Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Gabifapeti


Gabifapeti
(csendes tag)

Sziasztok!
Még régebben vásároltam egy Colorvision Spyder 2 Pro kalibráló eszközt. A monitorom ezzel van bekalibrálva. Ahhoz szeretnék segítséget kérni, hogy a kalibráció sikerességét mivel lehetne ellenőrizni. Igazából egy programról tudok ami támogatja a hardweremet és tudja ezt a szolgálatást ez a Lacie Blue Eye Pro szoftvere. Aki tudna segíteni ennek a szoftvernek a megszerzésében az kérem írjon privátban. (a lacie supportjáról ugyanis csak lacie kalibrálóeszközhöz lehet letölteni seria-számmal és külön csak szoftvervásárlást nem találtam) Segítségeteket előre is köszönöm!

(#52) old_artist válasza Gabifapeti (#51) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Sajnos, tudtommal csak a LaCie és a GetagMacbeth vagy az X-Rite eye-one i1 display2 koloriméteréhez kompatibilis a Lacie Blue Eye Pro azon szoftvere, amit keresel!
Csak ezen termékek széria számához biztosítanak (esetleg) az említett szoftvert is a számodra, elég húzós összegért (de itt és itt kapható külön is), de a LaCie koloriméterhez, ha regisztrálva vagy a support által, akkor letölhetővé teszik számodra a szoftvert!

(#53) frankie! válasza old_artist (#50) üzenetére


frankie!
(őstag)

Azért köszönöm Neked a sok segítséget! :R Amint valamire rájövök, írok.
Jó lenne a közelben találni valakit, akinek van egy ilyen eszköze, de lehet, hogy ehhez a monitorhoz fölösleges, és a jövőben lehet hogy veszek is valami nagyobb színterű, komolyabb monitort (pl. EIZO).

(#54) old_artist válasza frankie! (#53) üzenetére


old_artist
(addikt)

Nincs mit! :U
A komolyabb színterű monitor vásárlása és az EIZO választása nagyon jó/kiváló döntés! :C
Garantálom, nem fogsz velük rosszul járni, nem fogsz bennük csalódni! :K
Ha választásokra kerül majd a sor, akkor abban is tudok segíteni!

(#55) Gabifapeti válasza old_artist (#52) üzenetére


Gabifapeti
(csendes tag)

Köszönöm a válaszod! Azt, hogy a lacie blue eye pro kompatibilis a spyder2-vel az biztos ([link]), mivel a lacie weboldalán ez fel van tüntetve. De valóban csak a szoftver 299euro-t nem ér... Nem baj hátha egyszer lesz valamelyik ismerősömnek egy ilyen aztán megnézzük mennyire pontos a spyder2. Egyébként szemre teljesen jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#56) old_artist válasza Gabifapeti (#55) üzenetére


old_artist
(addikt)

Nekem is volt jó pár éve Colorvision Spyder 2 Pro szondám egy hónapig, s túl is adtam rajta, mert nem tudta a gamma görbe szerkesztését, a gradációs görbe állíthatóságát, a fekete/fehér luminancia testreszabhatóságát, és sok egyebet, amire aránylag egy elfogadható kalibrációs színrendszer beállításához szükségem lett volna!
... és nem működött vele a LaCie szoftvere (mikor megvettem a koloriméterével együtt), de ha jól tudom, akkor a Colorvision Spyder 3 pro és Elite-vel működik a LaCie szoftvere, bár tévedhetek, nálam nem működött a 2pro-val. Bár azóta a revíziókkal és újabb szoftver verziókkal lehet, hogy életre kel!
Mikor váltottam a Spyder 2 pro-ról LaCie-re, ellenőriztem az EIZO-mat mindkettővel, és megerősödött bennem az, hogy milyen jó, hogy váltottam a LaCie-re, mert kalibrálásban ég és föld volt az eredmény, sőt olyan színtereket is mért, amit addig csak olvashattam az EIZO-król! Bár egy Spectralfotometer lenne a legkorszerűbb kalibráló a kijelzőkhöz, de ezek 300-700e Ft-ig terjedő ár-skálában mozognak!

Azért ha kipróbálod majd, kíváncsi lennék az eredményeidre és a véleményeidre is.

(#57) Sas madár válasza old_artist (#56) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Egy kevésbé profi monitort hogyan lehet egyltalán kalibrálni?
Hozzám került,egy Hanns G Hi221D monitor,de nem is tudom hol kellene kezdeni a kalibrálást,jelenleg a saját menüjében állítottam az alap színeket,hogy legalább hasonló legyen a valósághoz picit.
Előzőekben irsz,hogy a lemezéről telepíteni kellene valamit a gépre de sajna ez nem akar menni ugyanis zárójelben vistára utal a szoft és a honlapon is csak vista drivereket találtam.
"install driver (Vista OS requried)" az autómatikusan elinuló lemezről sem történik semmi.
Lehet az Xp-hez nem kell elepíteni??

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#58) frankie! válasza Sas madár (#57) üzenetére


frankie!
(őstag)

Valószínűleg ahhoz is kellene (nekem kellett volna, hogy működjön a kalibráció), ha kaptál hozzá drivert, örülj, mert lehet, hogy működni fog.

(#59) old_artist válasza Sas madár (#57) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

A rendes, hardveres kalibráció egy kicsit más, de szemre is belőheted, és mindenképpen előtte fel kell telepítened a szoftverét, és a Custom módban (esetleg a káva gombok kiválasztásával), mert csak ott lehet mindenféle beállításokat végrehajtani!
A szoftveréről, ha nem sikerül feltelepítened, akkor lépjél kapcsolatba a HannsG supportjával, és linkel/biztosít Neked elérést a monitorod szoftverével kapcsolatban - kérdezz rá! :K
Mindenképpen ajánlatos megkeresni, de általában XP-hez is szoktak adni install telepítést, bár találkoztam olyannal is, hogy nem volt rá szükség, de ez a régi monitoroknál volt precedens! :K

[ Szerkesztve ]

(#60) sto1911


sto1911
(veterán)

Az vajon megoldhato lenne, hogy egy mar bekalibralt szinprofilt lehuzok netrol (ha egyaltalan van ilyen) es olyan kepet kapok, mintha helyben kalibraltam volna?

(#61) pilóta válasza sto1911 (#60) üzenetére


pilóta
(veterán)

Nem.
Mivel a kalibrálás mindíg az adott VGA kártya - monitor kombinációra érvényes. Tehát még akkor is újra kell kalibrálni, ha VGA-t cserélsz. Na meg persze nincs két egyforma monitor sem, plusz függ a környezeti fénytől is (fénycső, izzó, napfény...)
Persze a semminél valszeg jobb...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#62) old_artist válasza sto1911 (#60) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Igen megoldható, csak az a baj, hogy nincs hozzá fényerő, kontraszt és RGB %-os eltérési mutatók, ami egy szinprofil lényege, hogy aránylag be tudd állítani! Az icc színprofil csak ezek figyelembevételével használható, sőt ezek beállításával (átlagolva) jön létre egy koloriméter által!
Viszont ahány ember, annyi féle monitor és beállítás, sőt itt még a VGA kártyád video jel/jelszintje is befolyásoló tényező lenne, ezért szoktak műszeresen hardverileg kalibrálni, mert csak akkor lesz/kapsz élvezhetőbb az eredmény, ha saját környezetében (szg+VGA+monitor) végzik a kalibrálást, műszerezettséggel!

(#63) i are robot válasza sto1911 (#60) üzenetére


i are robot
(senior tag)

Közelítésnek elmegy, vagyis jobb lehet mint mondjuk egy gyári beállítás, de nem nevezhető kalibrálásnak, mert az VGA + monitor függő.

mod.: Hoppsz, páran megelőztek. :B

[ Szerkesztve ]

(#64) sto1911 válasza i are robot (#63) üzenetére


sto1911
(veterán)

Koszi mindegyikotoknek, ez valoban gyors es kimerito valasz volt! :D

Tehat lehet, de megsem lesz olyan az eredmeny, tehat mindegy, ha szemre belovom :D

(#65) i are robot válasza sto1911 (#64) üzenetére


i are robot
(senior tag)

Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy nyomkodjam-e össze-vissza a gombokat, vagy használjak egy neten találta profilt, akkor már kicsit más a válasz. :DDD

Én a helyedben a következőt tenném (ha nem akarsz kalibrálásra költeni). Egyik lehetőség, hogy nyomkodod a gombokat valamelyik gyári beállításnál, viszont ekkor csak a fényerő-kontraszt párost állítod, hogy legalább ne vakulj meg, a színekhez viszont nem nyúlsz. Vagy pedig ha találtál a neten kalibrálási eredményt, akkor azt az ICC profilt használod, de CSAK AKKOR, ha van hozzá fényerő, kontraszt, RGB érték, és akkor azokat kötelező beállítani, ahogy azt már old_artist is mondta (mint ahogy pl itt meg van adva). A színeknek a szemre állítgatása teljesen értelmetlen lenne, viszont ha azt is finomítani akarod, akkor tehát kell fényerő/kontraszt/RGB+ICC, vagy kalibráltatsz.

Az előző monitorom egy Viewsonic CRT volt, és anno adtak hozzá egy szoftvert, amivel műszer nélkül lehetett valamelyest kalibrálni, de ez csak szoftveres dolog volt. Mindenféle tesztábra segítségével kellett a monitort beállítani, de színkezelő profilt értelemszerűen nem készített. Azóta sem találkoztam ilyen szoftverrel, és azt se tudom hogy pl LCD-khez ez használható-e. :F Ez a megoldás valahol a semmi és a kalibrálás között volt félúton, mert legalább a fényerőt, kontrasztot, élességet, meg némi RGB hangolást lehetett vele végezni.

(#66) Sas madár válasza old_artist (#59) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Irtam a magyar forgalamazónak kíváncsi vagyok a reakcióra.
Az osd-n állítottam a szinen de valami miatt nem jegyzi meg és ami fura a gép bekapcsolása közben többször is irja,amikor épp az Xp nem küld neki jelet "no signal" :)

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#67) old_artist válasza Sas madár (#66) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Nem todom, hogy milyen a VGA-d, de minden képpen a VGA-d primary csatlakozójába illeszd a kábelt, mert ez is okozhatja a hibát - "No signal"!

Várjuk majd a fejleményeket!

(#68) Sas madár válasza old_artist (#67) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Ati a kártya ,de ezt esetleg át is lehet állítani melyik a primary?
Ugyanis 1 D-sub és 1 DVI van rajta és ugye érthető módón csakis a DVI-t szeretném használni.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#69) old_artist válasza Sas madár (#68) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Próbáld ki azt, hogy gép leáll>kihúzni a monitorból is a kábelt>a VGA-t kihúzod a helyéről, esetleg letakarítod (ecsettel)>jól visszarakod/visszailleszted>bedug, bekapcsolni mindent, s ha igy sem működik, akkor még ott van a lehetőség, hogy egy VGA cserével kipróbálod, mert lehet, hogy a VGA-d nem adja le jól a digit-jelet. Ha egy másikkal sem működne, akkor bizonyosodhatsz meg arról, hogy a monitorodban van a hiba! :F

(#70) Sas madár válasza old_artist (#69) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Lehet nem érthetően írtam a megjelenő üzenet csak bekapcsolákor amikora gép nem ad jelet akkor jön.
Nincs kártya hibára utaló jel hanem szerintem a szoft hiányzik neki mert nem tudom összehangolni,az érdekes az,hogy a monitortípusát az Xp felismeri de szerintem csak a monitorban lévő valami jel alapján,ugyanis a monitor a jelválasztásnál irja digit a jel az Xp viszont a típusjelel egyben a végén azt irja D-sub.. :F

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#71) old_artist válasza Sas madár (#70) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Akkor ott valami más a gubanc, mindenképpen keress valami drivert, mert ha a hardver kezelőben is a monitorok között, a típus száma után D-sub-ot ír és DVI-n használod, akkor az nem jó, vagy csak annak látja a winfos! Mindenképpen kell valami *.inf file, amivel felülírnád a jelenlegi monitor profilod!

(#72) Sas madár válasza old_artist (#71) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Picivel közelebb az igazsághoz,sikerült manuálisan a monitor tulajdonságoknál a frissítésnél a DVI-t választani és sikeresen át is írta. :)

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#73) Sas madár válasza old_artist (#67) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Le a kalappal a

HANNS-G előtt. :C

Másnap reggel 8.26kor már küldték is a választ.

Tisztelt Uram!
Sajnos a HI221D monitorhoz nincs elérhető XP driver, de a Vista driverek kompatibilisek a Windows XP alatt történő használathoz is.

A magyar nyelvű kezelési útmutatót csatolva küldöm Önnek!

Ezen felül a kalibrációra szoftveres lehetőséget ajánlot,és így hogy a vista fele terelt észrevettem abban van is valamilyen ICC profil. Még nem próbáltam de ez is valami..

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#74) old_artist válasza Sas madár (#73) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Hát igen, minden supportnak igy kellene működnie!
Gondoltam, hogy a Xp és a Vista driverek kompatibilisek!
Remélem, hogy így már megoldódik!

(#75) Sas madár válasza old_artist (#74) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Nem tudom, simán a beállításoknál a színprofilba betettem a talált icc profilt HI221 DVI de nem vettem észre változást.

Olvasom a gamma beállítást de azt csak műszerell lehet?

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#76) old_artist válasza Sas madár (#75) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy egy icc profil nem elég egy monitor se hardveres, se szofveres kalibrálásához, mert ahhoz el kell kérni az adott monitorra való RGB, fényerő és kontraszt beállításait is. Ezek nélkül az icc profil egy fabatkát sem ért, s nem értem a gyártókat sem, hogy miért etetik ezzel a vevőket! :W
Gusztustalan és megtévesztés a vevőkkel szemben! :W
Igen, egy teljes kalibráláshoz, ami hardveresen történik, műszeres beállítás szükséges!
Ha már valaki bekalibráltatta a monitorját, attól elkérheted a kalibrált eredményeket, de ez a Te környezetedben (pl. VGA kártyád video jele miatt is) csak egy alternatíva lehet, de még mindig jobb, mint a gyárilag gagyi icc profilok! :F
Bocs, hogy már egy kicsit kiborít ez a gyári semmitmondó icc profilok utáni hajsza, de kiborító ezek a gyári, vásárlókat megtévesztő becsapás! :U :K

[ Szerkesztve ]

(#77) sto1911 válasza i are robot (#65) üzenetére


sto1911
(veterán)

Akkor konkretan megkerdeznem, hogy samu 223bw-hez talalok ilyen profilt?

(#78) Dexter68 válasza sto1911 (#77) üzenetére


Dexter68
(addikt)

Most, hogy világosan el lett mondva, hogy önmagában egy profil szinte semmit nem ér...

[ Szerkesztve ]

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#79) sto1911 válasza Dexter68 (#78) üzenetére


sto1911
(veterán)

jo, nem olvastam el mindegyik hszt :o

(#80) Sas madár válasza old_artist (#76) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Akkor ez tényleg megint csak vakítás...........de ha már van icc profil akkor miből tartana a hozzá párhuzamosan tartozó beállítási adatokat leírni ha már egyszer vették a fáradtságot a beállításra és ezek kéz a kézben lehet csak megcsinálni.
Ez olyan "Mátyásos" :) hozzál is meg nem is.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#81) Dexter68 válasza sto1911 (#79) üzenetére


Dexter68
(addikt)

Mindegyiket? Elég lett volna az utolsót. :P

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#82) old_artist válasza Sas madár (#80) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Na erre varjál gombot, hogy miért? :F
Legalább egy megközelítő vezérlőpanel beállítást tennének hozzá a CD-be, vagy a leírásba, akkor már lenne értelme az icc profilnak, de igy, hogy mindent max.-on felnyomnak, semmi értelme!

(#83) Sas madár válasza old_artist (#82) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Én most a lemezen lévő vistás telepítőből lehúztam az icc-t de sajna valami miatt nem hajlandó alkalmazni. (Xp van a gépen)

Próbáltam a wincolor-ba beilleszteni de mindig default-ra teszi

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#84) old_artist válasza Sas madár (#83) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

A Color Managementbe, mikor behelyezed (Add...-al), akkor megjelenik a "Color profiles currently associated with this device" ablakában, akkor az egérrel rákattintsz, hogy kijelőlődjön és utána meg kell nyomnod, nyugtáznod a kijelölt színprofilodat a "Set As Default" gomb megnyomásával, utána "Apply", és OK 2x!
Ha még egyszer belépsz, akkor már sz lesz a "Default monitor profile: ......." alatt, amit megadtál neki!!!! :K

(#85) Sas madár válasza old_artist (#84) üzenetére


Sas madár
(őstag)

" "Color profiles currently associated with this device" ablakában, akkor az egérrel rákattintsz, hogy kijelőlődjön és utána meg kell nyomnod, nyugtáznod a kijelölt színprofilodat a "Set As Default" gomb megnyomásával "
Épp itt kezdődnek a gondok,ugyanis amikor megnyomom a "Set As Default"-ot akkor a kijelölt színprofilom mögött odakerül a default felirat.......utána "Apply", és OK 2x!
Nem tudom mire gondolsz de az Ok 1x nyomom és be is zárja az ablakot.
Az igaz ha belépek az van ott de mögötte szerepel a default és ha ujraindítom akkor sem változik semmi.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#86) Sas madár válasza old_artist (#84) üzenetére


Sas madár
(őstag)

"A Color Managementbe, mikor behelyezed (Add...-al), "
Itt arra gondolsz,hogy a Color Settings ablak van nyitva és a 3 menü közül a 3.ban a devices-ben ott adom hozzá?
Vagy az első ben kellene valahogyan a color menüben mert ott olvasom csak ezt a " Color Management " úgy mint " Image Color Management " .. :F

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#87) old_artist válasza Sas madár (#86) üzenetére


old_artist
(addikt)

Nem, hanem:
- jobb egérgomb a desktopra>Properties>Settigs>Advanced>Color Management-re gondoltam, hogy ott végezd el, amiket leírtam! Semmi "Color Settings"!

(#88) Sas madár válasza old_artist (#87) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Még jó ,hogy az enyém magyarul beszél :)
Ez a beáll,speciális,színkezelés és ott az alapértelmezett ,alk,ok?
Mert ezt most lejátszottam de semmi változás...

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#89) Sas madár válasza old_artist (#87) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Esetleg párhuzamosan ebben is tudnál segíteni?
A videó karimon van 1 D-sub,és egy DVI csati eddig az előzőt használtam most viszont csak a DVI on van csatlakoztatva a monitor és amikor az Xp elindul amikor nem ad jelet(amikor a dos-ról vált) a monitor egyből irja "no signal" ez nem is lenne akkora gond de amikor otthagyom a gépet és a monitort lekapcsolná a gép akkor előszőr a szokásos módón leállítja a monitort,de amikor készenlétbe kerül ujra felugrik a monitoron a no signal és bekapcsolja magát ujra.
Így nem tudja energia takarékkoság szempontjából pihentetni a monitort.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#90) old_artist válasza Sas madár (#88) üzenetére


old_artist
(addikt)

Ha jól emlékszem, akkor ...
desktopra>Tulajdonságok>Beállítások>Speciális>Színkezelés>Hozzáad>megkeresed ahova elhelyezted az icc profilt (C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color\)>egérrel rákattintsz az icc profilra, hogy kijelölődjön, tulajdonképpen meg kell nyomnod az icc profilt az egérrel (kikéküljön vagy éppen kiszürküljön, ahova behívtad - ott!!!), nyugtáznod a kijelölt színprofilodat a "Alkalmazás Alapértelmezés" gomb megnyomásával, utána "Alkalmaz", és Ment 2x!

[ Szerkesztve ]

(#91) old_artist válasza Sas madár (#89) üzenetére


old_artist
(addikt)

szvsz vagy VGA kártya gond (próbáld meg egy másik VGA cserével, vagy egy másik gépen kipróbálni a monitorod), vagy a monitorod vezérlópanelja nem megfelelően működik, fars jelet kap és ezért kapcsol újra be! Először a VGA-t próbáld ki, akkor kiküszöbölődik esetleg, hogy a monitorod panel vezérlője jó-e, vagy rossz!

(#92) Sas madár válasza old_artist (#91) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Most csak az analóggal dugtam össze és ott békésen hajlandó pihenni a készenlétben.
Valamit át kellene állítanom szerintem a kártyánál,a prioritásra gondolok ha egyáltalán lehet.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#93) old_artist válasza Sas madár (#92) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Na ez már eredmény, hogy a D-sub-on már hajlandó a készenlétre!
Hááát, nem is tudom, de lehet, hogy valami polaritási/prioritási gond lehet akkor, vagy a VGA DVI kimenetével lehet valami gond, de lehet, hogy valami szoftveres gond (frissítetted a driver-ét?)!
Esetleg kérdezz rá az azonnali kérdések, vagy a VGA-s topikban, hátha valaki ismeri a szóban forgó VGA-t és válaszolni tud a kérdésedre, mert ez már szvsz is VGA gond/kérdés!

(#94) Sas madár válasza old_artist (#93) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Ezt megnénzem amit javasoltál topikot de közben arra jutottam (természetesen az uj ati driver és szoft felrakva) lehet mégis csak a monitornak kellene valami drivert erőltetnem .
Mivel a forgalmazó azt írta kompaktiblilis a vistás riverük az Xp-vel de sajna nekem nem hajlandó telepüni elindul és nem történik vele semmi.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#95) Sas madár válasza old_artist (#93) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Sehova sem jutottam a szín beállításával,de olvasom te ebben nagyon járatos vagy.
Az érdekelne ha elhívok itt valakit beállítani hogyan működik ez,vagy milyen folyamata van?
Arra szeretném kijukadni honan tudom,hogy rendesen el is végzi a beállítást?

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#96) Giappone


Giappone
(csendes tag)

Sziasztok,

Monitor kalibráló eszközt szeretnék venni. Lehetőleg valami olcsóbbat. Néztem a Spyder 2Expresst. Több monitort kellene kalibrálni, elmenteni egy profilt, amit aztán használhat az a gép. Erre megfelelő ez az eszköz? Esetleg a HueyPro? Nem nyomdába lenne, tehát nem kell csúcs szuper, és pénz sincs rá túl sok...
Előre is köszi.

(#97) Sas madár válasza Giappone (#96) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Ez amit itt kérdezel menyibe kerül?

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#98) Giappone válasza Sas madár (#97) üzenetére


Giappone
(csendes tag)

Az express 20k körül, a hueypro 30-32k körül, attól függ hol nézed. ( argep, artwork stb.)

(#99) Sas madár válasza Giappone (#98) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Akkor nekem marad ,hogy valakit kell keresnem akinek van ilyen ugyanis csak a sajátom miatt nem érdemes megvennem.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#100) old_artist válasza Sas madár (#95) üzenetére


old_artist
(addikt)

Üdv!

Hát igen, a szín beállítások nem olyan egyszerűek! Azért vannak a koloriméterek és a spectralfotometerek, hogy a kijelződ színterét a legideálisabbra bekalibrálja, és mindezt hardveresen!
Ha elhívsz valakit kalibráltatni monitort, akkor a kalibrálás előtti eredmény és az utáni eredményt vagy szemmel láthatóan érzékelhető, vagy a kalibráláskor egy grafikon mutatja, hogy a deltaE értéket mennyiben tudta befolyásolni, és a mérési eredmények megjeleníthetőekké válnak! Persze ezek a diagrammok csak profi kalibráló készülékekhez adott szoftveréből nyerhetőek ki, látható grafikonjaik megjelenésével!

mod: Vannak persze olcsóbb készülékek, amik csak fix beállításokon keresztül kalibrálnak (mint a fent említett), s ezekkel nem lehet olyan pontosságot és precíz beállításokat elvágezni, mint egy profi koloriméterrel! Persze ennek ára is van!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.