- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Helló, NSA210-re mit kell tenni, hogy újabb Androidos okos tévék lássák a megosztását? Ha jól tudom, DLNA 1.5-öt támogat, az okos tévéknek meg 2.0 vagy újabb kellene.
Windows 10 alól látom a megosztását, de a TV nem lát belőle semmit. Ha a TV-n a NAS IP címét megnézem, látom a webes megosztását, de onnan nem indul el a film.
Mi a megoldás?
Merre nézelődjek megoldás után?
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Van egy ZyXel NSA320-om. Ezen a transmission klienst használom. Viszont hiába van 500megás netem, egyszerűen 100 megánál nem hajlandó fentebb menni a letöltés.
Esetleg ezzel kapcsolatban van valami ötlet?
-
durbincs
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A gondom a következő:
Van egy NSA210-em. eddig simán hálózati tárolónak használtam, de ráakadtam erre a topikra, és úgy gondoltam én is belevágok, de sajnos az elején már elakadtam...
Szinte az egész topikot átolvastam, megpróbáltam rájönni mi a gond de kicsi vagyok hozzá!!!
Nos:
ha belépek a Putty-val a Telnetbe és beírom a leírásban lévő parancsokat nem csinál semmit, majd kb 2 perc után kilép.
szinte mindent végig ellenőriztem fix IP stb, de nem tudom tovább lépni.
a gépen Win10 64bit van
UPC mediabox a router
annyit vettem észre, hogy a leírással ellentétben a parancsok elől hiányoznak a "/ #" karakterek.
a log fájl igy néz ki:Rotating logfiles...
mv /mnt/parnerkey/ffpboot.log.1.gz /mnt/parnerkey/ffpboot.log.2.gz
cat /mnt/parnerkey/ffpboot.log | gzip -c >/mnt/parnerkey/ffpboot.log.1.gz
Script fun_plug.sh version 20150903 running from /mnt/parnerkey
ffpstick started at Sat Feb 9 15:35:11 GMT 2019
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: D401->NSA210
type NSA210, fw V4.41(AFD.0)
Find the current usb device...usb device is /dev/sdb1 on device /dev/sdb
Copy myself to /tmp...And execute...
/tmp/.ffpstick/fun_plug.sh BackgroundPolling -d /dev/sdb -n NSA210 -f "V4.41(AFD.0)" -r no -l &
Script fun_plug.sh version 20150903 running from /tmp/.ffpstick
Wait for the stick to be mounted again by the firmware...Probe all mount points 0 seconds...
probe /proc/bus/usb...
probe /dev/pts...
probe /zyxel/mnt/info...probe /zyxel/mnt/sysdisk...
probe /usr/local/etc...probe /usr/local/var...
probe /usr/local/dmsf...
probe /etc/zyxel...
probe /i-data/52a90402...
probe /e-data/5C5D-D551...
found ffpstick on /e-data/5C5D-D551, moving logfile
No /anymountpoint/ffproot/after_booting.sh found
Probe all mount points 10 seconds...
probe /proc/bus/usb...probe /dev/pts...
probe /zyxel/mnt/info...
probe /zyxel/mnt/sysdisk...
probe /usr/local/etc...
probe /usr/local/var...
probe /usr/local/dmsf...
probe /etc/zyxel...probe /i-data/52a90402...
probe /e-data/5C5D-D551...
probe /e-data/aae155fa-9455-4321-a274-7a7e3e48ab66...
found ffproot on /e-data/aae155fa-9455-4321-a274-7a7e3e48ab66/ffprootprobe /usr/local/zy-pkgs...
probe /etc/zyxel/zy-pkgs...probe /usr/local/apache/htdocs/zyxel/pkg...
Starting /e-data/aae155fa-9455-4321-a2747a7e3e48ab66/ffproot/after_booting.sh version 20150913 at Sat Feb 9 23:35:59 GMT 2019...
Which FFP version to use?
Is OABI supported?...yes. Is EABI supported?...yes, choosing FFP 0.7/arm
Will try to download fun_plug.tgz (version 0.7/arm)
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/fun_plug.tgz
If the script stops here, downloading the tarball from ffp.inreto.de failed.
You can try to get internet access for the NSA210,
or copy fun_plug.tgz (case sensitive!) to the share containing ffproot.
It should be recognized and installed.
It is possible that you have to reboot the box before this share shows up.
ping ffp.inreto.de...
ffp.inreto.de found. Downloading fun_plug.tgz...
pwd /e-data/aae155fa-9455-4321-a274-7a7e3e48ab66/ffproot/ffp
tar: short read
Download failed.
Could not download fun_plug.tgz for some reason
Will start polling for the existance forever in the share containing ffproot... -
Claude Leon
senior tag
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Tudom, hogy nem a fórum témába vág, de megpróbálom.
DD-WRT-ben lévő Transmission daemon-t szeretném végre működésre bírni, de amint beadok neki egy torrent-et, a letöltés elkezdése után közli hogy error read only filesystem. Már próbáltam a hdd-t ntfs-ben, ext3-4-ben, gpt és mbr-rel is de mindig ezt írja ki. Lassan idegrohamot kapok. A router egy wrt1900acs rajta a DD-WRT és usb3-ra kötve egy 1tb hdd. A hdd-t felmount-olja a router /mnt/sda1 néven. Megosztani meg tudom SAMBA-val, és írni is tudok rá FTP-n és LAN-on keresztűl. Semmi baja. De a Transmission nem akar menni.
A settings.json file-ban a whitelist-et kikapcsoltam, authentikáció nincs beállítva! A WEB GUI bejön, állíthatni tudok benne, de letölteni nem.
Hol rontom el ???
-
Gakocsis
tag
Sziasztok! NSA 210-et használok, azonban egy ideje azt vettem észre, hogy a beépített RSS alapú letöltés nem működik.
TVStore generálja a sorozatokhoz az RSS linket, de amikor bemásolom a gyári torrent kliensbe, nem ismeri fel, és nem indítja el a letöltést.más is tapasztalt már ilyet?
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok, nem biztos, hogy jó helyen járok, de ezt a fórumot találtam a legaktívabbnak és helyeközel ugyanarról diskuráltok, mint ami engem érint.
Van egy NSA310-em rajta egy transmission kliens.
Egy Asus merilin ac66-u routert használok..Szeretném a torrentet úgy letölteni, hogy este menjen a le és feltöltés max sebességgel, nappal (megadott időpont után) pedig ne legyen semillyen forgalom.
Próbáltam a transmission beépített időzítőjével 0kb/sec-re állítani a le-fel töltést, de az online játékok így is észerveszik, hogy megy a torrent (értsd: magas a ping.)
Viszont ha kikapcsolom a nas-t, vagy a nas-on belül a transmission-t akkor jól megy a játék.Erre szeretnék valami jó megoldást, akár a routeren a portok babrálásával, esetleg cron a nas-on, vagy valami kis miniscriptet írni. Elég otthonosan mozgom a témábán, de ezt most nem tudom, hogy hol kezdjem el.
Röviden: Cron, script a transmission időzített be-kikapcsolására. Esetleg jólenne, ha manuálisan indítható lenne, ha hozzá akarok adni egy torrentet, akkor ne kelljen addig várni, (késő estig..) amíg az időzített indítás megtörténik.
Boldog karácsonyt!
Bocsánat, hogy hosszú lett..
-
Tutu7030
veterán
válasz
Tamas841202 #2981 üzenetére
Ha másképp nem megy: Telepíts MC-t, utána ssh-n (pl putty-val) jelentkezz be, majd az mc-t indítva keresd meg, hogy milyen elérési útvonalon van a csatolt eszköz.
Én már átnyergeltem synology-ra, nem tudom megnézni, hogy a zyxelen hogy is van ez pontosan. -
Tamas841202
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
A Transmissionben hogyan tudok megadni egyéb tárhelyet, ahová le szeretném tölteni a torrentet.A nasban lévő winchester elérését tudom, az ugye i-data/md0/..... (ez működik is, mutatja a transmission az elérhető szabad helyet is.
Viszont ha mondjuk egy hátra vagy előre bedugott pendrivera vagy külső vinyóra akarom letölteni a torrentet azt nem tudom elérni vagyis inkább nem tudom beírni az elérési útját.
Hol találhatom ezt meg vajon? Próbált már valaki ilyesmit?
Köszönöm ha tudtom segíteni.
-
Sasal1ty
tag
Sziasztok!
Kukáztam egy NSA-221 nas-t 2x3TB hdd-vel, nekem csak egy egyszerű dologra kellene, RSS csatornáról tudjak torrentezni vele. Gyári letöltés kezelője támogatja ezt?Köszi:
Ákos -
Somy_
tag
válasz
Baloo27 #2976 üzenetére
Szia!
Én is pont így jártam. Sajnos az inreto.de nem elérhető, innen töltötte volna le a package-eket az ffp.
Ráadásul most tapasztaltam, hogy win10-ből kiszedték az SMB1.0-át, amivel el lehetett érni egyszerűen a szervert és hálózati meghajtóként be lehetett tallózni.
Jelenleg nem is tudom, hogyan lehetne visszaállítani. Ebben valaki tudna segíteni? -
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Nos váltottam, egy PINE64-ről megy most már a NAS. Openmediavault linux, egy pont NAS-ra kitalált rendszer fut rajta. Ugyanitt ZyXEL NSA-210 eladó!
-
Baloo27
aktív tag
Sziasztok!
Egy NSA210-el küzdök napok óta.
Sem usb-ről, sem hdd-ről nem sikerül az ffp-t működésre bírnom.
A log tartama:
Will try to download fun_plug.tgz (version 0.7/arm)
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/fun_plug.tgz
If the script stops here, downloading the tarball from ffp.inreto.de failed.
ping ffp.inreto.de...
ffp.inreto.de found. Downloading fun_plug.tgz...
pwd /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp
tar: short read
Download failed.Hová kellene kézzel bemásolni fun_plug.tgz-t?
Köszi
-
vgary
csendes tag
Sziasztok!
Tudom sok itt a kérdés, de sajnos én sem találtam külön topic-ot Trasnmission-ek. Hátha valaki -aki persze gondolkozott már ilyenen - tud segíteni nekem 1 dologban.
Nem, nincs gondom a transmission-el évek óta fut egy Raspberry Pi-on egy mount-olt HDD-vel szépen ketyeg, semmi gondom vele
DE, és most jön a hihetetlen, abnormális kérdés:
---- Hogy lehet, ha lehet, ignore-olni vagy skip-elni fájlokat torrentből? ---
Viszonylag sok filmet/sorozatot töltök, de ezt a szép "sample" mappát és tartlamát állandóan kézzel kell kiszednem a letöltendő listából. Flexget-en láttam egy afféle Transmission-os "plugint" (nem ismerem) amivel egyfajta kiegészítést lehet adni a settings.json fájl-ba.
Én gyári .json fájlban nem találtam ilyen lehetőséget, és script se igazán vállt be, míg tölt a Transmission az írási joga a scriptnek nem mindig válik be.Valami ilyesmire gondolok:
...
set:
path: /mnt/storage/Series/{{ tvdb_series_name }}
main_file_only: yes
content_filename: "{{ tvdb_series_name }} - {{ tvdb_season }}x{{ tvdb_episode|pad(2) }} - {{ tvdb_ep_name|default('Missing title') }}"
rename_like_files: yes
skip_files:
- '*.nfo'
- '*.sfv'
- '*[sS]ample*'
- '*.txt'
include_files:
- '*.txt'
include_subs: yes
...Ezért is kérdem a Mestereket, hátha tud erre valaki egy szép megoldást
Előre is köszi. -
Claude Leon
senior tag
válasz
szellem1575 #2973 üzenetére
A gyárilag mellékelt transmission ugyanannyira beállítható, mint az ffp-vel felrakott?
Mármint, hogy beállíthatsz egy általános visszatöltési arányt, ami után leállítja a torrentet.
Ha attól el akarsz térni, torrentenként is beállíthatod a limitet, vagy ha már leállt, kézzel is visszaindíthatod. -
szellem1575
újonc
Sziasztok
Lehet nem pont jó helyre írok de ezt találtam meg mint topikot.
Vettem egy 320s nast és torretnteznék vele de valahogy nem az igazi. legalábbis számomra. idáig egy netgeart használtam ott kijelöltem a torrentet lindítottam és kész letőtötte és így tovább. kb 50 torrent megy rajta vissza . viszont a 320 ason letölti majd egy idö múlva aktívból átteszi befejezetnek és igy nem tőlt vissza . legalábbis az n-cor on stoppoltá válik és nem múlik a visszatőltési ídőm.
most én vagyok csak hülye hozzá vagy ez a nas nem alkalmas arra hogy állandóan elérhető legyen a torrent.
én csak torrentezésre vettem a nast mert akkor nem kell hogy mennyen egy állandó gép.ha valaki tud benne segiteni azt megköszönném
joci
-
Claude Leon
senior tag
Nekem most épp megy az inreto.de.
De miért pendrájvon használnád, amikor megvan már a letölthető csomagok között is (0.7-es verzió)?
Nem tudom olvastad-e, mindenesetre talán a legtöbb infot erre találod:
http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP-stickAnnak pedig több oka lehet, hogy nincs frissebb.
a.) a fejlesztői találtak más babrálnivalót.
b ) nincs akkora mozgás NAS fronton, hogy muszáj volna újabb típusok miatt hozzányúlni - ami működik azt ne javítsd meg.
c ) ha volna sebezhetőség okán javítanivaló, de azt már a gyári firmware sem követi, aligha tesz csodát az ffp, mégha a legújabb forrásokból is fordítják újra.
Nem windóz ez, hogy pihenő nélkül frissítgetni kelljen... -
Somy_
tag
Sziasztok!
A NAS-omon (NSA-210) használok FFPstick-et, pár napja meghalt rajta. Újra telepítettem volna, de nem lehet betelnetelni rá. Nézegettem a leírást és azt találtam benne, hogy a pendrive-ra másolt ffp modul leszedi a http://inreto.de oldalról az alap package-et, majd ezután tudja elindítani a telnet démont.
Namost nekem elérhetetlen a fent említett oldal!FFPsticből is a legújabb 2015-ös. Van ebből újabb verzió, ami tudja esetleg hogy honnan lehetne letölteni a hiányzó állományokat?
Vagy van valami más megoldás erre a problémára? -
Gáben81
senior tag
Üdv.Egy Asus RT-N65 routert használok évek óta,transmission torrenttel...eddig nem volt gond,de pár napja nem hajlandó letölteni semmit.Pár százaléknál megállt egy letöltés azóta semmi...több oldalról is próbáltam,trackert is frissítettem,újra is indítottam,legfrissebb firmware van rajta,de semmi.Ennek ellenére a seed például megy ,csak úgy mutatja,hogy egyik seeder sem érhető el.
Előre is köszi!!! -
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #2968 üzenetére
Sok idő eltelte után végre sikerült megoldani a zárt porttal (torrentes közegben passzív móddal) kapcsolatos problémámat.
Nem tudom pontosan, hogy konkrétan miért volt probléma az, hogy IPv6 -on keresztül akart menni a kommunikáció, de az biztos, hogy az IPv6 -os konfiguráció volt a probléma, még pedig a Pi* oldalán.
Sejtésem szerint a probléma az volt, hogy a Pi -n engedélyezve volt az IPv6 -os konfiguráció is (természetesen az IPv4 mellett), és mivel szolgáltató oldalon is engedve volt, ezért gondolom azt, hogy az IPv6 -on keresztüli kérések ezen az útvonalon akartak menni.
Igen ám de a router kezelőfelületén a portok engedélyezésénél IPv4 -es címet lehet csak megadni és gyanítom, hogy az IPv4 -es címet vmiért nem tudta a Pi összekötni az IPv6 os címével
A másik nagy kérdés, miért éppen IPv6 -on akart menni a csomag? Miért nem tudta "okosba", hogy mit kell tennie?A megoldás erre az volt, hogy tettem egy próbát az IPv6 tiltásával Raspberry -n az alábbi oldal leírása alapján:
How to disable IPv6 on Raspberry RaspbianÉs láss csodát, most már az adott torrent oldalon is passzív helyett aktívként szerepelek a seed/leech listában
Ha esetleg hülyeséget írtam, és vki az elmondottak alapján helyesebben tudja a miérteket és okokat, akkor ne tartsa magában
*Raspberry Pi 3 Model B, legfrissebb Raspbian OS -sel, minimális konfigurálással, szinte default állapot
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Félig meddig off lesz az amit kérdezni fogok de mivel Transmission klienshez is kapcsolódik és nem találtam kifejezetten Transmission -ös topikot, illetve Raspberry Pi és Telekom topikban sem tudtak igazán segíteni ezért itt is megkérdezem.
Portnyitással kapcsolatban lenne némi problémám.
Ha minden igaz, akkor a router kezelőfelületén már kinyitottam a szükséges portotEzt ellenőriztem több oldallal is, pl. canyouseeme.
Viszont Transmission továbbra is azt mondja, hogy a szóban forgó port zárva van, annak ellenére, hogy
a "Use port forwarding from my router" doboz be van pipálva.Ha felmegyek a whatismyipaddress.com oldalra, akkor az IPv6 -os címemet jeleníti meg, ami eltér a router Status/Gateway oldalon levőtől.
Viszont ezen az oldalon meg az IPv4 -es címemet jeleníti meg ami pedig már szerepel a router Status/Gateway oldalon.Elképzelhető, hogy tiltani kellene az IPv6 -os konfigurációt szolgáltatói oldalon és visszaállni vhogy az IPv4 -re? Lehet ilyet egyáltalán?
Vkinek esetleg vmi ötlete van erre
Költözés előtt az előző szolgáltatóm UPC volt, ennél simán ment minden a megfelelő portok nyitása után.
Jelenleg Telekom a szolgáltatóm. Sajna a Telekom -os topikban sem tudtunk a végére járni ennek a problémának. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Szabopeter19 #2964 üzenetére
Ha teljesen megadta magát, nincs ötletem.
Ha még van minimális remény, tennék 1 próbát szektorról szektorra másolással, miután ellenőriztem, hogy az új vinyóra biztosan elfér.
Erre linuxon volna ugye a szögegyszerű dd parancs, windowson is nyilván van valami, de azt neked kell előtúrni.Ha aztán az nsa210 véletlenül figyel a hadverazonosítóra
(ennek azért kis valószínűséget adnék, eddig fedorán futottam ilyesmibe, de lehet, hogy azt is inkább a sokkal újabb kernelre foghatom, a nas pedig slackware alapú, sok évvel korábbi kernelen),
ha azért nem bootol az újról, akkor mindenképp rászorulsz a linuxra, hogy átmásolhasd a régi fájljaidat az újonnan feltelepített rendszerre, mert windowson nemigen fogod olvasni azt a linuxos filerendszert. Nsa310-el könnyebb helyzetben volnál winnel, mert az nsa210 xfs-sel szemben az már ext4, arra vannak wines lehetőségek. -
Szabopeter19
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajna a vinyó megadta magát a nasban, és vennék egy újat, de tudom valahogy költöztetni a dolgokat, ha működik még annyira a lemez, illetve az ffp-t és egyebeket, vagy kezdjem inkább az egészet elölről? köszi előre is!
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Új routert kaptam a PR-től Technicolor vagy mi a csöcs.
A Nasom Zyxel 325, a Transmission és a belső saját letöltője sem indul. Peer keresés.
Laptopról ok a Utorrent, azzal hasít. A Nas látszik a hálózaton.
Mi a túrót kell beállítani ezen a routeren? Az Upnp is engedélyezett.
Sügér vagyok hozzá, de készen áll a szekerce meggyógyítani. -
olaszos33
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy a nsa 310s -ben létrehozok egy kötetet.Másolok vagy töltök rá valamit és egy nas ujraindítás után el tűnik a kötet. A vinyót ami benne van látja de már nem érem el és nem is jelez ki róla semmi infót
Valami ötlet van valakinek ?
Köszi előre -
feco93
tag
Sziasztok!
Esetleg erre valakinek van ötlete?
* /ffp/start/minidlna.sh ...
Running /ffp/sbin/minidlnad -v -f /ffp/etc/minidlna.conf
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:610: No MAC address found. Falling back to generic UUID.
[2017/02/18 22:18:51] getifaddr.c:113: error: Network interface eth0 not found
[2017/02/18 22:18:51] getifaddr.c:113: error: Network interface eth1 not found
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:993: No IP address automatically detected!
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:1022: error: Usage:
/ffp/sbin/minidlnad [-d] [-v] [-f config_file]
[-a listening_ip] [-p port]
[-s serial] [-m model_number]
[-t notify_interval] [-P pid_filename]
[-u uid_to_run_as]
[-w url] [-R] [-V] [-h]Egyszer csak megadta magát a DLNA. Gondoltam újra telepítem az egész ffp-ét. Hát mondhatom nem volt egyszerű feladat sok weboldal megszűnt már. De sajnos az újratelepítés se hozott csodát és még mindig nem tudom működésre bírni. Viszont ha kézzel indítom simán megy.
Logot értelmezve késeltetni kellene az indulást ?
Persze a tm simán elindul előtte! -
Geryson
addikt
Sziasztok! Igazából egy Transmission totyikot keresek, de az nincs (mondjuk nekem is anno egy D-Link NAS topikban segítettek - de egyszerűen nem találom már meg, hogy melyikben). Tudok esetleg itt kérdezni?
A NAS-on az 1.1-es Transmission ketyeg 2 éve, teszi a dolgát 0-24-ben. A fő vinyó sajnos kezd megtelni és így a sorozatokat egy másik helyre dobnám át. Állítólag ezt meglehet csinálni a Transmissionban (Google alapján), de nálam nincs helyválasztási lehetőség. Vagyis egy van, ha ráklikkelek a letöltött torrentre a programon belül és ott van egy set location, akkor ezt írja ki: "/mnt/HD/HD_a2/Transmission/complete" de itt nincs klasszikus helyválasztási lehetőség, tehát kiválasztás vagy ilyesmi, csak átírni tudnám. Viszont nem tudom mit írjak be, merthogy pl. a Total Commander alapján az elérési sor ez lenne: "y:\Transmission\complete".
- Hogy tudnám átírni az x:\ meghajtóra az elérési útvonalat?
- Frissítsek esetleg, merthogy valami 2.3-as Transmission is elérhető márÓriási segítség lenne, köszönöm!
-
Blackmate
őstag
Úgy 5-6 év stabil működés után valami történt az 1TB diszkel a NASomban:
Van ötletetek mivel gyógyíthatom meg?
További infók:
root@zyxel:~# cat /etc/fstab
/dev/mtdblock1 / squashfs defaults 0 0
/proc /proc proc defaults 0 0
/proc/bus/usb /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0
/sys /sys sysfs defaults 0 0
/dev/md0 /ffp/mnt/md0 reiserfs rw,user 0 0root@zyxel:~# parted /dev/sda 'print'
Model: ATA SAMSUNG HD103SI (scsi)
Disk /dev/sda: 1000GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos
Number Start End Size Type File system Flags
1 32.3kB 526MB 526MB primary ext3
2 526MB 1000GB 1000GB primary xfsroot@zyxel:~# fdisk -l
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 64 514048+ 8 Unknown
/dev/sda2 65 121601 976245952+ 9 Unknown
Disk /dev/sdb: 3951 MB, 3951034368 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 480 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 3 24066 4 FAT16 <32M
/dev/sdb2 4 480 3831502+ 83 Linux -
-
Tutu7030
veterán
-
Hubzsi
tag
sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de nektek több tapasztalatotok van. NAS236 - on a transmission nem hajlandó peereket találni, A letöltés sem indul el.
Találkozott valaki ilyen problémával? még most megpróbálom egy másik routerrel hátha segít rajta. Vagy cseréltessem a NASt? még 7 napon belül vagyok bőven!
Köszi, és elnézést, hogy ezzel itt zaklatok!
-
Tutu7030
veterán
válasz
k.daniel91 #2945 üzenetére
És mikor áll helyre a kapcsolat? Router restart után? Lehet, hogy a routerrel van gond?
-
k.daniel91
tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Zyxel NSA210-esem, amire még régebben telepítettem Transmission 2.81 (14128) -t. Költözés miatt átcipeltem az új lakásba a NAS-t a router ugyanolyan típusú mint a régim(TP LINK 841N), beállítottam a fix IP-t. Egy darabig képes is letölteni, viszont egy bő fél óra elteltével (ez nagyon változó..) megszűnik a kapcsolat..és nem érem el a nas-t (se a torrent és a hdd-t hálózaton).
Mit kellene még beállítanom?
Köszönöm! -
-
Somy_
tag
Sziasztok!
NSA-210-em van, a minap próbáltam az ffp-t újra rakni a leírás alapján. Sajnos a putty-ot elinditva, ip címet beírva, telnetet kiválasztva feldobódik egy ablak, ami be is záródik. Azaz nem tudok betelnetelni, nem tudok parancssorba további parancsokat beírni. Találkozott már valaki ilyennel?
A leírás azt írja, hogy a telnet démont letölti az ffp-vel elinduló script a http://inreto.de oldalról. Szerintem ezt nem éri el, mert böngészőben se jön be. Valakinek van erre valami tippje? -
vicopapa
csendes tag
Sziasztok!
NSA310-et használok évek óta! A napokban észre vettem, hogy ismeretlen torrentek futnak a Transmission-ben.
DynDNS-el érem el telefonról és a Torrnado-t használom.
Jelszavas védelem mindenhol...
Ötletek? Mi lehet ez? -
Zamery
senior tag
Sok fórumot elolvastam, és a rendelkezésre álló infók alapján sikerült meghackelni, és használhatóvá tenni. De már van azóta 3-4 minipc-m, androiddal Windows10-el, és nem lenne rá szükség. De még mindig ezt használom, mert távoli asztal nélkül egyszerűen csak bedobom a torrent fájlt a listába, és teszi a dolgát.
-
veze
őstag
Én már eladtam és zyxel 325 v2-re váltottam , elsősorban a hálózati sebességét nőttem ki , ez volt a fő ok.
De addig tette a dolgát hibátlanul, és szerintem az új gazdájánál is teszi, semmi gondom nem volt vele.
Emlékszem, eléggé a hőskorban került ilyen a birtokunkba, amikor még nem volt hozzá semmi leírás magyarul
Zamery uttörő volt ebben.. -
Alc
tag
Látom már régen járt itt bárki is!
Lassan 1,5-2 év tökéletes működés után beadta a derekát az NSA210! Gondolt egyet és az összes torrent lenullázódott. Gondoltam akkor már újrateszem, lementettem mindent mc-vel egy külső winyóra, majd jött a két nap szívás! Az istenért nem akarta látni, sem a programcsomagokat, sem az újabb firmwareket a nas webfelületén! Kb. 5 féle firmwaret toltam rá, böngésző cache ürítés, kétféle nas utility, mire végül kitöröltem a routerben a portokat, újra beírtam őket majd router restart, és láss csodát működött a masina, mindjárt felugrott, hogy van újabb firmware. Rá is raktam akkor már azt is. Meg gondoltam akkor már legyen rajt újabb transmission (2.92) is.
Esetleg ha valakit érdekel itt van újra a leírás ahogyan én tettem fel (az eredeti leírásból és a hsz-ből ollózva egészítettem ki a leírást, a TM a masináról fut, nem pendrive-ról) jelenleg működő letöltési linkekkel:0. Fix ip cím ellenőrzése, routerben portforwarding ellenőrzése, majd router újraindítás!
0.1 Zyxel webgui -> Hálózat -> TCP/IP -> Hálózati diagnosztika pingelni valamit, ha OK minden akkor mehet a telepítés!
1. Admin/zy-pkgs könyvtárban web_prefix fájl létrehozása (kiterjesztés nélkül) ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/ tartalommal, utána böngészőből Programcsomagoknál megjelent ffp telepíteni.
2. Putty belép (itt volt kis macera mert nem engedett be a nas-ra, de visszaléptem a webfelületre megváltoztattam az admin jelszót, utána már be tudtam lépni putty-n keresztül.)
3. Telnet letilt:
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh4. Könyvtárak létrehozása:
cd /ffp
mkdir /ffp/pkg
cd /ffp/pkg5. És itt jön mikor letöltjük a Transmissiont! Viszont nem a megadott wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/Transmission-x.xx-x.tgz -t kell megadni, hanem:
wget http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.92-arm-1.txz
wget http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz6. Telepítsük a letöltött csomagokat, először mindenképpen a curl-7.27.0.txz-t!
funpkg -i curl-7.27.0-arm-1.txz
funpkg -i Transmission-2.92-arm-1.txz
funpkg -i libevent-2.0.16-arm-0.txz7. Kész. Ezek után hozzunk létre egy könyvtárat a beállítások (settings.json) tárolásához:
cd /ffp/
mkdir /ffp/tmÉs még egy mappát a letöltéseknek:
cd /i-data/md0/video/
mkdir /i-data/md0/video/download8. Mehet a Transmission indítás (Figyelj arra, hogy a parancssort pontosan másold ki, esetleg ellenőrizd, mielőtt lenyomod az Enter-t! Gondosan olvasd el az utána következő pár bekezdést, mert esetleg sokat segíthetsz vele magadnak!):
user és a password az amin majd beenged a transmission webguin!!! Ez később változtatható vi-n!cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*9. Ha elindult a Transmission, és nem volt hibaüzenet, akkor állítsuk le Ctrl-C-vel!
Majd a következőt kell beírni a parancssorba:chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh startItt elméletileg hibaüzenet, hogy No shell...!
Ha igen akkor:Sajnos mivel nem a ZyXEL-re fordították a Transmissiont, ezért a transmission.sh script sem stimmel, ezért volt többünknek problémája újraindítás után. Ha megnyitjuk az .sh scriptet akkor az elején a transmission_home sort kell megváltoztatni, hogy a beállításoknak megfelelő legyen:
vi /ffp/start/transmission.sh
TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon
A másik sor, amit kezelésbe kell venni az a user=nobody sor, ezt írtam át root-ra.
user=root
Ha megvan nyomjunk "Esc"-et, majd mentsük el:
:wq és "Enter"
10. Jöhet újra a transmission indítás:
/ffp/start/transmission.sh start
Meg fog jelenni egy szöveg arról, hogy a Transmission démon elindult. Állítsuk is le rögtön, és nézzük a beállításokat!
/ffp/start/transmission.sh stop
11. A lényeg hogy a Transmission ne fusson közben, de mivel az előbb már leállítottuk, ezzel nem lehet baj! A beállításokat itt találjuk:
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
FFP alól így tudjuk megnyitni:
vi /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
Ha megnyitjuk a fájlt, az "Insert" gomb lenyomásával tudjuk szerkeszteni. A vége felé lesz ez a sor:
"umask": 18,
Ha ezt az értéket átírjuk 0-ra, akkor nem lesz probléma a jogosultságokkal, és letöltés után tudjuk törölni a mappákat.
Menteni úgy tudjuk a végleges verziót, hogy nyomunk egy "Esc" gombot, majd a parancssorba beírjuk:
Ezzel ment és kilép.
12. Ha üres a settings.json, akkor írjuk be a konzolba, hogy reboot, de elötte biztos ami biztos az alábbit írjuk be:
Ha esetleg nem engedélyezi az írást:
chmod -R 777 /i-data/md0/video/download
Újraindítás után indítsuk el megint a transmission-daemont:
majd állítsuk is le:
/ffp/start/transmission.sh stop
ezután jöhet megint:
vi /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
Ha megnyitjuk a fájlt, az "Insert" gomb lenyomásával tudjuk szerkeszteni. A vége felé lesz ez a sor:
"umask": 18,
Ha ezt az értéket átírjuk 0-ra, akkor nem lesz probléma a jogosultságokkal, és letöltés után tudjuk törölni a mappákat.
Menteni úgy tudjuk a végleges verziót, hogy nyomunk egy "Esc" gombot, majd a parancssorba beírjuk:
Ezzel ment és kilép.
13. Végül indítsuk el megint a trasmission-t:
14. Midnight Commander:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/mc-4.8.1.7-arm-1.txz
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/glib2-2.30.2-arm-0.txz
funpkg -i mc-4.8.1.7-arm-1.txz
funpkg -i glib2-2.30.2-arm-0.txz
Mehet az mc a konzolba!
Nagy köszönet az eredeti cikknek és a hozzászólóknak is! Zamery, veze
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen NSA 210-es csoda, eéőéletéről nem tudok semmit.
A SYS led folyamatosan villog amint bedugom a tápegységet, a nas elérhetetlen gépről, NSU sem látja.
Szétszedtem, kivettem az elemet hátha magához tér, de a helyzet változatlan.
Van valakinek ötlete, hogy mi baja lehet? Végleg halott vagy van még remény? -
dugesz77
őstag
válasz
Gakocsis #2927 üzenetére
Közben szerintem meglett a ludas. Nálam vezetékes hálózatban van a nas,rpi,asztaligép. A routerem úgy tűnik lehalt. Egy tp-link 1043nd mostanában 1-2 naponként eldobta a netet csak az újraindítás segített rajta. Most az lett az új feature, hogy csak egy összeköttetés hoz létre. Ha a számítógép észreveszi a nast akkor a rpi nem látja. Ha az rpi összekapcsolódik a nas-al akkor a számítógépről egyiket sem látom.
-
Gakocsis
tag
NAS320S-re váltottam menet közben, így már ott is vannak "tapasztalataim".
Samsung DLNA képes Tv gond nélkül megjeleníti a feliratot. (nyilván nem kell külön említenem, hogy az srt file ugyan ott van, ugyan az a neve, mint a lejátszani kívánt file-nak, csak a kiterjesztés tér el.)Nézd meg a lejátszó használati utasítását is, támogatja e a hálózati felirat kezelést.
Illetve nézd meg, hogy a gyári megoldás, a Samsung AllShare 2.1 használatával működik e a dolog.
-
dugesz77
őstag
Üdv. Arra nem tud valaki megoldást,hogy win10-nél miért nem látom Hálózat alatt a számítógépek között a 310s NAS-t? Most lett újra telepítve, egyszerűen nem érem el a nas fájlokat. Transmission szépen megy ,port nyitva van neki.Van még a hálózaton egy rasberry pi2 azon szépen látszódik a nas fájlrendszer. Hálózati felderítés sem találja. Gondolom win10-nél kéne valamit ügyködnöm.
-
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2921 üzenetére
Nah erről ennyit.
LinuxMint látta a meghajtót, de nem tudta megnyitni.
Rákerestem mit lehetne tenni, persze kizárólag parancssoros megoldások vannak, mint a kőkorban.
Egyik végül működött, felcsatolta a jbod kötetet.
Próbaképp elkezdtem egy másolást 100MB/s, ekkor kicsit jobb lett a kedvem, mégis csak jóval több mint a hálózaton keresztül 6MB/s.
Film könyvtár másolása még így is kitartott 2 órát.
Visszatettem a NAS-ba a vinyót, ekkor jött a pofára esés, semmi nem látja a hálózaton.
Ennyi szarakodás után.
Kiváló példa arra mit korábban írtam, mindig kudarc a vége.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2921 üzenetére
Nah, majd héten teszek egy próbát valami minimalista linuxmint jó lesz.
Jól tudom látni fogja az ntfs win meghajtóm, de jbod nas meghajtó is elérhető, írható?üdv
szabi -
Wendelke
aktív tag
Halihó!
Pár éve megy már nálam a NSA210, igazándiból nincs is rá panaszom.
Közben felnyomtam a gépre egy Win 8.1-et, azóta viszont nem tudok törölni a NAS-ról mint korábban a fájlkezelőből . A másolást engedi, de a feleslegessé vált fájlokat nem tudom törölni. A Zyxel saját fájlkezelője, csak egyesével enged törölni, azt is lassan, és persze bele is fagy
2Tb-os a merevlemez és kezd tele lenni, szóval törölni kéne róla dolgokat.
Próbálkoztam volna a "mc"-vel, de nem tudok belépni a Putty-val. Elvileg jónak kéne lenni a belépési azonosítóknak, de azon gondolkoztam, lehet hogy az a probléma, hogy újra be kéne lépni először a Telnet-tel, kulcsot generáltatni, majd ezt követően belépni az SSH-val.
Mivel a NAS megfelelően működik, így addig nem mertem ezt kipróbálni, amíg meg nem erősít valaki ebben, mert nincs kedvem most újra rakni a rendszert, ha elb@cok valamit. Illetve nem volt még kedvem kivenni sem a HDD-t, hogy esetleg linux alól "garázdálkodjak" rajta.
Előre is köszönöm!
-
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2916 üzenetére
Sejtettem, de eddig ahányszor próbálkoztam linux-al, mindig kudarc volt a vége.
Próbáltam totalcommander alá plugin-t, de nem látta a meghajtót.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2912 üzenetére
Szia
Tudom, hogy win nem látja. Erre kellene megoldás másolni tudjak rá.
üdv
szabi -
< CyberBob >
őstag
válasz
Claude Leon #2911 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Gakocsis
tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat, amivel én mostanában küzdök, hogy a NSA210-em folyamatosan elveszíti a beállítások egy részét. Pl az időzített leállítás - bekapcsolás hiába van beállítva, nem működik, illetve most két napja azt vettem észre, hogy Média kiszolgáló beállításait vesztette le. Sajnos random nem jelenik meg a tartalom a DLNA képes média lejátszókon. Vagy a média kiszolgáló engedélyezése rubrikából hiányzik a pipa, vagy nem listás semmilyen tartalmat.
Volt már hasonló valakinek? Az adatbázis ujjráépítése, és a tartalom újjraellenőrzése sem működik, néha kilistáz pár file-t de a következő pillanatban leválsztja a NAS-t
-
Claude Leon
senior tag
válasz
-szabi- #2909 üzenetére
JBOD alatt azt érted, hogy e-satán lóg egy másik diszked, és a belsővel együtt 1-nek látszik?
Ha nem, akkor nem a JBOD miatt nem tudtad átdugva olvasni, hanem azért, mert a filrendszerét a wined nem ismeri.ext2 a rendszer, xfs az adatpartíció, ezek linuxos filerendszerek, ebből szerintem win-en csak ext2-höz találsz drivert.
ami azt illeti, mostanában épp gyengélkedett, amikor sürgősen kellett valami a vinyóról, és csak automounttal tudtam ránézni, kézi mounttal sehogyan sem sikerült elérnem. -
Claude Leon
senior tag
válasz
< CyberBob > #2910 üzenetére
Szia!
Ez több dolgon múlik, de valószínű, nem fogod a kapcsolat határait feszegetni.
Eleve rendesen korlátozom, 400kbyte down/100kbyte up/140 kapcs.globálisan, épp ezért a fel irányról nem tudok mit mondani.
Le irányba ezt szokta bírni, ha nincs túl sok aktív torrent, még 2 letöltéssel is elérhető a webfelülete, 40 aktív torrent mellett már ilyenkor nem látok bele (ettől még jön az adat), de 1 letöltés melett még belelátok így is.
Routeren eleve beállítottam 10Mbit korlátot (netem csak 30-as), ennek ellenére előfordult, hogy valami 2Mbyte körül esett be, 1 elérhető seed mellett, de ilyesmi talán 2* fordult elő eddig, és nem értem azóta semHa kell neki a gyorsaság, cserélje erősebbre, pl. a 310-es nem sokkal drágább
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy Zyxel NSA-210 eszköze amin Transmission fut. Most vált Digi-re és érdekelné, hogy milyen sebességet tud max. a nas le / fel töltés irányban? -
-szabi-
addikt
Ezzel írni nem lehet, csak olvasásra jó.
-
Cxgrav
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni az NSA-210 tulajokat, hogy nekik a TM-ben való letöltés mennyivel szalad lefele?
Nekem NSA-221 van, és sajna csak 2mb/sec körüli értéket tudok kihajtani belőle. -
-szabi-
addikt
Hi
NSA-210 által létrehozott JBOD formátumot windows alatt tudom valami módon írni-olvasni?
Szerintetek jelenlegi 500GB vinyót kicserélem egy toshiba DT01ACA300 3TB az működni fog?
Gyári leírás szerint 2TB-nál ér véget a támogatás.üdv
szabi -
Gakocsis
tag
Sziasztok!
Pár napja segítséget kértem, mivel a NSA 210-em nem úgy működött, mint kellett volna. Ugyan választ nem kaptam, ezzel nincs is baj, máshogy, másmin pörög a topic, de visszaolvasva, kicsit fórumozva meg tudtam oldani a problémát.
Első körben összefoglalom mi is volt a baj:
A NAS mint DLNA média kiszolgáló megszűnt működni, a TV (samsung) -nem látta a tartalmát. Ezt követően nagyon gyorsan, a következő újraindítás után már a működésében is gondok voltak, nem állt le a szoftveres kikapcs után, stb..
A lehetséges ok:
Az egy terrás WD HDD a torrent letöltés közben tele lett, nem figyeltem rá, és teljesen telítődött..
és most jön a fontos része az írásnak, hiszen közben történtek az informatika világában olyan dolgok, amikre nem számítottunk.
A megoldás:
Az eszköz hardware-es újraindítása nem segít.Nálam csak a HDD formázása, majd a rendszer teljes telepítése segített. A gondok, az elmúlt pár évben én pl teljesen felhő alapú, hordozható eszközös infrastruktúrát alakítottam ki, így elég nehéz pl a HDD formázása.
De ez még a könnyebb dolog volt.
Az igazán nehéz, hogy csak a legrégebbi NAS utility letöltése segített. (innen) a most elérhető NAS programok sajnos a NAS not respondig üzenettel reagáltak. A régivel sikerült a már FAT32-re formázott HDD-t (ugye a WIN XP óta ezt nem támogatja az MS, kell az alternatív megoldás) És a következő gond, a Win10. Ez alatt nem lehet a régi programot rendszergazda módban indítani.Amire figyelni kell,a tűzfal, vírusirtó kikapcsolása a NAS inicializálása alatt, a rendszergazda mód beállítása a NAS SU-ban, Win XP kompatibilis mód bepipálása, és egy működő WiN 7. Ezek után már csak a frimware frissítése kell, és utána működik is.
-
Gakocsis
tag
Sziasztok!
Több éve használom a NSA210-et teljesen a gyári beállításokkal. Egy terrás HDD van benne, és a Samsung TV-n nézem, DLNA segítéségével a rajta lévő tartalmat.
Pár napja véletlenül lehúztam rá 150 giga tartalmat, amivel tele lett a HDD. Megállt a letöltés. Ekkor gyorsan kitakarítottam, és most már ismét 196 giga szabad helyem van rajta. Azonban a következőket tapasztaltam:
1. A TV-n keresztül elérve a tartalom változását nem frissítette (a törölt mappák még szerepeltek, a letöltöttek még nem mind)
2. Egy a kezelőfelületen indított rebbot után már nem is jelent meg, mint DLNA eszköz, nem látja a tv, telefon, tablet.A HDD tartalma megvan, a NAS starter utilyti mutatja, számítógépről elérem, file kezelővel tudom tallózni, törölni, stb.. Viszont mint hálózati eszköz nem ad jelet.
Mi lehet vele a gond, és hogyan tudom adatvesztés nélkül (főleg a HDD tartalmát féltem) ismét működésre bírni a DLNA funkciót.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Transmission torrent kliens telepítése ZyXEL NSA-210-re
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest