- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
válasz
#79335424 #2794 üzenetére
az a baj, hogy pl. most el is dobott minden kapcsolatot, vagyis ki kellett kapcsoljam. nem létezik, hogy órákig szkennelgeti a diszket, és közben semmire nem lehet használni! vagy mégis?
bekapcs után egy darabig rendben van, használható, raspberry, TV látja rendesen, linux pláne. aztán darálni kezd, belassul a Samba kiszolgáló, később el is tűnik a DLNA szerver a hálózatról. Ebben az állapotban már nem szoktam sokáig meghagyni, kikapcs lesz, nem létezik aludni vele egy szobában, mikor így darál, használni szintén nem lehet.
-
veze
őstag
válasz
#79335424 #2732 üzenetére
Én először kihuztam az ffp-s pendrive-ot a nasbol és ujrainditottam
Utána telepitettem a csomagok közül az ffp-t ( a nas fw : V4.40(AFD.1)
Elég sokáig csinalta nálam, kb 3-4 percig csak annyit irt ki hogy a telepités folyamatban, 5%
aztan hireteln 55%-ra ugrott, majd 98% nál megint pihent kicsit
A tm-et meg ugy lehet beletenni a csomagba, (mivel nincs benne) hogy leszeded innen [link] a Transmission_2.82_arm_002.zpkg csomagot és a ZYPKG_INFO.tgz fájlokat. Ez utobbibol kiszeded a zypkgs fájlt és ezt valamint a Transmission_2.82_arm_002.zpkg fájlt bemásolod az \md0\zy-pkgs\ könyvtárba. megkérdezi felülirod: yes.. Ezután a nast khuzod a netcsatlakozásrol . a csomagohoz lépsz a nas szoftverében, és ott lesz a transmission .. feltelepited, ( közben a nas legyen a netről leválasztva!) mikor kész visszdughatod a netre..
és az ismert modon belépsz a tm-be, jelszót nem kér.
ha fut az ffp, ugyanugy putty-al telnet, majd ssh, ahogy a pendrive-os leírasban is le van írva. értelemszerüen az elérési utaknak megfelelően módosítva
az mc telepitése és letöltése az alabbiak szerint kivitelezhető:
[link]
nem én talaltam ki, (respekt a fórumtársunknak aki le is írta szépen) én csak 325-öst telepitettem,eközben találtam rá, és kiprobaltam a 210-en is
teljes sikerrel
A setting.json fájl szerkesztésével beletudod aplikálni, a tm felhasználó/jelszó párost is az mc segitségével
Ha a csomagot lefrissited a nason, a tm ujra eltünik belöle, de attol mág müködik, csak akkor nem tudod olyan könnyedén leállitani ujrainditani. viszont ha egy ilyen eltünés utan visszmásolod megint a zypkgs -t a könytárába ( felülíro) ujra ott lesz és leállítható, elindítható.
Ennyi volt a tapasztalaptom most igy hirtelen. Azért így a kevésbé értöknek is könnyebb már a dolog. Sokat nem fogom már tesztelni, mert megválok a sok joszolgalatott tett nsa210-től .
nem csak egekbe emelte az arányomat bizonyos trackereken, de sokat is tanultam általa.
Még annyit: ha a csomagok közül teszed fel az ffp-t akkor utna ssh-n a belépéshez szükséges root jelszavad az lesz ami a nas admin jelszava. -
dmc
aktív tag
válasz
#79335424 #2604 üzenetére
Az IP az fix ez csak természetes
Se puttyiba se FTP n se weben se a kliensnek a felületével nem érem el a NAS t.
A SYS led az világit a HDD led az is csak világit de valamikor nekiáll villogni.
Nálam csak is torrentre volt a NAS semmi más nem volt rajt.
Lehet hogy kipróbálom egy másik vinyoval.
Szerintem a NAS om haldoklik
Erről a Puppylinux -rol tudsz valamit írni pontosabbat azt megköszönném. -
Zamery
senior tag
válasz
#79335424 #2547 üzenetére
Én is gondolkoztam valami hasonló megoldáson. Nem tudom mi az oka, hogy nincs TM .zypkg csomag NSA210-re, mert ffp-s .zypkg-vel telepítve tökéletesen működik. Bár ez is tökéletesen megy, és már pendrive se kell hozzá. Ha esetleg sikerülne, és stabil, írd meg hogy mit csináltál.
-
-
Anonymus23
veterán
-
pomk
őstag
válasz
#79335424 #2430 üzenetére
Jól érzed, igen. Tudom, hogy ez nem a megfelelő topic, de a Transmission szó is benne van a téma tárgyában, így gondoltam, itt evvel a témával is foglalkoztok.
Sajnos a telepítést nem tudom hogy lehet-e. Gondolom igen. De végülis a webes felülettel is meg tudom oldani a célomat, csak így sajnos valamiért nem seedeli vissza. Letölti ahogy kell, oda ahova akarom, de nem seedeli vissza. -
Schuby
aktív tag
válasz
#79335424 #2423 üzenetére
a géppel nincs semmi baj, sztem ez is xfs-t használ mert a 210 ből áttett vinyót simán kezeli.
de a lényeg a pendrive, minden particionáló progival látok rajta egy 26 mb os fat16 particiót amihez nem tudok nyúlni. se törölni se formázni se semmit. na ezt szeretném lekaszálni róla, hogy újrahasznosítsam -
veze
őstag
válasz
#79335424 #2116 üzenetére
kezeli az usb-s és e-Satas cuccokat is. linuxos fileszerkezet szerint az e-data vagy i-data könyvtárba lesz becsatolva, A menet közben rádugott eszközöket nem ismeri fel (ha a bemountolt eszközt lehuzod ,majd késöbb visszadugod, már azt sem) mindig újra kell inditani ha csatlakoztatsz hozzá valamit
Valószínűleg kézzel, valami mount paranccsal fel lehetne csatolni putty alól menet közben is, de lusta voltam utána olvasni... -
cday3
csendes tag
válasz
#79335424 #2116 üzenetére
Köszönöm, délután kipróbálom.
Még két kérdés: a nas-t ki kell kapcsolni ha usb-n rádugom a másik winyót, vagy felismeri bekapcsolva is?
A másik hogy putty alatt MC-ben elindítom a másolást, akkor hogyan tudok kilépni belőle hogy folytassa a másolást? Simán bezárom a putty-t és lehet is lekapcsolni a sz.gépet? -
veze
őstag
válasz
#79335424 #2079 üzenetére
ez hardver függő dolog. ha nem támogatja az alaplapod akkor sem kell cserélni, elég ha teszel bele egy sata raid kiegészitő kártyát, pl ilyen SIL chipset-es kártyát én egy korábbi P4-es lapba ilyet tettem. egy késöbbi lapomon amit még most is használok, (asus p5kc) meg kétféle sata alaplapi csatalakozo is van , négyet az alaplapi chipset működtet két másik Jmicron vezérlővel müködik, amit driver formákában külön fel kell hozzá tenni. Ez utóbbival szintén tudja a hot swap módot E-satan
Linux alatt (ububtu 10.02) is müködik ugyanúgy a hot swap, most dugtam bele ( asus p5kc) egy perccel ezelőtt E-satan egy külső házat és máris megjelent az elérhető meghajtók között -
veze
őstag
válasz
#79335424 #2077 üzenetére
én nem az xfs-ről irtam..jelen esetben ez irrelevans
Hanem az esatás eszközökről, amit ugyanugy felismer mint egy usb-t, akkor is ha menet közben lett bedugva, nem boot elején.. Abban az esetben ha a támogatja a hot swap funkciót.
Nyilván az ffp-től ez nem várható el menet közben, ilyen meg sem fordult a fejemben -
veze
őstag
válasz
#79335424 #2044 üzenetére
Ezt neked kell tudni hogy a 310 mit támogat. Én kétlem hogy ne támogatná..
a 210 biztos támogatja az xfs-t és az ext3-at is ( eSatan is)
Pc-n valóban egyszerűbb lehet, de rá fogsz jönni hogy mégsem biztos.
az XFS kezelését a windows nagyvonalúan mellőzi.
ha linuxal probalkozol , abbol sem mindegyik viszi csont nélkül
az Ubuntu pl nem, bár alkalmassá lehet tenni rá (erről a korábbi hozzászólásokban találsz bejegyzést a részemtől, hogyan lehet)
van egy másik lehetőség (puppy linux) az nem sokat problémázik, viszi simán. letöltöd kiirod , bootolod a lemezről és ha minden jol megy , örül... -
veze
őstag
-
csocsika1700
csendes tag
válasz
#79335424 #1931 üzenetére
Szia!30ért megéri,mert én 1 éve 500as vinyóval 27ért asszem..
amugy sokkal jobb mint a 210, nekem is volt, ez egy áldás, arról nem beszélve hogy a 210 1/1Mbfel le sebességre,ram is kevéske proci valami 300-400körül van..szoval elég karcsú!a 310 sebességre ott van nagyon árához képest, én tudtam digi nettel szedni és tölteni 4/4Mb/s-el
..a 210es meg nem is töltött fel.. a W.O.L -t egyszer nem tudtam használni, mivel valami rossz.. de lehet én vok a béna...
Az MC meg ffp-n keresztül kell ,lehet használni,de ott némi linuxos ismeret nem árt,telepités stb..
Lehet róla ftp-n keresztül cuccokat huzigálni,de kell dyndns cim.Néha én is használom mobilról.
de neked a Dropbox kell,beregelsz, belépsz, és automatikusan szinkronizál ahogy akarod.
Remélem segitettem -
veze
őstag
válasz
#79335424 #753 üzenetére
leszedtem az xp puppy 528-at
köszi az infót Somatom. ez egy jó nyomnak tünik
most épp az alól írom ezt a bejegyzést..
nagyon jó
lemezről bootoltam semmi telepités , azonnal mountolta a röptében rádugot ffp stick pendrive-ot is és azon megnyitotta kapásbol azokat az állományokat is amit windows alol jogosultságok hiányában nem engedett..
Szóval emiatt óvatosan.. mert simán lehet bármit rajta módosítai
pl a tm settings.json fájlt is kapásból megnyitja, windowshoz hasonló notepadban és simán szerkeszthető, (akinek a "vi" használata ssh alól nehézkes)
még nem vettem ki a nasbol az xfs belső vinyót, de ki fogom. és kiprobálom. ez tünik a legegyszerűb módjának ha egy nas hardveres krach esetén a belső, még jó vinyó tartalmat menteni lehessenedit: windowshoz képes hihetelen gyors ( böngészés, fájlkezelés)ez a pici linux
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad Gaming L340-17IRH i7-9750H I 16GB I 256SSD I GTX1650 I Cam I W11 I Gari!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest