Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
bmwm3
tag
Ez engem is érdekel. Már akartam venni a gyári samut, de még nem jutottam oda. (egyelőre még lóg belőle a LAN kábel). Itt viszont látom ezt a cuccot 2200 HUF körül és 5300 körül is. Mi a különbség a kettő közt? [link]
2000 Ft körül bepróbálkoznék, de 5-6 körül nem, pont azért, hogy nehogy később kivédjék.
Más, 2 kérdés:
1. Nekem továbbra sem tud bejelentkezni a youtube. Illetve be tud jelentkezni, de pl a kedvenceimet nem érem el, azt mondja, hogy próbáljam később..
2. Féloff: van valakinek digitális DIGI előfizetése? Van ott lehetőség nyelvet választani a csatornákhoz? Snooker a mindenem és ki nem állhatom a magyar "kommentátorokat"
Köszi!
-
senior tag
Pedig hidd el nekem, hogy ez lesz ha a Samsung tudomást szerez erről
Amúgy biztosan nem ugyanaz a 2 kütyü szoftveresen legalábbis, ugyanis az eredeti SAMU stick-et nem lehet semmilyen PC-vel használni.
Szerintem eléggé esélyes, hogy valamelyik következő frissítéstő kezdve már nem fog működni vele...
"....nem hiszem hogy ezzel bajlódna a samu"
dehogynem!
Hiszen bevételtől esnek el, ha nem teszik ezt meg!Még valami!
Ugye neked C szériás TV-d van?? Melyik típus pontosan?" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
quby
őstag
Nnna akkor leforditom quby-ról magyarra......merhogy igy visszaolvasva igazad van
1: sajnos értem
2: Router helyett szerverem van ami fileszerver/NAS-ként is müködik, szal belső háló. Ebben van egy nagy vinyó (ext2) amiről akarok lejátszani, minden tipusu médiát (HD,SD zene foto stb) A szerveren fut SAMBA server a wines gépk miatt, és NFS-es megosztás is van (beltéri oda vesz fel stb.) A kérdés az hogy melyik megosztást érem el? Win/SAMBA vagy a linuxos megosztást (nfs) és hogyan? azt sejtem hogy win alá van egy progi ami a gépen lévö tartalmat megosztja, de a server nem win-es hanem Linux-os.
3.Belasul: nehéz elmagyarázni, néha frame-k is kimaradnak. Vagy az sima folyamatos mozgás ami a motion plus-nak (vagy mi) vagy a 100Hz-nek köszönhető néha egy pár másodpercre darabos lesz mintha egy sima monitoron nézném (nem csodálom ha nem érted)[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
sandró60
addikt
válasz 206 cc #35302 üzenetére
Itt van egy elég részletes leirás E-szériás okosodás köszönhető JoeYi fórumtársnak
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz 206 cc #35309 üzenetére
mert az edge led miatt a panel mögött van egy diffúzorlap, ami valószínű nem teljesen merev, vagy ellágyul a használat során (a láthatóbb felhősödés akkor jelentkezik, ha bemelegszik a készülék), és néhol milliméterekkel közelebb kerül az előtte lévő lcd panelhoz, amitől ott picit világosabb lesz a kép.
lenne rá megoldás, ha teljesen merev lenne a diffúzor és a panel lap, és nem tudna hullámosodni, de gondolom az 2 ft-al drágább lenne.
egyébként, hacsak nem extrém feltűnő vagy nem rossz helyen van (alul vagy felül középen, ahol a 21:9-es film sötét), akkor megszokható. bármilyen fura is, az elején engem is idegesített hogy 2 kilós tévé ilyet tud, de aztán megszoktam.
azt meg azért szögezzük le, hogy nekem 40es6800-am van, és a neten talált kalibrációval beállítva gyönyörű a képe, és "normál" esetben (értsd: 99%) egyáltalán nem látni a felhősödést "normál" esetben, mert nem fekete a kép az adott részen.
-
Tin
veterán
válasz 206 cc #35311 üzenetére
tapasztalatok:
kb 2-2.5 méterről nézem, a képe számomra nagyon szép. bár azóta csak 720p vagy afölötti filmeket töltök, mert az SD nem az igazi rajta. bár sokkal jobb mint faterom 3 éves samu lcd-jén. a menüjét kicsit lassúnak tartom, a böngészője sem az igazi, mert bár simán lejátszik youtube oldalon full hd tartalmat (full screenre is tehető), de néha egyszerűen elszáll. videolejátszóját nem használom. a hangszórói átlagosak, de teljesen használhatóak. tetszik az automatikus hangerő, azóta nincsenek sokkal hangosabb reklámok meg a csatornák közti jelentős hangerőkülönbség. a 3 hdmi bemenet hasznos (iptv box, lejátszó, pc), a több usb bemenet is jó (egyikben a logitech wireless billentyűzet adója van - kezeli). ja, 3D-t kipróbáltam egyszer, és azóta sem.
tényleg jó kis tévé, tényleg nagyon szép a képe hd-ban. a felhősödést meg megszoktam.
-
BBéci
legenda
válasz 206 cc #35334 üzenetére
Nem csak szolgáltatásokban, hanem képminőségben is van különbség a 6800 és a 7000 között.
A tesztekben olvasható kalibrált értékeket másolni hatalmas hiba, ezt többször kipróbáltam, aztán műszerrel megvizsgálva kiderült, hogy inkább rontott az alaphelyzeten, mint javított. Másképp lett szar.
Ha belegondolunk, ez teljesen logikus.
Amennyiben lenne egy mindegyik tévére érvényes számsor, akkor a gyárban azt állítanák be alapértéknek, nullával, vagy huszonöttel, 50-nel jelölve. Ezzel szemben a helyzet az, hogy a panelek között jókora a szórás, például az egyiken jobbra kettővel kell elhúzni a magenta csúszkát, hogy szabványos értéket kapjunk, a másikon néggyel balra. Ezért adnak meg egyre ritkábban és kevesebb tesztoldalon számadatokat, mi sosem tettük, tesszük.A panel optimálistól való eltérését korrigálják a kalibrálással. Úgy is mondhatjuk, nullára, középállásba húznak mindent, ami el van csúszva. Hasonlítsátok össze a különféle tesztoldalak "out of box" mérési ábráit! Teljesen eltérő a színoszlopok hossza a görbék futása. Ahány tévé, annyiféle adathalmaz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
válasz 206 cc #35694 üzenetére
Pixelhiba keresés alap színű képekkel!:
Piros, Zöld, Kék, Fehér, Fekete, meg amit kitalálsz...
Felhősödés keresése: Dinamikus kontraszt ki, pl: FILM mód, háttérfény max, sötétített szoba...
A fekete képnél néha előnyösebb lehet, hogy valami kevés tartalom van még rajta, mert a dinamikus kontrasztot nem lehet lejesen kikapcsolni...Ezeket a képeket Te is el tudod készíteni 2-3 perc alatt, mondjuk windows paint-al...
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #35980 üzenetére
Pár pontod nálam bukásra van ítélve, lássuk is:
3.vibrál és ez így van...előbb utóbb észreveszed...
Engem a CRT vibrálása sem zavar, és eddig akárhányszor bámultam Plazmát, nem láttam vibrálást.
5.azonos méretben drágább nagyobb méretben költségesebb....ez sem igazán jó érv...
Az árukeresőn ránéztem, ELLENKEZŐLEG van, mint ahogy írtad.
Pl. egy Panasonic 50ST50 mellé (ami igencsak jó a plazmák között, 270 000 Ft) a legolcsóbb 50 colos LED-es a Samsung UE50ES6100 TV 290 000 Ft.... és nyomában sincs az 50ST50-nek...2.sokat fogyaszt...az a 60 az inkább 80-100W ami gyakorlatilag a másfélszerese egy LCD és duplája egy LED tv fogyasztásának
Az előzőhöz mérten a 20 000 Ft árkülönbséget (bár jóval több volna ez, ha tényleg egy jó LED-es TV-t raknék az 50ST50 mellé) áramfogyasztásban mennyi idő alatt hozná vissza a drágább LED TV ára? Ha hasonló minőségű LED TV-t rakok az 50ST50 mellé, évek alatt jön vissza az áramszámlában az árkülönbség... Bár az alapján amit írtál, méréseket kellene keresni, és nem full fényerővel.
Legutóbb az MM-ben voltam. 2 plazma volt egymás mellett és kb. 20-30 LED körülötte... a LED-ek olyanok voltak, mintha mindegyik előtt fehér ködfüggönyt nyomtak volna folyamatosan, nagyon kitűnt, milyen fakó színeik voltak a plazma mellett. Az én szemem így látta.
Ez a hirtelen véleményem, ha lesz időm, még szerkesztem, ha kell.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #35987 üzenetére
NEM tagadtam, hogy vibrál, csak azt írtam, hogy nem vagyok abban az X százalékban, aki látja és zavarja.
NEM tagadtam azt sem, hogy többet eszik, csak azt írtam, hogy néha pár év kell ahhoz, hogy az árkülönbség visszahozza "behozza" áramszálát.
NEM tagadtam, hogy ghostol, sajnos.
NEM vagyok elvakult plazmás, sem LED-es, de ha TV-t nézek, szeret természetes színeket látni.
NEM lenne rossz egy Samsung UE40ES7000 TV-t venni (265 000 Ft), de majdnem ugyan ennyiből (+5000 Ft csak) egy Panasonic 50ST50 TV-t is lehetne vásárolni. És 10 col a különbség a Panasonic javára. Minőségbeli különbség nem indokolja, ahogy láttam, ezt a méretbeli árkülönbséget.
Ezt is mérlegelni kell. Főleg, ha a nézési távolságot is figyelembe veszem (kb. 2,5 méter).A LED-nél is fel tudnál sorolni negatívumokat?
Ha már ennyire belejöttél ezekbe a dolgokbaMennyibe kerül egy 50 colos matrix háttér világítású LED TV?
Ui.: nem kötözködöm, csak szeretek vitatkozni, jó értelemben, kis agymozgatás, illetve sok midenre rájöhet z ember közben, építő jellegűen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz 206 cc #36002 üzenetére
Igen, kb. a felét. UE55ES8000.
Ennyit bőven megér a jobb képminőség. Szerintem.(#36008) Signum04
Nem biztos, lehet, hogy elég neki egy USB is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz 206 cc #36016 üzenetére
Hirtelen egyetlen mostani tévé sem jut eszembe, amelyik RGB LED-eket használna. A Sharp XS1 volt olyan, de nincs utódja, mert nagyon drága volt az előállítása. Erről beszélgettünk a Sharp Bécsben megrendezett termékbemutató sajtótájékoztatóján az egyik európai főnökkel.
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #36016 üzenetére
Én is várom az elérhető árú OLED, AMOLED TV-k tömegtermelését...
Bár ebből 2014-ben lesz TALÁN valami, mindig tologatják kifele az időpontot.
És ott is lesznek gyerekbetegségek tutira.
Lehet, hogy lesz ott is beégés, de remélhetőleg ebben max. fele olyan érzékeny lesz, mint a Plazma.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
BBéci
legenda
válasz 206 cc #36021 üzenetére
Kisapám nem a kategóriákat, hanem a képminőséget hasonlította. Szerintem az ES8000 a GT50-nel van azonos szinten.
Mi az a 110 W egy PC-hez, elektromos főzőlaphoz, klímaberendezéshez képest?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #36701 üzenetére
1. 400 Hz helyett 800 Hz CMR (nem tudom, hogy mennyire látható ez szemmel);
2. van kamera a 7000-esben, ha kell a Skype vagy úgy akarsz játszani;
3. Mélyebb fekete, szebb színek. Ultra Cleaar panel;
4. Még egy plusz távirányító a könnyebb netezéshez, miegyéb;
5. 3D hangtechnológia... ja...Nálam már a 250 000 ft is lélektani határ környéki, nem hogy a 370 000 ft...
Plazmában 370 000 ft-ért, igaz kamera nélkül, már csoda TV-t lehet venni... bár a plazma hátrányaival együtt, de az előnyöket se feledjük.
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #36703 üzenetére
Ha jól olvastam erre, nem mindegy milyen kamerát raksz rá. Valszeg csak a samu saját 20-30 ezer forintos kamerája jó rá más TV-ken, ha akarsz használni olyat.
A játék pedig a mozgás vezérelt játékról beszélte, ha akarsz úgy játszani.[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
válasz 206 cc #36703 üzenetére
Annyival még kiegészítem ,hogy tényleg használható szinten van a SMART funkciója. Mert a 6800 is Dual Core-os ,de az gyengébb mint a 7-es ben lévő ARM +Mali400. Ha esetleg böngészni akarsz a tv-n érdemes ezt is szempontnak venni.
Az ULTRA CLEAR PANEL meg tényleg komoly különbséget jelent. Ha esetleg lesz alkalmad összehasonlítani a kettőt tedd meg. (Mondjuk a SMART MENÜBE ,ahol a rajzolatokat látod.)
De lényegében neked kell tudni ,hogy mennyit ér a pluszok neked. Én lassan 5 éve használok FULL HD-s eszközöket ,de ha láttam rajta 4-5 FULL HD vidót hazudnék. Pedig mindig kifizettem a felárat érte ....
[ Szerkesztve ]
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Gengi
senior tag
válasz 206 cc #36706 üzenetére
Még annyival szeretném kiegészíteni. Hogy ha nem ér meg neked a jobb minőség egy 100-ast ,akkor még annyi felárat se fizess, mint amivel a 6800-as többe kerül. Neked ezek szerint megfelelne egy 6100-es is 46-osba.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #36773 üzenetére
Így igaz, van egy ugrás képminőségben, színhűségben a 6800 és 7000 között
(pl. a mélyebb fekete, a 7000 kezdi el megközelíteni a plazma feketéjét).DE sajna árban is van egy nagy ugrás, az ES7000 +50 000 ft az ES6800-hoz képest.
Valamint a 40 colos LED ES7000 annyiba kerül, mint pl.
az 50 colos plazma Panasonic 50ST50 (260 000 ft).Itt már megéri mérlegelni, hogy plazma vagy LED TV kell.
Sajnos nagy méretben a LED-et még mindig aranyárban adják a plazmához képest...[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
válasz 206 cc #36781 üzenetére
Engem zavar a passzív 3D.
Felezett FULL HD-t kapa a szem, no meg látom hogy tiszta csík az egész...Nekem az aktív 3D sokkkkkal nagyobb élményt nyújtott, mint a passzív.
És a villódzást sem látom, nem zavar, CRT tévén nőttem fel.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
torma1981
veterán
válasz 206 cc #36788 üzenetére
. Lassan tényleg az lesz, hogy tornázz ha csatornát akarsz váltani.
Bár azt azért megvallom, hogy otthoni körülmények között nem próbáltam az aktív 3D-t. Ideális fényviszonyok nem shop módban lévő tv-nél stb. Ott biztos más lenne.(#36786) Kroni1
61k-ért tényleg jó vételnek tűnik. Egy alap tv-nek.[ Szerkesztve ]
-
ilgatto
tag
válasz 206 cc #36865 üzenetére
Csak most olvastam el ezt a nagyszerű összegzést, köszönet érte az írónak!
Sok kérdés megválaszolódott számomra, egyedül a képfrissítés, ami foglalkoztat.
Az 50 Hz elég kevésnek tűnik, a laptop monitorok is 60-70 Hz-esek, amiket eddig használtam.
Viszonylag közelről, kb. 1,5 méterről nézném a TV-t (32", kicsi a szoba), gondolom még inkább ajánlott a 100 Hz.
Tehát érdemes lenne kicsit többet áldozni és 100 Hz-eset venni?## Samsung R220 ## Sharp GX10i ## Sony Ericson K300 # Nokia 3110c ## Nokia E51 ## Nokia 603 ## Nokia Lumia 930 ## LG Nexus 5X ## OnePlus 3T ## OnePlus Nord CE 5G ## Google Pixel 7 ##
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest