Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Semennyivel nem lesz jobb a kép, ha HDMI helyett DVI-t használsz.
Az a bizonyos csúszka gyárilag nem nullán áll, tehát a tévédhez igazítva fog a helyére, alaphelyzetbe kerülni.
Azt viszont nem értem, miért nincs a PC-n HDMI kimenet, mivel három éves laptopomon már van olyan. Ha nagyon régi, elavult a videókártyája, nem sok örömed lesz a filmnézésben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
€uro
őstag
Itt van ez a CHIEFTEC CEB-35S-U3 külső rack. Azt írják, hogy USB2 tápkábel jár hozzá. Ez azt jelenti, hogy a tévére tudok majd vele csatlakozni, és onnan kapja majd az áramot is? Mert, ha így van, akkor nekem pont egy ilyenre van szükségem.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
swis
tag
Tőltöttem le egy két demót de ezek mp4 fájlok és nem játsza le a tv. Át kell nevezni? mire nevezzem át hogy jó legyen?
Másik dolog,hogy hogyan tudom az 5.1 elővarázsolni? Optikaikábellel össze van kötve a tv és a dvd. A dvd hangja dolby/pcm re van állítva a tv meg pcm re mert csak ezt engedi. A menkben van dolby is csak az halványan van és nem engedi azt választani.olyan mintha ha két készülék nem látná egymást.[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Függőlegesen kell állnia a tv-nek a talphoz viszonyitva.Szerintem valamit a talpon nemjól csavaroztál be. A helyedben mégegyszer megpróbálnám összerakni.Ahogy mondod a kb 2cm-es dölést, azt egy kicsit soknak tartom
Egy páran jártunk már úgy,hogy azt hittük nemtudjuk becsavarni a csavarokat,de kiderűlt a Samsung úgy gondolta majd a tisztelt vásárló a csavarral belevágja a menetet a talpba. Van akinek sikerült van akinek meg nem úgy ahogy kellet volna.[ Szerkesztve ]
-
executor2
csendes tag
Egy 1.4-es HDMI-vel összekötöd a számítógéped a TV-vel. Átteszed a képet a TV-re. PowerDVD-vel vagy bármilyen lejátszóval 3D-s lejátszóval elindítod a filmet de nem kell a lejátszót 3D-be kapcsolni. A TV távirányítóján megnyomod a 3D gombot és ................tádáááááá 3D lesz a kép. Nekem is 6100-es van ezzel a módszerrel tökéletesen megy.
-
Flashget
félisten
alapból ott van elcseszve a dolog, hogy kókány, mókolt mkv fájlt vélsz 3D-nek..ilyennel csak a szemed rontod nem beszélve az elcseszett felbontás is 1920x800-as
olyat töltikézz amibe nem szerepel az SBS szó mert az már eleve felezett felbontást is takar..és a mérete 46GB-os általában .iso fájl..ott találsz valódi 3D filmeket mint az avatar pl.Realme GT Master Edition
-
Ra3
őstag
Jól tudod, egy fullhd képkockán van mindkét szemnek az információ, ezért SBS-nél, ahol egymás mellett van a két kép ott az 1920-as érték feleződik, UO-nál egymás alatt van a két kép, ott meg az 1080-as magassági méret oszlik kétfelé, ezért eleve rosszabb a felbontás, a tömörítéstől, kodektől függően a képminőség még rosszabb is lehet.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
206 cc
senior tag
Mellesleg hiába kezelné a tv lejátszója ezeket a felbontásokat nem tudná min megjeleníteni.Nem azzal van a gond hogy hogyan állítják elő a 3D-t a megjelenítők a tv-k felbontása jelenleg ugye max. 1920x1080 -már a mostani otthonokban- ezt alapul véve a samuknál alkalmazott technológiával lehet full hd 3D-t elérni,ha jól tudom.
Azok a felbontások egy izmosabb 4K-t támogató video kártyával illetve profibb monitorokkal talán elérhetőek lennének de az előállításuk sem a mostani szabványoknak megfelelő nincs is igazán értelme ezen gondolkozni.206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
206 cc
senior tag
Nem értelek??...3840x1080-as felbontású videókat nem azért említed mert akkor egymás mellett két 1920x1080-as full hd kép jelenne meg?...de ehhez kellene ilyen felbontású kijelző is...ekkor tudna az sbs technika full hd 3D képet megjeleníteni....ha jól gondolom?
206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
206 cc
senior tag
Én a szabványról beszélek...a BD3D nem használ SBS kódolást semmi féle formátumban...a hivatalos az MVC kód formát használják.. ...ezzel 2x annyi képet lehet tárolni ....
Az SBS-t csak a 3D tv-k megjelenítési formáira találták ki főleg a mozifilmek képarányai miatt206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
BBéci
legenda
A lehető legrosszabb üzletek egyike lenne most ST60-at venni. Fél év múlva legalább 50-60000 forinttal olcsóbban megkapod. Vagy GT, vagy VT50et vegyél, garantáltan nem rosszabb egyik sem, mint az ST60.
A plazmás topikban tedd fel ugyanezeket a kérdéseket! Az ittlévők 99 %-a még nem birtokolt plazmatévét, nincs tapasztalatuk. Nekem van, aminek alapján nem lehet kérdéses, hogy okosan döntesz, ha a meglehetősen szerény képminőségű, 3D-ben csak interlaced megjelenítésre képes ES6100 helyett plazmára váltasz.
(#45414) orbano
Végre valaki érti a lényeget![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Idén az ST vette át a tavalyi UT helyét, mint belépő full HD modell. Ezért sem tartozik az általam ajánlottak közé- Persze még mindig fényévekkel jobb bármelyik 6-os LCD-nél. Például nincs felhősödés, 1080 soros az interpolálás nélküli mozgóképfelbontás, 0,005 a feketeszintje, amire még a 8-as sorozatúak sem képesek. Jó esetben a tízszeresét tudják.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az új modellek mindig irreálisan drágák, amikor megjelennek. Fél évvel később, ugyanannyi pénzből eggyel magasabb kategóriából lehet válogatni, vagy nagyobbat kapni.
A helyedben várnék és a GT60-at venném meg. Esetleg valamelyik Samsungot.
Az általam eddig használt és tesztelt EDGE LED-es LCD tévék mindegyike bevilágítós és felhős volt. Nagyrészt 21:9 körüli képarányú filmeket nézek, leginkább töksötétben, tehát alul és felül, a 8-12 centis fekete csíkon baromi idegesítően látszanak a világos foltok. Ezt még úgy is nehezen viselem el, hogy nekem fizetnek érte.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"Na látod, plazma esetén ettől is félek! Nem szeretném, hogy ha ilyen képarányú filmet nézek, akkor az alul-felül lévő fekete csíkok károsítanák a kijelzőt."
Ezt felejtsd el, butaság! Ha a csíkok vakító fehérek lennének, akkor lenne okod aggodalomra, de mivel feketék, ott nem izzik a foszfor, tehát pihen, nem fárad, nem kopik.
-
BBéci
legenda
Eléggé egyértelmű, az outlet jelentése.
Olyan termékeket árulnak, amiket valamiért a normális üzletekben nem szokás. Lehet csak csomagolás sérült, de az a legritkább, viszont szinte mindenre azt kamuzzák. Sok köztük a garanciában és a 3-8 napon belül meghibásodás miatt visszavett, majd megjavított készülék. A garancia legtöbb esetben bolti és nem márkaszervizes és legfeljebb 1 év.
Szóval nem teljesértékű, nem vadiúj cuccokat árulnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Erőltetés alatt én azt értem, hogy nem lehet kapni középkategóriás, vagy magasabbra pozicionált tévét smart nélkül. Sokan csak tévénézésre illetve külső lejátszóhoz, képmegjelenítőnek használják, közéjük tartozom én is. De kifizettetik a sosem alkalmazott funkciókat. Akinek kell, vegye meg külön dobozban 50000 forintért.
-
addikt
Egyértelműen a saját SMART fejlesztéseik erőltetésére gondolok, ami nemhogy párhuzamos lenne másokéval (pl. android), hanem egyre jobban lemaradó. Mintha abszolút nem vennék figyelembe a visszajelzéseket és kezd olyan mikroszoftos hangulata lenni az egésznek. Ezt kitaláltuk, és innentől kezdve - tetszik vagy sem - minden formában tolni fogjuk. Még az a szerencse, hogy a Samsung telefonok nem SMART alapokon kerülnek kiadásra...egyelőre Bevezették az all in one megoldást a TV és a BD lejátszó fronton, ami kezdetben egész jó iránynak tűnt, majd a következő szériánál huszáros vágással inkább a csatlakozási lehetőségek számát csökkentették. Sebaj, kijött az utólagosan is frissentartó dobozka, most ez. Közben persze kiderült, hogy a TV-k egyéként sokkal több lehetőséget rejtegetnek magukban, amit a Samygo csapat alaposan ki is használ. Szerintem pont a geek irányba kellet volna elmozdulni, mivel ezek a lehetőségek és az ő írásaik, tesztjeik, mókolásaik magukkal húzzák az eladásokat is! Más gyártók már rájöttek, hogy inkább a kiváló minőségű megjelenítő funkció legyen az elsődleges egy TV készüléknél, minden egyéb funkcióval képtelenség megfelelő szinten versenyben maradni a külső eszközök területén.
Mindez természetesen csak saját vélemény, nem feltétlenül egyezik a valósággal és nem is a Samsung ellen szól, csupán egyes megoldásaik kritizálása -
N.GÁBOR
aktív tag
Szia!
Az osztrák metróban láttam. (Grazban)
Itt találod. Az a gond, hogy az újságban csak annyi van, hogy az összes raktáron lévő v-re ma és holnap 20%-os akció van (kivéve arra ami amúgy is szerepel az újságban), de nincs felsorolva hogy mit jelent a raktérkészlet. Hát ezen felbuzdulva elmentünk.
F-es ből ami bomba ajánlat: csak kb emlékszem az árakra
46f6500 Amúgy 670 eur kb ma és holnap 540
55f6500 amúgy 1070 ma és holnap 860H-sok
48h6260 840 ma és holnap 680 (48 col nekem teljesen új volt)
48h6470 950 amúgy (na erre lehet nem jól emlékszem), ma elvileg 760 körül
55h6470 normál ár 1370 ma és holnap 1096.Ezek maradtak meg a fejemben kb. Na szóval vacilálok az 55f6500 és a H-sok között.
May the force be with you!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Igen, végülis jogos amit mondasz, én is a H-s felé húzok bár lehet még várok mert szívesen látnék egy tesztet vagy valamit. Szerintem még a vb előtt beraknak egy ilyen 20%-os akciót, addigra lesznek talán tesztek is meg lehet, hogy az alapára is kicsit lejjebb kúszik.
May the force be with you!
-
€uro
őstag
Még egy info: Amikor a PC-t a 2-es HDMI portra csatlakoztattam, akkor a tévé látta azt.
Olyan, mintha a tévé 3-as portja nem működne. Vagy legalábbis a tévé menüjében inaktív, ezáltal nem választhatom ki, hogy milyen jel jön rajta.
...Kíváncsiságból átdugtam a PC-t a 4-es portra. Ezt látja a tévé!
Mi van a 3-as porttal? Egyelőre nem érdekel...
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
-
Vhiktor
veterán
Szerintem 100ezer. Nekem is van otthon egy
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
300-ért új, elég komoly 4k, hdr képes tvt kapni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Androidos fejegységek
- Dell notebook topic
- Everest / AIDA64 topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja