2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Gymkhana Mod

Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

[ ÚJ TESZT ]

Munkafolyamat harmadik oldala

Kilencedik nap: 2011.07.05. / Feladat: ASUS felirat

Tegnap az ASUS felirat egyik... ma pedig a másik oldalát fogom eltüntetni. Kis utánajárás után úgy döntöttem, hogy üvegszálas gittet fogok alkalmazni. Azelőtt nem dolgoztam még ilyen anyaggal így próbáltam minél jobban odafigyelni, hogy el ne rontsak valamit. A gitt felvitele előtt lecsiszoltam a felületet és fúrtam pár lukat a jobb kapaszkodás érdekében majd hígító segítségével zsírtalanítottam a felületet. Mivel ez egy kétkomponensű anyag így az összekeverés után volt kb. 3 percem felvinni az anyagot a felületre aztán olyan kemény lett mint a beton. 10 perc száradás után nekiláttam a csiszolásnak. Először durva majd egyre finomabb csiszolópapírt alkalmaztam a teljesen sima felület érdekében.

Tizedik nap: 2011.07.08. / Feladat: Új alsó takarólemez

Sajnos az elkészített takarólemez túl vékonynak bizonyult mivel egy próba összeszerelés alkalmával a popszegecselés hatására meghajlott. Nem nagyon, de engem zavart így újra elkészítettem csak most 1mm-es lemezből.

Tizenegyedik nap: 2011.07.11. / Feladat: Ventilátor tartó

A második napon elkezdett/félbehagyott 12cm-es ventilátor tartóját a mai napon elkészítettem. 1mm-es alumínium lemezből vágtam le a megfelelő darabot majd a berajzolások után kivágtam a 12-es ventihez illő kört. Vágás után jött a csiszolgatás majd az öröm, hogy végre ezzel is elkészültem.

Tizenkettedik nap: 2011.07.18. / Feladat: Plexizés

A napokban sikerült vennem víztiszta plexit amit fel is szereltem a ház oldalára. Előtte viszont megterveztem majd kifúrtam a csavarhelyeket. A plexi fúrását új fúrófejjel szépen lassan/nem erőltetve végeztem nehogy elrepedjen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Gymkhana Mod #2

    Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

  • BitGear Mod

    Egy BitFenix Shinobi alapokon nyugvó, minimalmod stílusú ház megépülésének története.

  • Gymkhana Mod II

    A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.