Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1428) gOldie


gOldie
tag

Sziasztok,

par oraja olvasgatom a forumot es ugy latom hogy ez is komolyabb tema, mint amilyennek elsore gondoltam..
Szoval a szakertok segitseget kernem, ugy lattam, hogy segitokeszek errefele az emberek :)
Az alapfelallas, es amit szeretnek: venni fogok egy LG LCD TV-t, ami foleg a sajat medialejatszojaval jatszana le filmeket egy halozati meghajtrorol. Elso kerdes, ehhez a hasznalathoz is szukseg van-e szinkalibralasra, vagy ezt a gyartok maguknak be tudjak allitani (leven semmilyen idegen hardvert nem tartalmaz a koncepcio, a media digitalisan erkezik, es a sajat maga dekodolja, jeleniti meg, van a TV-ben valamifele fenyszenzor is).
A tobbi kerdest is felteszem, habar attol fugg hogy az elozore igen vagy nem a valasz:
Nemetorszagban egy kisvarosban elek, ezert egy helyszini kiszallasos kalibralast minimum 50 eurora tippelnek, de inkabb tobbre (max. 100).
Szeretnem, ha ajanlanatok egy olyan kalibralo eszkozt, amivel magamnak meg tudnam csinalni a TV szinkalibraciojat. Szerintem nincs szuksegem teljeesn profi eszkozre, inkabb egy jo ar/ertek aranyut keresnek, amivel nem rontanek a jelenlegi helyzeten, hanem inkabb egy lathato (eetleg nagysagrendi) javulast tudnek elohozni a TV-bol. Ha 50 euro kornyeken lehetne ilyet talalni az lenne a legjobb.. olvastam hogy hasznaltan nagyon lotto a dolog, igaz ez akkor is, ha meggyozodok rola, hogy mondjuk 1 evnel nem regebbi az eszkoz? A kalibracio menetet stb. lenne idom, kedvem is megtanulni. (Alapismereteim is megvannak, muszaki mernok vagyok).
Gyanitom, hogy ezt a beallitast erdemes kulonbozo fenyviszonyok kozott is megismetelni, plusz ha esetleg egy szamitogepet kotok ra szinten, ez valoszinuleg szinten megnovelne a koltsegket ha szakembert hivok, mig ha en veszem meg az eszkozt, akkor nekem "csak" idombe kerulnenek a tobbletmeresek.

Elore is koszonom a valaszokat (kerdeseket:)

Boldi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.