Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Azzal mit tudok csinálni, ha nem tudok belépni az NSA-210 webes felületére? Nem fogadja el a régi jelszót. 1-2 hete halt be a pendrive, azt klónoztam és egy kis macera után eddig működik is minden. Torrentek is mennek. Viszont most tűnt fel hogy a webes felületre meg nem enged be.
Hogyan tudnám visszaállítani a jelszót? Amúgy Putty beenged, TM működik rendesen, hálózatban is rá tudok lépni másolgatni fájlokat. -
cday3
csendes tag
Köszönöm, működik a dolog, de csak félig.
Igazából a starter utility nem is kell, mivel eddig is hozzá tudtam adni total commander alatt a hálózatok részben, viszont eddig nem jelöltem be hogy hitelesítést kérjen, így csak másolni tudtam róla.
Most viszont jelszóval (root vagy admin-ként bejelentkezve) a video mappában tudok könyvtárat létrehozni, törölni, stb. viszont azon belül a download mappában (ami a letöltött torrentek helye) már semmit nem enged. Se könyvtárat létrehozni, se belemásolni valamit. Ezzel mit lehet tenni?
MC viszont remekül működik. Azzal lehet a download mappába is másolni. De mivel azt se hagyhatom magára, így akkor már jobb lenne Total Commander alól másolni.
Most jelenleg usb merevlemez bedugva a zyxelbe, sz.gépen két hálózati meghajtó (egyik a nasban lévő merevlemez, a másik az usbn csatlakoztatott) viszont így csak a video mappába tudok másolni, a download mappába már nem.
Mivel nem tudok rájönni mi lehet a gondja addig is elindítottam MC alól a másolást, mivel 75Gb-al eljátszik egy darabig. Amúgy MC és TC szerint is 4-5 Mb/s-el másol. Nem kellene gyorsabbnak lennie? -
cday3
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm, délután kipróbálom.
Még két kérdés: a nas-t ki kell kapcsolni ha usb-n rádugom a másik winyót, vagy felismeri bekapcsolva is?
A másik hogy putty alatt MC-ben elindítom a másolást, akkor hogyan tudok kilépni belőle hogy folytassa a másolást? Simán bezárom a putty-t és lehet is lekapcsolni a sz.gépet? -
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki mit kell tennem hogy Total Commanderben ne csak másolni tudjak a nasról, hanem tudjak mappákat is létrehozni a nas-ban lévő merevlemezen? Esetleg amikor megjelenik fent a hálózati meghajtó ikonja (ami a nas merevlemeze) arra jobb katt és ott az engedélyeket kellene módosítanom?
Régebben ftp kapcsolaton keresztül csináltam, de érdekelne hogy így hogyan lehet megoldani.
Vagy van olyan program amit a nasra lehet telepíteni úgy, hogy pl. rádugok usb-n keresztül egy másik merevlemezt, elindítom a programot, ott az általam kiválasztott fájlok másolását elindítom és a számítógépet ki is kapcsolhatom, a nas meg csak másoljon az usb merevlemezre? Nem teljes szinkronizálást akarok, csak néha ha nagyobb fájlokat akarok leszedni, ne kelljen a sz.gépnek is mennie amíg elpöcsöl a másolással. -
cday3
csendes tag
Végre sikerült.
Amit csináltam:
Még egyszer klónoztam a pendriveot. Nas admin felületen átneveztem a nevét arra ami az eredeti usb neve volt (bár ennek nem hiszem hogy nagy jelentősége lett volna), ezután leállítás. Modem, router, újraindít, nas is bekapcsol, majd putty-val végre sikerült letölteni a legutolsó transmissiont, telepítés, szerkesztés, majd sikeresen újra is indult a tm.
Remote gui jelezte hogy kb.30 torrentet újra le kellene tölteni, pedig ott van a merevlemezen, de ezzel már nem foglalkoztam, töröltem mindent ami nem volt 100%-os. Legalább kicsit megtisztogattam a nas-t. Az éjjel úgyis lementettem róla minden (tartott is vagy 6-7 órán át).
Nem tudom most mitől javult meg, de végre működik.
-
cday3
csendes tag
Sajnos nem akar összejönni. Közben sikerült klónoznom a pendriveot a Mini Partition Wizardal.
Viszont itt újabb hiba lépett fel. Nem akarja elindítani a transmissiont.
Néhány kép:
Elötte: Régi usb
Utána: Új usb
Együtt: Partition WizardJelenleg itt tartok: Putty
Valami nagyon nem akar jó lenni. -
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Ma megállt valamiért a transmission. Újraindítottam az egész nas-t erre meg bepirosodott az usb led-je. Mit tudok ezzel csinálni? Számítógépen kilistázza a pendriveot (persze csak az egyik particiót).
Le tudom valamilyen programmal menteni az egész pent vagy klónozni egy másikra? Hátha azt még engedi, csak az írást nem.
Acronis True Image 2013-at próbáltam de az nem listázta ki az usb meghajtókat.
2011-es változat meg nem fut windows 8-on.
Vagy kezdhetem az egészet az elején? -
-
cday3
csendes tag
Most még megcsinálod azt is hogy távolról is el tudd érni, és teljes lesz a boldogság.
Androidos mobilra én a Transdroidot ajánlom.
Macerásabb akkor lesz csak a dolog ha nincs fix ip címed. De pl. ITT DDNS rész is megtalálod hogyan állítsd be akkor a dolgokat.
Persze csak ha máshonnan is hozzá akarsz férni bármi miatt, torrent indítása/leállítása melóhelyről/iskolából stb. -
cday3
csendes tag
-
cday3
csendes tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Igen én átírtam arra. Mivel a PuTTY-t elég ritkán használom (telepítés óta összesen 2x használtam) ezért írtam át a TM felhnév/jelszó párost is arra. Így legalább tudom annak is a jelszavát. Win azóta 2x volt újratelepítve és van hogy elfelejtem lementeni a jelszavakat.

gumimaci1235 kérdése engem is érdekelne. Próbáltam már én is de nekem se jött össze. dyndns rendben van, távolról elérem a nas-t, csak hálózati meghajtóként nekem sem jött össze.
-
cday3
csendes tag
Nálam így vannak beállítva a dolgok, hátha segít:
Zyxel:
Kép1
Kép2
Kép3Nálam mondjuk 2 remote gui is van fent, mert az első néha nem indított el egy-két torrentet, de a második simán elindította, ezáltal bekerült az elsőbe is, így a második csak azért van fent hátha nem akar valamelyik torrent letöltése elindulni.
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
NSA-210-em van. Jelenleg egy 320-as merevlemezzel, ami majdnem tele van. Akarok venni egy nagyobb merevlemezt bele. A kérdésem, hogyan tudnám átmásolni a leggyorsabban a majd 300Gb adatot a régiről az újra? Beleteszem az újat, beállítok újra mindent (vagy elég csak vissza rádugni az FFPSticket?) hátra bedugom esatan a régit és úgy átmásolok mindent az újra? Külön nem akarok még egy winyót használni vele, mert utána már ráérek a letöltött dolgokat leszedni róla hálózaton keresztül. Már amit le akarok szedni, és nem onnan nézem.
Előre is köszönet a válaszért. -
cday3
csendes tag
válasz
Krokymen
üzenetére
Nálam nem smart, de szintén samsung tv.
Pause gomb nálam működik, léptetés viszont nálam se. Használd helyette a balra-jobbra nyilakat, azzal tudsz lépegetni a filmben. Gondolom van nálad is a távirányítón egy Tools gomb, arra nyomj és ott már az időt is meg tudod adni, hová lépjen a filmben, plusz képméretet, hangsávot, stb tudsz állítani. -
cday3
csendes tag
válasz
Gakocsis
üzenetére
Most hogy jobban megnéztem, pc-n Allshare, bemásoltam egy filmet felirattal, tv-n kiválasztottam a pc-n megosztott tartalmat, és onnan lejátssza szépen a feliratot is.
Viszont a NAS-on akármit állítgattam, átnevezgettem, sehogyan nincsen hálózaton keresztül felirat a tv-n. Pedig a NAS tudja, mert telefonon meg van felirat hálózaton keresztül.
Nálam maradt az hogy feliratos filmeket gyorsan ráhúzom pendrive-ra és mehet a tv-be, vagy AVIAddXSubs-al rádobom a feliratot és mehet vissza a NAS-ra. -
cday3
csendes tag
válasz
Gakocsis
üzenetére
Nálam Samsung D5000 tv van és szintén nincsenek feliratok.
Úgy tudtam megoldani, hogy AVIAddXSubs -al gyorsan beleraktam a filmbe a feliratot és visszamásoltam a NAS-ra.
Szerintem a TV szoftvere nem tudja ezt, mivel sz.gépről van felirat, sőt telefonról rálépve a NAS-ra szintén van felirat a filmen. -
cday3
csendes tag
Köszi a választ.
BackupPlanner-nél tudnátok segíteni? Azt szeretném, hogy hálózaton keresztül csináljon biztonsági mentést/szinkronizálást a sz.gépre. Mivel a gépen baromi sok hely van, a NAS-on lévő dolgok meg csak a NAS-on vannak meg (onnan nézem/használom őket).
Vagy ez eleve halott ötlet, és nem lehet így megcsinálni?Tudnátok mondani windowsra egy egyszerű, és jó programot, ami le tudja menteni a NAS-ról a dolgokat és szinkronizálna mindent, manuálisan vagy minden sz.gép bekapcsoláskor?
-
cday3
csendes tag
válasz
csocsika1700
üzenetére
Nekem is tetszik a Dropbox (igaz még csak egy hete jöttem rá milyen jó is), nekem is rajt a telefonon, a laptopon, az asztalin, így ezért nincs szükségem arra hogy még a NAS-on is rajt legyen.
Viszont ez a Time Machine, ez micsoda? Bejelölöm, de csak annyi dob ki hogy melyik mappát akarom megosztani.
-
cday3
csendes tag
válasz
k.daniel91
üzenetére
Ez volt nálam is frissítés után. Újraindítottam a NAS-t és megjavult.
Viszont Dropbox-ot csak úgy engedélyezte ha a böngészőben egy másik lapon bejelentkeztem a dropbox oldalán, úgy a NAS oldalon is bejelentkezett sikeresen. Utána meg rájöttem hogy nincs szükségem a NAS-on is dropboxra, így töröltem.
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam arról választ hogyan lehet a hdd cserét megoldani.
A mostanit akarom kicserélni a Zyxelben. Ezen van kb. 220Gb adat.
Addig tiszta hogy beteszem az újat. Utána rákötöm az addig bent lévőt a hátsó sata-ra hogy lehessen látni, és úgy át tudok róla mindent másolni? Látni lehet majd? (Igazából azért gondoltam így, mert simán a routeren keresztül megőszülök mire átmegy az egész, sata-s mobil-rack-em meg nincsen hogy usb-vel tudjam csatlakoztatni.)
Majd mehet vissza a pendrive, és a transmission automatikusan elindul? Esetleg valamit módosítanom kell a transm. beállításainál, hogy megtalálja a fájlokat?
Vagy végig kell csinálni újra az egész telepítést a leírás szerint?
Előre is köszönet a válaszért!
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek nálam meddig bírja még a pendrive? Most akkor ha jól látom 183Mb-ot használt el eddig a Transmission? Végülis mitől telik a pendrive? Arra pakolja a torrent fájlokat gondolom meg valami statisztikákat. De ha törlöm a torrenteket akkor a torrent fájlt is törli a pendriveról, vagy nem? Mellékelek 2 képet.
-
cday3
csendes tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
-
cday3
csendes tag
Rendben, most beállítottam a 6500-as portra. Holnap meglátom működik-e?!
A routerben (TP-Link) a Virtual Servers és a Port Triggering-nél is beállítottam ezt.
Amúgy, igen a routerben van beállítva a dyndns, mert azon keresztül megy a kamerarendszer is. Ahhoz a dyndns accounthoz vettem fel még egy host címet, amin keresztül akarom elérni a Zyxel-t, de eddig csak a Transmission jött be rajt a Remote gui-n.
Holnap jelentkezem az eredménnyel.
Köszi a segítséget. -
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Gratula a szuper leíráshoz, elsőre sikerült is feltelepítenem a Transmission-t, és működik is szépen. Transmission Remote GUI-ről el is érem, és telefonról is.
Viszont a NAS kezelőfelületét nem érem el, csak helyi hálózatból.
DynDNS beállítva, működik is mert a Transmissiont elérem távolról.
Portokat a routerben a következőket állítottam be 9091(Transmission) és a 80-as portot. De csak gondolkodik a böngésző és kiírja hogy megszakadt a kapcsolat.
Mit kellene még beállítanom rajta hogy működjön?
Mondjuk annyira nem is lenne lényeg hogy hozzáférjek a webes felületéhez, csak valahogyan le tudjam állítani távolról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Seed szerver topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) megmondják ha hiba van benne.