Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) Joshi


Joshi
titán

Egy kérdés. Olvastam az egyik vga topikban hogy állítólag a DisplayPort 1.2-nek jobb képe van mint a DVI-nek. Na most nekem egy WQHD monitorom van amit jelenleg Dual DVI-vel kötöttem össze viszont van rajta DP port is. Mivel kalibrálva van a monitorom ezért érdekelne hogy mi a helyzet főleg színvisszaadás terén. Választ előre is köszi.

(#1652) Brekk válasza Joshi (#1651) üzenetére


Brekk
addikt

A DisplayPort a 3x10bit jelátvitel miatt érdekes (szemben a DVI 3x8bites átvitelével), de azt tudnia kell a VGA kártyának is. Hiába van DP kimenete, ha maga a belső hardver nem támogatja. Ha igen akkor érdems használni. Kalibrálásnál a 10bites kártya annyiban biztos segít, hogy sokkal pontosabban lehet ugy kalibrálni, de lényegi különbség nem lesz a kalibrációs eredményben. Nyugodtan lehet használni a profilt tovább DP-on is.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#1653) mr_ricsi válasza KTTech (#1650) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"A szem kontrasztátfogása a működési elve miatt kb 14FÉ. Ez pedig nem 1:40-1:200 körüli"
Ez a teljesen nyitott majd zárt pupilla esetén mérik. Ha napsütéses helyen állva benézel egy lakás ajtaján, az egyébként normálisan megvilágított helyiséget is feketének látod.

" A TV felvételeknél a gagyira optimalizálnak, nem a minőségre, de a filmeknél már más a helyzet."
Ha hozzáértő világosító és operatőr dolgozik, akkor figyelembe kell venniük az átviteli rendszer jellemzőit. A PAL rendszeren max átvihető fényerőt, a TV készülékek sajátosságait, stb.
A diák kontrasztátfogása 6-7FÉ, gondolom a mozifilmek is hasonlóak lehetnek. Ez pedig 1:60 - 1:120 körüli kontraszt. A szakembereknek itt is illik dolgozniuk, hogy a képen ne legyenek ennél nagyobb fénykülönbségek.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1654) KTTech válasza mr_ricsi (#1653) üzenetére


KTTech
veterán

Kissé elszámoltad magad, de nem gond... de csak kicsit :D A diafilm az 8-12FÉ körüli átfogást tud. 12 FÉ kb. 4000:1-es kontrasztaránynak felel meg (volt is probléma sokszor a feketékkel, mivel nem feketeként jelentek meg - tudom, mert évekig voltam mozigépész). Mivel a mozifilm kis érzékenységű diafilm az esetek többségében, így ez a tartomány rendelkezésre áll. A digitális szenzorok ma már ennél többet tudnak már, kb. 13-14FÉ-t.

A szem nappali kontrasztátfogása (feketétől fehérig) kb. 13FÉ (az éjjeli SOKKAL nagyobb). Matematikai háttér: 1 FÉ = 6,02dB, 13FÉ az pedig 78dB, ami átszámítva közel kb. 10000:1-es kontrasztot jelent.

De ha már TV-re optimalizálsz, tudnod kell, hogy a PAL szabvány 2.8-as gamma értékre alapul, tehát a 2.2-es görbe nem lesz jó hozzá. A kontrasztra nem igazán tartalmaz a szabvány megkötést, igazából a jel/zaj arány a legfőbb limitáció (manapság 90dB körüli az elérhető).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1655) tomic


tomic
addikt

Érdeklődni szeretnék,hogy tud valaki olyan leírást vagy videót ahol bemutatják hogyan is kell kalibrálni?
Van egy i1Display Pro-m, és most van is időm tanulni,gyakorolni.
Alapokat szeretném megtanulni,hogy mit miért is kell állítani és hogyan.Láttam van többféle program is hozzá.
Melyiket érdemes használni? Amit adtak hozzá gyárilag az megfelel vagy érdemesebb másikat nézni ami talán kezelhetőbb,esetleg egyszerűbb?
Monitorral még (csak csak elboldogulok),de pl plazma tévémet nem tudom megcsinálni sehogy sem, mert rosszabb lesz az érték mint pl a gyárin hagynám.

(#1656) KTTech válasza tomic (#1655) üzenetére


KTTech
veterán

A TV-hez kicsit más kell, mint a gyári program (ami amúgy sem túl jó), és valószínű nem lesz elég a sima menüből elérhető lehetőségek... valamint ez a program, ami tuti hozzá. Leírást találsz hozzá a honlapon, ingyenes mérő DVD ISO-val együtt.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1657) tomic válasza KTTech (#1656) üzenetére


tomic
addikt

Köszönöm,kipróbálom. :R

(#1658) mr_ricsi válasza KTTech (#1654) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Nem gondolnám, hogy a számolásban tévedtem. Úgy tudom, hogy minden plusz 1 FÉ az dupla fénymennyiséget jelent. Akkor a 14 FÉ = 2^14 = 16384:1. Én végig így számoltam.
A diafilmet innen néztem, ha rosszat írtam, akkor utána hazudok.

A szem érzékenységével kapcsolatban pedig újra hangsúlyozom, hogy az általad leírt értékek úgy adódnak, hogy nagyon sötétben és nagyon világosban mérnek egyet-egyet, aztán a kettő arányát veszik alapul. De én nem erről beszélek.
A monitorodon a win hátteret állítsd be fehérre, aztán a képernyő közepére tegyél ki egy kb. negyed képernyő méretű MPC-HC ablakot, amiben fut egy film. Aztán nézd meg, hogy a sötét részleteket mennyire tudod kivenni. Így, amikor egyszerre kellene látni a világost és a sötétet, már nem tud a szemed tizenezerszeres átfogást.

"De ha már TV-re optimalizálsz, tudnod kell, hogy a PAL szabvány 2.8-as gamma értékre alapul, tehát a 2.2-es görbe nem lesz jó hozzá."
Minden ötletnek és javaslatnak örülök, de erről már olvastam. Most éppen olyan beállítás van a TV-mben, amivel 2.77 a gammája.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1659) KTTech válasza mr_ricsi (#1658) üzenetére


KTTech
veterán

Viszont azzal számolj, hogy ezzel a beállítással az összes többi tartalom fog hibásan megjelenni, de az analóg adás jó lesz ;) Bármilyen digitális tartalomhoz viszont alkalmatlan a beállítás. Digitális rendszerben az ITU-R BT.709-5-öt kell használni.

Ennek a fő paraméterei:
D65 fehér, 1/0.45 gamma (kb. 2.222). Tehát kb. az sRGB beállításoknak felel meg. Sajnos ez is eléggé idejétmúlt már... lassan jön a nagyobb színtérrel és dinamikával rendelkező szabvány.

Rosszul számoltad egyébként, és az említett forrás sem teljesen igazat ír. A diánál pontosan kell exponálni, hogy a lehető legnagyobb dinamikatartományt megkapjuk, viszont a végleges dinamika nagyon függ attól, hogy hogyan is lesz feldolgozva... egy jobb dinamikatartománnyal rendelkező digitalizáló (jellemzően otthon ilyen nincs) sokat ki tud hozni belőlük.
A mozis filmek dinamikaátfogása 13FÉ körül van (pl. Kodak Vision3), a digitális érzékelőké olyan 14,5 körül tetőzik. Mindkettőnek van előnye és hátránya: a filmnek jobb a bőrtónus visszaadása és a világosba átfutása, a digitálisnak jobb a zajszintje, az árnyékos részekben és általánosságban is a felbontása.

A szem érzékenységére hangsúlyozom, az általam leírt mennyiség a napfényes (tehát világos környezetben mért) dinamikaátfogása. Sötét környezetben ennek közel 1000x-t tudja... és innen el is jutottunk arra, hogy miért is jó a nagy dinamikaátfogás... mivel a szem dinamikatartománya pillanatról pillanatra változik, így lehetetlen meghatározni a pontos vágási pontját, ahol még érzékel és ahol már nem tud érzékelni. Sőt, a szem dinamikaátfogása nem egyezik meg a kontrasztlátásával és még csak nem is lineáris :)

Sötét környezetben egy rossz feketeszinttel rendelkező TV-nek teljesen mindegy, milyen a fehér szintje (lehet akár 500cd/m2 is), akkor is rossz lesz nézni (tipikusan LCD-k, háttérvilágítástól függetlenül). Ugyanígy nem jó világos környezetben egy plazma az átlagos 80-100cd/m2-es fényerejével (hiába tud dinamikusan ennél többet is).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1660) mr_ricsi válasza KTTech (#1659) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Viszont azzal számolj, hogy ezzel a beállítással az összes többi tartalom fog hibásan megjelenni, de az analóg adás jó lesz"
A TV-vel analóg és digi műsorokat is nézek. A jellemzők egy része egyáltalán nem állítható (pl. gamma), csak valami más jellemző állításával változik. Viszont a jellemzők egy része minden bemenetre külön is beállítható (fényerő, kontraszt, szín).
Azt már látom egy ideje, hogy tökéletes beállítást nem lehet elérni, csak valamiféle olyan kompromisszumot szeretnék, amivel együtt tudok élni. És mindez várhatóan rohadt sok melót fog igényelni, mert 5 bemenetre külön-külön kell mérni.

A különféle jellemzőket egyenként próbálgatom. Beállítom több értékre, aztán megnézem, hogy milyen hatással van a képre és rám.
A legtanácstalanabb az analóg TV esetén vagyok. Jelentős különbségek vannak a csatornák között. Könnyedén kiválaszthatok 5-6-ot, amelyeknek nagyon pirosas az árnyalata, és 2-3-at amelyek nagyon sötétek. Nem tudom, itt hogyan állítsak be szabvány értékeket. Talán kérjek 20 percnyi tesztábrát a Kívánságműsorban :F
A napokban az jutott eszembe, hogy a DVD kompozit jelét átküldöm a VCR elektronikáján, és beküldöm a TV antenna bemenetén. Ha a VCR-t jól állították be annak idején, akkor még használható dolog is kisülhet belőle.

"A szem érzékenységére hangsúlyozom, az általam leírt mennyiség a napfényes (tehát világos környezetben mért) dinamikaátfogása. Sötét környezetben ennek közel 1000x-t tudja..."
Ha a képernyőre ki teszel egy 120 luxos karikát, akkor mellette 0-2,4 lux között nem tudsz részleteket megkülönböztetni. Márpedig ez 50-es kontraszt, akárhogy számolom. Az LCD-m feketéje 0.3cd. Ezen a fekete képernyőn viszont már a 0.306cd-s képpont is világosabbnak látszik. (elméletileg)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1661) Joshi


Joshi
titán

Van egy kis gondom mégpedig az hogy vettem egy 3m-es Displayport kábelt a gyári helyett mert rövid volt az eredeti. Tegnap délután összekötöttem vele a gépet és szépen működött egész estig használtam is a pc-t. Ma délután bekapcsoltam a pc-t és éppen a maileket nézegettem amikor elment a kép és Windowsos hang jelzett valamit de a kép már nem jött vissza. Bekapcsoltam az erősítőt és ha kihúztam a Displayport kábelt akkor a HDMI kábelen keresztül a TV-én megjelent a kép az alábbi hibaüzenettel. :F Na innentől kezdve ezen az újonnan vett kábelen kép már nem volt. A furcsaság az hogy a monitorhoz kapott gagyi kábellel viszont továbbra is jó. Most mi a probléma? :F

[ Szerkesztve ]

(#1662) *Ropi* válasza Joshi (#1661) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem éppen műnitorkalibrálással kapcsolatos téma, de megszakadhatott a kábel.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1663) Joshi válasza *Ropi* (#1662) üzenetére


Joshi
titán

Az igaz de a monitor hiba topikba csak írnak de senki nem válaszol. :(((
A szakadás kizárt mert a kábel borítása fém tehát nem lehet egy bizonyos karikánál kisebbre hajlítani, nagyon komoly kábelnek néz ki. Ráadásul egy napja se használom. Szerintem valami kompatibilitási gond lesz.

(#1664) *Ropi* válasza Joshi (#1663) üzenetére


*Ropi*
félisten

Gyári hibás kábel, forrasztási hibás.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1665) Joshi válasza *Ropi* (#1664) üzenetére


Joshi
titán

Az a gyanús hogy meg se lett mozdítva se a monitor se a kábel sem pedig a pc. Tegnap még jó volt ma már nem. Még annyit megpróbálok hogy leszedem a drivert és felteszek egy másikat.

(#1666) flash-


flash-
veterán

fogok venni egy notebookot, találtam icm fájlt-hozzá..

icm is színprofil? mint az icc?
érdemes betöltenem?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#1667) Brekk válasza flash- (#1666) üzenetére


Brekk
addikt

Igen, ugyanolyan mint az ICC. Valószínűleg nincs értelme használni. Ha olyan munkára kell érdemes kalibráltatni, mivel a profilok minden gépre eltérőek.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#1668) execute93


execute93
őstag

Sziasztok.
Van egy LG 22M35A-B monitorom. Sehogy sem sikerül beállítani normálisra a fényt és a kontraszt, illetve a green,yellow,red keveréket :R .
Van valami ötletetek?

MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK

(#1669) KTTech válasza execute93 (#1668) üzenetére


KTTech
veterán

Kalibrálni kell, megfelelő hardverrel. Mivel LED-es így az újabb kalibrálók jöhetnek szóba: Sypderek 4-es szériája i1Display Pro, Colormunki Display.

Mivel ezek többe kerülnek, mint a monitorok célszerű megkérni valakit, akinek van ilyen eszköze, pár ezer forintért megoldható a kalibrálás.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1670) execute93 válasza KTTech (#1669) üzenetére


execute93
őstag

Értem, köszönöm. Akkor elviszem valamilyen boltba.

MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK

(#1671) KTTech válasza execute93 (#1670) üzenetére


KTTech
veterán

Hááát... boltokban 99.9%, hogy nem tudnak segíteni :) (legfeljebb, ha az Oázis-ba viszed).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1672) execute93 válasza KTTech (#1671) üzenetére


execute93
őstag

Akkor hogy érdemes megoldani ezt? Azért felhívom a helyi boltokat, hátha.

MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK

(#1673) KTTech válasza execute93 (#1672) üzenetére


KTTech
veterán

Itt a fórumon vagyunk páran, akik vállalnak kalibrálást (van eszközünk), illetve általában fotósoknál, DTP munkát végző helyeken szokott lenni, de ott se mindegy, milyen féle van (a régebbiek nem kezelik a LED-es monitorokat például). Mivel ezek speciális eszközök, így számtech boltban gyanítom azt se fogják tudni, hogy eszik vagy isszák, hogy mi az a colorimeter vagy spektro :D (a használatáról is hasonló eséllyel lesz fogalmuk - hacsak nem ez a profiljuk).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1674) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Kaptam kölcsön egy Spyder4Elite eszközt, rosszabb úgy se lesz alapon bekalibrálnám vele a monitorom. LG IPS277L-BN az áldozat. Utánnanézve a dolgoknak láttam, hogy van egy ún. LG True Color Finder program, ami támogatja a Spyder4-et. Mennyire jó ez a progi? Használjam ezt, vagy a Spyder4 progiját, esetleg valami 3rd party eszközt?
A másik kérdés, hogy mihez ajánlott állítani? Sajnos nem nagyon értek ehhez, teljesen új nekem ez a módi...

Köszönöm a segítséget!

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1675) LógaGéza válasza LógaGéza (#1674) üzenetére


LógaGéza
addikt

Stornó...

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1676) MC Pite


MC Pite
veterán

Másik topikból: Érdekes(?), ugyanazzal(i1) kalibrálva a két monitorom eltérő eredményt ad... (U2711, U2412M). Ok, a különbség nem sok, de a nagytesó kicsit melegebb színeket ad, többszöri próbálkozás után is. Ugyanazokat a monitorokat ugyanolyanra kalibrálja (mindkettő srgb módban természetesen). A kisebbiknél a gyors és a részletes gyakorlatilag ugyanazt az eredményt hozta, a nagynál részleteset nem tudok (srgb módban). Ötlet hogy mit próbáljak? :R

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1677) KTTech válasza MC Pite (#1676) üzenetére


KTTech
veterán

A hardver eltéréseket nagyon nehezen lehet tökéletesen korrigálni. A legközelebb úgy lehet a kettőt egymáshoz hozni, hogy összehasonlítod a kapott értékeket és mindenhol a rosszabbat állítod be célértéknek a kalibráló szoftverbe (tehát a gyengébb kontrasztot, a kisebb színtért - simán lehet, hogy azért érzed melegebbnek, mert a 2711-nek jóval nagyobb a színtere, mint a kicsinek).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1678) Brekk válasza MC Pite (#1676) üzenetére


Brekk
addikt

Szerviz menüből lehet a 2711 sRGB módjának is állítani az RGB-jét, én mindenképp úgy kalibrálnám. Az eltérőséget nem fogod tudni megszüntetni, a két panel teljesen különböző, emiatt minimális különbség mindig lesz sajnos.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#1679) MC Pite válasza Brekk (#1678) üzenetére


MC Pite
veterán

Lehet mégis korrigálok egy kicsit rajta onnan, felírom a mostani adatokat is...
Egyelőre úgy tűnik maradok a 2412nél, és inkább továbbadom a garis U2711et; jó monitor, de a nagy színtérnek több hátrányába futok mint előnyébe, plusz ez a pixelméret (ill a nagyítás) sem az igazi.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1680) #51482368


#51482368
törölt tag

Hello

Már sok helyen kérdeztem hátha itt tud valaki segiteni.
Az volna a problémám ha monitoron beállitom hogy display port 1.2 legyen utánna beállitom a 10bit es szinmélységet akkor ujrainditás után visszaáll 8 ra, és 10 re nem lehet állitani csak ha megin ki be kapcsolom a monitoron a display port 1.2 -öt (r9290x,lg_34uc97-s)
ha az energiatakarékoskodo kikapcsolja a monitort ,akkor a 10 bit es szinmélységet az is kikapcsolja és be se lehet kapcsolni a ccc be ,amig ki majd be nem kapcsolom a monitort vagy az 1.2 display port -ot a monitoron.
Ha csak leállitom utánna bekapcsolom akkor megmarad a 10bpc :W :W
Remélem valaki tud segiteni elölre is köszönöm
Üdv. János

(#1681) Johnny Cage


Johnny Cage
addikt

ezek közül melyik alkalmas plazma mérésére (is)? átlag ember vagyok, nem fotózok, csak szeretném színhelyesnek tudni a kijelzőimet. melyiket érdemes választani?

(#1682) zohan1970


zohan1970
csendes tag

Üdv az uraknak,és a hölgyeknek!
Most találtam ezt a topikot nagy örömömre.
Olyan kérdésem lenne,hogy jól beállítással használom e az alábbi programot:

A hardwer:Colormunki display
A monitorok: NEC ea244Wmi és LG22mp55hq led-ips

(#1683) XZoli válasza Johnny Cage (#1681) üzenetére


XZoli
aktív tag

[link] itt próbálkozz a spyder pro és elit csak külön program megvásárlásával lesz alkalmas TV kalibrálására. A többit nem ismerem.

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#1684) KTTech válasza zohan1970 (#1682) üzenetére


KTTech
veterán

Nem egészen :)
A White levelt meg kellene adni (általában 100-125cd/m2 közt, külső fénytől és monitor mérettől függően), illetve a 2.2-es gamma sem az igazi szerintem (bár sRGB-hez jó), én legalábbis jobban kedvelem az L*-t. A D65 sRGB-hez jó (próbáld ki a D58-at).
Calibration speed nyugodtan lehet lassabb, pontosabb lesz az eredmény, illetve a Profile Quality - High -en kicsit jobb.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1685) Sajty1 válasza XZoli (#1683) üzenetére


Sajty1
csendes tag

Én az ingyenes HCFR progival kalibráltam TV-t egy spider4express-szel és elég jól sikerült.

(#1686) zohan1970 válasza KTTech (#1684) üzenetére


zohan1970
csendes tag

Köszönöm a gyors válaszod.
A white levelt méri beállításkor kb 110 cd/m2 -t szoktam állítani.
a sebesség és a minőség a laptop kalibrálása után úgy maradt,de a monitorhoz lasabban és "minőségibben"
csinálom.
Az L* ot kipróbálom D58 al.

(#1687) XZoli válasza Sajty1 (#1685) üzenetére


XZoli
aktív tag

a kalibrációd csak a számítógépes használatkor jó (monitornak használod) vagy akkor is ha a tévé adást nézed, vagy más külső lejátszó használsz?

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#1688) zohan1970 válasza KTTech (#1684) üzenetére


zohan1970
csendes tag

Újra kalibráltam 110 cd/m2, D65 L* paraméterekkel.

Amit észrevettem:kicsit lágyabb a kép,mintha a kontraszt kisebb lenne (a max és a min fényerő hasonló)
az árnyékokba jobban "belelátni".

Első látásra tetszik.

(#1689) KTTech válasza zohan1970 (#1688) üzenetére


KTTech
veterán

Az L*-nak kb. ez a lényege: a látáshoz igazítja a görbét. ("The L* curve approximates the human ability to perceive brightness differences"). A kontraszt egyébként nem csökken tőle, csak másképp jelenik meg a kép (a kontrasztot a minimum és a maximum fényerő hányadosa adja - jelen esetben a black level és esetedben a 110cd/m hányadosa. Jobb esetben ez 1000 feletti).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1690) Cool Face


Cool Face
aktív tag

Tudnátok ajánlani olyan kalibrálót amit lehet használni plazmára és LED, LCD monitorhoz is? Spyder 4 express más szoftverrel? X-Rite smile?

(#1691) *Ropi* válasza Cool Face (#1690) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Spydereket felejtsd el, a ColorMunki Smile meg gyakorlatilag egy i1D2 lebutítva: sima koloriméter.

Neked spektrofotométer kell: i1D3 (Eye One Display Pro), ColorMunki Photo (ha még kapsz használtan, mert már csak az újabb változata kapható, a ColorMunki Design) vagy i1Pro (II).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1692) general válasza *Ropi* (#1691) üzenetére


general
addikt

miért? koloriméter plazmához nem jó?

[ Szerkesztve ]

(#1693) KTTech válasza general (#1692) üzenetére


KTTech
veterán

Nagyobb a színtér, mint amit kezelni tudna... A WCG-vel nehezen boldogulnak.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1694) KTTech válasza Cool Face (#1690) üzenetére


KTTech
veterán

Ez pl. megfelelő eszköz lenne rá. Kicsit átalakított spyder 4-es.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1695) Johnny Cage válasza KTTech (#1694) üzenetére


Johnny Cage
addikt

ezt ajánlanád wide gamut LCD-hez is? (ugyanazt keresem, amit a kolléga: egy PVA-s CCFL LCD-hez és egy plazmához kellene)

(#1696) KTTech válasza Johnny Cage (#1695) üzenetére


KTTech
veterán

Igen, ez mehet WCG-s monitorhoz is (246%-al nagyobb színteret kezel, mint pl. a Smile). Persze nem fogja elérni egy i1Display Pro kalibrálási minőségét, de az ára sem annyi... (Az Elite-el megegyezik nagyjából, csak extra funkcionalitással). Valószínű nekem is ez lesz a meghalt i1Display utóda, szintén WCG-s sPVA + plazma kombóhoz...

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1697) Cool Face


Cool Face
aktív tag

Esetleg van itt olyan aki JNSZ megyei és bérbeadná(nem ingyen kérem) a kalibrátorát? :R

(#1698) zolika15


zolika15
tag

Udv mindenkinek lenne egy Dell Ultrasharp 2007WFP monitorom es szeretnem kapibralni ezt milyen modon tudom megtenni elore is koszonom a segitsegeket!!!

Zoli

(#1699) *Ropi* válasza zolika15 (#1698) üzenetére


*Ropi*
félisten

Elviszed az Oázisba vagy a Monitorguru-hoz.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1700) zolika15 válasza *Ropi* (#1699) üzenetére


zolika15
tag

Es ezt en nem tudom valahogy beallitani otthon???

Zoli

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.