- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni! MSI B 550 Tomahawk 3500X proci, egyik nap stabilan működik, másik nap különböző összeomlásokat csinál. Már tuning sincs, mert ha csak finomhangolási beállításokat végzek(proci alulfeszelés, memória feszültség) stabilitás teszteken eldobja magát. De tegnap már 3. pár memóriával clear cmos után is egyik indítás után rendben működik, újraindítás hután megint elhasal.
Másik proci és másik alaplap nélkül ki lehet valahogy logikázni melyik alkatrész lehet a ludas?
Bios legfrisseb, proci újrapasztázva, nem melegszik túl, 3 pár különböző memóriával jelentkezik. -
belaazallat
addikt
válasz
7Heads Drago #2302 üzenetére
"De van olyan, hogy 3. alkalommal már kiírja hogy felkészülés a javításra, de ott sem történik "
Sok ki kapcsolgatástól meghülyült a win.
-
belaazallat
addikt
válasz
papirzsepi93 #2299 üzenetére
Szia!
Először ellenőrizd le az ssd állapotát hd sentinel programmal.
Utána egy clear cmos, bios reset, állíts be mindent újra a lap biosában. Utána csinálj egy új win telepítést.
A sok ki be kapcsolgatás nem tesz jót sem a hardvernek, sem a softvernek. Nekem is MSI lapom van egy B550 Tomahawk, de ilyen hisztis egy lapot nem igen láttam. Nekem takarítás után szokott hisztizni, nem hajlandó elindulni, csak sokadik próbálkozásra. Utána rendben működik. -
belaazallat
addikt
válasz
NdrewSunix #2171 üzenetére
Üdv!
Biztos, hogy leállítod a géped, nem lehet, hogy csak alvó állapotba kerül? -
belaazallat
addikt
Üdv!
Ha nem engedi fel a rávaló biost, akkor lehet nem marad más, mint kivenni a bios chipet és valakivel átíratni. Apróhirdetések között szoktam látni ilyen hirdetést.
Bár emlékeim szerint volt valami parancs bios frissítésnél, amivel rá lehetett erőltetn a nem kompatibilis biosokat, de ez nem uefi biosnál volt, és nem vagyok biztos, hogy jól emlékszem.Szerk: pl őt [link] ő meg tudja mondani, mit lehet tenni ez ügyben.
-
belaazallat
addikt
Átolvasva a manuált, van benne hőmérséklet kontrol,
"Temperature Warning
Sets the warning threshold for temperature. When temperature exceeds the threshold, BIOS will emit warning sound. Options are: Disabled (default), 60C/140F, 70C/158F, 80C/176F, 90C/194F."Szóval tessék tanulmányozni azt a fránya manuált, minden benne van!
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Milyen házba van beépítve? Hogy jelentkezik a probléma, pontosan? Mit csinál? Játszik, konvertál? Ír ki valamit a gép?
Ha diszkrét VGA előtt is túlmelegedett, akkor ha belefűt egy, akkor pláne túl melegedhet. Elég gyenge a gyári hűtő, nincs valami erősebb? Sokkal gyengébb processzoron stressz teszt alatt 100 fokig ment fel a hőfok nálam azzal a hűtővel, szóvas sanszos, hogy kevés tényleg..
-
belaazallat
addikt
válasz
Vibalazs #1845 üzenetére
Szia!
Amennyiben a lapod Gigabyte GA-A320M-S2H rev.1, F55-ös biosra van szükséged, töltsd le újra és updateld a lapod, majd, biztos ami biztos nyomj egy clear cmos-t és úgy próbáld meg az 5500-as procit, ha így sem működik, akkor valószínűleg lapcsere.
Azért olyan alacsony a feszültsége a procinak, mert bekapcsolt az energiagazdálkodási funkció, visszavette az órajelet és a feszültséget. Nem emiatt nem megy a a lapodban. -
belaazallat
addikt
Nem is mondtam egy szóval sem, hogy bontsa fel. Rengeteg teszt van róla, különböző fórumok, ahol utána lehet nézni. Bolti eladóként én nem mondok olyat, amit nem tudok biztosan, nem néztem utána. Valamint nem hiszem el, hogy nem raknak ott össze gépet alkatrészekből. Gépösszeszerelésnél tapasztalat, hogy bios verziónként változhat a processzor támogatás, nem csak a mostani helyzetre gondolva, hanem a régebbi architektúráknál is sokszor volt ilyen, nem hiszem, hogy nem futottak még bele ilyenbe, ha mégsem, akkor mint korábban írtam, hiányzik a tapasztalat, tehát még jobban utána kéne néznie az eladónak. Főleg a mai világban, ahol bármikor tudunk netről rendelni, akkor pont az ilyen kis apróságokkal tudja az eladó megtartani a bolt vevőkörét.
Mint végzet bolti eladó és mint informatikában dolgozó személy mondom ezeket.
-
belaazallat
addikt
Én annyira nem, mert így MSI 550 Tomahawk tulajként átverve érzem magam. Mikor januárba kellett vennem új konfigot alaplapból mindenképp újat(550-est) akartam, gondoltam majd procit később cserélem. Mivel állítólag nem mennek ebben a lapban nem mnnek a 2-es szériás Ryzenek, kénytelen voltam nagyon drágán venni egy 3500X-es procit, mivel csak az volt akkor. Ha tudom hogy működik a korábbival, olcsóbban vettem volna többszálas procit.
Számomra eléggé frusztráló.
Szek: a fentiek ellenére örülök, hogy a fórumtársnak megoldódott a problémája!
-
belaazallat
addikt
Üdv!
550-es lapokhoz is van VRM táblázat? Ha igen hol? Ha nincs, akkor honnan lehet megtudni, egy adott 550-es lap elég jó-e? [link] Ez lenne a kiszemelt áldozat. Ha ez nem jó, atx méretben tudnátok ajánlani valamit, hasonló árban? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!