Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
csozsi
tag
válasz
Coolby84
üzenetére
Talán neked is segít, keresgéltem kitömörítésügyileg.
Innen jutottam elegendő infóhoz.
Ami nekünk kell (szerintem, de majd okosabb kijavít):wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
( Ezt kell látnod menetközben. )Select all sites. (Use up, down, tab, spacebar) Select yes when asked to update the list.
Use Slacker to install the packages:
slacker -i
Select those packages:
memiks:libsigc++
memiks:nzbget-0.8.0
memiks:par
memiks:par2cmdline
memiks:unrar
Ha ezzel megvagy, vagy futtatod a MC-t, vagy parancssorból éred el a letöltött cucc könyvtárát.
Ott kiadod az unrar e letöltöttfilm.rar parancsot, és az kicsomagol ugyanabba a könyvtárba.
Innen a letöltöttfilm.iso-t persze el kell pakolni, mert felborítja a torrent struktúrát, vagy legalábbis régebben (windows + u-torrent esetében) volt ilyen esetem. Nálam kb 15-20 perc egy 4,5-es dvd kicsomagolása. -
Anonymus23
veterán
válasz
Coolby84
üzenetére
Szeva,
Az a 60-70 torrent nem olyan sok, de még a 120 sem. Anno nekem is 30-40-nél már állandóan lefagyott meg minden problémát csinált, és vagy 1,5 éve frissítettem az akkor legfrissebb TM-re, és azóta megy mint a kisangyal. Jelenleg 263 torrent megy benne, persze nem tölt le-fel mind, de nem fagyogat azóta.Jelenleg ez a TM van fenn:
2.42 (13028) -
veze
őstag
válasz
Coolby84
üzenetére
transmission remote gui
én ezt használom, ez tud többek között magyarul is -
veze
őstag
válasz
Coolby84
üzenetére
tökmindegy hogy csatlakozva van e vagy nincs, ez igaz. a fel/letöltési sebességhez vagy az ingadozásához nem sk köze van.
de mint kapcsolattartó, be kell olvasnia a tm-ből a 200-250 torrent adatait, meg ha váltogatok az adatlapjai között. vagy a beállítás menüben stb és ebben tapasztaltam a pozitív változást.
nyilván valamit csiszolgatnak ebben is,hogy gördülékenyebb legyen, különben nem adnának ki ujabb verziot..
ez elözö 3,2 volt ez most 4.0.2
az elözö gondolkodott egy két másodpercet nálam , ez most azonnal bevágja az uj ablakot. és minden más (hardvereszköz is) ugyanaz.. -
Coolby84
tag
válasz
Coolby84
üzenetére
sziasztok!
No, csak némi tapasztalatot akarok megosztani. Tegnap csináltam egy kis összehasonlítást utorrenten futtatott letöltés és a transmission között. (továbbra is lehet, hogy nálam van rosszul beállítva valami, nálam ezek a 3 betűs cuccok be vannak pipálva).
utorrent sokkal gyorsabban találja meg kapcsolatokat, de végül transmission is összeszedi és letöltési sebesség az én max sávszélességemen kb megegyezik. Letöltésnél is, de főleg feltöltésnél eszméletlenül ugrál transmission esetében a sebesség, utorrent szedi fixen, stabilan, utorrent ugrál mondjuk feltöltés esetében 15 kb/sec-től 600 kb/sec-ig fel-le, fel-le... A sebesség statisztika úgy néz ki, mint egy hullámvasút.
Ez lehet a 2.42-es transmission hibája, mert akkor megpróbálom 2.50-est.
Még egy kérdés: magával a NAS-sal lehet valahogy kicsomagolásokat végeztetni?
M.
-
Coolby84
tag
válasz
Coolby84
üzenetére
megoldódott, egyrészt transmission.sh nem tartalmazott jó adatot, nem értem miért...
másrészt elérési út: /i-data/md0/admin/download így jó
viszont transmission web-es elérése nem kér továbbra sem jelszót, pedig a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json -ban
az
"rpc-authentication-required": true,
plusz
password user is ki van töltve... itt hol lehet a hiba még?
Köszönöm egyébként a sok segítséget, csak összeáll ez a végén. Feltöltésnél mostmár megjelenik 600-700 kbit/sec, viszont nagyon ugrál... ugye, ha webes vagy remote elérésből kilépek az egyértelmű, hogy maga a kliens fut tovább, mert néha olyan, amikor újra ránézek, mintha most kezdené megint beolvasni seedeket... fura
-
nandris
aktív tag
válasz
Coolby84
üzenetére
Szia
Amennyiben a transmission remote programot használod kliensként, akkor a beállítások-->távoli beállítások -->általános fülön add meg a jó útvonalat, javaslom, hogy a befejezetlen letöltéseknek is ugyanazt, utána mentés. A befejezetlennek azért kell, mert akkor nem a pendrive-on tárolja, és annak a mérete ugye erősen korlátozott.
A másik kérdésre a válasz. Megint csak a transmission remote kliensben az elveszett torrentre jobb klikk-->a felugró menüben a torrent adat áthelyezése--> bepötyögöd a helyes útvonalat--.le okézod, és ha jó az útvonal, akkor utána látható lesz. A transmission remote gui klienssel is ezeket a lépéseket kell elvégezni csak az elérés más. eszközök -->transmission beállítások letöltés fül. Az áthelyezés pedig jobb klikk a torrentre-->adat hely beállítása-->bepötyögöd az útvonalat--.legyen bepipálva a torrent adat áthelyezése új helyre, okézol, és kész.Mind a két kliensben be kell állítani a portot is amit használsz, és talán nem árt újraindítani a nas-t, A routeren is ki kell nyitni a torrent által használt portot és át kell irányítani a nas irányába. Kb ennyi.
-
FefeeX
veterán
válasz
Coolby84
üzenetére
nos, ami tuti, nálam a 2.50-es transmission van fenn, és kér felhasználónevet meg jelszót...
remote guival használom már egy ideje
encryption forced mindig, uTP bekapcsolva, nekem 6 megám van felfelé, ez ugye 750 kBps körül van, ezt többnyire ki is használja...
Ha UPC neted van, mindenképp állítsd be amiket írtam, plusz a 2.50es TM-et szedd le...md0 az az első vinyó, az mnt meg a pendrive, illetve bármi amit usb-ről mountol fel... Az adminhoz meg valamiért nekem pl nincs hozzáférésem win alól, hiába adom meg a felhasználónevemet meg a jelszavamat...
-
Coolby84
tag
válasz
Coolby84
üzenetére
Sziasztok!
A letöltött cuccokat továbbra sem találom... Nem értem teljesen.
Feltöltés már tud nagyobb sebességet produkálni, de mindig elég kevés peer-hez kapcsolódik és össze-vissza ugrál fel-le feltöltési sebesség 0-tól párszázig. Valamit rosszul állítottam be? Ezek a DHT, Utp, PEX, LPD, encryption, hogy érdemes beállítani?
Portnál azt írja, hogy port is open.
Transmission felülete a 9091-es porton továbbra sem kér jelszót kívülről sem, ami nem túl szerencsés, pedig a leírás szerint adtam meg jelszót -t -u -v kategóriákat használtam. Hogy tudom most utólag beállítani?
Bocs, hogy itt magammal beszélgetek, de ha valaki esetleg betér, akkor lássa aktuálisan, hogy is állok és mi a problémám

Köszi
-
Coolby84
tag
válasz
Coolby84
üzenetére
No. mostmár beindult kicsit feltöltés, de a 2x50 kb/sec-et kevésnek tartom kicsit. Elvileg kellene mennie 900 kb/sec körül

A másik, hogy nem találom, hova töltötte le a cuccot, nincsenek meg a fájlok... transmission ezt írja: /mnt/HD_a2/Downloads
ez hol van?
én telepítésnél ezt adtam meg:
/i-data/md0/admin/download/
én úgy értelmeztem, hogy ez a NAS (nem a pendrive) admin könyvtára... sőt, amikor létre akartam hozni, ki is írta, hogy van ilyen könyvtár, mert ilyen volt már...
Én vagyok hülye vagy miért nem látom a letöltött cuccokat?
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
válasz
Coolby84
üzenetére
Ja igen, pendrive-ban elég egy 50-100 megás is, ha van elfekvőben, viszont érdemes olyat ami nem világít és minél kisebb helyet foglal, mert rajt kell maradnia éjjel-nappal

Nagyon segítőkészek itt az emberek, biztos vagyok benne, hogy ha elakadsz, valaki segít...
Én amúgy JB-s AppleTV-vel játszom le róla az adatokat, és tallózni lehet rajt mindent... Ami nem fogja szerintem elérni az adatokat, az a NAS beeépített szoftvere, mert az az ami a megadott könyvtárakat használja (az a színes szagos dolog )
- viszont egyelőre én sem streamingre használom a NAS-t hanem ha máshonnan kell adat, akkor FTP-n leszedem róla...
-
FefeeX
veterán
válasz
Coolby84
üzenetére
Nos, azt nézem, hogy valóban nem aktív a törlés az alapértelmezett könyvtárakhoz, úgy látszik ez a muszáj-dolog... Mi lenne, ha elvennéd a hozzáférést, és csak egy saját mappát csinálnál, a többi meg magában üres maradna?
Lehet minden mappához elérhetőséget állítani, DE csak SSH-n keresztül, parancssorban, tehát úgy nézem, hogy a kezelőfelületén nem. Valamint elérhető a gyökérkönyvtár is, csak privátra van beállítva az elérés, és nem is módosítható...
Megosztás menü egyébként, amiben ezeket kezelni lehet...
Nálam lost+found nincs, plusz nálam magyar

-
FefeeX
veterán
válasz
Coolby84
üzenetére
A leírás teljes mértékben működik, legalábbis nálam a 320-ason csont nélkül végigment. Az FFP-ből a leírt verziót használd, a NAS-on meg a legfrissebb FW-t (egyébként ez nem android, nem veszti el a beállításokat elvileg, legalábbis nem szabadna neki; érdemes frissíteni, mert az új FW-ket javítások miatt adják ki, vagy esetleg plusz feature-ökkel, ha nem lenne szükség rá, nem csinálnának hozzá)
Gbit lan azért jó, mert a 100 Mbit az 12,5MBps elméleti maximummal másol, inkább alatta. A NAS meg tud 20-30Megát, leterheltségtől függően (ha fut a TM akkor nálam pl 15 volt a max)
A könyvtárszerkezet az admin felületről módosítható, de szerintem ezután is csak mappánként csatlakoztatható... Úgy gondolom, eltávolíthatsz mindent, és beállíthatsz egy neked gyökérkönyvtárt, amiben létrehozhatsz másikakat
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest