- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161702 üzenetére
Aktív, HDR/DV gaming után sem volt már teljesen egységes a panel a HUD -tól. Mondjuk ami még mellékesen zavart az a megjelenő tinting is volt.
Én vettem erre a célra a mini LED -et. Az ebből a szempontból teljesen igénytelen, és a fényerő is mehet úgy, ahogy a felhasználónak tetszik.
OLED TV -k nálam maradtak filmezésre, YouTube -ra, és gamingre.
Zajkeltő eszköznek szerintem nem a legjobb az OLED. Arra a használatra, amire ő tervezi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161673 üzenetére
Akinél háttérzajként megy a TV, az nem nagyon foglalkozik vele, hogy lefusson egy-egy kompenzáció. Legalábbis szerintem. Nálunk se foglalkozott vele senki, én meg otthon sem vagyok napközben, hogy erre figyeljek.
Fényerő meg ugye a környezettől függ. Mindenképp érdemes levenni normál TV adásnál. Mondjuk nálam a C1 -en úgy is szépen beégett a Duck TV logó.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
alaves #161028 üzenetére
Ha megadják, nekem anno az UE506122 esetében ez nem történt meg, pedig az aztán szinte havonta járt a szervizbe, végül a két év garancia lejárta után mikor ismét előjött ugyanaz a hiba én meguntam és feladtam az egészet.
Mindig ugyanaz a hibajelenség: Nem lehetett bekapcsolni és kb másfél másodpercenként villogott a piros készenléti led. Csereltek benne vagy négy alkalommal tápegységet, de volt kijelzőcsere is. Ahol laktam - Kelebián - ott nem volt még a rendes 220V-os hálózat hanem 205-215 között ingadozott sokszor egy-két pillanatra volt hogy az áram is elment, ezt nem viselte jól a tévé. A Samsung "természetesen az akkori DÉMÁSZ-ra mutogatott, ők mindig a Sansungra, miközben én meg végül ottmaradtam lejárt garival egy hibás készülékkel...
Természetesen a családban levő másik kettőnek tévének eközben semmi baja nem volt valamint később az utód tévének (Philips Pus506504) sem volt hasonló problémája...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161053 üzenetére
OLED -et néznék én is, és az ő felhasználói szokásához jobban is illeszkedik. Persze ha majd ott tart. Képminőségben, és panel egységességben is előrelépés lesz. A mostani TV -hez képest meg óriási ugrás.
Szerintem a fényerőtől sem kell félni. Nappaliba is jó lesz a korábban említett 65S90D. E tekintben nyilván nem lesz QN90B szint, de saját környezetében meg tudja nézni, tesztelni, hogy neki mennyire elég. Az online 14 napos elállással.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161050 üzenetére
De amit rtings -en csinálnak képeket, az szűrővel készül. Szóval oké, hogy amúgy soha nem lesz igazán egységes a fenti panelek egyike sem, de szabad szemmel, még tesztképet nézve sem kellene így kinéznie. Meg úgy sem, ahogy rtings -en látszik.
Persze lehet, hogy felerősíti a fotó. Én azért gondoltam, hogy ennyire jelentős, mert töltőképernyőnél egyből kiszúrta.
Az említett mini LED nálam pont az S90C mellett van. Egyedüli probléma a mini LED -nél, ami normális, a sarkoknál jelentkező vignettálás, de az sem erős. Összehasonlítva a mellette lévő kifejezetten jó QD OLED panellel.
Szerk.:
Egyébként nem kötekedni szeretnék, félre ne érts. Csak szerintem ilyen mértékű foltosodás, csíkozódás a nem elfogadható kategóriába tartozik. Ezért is írtam neki, hogy erre intézzen garanciális javítást, vagy inkább csereutalványt, ha lehetséges.Persze ha szabad szemmel tényleg nem ilyen jelentős, akkor nem szóltam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161048 üzenetére
Szerintem ami nála van, az elég rossz. Vignettálás az mondható normálisnak. Bár az is változó, hogy mennyire erős.
Én, amivel utoljára találkoztam rossz panel, az ilyen volt:
Utólag vettem észre, hogy kicsit bevilágított a lámpa... De azért szerintem így is látszik, hogy a széleken, főleg a két oldalán jelentős a "foltosodás". Illetve látszik a szokásos, kicsit erősebb vignettálás is.
Ha nem lett volna gyári hibás a panel (aminek egy része a képen is látszik), akkor is visszaküldtem volna.
Valószínű ez a legtöbb embernek fel sem tűnik, mert nem azzal kezdenek, hogy nézegetik milyen a panel. Én viszont úgy vagyok vele, hogy ha valami probléma van, akkor az derüljön ki az első vagy a második napon. Végülis erre van a 3 munakanapos csere, vagy a 14 napos elállás.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161007 üzenetére
Alin vannak olyan kinézetűek, mint az elmúlt években kiadott a gyári SolarCell távirányítók. Több fajta dizájn, illetve gombkiosztás. Elemes verzióban.
Csak azt hiszem azok kicsit vastagabbak az elem miatt. De annyi fajta van, én sem ismerem mindegyiket.Az is megoldás lehet, ha valakinek a dizájn tetszik, de nem akar beépített akkumulátoros verziót, és nem szeretne sokat költeni sem.
-
-
LimaBravo69
tag
válasz
alaves #160989 üzenetére
köszönöm a tippeket!
Az elsőként említett HDMI kiterjesztett bemeneti jelet megtaláltam, ki volt kapcsolva, bekapcsoltam.
A második tippet nem értem, mi az az android tv? Nekem csak set top boxom van, egy régebbi kiadás, ott csak olyan opciót találtam a beállításoknál, ami a felbontásra vonakozik, ez 1080-ra van állítva.Bónuszkérdés: két HDMI csati van használatban, egy blue-ray lejátszó és a Telekom set top box. Mindegy, hogy melyik csatlakozóba melyik eszköz van dugva? Hanem mindegy, meilyikben jobb a set top box? Esetleg érdemes valami spéci hdmi kábelt venni?
-
TiberiusX
tag
válasz
alaves #160991 üzenetére
Köszönöm.
Jött egy frissítés a Tv-re, feltettem, rebootoltam és most nem csinálja.
Lenne még egy kérdésem, ugye a Tv 4k szóval 3840x2160, viszont ha a játékon belül átállítom a felbontást 2560x1440-re vagy 1920x1080-ra nem látok változást.
Hogy működik ez a Tv-nél, felskálázza magának amire kell? -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160968 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy jó ötlet. Érdemes ezeket kipróbálni. Már ameddig eljut. Remélhetőleg visszajön a kép.
Nekem is volt már hasonló QN, illetve S90 szériánál is. Ahogy olvastam ez random módon előfordulhat, és általában az oka szoftveres. De ebben az esetben áramtalanítás után vissza kellene jönnie a képnek.
-
Zadia
senior tag
válasz
alaves #160923 üzenetére
Köszönöm.
Nem lehet bővíteni a tárhelyüket? Úgy vélem,hogy csak 1GB hely van benne.
Ehez a Tv-hez milyen HDMI kábelt ajánlasz?
Van nekem 2db ilyen AWM STYLE 30V VW-1 Hotron High Speed HDMI with ethernet.
Ez jófajta vagy kukába való? Szeretnék jó minőségű hdmi kábelt,ha rádugnám a notit. -
-
-
Celtis
veterán
válasz
alaves #160841 üzenetére
Urban legend. Az üzemóra többet számít, az meg nem kor, hanem használat függő.
Sokkal inkább funkcionálisan avul el a készülék, ami miatt cserélni fogja a fogyasztó.Ha a 2015-ös samsung tv-ket nézzük, az akkori csúcs JS9500 a maga pár zónájával, elavult tizen rendszerével, ma már a futottak még kategória. Akinek akkor igénye volt a csúcs kategóriára, az ma biztos nem érné be vele.
Ha a 2014-es HU9000-et az még HDR-t sem tudott meg local dimminget se, csak görbe volt.
-
ρσгτσ
addikt
-
Jaded
őstag
-
Jaded
őstag
válasz
alaves #160834 üzenetére
A tápkábelen kívül nincs most bedugva semmi. Végigcsináltam, amit írtál, az eredmény ugyanaz.
Csere esetén, igazából ennél a tv-nél több nem kellene, méretben csak ez fér el (és elég is). Én szerettem a képét nagyon és a tudása is elég volt (T-Home-os adás ment rajta vagy
A pple TV-n valami).
Árban szerintem 250-300ezer maximum.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160497 üzenetére
Ez igaz, baromi nagy. Meg nyilván annak sem túl jó, aki kisebb szekrényre szeretné tenni, mint a TV mérete. Hiszen elég nagy talpa van minden irányból nézve.
TCL -nél mondjuk vannak olyan modellek, aminél megoldották azt, hogy két állása legyen a talpnak. Fel lehet szerelni a szélére, meg a közepe felé is a "piszkafa" talpalakat.
Szerk.:
Rámértem a C1 talpára. Félig sötétben, így lehet nem teljesen pontos. Kijelzőtől nézve elől 5 centit, hátul pedig 20 centit áll ki. -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160494 üzenetére
Most így jobban megnézve a nálam lévő LG C és Samsung S90 szériát valóban így van. Minőségibbnek tűnik az anyaghasználat is az LG javára.
Egyébként talpból nekem jobban bejött a régebbi dizájn LG -nél, amiből C1 kapott utoljára. Sokkal masszívabb minőségibb érzést nyújtott számomra.
Szerk.:
Jah és a fenti #160495 hozzászólásomhoz:
TCL -hez a promóban résztvevő kereskedőknél most kiterjesztett garancia is jár, így összesen 5 év lesz rá.Csak abban meg nem látom a 855 -öt. Vagy túl fáradt vagyok, vagy tényleg nincs benne. Mindenesetre a TCL -nél érdemes rákérdezni, hogy vonatkozik -e rá. Mert időnként módosítanak...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160396 üzenetére
Egyértelműen én is a C805 -öt választanám helyette. Végülis egy VA mini LED elég kedvező áron.
Viszont mindenképp online rendeléssel, hogy legyen 14 nap elállás. A TCL nem igazán jó szoftverben, és tökre random módon jöhetnek elő hibák egy-egy készüléken. Ahogy ez C805 -nél is előfordul.
Kis tesztelés nem árt, ha megérkezik a készülék. Nincsenek -e akadasok, problémák. Streming, normál TV adás, YouTube, egyebek. Meg letöltött filmeknél is, ha szokták arra is használni.
Van akinél a külső adattárolót sem tudja rendesen olvasni. Hiába van megfelelően formázva, rendezve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160389 üzenetére
Videókapcsolatot szeretett volna a support, hogy élőben lássák a hibát a kijelzőn. Még a Samsung központ a szerviz előtt. De úgy tudom ez náluk bevett szokás. Azt is mondták, hogy hány méterre kell állnia a kamerának.
Meg tesztábrákon is kellett képeket csinálni.
Szerencsére az elejét még nem én intéztem, hanem párom, így nem voltam része a sztorinak.
Amúgy így nézett ki a kijelző. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy probléma van, de ők ennél több képet kaptak.
Szerk.:
Jah és amikor kint voltak azt mondta a Samsung képviselője, hogy szerencsém van, mert pár nap múlva jár le a 2 év és még pont belefért a garanciába.Aztán mondtam neki nagy szerencsém van...mert amúgy 3 év garancia van rá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160387 üzenetére
Szerintem azért megy képviselő is, mert ő jobban tud hárítani olyan munkát, amit a Samsung garanciában nem akar javítani.
Előzetesen nálunk sem tudták megvizsgálni a hibát, mert nem jött össze a videókapcsolat.
Szerk.:
Persze kaptak róla képeket, meg azt hiszem videót is, de úgy tűnik az nem elég nekik. -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160383 üzenetére
Az is lehet, hogy régiónként, megbízott szervizként változik. Nekem a budapesti szerviz mondta, de az is majdnem 1 éve.
C1 panelcsere azért nekem is jóval gyorsabb és egyszerűbb volt. 10 nap a bejelentéstől, és helyszínen csinálták most a héten.
Szerk.:
Tavaly a Samsung -tól hozzám ketten jöttek. Mielőtt elindultak az ajtó felé a TV -vel azt mondták, hogy már tuti nem hozzák vissza, mert esélytelen kijelzőt szerezni hozzá. 2 éves mini LED volt. -
dom1n0
őstag
válasz
alaves #160357 üzenetére
Alatta lévő részen Alapértelmezett színbeállítások használata van kiválasztva mindkettőnél, ergo ugyanaz állítódik be mindkettőre szerintem.
Nekem ahogy kiválasztom itt a Ultrahd 60hz-et (első kép) pár másodperc múlva már kezdi ezt a kép elfeketedést, nem kell semmit csinálni utána. -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #160289 üzenetére
Valószínű azért, mert normális esetben semmit nem kellene állítani, és neki már Series X -nél is ezt csinálta.
Konzolon én nem szoktam engedni, hogy kamu HDR -t csináljon a nem HDR tartalomból. De az nem igazán van erre hatással. Illetve Xbox -on nem kell DV játék alatt, de az megint nem lényeges Samsung -nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest