajos..
Azóta ez lett orvosolva fw-el vagy fennáll még?Ha igen mennyire zavaró?

Köszönöm

(#15746) grigo


grigo
őstag

Aki esetleg tavaly vett gépet nem emlékszik hogy alakul a sony forgalmazóknál az árképzés? Április májusban van a glamour időszak akkor listaárból van 20% maximum de azon felül van még valami érdemleges akció ami indokolhatná a cashback akció kihagyását?

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#15747) p_adam válasza Overcome85 (#15745) üzenetére


p_adam
addikt

Ez főleg attól függ, hogy milyen objektív van rajta (f1.4 két szinttel jobb, mint egy f2.8), fw ezen nem változtatott, mivel a szenzor és a feldolgozóprocesszor jellemzője, hogy mennyire zajosodik (az A7RIII egy fokkal jobb mert új a feldolgozó egység), de főleg akkor fog, mikor egy DSLR keresője már rég sötét (tehát még mindig jobban látható annál)
Itt van egy itthoni példa, f1.4-es objektívvel elég jónak tűnik

[ Szerkesztve ]

(#15748) p_adam válasza grigo (#15746) üzenetére


p_adam
addikt

Most kifejezetten magasak az árak cashback-el együtt is, a Black Friday idején sokkal jobbak voltak, de ez sok tényezőtől függ (mikor jön új modell, raktárkészlet állapota, stb.).

(#15749) Overcome85 válasza p_adam (#15747) üzenetére


Overcome85
tag

Köszi szépen a videóban teljesen korrekt. Nem tűnik annyira zavarónak mint ahogy azt páran írták
Elég magasak itthon az árak. Engem kB "le basztak" sonyszalonék, h hogyan gondolom, h ha Amerikába viszonteladónál veszek kamerát akkor arra el a gari itthon.. Semmi... Mondtam, h Sorry ilyen a kapitalizmus. :)
De ha EGT - n belülről származik akkor viszont el az egy év gari ezért várok hátha lesz Angliába valami nagyobb év eleji akció.

(#15750) 80hun válasza Overcome85 (#15749) üzenetére


80hun
addikt

Amit írtál a WEX az hivatalos forgalmazó , fenn van a sony honlapon is.
Arra élnie kell a garinak európában sztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.