Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Márk

senior tag

Aki olyan idióta mint én, hogy 100.000 Ft körüli X570-es chipsetű lapban gondolkodik, az bátran vessen egy pillantást az Asus Pro WS X570-ACE lapra.

Én olyan lapot kerestem, amin:

- Nincs RGB led díszkivilágítás és műanyag IO Shield díszítés
    - Komoly VRM, és mindenféle csicsa nélküli hatásos VRM és chipset hűtés
    - Menni fog benne a 6000-es utolsó szériás AM4-es Ryzen processzorcsalád is
    - 24/7 üzemre tervezett workstation alaplap, ami remélhetőleg sokáig húzza majd hiba nélkül (legalább 5-8 év)

Előtte Prime X470 Pro lapom volt, azért ez kinézetre és súlyra is komolyabb lap.

Tesztelte az Anandtech, csak jókat írnak róla.

Összerakás után indult elsőre, egy hete használom intenzíven (videokódolás, játék, stb) a Dram Calculator for Ryzen által kiadott ram időzítéseket beirkáltam az UEFI-be, megy hiba nélkül minden. A chipsethűtő venti hangját nem hallani, egyébként is hőmérsékletfüggő a működése, nem mindig megy.

Egyedül egy minimális hátrányát látom a lapnak, mégpedig azt, hogy nincs opció az UEFI-ben a Spread Spectrum letiltására (disabled), ezért a Bus Clock 100MHz helyett csak 99.8 MHz.

Egyelőre maximálisan meg vagyok vele elégedve, beváltotta a hozzáfűzött reményeket.
    alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""" alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""" alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""" alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Új hozzászólás Aktív témák