- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csataálca
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kolondrum #133 üzenetére
Az más, ha baja van, akkor persze én is frissítek. De ha jól működik akkor nem. Mert kontraproduktív is lehet, mint ahogy volt is már rá példa.
eg ahogy te is írtad.
De pl az NVidiának volt szokása az, hogy minden VGAhoz volt egy "sweetpot" driver, azzal ment a legjobban, ha folyamatosan frissítettél meg csak veszítetted a teljesítményt.
De ugyanúgy tilos volt frissíteni pl a Radeon 9500-ből mókolt Radeon 9700Pronál is.Nekem szerencsére megmaradtak az Athlon XP-k
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Anno ezen mániám miatt volt hajlandó menni az Acer Extensa 5635Z
Ugyanis nem ment maxon a CPU és a BIOS frissítés oldotta meg. Nagyon sokan így használtál. Évek múlva is kerestek a bios miatt, megtáltosodott tőle a gép. De PL az az Abit NF7S-t tilos volt frissíteni a CPU oc miatt.
Mai napig az autó fejegységet mindent frissítek. Anno SSD-nek is kellett mert máskülönben adatvesztés veszélye állt fent. Volt olyan (MSI Z77) hogy a frissítés nem nyert. Át kellett állni a másodlagos BIOS -ra és ebay-ről rendeltem meg ami kell majd tettem bele.
Van egy Hp 2570P laptopom. Vagyis kettő. Az összes BIOS -t látta amit kiadtak rá, a final van rajtuk.
Hirtelen ennyi jut eszembe.Még az autó motorvezérlőjéből is a frisset használom.
Okosotthon eszközöknek is frissítem. Mindennek amiben van.Én eladtam sajnos a Bartont. Ma már bánom, nagyon jó gép volt.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kolondrum #130 üzenetére
"BIOS frissítés a mániám volt" ezt sosem értettem, ami jól működöik azt nem próbáltam meg megjavítani.
" azóta nem volt asztali gépem és azóta sem hiányzik" - ezt erősen furcsállom, mert aki olyan dolgokat csinált mint te, azoknak már életforma és szenvedély az asztali gép, ami igenis hiányzik. Hasonló dolgokat csináltam (meg extreme tuning) és nem is tudnék meglenni asztali gép nélkül."mi a BIOSban tudta a 3200+ -t" - a legtöbb nem csak a Biosban tudta, hanem Windows és játék alatt is. Főleg a korai darabok, egy az egyben visszaminősített 3200+-osok voltak, és mivel freelockosak is, egy sima FSB állítással kész is volt a 3200+
Nekem mai napig akad pár Barton CPU-m
-
-
Régen kupaktalanítottam a CPU-kat, folyékony fém pasztáztan (gallium), vizeztem a procit, 8800 GTx-et Vmodoztam, BIOS frissítés a mániám volt, a Symbian rendszer matatása, lehetne sorolni. A Win98, Me, XP társai hujjaj. Aztán egy napon az aktuális vizes kupak nélküli 3770K-mat betették egy autóba és azóta nem volt asztali gépem és azóta sem hiányzik. Annak az ára egy motorra ment el és azóta is ez a hobbym. Mondjuk ha a gép marad akkor 5 baleset kimarad, de el is aludtam volna pörgés nélkül.
Bent nálunk én vagyok aki megoldja a telefon, app, kütyűs dolgokat. A google kétfaktorosa miegymás csak pár alapszabály betartását igényli és nem fog ki az emberen. Most várom a Oneplus 13-at pl. A költözés úgy zajlik majd, hogy a 11-esen párhuzamosan leszek bejelentkezve, ha baj van a régin ott a fiók, hitelesítés stbU.I.: Én az Abit NF7S korszakban voltam gyerek a 2500+ -os Athlonnal ami a BIOSban tudta a 3200+ -t.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Emlékszem amikor a Win98-at (vagy a ME-t, aminek szerintem én voltam a felhasználói bázis 85%-a
) havonta kellett újratelepíteni
Középiskolás koromban Milleniumot használtam szerintem olyan 1-2 évig biztosan... Tényleg így volt, havonta elsz*rta magát. Kezelhetetlen lett, kék halálozott, na meg akkoriban divatosak voltak a w*rez oldalak is.
Annyi vírus szerintem kevés gépen volt, mint az enyémen. De ebből is kinőttem.
Szerk.: valahogy onnantól lett nálam XP, hogy átjött a szomszéd srác aztán csodálkozott, hogy nálam még miért ez van? Miért nem XP? Nem is hallottam róla... aztán felrakta, utána már ilyesmi gondok nem voltak vele. Xfire és COD2 biztosan XP-ről futott már nálam.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
updog
őstag
Update: a factory reset óta konkrétan sz@r (pl. de nem kizárólag) a Duolingo és a Facebook app. Minden második indításkor csak homokóráznak és egyébként is gyakran hangelnek...
Ami működik, ne akarjátok megjavítani, ahogy az lentebb elhangzott....
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
-
SaGaIn
senior tag
Ez teljesen normális viselkedés a windows azt érzékeli mint ha átraktad volna a winyódat/ssd-det egy másik gépbe ezért eldobja az oem licencet...
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Hieronymus #106 üzenetére
Igen ezek voltak a korai Pentium D-k, amik nagyrésze ment akár 4GHZ-en is. Eleinte biztos hogy az egyébként erős tuningolható egy mag miatt taroltak ezek a processzorok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
forceberg #95 üzenetére
Nekem is a Win 7 volt a kedvencem, 2009 nyarától (istenem de jó időszak volt nekem az az élet minden területén) használtam, egészen 2021 március 10-ig.
Ezzel mai napig a leghosszabb ideig használt operációs rendszerem.
Bezzeg Windows 98, ME, XP időkben 2-3 évig tartott egy rendszerInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
"Lényegében ennyin múlt, hogy nem zártam ki magam az életemből?
"
Igen. Érdemes kicsit odafigyelni, mi történik a világban az ember körül. Nem az a gond, hogy öregszel.Telefonreset előtt pedig ki kell jelentkezni a fiókokról, már csak azért is, mert mást nem fog visszaengedni, ha pl. eladod, ha rajta hagyod, csak azt a fiókot.
Illetve : lehet megadni a Google-n pl. helyreállítási e-mailt.
@freeapro : Ezért is szoktam le a Windowsról
@forceberg : Ha a céges telefont összetöröd, akkor a cégnél akik a telefonos cuccokat managelik, azok ki tudják rúgni a törött telefont az Intune-ból, és visszaállítani a bejelentkezést pl. SMS-re. De ha meghagyták a usernek ezt a jogot, akkor PC-ről is be tudod magadnak.
A Google, Fb., ilyesmi esetében az a gond, hogy nincs support. Így ahol lehet, vagy a saját Nextcloud-ommal hitelesítek, vagy e-mail+jelszó.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
norbx
aktív tag
válasz
Dr. Romano #110 üzenetére
Hát igen de ma már ugye mindent annak hívunk még ha nem is egy a kettő.
Ha valakinek van egy jól működő appja annak az appja fasza -
norbx
aktív tag
Emlékszik valaki a win95-nél a drivespace alkalmazásra?
kevés volt a helyed benyomtad és pár óra alatt sok helyet csinált
-
updog
őstag
válasz
forceberg #99 üzenetére
Az MS Authenticator nálam azt csinálta, hogy bár be kell lépni hozzá MS fiókba indításkor, azt hogy előzőleg mik voltak felvéve (nekem legalábbis) azt nem mentette el a fiókomba. Tehát friss installnál ott volt üresen az MS Auth app, miközben install előtt 4 webhelynek voltak ott az adatai
Ugye a már írt, "törlés előtt készíts backupot" - de miről b+, ha elmondanád tudnám
És onnantól a leírt szitu, hogy újra felvegyem a webmailt az auth appba, ahhoz be kell lépnem a webmail beállításaihoz, ahhoz hogy belépjek, fel kellene lenni véve a webmailnek az auth appban
És - utólag - nem tudok sem offline kódot használni mint a googlenál, sem SMS-t.
A Linkedin is benne volt pl. de ott az a szerencsém hogy belépve maradtam a PC-n így simán elmentem a beállításokba, töröltem és újra felvettem az appot.
Gondolom ha előrelátó vagy, akkor most még be lehet a plusz módszereket is állítani, hogy ha valamelyik módszer kiesne (bár egy telefon megsemmisülésnél/lopásnál aztán nézheted az appot meg az sms-t is
).
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
válasz
Szirtimorc #103 üzenetére
Pentium 4 előtti processzorok tervezték az említett tápokat.
A Pentium 4-t magas fogyasztásra tervezték. A szükséges teljesítmény nem lehetett 5V-ról biztosítani, fűtőszál üzemmódba ment volna át a tápvezeték. Ezért attértek a 12 voltra
A tervek szerint elkezdték felfele csavarni a processzor frekvenciáját. Ez persze határokba ütközött. A működési frekvencia növelésével kb négyzetes arányba nő a fogyasztás. Már nem csak az energia ellátás okozott gondot. Hűteni is kell volna a processzort, de nem volt ötlet KW-os hőtermelés elvezetésére.
Akkor kiszivárgott, hogy az AMD két processzort akar egy lapkára integrálni. Az Intel átállt vészhelyzeti üzemmódba és komolyabb integráció nélkül két processzort ültettek egy tokba. Ez a megoldás nem volt túl hatékony, de tarolt a piacon.
A tápok szempontjából beütött a katasztrófa. Nem csak a ATX szabványú tápok, a kommersz ATX12V tápok is veszélyes kategóriába kerültek. Mivel több processzor mag képes egyidőben növelni az energiafelvételét, a 12V-ot rövid csúcsokban túlterhelték.
Ezzel instabillá vált a tápellátás.
A nagy brand gyártók elkezdtek takarékoskodni. Ha valaminek az alaplapon a 12V-tól eltérő feszültségre volt szüksége, azt saját magának kellett biztosítani. Nem kellett a tápegységbe szinte feleslegesen elektronikát rakni.
Ez a megoldás jön át a pécék teljes világába, döcögősen.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
dabadab
titán
-
freeapro
senior tag
54
Nekem is C16 volt az első számítógépem, majd az első PC-m 286-os AT volt, amit az Sch koliban építettem ott összevásárolgatott alkatrészekből. XT-t soha nem építettem, az egy elavult zsákutca volt.A 8" FDD az nem inkább 5 1/4? Szerintem 8" nem került PC-be.
Trabantot bármikor be tudtam indítani, mert ha kivettem a gyertyákat és a benzintankból a pálcával direkt a hengerbe csepegtettem, majd egyedül belöktem, mindig beindult
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Hieronymus #101 üzenetére
Igen, ezt többször is írtad, de az hogy P2 meg azelőtti gépekben a korai HDD elektronika meghibásodások tekintélyes részében az adott táp előkerült, az bizony nem user error.
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
válasz
Hieronymus #101 üzenetére
Attol meg ha egy tap iger egy teljesitmenyt es a valosag koszonoviszonyban sincs vele, az a tap - es a gyarto - hibaja.
Egyebkent ha jol remlik, talan egy Soltek KT880-as lap volt, Duron 1200-zal, a VGA ATI 8500 - ezt kesobb valtotta egy X1900GT -, 1 HDD, 1 optikai iro, semmi extra.https://www.coreinfinity.tech
-
Mik voltak a gép paraméterei?
Már többször leírtam. Ezek a tápok kizárólag Pentium III és megelőző generációkhoz voltak használhatóak.
Pentium 4 és újabb processzorok esetében nem voltak használhatóak ezek a tápok. Ezekhez már ATX12V 1.0 vagy újabb szabványnak megfelelő tápot kellett használni, az ATX helyett.És arról is volt szó, hogy erről a kereskedők nem tudtak vagy nem akartak tudni. De ez nem a táp hibája.
Ha valaki gázolajat tankol benzin helyett, az sem a gázolaj hibája.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz
Hieronymus #46 üzenetére
Naaa...
Igenis, a Vargane tapok szarok voltak, ahogy a Codegen is. Elobbi ezt-azt magaval vitt, a Codegen meg sosem tudta azt a teljesitmenyt, ami ra volt irva - vagy Te vagy az az erdi szamtechboltos, aki miatt soha tobbet nem mentem be az uzletukbe
Tortenet: kerestem 300 W-os tapot, bementem az ominozus uzletbe, ahol is ajanlottak a Codegent. Rakerdeztem, hogy komolyabb nincs-e, erre a fiatal takony a pult mogul nekiall ordibalni, hogy o nem fog 15 ezerert Chieftec-et tartani. A masik "mester" meg elkezdte nekem magyarazni, hogy nincs semmi baj a Codegennel, csak ne tegyek ra tobb HDD-t, meg DVD-irot, meg eros VGA-t... Amikor megemlitettem, hogy a 300-as Codegen csoda meres szerint sincs pariban a 235-ossel, arra mar nem erkezett valasz - es az ordito barom sem kerdezte meg, hogy akkor rendelek-e Chieftec-et.
Soha tobbet nem tettem be a labam, sot, akirol tudtam, hogy oda akar menni, lebeszeltem rola.
https://www.coreinfinity.tech
-
Hogy van ez az autentikátor xar? Pont ezen gondolkodtam, ha a céges telefont összetöröm, akkor bukom a laptopot is? Ha meg egy új telefonra feltelepítve beenged, akkor xart sem ér... Az SMS-ben küldött kóddal mi volt a baj? Azt is elhalászták, vagy mi?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
updog
őstag
"Hát én még olyan rendszert nem láttam, ahol ne lett volna valamiféle másik lehetőség. Androidnál is meg az említett MS Authenticator esetében is (ott tipikusan recovery code-ok vannak)."
Konkrétan egyetlen lehetőség van az MS Authenticatornál az én esetemben: a supportnak írni. Mivel szervezeti email címről van szó, én meg írok nekik egy mailt a - így nézve külső - gmail-es címemről, azt majd vagy elhiszik hogy én vagyok, vagy nem (nagyon jó teszt a phising ellen hogy egyáltalán elolvassák-e, és nagyon nagy szívás ha tényleg küldik rögtön a /dev/null-ba
).
A posztot kiegészítendő: persze, minden esetben (telefon gyári visszaállítás, BIOS update) dobja a figyelmeztetést, hogy saját felelősségre, tudd hogy mit csinálsz, és készíts backupot (mert kedves Rencer, egyébként pontosan mi is fog történni? Miről készítsek backupot? Segítenél kérlek összeállítani ezt, hogy én csak lementsem magamnak egy pendrivera és utána visszaállítsam? Vagy csak egy gomb vagy, és egy label, amire a jogászkodás miatt kiírták a kötelező figyelmeztetést, de ****sz te rá hogy mit csinál a user? Kínzó kérdések
).
A gond ott kezdődik, hogy
nyilván ezt a figyelmeztetést 20 éve is letojtukha valamit régen elcsesztünk, akkor nagyon szélsőséges esetben brickeltük a számítógépet és emiatt max. valami anyagi kár keletkezett, offline, egy gépen, izoláltan, pár giga adattal.Most meg majd a google, face, MS, digitális állampolgárság (!) majomkodásai miatt ott tartunk, hogy egy életnyi levelezéstől, naptártól, felhős backup tárhelytől, vagy lassan a saját személyiségünk azonosításunk lehetőségétől vágjuk el magunkat, ha - horrible dictu - merészelünk egy telefont resetelni, vagy rosszabb esetben ellopják/megsemmisül, és újra be kellene lépni egy új eszközre.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
A suliban én Winamp skineket töltöttem le. Mindig volt nálam egy doboznyi floppy
Én később az ADSL korszakba torrentezés helyett mindig a fájlshareing oldalakat használtam (Rapidshare és társai)
Persze idegesítő volt hogy ingyenesen egy IP-ről óránként csak egy 100MB-os fájlt lehetett tölteni.
De volt egy program + script ami miután letöltötte a fájlt egyből restartolta a modemet ami kapott új IP-t és utána automatikusan töltötte a következőt.
Később mikor már Captchával védekeztek az oldalak még azt is felismerte és beírta.Manapság az ilyen automatizált cuccot AI Downloadernek neveznék
[ Szerkesztve ]
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
Az ultra-Nagyfloppy- ból már csak lemez van. XT- ből meg haladtam a korral
, ultramodern lap, minden ráintegrálva, az IDE vezérlő is.
A VGACopyra is sokan emlékeznek sztem. De ma már inkább Gotek- ezek.A 3 test probléma nem megoldható.
-
20+ éves PH reggel az ember már nem lehet túl fiatal!
Karácsony előtt lesz 12 éves az otthoni asztali W7-64 telepítésem, a konfigban már ez-az cserélődött. Ez nem egy "piacbarát" rendszer, mert HDD-ről SSD-re került, közben még proci, alaplap, VGA, RAM cserék is voltak, SSD csere újabbra, stb..
Még a PS-t is egész tűrhetően viszi az i5-3470, 16 RAM-mal és GTX1060-nal.
Hogy mennyivel kellemesebb ez a W7, mint amiken a céges laptopokon átmentem.
A táp, na az egy kb. 20 éves Seasonic, valami régi Dell gépből való. Amikor szereztem, úgy kellett kibővítenem a tápkábeleket, meg egyszer tálán már át is kondiztam? De ebben már nem vagyok biztos.
Az első saját gépem egy Sector deszkás, Codegány tápos, C 300A, S3 Trio 3D volt.
Minden cuccra nem is emlékszem, annyi volt. A kedvenc procim az X2 3800+ volt, csak mert 1000 Ft-ért vettem, kupaktalanítva, pár kitörött lábbal. Rézdrótból javítottam a lábakat, még a túlhajtást is faxán bírta!
Sajnos, vagy nem sajnos, de az élet eltolódott teljesen a digitalizációra, ami nem lenne gond, ha a normalitás alól nem húznák ki állandóan a szőnyeget.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
válasz
iMaverick #14 üzenetére
nosztalgia faktor.52...
1984-ben kaptam az első saját számítógépemet: C=16-ot.
Akkor még azt hittem, programozó leszek - az akartam lenni... másképp lett.(Milyen érdekes, hogyettől függetlenül tanultam Basic, Turbo Pascal, C nyelven is egy kicsit.. Basic-et autodidakta módon, TP-t tananyagként, C-t meg azért, mert az első barátnőmnek segíteni kellett ebből levizsgázni.)
A W95-öt úgy telepítettem többeknek, hogy az akkor (~1998) elérhető FreeDos-ra húztam rá a 95-öt. Hát az a w95 az tényleg egy állatfajta volt. De valahogy mindig sikerült feltornázni a gépekre.
Aztán kicsit kitekintettem én is droid irányba, de az 5-ösnél kiszálltam, túl sok korlátozás érkezett. Onnantól én is csak műkedvelő vagyok.
@#48 Öcsipók
Nekem még van 8"-os FDD a padláson, MFM vezérlésű HDD, XT (ha mond ez valakinek még valamit; ... DarthSun @64?)
Annak azért örülök, hogy legkisebb fiam az informatika felé fordult. Majd segít a későbbi technikáknál eligazodni. Bár azért igyekszem tartani legalább felhasználói szinten a tempót, de előbb-utóbb úgyis lemaradok.
#mindmeghalunk
Volt Trabantom is..egy csavarhúzóval megszakítót cseréltem, gyűjtást állítottam, fedelet le és felraktam..Az út mellett cseréltem "hengerfejtömítést".. Igaz, a trabit sem kívánom vissza..sem a 17 zsigulumból akár egyet is..ennek ára van. Azt fizetjük most mi meg..
Nem keresek rosszul. De egy mostani jobbfajta VGA árától könnybe lábad a szemem..
Azt hittem, hogy a két téma összefügg, és VAG (konszern) áraktól lábadna könnybe a szemed. De igazából mindegy melyiket nézzük, tényleg őrület lassan; ez is, az is.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Honkydoo
őstag
-
A szerelhetőség és a többlet tudás nem feltétlenül ellenségei egymásnak. Régen is voltak olyan autók, amihez speciális szerszámkészlet nélkül kevés dolgot lehet csinálni.
Az Opelről meg ismered a véleményem. Mióta a PSA része lett az Opel, képesek elfogadható járműveket gyártani.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
KROK640
nagyúr
Ami azt illeti én az éjfélig fenmaradást, mert a percek folyamatos lesését a modemes nettel kicsit sem sírom vissza. Az egyik legkényelmesebb IT-s fejlesztésemnek azt tartom mikor végre bejött az ADSL.
-
Honkydoo
őstag
Ahh a régi szép idők...
- Amikor éjfélig kellett fennmaradni, mert akkor 0,5Ft volt a modemes net percenként.
- Amikor még faxmodemen keresztül nyomtuk a Star Craft-ot az egyik cimborámmal.
- Amikor a suliból töltöttem le az mp3-akat az exemnek DC++-on, mert a suliban már volt ADSL...
- Amikor a bittorrent még sehol sem volt, vagyis akkor jelent meg.
- Amikor megvettem az első torrentezős routremet az Asus WL500GP-t, cseréltem benne memóriát 32MB-ról 128MB-ra.
- Amikor megjelent az nfts-3g, így lett egy ingyenes (Magyar fejlesztésű) ntfs alternatíva linux alá.Szép volt, jó volt, de ilyen az élet, öregszünk...
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #87 üzenetére
Ha szerinted lehet még kapni könnyen javítható autókat, akkor mondanám a lakcímemet, gyere ide és javítsd meg a vectrámat.
A mai autók *sokkal* többet tudnak, mint a régiek, ezért is bonyolultabb javítani őket.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
"A mai "autószerelés" abból áll, hogy rádugod "gépre" kiolvasod a hibát és kicseréled az alkatrészt."
Bárcsak ebből állna. Nem az alkatrészt mondják meg ezek a rendszerek. Azt mondják meg, mi nincs rendben. Egy hibakódot adnak vissza. Ehhez tartozik egy tudás, amit a szerelők egy része elérhet, ha hivatalos a márka képviselet.
Persze vannak alternatív szoftverek, amik más jelölést adnak a hibához, hogy könnyű legyen a szerelő élete. Kb ugyan arra a hiba kódra más javaslatot tesznek.Még mindig lehet kapni szerelhető autókat. Szívómotor, egyszerű kiépítéssel. Azokon még mindig lehet otthoni szinten is javítani. De alapképzettség nélkül senki se kezdjen féket szerelni.
Egy rendes diagnosztikai kábel és szoftver már az első javításnál visszahozhatja az árát. Még akkor is szerelő javít.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
..Azért voltak régen jó dolgok is..ha nem is a számítástechnikában..
Régen, ha elromlott a kocsid, sokkal többen, saját kezüleg meg tudták JAVÍTANI. Mondjuk azt az alkatrészt, ami meghibásodott. Jó eséllyel nem kellett kicserélni, megvenni az újat, csak megjavítani.
A mai "autószerelés" abból áll, hogy rádugod "gépre" kiolvasod a hibát és kicseréled az alkatrészt.. Mármint, ha van hozzá megfelelő cuccod. Ha nincs, akkor jön a "szerelő". Ha járóképtelen, akkor 30-50 ezerért eltrélerezteted a szervízbe. Ott 10-"csillagos ég" közti óradíjért lebontják a fél autót, ami akármennyi óra is lehet. Majd 2 perc alatt kicserélik a cuccot és ismét akármennyi idő alatt összerakják.. És már kész is van. Aztán visz a mentő, amikor megmondják, hogy mennyibe került a "mutatvány". Így lesz az 5 ezer forintos alkatrész cseréjéből 280.000-es számla..Akár. Kollégám Ford Fusionja bexart. Tudjuk, mennyit ér manapság egy ilyen.. Mindegy, kell az asszonynak a kocsi, a fent vázolt módon elvitette szervízbe..már kész is van, alig fizetett érte 845.00-et...egy 400 ezres kocsi javításáért..A 20 éves 530-am km órája 450.000 felett van..bontatlan motor, bontatlan váltó..stb..
Nem vagyok biztos abban, hogy a mostani hybrid őrületben forgalomba kerülő kocsik el fognak menni ennyit. Bár úgy legyen..Volt Trabantom is..egy csavarhúzóval megszakítót cseréltem, gyűjtást állítottam, fedelet le és felraktam..Az út mellett cseréltem "hengerfejtömítést".. Igaz, a trabit sem kívánom vissza..sem a 17 zsigulumból akár egyet is..ennek ára van. Azt fizetjük most mi meg..
Nem keresek rosszul. De egy mostani jobbfajta VGA árától könnybe lábad a szemem..
A munkadíjaktól, amit szakemberek - mondjuk - egy napra el mernek kérni, úgyszintén..
Az építőiparban szálltak el főleg az árak..
4 éve vettem egy házat..nem azért, mert annyira burzsuj vagyok, muszáj volt..23 év házasság után..
Természetesen használt ház volt, felújításra szorul..
Úgy kezdtük, hogy kellett egy normális híd, amin legalább az építőanyagot be tudják hozni az udvarra. Ez egy nap alatt elkészült...
Reggel jöttek ketten - a szaki, meg a segédmumus - este készen volt. Nem volt nagy mutatvány. Arra a napra:
-Anyag: -250.000,-
-Munkadíj: -254.000,-
..Egy nap alatt, 4 évvel ezelőtt. Itt főleg a munkadíj az, amitől defibrilláltam majdnem..
És amikor azt hittem, hogy ez a csúcs, nagyobbat nem is tévedhettem..
Kicseréltettem a nyílászárókat, plusz egy szabályoknak megfelelő szennyvízaknát építtettem.. (nincs közmű).
Egy hét alatt készen lett mindkettő..mindössze 7.100.000,- ft-ért..igen, jól olvasod..ha elsőre nem menne, fuss neki még egyszer..jól látod..
Természetesen ezzel együtt is még sehol sincs az az állapot, hogy be lehessen költözni..
De ez már majd valószínűleg a következő életemben lesz megoldva..
Nem tudom, hova tart a világ, de van miből kiindulnom a koromnál fogva és úgy gondolom, hogy semmiképpen sem a jó irányba..[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
" Régen haveroknak, rokonoknak ingyen ájtískodtam, win install, gépszerelés, bármi." - ezzel én is így voltam, Aztán annyi lett, hogy egy ideig konkrétan meg is tudtam élni belőle. Ma már pénzért sem ... (vagyis van az a pénz, csak azt meg nem akarják megfizetni)
-
Zolaash
senior tag
Végig dejavu-m volt, ezeket a dolgokat én is mind átéltem. Régen haveroknak, rokonoknak ingyen ájtískodtam, win install, gépszerelés, bármi. Most már csak magamnak, meg a kislányom nagyszüleinek csinálom ha muszáj.
Amigához is komplett rendszereket töltök le ha kell, én már nem akarok semmit beállítani, belakni. Öregszem. Lassan 49 leszek ha megélem.Rip and tear
-
Narxis
nagyúr
Onnan tudod, hogy öregszel, hogy nem vágysz új kütyüre.
Legalábbis PH!-n szerintem ez állja meg a helyét. Szeretem olvasni vagy nézni ahogy mások tesztelik, beállítják mert az még úgy ahogy érdekes tud lenni de nekem már semmi kedvem ezzel vesződni, ingyen semmiképp. Csak arról jutott eszembe most, hogy láttam GoodSpeed kolléga vett új telefont.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dabadab
titán
De az eredeti írásban szereplő "azonosítsd magad az épp legyalult rendszerrel" körökön csak vinnyogva röhögni lehet. Egy ekkora cégnél tényleg nem volt senki, akinek ez eszébe jusson, vagy legalább belefusson?
Hát én még olyan rendszert nem láttam, ahol ne lett volna valamiféle másik lehetőség. Androidnál is meg az említett MS Authenticator esetében is (ott tipikusan recovery code-ok vannak).DRM is theft
-
válasz
Hieronymus #78 üzenetére
DOS alapú, de a natív DOS prompt csak manipulációval hozzáférhető. Valamint az egész instabil, a legtöbb vason, kivétel is van persze, de az a ritkább.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
"A Me rogyott rendesen, és alapból nincs natív DOS"
A Microsoft Windows Me a Microsoft által kiadott utolsó operációs rendszer a Windows 9x termékcsaládból, amely MS-DOS alapú.
Az XP lett egy Windows NT alapú op.rendszer a Windows Me multimédiás képességeit megörökölve. Illetve több olyan kényelmi fejlesztést is megörökölt a mi a Me-ben jelent meg, de nem volt megfelelő hardver a szoftver mögött.
Ugyan ezt eljátszotta a Windows héttel a Microsoft. A Vista erősebb gépeket igényelt, mint az XP. Mire a hetest kiadták cserélődtek a gépek. Az utolsó Vista SP már nagyon XP-s volt.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
KROK640
nagyúr
Bizony nem.
Egy haveromnak a 166MMX ment 233-on simán, de másik két osztálytársamnak is. Gyanítom, hogy 233-asnak készólhettek eredetileg. Pont mint a Pentium D805, 2660MHZ-es volt alapból, de szinte mind ment 4GHZ-en. Nekem pl az összes Pentium D805-ösöm (pedig volt egy pár darab) ment 4GHZ-en. Sőt, a jobbakkal, jobb lapban és hűtéssel az 5GHZ is elérhető volt, ami akkoriban nagyon nem kispálya volt. (2006.12.05.-én biztos volt ilyen, mert arról képet is találtam)Már a Pentium D805-ösök kapcsán volt egy olyan érzésem (amit akkoriban egy erősen ködös őszi napon meg is osztottam egy haverommal), hogy ezek mind 4GHZ-es wafferen készülnek, aztán a jobbak mennek jobban is, és igazából a javarésze piaci okok miatt van azon az órajelen amennyin.
De időről időre felbukkannak ilyen tuningbajnok CPU-k
Most legutóbb egy Pentium G3258-al játszogattam, 3200-ról fesz emelés nélkül 4600MHZ-re
-
KROK640
nagyúr
"lehet csak valami komponensek együtt állását nem szerette" - az lehet. Mert tényleg nagyon sokan és széles körben szidták, nekem meg nagyon jó volt.
A 366-osom kezdtem vele, amin egyszercsak 2000 júniusában gondolt egyet a hangkártya és elhallgatott. Se Win98-al, se Win98SE-vel nem tudtam működésre bírni. Mikor felraktam a Win Me-t, és telepítés után bebootolt egyből zenélt, és tökéletesen volt hang is.
Ezután a 466-os Celeronomon 192MB-al futott sokáig, egy TNT2 M64 és Vooodoo 2 társaságában nagyon kis pattogós, meg patent rendszer volt akkoriban (2×20GB HDDvel).
Aztán felkerült az 1700-as Celeronra is, de akkor már mint másodlagos rendszer, mert addigra az XP volt fő. De pl Scannelni, nyomtatni csak Win ME alól tudtam, meg volt pár dolog ami ott mint inkább. Utána még az Athlon XP-re is felkerült. Végül 2006 végefelé szántottam be, az akkor már 2+ éve hibátlanul működő Win ME rendszert. 2001 január 3-tól használtam. Ezalatt négy gépemen volt, egyiken sem volt vele problémaInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Win98SE forrt ki rendesen, ma is stabil Zen2- őn, és a háttértárak is söpörnek, 4.65GHz- en is ok, meg C2Duon is.
Me- t nem kedveltem, XP pedig megint csak moddolt telepítőkkel jó, a gyári kiidegelt.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
ja, a névleges 1.5x-ese sok esetben nem csak álom volt... nekem sima p133-am volt (még nem mmx), ami alapfeszkón ment stabilan 200on és úgy használtam
falun belül én voltam a 2. gazdája, de még utánam is megjárt pár felhasználót... aztán a p166mmx már csak 187.5-en tudott stabilan futni... (33-as alaplapi frekit 37.5-re emelve? ...ez még rendesen jumperelős tuning volt)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KROK640
nagyúr
Sőt, a Celeron 366-osokból sok tudta az 550-et is, de a 458-at szinte mind.
Jellemzően a mendocinok vége 550-580MHZ körül volt, bár nekem volt egy 466-osom ami még 766-on is képes volt bebootolni esetleg még a GTA3 is elindult vele, de 1-2 percen belül kifagyott. Sose sikerült stabilizálni ezen az órajelen, 585-ön viszont szépen ment. (a lap csak ezeket a lépcsőket engedte)A Celeron II (Coppermine) meg nagyon jól húzható volt, a legtöbb mezei random 566-os simán ment 850-en, a 667-esek meg 1GHZ-en. Érdekes, hogy a későbbi és magasabb órajelű példányok már nem voltak annyira jók, a 733, 766, 800-as példányok is szintén 1GHZ körül értek véget, a felett meg 1100MHZ körül volt a plafon.
-
mephi666
nagyúr
me-vel az volt a legnagyobb bajom, hogy több gép is volt, amin 95osr/98se tökéletesen ment, a millenium meg omlott megállás nélkül
volt aki a faluban elég mazochista volt és erőltette magának, de mi többen is kihagytuk... lehet csak valami komponensek együtt állását nem szerette és neki épp mákja volt, de nekünk nem
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KROK640
nagyúr
Nekem anno a Celeron 366-nál volt hasonló élményem : Volt egy olyan szokása, hogy egyszercsak elkezdett tölteni a HDD mint állat, és soronként elkezdte kirajzolni az asztalt, és bármiféle figyelmeztetés vagy kérdés nélkül kidobott a játékból az asztalra. Ezt kb minden játékkal csinálta.
A megoldás az volt részemről, hogy a 32MB RAM mellé kapott még 64-et, plusz a CPU pici kis hűtőjét egy bazi nagy toronyhűtőre cseréltem, persze friss pasztával. Ezután már csak borzasztó ritkán (havonta egyszer) dobott ki az asztalra, és akkor is egy szemvillanás alatt, nem pedig hosszú töltögetés árán, napi sokszor.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nem tudom mi bajotok van a Win ME-vel, szerintem a legjobb Win 9X alapú rendszer volt az összes közül. Ráadásul messze a legjobb és legszebb.
Ellenben a Win 98SE mániát nem értem, még pontosan ugyanaz az instabil hlladék volt nálam mint a Win 98, de már pont anynira lassú is volt min a Win ME.
A sima Win 98 128MB RAM mellett olyan pattogós volt, hogy azt ma Samsung 980Pro 1TB M2 SSDvel és 32GB RAMmal nem érzem így Win10 esetén.
Ellenben a Win ME-nél már azért minimum 64MB RAM kellett, és 192MB (nekem annyi volt) vagy több, nem ártott hozzá, hogyha gyors játékbetöltési időket szeretett volna az ember.XP-nél meg SP számtól függöt, a sima XP 64MB RAMon is eldöcögött, 256MB-al meg simán király volt, ellenben az SP3-nak már a 2GB RAM is elkélt.
-
KROK640
nagyúr
Remélhetőleg a processzor felőli részét
Egyébként sajnos 2-3-4 hetente nekem is újra kellett rakni a Win98-at, és akkoriban az osztálytársaim tapasztalatából kiindulva ez totál természetes volt.
Sőt, volt egy osztálytársam, aki mindennap mikor hazament, újrahúzta a rendszert. Egy 233-as MMX-e volt, 16MB RAMmal, 1MB-os S3 Virge-el, meg 2GB-os HDDvel, már nagyon rég nem futott neki semmi játék (Celeron 400-500-600MHZ-es CPUk idejében 64-128MB RAM volt a divat) netje sem volt, így unatkozott. És az volt az elfoglaltsága, hogy mindennap újrarakta a rendszert.
Néha volt, hogy átmentem hozzá Wormsözni, meg Mortal Kombat 4-ezni, esetleg Ignitionözni (összesen ez a három játéka volt), egy idő után eljutottunk oda, hogy csak akkor dobja be a format c-t, miután játszottunk, és már indulok haza, ne pedig ez legyen az első dolga.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
"Tehát akkor mikor eladom az előző alaplapomat, akkor gyakorlatilag a Win kulcsomat is eladom?
Amikor új alaplapot veszek meg ismét meg kell vennem a Windowst? Szééééééééép új világ ..."Amennyiben a hardver gyártó előre telepített Windowst ad, az nem hozzád, hanem a géphez tartozik. Ehhez hasonló módon az OEM jelzéssel eladott Windows telepítő készletek is a géphez kötődnek.
Alaplap csere esetében nem kell új Windowst vásárolni. A Microsoft aktiválós telefonszámát felhívva az automata ad egy érvényes kulcsot, az aktiváló azonosító számai alapján. Eddig még nem volt példa az aktivációs kód megtagadására, ha nem próbálták többedik gépre, a többi megtartásával használni.
A dobozos telepítőkészlet (retal) vásárlása esetén egyszerre csak egy gépen lehet használni a Windowst, de nincs meghatározott telepítési korlátozás.
-
mephi666
nagyúr
voltak a socket370-es celeron 300a-k, amiket slot1 átalakítóval rakták pl abit bh6-ba és rángatták meg 450-re, vagy fölé
azonnal jött már betöltésnél a kékhalál, ha az adott példány nem bírta a tempót...
-
freeapro
senior tag
win95 még hulladék volt, win98-től kezdett jó lenni, és az XP egész haszálható lett
-
mephi666
nagyúr
pedig a win95 osr2, win98 és win98se trió szerintem elég stabil tudott lenni... a milleniumot gyűlöltem, majd jött az xp és a megváltás
-
jippa
aktív tag
AMD K5 PR100 volt a gépben. 92334325235-szor telepítettem újra a win98-at meg az xp-t, kb 5-6 éven át 3-4 naponta. Azt gondoltam, hogy biztos így természetes. Aztán egyszer fogtam magam és bepasztáztam a procihűtőt....
-
KROK640
nagyúr
Nagyon sokáig én is így voltam, és még most is de nem annyira durván. 21 évesen azért növesztettem körszakállat, mert sehol senki nem hitte el, hogy elmúltam 18. Sőt, még 25 éves koromban is el-el kérték a személyimet.
30 évesem koromban, rendszerint 20-25 közöttinek tippeltek, de sokszor még 33-35 évesen is 25-30 közé. Ma pedig 33-35-nek tippelnek. Azért zárul az ollóInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Neked sokkal hamarabb volt PC-d hozzám képest, nekem az első saját PC (ez sem saját volt, csak itthon a lakásban, de amúgy öcsémmel és faterral osztoztunk rajta) egy Celeron 366, 32MB RAM, S3Trio 3D/2X 4MB VGA, 3GB HDD, 32× CD ROM volt egy kemény 14"-os monitorral. (Előtte '97-től havernál lógtam sokat a Pentium 1-ese mellette)
(C64-em viszont amióta az eszemet tudtam volt, azon tanultam meg a nyomtatott nagybetűket olvasni, hamarabb tudtam beírni, hogy LOAD"jatekneve",8 meg LIST, meg RUN minthogy iskolába mentem volna. )De normális neted is, ahogy elnézem. '99 őszétől 56K-s netem volt, 2003 decemberétől ISDN-em, és 2004 december 28-án végre eljött a várva várt ADSL. Nem is a sebessége volt nagy szám nekem, hanem az, hogy végre elmúlt a percdíj alapú számlázás, így időben korlátlanul lehetett fent lógni.
"Soltek alaplapok VIA chipsettel, AMD procikkal" - ez nekem is megvolt, de pont nem jártam vele jól, mert vettem egy Athlon 1700+-ot, Soltek VIA lappal, a lap 3-4 napon belül megadta magát, ráadásul csak 2200+-on ment benne a CPU. Majd vettem egy ASUS A7V8X-X -et abban ment már 2166MHZ-en is (2700+), majd az ASUS A7N8X-E DLX lapban ment 2669MHZ-en is napira ugyanaz az 1700+-os CPU. [kép1], [kép2]
és bár még csak alig múltam 40, de nálam is ugyanez a "mindegy, csak működjön" hozzáállás van, pláne mióta a Windows random időközönként frissít. és pillanatok alatt megtud változni a gép vagy funkciók viselkedése.
-
freeapro
senior tag
-
morcosharcos
őstag
"Öregszem"
Én is, én is.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
mephi666
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #52 üzenetére
úgy hívják, oem kulcs... olcsóbb is ezért jóval... ilyet szoktam venni, mert szerencsére nem gyakori, hogy kihaljon az alaplap...
-
NvidiaRTX
őstag
Erre csak annyit mondok, hogy csak akkor álljál neki valaminek ha értesz is hozzá. Én sem állok neki autót szerelni mert nem értek hozzá.
freeapro:
A Windóz újra aktiválás dolog új alaplapnál nem hiba csak olyan kóddal aktiváltad ami egy géphez jó. Az alaplap csere olyan mintha gépet cserélnél. Aszitttttem (sok t-vel) ezzel azért tisztában vagytok.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
mephi666
nagyúr
a "hq6k2-qpc42" kezdetű win98 kód megvan még másnak is fejből 25+ év távlatából?
-
norbx
aktív tag
Zida Tomato 5DVX alaplap Intel MMX 166-os procival 16 Mb edoram
Valamilyen ESS hangkártya a VGA-ra nem emlékszem milyen volt.
Napi rendszereséggel Win instalstb stb..
46 vagyok . Szerintem is öregszem. -
mephi666
nagyúr
...uhh 5.25ös floppym nekem csak c+4 időszakban volt, amikor ds/sd-s lemezt meg kellett vágni a másik oldalon is, hogy ne legyen írásvédett és forgatni kellett a meghajtóban
pc-nél már csak 3.5est használtam... rémálmaimban előjön még a nyekergése, amit bad sectornál produkált
...nem sírom vissza
-
Öcsipók
csendes tag
Nemrég lomtalanítottam édesanyám lakásában, ahol a gyerekkoromat töltöttem, és jó pár dolog érintetlen maradt... Pár kép a leleményekből.
Első számítógép konfigurációm átadás-átvételi dokumentációja '95-ből:
Modern gépet szerettem volna, ment a vacila az ISA és a VLB (Vesa Local Bus) között, végül a drágábbra, de gyorsabbra esett a választás. A merevlemez teljes tartalma kiírható volt (méregdrágán, számtech boltban) egy CD-re!A következő 5 év indítólemezei:
A 28.8K-s és 56K-s modemes korszak utáni első "szélessávú" (de legalábbis stabil) internet bekötésem szerződése 2002-ből (koax DOCSIS 1.0):
64 kbps-ért havi 4000 Ft + tréfa = 5000 Ft (még csak 25% az ÁFA)Sosem szerettem a kommersz dolgokat, ezért a fősodortól ezután mindig eltértem más, de minőségi irányba:
Soltek alaplapok VIA chipsettel, AMD procikkal
3Dfx Voodoo / Abit Siluro képkártyák
Diamond Multimedia Aureal chipes hangkártyákMost 43 vagyok, és minden dettó, mint az előttem szólóknál: sokszor nem értem, 'mééééé nem megy', és már 'mindegy, csak működjön" a hozzáállásom....
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
" (vagy a ME-t, aminek szerintem én voltam a felhasználói bázis 85%-a
" - én voltam a másik fele akkor. Imádtam
2001 január elejétől használtam, és ugyan később már csak másodlagos rendszer volt, de 2006 novemberében még biztosan volt a gépemen WinME ...
-
Ha egy dízel motort benzinnel használsz akkor nem a benzin a hibás Aki bele öntötte és elindította a motort az a hibás.
A Vargáné, Codegen, Acorp... és más neveken címkézett tápok a harmadik generációs Pentium processzorokig voltak
biztonsággalhasználhatóak. Aki a Pentium 4 és újabb gépekbe rakta ezeket a tápokat az volt a felelős. Akkor is, ha nem tudott róla. Annak idején rengeteg gépépítő vállalkozás volt, nulla megalapozott tudással.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Hintalow
senior tag
Nekem is a 90-es évek végére lett saját gépem, azóta telepítek, építek, segítek a szűkebb családi körben karbantartani gépeket és kissebb hálózatokat. De még soha, 1x sem volt olyan, hogy bios frissítésre lett volna szükségem, szerintem nem is csináltam soha
Amúgy szép nosztalgikus emlékek vannak abból a korszakból, de örülök, hogy ma már mennyivel kényelmesebb.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Foglalt név
addikt
Majd amikor rájössz, hogy az új platformokon a MS letiltatta a gyártókkal az S3-at. Úgyhogy szerencsés esetben megint lehet hibernálni, vagy kikapcsolni a gépet, ha nem akarod a gyökér (össz.elm.: lehallgatás) megoldásukat használni, ami meríti a laptopot, fogyasztja az áramot, blokkolja BT eszközöket stb.
-
ncc1701
veterán
válasz
Hieronymus #37 üzenetére
Az a táp, amelyik kinyírja a gépet halálakor, az valahogy nem az igazi. Vargáné megcsinálta.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Hieronymus #37 üzenetére
Korábbi időkre gondolok, úgy a 90-es évek közepéig.
Hát, hogy pontosan változott-e és hogyan a szabvány a 12V stabilitását illetően azt nem tudom, de ha a többi tápnál ez a probléma nem jelentkezik, akkor a tápAz ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
iMaverick
addikt
Látom beindult a nosztalgia faktor!
#25 Hieronymus : köszi! Most már ezt is tudom.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Fáraó
őstag
Lassan gépet kell frissíteni, kb. 14 éve raktam össze a jelenlegit. Hasonló érzések kavarognak bennem is, már kicsit elfogyott a lelkesedés. Jó, működik, szuper...
Btw. Accorp ATX-es alaplappal kezdtem, aztán gariba cserélték egy mATX Tomao-ra, majd beleuntam a sok szarakodásba és vettem egy Abit ST-6-t. Aztán csak Abit deszkáim voltak egészen a megszűnéséig, utoljára egy IP-35 Pro-t vettem. Jó cuccok voltak!
VIGYORRRGAZMUS.....
-
updog
őstag
Ja, ha megnézed az utolsó sort amivel kiegészítettem, nekem is gyíkja lett, újra kellett aktiválni
Nekem Win7 óta eredeti Pro kulcsom van (konkrétan ugyanaz, mindig enged upgradelni
), úgyhogy két kattintásból "elhitte" hogy frissítés történt.
-
A gyors bootról jut eszembe. Még a hőskorban volt a GS mellékletén a GameStar TV nevű produkció, bemutattak egy kész PC-t, AMD alapú volt, a 12GB RAM maradt meg az emlékezetemben, és hogy a WinXP 9 másodperc alatt töltött be. A bekapcsológomb megnyomásától számítva. 10k fordulatú Raptorral (SSD még sehol bem volt).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
válasz
Szirtimorc #29 üzenetére
Azért, hogy nem kompatibilis tápegységet raktak a gépbe, továbbra sem a tápegység a felelős.
Ezeket a tápokat biztonsággal csak a Pentium III processzorokig lehetett használni. Az ATX12V 1.0 szabvány, a negyedik generációs processzorokhoz köthető.
Az ATX és az ATX12V szabványok nem kompatibilisek egymással.
Ettől függetlenül még a kétmagos processzorokhoz is raktak ilyen tápokat.
Akkor most a táp a hibás vagy aki berakta egy modern gépbe?!Kicsit feljavítva a mai napig is öntik a piacra a gyártók ezeket a szarokat, számtalan néven. Ezért kell megnézni melyik táp kerül a gépbe.
-
gekkoXT
senior tag
Örülj, hogy a bios update ilyen könnyen ment. Nálam elszállt tőle a win11 kulcs és nem volt semmi opció, csak h vettem egy újat. wtf
Állítólag az is a tpm miatt volt.
-
Első gépemben Tomato lap volt. Semmi bajom nem volt vele, tette a dolgát.
Win ME, én imádtam, amint elérhető volt csak az ment mindenre.
Egy haverom akkoriban viccelt rendszeresen a Vargáné táppal, egész eddig azt hittem ő találta ki.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Refubhished PC for Win7/64 kulcsom volt 3 gépre, ez a legjobb, a Win11 mindegyiket elfogadta MS fiókostúl mindennel tokkal-vonóval.
A hobbi/game/24/7 gépemre ezekkel köszörültem fel. A 24/7 gépemen van még egy Win10Enterprise is, azt nyuggerbe vonuláskor megkaptam.
Egyikkel sem volt semmi horror eddig, pedig sok fail frissítésről, crashról lehet olvasni....na jó, kisebb anomáliák befigyeltek.[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Hieronymus #25 üzenetére
Volt ezekkel a tápokkal baj. Kinyírták a merevlemezt viszonylag hamar. Valaki megnézte anno, és erős tüskeimpulzusok voltak a 12V-os ágon. Volt, hogy hűtőt tettünk valamelyik Vargáné által tönkretett HDD IC-jére, és akkor egy adatmentésik még hajlandó volt elindulni a legtöbbje.
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
rgqjx
aktív tag
Többek közt én is szeretném kihangsúlyozni, hogy a win98-al szerencsés voltál, még akkor is, ha az SE verzió volt. (A nevem is a win98 telepítő kódjából az első részlet)
Nálam stabiltásban a win2k hozta el a megváltást az elődökhöz képest. Még a haverok közt is királynak érezhettem magam, mert a koleszban már 64k-s isdn-en jött a sulinet.
Valahogy átérzem a problémád, régen rendszeresen próbáltam az újabbnál újabb romokat az aktuális telómon, manapság meg örülök, hogy ezzel sem kell időt pazarolni, mert csak működik, ahogy kell.
Most is nyomom a homelab-et, virtualizálva futtatva néhány OS-t stb..., de látom, hogy így is kezd elszaladni mellettem a világ. Pár percre hoztál egy kis nosztalgia érzést, de sajnos gyógyírt nem tudok. Ha te megtalálod, jelentkezz!#5iMaverick: Csak nem az 5ali61? Az acorp szó láttán azonnal ez a karakterkombináció jut eszembe.
#12Foglalt név: Az IRQ beállítása tényleg emlékezetes maradt. Most is megkönnyezném, ha nem lenne másik szabad port a hangkártyának.
Vannak emlékek, amelyek idővel sem tudnak megszépülni.
-
proci985
MODERÁTOR
akkoriban mar pedig kint volt az XP SP2, ami kibirt legalabb egy evet
Vistat en ha jol emlekszem egyszer raktam fel, upgradeltem 7re, es utana kb mar csak OS disc / komplett platformcsereknel raktam ujra.
win95nel volt egy periodus amikor heti ketszer (dualbootom volt DOS6.22vel), 98SE mar ilyen par honapokat birt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
"...akkoriban volt ilyen "szitokszó", hogy Vargáné féle tápegység..."
Ez a táp addig volt használható, amíg a processzor tápellátását 5V-ról biztosították. Ezt a feszültséget stabilizálták.
A kétezres évek elején, a Pentium 4 processzorok megjelenésekor tértek át a 12V-os tápellátásra. Nem csak a 9A volt nagyon kevés. A 12V-os ág az alig használt 5V-hoz volt stabilizálva.
Nem a táppal volt baj, hanem a kereskedő - szerelő hozzáértésével.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Nem öregszel ,csak kezd logikátlanabbá válni a technika.
-
danih
veterán
Alig várom, hogy felnőjjön a legnagyobb gyerek, és delegálhassam otthon is az IT eszközök menedzselését
-
Zotya84
őstag
válasz
iMaverick #14 üzenetére
Az még kicsit odább (sic!) van. De már nem olyan sokkal, talán, már ha balfék asztalos lennék, is meg tudnám egy kezemen számolni.
És biza előhoztad a régi "szép" emlékeket is. A P2-Cerka idejéből a jó kis SiS chipsetes lapokkal; az AGP 4x vagy AGP8x alaplapok, kártyák közötti inkompatiblitással, stb...
Meg hogy mekkora áldás volt az 1300-as Duron utána, meg a Bartonos Athlon XP, az Abit lapban Windows alól állított FSB-vel igény szerint, alul, vagy túlhúzva; esetleg nem is annyira régen (oszt ez is majd 20 év) a Toledos Athlon 64 X2. De szép is volt, mikor mindenki szidta a Vistát, én meg SP1 (x64) után már vissza se néztem többet XP-re, mert az a konfig dalolva vitte nagyságrendekkel jobban, mint amit XP-vel ki lehetett belőle hozni – és elég csak a 4GB helyett 2,5GB-nak látott RAM-ra gondolni...
#17 Samus: Én pont ezért szerettem meg a Gigabyte DualBIOS-os alaplapjait, hiába volt már elég régóta UPS a gép előtt. Abban így nem volt komoly kockázat. De ezek a BIOS-Flashbackek szinte teljesen kiirtották őket, sajnos. Ugyan, megállt lappal nehéz lesz a megfelelő formátumba hozni a hozzávaló pendriveot, de legalább nem halálozik el miatta a lap.Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
tDr1v3r
veterán
Jajj, 2006-7 felé emlékszem kábé havonta raktam újra az XP-t / Vistát a PC-nken, aztán Mac-et berheltem több mint egy évtizedig (mert hát UNIX-ot is lehet azért). Most meg itt előttem az Elitebook, Windows 11-el aztán hírtelen azt sem tudom hogyan kéne drivert telepíteni ha valaminek kéne.
Sziasztok, Bence vagyok, 31 éves és túl buta ezekhez a csoda modern technikákhoz.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
iMaverick
addikt
"hogy nem arról szólnak a hsz.-ek hogy ezt igazán tudhatnám, de legalább utánanézhettem volna stb."
Ezt majd a fiatalok... Mi már öreg bikák vagyunk...
Hozzáteszem a kolléganőm szokott ilyenekkel masszírozni: pl. Kínából rendeltem Android-os telefont. Megjött, belaktam, aztán egyre több hibát fedeztem fel... Kolléganőm: miért nem néztem róla tesztet?
Babám, milyen tesztet nézzek egy Ulefon Tiger telefonról? Vagy Kingzone N128-ról?"
#17 Samus: ismerős! Ezért is döbbentem meg, amikor az egyik Asrock alaplap BIOS-ában ott volt, hogy firmware keresése online... WTF? És működött! Dobtam is egy hátast.
Vagy a másik (ez meg vissza lépés): tavaly vettem egy Asrock N100M alaplapot... Csak az Instant flash-es frissítést tudja... Tutorial 1. pont: formázz FAT32-re egy pendrive-ot...
[ Szerkesztve ]
-
Windows alól BIOS-t frissíteni...Abit IS7-e deszkámon frissítenem kellett, mert a kettőezres Cerka helyett jött a háromezres Prescott, ami csak másfél Gigahertzen ment, kikapcsolt HT mellett. Le is töltöttem a fájlt, megcsináltam a floppy-t (!), újraindítottam, boot beállít A:-ra, y a kérdésre, és ima, nehogy most legyen áramszünet...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
updog
őstag
válasz
iMaverick #14 üzenetére
39
Köszönöm a hozzászólóknak a kellemes meglepetést, hogy nem arról szólnak a hsz.-ek hogy ezt igazán tudhatnám, de legalább utánanézhettem volna stb.
Mondjuk így nem is volt értelme megírni a bejegyzést
#15bambano ne viccelj, pont most jön az hogy át kéne regisztrálni a
DÍPDÁPdaruláb-ra vagy mire[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ügyfélkapud van-e?
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
HThomas
őstag
Hjajj, már kezdem érteni mit éreztek anyámék 20 éve, amikor mindig újra be kellett nekik állítanom az időt a videón áramszünet után.
Jajj de jót nevettem ezen magamban... főleg mivel rendszeresen állítgatom még most is nekik az órát a mindenféle eszközökön
De hasonlóan éreztem magam amikor a telefonon az Android Auto egyszer csak kitalálta, hogy nem hajlandó csatlakozni a kocsihoz, amivel hónapokon át gond nélkül működött.
Régebben, amíg hobby volt, addig szerettem ilyeneket bütykölni, de most már nincs türelmem hozzá, ha valami napi szinten használt cucc elkezd szórakozni és nem működik normálisan.
-
Foglalt név
addikt
Lefordítom: "amikor még érdekeltek ezek a dolgok".
Azért mikor órákig izzadtál, hogy hang jöjjön a SB-ből, mert rossz megszakításon volt, vagy kézzel kellett megadni a szektor számot a vinyóhoz a BIOS-ban, megnézném hányan könnyeznék meg ma.
Sok új dolog van, komplexebbek a rendszerek, BASIC-hez nekem sem volt a zsebemben egy OpenID könyvtár. Mindemellett van jó pár dolog, ami megy kisujjból manapság, meg olyan is, amit több évtized alatt nem sikerült megoldani. -
Narxis
nagyúr
Igen, öregszünk, a régi szép idők, akkor még egyértelmű volt minden.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
freeapro
senior tag
Nekem proci és alaplap cserénél írta ki, hogy nem aktivált a window. Megpróbáltam kijavítani, majd körbe-körbe jártunk. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ma már ezt e windowst és az UI hüjék csinálják hüjéknek. Azért nem értesz már hozzá, mert nincs logikus módja a javításnak.
-
updog
őstag
Elfogadható cucc volt az, egyébként ha egyszer úgy sikerült egy Windows install
, akkor hónapokig szolgált gond nélkül, és a Slot 1-es 333MHz Celeronnál konkrétan annyi volt a tuninghoz a teendő, hogy a BIOS-ban 333-ról 416-ra állítottam az órajelet. Élete végéig (kb. 6 évig használtam) úgy ment
-
iMaverick
addikt
Tomato alaplap
Én meg valami Acorp alaplappal kezdtem annó. Volt is annyi nyűg vele (velük), aztán jött a megváltó: Abit! Na annak aztán voltak jó lapjai, nem is vettem mást, amíg a gyártó üzemelt. Régi szép idők.
szerk: meg emlékszem, akkoriban volt ilyen "szitokszó", hogy Vargáné féle tápegység. Ez amolyan "utálatos kép a zsidó templomban" szintű téma volt, viszont érdekes módon én nem futottam bele. Aztán évekkel később a neten mit találtam fotóként:
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Örök tanulság: ami működik, azt nem piszkáljuk.
-
Nekem a legutóbbi BIOS frissítést a Windows Update hozta le (!). Mert a kedves gyártó azt mondta a Microsoftnak, hogy ez überszekjúrítiriszk, amit tegnapra kellene befoltozni.
De az eredeti írásban szereplő "azonosítsd magad az épp legyalult rendszerrel" körökön csak vinnyogva röhögni lehet. Egy ekkora cégnél tényleg nem volt senki, akinek ez eszébe jusson, vagy legalább belefusson? Mondjuk tesztelés közben. Már ha lenne ilyen.
Szóval szerintem nem a szerző a boomer, hanem a régebbi termékeknél még volt minimális betyárbecsület, hogy működjön. Most meg már CPU-ból is piacra szabad dobni kb. béta verziót, amit utólag reszelgetnek mikrokód-frissítésekkel, ha az első változat megfőzte magát, vagy épp a túl óvatoskodás miatt nevetséges a teljesítménye.
A tej élet, erő, egészség.
-
updog
őstag
"Te még egész ritkán csináltad akkor.
"
Emlékszem, egyik clean install után valahogy nem volt jó a csillagok együttállása (Tomato alaplapom volt, ilyen névvel nem csoda
) és nem volt hajlandó bootolni a Win98, én meg azt mondtam hogy ott egye meg a fene ahol van, nem vagyok hajlandó egy nap kétszer Windowst telepíteni (ugye a CD-HDD-s időkben egy kör nem 3 perc volt mint most, hanem 3 óra).
Szerencsére már akkor is külön partíción voltak a játékok, 85%-uk DOS alatt is ment, úgyhogy 2-3 hónapig full DOS módban voltam. Egész sok klasszikus játékot nyomtam akkor végig
[ Szerkesztve ]
-
Emlékszem amikor a Win98-at...havonta kellett újratelepíteni
Te még egész ritkán csináltad akkor.
van friss BIOS az alaplaphoz, én meg évek óta nem frissítettem
Ami működik, azt felesleges megjavítani. Hacsak nem kerül bele olyan feature vagy biztonsági folt vagy bármi, ami miatt kell a frissítés. Én is a minap frissítettem, mert kellett új agesa verzió, de már előre minden bajom volt. Utálok biost frissíteni. Még sose rontottam el alaplapot, de akkor is. Túl kiszolgáltatott állapot, amíg tart a folyamat.
Sent from my keyBoard
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nyilván semmi sem tarthat örökké, és a világgal együtt én is elmentem a "mindegy, csak működjön" irányba.
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Tőzsde és gazdaság
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest