Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Mert az a LED -ek méretére utal. Persze ettől még valóban nem lesz jó.
Szerk.:
Mondjuk ha "normális" mini LED ott is lehetnek óriási különbségek a zónák száma miatt. Mert már az alacsonyabb árkategóriában is van mini LED. így például 55-65 colon 200 zóna körül. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Bazs1981
üzenetére
Kültéri használatra általában olcsóbb TV -t szoktak vásárolni, mert a változó környezeti hatások nem kifejezetten jók a TV -nek. Még ha fedett helyen is van, például páratartalom, változó hőmérséklet, por, egyebek.
Plusz a Samsung nem kifejezetten jó garanciális ügyintézésben.
-
ρσгτσ
addikt
Optikai csatlakozón keresztül megy a külső eszköz ki- és bekapcsolás? Próbálta már valaki? Közvetlenül a TV -re kötött eszköznél, nem máson keresztül.
Elvileg az univerzális távirányító HDMI és optikai kapcsolaton keresztül működik. Gondoltam USB -n keresztül is tudja, de az nem választható opció...

HDMI eARC másik TV -re van kötve, a BT meg kell más eszközöknek. Így maradt az optikai vagy az USB.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PuMbA
üzenetére
A HDMI, illetve az ARC/eARC óta eléggé visszaszorult. Így valószínűleg igény sincs már annyira erre a csatlakozásra, mint régebben.
Szerintem idővel ez teljesen ki fog kopni.
Samsung csinál azért olykor hülyeséget, de az biztos, hogy az igényfelmérésre odafigyelnek.
Szerk.:
Meg nem tudom jól emlékszem -e, de úgy dereng, hogy van limitációja is, ami max. 5.1. De ha nem jól emlékszem kijavít valaki.Úgy látom Toslink 7.1.
-
ρσгτσ
addikt
Én csak arra írtam ötletet, hogy ne tudják bekapcsolni a TV -t, de ugye ezt is ki lehet játszani. Nem emlékszem rá, hogy lenne bármilyen hasonló funkció szoftveresen.
Hogy mi történhetett a TV -vel az jó kérdés, de nem biztos, hogy apud volt a tettes. Samsung -nál nekem 2 különböző TV -nél is volt már olyan 2 vagy 3 alkalommal, hogy egyáltalán nem kapcsolt be a kijelző. Csak hang volt.
Persze nem teljesen azonos probléma, de el tudom képzelni ennél az esetnél is, hogy valami szoftveres gubanc okozza. De lehet még hardver probléma is. Áramtalanítás nálam ezt helyrehozta, de látom nálad nem volt sikeres próbálkozás.
Én inkább elállnék a TV -től, ha csak nincs valakinek más ötlete a "felébresztésre".
-
ρσгτσ
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Azok engem sem nagyon izgatnak. Viszont Samsung -nál ritkábban látok nagyon hullámos "üveget". Lehet csak szerencsém van, meg nyilván mindegyiknél van némi hullámosság.
Meg ugye a panelrohadás, tinting és egyebek sem elhanyagolható tényezők, amik engem jobban érdekelnek.
Bár számomra Samsung WOLED nem létezik, csak boltban. Így azokat nem igazán vágom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Mondjuk anyaghasználatot tekintve az LG jobbnak tűnik, mint a Samsung. Korábban én sem néztem, de aztán nekem is feltűnt az említett C kontra S90 szériánál. De ez nagyjából a hátlaptól a talpig terjed.
Panelnél minőséget nézve már más a véleményem QD OLED -nél.
Viszont én mindkét rendszert szeretem.
Szerk.:
Valamint a hang is számomra észrevehetően jobb, mint az LG -nél. Teltebb mélyekkel. -
ρσгτσ
addikt
válasz
STC Speed
üzenetére
Én Plex -et használok és jól elvagyok vele. Szintén PC -vel. Kilőttem Windows -on a logint, és beállítottam, hogy power gombnál kikapcsoljon a gép. Így gyakorlatilag semmit nem kell variálni a PC -n, nem kell monitort használni sem hozzá.
Egyszerűen elérem TV -n, telefonon és tableten is.
Bár most tervezem a NAS -ra váltást, mert mégis egyszerűbb, és a fogyasztása is alacsonyabb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ferike81
üzenetére
Bár nem hibátlan a TCL sem, de az egyik legnagyobb TV gyártó. Sima QLED vagy mini LED szegmensben abszolút kiemelkedő. Ráadásul a Samsung -nak is beszállítója a kijelzőpanel gyártó üzletág.
Persze 135 -ért már jó vétel a Q7F, de nem jó TV. Érdemes inkább elmenni megnézni, ha van rá lehetőséged.
Nyilván mindenki maga dönti el mit akar vagy mit tud venni, én csak azért írtam ezt le, mert fiataloknak, játékra és YouTube -ra inkább mini LED -et vennek, ha van rá lehetőségem. Persze nem tudom milyen gaming és mennyi idősek. Pl. milyen konzol/PC, vagy milyen játékok.
Meg nem is akarok más pénztárcájában turkálni, csak leírtam a véleményem szimpla jóindulatból.
TV ajánlós topikba érdemes benézni és kérdezősködni milyen opciók vannak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86
üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem a vezeték nélküli DEX -re. Úgy gyönyörűen futott a videó Samsung TV -n. Persze olyankor nincs távirányító vezérlés. Többi márkán annyira nem sima a működés, így a videó sem.
De ez már korábban is így volt, mert DEX -et régóta használok. Ez a része nem változott.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86
üzenetére
Megnéztem Samsung telefonnal és 3 TV -vel. Elég érdekes eredmény született...
1. Samsung TV
Enyhe lag. Távirányító nem működik a filmnél.2. LG TV
Szintén lag, viszont a távirányítóval lehet vezérelni a videót.3. TCL TV
Semmi lag, és a távirányító is működik.Tuti, hogy ez a funkció nem százas.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Psychopeti
üzenetére
Jófogás, Vatera, FB Marketplace, egyéb aprón, ha szerencséd van találsz olcsón. VESA állvány az valamivel drágább ennél. Főleg ami tényleg stabil is, nagyjából 7-8 ezertől indul itthon.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Psychopeti
üzenetére
Régi TV, így valószínűleg csak használt piacon. Vagy veszel hozzá VESA kompatibilis talpat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Quqesz
üzenetére
Általában ez sérült HDD/SSD -nél, vagy hibás fájlnál, írásnál jellemző. Bár akkor általában a mini kép sem jelenik meg rendesen. Más esetben szerintem TV szoftveres probléma. Talán nem tudja rendesen beolvasni a mappát.
Nekem is van olyan HDD, amin több ezer kép és videó van több mappában. De nálam ilyen gond nem volt. 99 százalékban mp4 és jpg.
Szerk.:
Egyébként ha lehúzod a vinyót és újra rádugod, akkor is pont azokkal a fájlokkal van gond, vagy ez változó? -
ρσгτσ
addikt
válasz
kissadam9
üzenetére
Kicsit olyan, mintha valaki szivatna téged. Megfordult nálam pár TV az utóbbi években, köztük néhány Samsung is, de csak 1 TV volt pixelhibás. Egy TCL. Samsung -ból QN90 -es és S90 -es szériából. Igaz, hogy egyik sem D -s. Tehát lehet pont nincs elég tapasztalatom...
-
ρσгτσ
addikt
Plex szerveren a Beállítások, Nyelvek alatt Automatikus felirat és hangsáv választás mellett szedd ki a pipát. A Felirat üzemmód pedig Kézzel választott legyen.
Ezt próbáld meg. A TV -n pedig a film elindítása utána dobj be valamilyen feliratot.
Így is lesz megakadás? Gondolom a feliratozás rendesen megy?
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Ha nem jelzik sehol, hogy kiállított darab, akkor vissza kell vinni a TV -t, mert egy használt terméket kaptatok. Nem újat. Intézzétek 3 munkanapon belül, de lehetőleg minél hamarabb, hogy abba se tudjanak belekötni.
Előtte fel is hívhatjátok a problémával az Euronics -ot. Rögzíteni fogják a beszélgetést, így lesz nyoma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Euronics, szóval simán lehet. Meg nyilván az óraszám is ezt mutatja.
Online vásárlás vagy személyes? Valamilyen papírra rákerült, hogy kiállított darab volt a TV? A garancia teljes?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
A tiéd ADS, amit ő néz VA. Tehát elég nagy különbség van a B javára.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Ha különböző árkategória szerint nézzük, akkor nálam jelenleg így nézne ki a választás:
VA QLED olcsón:
- C655VA QLED kicsit drágábban:
- C655 ProEnnél a fenti 2 TV -nél azért vannak kompromisszumok, de ebben az árkategóriában mindegyik jó. Hangban pedig kategória feletti.
Innen indulnék, ha mini LED -et keresnék:
- C805
Ez már az a kategória, ami jó képminőség mellett, átlagos hanggal nagyon megéri az árát. Kifutó modell.A C805 utódja jobb képminőséggel, és érezhetően jobb hanggal.
- C765
Hangban szerintem ez is kategória feletti szintet képvisel.Utána, ha a felhasználói szokásaim nem megfelelőek az OLED -hez:
- C855Ha mehet az OLED, és 65 colos méretet keresek, de óvatosabban költenék:
- S90DHa más méret kellene hasonló áron:
- C4Felette:
- S95DHa hányingerem lenne a Samsung -tól:
- G4Idén cserélni fogom az egyik OLED TV -t, és mivel abban a méretben nincs QD OLED, így biztosan C4 vagy C5 lesz az utód. Vagyis sanszos az utóbbi, mert én ősszel, illetve év vége felé szoktam TV -t venni. Akkor valószínű az is jó áron lesz. C4 meg szerintem addigra már kifut.
TCL mellett szerintem a jó ár-érték arány szól. Baromi jó TV -ket árul gyenge-közepes szoftveres, és közepes garanciális támogatással.
Samsung mellett szerintem a QD OLED a legnagyobb érv, és általában elég kevés a panasz. Emelett a policy, és a szerviz nem túl frankó, ha valamilyen hibád lenne.
LG -nél általában a legnagyobb érv a jó garancia, ami az esetek túlnyomó részében igaz is. Ezzel együtt viszont, az elmúlt évek alapján vannak olyan hibák, amibe könnyen bele lehet futni. Tinting, nem egységes panel, illetve panel rohadás.
Illetve van akinek nem elhanyagolható tényező, hogy Samsung -nál nincs DV és DTS. Hogy ez kinek mennyire fontos, az teljesen egyéni dolog. Meg nyilván felhasználói szokástól is függ.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Én a QD OLED -et preferálom, de S90D -nél csak a 65 colosban van az a panel. Utána nagyobbat kell ugrani az S95D -ig.
WOLED -ből én LG -t vennék. C4 vagy B4. Viszont utóbbi nem mindig van jó áron.
Pl. az említett 55 colos méretben még szerintem WOLED panellel is jobb választás egy 55S90D. C4 meg szintén nem sokkal drágább.
Philips van még szintén WOLED panellel, de azokat én annyira nem ismerem. Vhiktor jobban képben van. Vagy a TV ajánlós, esetleg az OLED topik.
Szerintem low budget, illetve jó ár-érték arányban a TCL a nyerő. Ott viszont nincs OLED, így sima QLED vagy mini LED TV -k között lehet körülnézni.
Felette, ha én most vennék OLED TV -t, akkor LG C-G széria, vagy Samsung -ból az S90-S95 szériából QD OLED -ek. Pénztárca függő.
Szerk.:
Bár ha jól gondolom S95D és G4 már nem játszik nálad, de azért érdemes megemlíteni, hogy előbbit ajánlott megnézni személyesen is. S95D kapott egy matt fóliát, így nem mindenkinek jön be. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Több cég és biztosító dolgozik velük. Illetve igen, ezek közé tartozik a Samsung és a Hisense is. Szerintem mindig közepes volt. Sokan rossz tapasztalattal távoztak tőlük, és mostanában sem más a megítélése.
Egy fokkal talán jobb a TCL szervize, de az sem kiemelkedő. Gondolom azért nézted a Hisense márkát, mert jó az ár-értek arány, ami igaz az említett TCL -re is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
james001
üzenetére
Ott már szerintem jobban jársz, ha a Samsung -gal intézed. Amúgy is általában be vannak lassulva, plusz egy cég bevonása (ha lehet), csak több plusz időt jelent az ügyintézésben.
Online vásárlás után, 14 napon belül érdemes a One -hoz fordulni. Olyankor sztornózzák a vásárlást. Bár ők sem kapkodják el...
Legalábbis szerintem jobb opció közvetlenül a Samsung -hoz fordulni. Mindkét cégnél lassan megy az ügyintézés.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047
üzenetére
Ezt a két dolgot megnézted, amit írtam?
Univerzális távirányítónál elméletileg akkor kellene kapcsolnia, ha azon a forráson lett bekapcsolva, amelyiken az eszköz van. Elméletileg, de sajnos ez nem mindig működik megbízhatóan.
HDMI CEC sem mindig működik megbízhatóan. Ez is lehet eszközfüggő.
Szerk.:
Én már egy ideje egyiket sem használom, mert vannak olyan eszközeim, amik csak alvó állapotba mennek el, és előfordul, hogy ilyenkor frissít. Akkor meg simán lehet, hogy random kapcsolgatja a TV -t. -
-
ρσгτσ
addikt
Azt egyébként érdemes megemlíteni, ha valaki hosszútávon szeretne TV -t, és nem döglik meg pár év után, akkor néhány év múlva érdemes számolni egy külső okosító eszközzel.
Főleg zárt rendszereknél, ahol nem tudsz külső appot telepíteni, és maga az app támogatás is szerényebb, mint például droidon.
Elég csak abba belegondolni, hogy az HBO -nak hány fajta applikációja volt az elmúlt években, és mennyi régebbi TV -re nem elérhető. De ez nagyjából bármelyik appra igaz lehet. Még egy YouTube sem biztos, hogy 100 százalékos lesz X év után. Egyszerűen azért, mert már elengedik a kezét és nem lesz szoftveres támogatás. Vagy ott van például az RTL+ is.
Speciális igényekre (ami később bővülhet) meg amúgy is ajánlott egy külső eszköz. Pl. Kodi.
-
ρσгτσ
addikt
Mennyi a keret? Az a baj, hogy az alsó szegmensben egyszerűen nem jó a Samsung. Az LG sem, mert az a másik márka, ami az emberek agyában villog.
Valahol a középső kategóriában kezd el versenyképes készülékeket adni. De ott sem a minőséget fizeted meg, hanem a viszonylag stabil szoftvert, szoftveres supportot, meg a nevet.
Samsung számomra inkább felső kategóriában kezdődik. Mini LED, OLED. Persze ezen is lehet vitázni az ár/érték arány, a garanciális támogatás, és a panel variálások miatt.
A konkurens kínai márkák az alsó- és középső kategóriában olyan kép- és hangminőséget adnak, amivel a Samsung sem tudja felvenni a versenyt. Cserébe ott sem kiemelkedő a garanciális támogatás, és azért akadnak szoftveres problémák is.
Szóval tisztázzuk; hogy mennyi a keret, és mik a felhasználói szokások? Milyen tartalmak, milyen arányban mennének rajta?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Akkoriban egy droidos Sony volt mellette. Már maga a menü is szerintem rossz volt Saphi -nál. Egyszerűen rossz volt használni. Szerintem.
Pedig a régi droidért sem voltam soha oda. Azóta persze egy fokkal jobb a Google TV. Nem a kedvencem, de szerintem jól használható.
Pont ez az egyik oka, hogy anno elengedtem a Philips -et, és amikor hallottam, hogy megint saját OS...hát kedvem sem volt kipróbálni.
-
ρσгτσ
addikt
Csatorna szerkesztésre legjobb a ChanSort. Nem csak itt, több márkán is.
Filmeknél nem mindegy milyen. Pl. AVI -ra kidob pár problémát. De ezzel kapcsolatban más jobban képben van.
YouTube már mindegyik okos TV -n alap alkalmazás.
Böngésző van, de TV -n szerintem nem túl jó élmény. Főleg, hogy az air mouse sem nagyon fog működni 3rd party eszközzel. Vagy max. baromi korlátozott módon.
5GHz -re gondoltál? Az már elég jellemző. Talán a nagyon belépő kategóriában nem. De ez attól függ milyen TV -t akarsz venni.
HDR -rel szintén ez a helyzet. TV függő. Meg ahhoz már kell fényerő is az általános képminőség miatt.
-
ρσгτσ
addikt
Veszel hozzá egy ilyet, mint a jobb oldali. Gyárit vagy utángyártottat. Van rajta egy-két dedikált gomb is. Illetve közvetlen gomb a beállítások menühöz.

Egyébként számtalan lehetőség van. Millió +1 távirányító jó lesz hozzá.
"Egy most vásárolt modell, ugye tudni fogja ugyanezeket, csak a távirányító lesz más?"
Erre nem tudok válaszolni, mert lehetnek olyan funkciók, amik a régebbi modelleknél mennek, az újaknál már nem. Vagy picit variálni kell, hogy működjön. Attól függ mit keresel egy TV -ben. Mik azok az "ezek"? Pl. fájlok lejátszása, PVR, egyebek. Nem tudom annál melyik működik és melyik nem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Ehhez hasonló van nekem is. Gyári Samsung távirányító.
Szerk.:
Egyébként sajnos már későbbi OS -en nincs alsó menüsáv. Teljesen kilép a hub -ra. -
ρσгτσ
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Amikor tisztítottad, gondolom fülpiszkálóval vagy hasonlóval, akkor a panelen lévő gomb érintkezőt megnyomkodtad, dörzsölted egy kicsit? Nem biztos, hogy segít, de az is megér egy próbát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Ha megadta magát a gomb, akkor lehet olyan is, hogy folyamatosan be van nyomódva. Egy tisztítást azért szerintem is érdemes megpróbálni. Ha nem lesz jobb, akkor új távirányító.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Sajnos Samsung -nál ez ilyen. Nem mindegyik dedikált gomb megoldható, ha amúgy az eredeti távirányítón nincs. Pl. YouTube.
Meg nem csak itt. Ebből a szempontból például a droid jobb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Aktív, HDR/DV gaming után sem volt már teljesen egységes a panel a HUD -tól. Mondjuk ami még mellékesen zavart az a megjelenő tinting is volt.
Én vettem erre a célra a mini LED -et. Az ebből a szempontból teljesen igénytelen, és a fényerő is mehet úgy, ahogy a felhasználónak tetszik.
OLED TV -k nálam maradtak filmezésre, YouTube -ra, és gamingre.
Zajkeltő eszköznek szerintem nem a legjobb az OLED. Arra a használatra, amire ő tervezi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Korábban válaszoltam neked erre. Kezelni fogja, de egyes távirányítók funkcióban, gombokban eltérnek. Van aminél például van gomb a beállítások menüre, van ahol nincs. Lehet BT vagy anélküli. SolarCell vagy elemes...stb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Vegyes használattal nem is lesz baja. De amikor sokáig, és rendszeresen ott van hagyva egy-egy csatornán az nem igazán OLED -nek való működés.
Ráadásul az a baj az ilyen háttérzajos TV -nél, hogy panel kompenzáció sem nagyon fut le napközben. Plusz a fényerőt sem tudod mindig alacsony szinten tartani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Akinél háttérzajként megy a TV, az nem nagyon foglalkozik vele, hogy lefusson egy-egy kompenzáció. Legalábbis szerintem. Nálunk se foglalkozott vele senki, én meg otthon sem vagyok napközben, hogy erre figyeljek.
Fényerő meg ugye a környezettől függ. Mindenképp érdemes levenni normál TV adásnál. Mondjuk nálam a C1 -en úgy is szépen beégett a Duck TV logó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047
üzenetére
Mondjuk ilyen igénybevételre inkább egy VA mini LED -et vennék, és abban a kategóriában inkább más márka felé húznék. Pl. TCL, Hisense. Előbbinél például jár az 5 év gyártói garancia Telekom vásárlásnál a megjelölt modellekre, ami a promócióban szerepel.
Ha valaki mégis ragaszkodik az OLED -hez, mert hát miért ne, szerintem látványban kva jó technológia, akkor érdemes az LG felé tekinteni. G szériában, igaz csak a panelre 5 évet kapsz. C széria is annyiban előnyösebb a Samsung -nál, hogy szerintem lényegesen jobb a garanciális támogatás.
Egyébként ha OLED -ről van szó, nálam a QD-OLED, tehát ebben a kategóriában a Samsung nyer (ami nem WOLED paneles). De ahhoz érdemes hozzáalakítani a felhasználói szokásokat.
5 év ide vagy oda, ha egy OLED rendszeresen ott pihen valamelyik csatornán, mert háttérzajként működik, akkor számolni érdemes azzal, hogy idővel be fog égni. Valószínű jóval hamarabb, mint az 5 év. Az sem annyira frankó dolog, ha "állandóan" supportozni kell.
Nyilván nem mondon, hogy aki OLED -et vesz ne nézzen normál TV adásokat, vagy ne legyen játék HUD a képernyőn. Hiszen az hülyeség lenne. Vegyes használatra tök jó az OLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047
üzenetére
Gondolom sokat megy háttérzajként a TV. Ahogy anno nálunk is az előző Samsung TV -nél, ami mini LED volt. 8-9 ezer óra körül ment bele 2 év alatt. Hasonlóan, mint nálatok. Arra egyáltalán nem jó az OLED.
Bár szerintem ez már a többi újabb típusnak is kihívás. Nálunk 2 év alatt meg is adta magát a TV, így több óra nem is ment bele.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
userxy
üzenetére
Szerintem igen, de ezt tényleg érdemes a saját szemeddel megnézni. Pl. Euronics vagy Auchan, vagy valamilyen műszaki bolt, ahol kapható TCL. MediaMarkt -ban például nincs ez a márka.
Egyébként Telekom -on keresztül azért sem rossz TCL TV -t venni, mert ami benne van a promócióban, arra érvényesíthető a kiterjesztett garancia. Úgy pedig 5 év garancia lesz rá.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
GRX -től szoktam venni gyárit. JET -től pedig utángyártottat. Mindegyiknél vannak jó akciók.
Persze ott van Kína is, de a JET jól jön, ha gyorsabban kell, és szerintem nincsenek rossz árak.
Múltkor például olyan utánzatot kerestem, amin egy gombbal el tudom érni a beállítások menüt. Változó árak vannak. Attól függ kell -e egyéb funkció, mint például a BT vagy a mikrofon.

De eredetiből általában GRX nyer nálam a többi bolt között.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Sok fajta van. Általában ezek gombokban, funkciókban, csatlakozási módokban térnek el. Illetve van elemes és solar cell is.
A jobb oldali tuti elemes. Illetve ahogy látom ezeken sem azonosak a gombok. Olyat érdemes venni, mint a gyári.
A GRX és a JET szerintem megbízható hely, de ott a 14 napos elállás online vásárlásnál, ha gond lenne. Előbbi eredetiben, utóbbi utángyártottban jó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02
üzenetére
TCL C805 jobb. Igaz, azért valamivel drágább is ennél, de ha van rá akció, kedvezmény, akkor 200 körül el lehet hozni az 55 colost. Addig érdemes venni, amíg még lehet kapni és nem fut ki.
Droid, nyitott rendszer, Google TV felülettel, nagyobb app támogatással. Pl. Kodi, RTL+.
Ráadásul Telekom, Alza, illetve One vásárlásnál 5 év garancia regisztrálható hozzá. 2 év helyett.
De ez tényleg nem ide való. Inkább Hisense, TCL, vagy a milyen TV -t vegyek topik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
istvankeresz
üzenetére
Az korrekt. A szervizes része tök jól ment az ügyintézésnek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Nem vagyok mélyen benne a micro LED témában. Sőt, semennyire, így majd lehet kijavítanak az okosabbak. De elvileg, ha jól értem...akkor az van a legközelebb az OLED -hez. Csak az OLED hátrányai nélkül képes hasonló szintet hozni, és mindezt magas fényerővel.
Azt például nem vágom, hogy mennyire homogén, de gondolom sokkal jobb ebben, mint például a mini LED -ek.
A legnagyobb bajom egyébként az, hogy hiába növelik a fényerőt, ha alig van HDR anyag, ami kihasználná. Valószínű ennél a micro LED -nél azért fontos, mert nem átlagos felhasználásra tervezték. Max. fényerőn, ekkora felületen egy 20-30 négyzetméteres nappaliban beleégeti az ember árnyékát a falba.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
sunci_02
üzenetére
Akkor ne OLED. Vagy olyan helyen nézz TV -t, ahol céges vásárlásnál is megadják a 3 évet.
Bár én 1 évre biztos nem vennék semmilyen TV -t. Nem túl tartósak már manapság a műszaki cikkek, és sok esetben a 3 éves garancián belül kell javítást igényelni. Egy panelcsere meg elég kemény összeg.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
sunci_02
üzenetére
Igaz WOLED, de 55S90D. Vagy ami jobb, és már QD OLED, a 65S90D. Kuponozva. Viszont ahogy látom a Samsung oldalán, most mindegyik készlethiányos.
Az 55S95D -t kellene még megnézni, hogy mennyire lehet lekuponozni.
Én erre a felhasználásra OLED -et vennék, ha nincs szükség jó nagy fényerőre.
Szerk.:
Vagy ott van LG -nél az 55C4, ha nem ragaszkodsz a Samsung -hoz. -
ρσгτσ
addikt
válasz
EngineerBoy
üzenetére
Disney+ -on meg a közeljövőben érkezik a HDR10+. Egyelőre szerintem még nincs, nem is néztem mostanában... de januárban volt a bejelentés.
Prime -on meg már régóta van, ha esetleg terveznéd azt is.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
stilo18
üzenetére
Egyébként nem lenne ezzel az eljárással semmi gond, mert amúgy tényleg sokan annyit értenek hozzá, hogy bekapcsolják a TV -t és kész. Így meg egyszerűbben és gyorsabban meg lehet(ne) oldani egy csomó hibát.
Csak az a baj, hogy az egész ügyintézés is annyira körülményes, lassú a Samsung -nál...
Engem anno ez annyira nem zavart, mert van néhány TV otthon. De akinél egy TV van az szívhat az egész sztorival 3-4 hétig. Nyilván nem kell TV függőnek lenni, de az emberek nem azért veszik, hogy utána 3-4 hétig ne tudják rendesen használni. Vagy akár 2-3x 3-4 hétig, ha több alkalommal kell ezzel szórakozni.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Szegfű
üzenetére
120Hz -et írtam feljebb, aztán ki akartam törölni...de már lejárt a szerkesztésem. Az mindkét TV -nél adott.
Mennyi a különbség a két TV között? Nem tudom honnan szerzed, milyen kedvezménnyel, vagy kuponozva. Gaming és filmezés, illetve streaming miatt én a jobbat venném. De nyilván ehhez tartalom is kell, aminél van jelentősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Kuponkunyeráló
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest