Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamery
senior tag
Sok fórumot elolvastam, és a rendelkezésre álló infók alapján sikerült meghackelni, és használhatóvá tenni. De már van azóta 3-4 minipc-m, androiddal Windows10-el, és nem lenne rá szükség. De még mindig ezt használom, mert távoli asztal nélkül egyszerűen csak bedobom a torrent fájlt a listába, és teszi a dolgát.

-
Tibiajax
nagyúr
huhh, nagyon szépen köszönöm, egy ilyen segítségre vártam.
á, ne viccelj, egy két órahosszat?.. felőlem csinálja basszus egy napig is, csak csinálja végig..
nagyon parázok attól, h meg fog állni majd sokszor, mert ez is hibás szektor, az is hibás, ezt se tudja olvasni, azt se... nagyon para. most már ott tartottam - mielőtt kivettem a vinyót a nas-bol hogy megnézzem, tényleg bekrepált-e - hgy olvasni szépen olvasott a htpc mindent róla, de ahogy elindítottam bármelyik részére egy írást ftp-n, már állt is meg és piros led.. szóval elég rossz a helyzet
de itt majd olvasni kell róla, hát nagyon bízom benne, h menni fog -
Claude Leon
senior tag
Persze, mások a szempontjaink.
Van egy rahedli linux iso-m, azokból azokat állandósítom, amire csak néhány seeder akad, az újabb szerzeményeket persze valamennyi idő után pausolom.
(persze a tm prioritását a többiek alá lőttem, ha akad valami helyi forgalom, ne azt fogja meg) -
törölt tag
Most néztem, hogy az a 4.40 2012. júniusi, a 4.41 pedig 2013. szeptemberi. Szerintem az lényeges eltérés. A Dropbox API pl. szerintem javítva lett 2012 június után. Megpróbálom ezt a bemásolóst, bár pont ezt a hókuszpókuszt akartam elkerülni. Mi olyan nagy cucc van abban az ffp -ben, hogy nem lehetett betenni a 4.41 -es programcsomagba? 2013. szeptember sem tegnap volt. Lett volna rá idő.
-
törölt tag
Köszönöm az instrukciókat, de én nem torrentezek. Nekem csak az MC kell, emiatt telepítem az FFP -t. Ha nagyritkán kell egy-egy torrent, arra jó a gyári kliens is. Egyébként inkább felhő tárhelyekről töltök le. Arra tökéletes a pyLoad. Az MC azért kell, mert néha pendrive -on hozok-viszek adatot és a gyári megoldás csak a teljes tartalmat tudja másolni. Tudom, hogy az admin menüben tudok egyenként is másolni, de az MC sokkal kezelhetőbb számomra. Itthon egy 310 -esem van, azon is vinyón az FFP és az MC. Androidról, Juice SSH -val bárhonnan elérem és mint utóbb kiderült, a NAS így is le tudja állítani a vinyót, még engedélyezett FFP esetén is. Csak a 210 csomagok közt nem volt FFP, nekem meg nem volt kedvem végigcsinálni a procedúrát. A 4.40 van telepítve. Lehet, hogy idő közben feltették az FFP -t is a szerverre, ahonnan a csomagokat olvassa.
-
törölt tag
Nekem mindenképpen újdonság. Köszönöm! Úgy megörültem neki, hogy gyorsan fel is akartam telepíteni az FFP -t, hogy legyen MC -m. De ez a piszok belefagyott a bejelentkezésbe. Bejött a user, pass ablak, aztán csak tekert, majd semmi. Már az oldal sem nyílik, FTP sem megy. Totál befagyott. Kicsit fura ahhoz képest, hogy semmi sem futott rajta. Persze nem itthon van, hanem 20Km -rel arrébb, úgyhogy holnap családlátogatás, újraindítás.
-
mike784
tag
Nekem az ffproot / e-data könyvtár tök üres. Nincs benne a meghajtó id-a.
Ha próbálok benne mappát létrehozni a TC azt írja, hogy nem jött létre.
Ezt nem gondoltam, hogy egy külső Winyóval ennyit fogok szívni
Azt hittem összedugom és kész.
Úgy akkor nem működhet, hogy csatolom mint meghajtót a Windowshoz?
Mert most az sikerült és rá is tudok tölteni csak a Putty nem látja. -
mike784
tag
Köszi megtaláltam az azonosítót.
De nem találom azt a mappát ahova szeretném rakni a torrenteket.
A putty-val ha belenézek megtalálom az e-data meghajtót meg az azonosítóját is de azt a mappát amit létrehozok Windows alól azt nem és fordítva. Amit létrehozok a Putty-val nem látom a Windowsból. Tc -vel rátöltöttem egy fájl és változott a szabad terület tehát rajta van a mappa.
Lehet hogy a fájlrendszer a baj? Milyenre kell formázni? Most Ntfs. De ext4 is volt azzal se ment. -
mike784
tag
Szia!
Köszönöm, hogy segítesz. Teljesen béna vagyok a linuxhoz.
Idáig jutottam a log fájlt nem találom még a pendriveot sem.login as: root
root@192.168.1.202's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.61(AFK.0) ==
root@NSA310:~# cd /e-data
root@NSA310:/e-data# ls
5035-8A2E e1e185bd6c50f74ecbed2ccee805728f torrent
c4f37ba1-f815-4a41-ba52-4607eb4285c0 md0
root@NSA310:/e-data#Én usb kötöttem össze nem e-sata -val.
-
dmc
aktív tag
-
-
törölt tag
Akkor szerencsés vagy. Vagy nem használsz olyan funkciókat, amiknél előjönnek a 210 problémái. Lecseréltem egy 310 -re, de eladni én sem akartam. Beüzemeltem a cégnél az irodába. Amikkel nem boldogulok:
-teljes meghajtó (DISK210) CIFS csatolása Androidon. Csak a megosztásokat tudom külön-külön csatolni. Ez viszont a fájlműveleteknél problémás, mert pl. az áthelyezést végrehajtja, de errort dob és újra kell csatolni a megosztásokat.
-a dropbox nem müxik, mert 210 -re nincs frissítés, ami az API -hibát javítaná.
-nincs távoli ébresztés
Ezek a funkciók a 310 -en tökéletesen működnek. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez az ébresztés -dolog nekem nem teljesen kerek. A 210 -en be tudom állítani, hogy egy váratlan leállás után (a szünetmentes táp se tart örökké) a leállás előtti állapotra álljon vissza. Ezt a beállítást nem találom a 310 -ben. Leáll, oszt annyi. Ébreszteni persze tudom, de ennek a jogát nem szeretném nyilvánossá tenni. Így viszont a kuncsaft küldené FTP -n az anyagot, de nincs hova. -
kisgyerek85
senior tag
Igen, azt ismerem és ki is van kapcsolva. Egyszer bekapcsoltam, de nem bírtam kivárni, sima samba megosztás jó nekem.
Nem tudom mivel volt beterhelődve, mert újra megy az összes torrent és 32%-os a memória kihasználtság. Valamivel nagyon dolgozott szegény. Egy hete csak simán újraindítottam, most hagytam állni 2percet kb
-
hamikike
tag
Veze:
Köszi a segítséget. A Raise azon változatát (ami neked is van) én is megtaláltam, de hát a meghajtó xfs, így nem volt oké (de legalább érzékelte a meghajtót és rajta egy LostDir mappát üresen). A NAS Data Recovery még ezt se tette, semmit nem látott, még meghajtót sem érzékelt.
Igazából a Puppy linux segített, de azért megszívatott. Asus laptopom van és érdekes módon nem látta az érintett meghajtót (kiszereltem, beszereltem, csatlakoztattam, stb. és semmi), de még egy sima pendrivét sem. De látta C, D beépített eszközöket, rajtuk mindent. Nem igazán értettem az okát.
Ráraktam egy Lenovo-ra (még szerncse, hogy volt), ott megismert mindent, mountolta, de pl. C-t részlegesen látta, viszont a nas-t teljesen. Rajta volt a LostDir mappa, benne jó néhány üres (még 2009-es dátumú is) és szerencsére teljes egészében megtaláltam az elveszett dolgaim, áthelyeztem a gyökérbe mindent. De érdekes módon nem 03.02-ei dátummal (ekkor volt a gikszer és a vizsgálat a nason), hanem 02.27-eivel. Ki érti ezt?
Aztán jött a következő probléma: csak akkor tudtam menteni más meghajtóra, ha összeszereltem a nast és újra hálózatba illesztettem.
Végül is sikerült, azóta is másolok.Köszi
-
törölt tag
Az, hogy mikor látja, és mikor nem, a NAS -ra vonatkozik, vagy a MC -re? Jól értelmezem a posztokat, hogy az MC nem tud futni a NAS -on állandó külső PC kapcsolat nélkül? Egyébként támadt egy vad ötletem. Azt hiszem, kísérletezek egy kicsit. Berakok a NAS -ba egy 8Gigás CF kártyát, sata adapterrel. Egy külső tárat usb -n rákötök. A táron csinálok egy bootolható partíciót, egy oprendszerrel. Ugyanezt a tárat, e-satán a kikapcsolt PC -hez is csatlakoztatom. A PC -n beállítom elsődleges bootnak az e-satát. Indítok a NAS -on egy letöltést a tárra, majd ha végzett, unmountolom a tárat és indítom a PC -t. Ha véletlenül eddig sikerül, akkor megpróbálom visszacsinálni, hogy újra a NAS kezelje a tárat.
-
csozsi
tag
A téma megjelenése óta foglalkozom ugyanezzel a problémával, szintén NSA-221. A beépített kliens nem jó semmire, bár egy "gyári" ajánlást kaptam arra, hogy a torrentek seedelése ne álljon meg, ha kész a letöltés. Helyette TM: Az viszont még kideríthetetlen számú aktív/passzív torrent esetén lefagy. (Passzív ez esetben annyi, hogy ha nem érte el az általam beállított seed-értéket, addig nyitva van, és vihető.)
Ha lecsökkentem 10-20 darabra, akkor ez a hibajelenség nincs.
Ez mellett még olyan gondom is van, hogy amíg a TM-usb használatban van (futó torrent nélkül is), addig a NAS-ról lejátszás akadozik, a fájlmásolás kínszenvedés, igen lassan lehet a NAS-ról bármely gépre adatot átvinni. a NAS processzorhasználata az egekben.
A gépek között ugyanakkor a megfelelő sebességgel megy.
A TM-usb-t eltávolítva nincs probléma a sebességgel, a prociterhelés minimális. -
cday3
csendes tag
Sajnos nem akar összejönni. Közben sikerült klónoznom a pendriveot a Mini Partition Wizardal.
Viszont itt újabb hiba lépett fel. Nem akarja elindítani a transmissiont.
Néhány kép:
Elötte: Régi usb
Utána: Új usb
Együtt: Partition WizardJelenleg itt tartok: Putty
Valami nagyon nem akar jó lenni. -
törölt tag
-
ubid
senior tag
Még nem jutottam haza azóta, hogy megtudjam az email címet meg a jelszót hozzá

De írok mindenképpen hogy működik-e.Egy újabb kérdés

Valahogyan a transmission GUI rábírható, hogy távolról működjön ?próbálkoztam a dyndns címet beírni hostnak de nem veszti a lapot.
Error: Other winsock error 10109
-
-
k.daniel91
tag
Hát sajnos ezt írja ki.
"
[16:15:07.263] Couldn't read "/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json": Permission denied
[16:15:07.267] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:491)
"
Egy linket esetleg tudnál adni ahol megtalálom a legfrissebb TM-et és FFP-t ami ehez való. -Logout-os leírásban sajnos csak régiek vannak. -
Igen, az a leírás nagyon jó.
Anélkül még mindig a libtorrenttel szívnék... 
Az új NAS-ra még nem volt időm felpakolni, de szerintem ma időt szakítok rá.
Direkt ezért vettem egy mikro pendriveot, amit ha előre bedugok, akkor nem néz ki olyan csúnyán, mint egy sima USB csatlakozó, vagy egy normál méretű pendrive.
(A hátsó csatlakozóban egy külső HDD-van, amin a gyerek meséi vannak
. Utazáskor csak kihúzom és jön a laptoppal együtt.)Ami miatt kicsit bánkódom, hogy ez "csak" 28-30 MB/s sebességgel mozgat file-t a hálózaton, míg a régi 40 MB/s-sel dolgozott.
Mondjuk inkább menjen lassabban és ne romoljon el.

-
Remélem ez az új darab már problémamentes lesz. Amit eddig észrevettem, hogy kicsit lassabb (hálózati adatmozgatás), mint ez előző volt. De ez lehet, hogy azért van, mert másfajta HDD van benne, mint a régiben volt.
Mondjuk ár/érték arányban szerintem nincs most jobb a piacon. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a tudásához képest nagyon jó áron van szerintem.
-
k.daniel91
tag
Hmm, tényleg...jó hogy mondod pár napja járt le az Esetem és nem akartam vele szórakozni és bekapcsoltam a Microsoft-os tűzfalat meg felraktam egy panda cloud-ot...és lehet, hogy tiltotta..ezt tökre el is felejtettem mert Esetnél pl. egyből engedélyezve volt és pl. PC-n rendben is volt, csak aztán kikapcsoltam és benyomtam a lapit és ott egyből már bohóckodott velem... Úgy nézz ki mégis kell valami normális internet security..és nem kellene a Microsoftra bízni.
Ha még egyszer ilyent csinál akkor kikapcsolom a tűzfalat és megnézzem úgy, ha meg nem jó , akkor újrarakom.
Szerk.: újra megcsinálta..úgy nézz ki ebből szoftver újrarakás lesz, hisz most kikapcsoltam a tűzfalat és ugyan az a helyzet.
Nas szoftver újrarakásánál kihúzzam az pendrive-ot?(természetesen előtte kikapcsolom és úgy húzom ki ha kell) -
Köszönöm a gyors választ.
Öröm az ürömben, hogy nem egyedi a probléma, így kizárható a user error
Szerencsére még garanciális. Ha esetleg cserélik, akkor érdemes valami másik típust választani? Akár más gyártótól?Egyébként már egy órája szórakozok vele. Akárhányszor kapcsoltam be, setupot egyszer sem értem el... Csak a megosztott mappákat intézőben...
-
vatomi
aktív tag
-
Köszönöm. Tehát akkor egy "ghost"-olást kell csinálni a pendrive-ról.
Egyébként nem tudok betelni ezzel a Transmission-os megoldással. Valami szenzációs a gyárihoz képest, főleg a GUI-val.
Nagy örömködés volt, mikor végre sikerült működésre bírni.

Hatalmas köszönet Mindenkinek, aki veszi a fáradságot és közzétesz ilyen dolgokat

-
FefeeX
veterán
Van benne igazság. DE
Szerintem nem feladatom, hogy szerverként működjek másoknak, amire szükségem van és megmarad, azt úgyis seedelem jó darabig, amire nincs, azt meg törlöm. Ebben nem volt személyeskedés, szerintem teljesen korrekten fogalmaztál 
Egyébként, az 1-2-3 éves torrentekhez azér jó, hogy meg lehet köszönni, mert ha már nem seedeli senki, akkor is találhatsz olyan embert, akinek megvan még és meg tudja veled osztani... Vagy ott a kérések, ha elhalt egy torrent, kéred, és valakinek meglesz
-
feco93
tag
Hát az igazat megvallva én úgy gondoltam hogy nem lesz olyan veszélyes a kapcsolat wifin. De igazából még nincs konkrét terv hogy mi hogy lenne jó. Meg hogy mi érné meg jobban.
Nekem az a bajom hogy ha veszek még egy switch-et akkor az még egy tápegység + plusz fogyasztás. Jó tudom hogy nem sok de egy év alatt össze jöhet plusz annyi fogyasztás ami mondjuk már meg érné egy gigabites router. De ezek ilyen kis saját eszem futtatások
De azért köszi a segítséget

-
feco93
tag
Ez volt a probléma. Nem gondoltam volna hogy megfogja ennyire a torrent. Vagy az a probléma hogy sok torrent(160 db) van benn úgy hogy le van töltve és a megosztáson van bár nem seedel vissza. De ez is fogná a procit benne ? Mert most le állítottam az összes torrentet és a Nsa és gép között 7,77 MB/S-el másoltam. Plusz már a letöltési sebességel is voltak problémáim mert nem használta ki a nettet annyira amennyire szokta mondjuk furcsállottam is. De most ki próbáltam és újra jó lett minden

Akkor oda kell figyelni a torrentre ?
S még egy kérdés ha a gépet közvetlenül kötöm össze a Nsa210-el akkor ki tudnám használni a gigabites portokat ugye ?Köszönöm a segítséget
-
FefeeX
veterán
Sajnos a linux alatt is csak az üres könyvtárakat látja...

Ez nem jelent túl sok jót... minden esetre én sem találtam xfs recovery programot ezen kívül, a demóját mindjárt ki is próbálom... -
FefeeX
veterán
tehát akkor kell valami amire ideiglenesen átmentem az adatokat

elvileg a macnek xfs a filerendszere, vagy lehet keverem, majd utánanézek... minden esetre jónak tűnik a megoldásod... CSAK
neked is visszaállt a NAS eredeti beállításra? admin - 1234? csak mert ez is fura... ha véletlen nincsenek meg az adatok, akkor marad a get data back...
és amit tanultam most:
NINCS DMZ, NINCS nyitva hagyott telnet, nincs nyitva hagyott SSH, és transmission root jogokkal
-
Coolby84
tag
egyébként te milyen szoftvercsomaggal dolgozol? (FFP Stick, Transmission?)
plusz beállításaidat el tudod mondani (ez a DHT, PEX, LPD, encryption, uTP?)
most is pl 13 cuccból 2-15 kb/sec között ugráló feltöltésem van, legtöbb helyen 0 kapcsolattal, valahol 1 kapcsolattal. Mondjuk most nem csekkoltam, de ide a rozsdás bökőt, hogy ennél több érdeklődés van ezekre a fájlokra az oldalon...
-
Coolby84
tag
elvileg ilyen alapbeállításoknak jónak kell lennie
max peer per torrent nálam 80
max peer per overall 200legalábbis én transmissionönben ilyen kategóriák vannak.
up és down limitet pedig csak azért tettem be, hogy mellette maradjon hely netezni azért. de csak letöltés tud jönni nálam stabilan, feltöltés soha. jahh és más elvileg nem használja netet (jelenleg is csak NAS fut)...
upload limit pedig jelenleg 600 kb/sec
download limit pedig 1500 kb/sec
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ-BONTATLAN ! Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Digital Edition 30th Anniversary Limited Edition Bundle
- Minőségi Seasonic 850W- os gold minősítésű tápegység!
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Utazáskor csak kihúzom és jön a laptoppal együtt.)
viszont ki fogom probálni ha a kolléga végre ujrainditaná

Úgy érzem, nem lesz nekem transmission az NSA310-en...