Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz MrTwister #5097 üzenetére
Kizártnak tartom a ram inkombatibilitást. Nálam UD3-ban kiválóan megy a Vengeance.
Viszont mivel korábban nekem sem volt Giga lapom, kezdetben én is sokat szívtam, mire be tudtam állítani, s akár alapon beüzemelni. Pl. engem is szivatott ez a Dual Bios cucc, mindig visszaállt az F6 az eredeti F3-ra. Ugyanígy, ahogy nálad. Nyugi, fogadd meg az itteniek tanácsát, backupold a biost, ahogy írták, s szépen lépésről lépésre haladj. -
MrTwister
őstag
Semennyire alapon megy gyári hűtővel, mert mióta megvan ilyen instabil, tuningra gyári hűtővel nem is merek vetemedni . Illetve bocsánat kezdetben 1 db Kingmax 4GB-os modul árválkodott a lapban, addig ha jól emlékszem semmi gond nem volt, amióta benne van a 2*4GB Vengeance RAM azóta vacakol.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Aida64 szerint: VTT: 1.056V DIMM: 1.536V, ez akkor 0,48V ugye. Akkor ez nem lehet gond vagy igen? A Corsair Vengeance kifejezetten SB-hez lett kifejlesztve. Ezekeszerint még sem kompatibilis a Giga alaplapommal. Megpróbálok feszt adni a RAM-nak 1.6V-ot a VTT-nek meg 1.1-et hátha az segít! Vagy adjak nekik többet!? Ti mit javasoltok?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Savanya
addikt
Nekem idle 85W full 240w Zalman mfc2 -vel mérve / asus p7p68 , i7 2600 , 2x2gb geil evo 1866-on , hd6870 , 3db hdd , 1odd , 5db venti / .
Jeni : Hyper 212+ jó hűtő ,de pici polirral már majdnem tökéletes . Az én 212+ -om pl. nem a hőcsövekre feküdt előtte fel hanem az alu részekre .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Kami11
őstag
B3 szériás Asrock lapok elérhetők!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
fsb1000
nagyúr
Gondolom azonos beállításokkal és ua. teszt szoftverrel terhelve ugyanannyit fogyaszt.
A tápok és a fogyimérők akár 10-15% mérési hibát vihetnek be a mérésbe.A CPU-nál lényegesen nagyobb fogyasztó egy diszkrét VGA, szóval elég, ha egy konfig ebben különbözik, máris nem lesz összehasonlítható a mérések eredménye.
-
Winne
nagyúr
válasz MrTwister #5090 üzenetére
Nekem ugyanezeket produkálta kb, csak nekem a bios úgy fagyott be, miután sikerült bejutnom, hogy nem pörgött, csak kifagyott a gép és se előre se hátra. Én először F6-ra frissítettem, utána onnan F4e-re, ha jól emlékszem és azóta nem volt semmi gondom, nem is bántottam tovább. Alvó funkciót sosem használok, szal azt a részét passzolom. Próbáld kikapcsolgatni inkább szvsz.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
N_A_S
veterán
válasz MrTwister #5090 üzenetére
Sleep mód-ot kapcsold ki, ha a Windows van az SSD.
A BIOS flash után Boot-olás közbe nyomogasd a Ctrl+F8, hogy a Backup BIOS-t is átírja az újra.
Én SATA2-t használok, te is használhatod azt, nem kell félni, mostmár ezt a pár hetet kibáírják.
Ezek a hibák amiket felsoroltál teljesen normálisak amúgy, nem kell megijedni. Nem kell ész nélkül nyomni a lefelé gombot és akkor nem "fagy le" (akkor se fagy le, csak várni kell egy jó 10-15mp-et).
Ha kifagy a BIOS akkor valami gáz van, szerintem első körben az lehet a gond hogy a VTT, és a VRAM közötti difi nagyobb mint 0.5V
szerk:
bártran frissíts mindig a legfrissebb Beta-ra. Rakd fel a legfrissebb @BIOS-t, és akkor nem lesz probléma. Azt hiszem van már attól frissebb amit a CD-hez adtak[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
MrTwister
őstag
Winne, N.A.S.: Nektek Giga UD3-atok van nekem igaz UD4, de hátha tudtok segíteni!
B2-es lapom van gondolom nektek is. A hibás sata2-es portokat nem használom csak a Sata3-ast! A következő a gondom a lapom totál megkergült, első perctől nagyon furán viselkedik? gyárilag F2-es BIOS-sal érkezett és ezt nem is tudom neki véglegesen a legfrisebb F7-esre frissíteni!!! Miért is!? @Bios után checksum error-ra hivatkozva visszarakja az eredeti F2-est(honnan a fran*ból szedi nem tudom ), ha a QFlash akkor Bad Bios image és nem hajlandó frissíteni, egyedül pendriveos DOS-os boot után a FLASHSPI-vel tudok F7-re frissíteni, ha a /Z titkos kapcsolót használom(/-z nélkül ő sem ismeri fel a flash chippet), de 2.-3. hideg reset vagy kikapcsolás után jön a bolond checksum error és visszaírja az F2-t! Tegnap este felraktam flashspi-vel a béta F8I BIOS-t, gép ment vele szépen, aztán lefekvéskor "alvó állapotba" raktam Windows 7-et ahogy mindig szoktam. Reggel már nem indult! Se csippanás semmi csak pörögtek a ventik, a monitor sötét maradt! Reset jumpert felraktam a CMOS-ra aztán 1 perc után leszedtem és azóta megy a gép, de kikapcsolni nem merem! Ha egyszer megy akkor atomstabil1-2 napig is! Ja azt nem is mondtam, hogy néha BIOS befagy mintha beragadna egy billentyű csak pörögnek az opciók le-fel, volt, hogy egyszer csontra belefagyott valamelyik képernyőbe! Tuning egyelőre nincs természetesen amíg defaulton is instabil a BIOS? Ha valami opciót megváltoztatok a BIOS-ban van, hogy 4-5-ször leáll a gép bootnál mire nagy nehezen beindul! Minek a hibája lehet ez? Alaplap kuka vagy mi van?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
AirBooms
addikt
Az a jó, ha legalább egy kicsit nagyobb a hűtőd hőátadó felülete, mert ha kisebb lenne, akkor a procikupak nem tudná maximálisan átadni a keletkező hőmennyiséget. De ez nem baj. Olyan mértékben nem nagyobb, hogy azt a lapod ne viselné el. Bár vannak olyan brutális méretű, súlyú hűtők, hogy ilyenkor egyes gyártók ajánlanak a lap hátoldalára egy merevítő lemezt is felszerelni, ezt nevezzük blackplate-nek. A te hűtős szerintem közel sem ez a kategória.
-
Cybertrone
veterán
válasz -=Flatline=- #5076 üzenetére
Faszikám... olvassál és mindent megtudsz... Nemsokat veszít a közösség ha továbbra is csak vásrolni jársz majd fel! Most még elnézzük neked, felvilágosítottunk, de ha továbbra is nyomatod a hülyeséget, és 5 perc alatt 4 HSZ-t írsz megkeres majd egy modi, és elmagyarázza mit és hogyan kell... További jó fórumozást... Off vége!
mekex:
Nem olyan nagy az a hűtő hogy meghajlítsa szvsz, de gondolom van hozzá egy filléres blackplate (hátlapi merevítő) ami pont ezt akadájozza meg![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
mekex
tag
válasz AirBooms #5080 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még lenne egy láma kérdésem:
Úgy látom, hogy a Cooler Master Hyper 212 Plus- nek az a része, mely rákerül a proceszorra nagyobb mint maga az i7 2600k processzor kupakjának a területe. Ez nem okoz próblémát?
(Valószinűleg nagyobb processzorokra volt tervezve ez a hütő, de a Sandy Bridgekhez is ajánlják.)
Ez a hütő nem görbíti majd el az alaplapot? Hogyan lehetne ezt megakadályozni?
-
AirBooms
addikt
Nem igazán áll fenn ez a veszély, mert manapság már nem közvetlenül a (fizikailag) érzékeny procimagra kell felraknod, ráillesztened a hűtőt, hanem egy "kupakra", ami alatt található a mag, illetve magok. Tehát védve vannak efféle fizikai behatásoktól. Mondhatni, ha akarnál, se tudnál ilyen módon kárt tenni a prociban.
-
mekex
tag
Engemet az érdekelne, hogy az említett proci lesarkazás veszély fennáll a Sandy Bridge prociknál is?
Egy Cooler Master Hyper 212 Plus -t akarok felszerelni egy i7 2600K procira.Kezdő is felszerelheti vagy inkább bizzam egy profira a szerelést?
-
SipiBcs
őstag
válasz -=Flatline=- #5076 üzenetére
Anélkül, hogy személyeskednék és bármilyen szinten is sértésnek vennéd:
Ha belépsz egy ajtón ahol még nem jártál, akkor gondolom a helyi szokásokat (pl ne dohányozz a szobában) illik betartani. Vannak olyan szokások amelyek lehet, hogy Neked nem tetszenek, de mégis be tartod... lévén nem a Te lakásod...
Amennyiben egy közösségi házba indulsz, akkor annak is van házirendje. Itt is van és pont oda tartozik a hozzászólások szerkesztése. Figyelmeztetés után már moderációra számíthatsz, temp bann ill. bann formájában.
Nem kell mindjárt a másik torkának ugrani vagy éppen lehurrogni azonnal. Nem véletlenül javasolták neked a rutinos kollégák, hogy mit és hogyan.... Ráadásul először normális stílusban. Ha visszaszólsz bicskanyitogató stílusban, akkor ne csodálkozz, hogy elküldenek a picsába.
Ami a tuningot illeti: mindenki elhiszi neked, hogy rutinos vagy és a zsebedben a "szakma". Viszont azt kérlek vedd figyelembe, hogy nem csak zsenik járnak ide és ha egy ügyetlen kiskölök 1,9-et ad a ramoknak meg fogja sütni őket. Mindezt csak azért, mert adott a szavadra...
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
N_A_S
veterán
-
-=Flatline=-
tag
válasz Cybertrone #5071 üzenetére
Mert leszarom a fórumot Vásárolni járok ide.... Továbbá, ha az zavaró, hogy a kommunikáció sorrendjében válaszoltam, nem egy hozzászólásban (lévén míg írtam érkeztek a válaszok), akkor igazán nem tudok mit tenni, sajnálom, hogy megzavartam a lelki békéteket...
Röhej
[ Szerkesztve ]
Calm Sea Doesn't Breed Skilled Sailors
-
XaraX
addikt
Jó kis vita alakult itt ki...
Nincs fogyasztásmérőm, nem nagyon érdekelt soha, mennyit fogyaszt.
Viszont végeztem egy kis tesztet, ami érdekes eredménnyel zárult.
Mindkét esetben 10 kör LinX leállítása után vártam 4 percet.
[link]
[link]
Azon kívül, hogy a szoftveres mérés nem mérés, más magyarázatot nem tudok. -
SipiBcs
őstag
válasz fsb1000 #5073 üzenetére
Ezt most így az első kávém közben kétszer kellett elolvasnom, de még így sem értem. De valami ilyesmiről volt szó fizika órán!
Szerk: eddig olyan szimpatikus volt a topic, ne csesszétek el pls!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Winne
nagyúr
válasz fsb1000 #5070 üzenetére
Én a fogyasztásmérőt direktbe dugtam az elosztó elé, van rajta egy monitor, egy router, egy modem, egy aktív usb hub és 5db külső vinyó is a gépen kívül, de majd szeretnék egy összehasonlító mérést, ha van neked is, vagy nektek is mérőtök. Majd igyekszem csak azokat a cuccokat használni, amit nagyon muszáj és a standby részt levonom, természetesen majd ha összeáll az egész végre az új lappal. Most idle 150W körül megállok így monitorral és két járó külső vinyóval, modemmel routerrel és hubbal.
-
Cybertrone
veterán
válasz -=Flatline=- #5063 üzenetére
Barátom ahelyett hogy lövöd a hozzászólásokat mint részeg vadász a kacsákat, gondolkozz el azon a hozzászólásodon hogy "szerkesztve", és azon hogy vajon miért lehet 5 percig szerkeszteni a mondanivalót... Megláccik hogy 2000+napos a reged, de egy kummát nem írtál még a fórumba!
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
fsb1000
nagyúr
válasz -=Flatline=- #5054 üzenetére
Ha a falba bedugod a powermeter kütyüt, látni fogod, hogy a mhz csökkentéssel éri el a speedstep azt, hogy 213 watt körül fogyaszt a géped, ha nincs load, ha van, akkor meg 328-at, nem pedig azért, mert 0.9re rakja a feszkóját...
Gratulálok!!!!!!!!!
Ehhez nincs mit hozzátenni. -
-
tomic
addikt
Fpo-n a megjelölést hogyan kell értelmezni.?
Mintha lett volna már valamelyik topicban de nem találom. -
AirBooms
addikt
Ugy latszik, ami a Bloomfield topikban Katt777 volt, az itt Flatline. Bar ö legalabb ismerte a szerkesztes gombot...
Asszen nekem ez az nagykepü esztelen ömlenges kicsit sok (10böl 8 hsz Flatline), nem kell nekem idejarni... -
N_A_S
veterán
válasz -=Flatline=- #5061 üzenetére
De értem. Nem tudod hogy kell beállítani hogy visszavegye a feszt tuningolva
-
-=Flatline=-
tag
Nem értesz..Nekem sem megy 4800on, ha nem csinálok semmit Te.. Azt nem értem a proci feszt miért ingadoztatod, mikor az a legrosszabb, ami csak lehet (szvsz). Mivel bekapcsoltad a három energiagazdálkodó statet és nem csak az alap speedstep él (mint nálam), ezért a proci feszt is csökkenti, erről szólt a "vita". Ettől függetlenül a speedstep nyilván kell és megy nálam is, mint nálad. A plusz feszlevételt nem értettem, de most már talán látod, mire gonodltam.
Olvasd el újra. Vagy csak nézd meg a képet.
Azaz totál rosszul fogalmaztam, mert tulajdonképpen a turbo mode a speedstep amire gondolok. Ha nem jön load, nincs teljesítmény. Ezt szabályozni nem tudjuk És az energiagazdálkodási három bios értéked adja hozzá azt, hogy jaaaa, nincs load? Hátjó, akkor a proci feszt is leveszem dottorúr jó?
Hátígy
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz -=Flatline=- #5058 üzenetére
Aha. Jó. -,-
Én magamnak csináltam (én vagyok a doktor úr), szóval itt bukik az egész..
Torrentezés meg filmezés alatt minek menjen 4800-on? Nagyon messze áll a szabályozás a ki-bekapcsolástól.
szerk: Sőt nálam még a vinyok is lekapcsolnak, ha nincsenek használatba
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz -=Flatline=- #5055 üzenetére
Ez vicces hsz.
-
-=Flatline=-
tag
Nem állítottam, ott volt a szerintem. Abból indulok ki, ami folyamatosan eddig az alkatrészekkel történt az évek során. Ha valamit ki-be kapcsolgatsz, sokkal hamarabb megy tönkre, mintha folyamatosan üzemelne. Ez egy elég nagy szvsz, mert sohasem derül ki az ellenkezője, tuning esetén az energiagazdálkodást azért nem szokás szeretni, mert még egy tényező, ami miatt vakarhatja a user a fejét, hogy "debazmeg dottorúr, mérnemmegyez mikor kéne..."
Szóval én ezért nyomtam ki
Egyébként meg: Ha nem csinálsz semmit, amúgy sem melegszik. Tehát, ha nem a fogyasztás miatt csinálod, valóban értelmetlennek tűnik. Kicsit 22es csapdája
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
a szervizesek sem hülyék
ez nem minden esetben igaz.
én cseréltem már kupaktalanított X2 3800+ -t is amire pillantragasztóval visszaraktam a kupakját.ez az egyik
másik: mért sz@patnának? visszaküldik a gyártóhoz és ad egy másikat. ez ennyire egyszerű
ezeket a garival kapcsolatos állításokat is hülyeségnek tartom. nekem még soha nem volt negatív tapasztalatom, pedig az én kezem alatt is megfordult már pár hardware...
-=Flatline=-
viszont alacsonyabb feszültséggel kevésbé melegszik, ez biztos. engem nem érdekel a fogyasztás, nem azért van bekapcsolva, de az hülyeség hogy nem tesz jót a procinak ha visszaveszi az órajelet, és a feszt.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz -=Flatline=- #5055 üzenetére
Szerkesztés gomb?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-=Flatline=-
tag
válasz -=Flatline=- #5054 üzenetére
Szerkesztve
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Ha a falba bedugod a powermeter kütyüt, látni fogod, hogy a mhz csökkentéssel éri el a speedstep azt, hogy 213 watt körül fogyaszt a géped, ha nincs load, ha van, akkor meg 328-at, nem pedig azért, mert 0.9re rakja a feszkóját...
Tehát gyakorlatilag szerintem rosszabb, hogy állandóan felugrasztod a vcoret, mikor megmozdulsz a windowsban valami komolyabbat, minthogy folyamatosan kapja a tutit.
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
válasz AirBooms #5051 üzenetére
Air:
A 286osom óta tuningolok, nem tudom miért nem életszerű. Azt megértem, hogy nem jó dolog olyanokat rávenni a tuningra, akik még egyszer nem raktak arrébb egy jumpert (már nem is fognak), mert baj lehet, de valljuk be, egy efi biossal ma már mindennemű komolyabb kár nélkül lehet elég szép eredményeket elérni.
Jelzem két procim ment tönkre a kb negyvenből, egy 750es tbird, meg egy 600as duron, mert túl hamar raktam fel a hűtőt és lesarkaztam. Inkább erre figyeljenek, meg arra, hogy ne menjenek 1.5 fölé, de aki tuningolni akar, úgyis végigolvas mindent és megkérdez legalább 4-5 forrást, mit csináljon, bár a legjobb úgyis az, ha először fogja a kezét ÉLŐBEN valaki aki már csinálta.
Mindegyik másikat egyébként a mai napig használja valamilyen ismerősöm.
Na most akkor wadafak?
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz AirBooms #5051 üzenetére
Nem is cserélnék. Nem rendeltetés szerű használat. A szervizesek sem hülyék, tisztában vannak vele, hogy az ajánlott feszültségen nem ég szét a cucc, mást beadni nekik (pl. villám), hát, sok sikert hozzá...
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
AirBooms
addikt
válasz -=Flatline=- #5027 üzenetére
Aha, ha szénné ég megy gariba... Életszerű. Az külön kellemes, hogy vársz egy hónapot, amíg kicserélik a procid, de esetleg más is sérült (mondjuk a lap).
Úgy látom, egy nagy szaki érkezett a topikba.
Csak nem értem, hogy miért nem jó az ugyanannyiba kerülő SB-hez tervezett ram.
Részemről mindenki azt csinál, amit akar, de te pillanatok alatt úgy teleszórtad a topikot (a nem minden esetben rossz) tanácsokkal, hogy már most sokan szakértőnek tekintenek. Csak arra kérlek, épp ezért, ne addj olyan tanácsot, amit egy kevésbé tapasztalt user megszívhat!
-
Winne
nagyúr
válasz -=Flatline=- #5048 üzenetére
Nem többet fogyaszt?
-
N_A_S
veterán
válasz -=Flatline=- #5029 üzenetére
-
danigaga
csendes tag
válasz -=Flatline=- #5041 üzenetére
Koszonom.
-
XaraX
addikt
válasz -=Flatline=- #5034 üzenetére
Ha nagyon várnám, nem 6850-el nyomnám most sem.
Nem célom a rekorddöntögetés. -
Воланд
titán
válasz -=Flatline=- #5024 üzenetére
Az tök jó, hogy te annyin próbálgattad, de tényleg ne jelents ki ilyeneket, hogy mehet nyugodtan 1,7-en meg 1,9-en. Valaki kifog egy gyengébben sikerült procit aztán el is búcsúzhat tőle ennyi fesztől. Hosszútávon nem tesz jót neki, szvsz az Intelnél nem hülyék dolgoznak (a chipset probléma ellenére sem).
-
danigaga
csendes tag
Még egy kérdés Flatline!
Érdemes valami rendes hűtőt venni a procira? amennyiben igen tudnál egyet ajánlani?
-
danigaga
csendes tag
válasz -=Flatline=- #5036 üzenetére
-
danigaga
csendes tag
válasz -=Flatline=- #5032 üzenetére
Sima intel gyári hütő.
Akkor megnyugodtam koszonom.
Édemes bekapcsolni az X.M.P-t, es 1600 ra allitani a biosban a ramokat? A ramom tamogatja az XMP-t es 1600-os.
-
CHIPman
nagyúr
Van itt aktív i3 tulaj?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
danigaga
csendes tag
Sziasztok!
Normális ha az 2600k-s proci jatek alatt 60-67 fokos?
Teljesen alap bios beallitasok, még friss a kicsike.
Az asus suit sír, hogy vigyázat.Szerintetek?
Valaszotokat elore koszi.
-
XaraX
addikt
válasz HaZsolt #5000 üzenetére
48x tökéletesen, a vantage képen lévő beállításra nem eresztettem rá LinXet, kb egy óra NFS HP ment gond nélkül.
LinX alatt elég meleg lenne szvsz.
(#5001) fsb1000
Nekem a ram feszt kellett levinnem, ha megnézed, egészen 1, 515-ig, úgy lett stabil.
(#5002) kop8
Nem lett válaogatva, véletlenszerűen került hozzán is.
Alapból csak kölcsönprocinak indult.
(#5013) rhonin
Fagyás anno az 1.1 biossal nekem is volt emlékeim szerint, azóta megszünt.
Az elfelejtett beállítást nem tapasztaltam, biost érdemes frissíteni, nem nagy dolog, 1 perc.
(#5016) tomic
L046B079T, többünknek van itt ilyen FPO, úgy rémlik.
(#5018) N_A_S
(#5025)-=Flatline=-
Nem Asus lapról érdeklődött, nincs 1203 bios.
1,9-et nem kellene erőltetni, de mindenki a saját cuccával úgy bánik, ahogy akar.
Csak másnak ne nagyon tanácsold.[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Dehogy alap, a kép maradék részén látszik, hogy magasabb a fesz. Linkelnem kellett volna. Ez egy sima 1.5v 1600ram 9 9 9 27 állapot. Sajnos stabilság nincs, mármint játékosoknak elég stabil lenne, de sajnos renderelgetni kell majd, ahhoz meg jobb primeban mérni.
Nem túl szerencsés a chip szerintem, de majd talán lesz jobb.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
-
-=Flatline=-
tag
válasz AirBooms #5026 üzenetére
Annyit mondtam csak, hogy nem kell megijedni tőle, ez olyna, mint az állandó 1.38 max hurrogás. Ha kell a 48, 50, neadjisten 52 szorzó, úgyis betolja majd, aki akarja a magasabb feszt.
Meddig kell működnie? maximum másfél évig, utána úgyis már rég a következőt taposod. Plusz egy évig amúgy is fedve vagy a gari miatt, ha meg addig ment, utána is fog. Sőt, most jut eszembe, aquás, 3 év garos.
1.5ön szerintem a 20 éves élettartamából lemegy 8 évre. Aztamindenit, degáz
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz -=Flatline=- #5024 üzenetére
Menjen nálad a ram nyugodtan 1,9 V-on, csak szerintem ne tanácsold másnak. Ha memvezérlőd szénné ég, attól nem kell másnak is ezt elszenvednie.
Igen, vannak kifejezetten 1,5 V-os ramok.
-
-=Flatline=-
tag
válasz -=Flatline=- #5023 üzenetére
A memória feszültséggel nem kell aggodalmaskodni, 1.7el is simán elmegy minden, sőt, direkt próbáltam nagyon régi 2.1-es ramokkal is, ugyanaz az overclock 1.55ön és 1.9en is...
-
-=Flatline=-
tag
1.44 4800 a vége egy sr00c maláj d2-esnek.
1.5 körül megy az 5.2 is, de nem prime stabil, csak ilyen lolbenchmarkok futnak le, mint cinebench, meg 3dmarkok, stb. Bocs a fos screenshotért, nyilván nem 1600
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Ezt olvastam én is, hogy hivatalosan ennyi a max, amire még vállalják a garanciát, hogy nem hullik el semmi. Van erre egy hivatalos közlemény valahol? Ha valami Intel oldalon látom, akkor belövöm annyira, és megnézem mennyit megy ezen a feszen maximálisan és békénhagyom.
-
Воланд
titán
Nem, a processzorban lévő memóriavezérlő ennyit szeret.
Megy az 1,65V-os memória is, csak az Intel max 1,575V-ban jelölte meg a memóriáknak adható feszültséget.[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
De miért van az hogy csak 1,65 Volt alatt megy a memória ennél a procinál??
Vagy az alaplap a ludas?
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
rhonin
senior tag
válasz medvezsolt #5012 üzenetére
Nem fogod megbánni az biztos...
Az extreme4 tulajokhoz lenne egy kérdésem. Nálatok nem fordult elő, hogy beállítottátok a biosban mondjuk a procit 4ghzre és pár ujraindítás után elfelejtette a beállítást és alapon ment a következő win betöltésnél. Igaz ami igaz most egy ideje nem csinálja. No meg túlhajtásnál megfagy biosban bár ezt jelezték többen is a fórumban és bios frissítésre javult ez a hiba. Csak ugye akkor már megvárom a javított lapot, ezen már nem frissítgetek.
-
boogie84
veterán
-
rhonin
senior tag
válasz boogie84 #5008 üzenetére
Ahol kiválasztod, hogy alaplap a bal oldalon ott az lga 1155ös sor jobb szélén van három kis vízszintes vonal. Arra kattints rá és kilistázza az összes abban a kategóriában lévő terméket.
De az extreme4es tényleg nincs már ott.
Ez pedig sb-hez való ram, ha esetleg valaki nem látta volna:
2x2ddr3 2133
Ilyent használok én is csak 1600asat és nagyon jó.
hardver*ernél lehet kapni ha valakit érdekel esetleg. -
boogie84
veterán
válasz medvezsolt #5006 üzenetére
Profilom alatt a polc tartalma van, alatta pedig az akciós termékek. Lehet h mást nézünk?
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Dtomka
veterán
válasz medvezsolt #5004 üzenetére
Szia!
Az akciós termékek alatt megjelenik, de rákattintva a jelenleg nem elérhető....szöveg szerepel:
asrock p67 extreme 4 iponAmúgy mennyibe került?
-
medvezsolt
senior tag
NE a listát nézd!!
ha bevagy jelentkezve, akkor a Profilod alatt felsorolják a legfrissebb termékeket! OTT van még
UPSZ, az extreme 4 tényleg nincs már ott..:S Akkor abból nem volt sok:S..gondolom jön még
[ Szerkesztve ]
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
rhonin
senior tag
Esetleg ha nem vettétek volna észre akkor Ip*n oldalán feltüntek a javitott b3as asrock lapok. És van p67es is...
Lassan küldhetem vissza az enyém is cserére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Ryzen 5 3600
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest