- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Adott egy MSI Mortar Arctic B350 alaplap. Az a kérdés, hogy egy GTX-950 a második (PCI-E 2.0) slotban is ugyan azt a teljesítményt hozza mint az elsődleges ("megerősített" PCI-E 3.0) slotban?
Nekem az az érzésem igen, de várok megerősítést. Nem olyan bika kártya... -
blacksir
tag
válasz
Plasticbomb #397 üzenetére
akkor egy szó mint szár, akkor ha megveszem akkor müködni fog a lap vele, és nem bukom be. Királyak vagytok, köszönöm a segitséget. Írok majd hogy hogy ciripel vele a gépem.
-
blacksir
tag
Sziasztok.
Úra hozátok fordulok segitségért.
Asrock A320M Pro4 alaplapom van, ehez néztem most egy Hynix 16 GB DDR4 2400 MHz HYNIX HMA82GR7AFR4N-UH ramot a HP. Kérdésem az lenne hogy müködne az alaplapomal rendben a ram, a gyártoi oldalon kicsit megzarodtam hogy azt irja hog ymüködne de csak 2400mhz-ig.
Várom a válaszotokat elöreis KÖSZÖNÖM!!!!
-
tkesy
addikt
válasz
ROBERTOH #391 üzenetére
Én itt kapcsoltam ki, de lehet van még más módja is.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Plasticbomb #388 üzenetére
Ahogy írtam kettő ilyen is van és mindkettőbe bedugva próbáltam.
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Van egy ASUS AM4 ROG Strix B350-F Gaming alaplapom. Az első használat óta tapasztalok olyan problémát, hogy a számítógép bekapcsolása után 1 hosszú és 4 rövid sípolást ad, majd a bios által kiírt infók alatt kiírja, hogy: CPU Fan Error! Press F1 to Run SETUP
Belépek a biosba, kilépek mentés nélkül és betölt a windows. Eredetileg a 0902-es bios volt fent, azt lecseréltem a legújabbra: 3203, de ezzel is ugyanez a helyzet.
A proci hűtő természetesen működik, kipróbáltam mindkét alaplapi táphelyre bedugva, mindkettőnél ez a helyzet. Nem hiszem, hogy számít (mert csak tápcsatija van), de Cooler Master Hyper T4 CPU Cooler (RR-T4-18PK-R1) hűtőt használok.
Valaki találkozott már ilyennel? Talált rá valami megoldást?
Vagy szerintetek csak majd egy még frissebb bios frissítés fogja megoldani a dolgot? -
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, Asus Crosshair VI HERO alapokra építek új gépet, Asus Sabertooth 990FX R2.0 az elődje.
Kérdésem a Driverekkel kapcsolatos, a gép váltás miatt Win 7 helyére jön a 10. Letöltöttem az Asus és az AMD oldaláról is a drivereket. Asus chipset Driver valami 1,4GB AMD-s 170MB, mind a kettő indokolatlanul nagy, pláne az Asus.
A mostani deszkára csak egy AMD Chipset és VGA driver van telepítve, minden mást, hang, LAN a Win 7 felismer és jól kezel.
Mi az ajánlott a HERO-hoz? Elvileg az AMD friss és kisebb, gondolom itt sem kell az Asus lassan frissülő túl méretezett drivereire várnom.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #383 üzenetére
320-350-370
Igen az Asusnak jobb a WRM je és a memória kezelése is problémamentesebb vagy más néven szerintem jobb kezelhetőbb biosokat tudnak írni hozzá . -
Madmax81
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #381 üzenetére
Ha a pénz nem számít akkor az is jó , ha akarsz két videókártyát és kell a +két sata port is
-
Hardstyler01
tag
válasz
Madmax81 #380 üzenetére
De akkor már miét nem PRIME-X370-A ??
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #379 üzenetére
Esetleg ez ASUS PRIME B350-PLUS
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #377 üzenetére
felesleges X370 es lapot néznem nem
Msi nél felesleges de az Asus már más tészta ott digitáis fesz szabályozás van vagy máshogy mondom jobb mint az Msi féle verzió .
Itt nézz körbe a táblázatban vagy a fórumon hogy mennyien ajánlják az Msi lapokat vagy az Asus megoldásait . -
Hardstyler01
tag
válasz
Madmax81 #376 üzenetére
Ezek alapján a B350 Gaming Plus ugyanannyi 4+2 fázisos mint jó pár X370 akkor felesleges X370 es lapot néznem nem?
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Hardstyler01 #375 üzenetére
Itt találsz segítséget a WRM részről vagy esetleg itt is van támpont
-
Márk
senior tag
válasz
Hardstyler01 #371 üzenetére
Az, hogy csúnya, abban nincs vita.
-
Márk
senior tag
válasz
Hardstyler01 #369 üzenetére
-
Hardstyler01
tag
Szerintetek melyik a legdurvább AM4-es alaplap amin van legalább 1 PCI csati?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
B350 lapot tervezek venni. A chipsetek kepessegeivel tisztaban vagyok, a sajat igenyeimen kivul valamire erdemes odafigyelni, ami sarkalatos pont lehet alaplapvalasztasnal? Gondolok itt alultervezett VRM-ekre, hasonlokra.
-
hajbel
addikt
Sziasztok! ASUS PRIME B350M-E -ről mi a véleményetek? Ryzen 5 1600-al venném most bundleben, mert 2 ingyenes blockbusters játék + everspace jár hozzá. A ramok G. Skill F4-3466C16D-16GTZR Trident Z, ez volt otthon, tudom, hogy overkill. Kösz a segítséget!
-
blacksir
tag
Nahh fasza. Ennek akkor neten is utána tudok nézni hogy milyen chipekel van szerelve a ram. Gondolom valami specifikáció van róla fent. Jelen pillanatban nem ryzen lesz a lapban hanem egy Athlon 4x 950 proci, kereteken belül kelet kigondolnom hogy mit is veszek. Eddig team group ramokat használtam megvoltak velük elégedve. A lényeg hogy akkor baba ha Micron ramokat veszek. 😁
Köszönöm a segítséget!
-
R3laX
addikt
válasz
blacksir #364 üzenetére
Heló!
A mikron chipes memóriák a samsung b-die mellett, az egyik legjobban ajánlott a ryzen procikhoz+ lapokhoz. Pl mikron chipekkel szereltek a kingston hyperx memóriái is, ezek sok embernél a ryzennél nem megszokott módon még húzhatóak is, simán megy egy hyperx 2400 helyett 2933MHz-en. A corsairhez hozzátenném, nem minden esetben a legjobb választás. Pl a legelterjettebb corsair vengeance lpx 3000 cl15-ös ramok hynix chipekkel vannak gyártva, amiknek bizonyos verzióit nem igazán szereti az am4-es konfig. Ajánlott még a gskill tridentz, de ezekből is csak a samsung chipes, illetve a magasabb árkategóriájú flare x ramok, amik tuti h samsung b-die chipesek.
-semmi baja nem lesz, illetve nem is lehet az alaplapnak egy ddr4 modultól, mind megy legalább 2133MHz-et bármilyen am4-es lapban, itt inkább az a kérdés, h tudja e majd a gyári beállított értékeit.
-a mikron egy jó ram lehet, valószínűsítem, hogy micron chipet raknak ráAnnyi még, h a ryzen szereti a magasabb memória frekvenciát, 2666MHz-es memória freki felett elkezdenek hasítani ezek a processzorok.
-
blacksir
tag
Sziasztok.
Vásároltam egy asrock a320m pro4 alaplapot, és az lenne a kérdésem hogy ha nem olyan ramot teszek bele amik meg vannak jelölve a gyártó oldalán, lesz e valami baja a lapnak? Micron ramokat vennék, de nem tudom hogy azok milyen minőségű ramok. Idővel lecserélték minőségibb ramokra Corsair ramra, csak jelen pillanatban nem engedi meg a költségvetésem.
Tehát a kérdés:
- lesz e valami baja a lapnak a Micron ramoktol?
- milyen minőségű a Micron rám?Válaszokat előre is köszönöm.
-
R3laX
addikt
válasz
X Factor #360 üzenetére
Tuti vinni fogja, esetleg a sebességgel kell majd ügyeskedni. A Ryzen procis fórum összesítőjében ez is le van írva, h az ACPI HPET Table-t érdemes tiltani win és biosból is, akkor kap még egy kis sebességet. Fórumokon többen használnak 960-at Killerrel. Ebben a hozzászólásban pl pont a sebességet magyarázza azzal, h boot-ként használva csökken a sebesség.
-
X Factor
addikt
Rendben köszi.
Alapvetően nem szoktam, csak ha olyan ssd-t kérek ami listázva van, tehát tutkó jó, akkor a határidő előtt 1 nappal érkeznek meg a dolgok és ha gáz van, akkor így jártam. (Egyedül egy plextor-t Írnak 1 terás kivitleben amivel próbálva lett)
Memóriával is jártam már Így, hogy határidős gépnél elég lazára fogtam, azt amikor nem ment (pedig népszerű kit volt)és a gyártói válasz is az volt, hogy a köv bios update-l megoldódik, akkor így ültem egy konfiggal ami nem megy, meg 128gb memóriával, amit vissza se vesznek mert céges vásárlás
Úgyhogy azóta inkább elébe megyeka dolgoknak és a gyártói qvl listában szereplő termékekből igyekszem összerámolni, ezzel minimalizálva a kockázatot.
Amikor azt irod, hogy megeszi, akkor úgy érted h. bootolsz is róla?
-
R3laX
addikt
válasz
X Factor #358 üzenetére
Hali!
Nekem is ilyen lapom van, véleményem szerint ne parázz rajta, sztem simán megeszi a samsung 960-at is pl. Nem egy kényes lap, az Asrock-kok jól sikerültek. Ha lenne rá keretem
én gondolkozás nélkül megvenném hozzá. Ez a listázás csak annyit jelent, h azzal próbálták ki.
-
X Factor
addikt
Sziasztok, mi a tapasztalat a nvme ssd-ről való bootolással?
Kéne, nekem egy lap ami megeszik egy egy terásat. asrock x370 killer sli-t néztem, de ott egyedül egy plextort listáznak. Az nekem így elsőre elég kevésnek tűnik.
-
Pasadena83
csendes tag
33/55 fok. Vegul megtalaltam es beallitottam a biosban a pwm et, mert a frissites kikapcsolta. Nagyon köszi a segitseget!
Kiprobalom a javasolt ventilator profilt is, bar mar a pwm bekapcsolsa is sokat segitett.
De azt hiszem elobb-utobb vizhuto lesz a vegeOff-topic, de van valakinek tapasztalata, mennyire hangos a CM MasterLiquid lite 120 ?
Vagy ebben az arban inkabb maradjak a leghutoknel ?
-
Márk
senior tag
válasz
Maddrive321 #354 üzenetére
Mire lenne használva a gép (játék vagy inkább munka), akarsz CF-et vagy sem, mennyire akarsz tuningolni?
-
Maddrive321
tag
sziasztok, új gépet szeretnék összerakni ryzen 1600x procival, milyen lapot ajánlotok hozzá, ha lehet azt is hogy milyen memóriát (2x8), mert a qvl listákon már szinte semmi olyan nem szerepel amik a webáruházakban vannak köszi
-
Márk
senior tag
válasz
Pasadena83 #351 üzenetére
Be kéne menni a BIOS-ba, és ott a Hardware Monitor/Fan manage résznél a Smart Fan módnál be kellene állítani az egyes hőfokokhoz tartozó %-os ventillátorsebességeket.
Nem kell túlspilázni a dolgot, mondjuk legyen 50°C-nál 50%, 60°C-nál 75%, 70°C-nál meg 100%.
Ja, és hogyha 4 drótos a CPU hűtőd akkor PWM-re állítsad, hogyha 3 drótos akkor meg DC-re.
-
Márk
senior tag
válasz
Pasadena83 #351 üzenetére
Az hogy a memóriák 3200-on mennek, az teljesen okés.
Az hogy a hűtő mindig max. fordulaton megy, az már nem.
Hőfokjaid milyenek terhelés/üresjárat közben?
-
Pasadena83
csendes tag
Köszi a tippet. beallitottam, valamint leszedtem az msi x boost nevü energia profil allitgato progit. Ezzel most igy 2.2 es 3.6 kozott dobalja a frekvenciat, ami mar okés. Viszont a hütö még hangos, miota felraktam a legujabb biost es a memoriak 3200on mennek. Lehet összefüggés ?
-
Márk
senior tag
válasz
Pasadena83 #349 üzenetére
Nézd meg, hogy a Windowsban az energiagazdálkodás kiegyensúlyozott-tan van-e.
-
Pasadena83
csendes tag
Sziasztok. Msi b350 gaming pro carbon lapom van, de sehol sem talalom a beallitast, hogy ne fullon porgesse allandoan a procit... a cool n quiet be van kapcsolva, de akkor is maxon megy a proci. Szerintetek mi lehet a gond ?
-
Pasadena83
csendes tag
Sziasztok. Msi b350 gaming pro carbon lapom van, de sehol sem talalom a beallitast, hogy ne fullon porgesse allandoan a procit... a cool n quiet be van kapcsolva, de akkor is maxon megy a proci. Szerintetek mi lehet a gond ?
-
daredar562
tag
Sziasztok, esetleg valaki használ ilyen lapot ? ASROCK AB350M Pro4
Tapasztalatok vagy vélemény esetleg hogy megéri e erre építeni ?
Ryzen 3 1300x-et szánok bele és G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZB memóriát, support listárol kinézve, egy GTX 1050 et hajtana majd a vas. -
Televan74
nagyúr
MSI X370 Gaming Pro laphoz kint a 4.5 bios.Végre elértem a Hynix M-die - os memóriámmal a 3066Mhz -et. Eddig csak 2933Mhz -en bootolt be.3200Mhz továbbra sem megy.
Most jön az időzítés, proci oc,majd a játékteszt,lehet korai az öröm mert elhasal majd a rendszer.
-
CSB29
aktív tag
Letöltöm pendrivera az MSI honlapjáról a legfrissebb biost, bedugom, reboot és a biosban találok olyan opciót h bios frissítés pendriveról? Végigmegy, mindent leokézok, megvárom, hogy bejusson a windózba, aztán megint játszadozhatok az új OC beállításokkal? Majd várom a csodát, hogy megint 3200mhz-en hasítsanak a ramok? Ennyi lenne?
-
R3laX
addikt
Hm, nem tudom, esetleg egy windows frissítés is betehet neki. Én felraknám a legújabb biost a laphoz, ha meg mindenképp szeretném 3200-on járatni, akkor adnék neki még egy kis plusz feszt. Ha atomstabil lenne mondjuk már 1.37v-on, vagy 1.38-on, akkor az még semmit nem árthat. Tényleg, még a VSoc-ra ránézhetnél. Először csak a Vsoc feszültséget próbáld meg 1.1v-ra állítani, ez megoldhatja az instabilitást. Nekem automatán is 1.1-en megy, illetve másnak is bevált már. Egyébként az már tényleg nagy szerencse, h egy ideig vitte stabilan a 3200-at is
. Fura, mert ezekről a borda nélküli ramokról ált csak jót lehet olvasni/hallani.
-
CSB29
aktív tag
Közben sikerült egy stabil beállítást találnom: 2933mhz@1,36 V (16-16-16-38), ennél gyorsabbat már nem szeret akármilyen beállítással próbálkoztam.
A régi windows gond nélkül felállt és stresszelhető is volt 3200mhz-en (16-16-16-38). Prime 95 + játékok.Ezt nem értem, hogy lehet, hogy csak ssd-t cseréltem, meg újratelepítettem a az os-t, mégis 266mhzzel lassabbra tudom csak állítani a ramot...a bios is ugyanaz a verzió.
Valami megoldás? Vagy nyugodjak bele? Nyilván ez is egy ilyen first world problem, de akkor is idegesít.
Köszi.szerk: voltage~1,36V
-
CSB29
aktív tag
Aha köszi, megpróbálom. Előző windows alatt 1.35 volt xmp ramra ragasztott matrica alapján állítottam be a késleltetéseket, úgy stabilan vitte 3200 mhzen.. Elég fura, de kipróbálom majd és írok. Most direkt hagytam neki az alapot, hátha rosszabbul járok.
3000mhzre volt csak minősítve a ram, vertem is a mellem, hogy viszi 3200-n, most meg szenved. -
R3laX
addikt
Heló!
XMP profilt én benyomnám a helyedben, mivel nem biztos hogy automatán normális időzítéseket ad neki. Aztán manual átraknám a cas latency 15-öt 16-ra, mert a Ryzen nem nagyon szereti a 15-öt. Egyébként lehet lazán visz magasabb frekvenciákat is, sőt lehet menne cl14-en, csak a 15 a necces neki. XMP-t nyomd be mindenképp.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom melyik topikba kéne, itt is próbálkozok.
A gépem: msi x370 sli plus (bios .v34) ryzen 5 1600, gskill aegis 2x8 2133mhz, evga 500bq vadiúj táp. Ram meg proci alap órajelen, semmi xmp meg oc.
A gépem csak a sokadik próbálkozásra bootol. Először kb 5-10 ik alkalommal indul, most már 1-5 ikre. Windowst újraraktam előtte, mert új ssd-m van, de régen is csinálta, majd abbahagyta. Most akkor szerintetek megint várjam a csodát, hogy később helyreálljon? Ez is az AM4 szépsége?
KösziMás MSI x370 sli plus tulaj még itt?
-
süttyő
tag
A meglevoek kozul melyik ajanlhato? Egy r5 1600-as proci lenne benne kis tuningal. A gigabyte-al szemezgetek, az asrock draga, a biostar-nal pedig elriasztott a 4 pin-es cpu tap csatlakozo.
-
süttyő
tag
Sziasztok!
AM4-es mini itx lapot szeretnek vasarolni, de kb 2-3-at talaltam beloluk. Ennyi jelent volna meg? Vagy meg ezutan fognak megjelenni? -
Hardstyler01
tag
válasz
attamero81 #329 üzenetére
Rendben megkérdezem az ismim aki ezzel foglalkozik hogy mit gondol..
-
attamero81
senior tag
válasz
Hardstyler01 #328 üzenetére
A csavarjait levettem ès az AM4-es lyukmèrete alapján gyártattam le egy esztergályossal.Kimarattattam a 4 lyuk mellett a sávját,hogy V60-as beleüljön ès a gyári kiscsavarjait felhasználva fogattam le az új legyártott AM4-es foglalathoz.
Amúgy lègy kreatív.Egy a lènyeg,hogy a proci felülete minèl nagyobb felületen èrintkezzen az adott hűtővel. -
Hardstyler01
tag
válasz
attamero81 #327 üzenetére
De hogy oldottad meg nem máshol vannak a lyukak vagy gyártottál lefogató? hogy kéne ezt megoldani?
-
attamero81
senior tag
válasz
Hardstyler01 #326 üzenetére
Akármit át variálhatsz.Nekem egy 775-ös Asus V60 van a Ryzen-en.
-
Hardstyler01
tag
Szerintetek az Asus Silent Square hűtőmhöz tudok gyártani AM4-es hátlapot vagy teljesen máshol vannak a lyukak mint a jelenlegi AM3+ -os szetten és nem lesz jó lefogatóm? Megvan a többi onteles gyári lefogató ha esetleg azokat át lehetne megbízhatóan variálni
-
attamero81
senior tag
válasz
attamero81 #324 üzenetére
Kövezettek meg amièrt ilyen csúnyát írtam (SP3)
TR4-et akartam!!! Szórri!! -
varmi2
nagyúr
válasz
attamero81 #321 üzenetére
Az x399 teljesen más kategória, és nem kompatibilis az am4el.
-
police25b
csendes tag
Sziasztok! Hülye kérdés de hol tudom megnézni, hogy az általam kiválasztott alaplapba milyen ramot tehetek? Ergo hol találom meg a qvl listát?? Köszi
-
gaborw
tag
Jött új alaplap "AMD Chipset Drivers" 17.30 8/10/2017
-
varmi2
nagyúr
válasz
kriszpontaz #317 üzenetére
Így igaz.
-
bowman3
csendes tag
Asus Strix B350-F Gaming és MSI B350 Gaming Pro Carbon közül szerintetek melyik a jobb vétel?
Kb 2ezer forint van jelenleg köztük (via PCX), felszereltségben kb megegyeznek, kivéve hogy az msi 4+2je duplázva van V_core oldalon 8+2re, a strixé pedig SoC oldalon duplázott 4+2.Vélemények?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hardstyler01 #314 üzenetére
Nos, am4ben nincs északi híd, az mind a cpuba van integrálva, a déli híd ugyan megmaradt, de csak pár apróság van rá bízva. Pár sata port, pár usb port, meg talán némi pcie sáv, de ez nem biztos. Az am4ben maximum 95W cpuk mehetnek. Így a rajtuk lévő borda tökéletesen elég, bármilyen tuninghoz. A full tuning kell, akkor x370 lap kell neked, azokon a borda is nagyobb, normál tuninghoz elég egy jobb b350 lap is.
-
Hardstyler01
tag
Köszönöm ebbe a linkbe már belefutottam, Most egy MSI 970A Pro Carbonom van és egyszerűen annak a hűtése, no meg az északihídé ami annyik annyira forrók hogy hosszabb játék után kifagyok, már lecseréltem a házventiket erősebbre stb..
Aztán ha Gépfejlesztésnél tartok akkor már VRM Liquid hűtést szeretnék!
De akkor ha jól értem ilyen nincs? -
varmi2
nagyúr
válasz
Hardstyler01 #312 üzenetére
Itt a alaplap vrm lista.
A vízhűtésről meg annyit, hogy az alaplapi vrm-nek elég a gyári borda, felesleges a vízhűtés, a többi alkatrésznek meg tudsz rakni vízűtőt. -
Hardstyler01
tag
Tudtok róla vagy szerintetek lesz valaha is alaplap felkészítve vízhűtésre, gondolok itt az inteles alapalapoknál Hybrid Vrm hűtés ami lég és vízhűtőként is használható!
Mert ahogy látom az AMD-s lapok mint ha mostoha gyerekek lennének ebből a szempontból nem nagyon lehet vizezi Amd rendszert csak a CPU-t
Sőt AMD-s lapoknál nem nagyon hirdetik hogy hányfázisokak legalább is az MSI-nél nem nagyon találok róluk leírást
Javítsatok kérlek ha rosszul tudom -
FeRkE
őstag
Szia,
gyere at ide, itt joval nagyobb az elet. A BIOS-ban volt annyi a proci homerseklete vagy Windows alatt? BIOSban altalaban magasabb, ott nem megy a takarekoskodas ha jol tudom.
A memoriat valoszinu BIOSban kell finomhangolnod, elsore probald beallitani az XMP profile-t hogy azt hasznalja, ha nem megy akkor manualisan kell beallitani a RAMnak az 1.35V-ot meg az idoziteseket amit a memo tud 3200MHz-en.
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, a tegnapi napon érkezett meg és állítottam össze (egyelőre csak részben) az új konfigomat, ami az alábbi elemekből áll (Ez úton is köszönet az ajánlásokért a milyen PC-t vegyek téma gazdáinak):
Alaplap: MSI X370 Krait Gaming
Processzor: Ryzen 1700X
Processzor hűtő: Be Quiet! Pure Rock 130TDP
Memória: Patriot Viper Elite DDR4 2x8GB 3200MHz 1.35V
Videókártya: egyelőre GTX460 lesz benne!Mivel késő éjjel sikerült elindítanom nagyjából 0 tapasztalatom van vele, de két dolog feltűnt:
Memória csak 21xxMhz-en pörög és 1,35V-nál kisebb érték volt beállítva a BIOS-ban.
A proci hőmérséklete terhelés nélkül percek alatt 50°C fölött volt. A venti alap beállítása valamikor 53°C körül váltott volna 50%-ra. Ez normális így?Szeretnék tanácsot kérni az optimális beállításokat illetően.
Köszi előre is!
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. A hűtő kompatibilitás nem tiszta nekem egy kicsit. Az egyedi rögzítős megoldás tiszta sor, nem passzol, mert máshol vannak a furatok. De mi a helyzet azokkal, amiket a gyári keretre kell rögzíteni? Egységesen kompatibilisek, vagy alaplap függő a dolog?
-
Sgt. Chris
aktív tag
Hali! Egy Strix B350-F és 1500X kombinációt tervezek beszerezni... A kérdés, hogy van e jobb választás ebben a 35-40k-s alaplap kategóriában? Vagy olcsóbb? Mert azon agyalok, hogy ez a lap és egy box-os cpu e a jobb, vagy másik (olcsóbb) alaplap, oem cpu-val, az elözö verzióhoz mképest megspórolt pénzből meg egy jobb cooler?
-
Robert1987
tag
Köszönöm a segítségeteket!
Egy teljesen alap usb-s billentyűzettel be tudtam lépni a BIOS-ba és elvégezni a szükséges műveleteket.
-
Devas
őstag
válasz
Robert1987 #301 üzenetére
Usb 2.0-ba dugd ha van olyan a lapon. Ne az USB 3.0-ba.
-
bob011
aktív tag
válasz
Robert1987 #301 üzenetére
Másik usb-s billentyűzet vagy egér. Próbáld úgy, hogy csak billentyűzet és egér meg monitor van rajta, aztán csak billentyűzet.
Ki kell szűrni, hogy hol a hiba. -
Robert1987
tag
Üdvözlök mindenkit!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy egy Asus rog strix B350-F Gaming alaplappal rendelkező gépre telepíteném a windowst, de a BIOS-ba sem tudok belépni, mert egyszerűen nem reagál a Logitech G510-es billentyűzetemre... A bill. világít, de egyik gombbal sem tudok belépni a BIOS-ba, a ctrl+alt+del-re sem reagál.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni, ugyan is PS/2-es port nincs az alaplapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest