Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-21 21:03:37

LOGOUT.hu


Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el, a vonatkozó szabályokat ! ... Köszönöm. 👍 Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37001) gerner1 válasza ACE- (#36994) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Mindazt, ami IT user posztjában adott Link -n (is) látható.

(#37002) melan


melan
senior tag

Sziasztok! Az Oreo kezdeti tapasztalatai (2 nap) szerint pörgősebb a rendszer, viszont éjjel merül is rendesen (cellakészenlét első helyen) Lehet nyomok majd egy FR-t most, simán OTA frissítés volt csak.

Egy apróság hiányzik, vagyis inkább más: fotó készítésekot volt egy pár másodperces előnézeti kép, de utána fotózhattam tovább. Most vagy a képet mutatja, és vissza kell lépnek a fotózáshoz, vagy kihagyom az előnézetet... előnézet időtartamra nem találtam beállítást...

(#37003) embe válasza melan (#37002) üzenetére


embe
nagyúr

Főverzió frissítésnél szerintem erősen ajánlott a FR.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#37004) Paul14


Paul14
tag

Sziasztok.
Független Galaxy S7-nél az utolsó frissítés óta a smart view toknál ha lapozom az oldalakat nincsen hívás lista csak óra, ébresztő, tevékenység, zene lejátszó, a beállításokba is csak ezekez engedi ki/be kapcsolni. Valahogy visszalehet varázsolni a hívás listát?

(#37005) petrson


petrson
senior tag

Az új launcher-ben ki lehet valahogy iktatni a főképernyős Samsung payt?

S23 / Watch Active2 / Xiaomi Pad 6

(#37006) Dr. Oid


Dr. Oid
aktív tag

Sziasztok,

S7-et nagyon rövid ideig teszteltem megjelenéskor, szóval nem sok tapasztalatom van vele. Mire elég manapság egy ilyen telefon? Kéne egy androidos teló is, ezt meg most egész olcsón meg lehet venni, nem ez a fosch edge kijelzője van és mégiscsak egy nagy gyártó terméke, mindenféle elérhető kiegészítővel, szóval tetszik. Ajánlható manapság még megvenni?

Köszi!

(#37007) -Valinas- válasza Dr. Oid (#37006) üzenetére


-Valinas-
senior tag

Szerintem az új középkategóriás telefonokat még mindig veri, sebességben nem sok panasz lehet rá. A kamera is szuper. Ahogy mondtad, a kijelző kitűnő... Anyaghasználat és esztétika szempontjából pedig nagyon ott van a telefon.

Én már csak a lassan elhasználódó akkumulátorát sajnálom, egyébként semmi okom a panaszra. :)

(#37008) Black Viking


Black Viking
csendes tag

Sziasztok! Aki azt tapasztalja,hogy oreon gyorsabban merül az aksija mint a Nougaton akkor mindenképp csináljon egy FR-t! Én rögtön a 8.0 telepítése után megtettem, ám 3 nap használat után ismét nekifutottam az FR-nek, és most már napok óta egyértelműen érezhető a javulás. :DD (Első pár napban 100%-ról 30%-ra alig 3 órás volt a SOT, most ugyan ez 3 óra 40 perc körül alakul.)

(#37009) ACE- válasza Black Viking (#37008) üzenetére


ACE-
addikt

Tyű, ez aztán a reprezentatív teszt... még attól is függ a fogyasztás hogy épp több sötét vagy világos weboldalt nézegettél, vagy épp milyen helyen voltál, amikor wifiztél vagy mobilneteztél... ez nem biztos hogy a FR-től van...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#37010) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Ha a garanciális időtartam (2. év) utolsó napján visszaviszem a telefonomat, hogy javítsák meg, akkor visszautasíthatják a javítást? Nálam pont ez történt volna, ha nem töltött volna még egy hetet garanciában a telefon.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37011) handrash válasza Cucuska2 (#37010) üzenetére


handrash
őstag

Nem.

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#37012) Black Viking válasza ACE- (#37009) üzenetére


Black Viking
csendes tag

Bele kellett kötni, és ettől most nyugodtabb a lelked igaz? :D Nem állítottam a kommetbe,hogy mélyreható tesztet csináltam, és azt sem,hogy ez 100%-ig megoldja a merülési problémát. Viszont nálam segített, és gondoltam ha már ez egy olyan oldal ahol segítünk egymásnak és megosztjuk a véleményünket akkor megteszem! Ez az egyik, a másik hogy minden fő verzió után javallott az FR, harmad részt pedig tisztában vagyok vele,hogy mi mennyire befolyásolja a fogyasztást és ha nyilván nem koppra ugyan azt csinálom a telefonon de nagyjából hasonlóak a körülmények, ami pont elég ahhoz,hogy lássan a +40 perc SOT reális e vagy sem többletnek.

(#37013) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Az a tapasztalatom, hogy wifin teljesen rendben van az üzemidő, mobilneten viszont nagyon csökken. Lehet, hogy ez a korábban tárgyalt bug miatt van.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#37014) Ferike81


Ferike81
senior tag

Nos én is leírok egy kis Oreo használati tapasztalatot.
Mivel nem nagyon van időm újra belakni a telefont, ezért én is FR nélkül próbáltam átevezni a főverzióváltást. Hát úgy néz ki nem fog így menni. Kb felére esett az üzemidőm, ami annyira nem is izgatna, mert van töltő mindig a közelemben, viszont az eddig hibátlanul működő whatsapp tegnap úgy befagyott mint az Ob februárban. A telefont újra kellett indítanom. A böngésző belassult, volt, hogy 10s alatt nyitott meg egy lapot, ilyet utoljára kínai telefonnál láttam. Fényképező sem valami gyors, olyan mintha SD-re mentené a képeket.

Kérdés.
Ha Smart switch segítségével mentek akkor az appok verziója marad, vagy a legfrissebbet fogja feltenni?

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#37015) gerner1 válasza Ferike81 (#37014) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Smart Switch a 3rd party programokból a telepített verziókat menti, és állítja vissza. De azok adatait, és beállításait nem.

(#37016) hajbel


hajbel
addikt

Sziasztok! Kicsit hülye kérdés... Tegnap lefrissítettem a telefont oreóra. A samsung billentyűzeten, magyar nyelven eddig a billentyű tartása után az ékezetes karakter ugrott fel először. Ez most megváltozott és pl. a-nál a felkiáltójel az első a felugró listán. Nem tudtok arra megoldást, hogy valahogy visszaállítsam a már megszokott billentyűzet/felugró karakterek megoldást?

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#37017) Szultino


Szultino
csendes tag

Oreoval nekem folyamatos wifin kb. másfélszeresére nőtt a telefonom üzemideje. 3 email szinkronizálva, skype, viber telepítve, 2 és fél óra képernyőidő, több, mint 2 nap üzemidő után 8%-nál tettem töltőre, már keresnem kellett hova raktam :) Nagyon hasonló körülmények között eddig esetleg 1.5 napot ha bírt, nyögvenyelősen.

Mobilnettel is kipróbáltam egy napot. Eddig ha elindultam itthonról olyan helyre, ahol csak mobilnet volt (netalán meg is kellett osztani), akkor gyakorlatilag d.u. 3-ra már töltőért fohászkodtam. Most gond nélkül kibírta estig, nyílván eléggé lemerülve.

Nem tudom mitől függ, nekem 2 nap után a cellakészenlétnél 10%-ot evett. Ennyit mutatott készenléti fogyasztásnak is. De ez a wifis verziónál. Mobilnetesnél nem néztem meg.

(#37018) Ferike81 válasza hajbel (#37016) üzenetére


Ferike81
senior tag

Nekem is furcsa volt elsőre, de visszakapcsoltam a prediktív szövegbevitelt a beállításokban, és most nem zavar. Nem olyan mint a régi bill. de nem rossz. Egyébként a hosszan nyomott betűknél a szokásost dobja nekem.

Ez most megváltozott és pl. a-nál a felkiáltójel az első a felugró listán. :Y
Mondjuk annak csak örülj, hogy felkiáltójelet tesz az anál dogoknál. ;] Legalább nem lesz meglepi. :DD

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#37019) samu74 válasza hajbel (#37016) üzenetére


samu74
addikt

A Beállítások-Általános kezelés- Nyelv és bevitel-Képernyő billentyűzet-samsung billentyűzet -billentyűzet kiosztás és visszajelzés-billentyűzetmèret és kiosztás- alternatív karakterek kapcsolója legyen kikapcsolva. Egyszerű nem ? :)

[ Szerkesztve ]

-----------

(#37020) hajbel válasza samu74 (#37019) üzenetére


hajbel
addikt

:R örök hála :R

"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia

(#37021) UfoZoli válasza Cucuska2 (#37010) üzenetére


UfoZoli
aktív tag

A garancia hossza annyival nő amennyi ideig az előző gariztatás során nem volt nálad a készülék.
Legalábbis régen így volt.
Az utolsó nap meg mit sem számít, ha zárásig odaérsz vele :D

HTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra

(#37022) Cucuska2 válasza UfoZoli (#37021) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nagyon jó, köpni-nyelni nem tudtam hirtelen, amikor azt mondta, hogy nem veszi át gariban, mert utolsó napja van a garanciának.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37023) UfoZoli válasza Cucuska2 (#37022) üzenetére


UfoZoli
aktív tag

Bár azért lehet hogy 1-2 helyen tévesen úgy értelmezik a dolgokat, hogy a garanciális beavatkozásnak, javításnak s a készülék tulajdonos számára történő visszaszolgáltatásnak is meg kell történnie a garanciális idő lejártáig, de ez hülyeség.
Ha nem veszik be mégsem, akkor írjatok ott helyben egy jegyzőkönyvet a dologról mai dátummal és pontos időpont megjelöléssel.
Majd ezzel és a garancialevéllel mehetsz a Samsung Magyarországhoz.
Készülj fel ez utóbbi esetben nem lesz rövid és egyszerű a móka. Szeretnek kifárasztásra játszani.

HTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra

(#37024) embe válasza UfoZoli (#37023) üzenetére


embe
nagyúr

Nagyon hülye értelmezés.
Mert ugye az "új" idevonatkozó szabályok szerint csak törekednie kell a gyors megjavításra. Akkor ennyi erővel akár 3-4 héttel a lejárat előtt sem fogja elvenni, mondván nem biztos, hogy akkorra kész lesz.

Én S5-t adtam le vagy 2-3 héttel előtte. Alaplap cserés volt.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#37025) #77646080 válasza embe (#37024) üzenetére


#77646080
törölt tag

Nyilván nincs jogilag olyan lehetőség, hogy a jótállási idő lejárta előtt ilyen mondvacsinált indokkal elutasítsanak valakit. Ez egy próba volt a részéről, ha bejön, akkor már ezzel sem kell foglalkozni...

(#37026) #33253120


#33253120
törölt tag

Anno volt olyan, hogy a Chrome a tabokat berakta az alkalmazásváltóba. Ezt akkor valahogy kikapcsoltam. Hogyan lehetne visszaállítani?

(#37027) #33253120 válasza Cucuska2 (#37010) üzenetére


#33253120
törölt tag

Tudtommal a garanciaidőn belül jelentett problémának nincs köze a garancia idő lejáratához.
Tehát ha én garanciaidő utolsó napján felhívom a szervízt, hogy pl megdöglött a rezgő, akkor nekik rögzíteni kell a bejelentést, és ha másnap beviszem akkor meg kell javítaniuk. Mert maga a hiba a garanciális időszakban fennállt, és be lett jelentve. Persze ezt nem lehet korlátlanul időhúzni, záros időn belül rendezni kell.

(#37028) #33253120 válasza Cucuska2 (#37022) üzenetére


#33253120
törölt tag

Direktben a Samsunggal kell felvenni ilyenkor a kapcsolatot. Minél hamarabb.

(#37029) air válasza #33253120 (#37027) üzenetére


air
nagyúr

A telefonhívás nem tekinthető jótállási igény benyújtásnak ilyen eszközöknél.

25kg-ot meghaladó (közösségi közlekedésben nem szállítható) vagy helyhez kötött, pl. kazán, beépített gépek stb. esetén igaz a telefonos hibabejelentés.

Tehát amit írtál az nem állja meg a helyét.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#37030) #33253120 válasza air (#37029) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nekem ennek ellenére már működött. Elmondtam a telefonban, hogy ilyen-olyan reprodukálható hiba van, de technikai okokból nem tudok megjelenni garanciaidőn belül a készülék fizikai átadására, és ott, akkor azt mondták a telefonba, hogy a garanciális igény bejelentése számít, vigyem nyugodtan amikor sikerül. Bár az is igaz, hogy ez nem telefon volt*, és vagy 3-4 éve történt az eset.
*Nem volt 25kg feletti a termék.

[ Szerkesztve ]

(#37031) Cucuska2 válasza #33253120 (#37028) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nem történt baj, én közvetlenül a Váci úti szervizbe vittem, azt hittem, hogy ők normálisan járnak el.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37032) Bdanyy


Bdanyy
addikt

Sziasztok! Melyik budapesti szerviz ajánlott? Beletort a készülékbe a simtalca vége, és mivel nem eus készülék, nem lehet hivatalos szervizben leadni. Egyébként sima 930 ez is.

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#37033) #33253120 válasza Bdanyy (#37032) üzenetére


#33253120
törölt tag

Én egy másik telefonnal rázoomolnék, és egy forró tűvel kihúznám.
Ő lesz az embered.

(#37034) #33253120 válasza Cucuska2 (#37031) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nekem a debreceniről csak pozitív vélemémyem van.
S5 Mini, S7 szervíz után mind tökéletes. Vízállóság szempontjából is.

(#37035) Cucuska2 válasza #33253120 (#37034) üzenetére


Cucuska2
őstag

Én mindig a Váci útiba vittem, volt egy A3 2016, aminek zöldült a kijelzője, azzal semmit sem csináltak, az S7-emnek egyszer kicserélték az alaplapját, illetve volt ez a mostani fiaskó.
Ja, az S7-emet a FirstPhone-tól XEH-san vettem, két év garival, majd TMH-san kaptam vissza. Megkérdeztem, hogy ezt mégis miért, erre mondták, hogy a T hozta forgalomba. Megkérdeztem, hogy az XEH-t rá tudják-e tenni, mondták, hogy nem, mivel garanciavesztéssel járna. Szembesítettem vele, hogy most javították meg garanciában (erre elfogytak az érvek), majd eljöttem és felraktam az XEH-t.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37036) #33253120 válasza Cucuska2 (#37035) üzenetére


#33253120
törölt tag

:D Viccosztály....

(#37037) Cucuska2 válasza #33253120 (#37036) üzenetére


Cucuska2
őstag

Egyik ismerősöm a Bartók Béla út 46. (Móricz) üzletbe vitte be kétszer, egyszer alaplap, egyszer kamera, elsőre visszakapta, flottul ment, másodikra függő lett a telefon.
Bement, mondta az ügyfélszolgálatosoknak, hogy már egyszer visszakapta jól, miért másodjára veszti el a (szürkeimportos) telefon a függetlenséget, hebegés-habogás-fogyasztóvédelem, és csak meg tudták függetlenre csinálni.
Elsőre még megértette volna, hogyha elveszik a függetlenség, de az alaplapcserénél bezzeg még nem akadékoskodtak.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37038) #33253120 válasza Cucuska2 (#37037) üzenetére


#33253120
törölt tag

Az szép. :)
Nekem eddig olyan tapasztalataim vannak, hogy bementem holnapra kész. Máskor meg bementem, mondták, hogy jövő héten lesz alkatrész, hívnak vigyem be pár órára és nekem jó lesz.
Jó lett.
Mondom a srácnak, hogy IP68, erre jött a válasz, hogy igen. Van.

(#37039) Bdanyy válasza #33253120 (#37033) üzenetére


Bdanyy
addikt

Köszi!

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#37040) metrion


metrion
aktív tag

Sziasztok!

Erre az Oreo antenna, cella problémára szerintetek mit lehetne kitalálni? Most kipróbáltam, hogy este berakom repülőbe és 1%-ot merült, viszont ha LTE/3G/2G adatkapcsolat volt, lement kb 15%-ot is. Aztán napközben halálos volt, nagyon merült. :( Jelenleg 3G-n vagyok, mindenhol, mivel nálunk vidéken gyenge a 4G, így városban is most ez megy. Mit lehetne tenni? Városban esetleg rakjam vissza, hogy 4G-re is feltudjon menni? Tudtok-e esetleg jó APN managert?

(#37041) oszi666


oszi666
őstag

Erre esetleg valaki?

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#37042) Dr. Oid válasza -Valinas- (#37007) üzenetére


Dr. Oid
aktív tag

köszi :)

(#37043) kaciokos válasza oszi666 (#37041) üzenetére


kaciokos
őstag

Nálam is már Oreo van, és szintén Nova, de nincs ilyen effekt. Jól értem, hogy amikor megnyomod a gombot jobboldalt, nem kapcsol ki azonnal a kijelző?

(#37044) oroszkrisz


oroszkrisz
tag

Sziasztok! Elflejtkeztem az Oreo update-ről, megjött, le is töltődött. Egyelőre nem szeretném fekete keksszel műkdödtetni, viszont most ott van az állapotsorban a frissítés, és időnként szól, hogy na akkor mikor akarom a firssítést. Segítenétek kérlek, hogy tudom eltűntetni, amíg még maradnék 7-esen? Köszi! (teló gyári független mindenféle mókolásmentes - ha ez számít a kérdés megválaszolásában)

(#37045) bringasisti válasza Cucuska2 (#37035) üzenetére


bringasisti
őstag

Üdv. Meg szeretném kérdezni hogy az általad említett cég úgy hirdeti a készüléket hogy alternatív termék. Rákérdeztem nem válaszoltak. Te mire gondolsz ? Az említett T függőségre?

BENEFON DELTA--------N8

(#37046) Cucuska2 válasza bringasisti (#37045) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nem tudom, amikor én vettem, akkor még nem volt ilyen odaírva.
A gyártóknak viszont határozottan nem hivatalos partnere (a szlogenjükre reagálva), hogyha TMH-s telefont árul. Nem volt függő az enyém, de akár azzá is válhatott volna, azzal meg csak a T-hez tudok visszamenni, amivel viszont semmi kapcsolatom nincsen, hiszen a FirstPhone-tól vettem.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#37047) bringasisti válasza Cucuska2 (#37046) üzenetére


bringasisti
őstag

Hogy elsirjam bánatom ma lett alaplalos az S5 amit tőlük vettem és vettem hozzá +1 év kiterjesztett garanciát ami természetesen márciusban lejárt. Most írtam nekik S7 esetén van e lehetőség a 3 dík év megvásárlására és mi az alternatív történet utóbbira nem válaszoltak a + 1 év kiterjesztett garanciát meg nem lehet szerintük. S5 volt gariba nem mondták hogy függő lenne bár nekem a Telekom nem gond

BENEFON DELTA--------N8

(#37048) gerner1 válasza bringasisti (#37047) üzenetére


gerner1
Topikgazda

A +1év vásárlása csak azoknak volt fenn tartva, akik hivatalos forrásból vásároltak. Tehát a készülékük regisztrálható volt az alap 1 éven felül a +1év kiterjesztett korlátozott garancia időtartamra. Így lett korábban a szolgáltatós készülékekkel azonos módon 1+1év (érdemes így kezelni, és nem úgy hogy: "2év"). Ezekhez lehetett még +1év kiterjesztett korlátozott garancia időtartamot vásárolni, amellyel lehetőség volt az 1+2év -re, amely lehetőség 2018.május.25 -ei hatállyal megszünt. Az Összefoglalóban, ezek is benne vannak ...

[ Szerkesztve ]

(#37049) bringasisti válasza gerner1 (#37048) üzenetére


bringasisti
őstag

Köszi az infót, de most kicsit kapkodok mert már látom hogy a sörpénzem bánja a dolgot, és van ahol 35 ért írják a 3 dík év kiterjesztett garit amit kicsit soknak tartom mert én 14 ért vettem

[ Szerkesztve ]

BENEFON DELTA--------N8

(#37050) gerner1 válasza bringasisti (#37049) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Akkor érdemes igen alaposan átgondolni, mert ahogy írtam (+az a Összefoglalóban olvashatóak), 2018.május.25 -től hivatalos Samsung garancia csak 1+1év lehet, több nem. Tehát ahol többet "ígérnek" (akár lehetőségnek) ott valami sántít. De az mindenképpen biztos, hogy nem gyári Samsung garanciát vehetsz, "3." évnek ...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.