Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  [Re:] Samsung S8500 Wave - a harmadik király (téma lezárva)

Hozzászólások

(#24825) peterk válasza Fantomas80 (#24802) üzenetére


peterk
senior tag

Próbáld letesztelni HD tune pro-val. Van neki egy "benchmark" és egy "error scan" funkciója. Az error scan-ben a teszt végén meg tudsz nézni egy "speed map" grafikont, ami elvileg megmutatja, hogy a kártya mely részeiről milyen sebességgel tudsz olvasni. Igaz, neked írás teszt kéne, hiszen a videofelvétel ír, de talán az olvasásnál is látszik, ha valahol gyengébb a kártya felülete.

A probléma az, hogy ezek a hozzánk eljutó class x minősítésű kártyák sajnos olyanok amilyenek, és elég sok példány nem tudja az egész felületükön produkálni az előírt sebességet. Ez ránézésre észrevehetetlen, a kártya működni látszik, de hiába lehet a felületének 99%-ra írni 5-8mbyte/s sebességgel, ha van néhány szektor itt-ott, amire lassan tud csak írni. Ha a kamera szoft íráskor pont ilyen szektorra írna, akkor leáll/akad a felvétel. Valószínűleg a kamera szoft bufferelése is lehetne jobb (nagyobb bufferrel dolgozhatna), de ezt csak tippelem, nem tudom hardver/szoftver szempontból mi lenne lehetséges és mi nem. De ez a lényegen nem változtat: 720P felvételhez olyan kártya kell, amin nincsenek ilyen belassuló/gyengébb szektorok.

Szükségmegoldáként esetleg meg lehet próbálni azt, hogy odateszel valamit az ilyen szektorra. Pl. hagyd ott a félbeszakadt felvételt, és úgy próbáld, hogy meddig bírja. Ha szerencséd van, akkor csak egy ilyen szektor van a kártyán.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  [Re:] Samsung S8500 Wave - a harmadik király (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.