Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamery
senior tag
Igen, mióta hozzá lehet adni az FFP csomagot, és nem kell a pendrive, azóta sokkal könnyebb lett az egész. Én is így használom most már. NSA-210-en, 4.40-es fw, 2.73-as TM. Minden tökéletes működik! Amit még észrevettem, hogy sokkal kevésbé használja így az erőforrásokat. Kevésbé pörgeti a procit, és kevesebb ramot használ.
-
pacman789
aktív tag
nekem is upc volt 2 évig 1x korlátozták be a netem, de akkor havi átlag 1,5tb volt
Köszi a választ akkor szerintem be is ruházok egybe

Sőt rosszul is fogalmaztam nem is aktívnak kell lennie, mert akkor ugye vagy le vagy fel tölt, hanem csak a tarcker felé küldeni, hogy seedben van.
-
Zamery
senior tag
Átírod a settings.json fájlban. Bármit beírhatsz, a Transmission indításkor átírja a neki megfelelő formátumra.
Tehát belépsz a Putty-val SSH-n, leállítod a Transmissiont:
/ffp/start/transmission.sh stop
Aztán szerkeszteni kell a settings.json fájlt:
vi /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
itt legörgeted a kurzort eddig:
"rpc-password": "password", és itt a két időzőjel közötti részt átírod a neked tetsző jelszóra.
Átírni úgy lehet, hogy nyomsz egy "Insert" gombot, átírod a jelszót, majd :wq (azaz kettőspont duplavé qu) és Enter. És már el is van mentve!
A felhasználónevet ebben a sorban találod:
"rpc-username": "kisgéza",
és mehet a Transmission indítás:
/ffp/start/transmission.sh start
Értelemszerűen minden Remote GUI programban át kell írnod a jelszót az újra!
-
Bunt
csendes tag
Szia!
Mégcsak most ismerkedek ezzel az ssh-s eléréssel....

Fut egy NAS-on pendrive-on ez az ffp, amit az ssh-s elérés miatt használnék.
Puttyval, Winscp.vel rootként be is tudok lépni a NAS-ra. Szeretnék sima userként is bemenni, ezt nem engedi jelenleg az ssh-s belépés. A NAS-on természetesen van definiált, szűkített jogokkal felvett user definiálva...ezzel a userrel is szeretnék ssh-n bemenni, de nem enged. Ez a gondom...
-
csocsika1700
csendes tag
ezt nem értem teljesen. Honnan játszod a filmeket? Webes felületről? Csak mert oda kell adminnal bejelentkezni, hogy lásd az admin mappa tartalmát, de be kell állítani ott, ahol írtam, hogy abban is tallózzon...
webről igen
admin ként jelentkezek be meg is csinálom amit irtál,meg előtte is ugy csináltam, csak akkor mutatja hogy van pl video a listán ha a video -ba bemásolok valami filmet, de még akkor se indul el,mert rinyál a vlc-re.. nincs valami más működö programos megoldás???? 
-
csocsika1700
csendes tag
megosztással nincs baj, látok mindent amit akarok! a problémám az,hogy az admin mappába töltök és onnan szeretném a videókat zenéket megnyitni ugy hogy a vlc 1.0.5-ös verzióját akarja és mást em fogad el.Nem akarom átmásolni a cuccokat mert ugye hibás lesz a torrent vagy ha csak simán másolom akkor dupla hely.
-
cday3
csendes tag
Köszi a választ.
BackupPlanner-nél tudnátok segíteni? Azt szeretném, hogy hálózaton keresztül csináljon biztonsági mentést/szinkronizálást a sz.gépre. Mivel a gépen baromi sok hely van, a NAS-on lévő dolgok meg csak a NAS-on vannak meg (onnan nézem/használom őket).
Vagy ez eleve halott ötlet, és nem lehet így megcsinálni?Tudnátok mondani windowsra egy egyszerű, és jó programot, ami le tudja menteni a NAS-ról a dolgokat és szinkronizálna mindent, manuálisan vagy minden sz.gép bekapcsoláskor?
-
Találtam valamit:
Ha beírtam az oldalon található linket, miután webes felületen beléptem a NAS-ra adminként, akkor PUTTY-al már be tudtam jelentkezni

Bár ott is kért usernevet és jelszót, de amire a webes felületen bementem az a telnetre is jó volt.Ez jött ki a DOS-os ablakban:
nsa310 login: admin
Password:BusyBox v1.17.2 (2012-02-16 13:49:17 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.~ $
-
veze
őstag
eszközkezelő/hálókártya tulajdonságok/speciális fülazonbelül én még két egyformat nem láttam

csomag méret
jumbo
frame
jumbo packet
ilyesmiket keress és lehet állítani az értéket, most vélhetöen 1514 körül van, vagy hasonlatos és állitsd 9000-re (9014-re)
néztem itt a céges gépen de itt beállitani se lehet
szval nem tudok most képet linkelni rola
edit:
talatam a neten hasonlo képet
[link] -
veze
őstag
én javarészt 1-2-3 éves dolgokat tartok életben, azért van ez a darabszám..
persze nem feladat szerverként működni, amíg nem volt nas ki is lett a gép kapcsolva.. viszont a nas pont azért nas hogy nem kapcsolgatom ki-be, hisz viccesen alacsony az amit fogyaszt, cserébe mindig elérhetem bárhonnan, elsősorban magamat..
A sávszél meg be van neki állítva transmissionban..csak akkor az övé mind amikor úgyis holt idő van, alszunk, vagy otthon se vagyunk.. -
veze
őstag
aktivan persze nem forgalmaz mind, cserélődnek folyton, mikor melyikhez kapcsolódtak, a másikrol meg befejezték.
na de hát ez a p2p lényege, nem?
nem a feltöltés mértéke, van olyan oldal ahol már azt nem is számolják..tehát lénegtelen
ha mindenki gyorsan törölné, akkor hogy menne folyamatosan maxon valami amikor épp letöltöd magadnak? Főleg ha nem újdonság hanem valami 1-2-3 éves dolog, ami épp most kéne. ( nem személyeskedésnek szánom amúgy az igeragozást nehogy Magadra vedd!
)
Nekem kezelhető a 200 is ha meg valamit másolnék vagy ilyesmi , akkor arra a 10-20 percre megállítom
Éjjel meg pl. ugyse piszkálja senki, és el van annyival is, nem okoz gondot a kezelhetősége neki. -
FefeeX
veterán
Megvaaaaaan
Szóval hogy kereshető is legyen, mivel én nem találtam kereséssel sem megoldást:
Dropbox engedélyezés - belépsz a PC-n böngészőből, majd NAS-on rányomsz a pipára, és mikor engedélyezést kér, lehet nem vetted észre, de a Chrome letiltotta a felugró ablakot, amin engedélyezned kellene
gumimaci1235: nem tudom nem-e az admin könyvtár, és annak hozzáférési jogai, amivel baja van...

-
gumimaci1235
tag
Szia!
Mikor a NAS-on beállítod, és engedélyezed a dropbox-ot, akkor fel kell jönni egy ablaknak, (explorerbe engedélyezni kell a felugró ablakokat) és itt lehet hozzárendelni a nas- t s DROPBOX os fiókhoz. Ez nekem is többszöri próbálkozásra sikerült. Ekkor e Dropbox webes felületén ha belépsz, ott is megjelenik a ZYXEL az alkalmazások között, hogy engedélyezve ven.
Én idáig jutottam, csak, látszólag minden rendben, de mégsem indul el a szinkronizáció!
-
veze
őstag
nyugodtan bezárhatod a telnetet, mert ha a reset gombot hátul 10mp-ig, meg nem tudom hány pitty-ig nyomod (háromig talán, le van irva a manuálban pontosan, ha otthon leszek megnézhetem) akkor ad telnet hozzáférést automatikusan, korlátozott ideig ( kb 30 perc) szóval be tudsz lépni majd olyankor is
Ha adatmentés válna szükségessé, kicsit problémás a helyzet, mert a get data back nem fog xfs-ről helyreállítani..(és más ismert recovery programmok sem)
erre eddig én csak egy programot találtam, ami képes[link] de ennek 7,5k lenne az ára..
elsö proba az legyen, hátha linux alatt látod a tartalmat is.. -
Zamery
senior tag
Érdekes ez a dolog, nekem még sosem volt ilyen. A Transmission szállt már el egy áramszünetnél, de a NAS még nem. A DMZ nekem nincs beállítva, a telnet elvileg le van tiltva ha a leírás szerint csináltad a telepítést. Az SSH szerintem elég biztonságos, hiszen csak te tudod engedélyezni milyen gépről léphetnek be. Transmission root jogokkal: ha elég erős a jelszó, nem hiszem hogy fel tudják törni kívülről. Szóval itt szerintem más történt. Nem lehet hogy (ahogy veze írta) az FTP maradt nyitva? A log-ot nem tudod megnézni? Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valaki (?) resetelte, esetleg egy áramingadozás során resetelődött.
-
veze
őstag
nekem is volt már hogy visszaállt 1234-re, ( ez olyan mintha nyomnál egy resetet) de ilyen meghalás csak egyszer volt.
olyan is volt már hogy nem tudtam a sajat jelszavaval belépni (nas admin) aztan ujraindulás utan meg már betudtam
nálam nem volt sosem DMZ és nyitva sincs hagyva semmi
a log fileban láttam már hogy az ftp-t folyamatosan bombázták belépési kisérlettel (percenként) különféle felhasználói nev/jelszpárosokkal, sikertelenül. ( a logban az is láátszott volna ha belépett, akár korábban is)
mikor az IP re rákerestem hogy honnan.. kínára + shanghaira mutatott, és hasonlókra.. -
veze
őstag
egyszer jártam hasonlóképp, és nem tudom hogy hoztam össze.
de a vinyón ott voltak a dolgok, csak a nas vakult meg hozzá
nézd meg linux alatt a tartalmát
probáld ezzel
letöltöd kiirod és bootolsz róla
ha erre azt mondod nem kell, van ubuntu live cd-d.. azzal nem fog menni, xfs-t nem fogja látni alapból. de ha visszakeresel itt a topicban a hozzászólásaimban, leírtam egyszer korábban, hogyan lehet ubuntu alatt olvasni.. -
Coolby84
tag
hi!
2.42-es transmission-t akkor cseréljem le 2.50-esre? az egyébként miből áll? csak a leírás szerint letöltöm egy linkről a 2.50-est és felteszem, hogy leírás van vagy előbb 2.42-est le kell szedni valahogy?
encryption forced? így web elérésnél olyat találok, hogy allow/prefer/required encryption...
és neked akkor csak uTP van bekapcsolva, többit kivegyem?
-
Coolby84
tag
saját mappát kell létrehoznom, úgy néz ki, viszont ugye azt is csak a meglévő struktúrán belül tudom... de lehet az lesz, hogy használom mondjuk alapból admin könyvtárat (oda részletes könyvtárstruktúrát tennék), plusz max a public-ot, amihez mondjuk egy user sima hozzáféréssel be lehet lépni... Nem tudom számít-e valamit, hogy a music, video ilyen-olyan könyvtárakat nem használom (úgy láttam ilyen media szkennelést, ilyesmit a másik könyvtárakra is be lehet állítani, plusz úgyis HTPC-n XMBC-vel szkenneltetném a vinyót...)
ez a lost+found akkor kérdés, hogy micsoda...
délután pedig lehet beszerzek egy 2 Gb-os micropendrive-ot és nekileselkedem Transmission-nek... kicsit tartok tőle

-
Coolby84
tag
köszi, értem, nekem most a 100 Mbit-es lanon 11,5 Mbps-el másolt, akkor az kb rendben is van. Meglátjuk elég lesz-e ez, mennyi adatot fogok húzogatni ide-oda.
A menü melyik részében lehet a könyvtárakat törölni? Nem találok ilyet, csak, hogy melyiket milyen feltételekkel akarom megosztani (adminiasztráció/megosztás menüben)... egyébként ott mi az, ami megjelent megosztásnál lost+found?
A fájl böngészőben látok olyan ikont alul, hogy törlés, de könyvtárakra nem aktív, pedig adminként vagyok belépve (az számít, hogy kívülről léptem be?) hopp, vagyis gyári könyvtárakra nem aktív, azon belül általam bemásolt könyvtárakat tudom törölni. Hol, mit állítsak át, hogy a beépített könyvtárakat is törölhessem?
Valószínű egyébként, hogy azt csinálnám, hogy lenne egy darab főkönyvtár és azon belül csinálnám a többit (így a hálózati meghajtó csatlakoztatásként látnám egész NAS tartalmát). Ilyenkor a többi könyvtárra egyesével tudok beállítani majd megosztási, hozzáférési jogosultságokat, ugye?
Jó lesz ez, egyszer

-
Zamery
senior tag
gumimaci1235, FefeeX: A jogosultságokkal van probléma:[link] (közben veze gyorsabb volt!
)gumimaci1235:
Putty elindít, majd a Transmission leállítása:
/ffp/start/transmission.sh stop
A settings.json szerkesztése:
vi /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
"Insert" gomb
Ezeket a sorokat kell átírni, hogy így nézzen ki:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-password": "felhasználónév",
"rpc-username": "jelszó",Idézőjel és a vessző is fontos!
Mentsd el: "ESC" gomb majd a :wq gombok, és "Enter"
Indítsd el a TM-et és kész:
/ffp/start/transmission.sh start
A felhasználónév helyére a te felhasználónevedet írd, a jelszó helyére meg a jelszavadat.
Itt a kép róla: [link].
Ennyi.
-
Zamery
senior tag
A Samba vagy a DLNA nem jó? Én a NAS-on lévő filmeket szoktam iPad-on v. iPhone-on nézni ezzel a programmal: Buzz Player. Ki kell választani, hogy melyen eszközre telepíted, van iPad, iPhone, meg régebbi eszközökre való verziója is. DivX, avi filmekkel elboldogul, mp3-at lejátssza, feliratot kezeli (magyar karaktereket is!), playlistet is lehet szerkeszteni benne, szerintem jó program. Kb. 1,5 éve használom, előtte konvertálgattam a filmeket, aztán rájöttem hogy hülyeség, megvettem ezt, és tökéletesen működik. A NAS-on való böngészéshez meg ezt ajánlanám: FileBrowser. Mind a kettő fizetős, úgyhogy nem árt először utánaolvasni, hogy valóban ez kell-e neked. Ha van valami kérdésed akkor szívesen segítek.
-
Zamery
senior tag
Melyik FFP-Stick verziót raktad fel? Illetve a ffpboot.log file-t nézd meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nekem is upc volt 2 évig 1x korlátozták be a netem, de akkor havi átlag 1,5tb volt

admin ként jelentkezek be meg is csinálom amit irtál,meg előtte is ugy csináltam, csak akkor mutatja hogy van pl video a listán ha a video -ba bemásolok valami filmet, de még akkor se indul el,mert rinyál a vlc-re.. nincs valami más működö programos megoldás????