Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
8nemesis8
veterán
-
zotyesz66
őstag
Nekem ilyen van bent, de az nem szabályozható és ebben a kis házban annyira nem is halk. A gyári venti nekem is nagyon hamar zajos lett, elkezdett zörögni. Most keresek valami szabályozhatót.
Nekem 210-esem van és az szabályozta a gyári ventit, igaz, néha kicsit hektikusan. -
Kami11
őstag
Egyszerű a menete, nem kell újratelepíteni semmit.

Puttyal belépsz, majd kiadod a következő parancsokat:/ffp/start/transmission.sh stop
cd /ffp/pkg
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.61-arm-1.txz
funpkg -u Transmission-2.61-arm-1.txz
/ffp/start/transmission.sh start
Kész is vagy.
-
zole72
tag
Én így csináltam formáztam a pendrive-ot fat 32-re letöltöttem ezt
FFPStick-2012-05-28.zip
Kicsomagolva rádugtam a nas-ra újra indítottam megvártam még abbahagyja a villogást aztán letöltöttem a putty programot (csak egy exe volt)
Azon megcsináltam a talnet-es dolgot az sikerült is rendesen ahogy a képeken van aztán kiléptem a programból exit parancsal.
Aztán újra beléptem ssh-ban login,passworld-ot kér-t loginnak beírtam root passworld-nak meg nem lehet semmit írni egy karaktert sem lehet beírni hiába próbáltam.
5let? -
-
veze
őstag
ezen én ugy segitek, hogy a belsö vinyója csak egy 500GB-os WD green
és hátul esatan van beledugva egy nagyméretű vinyó arra tölt onnan seedel
és ugy vagyok vele mint Te a mesékkel, hogyha kell akkor csak lehuzom és odaviszem ahova akarom mindjárt nem is kell másolnom semmit. ha mégis kéne bedugom esatan a gépbe amelyikre huznám.
ott aztan 100MB-al másol
mellesleg ha bedől a nas vagy a vinyója akkor se kell a mentéssel sokat tkölnöm...
ntfs-ről még mindig könnyebb (egyszerűbb) menteni mint xfs-ről
bedugja a pendriv-ot és müködik, esetleg a benne lévő torrant adatok elérési utjával problémázhat( ha egyáltalán ezt teszi) de egy uj torrent hozzáadasa már biztos simán működik -
veze
őstag
egyetértek

valóban, otthonra tökéletes és olcsó a tudásához képest
én sem választanék mást, ennek ellenére, hogy előfordult már ilyen
Szerecsére ez a nyügje előjön azonnal vagy még bőven a gari idő elején, aztán a másik már jól működik
nekem még 210 van mert már rég vettem, akkor még csak ez volt.. azokról még ennyi "rosszat" sem olvastam, teszi a dolgát 24/7-ben megállás nélkül már jó ideje. Már a topic inditása előtt megvolt. és akkor még csak probálkoztunk páran a transmission rárakásával több kevesebb sikerrel. külföldi fórumokat olvasgatva próbáltuk összeszedni az ismereteket, összegyúrva a linuxos tapasztalatainkkal
Azután született meg Zamery fórumtársunk remek összefoglalója, aki belevágott abba is, hogy leírja szájbarágósan, képekkel, linkekkel, hogyan is.. jóval megkönnyítve az újonnan belevágók dolgát.
hogy mennyire volt létjogosultsága, látszik abból, hogy azóta is folyamatosan él a topic -
veze
őstag
volt itt a fórumban olyan aki hazavitte és három napot kérdezgetett mi nem csinalhat jol, mert sehogy nem akart összeállni neki, nem látja a hálózata stb. és annak is hálókártya baja volt már kibontás után..(
más problémát még nem is hallottam a 310-el összefüggésben, ha van valami, akkor mindig ez
-
Kami11
őstag
Nem ismerem, de a Milyen winchestert vegyek? oldalon biztos tudnak segíteni!

-
Kami11
őstag
Én mindenképpen egy 5400-as fordulatú példányt vennék, mind a melegedés, mind hang és főképpen ár szempontjából.
Ezek pl. pont nasokhoz ajánlott termékek.
Persze ha árban nem megfelelő lehet más típust ill. akár márkát is választani.
Én ezt venném, ha sikerülne eladni a mostani Hitachimat, ami 7200-as fordulatú. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Jobb helyet nem találván itt teszem fel kérdéseim!
Van egy NSA310 kütyüm.
1. Hogyan tudom a Hdd-t eltávolítani?
2. Van e valami trükk hogy a gyári torrent kliensét lecseréljem mert ez akár hogy is állítom(sebességkorlát, szálak mennyisége) meghal a net
ő tölt de senki más nem tud semmit csinálni)Köszönöm a válaszokat!
-
-
Kami11
őstag
Nincs mit, szívesen!

Gui-nak ajánlom a Transmission-remot-dotnet progit, szerintem jobb mint amit használsz, plusz van benne RSS támogatás is. Persze ízlések és pofonok, de nekem jobban bejön. A torrentek automatikus letöltését is lehet vele szabályozni, de ezt megteheted a transmission config fájljában is.gumimaci1235: Ez jó hír, akkor frissítek én is. Köszi az infót!

-
Kami11
őstag
Szerintem, ismétlem szerintem a nas-nak nincs baja, valószínűleg a beállítások "kavarodtak" csak meg.
A 4.40-es fw.-re is megoldható az ffp telepítése, nekem is azon van.
A témaindító írás nyugodtan követhető, szinte ugyanaz minden eleme, annyi különbséggel, hogy az [FFPStick-2012-03-19.zip] kell hozzá és pluszban telepíteni kell még a libevent-2.0.16-arm-0.txz csomagot. Mint látható itt nem .tgz a fájlok kiterjesztése, hanem .txz, erre kell csak figyelni. Valamint ha már telepítesz, akkor tedd fel a legújabb TM-et, ami most a 2.60-as verziónál jár. Gondolom neked a 2.42 van fenn, azzal többünknek volt problémája.
Szóval amit le kell töltened a wget-tel az a leírástól eltérően így néz ki:wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/curl-7.21.4-arm-1.txz
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.60-arm-2.txz
majd telepítsd fel:
funpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i libevent-2.0.16-arm-0.txz
funpkg -i Transmission-2.60-arm-2.txzEnnyi az eltérés, a többi a leírással megegyezik.
Jó időtöltést!

-
Kami11
őstag
A transmissiont könnyen leellenőrizheted, hogy nyitva van-e a port:
Felül Távoli beállítások--> Port tesztelés rányomsz és ha azt írja, hogy NYITVA akkor ok, viszont ha ZÁRVA akkor neccesebb a dolog. Nekem is 1043ND van vargalex fw.-vel, szóval bátran állíthatom nem olyan bonyolult az a bizonyos LUCI.
Ha ez a portnyitogatás viszont bonyolult, akkor legalább az UPNP-t kapcsold be a routeren. Így: Szolgáltatások-->UPNP és ott az Általános lapon pipáld be a:
- UPnP és NAT-PMP szolgáltatás elindítása
- UPnP funkció engedélyezése
- NAT-PMP funkció engedélyezése
melletti választónégyzetet. Ezzel azt éred el, hogy a Nas tud magának portot nyitni. Hogy a transmissionra ez hatással lesz-e nem tudom, de egy próbát megér. Ha egyáltalán nem boldogulsz adj elérést a routerhez és -ha sikerül- beállítom neked. -
veze
őstag
ha belső hálón kommunikál , akkor a portokkal ( átirányítás) lehet gond
nem lehet hogy azok is átirodtak ahogy a belső cimed? valami rejtélyes resettel egyetemben
nekem már volt ilyen hogy meglepve tapasztaltam nem az az elérhetőségem kivülről amit adtam, hanem az alapértelmezett.. visszaírtam azokat is és jó lett egyből.
de ha valami zavar támad nálam , akkor ezek az elsők hogy megnézem és a hiba gyanuja csak aztan merülne fel ha ezek rendben vannak mégis kampec..ilyen még sosem volt -
Kami11
őstag
Az IP címet állítsd fixre a routerben a DHCP részen, így nem szabad elállítódnia. A transmission-nek érdemes beállítani a portforwardot, így aktív lesz a kapcsolat. Nálam is csak a sárga világít-villog, szerintem így jó, hiszen mi értelme lenne mind2-nek villognia? Az egyik a 100-as, másik a gigabites kapcsolatot jelzi. Hogy tudnád eldönteni, hogy most melyiket használja, ha mindkettő világít?

Állítólag az új fw.-n is működik az ffp stick-es megoldás a készítője szerint. Idézet tőle (Mijzelf):"What makes you think your FFP stick won't work on 4.50? AFAIK it should just work. And the procedure is:
- Shutdown the box
- Remove FFP stick
- Boot box and upgrade firmware
- Shutdown the box
- Insert FFP stick
- Boot it, and enjoy.BTW, it's perfectly possible that you can upgrade with a running FFP stick, but flashing is a risky process, so it's recommended to exclude each possible interference."
Esetleg, ha valaki kipróbálta, írja már be ide, hogy valóban műxik-e!? Előre is thx. az infóért!
-
nandris
aktív tag
Szia
Nekem is csak a sárga villog, de nincs semmi hiba a géppel. Próbáld meg beütni a böngészőbe csak azt, hogy nsa310 elméletileg úgy is be kellene jönni a webes felületnek. Próbáltam neten keresni a LAN jelzésekre valami leírást, de nem találtam semmit. Aki esetleg tud valami leírást szívesen venném. Talán gigabites kapcsolat alatt világít a zöld, vagy a fene se tudja. -
veze
őstag
nem akarlak elkeseriteni de nem az első eset hogy olvasom hogy a 310-ekkel ilyen probléma van. Volt olyan forumtárs aki az ujat nem tudta rendesen beüzemelni, ki is cserélték neki rögtön. és annak is hálózati problémája volt.. a 210 tulajoknál ilyenről még sosem olvastam.
Persze ez nem jelenti azt hogy mind rossz lenne, sokaknak kifogástalanul megy. de többeknél előfordult már ez sajnos és mind 310-es volt és mindnek a hálózati része nem müködött hibátlanul. szerintem még egy két ki be kapcsolás kihuzás behuzás és ha mindig visszatérő gond jó eséllyel akkor is ugyanúgy viselkedik ha megreklamálod és ott bedugják.. -
Zamery
senior tag
A Remote GUI az egy Windows-os program. Egyszerűbb vele letöltéseket hozzáadni a Transmission-hoz! És van belőle új verzió: Transmission Remote GUI 4.0.3.
-
Zamery
senior tag
Egy korábbi fw-t kell visszatenned, mert nem fog menni a 4.40-es verzióval, nekem se ment. Az mindegy hogy hova van dugva az FFP Stick.
#1265: A Telnet Backdoor akkor kell ha kizártad magad a NAS-ról, és FFP Stick nélkül is működik, de Transmissiont nem fogsz vele telepíteni.
-
FefeeX
veterán
0,7-es FFP stick-kel nekem sem telnetelt be, 0.5ös kell. Én is ezzel szívtam eleinte két napot...
Egyébként minden ott a leírásban, mi az amivel tuti megy, verzió linkkel; az hogy rá kell dugni a telnethez, az, hogy ha kilőtted már a telnetet, akkor formázd újra és kezdd előlről az egészet.
Rádugod, bekapcsolod (vagy ha be volt akkor ki-be), vársz 5-10 percet és utána próbálsz putty-ot. Elindítja az FFP stiket, az megnyitja a telnetet, amin be tudsz lépni. Ha nem várod meg míg megnyitja, nem tudsz belépni, később az SSH-nál is így van, nem véletlen kell újraindítani mikor azt írják
Zamery: nekem a 320-on 4.40 van fenn, és tudom, hogy nem 100% hogy ugyanaz, de nálam mégis megy vele... Csak hogy nem kizárható, hogy ott nem user error volt...
-
veze
őstag
nasbol meg tudod formázni fat 16-ra
vagy pl g-parted -el (letölthetö a boot cd-je, kíírod és bármire particionál szintr nincs amit ne tudna)
leformázod pendrive-t rámásolod amiket kell és természetesen a pendrive-ot bedugod elöl a nasba, utána inditsd el a nast!!
aztan kell probálkozni telnet.. ahogy a leirásban van. mikor az megvan ujrainditani aztan jön az ssh (ahogy le van irva)
ne add fel
másnak se ment mindig elsőre, de nem lehetetlen
én vagy háromszor formáztam, másoltam a pendrive-t mindig újra, mire sikerült belépnem egyáltalan
-
veze
őstag
az nem probléma, nálam is így van.
formázd ujra pendriveot a nassal fat16-ra másold rá és kezd így újra..
mások is igy csinálták és összejön előbb utobb
nekem is volt ilyen először hogy becsukta azonnal és bszott kapcsolodni..de aztan valahogy tullettem ezen
ez a kizárás is létezik az ffpstick oldalan ir is róla
de hogy igazabol mit kell elszurni ahhoz hogy ez a 30 perces tiltas létrejöjjön, nekem nem sikerült rájönnöm..
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Samsung UE55TU7102KXXH 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

: