Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Overlocker #4382 üzenetére
93. hely.
Respect."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
chiccoka
csendes tag
válasz Overlocker #4382 üzenetére
Hogy tudod felvinni a bus freq 100 fole.Nekem be sem butol 100,1 sem.??
the PUNISHER
-
fsb1000
nagyúr
gyors kérdésem lenne! (nem Sandy de majdnem mindegy)
Intel CPU-kban Core DUO és C2D óta magonként van dióda a hőmérésklet mérésre?
vagy csak 1 db van benne és a Realtemp valamit kiokoskodik belőle.Ven erre valahol dokumentáció?
-
XaraX
addikt
válasz Overlocker #4386 üzenetére
Megnéztem, a cl8 is túl nagy falat neki már 1.65-ön is.
-
XaraX
addikt
Mihez képest fesz emelés nélkül?
A mostani cpu-m 1.152-öt kap alapon linx alatt.
Az előző emlékeim szerint majdnem 1.2-öt.
A mostani 1.2 körül megy:[link]
A másiknak 4200-hoz már ennyi kellett:[link]
Szóval tényleg nem lehet így megmondani, mennyit megy emelés nélkül, főleg, hogy a nem emelt fesz is változó .
Over
, megnézem azt is. -
natë
nagyúr
Kb. milyen órajelen futtatható stabilan feszültség emelés nélkül a 2500k?
-
Overlocker
veterán
check this out 2265-2270..
-
félisten
válasz Overlocker #4380 üzenetére
"mert a ramokat ugyanúgy tudom 2270 CL6-ba is járatni akár..."
Ehh...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Overlocker
veterán
válasz rankesz #4377 üzenetére
Régebbi platformnál, clarkdale, bloomfield így volt, vagyis ha ettől nagyobb a különbséged, akkor valószínűleg sikertelen az overclock.. illetve instabilitás.. Én erről Sandy-nél nem hallottam..
Na most én azt vettem észre hogy 1,1v-es vtt felett gyengül a proci stablitása, és alapon 1.05 v mellett stabilabb volt,így azóta így használom, mert a ramokat ugyanúgy tudom 2270 CL6-ba is járatni akár...
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz Overlocker #4376 üzenetére
Done. Auton 11-11-11-27re rakja a ramokat 1600on
Amit Rankesz írt az engem is érdeklne. -
rankesz
veterán
válasz Overlocker #4376 üzenetére
Valaki azt írta, hogy a VTT és a ramfesz között ne legyen több mint 0.5v... most akkor 0.05-és 1.6-al mehet 7/24-ben?
-
Overlocker
veterán
válasz Erdei88 #4374 üzenetére
VTT-t vedd vissza 1,05-re, ramoknak nyugodtan adhatsz 1,6v-t.. Nem tudom ezeken az új 1,5v-re hivatalosított ramokon milyen chippek vannak átlagban, de én még P55-khöz használt ramokat használok kb 3 hónapja, 1,65v-n, igaz nem ment folyamatosan a gép, de semmilyen degradációt nem tapasztalok..
-
Erdei88
veterán
válasz rankesz #4372 üzenetére
Legújabb F7es van fent. Itt még vannak beta bioszok, de semmit nem írnak róluk. Illetve olvastam, hogy valakinél 4,5Ghz felett nem bootol.
Direkt megnéztem, 1333ról átállítom 1600ra, és nem indul. Bár lehet hogy több fesz kellene neki, de nem szívesen adok 1,6V-nál többet. VTT-nek is 1,16ot adok
-
-
nicu71
addikt
hála a jó Istennek,eddig 3 lapom volt életemben,mindegyik Asus,és én még ezt a sípolást eggyiknél sem tapasztaltam,lehet szerencsém volt!A mostani sandys cserére vár,remélem az se fog nekem majd ilyeneket csinálni...
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Winne
nagyúr
Kérdés: ha valaki feltette a lejjebb linkelt új Gigabyte biost, akkor nézzen már rá legyen kedves, hogy az energiatakarékos mód megy-e. Nekem nem, pedig auto-ról áttettem enabledre is, de így sem...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
SipiBcs
őstag
válasz Erdei88 #4359 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 9-10-10-27. De mérget nem vennék ár!
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
jeni
félisten
Gondolom ez azért van,mert az Intel arra az időszakra vállal csere alkatrészt,és ebben a gyártók nem akarnak anyagiakban ráfizetni. Vagyis az Intel június 30-ig vállalja a költségek kifizetését,magyarul a kártérítések megfizetését az alaplap gyártók felé.
Ha a felhasználó az ASRock alaplapot 2011 januárjában vásárolta egy olyan régióban, ahol egy (1) évre szóló garancia biztosított, és a hibás alaplapot 2011. április 15-én adja le, a garancia lejárati dátuma 2013. április 15-ig lesz meghosszabbítva. Ha a felhasználó az ASRock alaplapot 2011 januárjában vásárolta meg egy olyan régióban, ahol két (2) évre szóló garancia biztosított, a garancia lejárati dátuma 2014. április 15-ig lesz meghosszabbítva.
A vásárlók bizalmának visszanyerése érdekében az ASRock egy évre szóló ingyenes garancia-meghosszabbítást kínál a cserétől számítva, ha a cserére 2011. június 30. előtt kerül sor.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Erről a corsairrol van valakinek tapasztalata? [link]
-
Fore
tag
válasz SipiBcs #4347 üzenetére
Ez egy jó kérdés, elvileg az enyém XMP-s, a tied Blue verzió. Azért kérdezősködök itt a feszekről, mert erőteljesen elgondolkodtam egy mem. cserén. Sajnos még nem tudtam letesztelni őket az alapok hiánya miatt, így 2db KHX1600C9D3K2/4GX kit csücsül a vitrinben - még kibontani sem volt szívem.
(G.skillen F3-12800CL9D-4GBXL gondolkozok én is mint sokan mások) -
fagy53
nagyúr
Ez a mérvadó fordítás, természetesen ha nem cseréltetem ki a visszahívásba szereplő lapomat június végéig, attól még nem veszítem el a garanciát, csak a +1 évet bukom.
-
SipiBcs
őstag
Nekem KHX1600C9AD3B1K2/4G van. Nem tudom az az egy betű eltérés mit jelent, de ezek sem az "ajánlott" ramok csoportjába tartoznak. hibátlanok még és futottak 1830MHz-n is. Jelenleg 1,545- V-al kocognak 1600 MHz-en.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Brekkk
senior tag
-
Brekkk
senior tag
Nem tudom mennyire állja meg a helyét a magyar jogrendben, az ASROCK nyilatkozata, miszerint azok az ASROCK alaplap tulajdonosok, akik június 30-ig nem cseréltetik ki széria hibás P67/H67-es lapjaikat, azoknál a hivatalosan szerződésben vállalt 2-3 éves garanciaidő elvész!! Legalábbis a cégnél így tervezik, a jogászok meg majd elvitáznak rajta, hogy ez mennyire állja meg a helyét, de jelenleg ez olvasható az angol és a magyar nyilatkozatban is, hogy a garanciaidő megszűnik a szériahibás és gariban ki nem cserélt lapokra!!
[ Szerkesztve ]
-
Fore
tag
Szandiban valaki használ KHX1600C9D3K2/4GX ramot? Megosztaná velem tapasztalatait?
-
fsb1000
nagyúr
válasz PH-User #4327 üzenetére
Nem tudom... nem vennék olcsóbbat az ASROCK-nél.
----
Miközben itt okoskodtam, kipbáltam a Dynamic Vcor- t is.
Az automata beállítástól 0,02V-val csökkentettem a VID-eket.Full terhelésnél nyertem 7 fokot és stabil.
Vigyázni kell a fesz emelgetésekkel, mert a fesz változás négyzetével arányosan nő a hötermelés.Tehát 1.28 -> 1.48 esetén kb 33%-val nő a hötermelés, ehhez jön még 33% a lineárisan frekinövelésből (3,3-4,4GHz). és máris elértük a 150W-ot, amit még a nagyobb léghütők épp hogy el tudnak vezetni.
-
N_A_S
veterán
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
boogie84
veterán
válasz medvezsolt #4329 üzenetére
Én azt olvastam h használattól függően de mindenképp tönkre mennek.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
medvezsolt
senior tag
válasz PH-User #4327 üzenetére
Már nem azért de már szállíngóznak a B3mas lapok. 1 max két hét és lesz mindenkinek gépe.
Oké, hogy valószínűleg a "hibás" lap se annyira hibás, mert nem fog elöbb tönkre menni a SATA2es eszköz mint a többi alkatrész... De hát ha már itt vannak a nyakunkon az új lapok, akkor miért nem vársz? Aztán meg szórakozhatsz a cseréltetéssel, gép szétszedéssel? (Feltéve ha kiakarok cserélni az elvileg nem is annyira hibás lapod...)
Én várnék. Ill. konkrétan várok is
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
CHIPman
nagyúr
válasz fsb1000 #4322 üzenetére
Az angolon kezdettől fogva ez van, magyar forrásban meg még a hazai hírek témakörében sem bízok elvből.
boogie84: Mivel a tuning inkább procifüggő, így nem lehet azt állítani, hogy kevesebb fesz kéne hozzá azonos órajelen. A HT miatt mindenképp jobban melegszik.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
XaraX
addikt
-
boogie84
veterán
NH D14 mennyivel hűt jobban mint az U12P SE2?
Én is a 2500K és a 2600K között választok.. Gondolom a 2600K ugyan olyan órajelen mint a 2500K kevesebb hőt termel..
Az is igaz h nem akarom csak 4GHz-ig húzni h biztosan kihajtsa a GTX 570 v 580at.(#4322) fsb1000:
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
fsb1000
nagyúr
válasz PH-User #4319 üzenetére
Ezt mindenki maga döntse el.
Nem rossz a széria... A SATA2 vezérlő meghibásodása illetve degradációja valószinűbb 3 éven belül, mint a többi alkatrészé.
A meghibásodás lehetősége növekszik, ha több eszköz egyszerre és többször van rajta használva.
Gyak melegszik... ( a CPU-k is degradálódnak bizonyos körülmények között)Aki SATA3-on használja a SATA2 eszközöket (pl 2db HDD) annak nem fog meghibásodni, illetve nem nagyobb valószinűséggel mint a lap többi része.
Ha kételyeid vannak akkor várj a B3-ra.
De ebben a topikban mindenkinek "hibás" alaplapja van.
Írta már valaki, hogy nem megy a SATA2? -
PH-User
addikt
válasz CHIPman #4309 üzenetére
Egyértelmű, hogy a javítottat.
Szerintem jövő héten már lesz a boltokban, s akkor tudok mondani neked is árat.
Remélem beválik majd... Most már csak a Mugen 2 felrakása kétséges.Sárpac - Annyi dellám azért nincs, így is épp kijövök.
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
félisten
Csak úgy elméletileg:
Be lehet lőni 5 Ghz fölé egy 2500K-t 24/7-re?/az "úgy olvastam/hallottam/mesélték" nem izgat/
(#4313) Overlocker: Randomra milyen eséllyel jut "jó" proci?
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
fsb1000
nagyúr
válasz CHIPman #4309 üzenetére
Látod.. látod... megint rossz tanácsot adsz.
Aki most vesz Asrock 1155 alaplapot, az júniusig becsérelheti és kap +1 év garanciát.
Amúgy is a SATA3-at használja mindenki a SATA 2 eszközeivel.Én azon izgulok legyen még a régi szériából a köv héten, különben ugrik a +1 év gar, meg a jó ár.
-
XaraX
addikt
-
-
PH-User
addikt
Nos, úgy néz ki, összeállt a trió.
i5-2500K
ASRock P67 Pro3
G.Skill F3-12800CL9D-4GBXLMehet-e?
Egy megerősítést kérnék tőletek!
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
N_A_S
veterán
Akkor csípj le belőle. Ha CPU Feszt "Normal" -ra állítod, akkor a Dynamic VCore-al (DVID) csökkentsd a feszt, és így alulfeszelve is működni fog a feszültség szabályozás.
Ha majd később plusz feszt akarsz adni neki, az is ugyanígy működik. Abban az esetben ha használni akarod az EIST, C1E, C6 -ot érdemes a DVID-el játszani.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
-
N_A_S
veterán
Nincs különösebben. Az energiatakarékos funkciókat lődd be ízlésed szerint. Ha a ramokra akarsz rámenni akkor a tRFC-vel játszhatsz még, hogy azt alacsonyabbra viszed. 1600-on asszem alapból 74-en kell lennie. Nekem 1600-on 64-es tRFC-vel mentek a Blu kitek.
fsb1000:
1.51V idle a fesz , és 1.52V a megszabott maximum intel által => nincs szétfeszelve
VGA, meg mint azt már tegnap leírtam Mark idejéig ment úgy, egyébként 1.087V-on van hajtva 900/4600-on => nincs szétfeszelveA hőmérséklet miatt meg azért nem aggódom, mert egyrészt a GFloppokon látszott hogy még 95 foknál sem volt lassulás, másrészt meg semmilyen alkalmazás nem fog így befűteni, mint a stressz programok, és legalább tudom hogy stabil a rendszer.
Prime-al kapcsolatban meg: pont azt írtam hogy a Blend-re nem fog ráverni, viszont az SmallFTT rá ver a Linx-re, bár i5-nél nem biztos. Szerintem a Linx nem használja annyira ki a 8 szálat mint a Prime
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Nem akarok beleszólni, de ha a CPUz terhelés alatt Vcore 1,488-at mér droppolva, akkor bőven 1,5V felett járhatsz a BIOS beállítással.
A GTX460-ad GPU fesze is csutkára volt húzva.
93 fokon megy a procid terhelésnél, stb, stb -- vagy rosszul hűtőd, vagy szénné van feszelve.
Ez szerintem túl sok, bármi is az oka.MIndenki úgy tesztel vagy járatja a cuccait ahogy jónak látja, de az ilyen értekeket látva 2-3 éve nem veszek használt lapot és procit.
Ennyi.
Tekintsük szubjektív véleménynek.-----
Egyébként meg pont azt írtam, hogy a blend-et használom a Prime-ban mert a RAM-ot tesztelem vele. A CPU-t Linxxel izzasztom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest