- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
torma1981 #112268 üzenetére
Samsung nem gyárt ilyen panelt... gondolom ezért nincs.
Max ha vesznek mástól, meg szvsz nem is biztos hogy keresett méret annyira. 55 vagy 65 tuti jobban fogy, ezért elhagyták/nincs.
Megmondom őszintén tavalyi sem rémlett már, de tényleg volt... igaz csak ebben a szériában a felsőházban, mint kivétel. És azis Sharp paneles a displayspec szerint... szóval kvázi nem is volt.
-
-
PuMbA
titán
válasz
torma1981 #110446 üzenetére
Azon kívül, hogy a meghatározott középső nézési pontban 1%-kal nagyobb látószöget ad a sík képernyőhöz képest, semmilyen előnye nincs a jelenlegi tudásunk és tények alapján. Az LG és a Samsung kezdte el marketingezni 2014-ben őket, de a marketing szövegeken kívül semmit sem tudnak alátámasztani.
Hajlított TV-ket bárki megnézhet Media Markt-ban, szóval ez nem gond. Én is láttam, monitorokkal egyetemben, de a képet egyes szögekből úgy eltorzították, hogy soha nem fogok ilyeneket venni.
A mozikban már 1950 óta hajlított vászon van, de az amiatt, mert a projektor által kiadott fénynek nagyobb távolságot kell megtennie a kép szélén és ezért egyenetlen lenne a kép a sarkoknál.
-
patow
senior tag
válasz
torma1981 #108363 üzenetére
+1 semmikor nem adnék 5.-8 e most már egy kábelért --anno amikor elkezdtem a házimozival foglalkozni ott is ajánlgatták az ilyen olyan csoda kábeleket a fórumba és meg is vettem több tízezer forintokért aztán amikor elromlott az egyik nem volt otthon csak egy olcsóbb HDNI ugyan úgy szolt vele az av-m, azóta is.
-
sityupityu
veterán
válasz
torma1981 #107142 üzenetére
"A filmek meg majd elterjednek. Vannak már HDR filmek is."
Csak győzd majd kivárni ezt.
Ha egyáltalán lesz.
A játéknál viszont igazad van, ott tényleg nagyot üt. Éppen ezért én továbbra is azt mondom-gondolom, hogy monitor szinten van csak igazán létjogosultsága ezeknek a felbontásoknak, ahol tényleg mindig közel ülsz a kijelzőhöz. -
Clever0
senior tag
-
Clever0
senior tag
válasz
torma1981 #107139 üzenetére
Itt egy táblázat, amiben már az UHD is szerepel:
KÉPÁTLÓ SD HD Full HD UHD
32 col ( 82 cm) 255 cm 190 cm 130 cm 57 cm
37 col ( 94 cm) 295 cm 220 cm 150 cm 67 cm
40 col (102 cm) 315 cm 240 cm 160 cm 72 cm
42 col (107 cm) 335 cm 255 cm 170 cm 75 cm
47 col (119 cm) 375 cm 285 cm 190 cm 85 cm
50 col (127 cm) 400 cm 300 cm 200 cm 90 cm
55 col (140 cm) 440 cm 330 cm 220 cm 100 cm
60 col (152 cm) 480 cm 360 cm 240 cm 110 cm
65 col (176 cm) 520 cm 390 cm 260 cm 115 cm
77 col (196 cm) 615 cm 465 cm 310 cm 140 cm
85 col (216 cm) 680 cm 515 cm 340 cm 155 cm
ILYEN MESSZIRŐL NÉZZÜK A TÉVÉT! -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
torma1981 #107058 üzenetére
Én inkább a nagyobb 7000-et venném... jobban megéri.
Nekem 49-es van és piszok jó tévé. A 8k meg annyival nem jobb amennyivel drágább (azonos méretben).
Persze, ha a pénz nem gond és belefér, akkor a 8k is jó választás (azonos méretben).Ez már kicsit olyan hogy audi A8 full extra vagy S8.
(#107060) Bubukain
-
Flashget
félisten
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981 #105450 üzenetére
Tökéletesen alaptalan amit állítasz. Mondhatni rémhír.
- Egyrész nézd meg az Ipon oldalát. "2 év gyári garancia + gyártó által biztosított extra garancia "
- Másrészt én is valóban hivatalos gyári garanciát kaptam és sikeresen regisztráltam a plusz egy éve kiterjesztett garanciára.
- Harmadrészt az 55ös ár is Iponos vol, és most is annyiba kerül.
Egyszerűen akciós volt a 60-as. Ez van. Sikerült lecsapnom rá. Ha azt vesszük pár héttel korább 480-ért vettem ugyanolyat, csak az hibás volt. Így tulajdonképpen spóroltam egy csomót a hibás készülék(ek)kel.
-
dethroner
veterán
válasz
torma1981 #104217 üzenetére
Nagy büdös lószart prémium ez. Csak marketing a képen a prémium szó:
Egy prémium 55 colos tévé nem vehető meg 350 ezerért. Bő két éve vettem előbb az 55H6500 310-ért, ami középkategória. A topik elején azt hiszem korábban a 7-es szériát a középkategória tetejének jelölték. Most meg hirtelen már a 7-es is prémium? Akkor mi a 8-as és 9-es? Hiperszuperúdefaszabrutál kategória?
Meg kell nézni a KS8000 és KS9000 például 55 colban most mindkettő nagyjából 550 ezer. Azonos méret, azonos tudás, mégis 200 ezerrel drágább? Ugye ezt te sem, és a többiek sem gondolják komolyan, akik itt mindig azt mondják hogy semmi lényegi különbség nincs a 7 és 8 között, vedd az olcsóbbat, pont olyan jó. Hát nem pont olyan jó. Lehet látni, tucatjával vannak csak ezen a kis magyar nyelvű fórumon, akik sorban kapják a szar minőségű KS7000 tévéket. Vagy ha tényleg nincs elvi különbség a 7000 és 8000 között, akkor az összeszerelés végén dől el, melyikből mi lesz. Hibátlan a tévé? Akkor 8000. Ha nem akkor 7000, ráírják hogy prémium uhd és jó lesz azoknak, akik azt hiszik kibaszhatnak a kis ferdeszeműekkel, és megkaphatják a prémium minőséget középkategóriás áron. Hát nem, mert Koreában nem hülyék ezekA prémium kategória továbbra is a 8-as és 9-es sorozat.
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #53760 üzenetére
TV, set top box, 2 db. házimozi erősítő, sztereó erősítő, Dune, CD-játszó, Blu-ray játszó, merevlemezes DVD-felvevő, szubláda, soundbar (tesztelésre van nálam), klíma, világítás vezérlő.
(#53761) Hapi18
Szomszédom C650-ét gyakran látom, mindannyiszor elámulok a képminőségén, pedig van mihez hasonlítanom. Most F8000 van nálam tesztelésen. Ha élességben hatalmas különbséget látsz, annak valami más oka van. -
Sparrow88
tag
válasz
torma1981 #47113 üzenetére
Na közben tisztázódott a helyzet, nem 46ES6800, hanem 46ES6900 és 240e, ez már sajnos sok nekem és nem is igazán tudom, h a 6900-as mivel tud többet a 6800-nál és 6540-nél.
Úgyhogy a választás egy picit gyengébb TV-re eshet, a 46ES6100-ra 195e-ért.
Megerősítene vki, h ez így jó vétel? (csak futnak ki a modellek elég keményen és nem lehet biztosra tudni jön-e még egy adott TV-ből). -
csab2
veterán
válasz
torma1981 #42745 üzenetére
Ne haragudj, de ezzel csak részben értek egyet. Én most vettem egy ES6560-ast, de sehol nem olvastam, hogy ahhoz, hogy én a UPC Direct kártyámat használni tudjam, még meg kell vásárolnom egy modult, mert azt nem tartalmazza a TV, csak a slotot, amibe ez behelyezhető. A hivatalos Samu oldalon egy szó sincs ilyesmiről (egyébként a Samu oldalán nincs is fent ez a modell, ami azért szintén megér egy misét).
-
válasz
torma1981 #39104 üzenetére
Amennyiben ezt a mediacard miatt az én kérdésemre címezted válaszul, úgy köszönöm, de el kell hogy mondjam, hogy ezen már túlvagyok, a TV támogatott.
Csupán a fent említett két kérdésemre nem találtam utalást.
Azt írja az UPC oldala, hogy
"nem áll rendelkezésre a műsorrögzítési, sorozatfelvételi, adásmegállítási funkció
(Amennyiben saját tévéje képes ezen funkciókra, ebben az esetben természetesen használhatók mediacarddal is)."A google által a "ue40es6100 timeshift" szavakra a következőt találtam: [link]
Amennyire igen szerény franciatudásommal sikerült kibogoznom ez a sor:
"Time Shift (décalage temporel) Ready disponible" kb annyit jelenthet, hogy Time Shift funkcióra előkészítve, elérhető. No igen, de ez minden szolgáltatónál működik
és a PVR funkciót is támogatottnak írja felette, csak kérdés hogy a UPC-s kártyával is megy-e.
Üdv. core2
-
Flashget
félisten
válasz
torma1981 #38206 üzenetére
én az edigitaltól vettem teljesen zsír újat február 24. körül a tv gyártása amit találtam dátumot február eleje volt.
ezek az újra csomagoltak esetében jelezniük kell a csomagoláson refurbished jelöléssel.
vannak nem hibásak de sok órát ment készülékek amik kiállítva voltak..egy ilyet venni rizikósabb mint amit meghibásodás utáni javítást eszközölnek rajta és hivatalosan 3x ellenőrzés után csomagolnak újra. -
mrThomi
addikt
válasz
torma1981 #37674 üzenetére
na a franko már a talp rész összecsavarozásával gondom van. ugye van a talp és arra jön rá a müanyag fejrész de nem illik a csavar a lukva, nem megy át. 2 csomag m4 x l10 et kaptam ami jo is a leirás szerint mert 50 col felett ez járt, de nem tudom rácsavarni bakker
-
Gengi
senior tag
válasz
torma1981 #36225 üzenetére
Igen nyitás volt ,de tegnapig 275-ért adták a TV-t.
1 hétig azért kellett várnom ,mert próbáltam elhozni cetelem kártyával. (A 10% miatt.) Ami ugye jó esetben 20 perc alatt megvan. Előttem sok embernek megadták köztük olyanoknak is , akikből egy kiló kenyér megvételét sem néztem volna ki. Mondom nekem akkor sima ügy. Hétfőn akartam elhozni. Elindult a procedúra ,de a munkáltatóm nem tudták elérni és mondták ,hogy majd másnap keresnek. Nem kerestek
. Szerdán telefonáltam ott azt mondták ,hogy elutasították a kérelmem. Bementem kiderült ,hogy csak egy munkáltatói igazolás kellett volna. Péntekre sikerült elintéznem a munkáltatóit. Majd bementem elfaxolták és jött is a válasz a banktól. De minden áron hitelt akartak nekem adni
... Mondom nekem nem kell csak a kedvezmény ,mert a neten olcsóbban megkapom amúgy. Majd ma kiderült ,hogy 250-ért elvihető . Hát el is hoztam
.
-
roby42
csendes tag
válasz
torma1981 #35432 üzenetére
Ha minden igaz ,az LG 42LM669S nem tud 3d fullhd -t.Mást mindent ugyanúgy mint a Samsung .
Az LG áráért viszont már UE-40ES6800 jön be.A Samsungokkal nem volt soha gondom,viszont az LG669 gyönyörű tv,áll.nem felhősödik,kezelése is egyszerűbb,áttekinthetőbb....Nem tudom. -
-
tarkatehen
tag
válasz
torma1981 #28414 üzenetére
Attol fugg min jatszod le es milyen formatum. Ha mkv es a tv lejatszojaval jatszod le akkor nincs ra lehetoseg. Ha blu-ray film es blu-ray lejatszo akkor a lemezen rajta van a 2d valtozat is, tehat igen. Ha van egy medialejatszod ami kepes 3d lejatszasra (Realtek 1186DD chipes) akkor ki tudod valasztani, hogy a 3ds tartalmat 2d vagy 3d modban jatsza le.
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #25848 üzenetére
Több lehetőség adott.
Lehet hinni azoknak, akik többtucatnyi tévét használtak az otthonukban, és/vagy tesztelik azokat.
Olyan üzletben kell vásárolni, ahol hajlandóak a kiszemelt példányokat egymás mellét téve, lakószobai fényviszonyok mellett bemutatni. Persze egy gyors képoptimalizálás után.
Nézelődni kell a barátoknál, családtagoknál, ismerősöknél.
Ez utóbbihoz kapcsolódik feleségem barátnőjének története, aki tanácsomra vett tévéket, legutóbb tavaly év végén. Amióta az áll a nappalijukban, mindenkinek, aki meglátja, leesik az álla és azt kérdezik, mitől annyira jó a képminősége. Kivétel nélkül azt nyilatkozták, a következő tévéjük ugyanolyan lesz, vagy az idei, jövőévi utódja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- További aktív témák...
- Eladó felújított hibátlan led tvk próbagaranciával!
- Samsung Qled 50" (127cm) 4k uhd hdr smart led tv
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új Realme Realfit F2 Pro ANC Hibrid fülhallgató 4 színben Fekete,Fehér,Kék,Pink
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth 5.3
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!