Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrTwister

őstag

válasz Landon #6192 üzenetére

Én ha emlékeztek akkor rengeteget szívtam a B2-es UD4-emmel és az 1600-as Vengeance ramokkal. Most a kis Kingmaxokkal(igaz csak 4 Giga) duál chanelben gyönyörűen megy a gép lassan egy szűk hete! Ki érti ezt? :Y Eltűnt mindenféle nem indulok csak 1 db rammal, checksum error, 100-adjára is visszarakom az F2-es BIOS-t a backup biosból, stb. Egyetlen kínom, hogy ha F12-t nyomok neki akkor néha kikapcsol(BIOS bug lehet?)ill. ALT+F12-re ugyanezt csinálja. Miért? Passz. Nem is érdekel!
    Abban kérném a segítségeteket, hogy ha garban sikerül cseréltetni egyik lehetőségként a ramokat akkor mire cseréltessem!? Próbáljam meg az 1866-os CL9-es Vengeancékat, esetleg G-Skill Ripjaw? Esetleg Kingston HyperX bár ezt azért nem szeretném mert 1.65V-osak! G-Skill Ripjaw-ból melyik az a típus ami tutira megy a Gigabyte lapokkal? Nem akarok megint inkompatibilitásba futni! Más márkás típus is jöhet ami itthon beszerezhető!
    Másik lehetőségként előttem áll a B2-es lapom miatt az "ingyenes" lapcsere! Ebben az esetben kapnék ugye egy B3-as UD4-es Gigabyteot. Ehhez N.A.S. kollega szerint van már F3-as bios(hivatalos oldalon nem találom gondolom béta). Elképzelhető, hogy ezzel már szépen muzsikálnának a meglévő 1600-as Vengeance ramjaim? 1.1-es revision vs. 1.0-ás revision, B2-es déli híd vs. B3-as déli híd, más BIOS. Lehet ez is elég a barátságukhoz? :D Esetleg váltsak Asusra(P8P67 EVO)? Bár Landon szerint külföldön erre is sok a panasz ha Vengeancéval házasítjuk bár ennek ellentmond a helyi szervizes véleménye aki "bevizsgálta" a ramjaim és beletette egy Giga lapba: be se kapcsolt vele a gép, átrakta egy Asus lapba vígan muzsikált vele! Végső lehetőségként esetleg egy Asrock Fatality szintén Landon kolléga ajánlására? Megnéztem a kicsikét és tényleg csodaszép, amit nem látni a "külcsíntől" az a tuningos kollégák tapasztalata és a gyári alkatrészek minősége! BIOS fejlesztés hát hmmm. UEFI-ben egérlagot javítottak vagy mi meg lecserélték a boot képernyőt 3-4 BIOS kiadás óta. Szép, grat Asrock mérnökök. :C
    Ti melyik lehetőséget választanátok a helyemben?Kérlek segítsetek dönteni, mert zsong a fejem a dologtól! :O Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés