Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na. Másik BIOS-t felraktam, és működik
F22-s BIOS-t raktam fel. Ezzel most rendesen működik, de az F30-al nem akart működni semmi.
Esetleg ez másnak is lehet segítség, ha elakadna
Miért gondolod, hogy az Asrcok az X370-el jobb, mint ez ? Esetleg minőségibbek az alkatrészei ?
Igazából, az 5-ös sorozat miatt gondoltam, hogy cserélek.
Milyen beállításokat végezzek, hogy a kis 2600-osból ki tudjak hozni még ?Esetleg a memóriából hogy tudok kicsalni magasabb órajelet ? XMP-t be kell kapcsolva hagynom ?
Üdv. Tubica
-
válasz
kecsawi
üzenetére
Nem.
Most alaplapot váltottam.
A régi lapom egy Asrock X370 Taichi volt, amibe a F4-3200C16D-16GTZ memória pár tökéletesen ment XMP profillal, 2600-as processzorral.Most vásároltam a Gigabyte lapot, amibe vásároltam 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-32GIS típusú memória párt, és most azzal szenvedek.
De a F4-3200C16D-16GTZ-val se működik az XMP profil.
-
Hiába, nem törtènik semmi.
Vcore soc 1.1 alapbòl, ès jelenleg is.A memòriáknak 1,35v -ot adtam, ahogy a leìrás is mutatja, de sehogy nem tudom 2133-nál feljebb rakni.
Az előző memòriáknál az volt, amit fentebb ìrtál. Xmp profile be, ès ment szèpen.
Lehet belenyùltam egy trágya kit-be ?Szerk: a processzor emelèsèt minden gond nèlkül engedi pl.
Szerk 2. Látok olyan, hogy xmp rev 2.0, viszont az alaplapnál csak xmp 1-t látok. Ez befolyásolhat valamit ?
-
Sziasztok !
Segítségért fordulok hozzátok, mert kezdem feladni
Adott egy Gigabyte Aorus Pro x570-es alaplap, amibe van 2x16gb 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-32GIS típusú memória.
A problémám az, hogy sehogy nem tudom rávenni, hogy 3200 vagy netán felette menjen. 2133mhz-en megy, bármit állítok. Valaki tudna segíteni, mi lehet a probléma ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. Tubica
-
belaazallat
addikt
Üdv!
550-es lapokhoz is van VRM táblázat? Ha igen hol? Ha nincs, akkor honnan lehet megtudni, egy adott 550-es lap elég jó-e? [link] Ez lenne a kiszemelt áldozat. Ha ez nem jó, atx méretben tudnátok ajánlani valamit, hasonló árban? Köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
Aku-Aku
üzenetére
Az új Ryzen generációhoz már rég kiadták a lapokat, az összes X570 és B550 chipsetesek azok
X570-nek annyi az előnye csak a B550-hez képest, hogy több csatlakozási lehetőséget (több USB és hasonlók) kínálnak, illetve a második alaplapi M.2 SSD foglalat is PCI-E 4.0, nem csak az egyik. Hátránya, hogy emiatt aktív hűtés - ventilátor - van a chipseten. -
PuMbA
titán
PCI-E 4.0 minden X570 és B550 chipsetes alaplapban van
Le van írva a hivatalos alaplapok oldalán a specifikációkban, hogy tudják."Ez már az X570 feljavított változata egyesek szerint,"
Azok az egyesek hülyeséget beszélnek. Nézz utána a dolgoknak kicsit részletesebben hivatalos és megbízható forrásokból, mert mendemondákból tájékozódni nem szerencsés

-
jeni
félisten
szerencsés választás.
ha pár hónappal előbb tudom meg akkor ezt vettem volna meg.
igaz 1-t vettem az ASUS ROG STRIX X570-E GAMING lapot de a PCIe. 4.0 hiánya miatt tovább adtam bontatlanul.
pedig ez se olcsó lap.
pedig más topikban ki lett tárgyalva,hogy csak a szuper drága lapban van csak PCIe.-4.0 funkció.
17 lapból csak 1 tudja. Így ,hogy ezt belinkelted már 2 lap van ami képes erre.
gondolom ez valami új kiadás lehet.
esetleg eladva váltva arra?
mindegy már.
ha elromlik 3 éven belül az MSi X570 Unify lapom akkor lesz mire váltanom majd.azt gondolom az Asus a következő X570 lapjait ráncfelvarással újra átdolgozva,kijavítva újra kiadják majd.
-
Aku-Aku
tag
Sziasztok! Elnézést, ha butaságot kérdezek.
Az új Ryzen 5 generációhoz nem hoznak ki új alaplap generációt?
Jól tudom, hogy most a legújabb az x570-es? -
Márk
senior tag
Aki olyan idióta mint én, hogy 100.000 Ft körüli X570-es chipsetű lapban gondolkodik, az bátran vessen egy pillantást az Asus Pro WS X570-ACE lapra.
Én olyan lapot kerestem, amin:
- Nincs RGB led díszkivilágítás és műanyag IO Shield díszítés
- Komoly VRM, és mindenféle csicsa nélküli hatásos VRM és chipset hűtés
- Menni fog benne a 6000-es utolsó szériás AM4-es Ryzen processzorcsalád is
- 24/7 üzemre tervezett workstation alaplap, ami remélhetőleg sokáig húzza majd hiba nélkül (legalább 5-8 év)Előtte Prime X470 Pro lapom volt, azért ez kinézetre és súlyra is komolyabb lap.
Tesztelte az Anandtech, csak jókat írnak róla.
Összerakás után indult elsőre, egy hete használom intenzíven (videokódolás, játék, stb) a Dram Calculator for Ryzen által kiadott ram időzítéseket beirkáltam az UEFI-be, megy hiba nélkül minden. A chipsethűtő venti hangját nem hallani, egyébként is hőmérsékletfüggő a működése, nem mindig megy.
Egyedül egy minimális hátrányát látom a lapnak, mégpedig azt, hogy nincs opció az UEFI-ben a Spread Spectrum letiltására (disabled), ezért a Bus Clock 100MHz helyett csak 99.8 MHz.
Egyelőre maximálisan meg vagyok vele elégedve, beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

-
varmi2
nagyúr
válasz
blendész
üzenetére
Azt jelenti, hogy ha használod az második m.2 slotot, és teszel valamit a pci_e2-be, akkor az e3 pcie slot nem fog működni, és a második m.2 slot is csak fele sebességen fog működni.
Az nem jelent semmit, hogy nincs a támogatott ramok között, csupán a gyártó nem tesztelte le. -
blendész
tag
Sziasztok!
Egy MSI MAG B550 Tomahawk Alaplap -ra építenék egy gépet. (3900x, 32Gb ram, 1660 super). Mindkét m.2 csatlakozót kihasználnám. Amit tudok, hogy pcie csatlakozós m.2 ssd-ket kéne vegyek, és ha jól tudom, akkor ebből az egyiket pcie 4.0 sebességgel is tudja kezelni a lap.
Ami kiegészítést találtam az alaplapnál: "When installing devices in M.2_2, PCI_E2 & PCI_E3 slots at the same time, PCI_E3 slot will be unavailable, and M2_2 slot only supports PCIe x2." Ezt le tudnátok fordítani laikus nyelvre, hogy esetemben mit jelent? A vga és a 2 ssd mellett egy wifi kártya kerülne még a lapra.
Illetve, még egy kérdés merült fel: 3600MHz, cli 16 ramok közül az alábbit találtam viszonylag olcsón: Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz Megnéztem az alaplap honlapját, ott viszont nem szerepelt a temérdek támogatott ram közt. Ez jelenthet problémát a gyakorlatban? Köszönöm! -
raveinT
tag
Az létezik hogy ha nem QVL listás RAM-ot rakok az alaplapba (ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4), akkor csak bootloop megy (biosig se jut el a gép, csak felpörögnek a ventik aztan kb 10mp-en belül magától újraindul, és ezt ismételgeti)?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Akkor nincs fent chipset driver.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Vezérlőpult-->Programok és szolgáltatások, és itt kikeresed az Amd chipset drivert és eltávolításra nyomsz.
-
Madmax81
aktív tag
Hali segítséget kérnék alaplap vásárlás előtt állok lenne pár jelölt melyiket ajánlanátok .
MSI MPG X570 GAMING PLUS
ASUS PRIME X570-P
MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI
ASUS TUF GAMING X570-PLUSNincs semmi elvárás s részemről nem használok csak 2 vinyót + egy ssd , inkább az érdekelne hogy a processzor táp fázisai hogyan alakulnak .
Ezt a táblázatot megtaláltam de az MSI "új " lapjairól nem találok semmit . -
Invarg91
csendes tag
Hali
Nem tudom hogy van e itt valaki aki tud nekem segíteni de azért meg kérdezem
Van egy MSI B350 gaming pro carbon típusú alaplapom amihez Corsair memória van 2x8giga ram tàrsul ryzen 5 2600as proci tàrsasàgàban de lassú mint a dög és elvileg lehet valamit csinálni a memorival amitől sokkal jobb lesz de bármit csinálok nem történik változás ha valaki tud segítsen kérem
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock AB350M Pro4 lapom R5 1600 procival. Valakinek megy ugyanilyen lapban R5 3600 proci? Esetleg megosztaná a tapasztalatait? -
haiiro_o
tag
Sziasztok. [MSI X370 GAMING PRO CARBON] -ról vélemény esetleg? atx deszkát keresek.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
haiiro_o
üzenetére
Ha használatban gondolkodsz nincs értelme. Msi b450 tomahawk max ajánlott kb megjelenése óta, ASUS ROG strix b450 f is jó illetve nekem sincs gondom a saját asrock b450 steel legendemmel. Viszont az olcsóbb kategóriájú x470eket kerüld. Ha komolyabban bele akarod ásni magad Buildzoid-nak van YouTube-on bővebb videója az összes b450/x470es lapokrol ahol mindegyikrol elmondja a véleményét.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Használtalkatrészekből tervezek összerakni egy gépet. Valószínűleg 2600/2600x CPU-val, Vagy ha nagyon jó áron találok 3600-at, akkor azzal.. van értelme még b350/x370 alaplapot venni? Vagy mindenképpen 4xx-es sorozatot keressék? -
törölt tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
"Az AMD Ryzen Chipset illesztőprogramok eltávolítása
A legtöbb esetben az AMD Ryzen lapkakészlet-illesztőprogramok telepítésének vagy frissítésének egyszerű folyamata problémamentesen elvégezhető. Ha azonban a rendszer hardverkonfigurációjában nemrégiben történt változás, vagy a jelenleg telepített chipset-illesztőprogramok rendkívül elavultak, akkor az új csomag telepítése előtt ajánlott eltávolítani a meglévő chipset-illesztőprogramokat. Az eltávolítás biztosítja a tiszta rendszert és segíthet csökkenteni az új telepítés során előforduló problémákat vagy konfliktusokat."Már van újabb is.
-
raveinT
tag
Sziasztok!
Msi x370 sli plus mobom van, jelenleg egy 1600x procival.
Az msi oldalán néztem a kompatibilitás listát, és bár azt írja, akár 3600xt-t is bele lehet pattintani a beta biossal, de a támogatott RAM-ok listája igencsak megcsappant a 3*** szériánál. A jelenlegi ramomat az 1000es és a 2000es széria is listázza, hogy felismeri a rendszer (3200mhz xmp), de a 3000es szériánál már nem hogy a modell, maga a gyártó is hiányzik (gskill) a kompatibilitás listáról. A többi felsorolt ram pedig mind valami gyengébb mhz mellett támogatott.Kérdésem: ez normális? Ugyanaz a lap ugyanazt a ramot más procinál már nem bírja kezelni? Vagy előfordulhat, hogy csak nem tesztelték már le vele, lévén ez egy "régi" alaplap és ezért nincs a listán.
A választ előre is köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Az én asrock x370 lapomra a múlt héten jött egy új agesa:
1. Update AMD AGESA Combo-AM4 PI 1.0.0.6 -
GIORGIONE76
őstag
igen, azt vágom,
meg előre ugyebár figyelmeztettek is rá, de azért nem gondolom hogy annyit kellene várniuk, egy óriási warning felirat, melléírni hogy miket kukáztak ki és lehetne frissíteni
akkor jól gondolom az új agesával még semmi sem jött?! az is csak 5xx-re ugyebár.. -
varmi2
nagyúr
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Bármikor. Az én x370-es asrock lapomhoz a múlthéten jött bios. Ha az új cpu-k támogatására gondolsz, akkor a cpu-k megjelenése előtt nem valószínü. Ugyan is, ha felfrissíted az új cpu-k támogatására, akkor elveszt az előző cpu támogatását, ugy emlékszem. És vissza sem lehet majd tenni az előző biost.
-
GIORGIONE76
őstag
Halihó!
nem tudjátok véletlenül a 4xx sorozatú deszkákhoz mikor jönnek ki az új bioszok?
vagy elhúzzák és a nextgen megjelenés előtt közvetlenül
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Direkt rápróbáltam, mert azonos az alaplapunk, és summit, 1909-es a winem, frissen töltött AMD Chipset driver V2.05.04.352 telepítővel nekem is leállt.Másik gondolatom az volt, hogy a 2004-es winnel az elején még sok akadás volt, talán bekavarhat.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Ha rendesen frissítgetsz akkor a gépeden levő szoftver frissebb, mint amit telepítenél, és ezért leállítja.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Valakinek van infója arról, hogy a AMD Chipset driver V2.05.04.352 For Windows 10 64-bit telepítője miért áll le hibával? Esetleg másnál is jelentkezik ez a hiba? Gondoltam frissítem az alaplapi drivereket, de nem megy végig, a log meg 1000 oldal, abból nem jövök rá, hogy mi a bibi.... WIN10 Pro 64bit és az aláírásban szereplő config...
-
b0bcat
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Én is anno kíváncsiságból váltottam Celeronról Duronra, és azóta is a piros csapat rajongója vagyok.
-
hegegabi80
addikt
Én pár hónapja váltottam i3-8100 H310 kombóról, R5 2600 és Giga B450i kombóra és nem bántam meg. Igaz még pont az áremelkedések előtt így sikerült igen jó áron behúzni a cuccost apróról. Egy jó darabig biztosan nem fogok váltani, mert bőven elég mindenre nekem amire kell, sőt még több is. Igazándiból a másikkal is elvoltam, de hajtott a kíváncsiság.
-
b0bcat
addikt
Ez a topik miért ennyire inaktív? Mindenki elégedetten használja a cuccát, és nincs miről diskurálni?
-
Shin Chen
tag
Van már hír A520 vagy hasonló low budget A500-as lapról?
Még mindig arról álmodom hogy olcsón kijövök akár mITX-ben is
-
jeni
félisten
válasz
aNorganiK_
üzenetére
MSi X570 Tomahawk
árat és elvárást nem írtál. -
aNorganiK_
tag
Hali!
x570-es lapok közül mit ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Battlefield 6
- Probléma DVD/CD íróval
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest