Új hozzászólás Aktív témák

• heidricha

őstag

válasz andyTM #9267 üzenetére

Hmmm... és hogy mennyire nem az SNR éretékeken múlik:

- Blade ördögi gyors GPS vevője lényegében pont ugyanazokat az SNR-eket mutatja, mint a GXI, hol ez jobb kicsit, hol amaz.
    - Az előbb a nappaliban az ebédlőasztalnál összesen 5 holdat látott, ebből a legjobbat is 20-as értékkel, viszont 3 holdas fixem volt. Csütörtökön a szabadban negyed órát sétáltam vele, és semmi hasznát nem vette a 11 holdnak, amit látott, pedig a legrosszabb is jobb SNR-rel volt vehető, mint emitt a legjobb!

Nekem volt egy időszakom, hogy az automata (hálózati) idő állítást ki kellett kapcsolni, helyette wifi-ről állítottam be néha ClockSync-kel. Így frankó volt egy darabig - aztán vége lett a három napos csodának. Azért ezzel tehetnél egy próbát, már csak az összevetés miatt is. És ne beltéren próbáld életre keltni, ha lehet, ne is menet közben, vagy zsebben. Autós tartó, vagy simán az ülés megteszi, nem kell miatta fagyoskodni - már ha ilyesmire van lehetőséged.
    Javaslom a GPS Info Widget-et, ez jelzi az állapotot, beleértve a holdak állapotát, illetve a fixet is, valamint ha bekapcsolod, életben is tartja. Persze a telefon sem alszik, de ennél minimálisabban nem tudom, hogy lehetne rábírni, hogy tartósan próbálkozzon. Sajnos a fix idejét nem tudom, hol logolja. Szerintem sehol, egyszer néztem, hogyan néz ki a GPS-re vonatkozó logcat, és semmi ilyesmit nem láttam benne.

Azóta tök mind1, hogy áll az automata idő, vagy mit alkotok az órával, 90%-ban 1-2 perc az első fix. Első azt jelenti, hogy előtte 2-3 órán át nem használtam a GPS-t. Utána sokkal gyorsabb, ilyenkor akár beltéren is műxik.

A maradék 10% egyik felében csak próbálkozik, de nem lesz belőle semmi, a másikban pedig a hardver fel sem éled - már ha ezt jelenti, hogy a status-sorban a GPS jel meg sem jelenik, vagy megjelenik üres körként, de nem villog!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés