Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-21 21:03:37

LOGOUT.hu


Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el, a vonatkozó szabályokat ! ... Köszönöm. 👍 Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28401) kutga válasza pcsabat (#28400) üzenetére


kutga
nagyúr

Sajnos a Lite elég buta mindkettőből. Nekem mondjuk elég, csak az üzenet része kell.

Egyébként én nem számolom a sot-ot, de nagyjából másfél naponta kell töltenem, otthon, munkahelyen, mindenhol van töltő, olyan nem volt hogy nap vége előtt lemerült volna.

Egyébként nekem volt Huawei telefonom, az EMUI rom nem lett a kedvencem. ;]

Let the Zone take me if I am.

(#28402) gerner1 válasza pcsabat (#28397) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Ezek az appok, lite verzióban is tré módon vannak megírva, és temérdek szemetet termelnek működés közben (is), és hagynak maguk után.

Amennyiben beírod a tárcsázóba a *#9900# -t, akkor ezzel a kóddal előhívható a System Dump menüje, és azzal a lehetősséggel, amit pirossal jelöltem az összes adatot elküldi sd kártyára, illetve létrehoz egy Log naplót a telefonról, és a "hibás" működésről. Sys Dump:

Abban a Log -ban, ott van többek közt a battery stats is. Amelyből kiderül, hogy a recovery "rejtett" adatként kezeli az akkumlátort is, és nem árt kitakarítani néha (wipe cache partiiton), főleg annak →akinek gyorsan merül. OS alól, a gyorsítótár törlés nincs hatással erre sem, ezért érdemes gyakrabban elvégezni ezt a karbantartást a recovery -ből.
De kiderülhet belőle esetleg más, amire nem gondoltunk ..

Mindenesetre, a napi netezés mértékével egyenesen arányosan érdemes sűríteni a gyorsítótár törlésének gyakoriságát (wipe cache partition a Recovery ből), így a legtöbb "anomália" elkerülhető. Amint egy bizonyos szintre feltelik a gyorsítótár, utána egyes appok -illetve maga az OS is- nem tud(nak) hová gyorsítótárazni, és ezzel erőlködni kezd a SoC, amely többletfogyasztással jár.

[ Szerkesztve ]

(#28403) Dave1984 válasza Szakiii (#28394) üzenetére


Dave1984
őstag

G6al mik a tapasztalataid? Miben gyengébb, és miben jobb, mint az S7? Gondolkodom hogy veszek egyG6ot ot.
Audio fronton melyik jobb?

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#28404) SpaceKombajn válasza pcsabat (#28397) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Pedig valami tényleg van. Én múlt hét előtt tapasztaltam ezt, hogy jobban merül. Előtte 4-5 napot is ment ha alig nyomogattam (nyilván ha a navi ment, akkor csak órákig bírta, meg ha tényeg használatban volt), most meg ha direkt nem nyúltam hozzá akkor is csak másfél napig, volt olyan is, hogy 1 nap alatt 70%-ot merült (néhány progi van felrakva, napi 1-2x használom ezeket). Azóta már felraktam én is a legutóbbi frissítést, de akkor is csinálja. Azt figyeltem meg, ha bekapcsolom a wifit és utána ha ki is kapcsolom, a statban pl. az lesz, hogy 1 nap 11 órát ment, de alig fogyasztott. Egyszer feltöltés után nem kapcsoltam wifit és akkor reggelig csak 2-3%-ot merült, ahogyan régebben. Most úgy próbálom, hogy no wifi, csak mobilnet netezéshez és átállítotam 3g-re(amikor nem használom a telót), mert a térerő sem volt maximumon 4g-n (1 pálcika hiányzott a maxhoz). Most így 89% tegnap esti töltés éjfél körül, inkább utána, 1-2 telefon és pár szokásos app megnézése.
Párszor újraindítottam (hiába), és közösségi média alkalmazásokat nem használok. Tavaly novemberi vásárlás.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi okozhatja.

spacetime

(#28405) pcsabat válasza gerner1 (#28402) üzenetére


pcsabat
őstag

köszi az infót! Megcsinálom! :R

(#28406) vodrosjozsi


vodrosjozsi
őstag

Sziasztok
Mai nap vettem észre, hogy elvált az üveg a kerettől..
Ütődés nem történt, gariba cserélik ezt?

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#28407) samu74 válasza vodrosjozsi (#28406) üzenetére


samu74
addikt

Ha nincs sérülés a kereten, persze.

-----------

(#28408) vodrosjozsi válasza samu74 (#28407) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Nincs. Nem esett le soha, nem vágtam semmihez se oda. Kicsit furcsa, hogy ilyen megtörténhet.. azt vettem észre, hogy piszkos a kijelző sarkában, ki akartam szedni és láttam, hogy fel volt válva. Na mondom ha ezt vízbe vittem volna akkor annyi lett volna a telefonnak és a garanciának is.. :U

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#28409) Viktor0610 válasza vodrosjozsi (#28408) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ha melegedik a készülék (játék, böngészés, kamera, stb.), simán lehet ilyen probléma.

Samsung Galaxy A54

(#28410) kaciokos válasza pcsabat (#28400) üzenetére


kaciokos
őstag

Én nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, nem gondolom, hogy a Samsung szándékos hibát tenne a szoftverbe, ami gyorsabban meríti az akkut a készülékek egy részénél (mert ugye az evidens, hogy nem minden S7-nek esett vissza hirtelen a sot-ja).

Van egy sokkal egyszerűbb magyarázat: az akkud kezd haldokolni. A 17 hónapos akkuk egy része elhal és pont. Nem véletlen, hogy akkura csak egy év garanciát adnak. Van, aki szerencsés, és 3-4 évig húzza egy akkuval, de ez ritka, van, akinek egy év után meghal az akkuja, de ez is ritka, a többiek egy Gauss görbére esnek a kettő közé.

(#28411) monroe8609


monroe8609
aktív tag


Sracok!Ez micsoda?recoverybe szerettem volna belepni.. :C mit csinaljak??

(#28412) monroe8609 válasza monroe8609 (#28411) üzenetére


monroe8609
aktív tag

Tárgytalan,megoldodott!Viszont a recoverybe hogyan lehet belépni?

(#28413) jeni válasza monroe8609 (#28411) üzenetére


jeni
félisten

POWER gomb plusz a Hangerő LE hosszan nyomva kilépsz ebből a menüből.
Kezdheted elölről a Recovery megoldással = POWER gomb +hangerő FEL és a menü gomb

(#28414) monroe8609 válasza jeni (#28413) üzenetére


monroe8609
aktív tag

Hálás köszönet!:)

(#28415) pcsabat válasza kaciokos (#28410) üzenetére


pcsabat
őstag

persze, ez is elképzelhető. De mi ilyenkor a teendő? Ugye az aksira garancia nincs, a készülékre meg van. Az a baj, hogy ilyen akkuidővel már egy napra nem merek elindulni sehova, ha nagyobb igénybevételt kapna a telefon már délelőtt lemerülne. Samsung hivatalos szerviz cserél akkut - gondolom borsos áron -? Örülnék ha megmaradna a több mint fél éves garancia és a vízállóság is.

(#28416) samu74 válasza vodrosjozsi (#28408) üzenetére


samu74
addikt

Elhiszem,ahogy írták fentebb a melegtől a gyengébb ragasztás elválhat.
Kicserélik valószínűleg a keretet is .Az S8 topikban is volt jopár recsegő ropogó példány, szóval nem egyedi eset ez.

Az akksi témához meg annyit, hogy az S8 topikban is vannak jopár panaszos...Azok pedig jóval fiatalabb példányok.
Az is lehet hogy google megint valami update -el szórakozott egy kicsit, aztán mi meg itt agyalunk a problémán... :)

pcsabat asszem 20 körül van az akksi csere.

[ Szerkesztve ]

-----------

(#28417) gerner1


gerner1
Topikgazda

Jelenleg érvényes, hivatalos Samsung szervízdíjak.

De, nála picivel mérsékeltebb a díjszabás az akkura vonatkozóan (is), "a garanciát, IP68 -at, stb →miként érinti (?)" kérdésre is ad majd választ. Akinek esetleg ilyen jellegű gondja van, az keresse meg PM -ben.

[ Szerkesztve ]

(#28418) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok! Meguntam a szenvedést az üvegfóliákkal, viszont így egy flip tokot szeretnék mindenképp venni a telefonra. A Samsung gyári S-View flip tokját használja valaki? Milyen? Van esetleg ennél ajánlottabb az S7-re? A haveromnak Nillkin van, az meglepően rossz, mert nem csukódik rendesen rá a telefonra, ejtésnél simán nyitott állapotba kerülhet és nem védi a kijelzőt..

Ha tudtok ajánlani valami minőségibb flip tokot azt megköszönném! :R

(#28419) Dyingsoul válasza samu74 (#28389) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Köszi a tippet de ez a menü teljesen logikátlan. Bementem oda ahol mondtad, legyen alapértelmezett: hangválasztót kikerestem azt írja alatta, hogy egyik sem alapértelmezett. Megnyitom semmit nem lehet vele kezdeni. Viszont itt kikerestem a drive-ot és töröltem minden alapértelmezését így most már tudtam a hangválasztót választani csengőhang beállításra.

Egyébként csengőhang beállításánál a "csak a kijelölt részek" opció totál használhatatlan. :F Egyáltalán hogy jelölök ki részeket egy számból csengőhanghoz? Ez csak odaugrik a szám 1/3-ához és onnan kezdi el játszani, sehol nem találok kijelölés opciót

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#28420) Szakiii válasza Dave1984 (#28403) üzenetére


Szakiii
addikt

Szia, hát a g6 egy nagyon jó teló, iszonyat masszív és jó a fogása. Kijelző gyengébb hiába a hdr, szerintem nem olyan főleg a napfényben való láthatóságban. Kamerában egyébként nem rossz a g6 sőt jó csak az automata iszonyat gyenge benne de manuál módban nagyon jó képeket lő, ebben s7 jobb mármint automatában egyébként is talán kicsit jobb az s7 viszont a széleslátószög az valami embertelen jó hiába nem tökéletes még nagyon hasznos de tényleg. Sebességben nincs probláma se ezzel se azzal. Hangban jobb az lg mármint fülesen át legalábbis nekem jobban tetszett. Hangszóróját nem tudom én némán használom rezgőn a telókat. Mikrofon és térerő terén szerintem lg jobb. Kb forma forma a két telefon, de nekem nagyon nagy volt az lg.

(#28421) pcsabat válasza gerner1 (#28417) üzenetére


pcsabat
őstag

köszi az infókat srácok! :R

(#28422) Norbeey90


Norbeey90
tag

Sziasztok!

Tud valaki nekem ajánlani aliexpressről bevált TPU kijelző fóliát?Volt itt egy régebbi link ,de az megszűnt ezért kérdeznék egy beváltat.

köszönöm szépen!

(#28423) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Lötyög az S7 toltoje, hiába vettem újat, kitágulhatott a foglalat vagy vmi ilyen. Az előző Huawei telomon is ez volt, pf 😕 Elvileg még van gyári gari erre a telora, hogyan, hova érdemes leadni szervizbe, közvetlenül a samsung hoz lehet? Budán érdekelne vmi. Vagy létezik ehhez helyszíni javítás? Köszi,

(#28424) jeni válasza kalapacsolok (#28423) üzenetére


jeni
félisten

Elvileg a Budai Alle Samsung boltban is leadhatód vagy a Budaörsi márkaszervizben.

(#28425) #33253120 válasza Kroni1 (#28418) üzenetére


#33253120
törölt tag

Amíg új, addig ez is furán zár, főleg ha előtte hátrahajtottad.
Nekem ablakos tok van, a készülék rendesen felismeri, de a tartozék menüben nem tudom kikapcsolni azt, hogy becsukáskor lezárja a telefont. Viszont amúgy frankó cucc, jól be lehet állítani akár az ablak mögötti háttérképet is.
Ja, egy negatívum. Az előző Usams tokom osztott hátlapos volt, ez meg nem. Így csak segédeszközzel lehet letámasztani olyan pózba, hogy asztalnál médiatartalmat lehessen fogyasztani rajta.

És adalékként még annyi, hogy a Samsungos fiúk a debreceni SES-ben azt mondták, hogy fólia kell alá, mert az ablak kerete egy idő után karcolhatja a kijelzőt.

(#28426) #33253120 válasza kalapacsolok (#28423) üzenetére


#33253120
törölt tag

Elvben ha hazai, akkor van futáros megoldás, de az lassú.
A legjobb megoldás ha leadod egy SES-be. Akkor akár pár óra alatt is kész lehet.

(#28427) Kroni1 válasza #33253120 (#28425) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszi, ez hasznos infó, akkor keresek osztottat ami állványnak is jó!

:R

(#28428) nikkor válasza iversonpeter (#28364) üzenetére


nikkor
aktív tag

Amikor átvetted, sértetlen volt a zárjegy?

(#28429) Kroni1


Kroni1
veterán

Sima fóliából a gyári samu féle még mindig a leginkább ajánlott? Esetleg tudtok olyan megbízható boltot ahol ez jó árban elérhető?

(#28430) p87


p87
senior tag

Mi az Istenért nem akarja megnyitni a chrome böngésző a prohardveres linkeket?
Új lapban megnyílik aztán megakad és semmi. Van hogy ha bezarom majd újra megynyitom már betölti, de csak az esetek kis reszében, betöltés leállítás ráfrissítéssel szintén csak kevésszer működik.
Legújabb chrome, az előző 59. valahanyassal is ez volt. Ha visszaterek a gyári 58-asra azzal nincs ilyen gond, többször volt adatok törlése, de nem javul meg tőle.
Nagyon idegesítő. :W

(#28431) gerner1 válasza p87 (#28430) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Nálam rendben. Én nem tapasztaltam ezt, pedig -nálam- egyszerre 16 fül van ...

(#28432) -Valinas- válasza Kroni1 (#28429) üzenetére


-Valinas-
senior tag

Én most raktam fel, és eddig ez a legjobb. Az üvegről már letettem, eddig nyújtható gumis teljes kijelzős hajlított fóliát használtam, de az nagyon elrontotta a képminőséget. A gyorsboltban kettőt kapsz 4e Ft-ért.
Egyetlen hátránya így elöljáróban, hogy szerintem karcolódni fog. Ezek a gumis fóliák ezzel szemben "öngyógyítóak".

(#28433) samu74 válasza Dyingsoul (#28419) üzenetére


samu74
addikt

Igazad van...A hangválasztó kijelölése egyenlő a nullával,random odaugrik valahová aztán ennyi. Ez ilyen.
Ja,próbáltam a gyári zene appban is,hátha ott majd ki tudom jelölni hogy melyik részét akarom a zenének. Hát nem. :) Viszont legalább megtaláltam hogy a kontakthoz egyedi hangot itt hozzá tudok adni...

[ Szerkesztve ]

-----------

(#28434) iversonpeter válasza nikkor (#28428) üzenetére


iversonpeter
csendes tag

Elottem bontottuk fel. De visszacserelik, egyből mondták, hogy ennek abszolút nem ilyen lotyogosnek kell lennie.

(#28435) Dave1984 válasza Szakiii (#28420) üzenetére


Dave1984
őstag

Köszönöm az összehasonlítást :R

[ Szerkesztve ]

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#28436) nikkor válasza iversonpeter (#28434) üzenetére


nikkor
aktív tag

Örülök, hogy elrendeződik.

Más.

Meg tudja valaki mondani, hogy a Spigen Neo Hybrid fekete és crystal változata között van-e abban különbség, hogy egy esetleges leeséskor mennyire védik a telefont? Más szóval rugalmasabb a fekete, mint az átlátszó?

Úgy tudom, a Rugged Armour adja a legnagyobb védelmet, de ha a Neo H. sem sokkal gyengébb, akkor ez utóbbit választanám.

[ Szerkesztve ]

(#28437) vilmose33


vilmose33
őstag

Sziasztok!

Csatlakozom .vettem egy S7-et használtan nem rég magamnak, tavaly novemberben vette az első gazdája, patika állapotban van. Emag-os garancia van rá, remélem nem lesz vele gond, garanciázás náluk nem egyszerű ahogy olvastam. Illetve ma feltöltöttem ,30 óra üzemidőt ír ki, Aida pedig:- jó az akkumulátor -gondolom ez ennyit tud, nincs bekapcsolva semmilyen energiatakarékos mód, érdemes valamelyiket bekapcsolni? Honor 4c-ről váltottam az se rossz telefon, csak kevés volt már a 8GB rom. Brutálisan jó az s7-t persze a Honorhoz képest minden téren . Valaki használ esetleg MI band2-t hozzá, mennyire eszi az aksit? Kikapcsoltam a gyors töltést kicsit félek tőle, hogy kicsinálja az aksit ideje korán, erről mi a véleményetek? Van benne gyárilag vírusirtó, érdemes bekapcsolni? Egyelőre ennyi lenne ,köszönöm a véleményeteket előre is :R

A jövő most van

(#28438) vilmose33


vilmose33
őstag

Kijelzőt milyen felbontásban érdemes használni? Most Fhd-ban van.

A jövő most van

(#28439) kutga válasza vilmose33 (#28438) üzenetére


kutga
nagyúr

Nincs sok értelme. Mehet a qhd nyugodtan.

Let the Zone take me if I am.

(#28440) vilmose33 válasza kutga (#28439) üzenetére


vilmose33
őstag

Köszönöm, átállítom.

A jövő most van

(#28441) Ferike81 válasza nikkor (#28436) üzenetére


Ferike81
senior tag

Szia!
Nekem Spigen Neo Hybrid crystal van. Full szilikon az egész, eddig 4szer ejtettem le(mindezt egymást követő 2 napon), de nem lett baja. A feketét nem ismerem, de ez az átlátszó ez tuti. Egy hibája van, hogy a kerete szürke, és arról kopik a festék. Fél év használat után látszik a fehér műanyag a sarkokon.

vilmose33
Az akkumlátoridőt a használat alapján lövi be. Egy hét után már a te használati szokásaidhoz fogja igazítani a hátralévő időt. Nekem még most is bírja a 2 napot, 3-4 óra közötti kijelzőidővel. Mondjuk én nem játszok rajta, és munkaidőben a laptopon dolgozok, tehát akkor csak telefonálás megy vele. Reggel és 4 után viszont net fotózás zene. FB Messenger, Insta nincs, Viber Whats app skype megy nekem. Állandó mobilnet és wifi is be van kapcsolva. Éjszakára csak némítom, nem megy repülőbe, AOD kikapcsolva. Kijelző QHD, fényerő automatán.

[ Szerkesztve ]

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#28442) vilmose33 válasza Ferike81 (#28441) üzenetére


vilmose33
őstag

Köszi,munkaidőben nem nyomogatom én sem. Játszani szoktam vele, de csak este és nem sokat. Jól hangzik a 2nap remélem nálam is bírja addig. Gyors töltést használod?

A jövő most van

(#28443) #33253120 válasza vilmose33 (#28438) üzenetére


#33253120
törölt tag

Néhány játék esetén fagyás, akadás, egyéb anomália lehet túl nagy felbontásnál. Ha ilyesmit tapasztalsz tedd vissza FHD-ra.

(#28444) vilmose33 válasza #33253120 (#28443) üzenetére


vilmose33
őstag

Szia!
Köszönöm a segítséget újra. Átnyergeltem S7-re, az S5 minit sogórnőm elkérte. Összetört az S3-ma sajnos. A gyorstöltést használod, az aksit nem terheli nagyon?

A jövő most van

(#28445) Ferike81 válasza vilmose33 (#28442) üzenetére


Ferike81
senior tag

Soha nem használtam a gyorstöltést. Normál töltés sincs több szerintem másfél óránál, bár az életben nem mértem még. Ráérek munkaidőben tölteni. De pl ha használom a GPS-t akkor is csak normál töltéssel etetem, bőven elég neki. Az előző telefonomnál ha navi közben nem gyorsan töltöttem akkor csak szinten tudta tartani. Ha gyári töltő+ gyári kábel kombót használod, nagybaj nem jöhet. :K A két nap meg nem szent írás, ha jobban belenyúlok a böngészésbe akkor 1-1,5 napot bír. De ezzel is úgy vagyok, hogy 1 napot vigyen végig, nem a sztyeppén élünk, hogy ne tudnám naponta tölteni. ;]

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#28446) vilmose33 válasza Ferike81 (#28445) üzenetére


vilmose33
őstag

Köszi :R Az always on display-t használod. Kilehet rá tenni,hogy az időjárást is mutassa?

A jövő most van

(#28447) Ferike81 válasza vilmose33 (#28446) üzenetére


Ferike81
senior tag

"Éjszakára csak némítom, nem megy repülőbe, AOD kikapcsolva."

Nem használom, de tudtommal a gyári nem tudja csak ami a menüjében van. Az S8-é talán tud többet, de soha nem mókoltam még vele.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#28448) vilmose33 válasza Ferike81 (#28447) üzenetére


vilmose33
őstag

Köszi még egyszer :R Hétfőn megyek Samu bolt fele, bemegyek megkérdezni, mondjuk így is jó csak tényleg vonzza a tekintetett egy kicsit :D

A jövő most van

(#28449) nikkor válasza Ferike81 (#28441) üzenetére


nikkor
aktív tag

Képeken úgy látom, hogy a keret a Crystal-nál szürke, a feketénél pedig alumínium színű. De gondolom, mindkettő kívűlről festett és így egyformán is kopnak.

Jó hír, hogy egy szilikon tok ekkora védelmet ad.

(#28450) -Valinas- válasza vilmose33 (#28446) üzenetére


-Valinas-
senior tag

Nem, ezt az AOD nem tudja sajnos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.