Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Klaus Duran: RCS
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok! Egy érdekes dolognak szeretnék utánajárni. Első AM4 konfigom egy 1600X és egy ASRock B450 alaplap volt, amihez piros Patriot Viper 3200MHz memóriát vettem, és ment is az XMP-vel 3200-n. Aztán lett később MSI B550 és 3600, ott már csak 3GHz memóriával volt hajlandó menni a gép, és ősz óta egy 5700X mellett sem megy a 3200MHz XMP, csakis 3GHz az, amivel hajlandó menni a gép. A lapon a legfrissebb BIOS van.
Esetleg más is tapasztalt ilyet? Mennyi lenne az ideális RAM órajel?
-
Weor
tag
Sziasztok,
elég amatőr vagyok AMD fronton, most raktam össze egy ASRock B450M-HDV R4.0 + 2700x kombót és összmagon 3,47 GHz, egymagon pedig csak 3,7 GHz-et megy. Ez a Precision Boost, vagy mi a bánat megtaláltam a BIOS-ban és be is kapcsoltam, de nem változott semmi (hőfokok rendben, maximum 70 °C CPU stressz alatt).
Mit kell tennem, hogy megkapjam a gyári órajeleket?
Köszi

-
MaddeNNNN
addikt
Elpukkanni semmi sem fog szerencsére. Ezekben a modernebb alaplapokban és cpukban olyan védelem van ami visszavesz a teljesítményből ha valamit túl melegnek ítél.
Ha megírod a lap pontos típusát azért biztosabbat tudunk majd mondani.
De egy 5600x-et kényelmesen el kell vinnie bármelyik b550-es lapnak. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy VRM hűtés nélküli csupasz mezei alaplapba (B550-es) mi a max proci amit bele lehet rakni, úgy hogy ne pukkanjon el mondjuk 1 hét alatt az alaplap?
8 vagy inkább csak 6 magos? pl ryzen 3600?A választ előre is köszi!

-
Imusz
csendes tag
Köszönöm a tippeket, végül 5700x lett az msi lappal, ezeket elég jó akciós áron tudtam beszerezni. Nemrég raktam össze, minden hibátlanul működik
Mégegyszer közi
-
Gyuri27
félisten
-
Hencso
Ármester
Böven elég az R7 5700. Elönye hogy hüvösebb mint egy 5800x. alul feszelve könnyen elboostól az 5800x boost óra jelére. biosból a legg frisebb verzió fog kelleni . ha ezt nem csináltad még keres egy szakit a közeledben mert drágák a B550 es lapok .
visszont alaplapban ezt venném inkább [ASUS ROG STRIX B550-F GAMING] nem sokkal drágább cserébe a legjobb lapok egyike. -
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Én nem szeretem ha nincs valami borda a vrm-en. Annak ellenére, hogy -offseten megy mindig a proci. Illetve 4 ram slot a mai helyzetben nem hátrány.
Mivel egy darabig nem vált az ember ramot. Használtat meg ki lehet fogni és akkor kell a slot. A giga lap manuáljában a viperekre 2133-at ir. Nem is értem. A viper világ életében problémás volt. A patriot már ddr2 óta kerülendő.A b450-es tuf PV416G300C6QK 4 modullal is kezeli 5000G procival. Majdnem ugyanaz mint a tiétek csak quad kit.
520-as asus is kezeli a quad kitet.Többet nem tudok mondani. Csak azt, hogy tessék először kérdezni. De patriotot akkor se vegyünk.
-
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
A 320-nál jobb. Persze az 550 mégjobb.
ASRock B550M Phantom Gaming 4 ufónál 34k ha az matx méret kell. A rendes atx 1k-val drágább.
Ha nem gond hogy asus akkor kb ennyiért van ASUS TUF Gaming B450M-PLUS II is.
ASUS TUF Gaming A520M-PLUS II konzol világban 27k.
Szétnéznék manuálban, hogy adott ram fel van-e tüntetve. -
Imusz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném upgradelni a gépemet lap+procit cserélnék. Ryzen 7 5800X procit néztem ki MSI B550 GAMING PLUS lappal, a meglévő RX 9060XT videokártya megy majd bele.
Tuningolni abszolút nem szoktam, a felhasználást tekintve alap böngészés, kevés single fps, multizni nem szoktam.
Új vagyok ryzen vonalon, véleményeteket kérem, úgy néztem hogy ez jó kombináció lenne a következő pár évre, nem? A proci megy majd a lapban egyből? Olvastam hogy Bios upgrade kell de nincs másik procim amivel ezt meg tudom tenni. -
AxBattler
félisten
2666MT-nél lehal...
SOC Voltage-et 1.1V-ra emelve nem javul a stabilitás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Arc Raiders
- Path of Exile (ARPG)
- Eredeti játékok OFF topik
- Gumi és felni topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- További aktív témák...
- 32 GB (2x16) MT Micron DDR5 5600 1Rx8 PC5-5600B-SA0-1110-XT laptop SODIMM RAM
- Dobozos vadonat új Viper Venom DDR5 32 GB 7000 MHz RAM KIT leárazás!!!! AkciÓÓÓ
- Mushkin 2x16GB DDR4 3200MHz - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Apple iPhone 16 128GB Teal használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) garanciás 2029.02.11-ig
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest