Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:31:37

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21601) tylerddd


tylerddd
veterán

Telekomos készülékre jött ma frissítés!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21602) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Korábban írtam itt a GSM boltos akkucsere-mizériámról. Közben, ha kissé el is húzódott a dolog, kicserélték ugye garanciában. Használom már egy ideje, nem húztam újra és azt kell mondjam, hogy ez így alapból jobbnak tűnik, mint az első csere alkalmával. 4,5-5 órás kijelzőidőket és közel 30 órás működést produkál a teló (a gyári alkalmazás adatai alapján), amíg ~20%-ra merül. Ilyet új korában tudott a telefon. Ráadásul az ünnepek miatt "hétvége" van egyfolytában, alapból többet nyösztetem és mégis nagyon jól teljesít. Remélem beválik a továbbiakban!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21603) Balzak83 válasza tylerddd (#21602) üzenetére


Balzak83
senior tag

Köszi a tapasztalatokat, akkor összességében pozitív vége lett a dolognak. :C

(#21604) Pug válasza Balzak83 (#21603) üzenetére


Pug
veterán

Nezopont kerdese, 16K-ert egy honapok alatt befejezodott akksi csere, aminel kb tuti buktad a "vizallosagot".... hatalmas business ;]

(#21605) tylerddd válasza Pug (#21604) üzenetére


tylerddd
veterán

15e volt egyébként, a telefon végig nálam maradt, nem kellett beadnom a szervizbe az akku beszerzéséig és használni is tudtam, a vízállóság pedig pont nem érdekel. Cserébe totál jó lett az akkuidő, ami a cél volt. Valóban nézőpont kérdése.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21606) Balzak83 válasza Pug (#21604) üzenetére


Balzak83
senior tag

Ebben van valamennyi igazság, de feltételezve, hogy egy ennyi idős telefonnál az ip védettség már nem 100%, talán nem akkora érvágás. A kritikus helykhez meg nem nyúlnak ilyenkor, tehát esőben várhatóan ugyanúgy nem ázik be, mint korábban sem. 15ért meg szerintem jó vétel egy új akku, 12ért cseréltettem fél éve egy olyan Xiaomiban, ami kb a tripláját érte, mint maga a művelet.

[ Szerkesztve ]

(#21607) bci22 válasza Balzak83 (#21606) üzenetére


bci22
csendes tag

A kritikus helyekhez nem nyúlást nem teljesen értem mire érted. A Samsungok alapvetően hátulról nyílnak, az meg azért igen kritikus lehet, ha a hátsó üveg nem lenne megfelelő minőségben ragasztva. De nagyjából mindegy is mi honnan és hogyan nyílik, ha "rés van a pajzson" mindenképp bejuthat a víz. Egyébként "sufni GSM" is végezhet korrekt munkát, amíg nem látjuk konkrétan mi és hogyan került bele, sosem derül ki az igazság. Hibás alkatrészek pedig mindig voltak és lesznek is, ilyesmibe is bele lehet futni bárhol. (Persze nem mindegy milyen arányban.) De azért ha nem egy igazi kókler dolgozott rajta, feltételezhetően a normál használat mellett nem lesznek problémák vele. Ha meg esetleg cserélve lett a hátsó üveg is (gyárira), akkor tényleg nem kell sok gondtól tartani. Én eleve úgy állok a vízállóság témájához, hogy amíg egy gyártó nem vállal garanciát rá, addig az számomra nincs. Legfeljebb nyugodtabban használom pl. esőben, beviszem fürdőszobába, de direktbe víztől mindenképp távol tartom. :DD Használtat pedig meg se említsük, aminél ki tudja volt-e valaha nyitva már, és ha igen, hogyan.

(#21608) Pug válasza Balzak83 (#21606) üzenetére


Pug
veterán

Hat ha a hatlap szerinted nem kritikus beazas szempontjabol, akkor remelem meg nem bontottal telefont ;)

BTW gyari note 9 akksit 8K kornyeken be lehet szerezni, hatlapi ragaszto kitt-et 2K-ert, megcsinalod magad es az IP is megmarad.

Persze azt is megertem, hogy ezzel nem mindenki akar pocsolni, de az a szopastura, amin 15K-ert vegigment, ugy hogy az IP is kuka... hat izlesek es pofonok

(#21609) Somatom válasza Pug (#21608) üzenetére


Somatom
veterán

Milyen más opció van? Samu szervízben le kell adni a telót ki tudja, hogy meddig.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21610) Balzak83 válasza bci22 (#21607) üzenetére


Balzak83
senior tag

Kritikus helyek, értsd mikrofon furatok, earpiece, usb port, oldalsó gombok, sim tálca, s-pen dock. Amik pl egy nagyobb esőben , vagy egy pohár víz ráborulásakor be tudnak ázni. De ahogy te is írtad, inkább ne feszegessük a határokat.

@Pug:Abban bízni pedig, hogy egy lassan 4 éves telefonnál még ugyanúgy valid az ip védettséged, az elég nagy naivitás. Ilyen szempontból egy frissen ragasztott hátlap akár még jobb is mint egy 4 éves öregedő paszta, amelyik folyamatosan hő, és mechanikai hatásoknak volt kitéve. De eleve le sem tudod tesztelni, mert mások a feltételek mint a laborban, ahol mérték. Max. megúsztatod, aztán vagy beázik, vagy nem. Bontani egyébként nem bontottam telefont, de ismerek olyat aki ismer olyat aki igen. És biztosan ő is jól meg tudja csinálni nulla gyakorlattal, biztosan nagyon patent lesz, mert a kellő minőséget, a kellő mennyiséget viszi fel a megfelelő élekre, egyenletesen, gondosan ügyelve a száradasi időre, és a szükséges nyomóerőre. De spóroltal cserébe 5ezret, cool. Hat bocsi, de akkor inkább rábízom egy olyanra, aki 3-4et megcsinál egy nap.

(#21611) Pug válasza Balzak83 (#21610) üzenetére


Pug
veterán

Segitek, itt nem kell semmibol se mennyiseget felvinni, precut ragaszto-csik szett van a keszulekhez...

Ha csendben maradtal volna, okosabb is egyben tipikus esete ... :U

Itt senki sem a soporolasrol beszelt, ha esetleg vissza is olvasnad a tortenetet, a kollega 15K-ert egy sufni gsm "szervizben" kapott elsore egy hulladek akkut...
Amit masodjara sikerult valami mukodore cserelni...

Tehat kb 1-2 honap alatt vegbe ment az akku csere, vagy kuka IP-vel m, vagy sem, vagy eredeti akkuval, vagy sem, 15K-ert ... frenetikus uzlet ;)

[ Szerkesztve ]

(#21612) Balzak83 válasza Pug (#21611) üzenetére


Balzak83
senior tag

Szóval általánosan igaz, hogy egy akkucserét szükseg szerint egy selejtessel kell kezdeni. :C Mert ha te magadnak veszed meg, akkor nyilván nem futhatsz bele rossz példányba... Hmm, te már sejthetsz valamit.

A dolog első fele pedig, precut ragasztócsík, haha, ja persze, nooboknak. Keress rá, B6000, B7000, T7000. Menni fog? A poént nem lövöm le... De azt igen, hogy komoly helyeken ilyennel dolgoznak.

(#21613) gerner1 válasza Balzak83 (#21612) üzenetére


gerner1
veterán

A hiv.szervizelés ilyennel történik:

Ezt, mindenki borítékolhatja.

Szerintem, erre gondolt, amikor arról írt, hogy a korrekt (és ezzel együtt: a szakszerű...) munka -samsung esetén- 'pre-cut' profil tömítéssel történik.

[ Szerkesztve ]

(#21614) Pug válasza gerner1 (#21613) üzenetére


Pug
veterán

Yepp, pontosan erre gondoltam, koszonom! :R

(#21615) Balzak83 válasza gerner1 (#21613) üzenetére


Balzak83
senior tag

Na ez az amit manapság már nem kapsz meg note9-re hivatalos szervizben. Én megpróbáltam, cserébe kaptam 4 telefonszámot társszervizekhez, aka. Sufni Gsm-hez, hogy ott próbáljak szerencsét.

De akkor egy kis adalék a hivatalos szervizhez, ott ahol futószalagon adják egymásnak a kilincset a telefonok és a szervizes kollégák, részmunkaidőben, minimálbér közeli fizetéssel, ott a szakmunka 100% korrekt lesz, valóban. Mert garanciát csak alkatrészre fognak adni neked, beázásra továbbra sem. Egyedüli pozitívum talán, hogy az alkatrész megbizható helyről jön, tehát kisebb az esély a hibás darab beszerelésének. Nyilván nyomáspróbázzák a munkadarabokat, ez lehet máshol nem csinálják meg. De ha 2 hónap után neked valahol enged az ilyen matricának a ragasztása, akkor majd megvonják a vállukat.

Lehet ezt ragozni, meg mindenkinek szive joga eldönteni, hova viszi javíttatni, az tény, hogy az idő a készülék ellen dolgozik, és egyre kevesebb helyen fognak foglalkozni vele. Én mindössze annyit tettem, hogy megállapítottam, a kolléga számára pozitív véget ért a dolog, járhatott volna sokkal rosszabbul is. Jó eséllyel ebbe a telefonba új akkut már nem fog beszereltetni.

(#21616) gerner1 válasza Balzak83 (#21615) üzenetére


gerner1
veterán

De, megkapsz. Elérhető.

Korábban, ezeket a tömítéseket aktíválni is kellett összepréselés előtt. Az újakat, amelyekre nemrég tért át az anyacég ('Weldbond' a beszállító..) már nem kell (értelemszerűen az előírt technológia nem megfelelő alkalmazása kihatással volt⇒van⇒lesz: a végeredményre...) . Stb, stb, stb ...

Nem jók, vagy idejét múltak, és pontatlanok az infóid. Frissítsd őket.

[ Szerkesztve ]

(#21617) m1lan válasza Balzak83 (#21615) üzenetére


m1lan
őstag

Én megpróbáltam, cserébe kaptam 4 telefonszámot társszervizekhez, aka. Sufni Gsm-hez, hogy ott próbáljak szerencsét.

Hivatalos gyártói szakszervizben "sufni GSM" telefonszámokat biztosan nem kaptál. Ha valamelyik Samsung Experience Storeban adtak egy listát elérhetőségekkel, az azért történt, mert az adott üzlet nem folytat szerviztevékenységet.

[ Szerkesztve ]

Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX

(#21618) Balzak83 válasza gerner1 (#21616) üzenetére


Balzak83
senior tag

A hír, amire utalsz, 2020-tól aktuális, az s20 szériáról, a régi modelleket nem érinti. Azért váltottak, mert a szalagos technológia ugyan vízállóbb, mint a sima ragasztásos eljárás, de sokkal több selejttel dolgoztak, és a technológia sem olyan strapabíró, mint a ragasztó alkalmazása.

Itt véleményem szerint arról van szó, hogy minősegi kifogás volt a tartóssagot illetően, es akkor képbe jön a beázás kérdése is. Én ezért irtam, hogy egy 4 éves telefon egyaltalan nem biztos, hogy meg egyszer megugorja az ip68at.

(#21619) gerner1 válasza Balzak83 (#21618) üzenetére


gerner1
veterán

Nem utaltam, említettem. Azért tévelyegsz, mert nem jók az infó forrásaid. Felcsaptad a google -t, és az onnan kvázi 'instant kinyerhető' infóhalmazból próbálkozol.

Egészen más ok miatt tértek át, de segítek a több közül 1db -bal: az új felgyorsítja a gyártást, ergo az egy termékre eső költség alacsonyabb lesz, azaz : .....

(#21620) Balzak83 válasza gerner1 (#21619) üzenetére


Balzak83
senior tag

...azaz te is a Google-t használod. Részemről ez a vita lezárva, sem a stílus, sem a mondanivalód nem üti meg a minimálisan elfogadható szintet.

(#21621) gerner1 válasza Balzak83 (#21620) üzenetére


gerner1
veterán

Nem.

Nézd. Védeni próbálsz valami olyat, amelyből nem fogsz tudni jól kijönni. Ennek is jele a mostani reakciód, amelyre semmilyen okot nem kaptál.

Volt az általad leírtakban egy nagyon is védhető rész, és aspektus. Azt, nem is firtattuk.

[ Szerkesztve ]

(#21622) Balzak83 válasza gerner1 (#21621) üzenetére


Balzak83
senior tag

Mit nem? Nem vagy arogáns és lekezelő? Meg miből nem jövök ki jól. Ezt sürgősen fejezd be, nem csak velem szemben, mással szemben is. Össze vissza ködösítesz. Feldobsz valamit, én utánanéztem, és leirtam a lényegét, te meg erre kioktatsz. Mire föl? Személyeskedés nélkül is le lehet irni egy álláspontot, nem kell nyomatékosítani, fölényeskedni.

Ott van szépen leirva, az első 10 hír kb. egyik a másikból átvett értesülés. Akit érdekel, utánanéz, aztán levonja a következtetést. Nem azért hagyom abba ezt a vitát, mert az általad felhozott tények miatt magam alá csináltam szégyenemben, hanem egyszerűen nem vagy kultúralt partner a több ezer hozzaszólasod ellenére sem, és a te szintedre már nem vagyok hajlandó lemenni.

(#21623) gerner1 válasza Balzak83 (#21622) üzenetére


gerner1
veterán

Köszönöm, pont erre számítottam.👍

Ugye, ilyen előzmény után: LINK Aztán, ugye kijelented, hogy nem is kapható amiről szó van, miközben (a teljesség igénye nélkül..) : LINK . Jahh nem, nem most kerestem ki...

Szóval, az utalás noob -ságra, majd tájékozatlanul kiírni valami valótlant, majd mindezeket tetézni .... - ezek mind rendben volnának, mert ugye azokat te írtad ? Valóban tényleg te vagy az, aki a másiknak esel, és te próbálod a másikat lekapni a nemlétező "60 körméről" is ? Önmérséklet embertárs ...

... - inkább No comment ...

(#21624) gyuri81


gyuri81
veterán

Kérlek srácok ezt ne folytassátok így ebben a hangnemben!!
Köszönöm! :R

(#21625) Balzak83 válasza gyuri81 (#21624) üzenetére


Balzak83
senior tag

Egyértelmű. Részemről rendben. Kolléga szövegértésével nem kívánok a tovabbiakban foglalkozni.

(#21626) tylerddd


tylerddd
veterán

Csak mert ilyen is van, igaz, hogy ez egy S20 volt.(Forrás: "Galaxy S / Note széria" csoport FB-on).

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21627) LosBlancosRM


LosBlancosRM
senior tag

Meglepően baráti lesz az új Note ára. :D

Samsung Galaxy S22 Ultra

1430 euró a 12/256 GB-os modellért (~518 500 Ft)

1544 euró a 16/512 GB-os modellért (~559 800 Ft)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21628) Phülöp válasza LosBlancosRM (#21627) üzenetére


Phülöp
addikt

Az megvan, hogy egy telefonról van szó? :U
Bocs, de ez az ár nekem (és szerintem rajtam kívül még nagyon sok embernek) minden, csak nem baráti.
És nem, nem a konkurenciához hasonlítom, hanem a használati értékéhez.

/azóta már látom a smiley-t is

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#21629) LosBlancosRM válasza Phülöp (#21628) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Irónia volt. Ennyiért kenjék a hajukra. Már tényleg jobban megéri egy iPhone. Csak az a fapados ios ne lenne rajta...

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21630) Phülöp válasza LosBlancosRM (#21629) üzenetére


Phülöp
addikt

második olvasatra meglett az is :)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#21631) MaCS_70 válasza LosBlancosRM (#21627) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az ilyen alkalmi vételek esetén érdemes egyből kettőt is venni... :(

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#21632) aswmaster válasza LosBlancosRM (#21629) üzenetére


aswmaster
tag

Hogyne érné meg jobban. Konkrétan olcsóbb. Az utóbbi két évben - mióta a Huawei gyakorlatilag kiesett az EU piacról a google hiányával - a Samsung/Xiaomi csúcsmodellek árai nemhogy utolérték az iPhone-ok árát, hanem túl is haladták.
Nejemnek is nemrég cseréltünk (előtte mindig Huawei csúcsmodell volt neki - Mate), de miután a Samu és a Xiaomi drágábban kinálja csúcskészülékeit, lett egy 12Pro Max 256GB-al (talán 350-ért vettem, nem emlékszem már teljesen pontosan, de e körül).
Nekem a Note9 kálváriám után (bezöldült a kijelző) a garanciával nem jutottam dűlőre. Ami sajnos még egy zsír újonnan vásárolt készülék esetén is egy vicc, mert nem mindegy, hol veszed, milyen a garancia papír meg ilyen hülyeségek. Na ebben az iPhone messze-messze verhetetlen. Ha te veszel egyet (tök mindegy, hol, milyen boltban stb), felbontod a fóliát, beregeled és innantól ér az 1 év apple gari. Nem kell se papír, se számla, se semmi, él és pont és bármelyik apple boltba beviheted. Na ezt semelyik más gyártó nem tudja. A kamerája pedig teljeséggel verhetetlen minden más készülék számára, ha casual fotózásról van szó. Csak ugye, van egy bibi. Kell hozzá az ökoszisztéma. Nejemnek is van iMAC-je, mert bizony apple rendszer nélkül nem lehet ám csak úgy fotókat másolgatni, de konkrétan még egy zeneszámot sem lehet csengőhangnak beállítani, a testreszabást meg hát inkább testreszabhatatlanságnak kellen hívni így androidos körökben (konkrétan olyanok nincsenek rajt, mint a swipe, vagy a vessző és pont karakterek hiányoznak a billentyű első oldaláról, ergo mehetsz át a másikra, ha akarsz ilyet írni egy sima sms-nél, de kismillió ilyen szarság van vele, egy vicc...)

Így hát az iPhone sokaknak nem alternatíva, speciel nekem sem. 100-ért vettem egy gyári kijelzőt frame-el, hátlappal, aksival, aztán átdobtam bele az alaplapot. Ergo 100-ért megint lett egy "új" 512GB-os Note9-em. Mert amúgy sztem ez a valaha létezett egyik legjobb droidos készülék, ha nem a legjobb :)

De tény, ha megvan az apple ökoszisztémád, akkor konkrétan - átlag felhasználónak -, akinek nincsenek speciális igényei és frankó képeket akar csak úgy casual lőni, annak sztem már lényegesen jobb választás, mint bármilyen doird.

Note9 pedig éljen örökké :D ;]

"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin

(#21633) LosBlancosRM válasza aswmaster (#21632) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Páromnak is iPhone van, nem kell már variálni iTunes-szal, simán átmásolhatók a képek, csengőhangot is megcsinálták már ha jól tudom. Fejlődnek. :D Lehet már külsős billentyűzetet is használni, csak azok is le vannak butítva. Nekem a hosszan nyomás ami megszokást igényelne, mert majdnem minimumon használom az ékezetek miatt.

Lehet, hogy magamat akarom átverni, de már nem látom annyira élhetetlennek az Apple-t. Hardverbe nem tudok belekötni. Ahogy olvasom a híreket, a Snapi és az Exy ismét hulladék lesz(ráadásul elmaradnak az apple procitól). Kamerában én olyan vagyok, hogy előveszem, kattintok, az legyen jó. Ebben az iPhone elég jó. Ami hiányozna az a toll, de igazából nem használom olyan sokat, illetve csak a Noteban van, tehát ennyi erővel nem válthatok másra... Edge kijelzőt is szeretem, de Samsung is csak fél millióért adja.
Ami igazán necces lenne, az a szoftver. A megbízható, naprakész szoftverért elég sok dolgot el tudnék engedni... Jelenleg amit nem értek, hogy ott van egy majdnem full kijelzős telefon, és az appok olyan b*szott nagy kávákat használnak, hogy hihetetlen. Billentyűzet alatt is nagyobb sáv van, mint a i8 alsó kávája.
Ami még az iPhone felé billenti a mérleget, hogy ha ma megveszem, jövőre bukok 100k-t ha eladnám, Samsungnál meg 300-at...

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21634) aswmaster válasza LosBlancosRM (#21633) üzenetére


aswmaster
tag

Csak részben igaz, a telefonról át tudod másolni a gépre iTunes nélkül is, de vissza a telefonra már nem tudod, csak MAC-ről (vagy más apple gépről), ha vissza is akarod, akkor már kell az iTunes. Csengőhangot is csak iTunes-al tudsz, de szopadék, ezek sokkal egyszerűbben mennek MAC-ről.
Meg a bevitel, hát az, hogy nincs pont a kezdőbillentyűn, érted, droidon már kb 1000 éve így van. De pl swipe egyáltalán nincs...

Hét, azért nem csak a toll. Konkrétan filmet sem tudsz iPhone-ra tenni, kb az esélytelen kategória. Meg dokikat sem olyan egyszerű, ott is csak az ismeretek mennek szintén MAC-ről, de droidon azt másolsz nyilván, amit akarsz. Pl átnyomok egy filmet, hotelben vagyok, wifi-n felismeri a TV-t aztán nézem, kényelmesen. Na, iPhone-al ezeket felejtsd el, apple TV nélkül semmi nincs.

Szóval, vannak érvek pro/kontra. De ha iPhone-ra váltasz és tényleg használni is akarod, akkor szem elengedhetetlen egy apple gép is.

Ami hatalmas érv viszont manapság az alma telefonok mellett az a hosszútávú software támogatás. Kb 6-7 évig kapod az új verziókat, én meg kaptam a Note9-re kettőt, érted...

Ettől függetlenül nekem kell a droid 'szabadsága', de tény, hogy nem véletlen az apple hatalmas tábora.

"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin

(#21635) Somatom válasza aswmaster (#21634) üzenetére


Somatom
veterán

Tasker szintű automatizálás, többablakos mód, floating megjelenítés. Ezek nekem fontosak az Androidban, iPhone -on nincsenek ezek a ficsőrök. A billentyűzetről nem tudtam, de tuti falra másznék tőle. Még a hosszan nyomást is gyűlölöm, ezért használok Anysoftot.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21636) tylerddd válasza aswmaster (#21634) üzenetére


tylerddd
veterán

Ha már másolgatni akar az ember iPhone és PC között, akkor nyilván telepít valami programot, ami kiváltja a rengeteg sz**ást az iTunes-szal, ez a 3uTools, például Az iOS app-központú, ha valamit mozgatni akarsz, akkor olyan alkalmazást kell keresni, amiben van erre lehetőség, ezért van sokk app-ben wifi transfer lehetőség (képnézegetők, media playerek, dokumentumszerkesztők stb.). De a SendAnywhere is létezik kb. minden platformra, amivel akár Android és iOS között is lazán lehet másolni, csak net kell neki.

A szoftverfrissítés és az ökoszisztéma, ami joker-duma az iOS hívőknél. Előbbinél a tény maga pozitív, a frissítések hatása és az újabb verziókkal való fícsörök elérhetősége régebbi készülékeken már kérdéses. 3 év alatt az i6s-em anno sokkal durvábban belassult, mint a Note 9, ami kb. alig (augusztusban volt 3 éves). Ökoszisztéma: az onnan indul, hogy egy Mac a telefon mellé legalább.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21637) aswmaster válasza Somatom (#21635) üzenetére


aswmaster
tag

engem az öl meg, hogy nincs back és home gomb, hanem így "csipkedni" meg húzogani kell, pedig van, hogy közben gyors vmit meg akarok nézni nejem iPhone-ján, aztán inkább csak odasétálok a sajátomhozm, miután hülyét kapok ezektől a mozdulatoktól :)

"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin

(#21638) Somatom válasza tylerddd (#21636) üzenetére


Somatom
veterán

Úgy látom, hogy ismered mindkét rendszert. Kíváncsi lennék vmire.

"De a SendAnywhere is létezik kb. minden platformra, amivel akár Android és iOS között is lazán lehet másolni, csak net kell neki."
De, milyen net? Most úgy csinálom a másolást, hogy telepítem az nPlayer -t (ami mellesleg médialejátszónak is elég jó, erős hálózati támogatással). Indítok a telón egy hotspotot, megnyitom az nPlayer -t, rábökök a wifi ikonra és bekapcsolom a szerver módot. Kiírja a hotspot belső IP -jét, portot, user/jelszót és alapértelmezetten a teló belső tárhelyét gyökérkönyvtárnak. Egy szabványos WebDAV szerver jön létre. Aztán a teló hotspotjára csatlakozó kliensben megadom az elérést és belső hálón tudom tallózni a telómat. Másolás, streamelés működik közvetlenül a két eszköz között bármilyen, WebDAV -ot ismerő platformon (Win, Linux, Android). Ez menne iPhone -nal is?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21639) aswmaster válasza tylerddd (#21636) üzenetére


aswmaster
tag

őszintén szólva nem próbálkoztam ilyeneket telepíteni win-re neki (isten ments, hoyg a gépemen vmi apple-s szar legyen felrakva :)) , mert van MAC, aztán azzal megooldja, de ugye ez a másolgatás is elég korlátozott, mert pl mkv-t meg ilyeneket nem tudsz felmásolni iPhone-ra, szóval... nézd, aki hozzászokott az androidhoz és kicsit többre használja, mint telefonálás és sms, annak ezek büntetések, semmi pénzért nem mennék át apple-re.

de a softwarekövetés az tény, abban gyengék más gyártók, azért az vicc, hogy egy Note9 (akkor még) csúcstelefonhoz két frissítés jött ki, ez nevetséges konkrétan. azért az iPhone-ok 6-7 éves frissítése tényleg megsüvegelendő. lassulásról nem tudok mit mondani, nekem nem lassult a Note-om, de céges iPhone-om se mai darab, de lassulást ott sem figyeltem meg (igaz telefonálás, levelezés csak, amit használok rajt).

"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin

(#21640) Somatom válasza aswmaster (#21639) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem még az sem tiszta, hogy akkor most kell az iPhone -hoz PC, vagy sem. :F Nekem nincs. Nem azért vettem 200 ezerért egy ARM számítógépet, hogy vegyek hozzá még egy számítógépet. Ha kell hozzá külön számítógép, akkor az a "teló" nem számítógép, hanem periféria. Annak meg elég drága. Nekem a teló van, a tab, meg egy alap (ARM) Syno NAS. Slussz. Androidon ez elég.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21641) tylerddd válasza Somatom (#21638) üzenetére


tylerddd
veterán

Igazából a SendAnywhere adatcserére jó. Bármilyen nettel mehet a két telefon, akár mobilneten is lehetnek, hotspottolhat is közben az egyik a másiknak. iOS-en én ezt az AVPlayerHD-t használtam. Mindenevő volt, PC-n böngészőből megnyitottam az alkalmazás által dobott IP-vel és egyszerűen ráhúzgáltam a dolgokat. Ezek a filmek ebből az app-ből voltak lejátszhatók, a galériában nem látszottak. De rengeteg ilyen player van, ami ugyanezt tudja. Ezért írtam, hogy az iOS app-alapú, szerintem. A megfelelő app-ek kellenek, hogy ki tudd használni.

Az én környezetemben akármilyen iPhone volt eddig (saját vagy másé) gyakorlatilag egy hulladék volt a hotspot működése. Akkor ment a netmegosztás, ha kábellel dugtam a Windows-os gépre, egyébként vagy látta a gép vagy nem. És ezen nem nagyon lehet mit állítgatni iOS-en: név, jelszó, ki és bekapcsolod, ennyi.

@aswmaster Kicsit fentebb írtam ebben a hozzászólásban, hogy miként lehet bármit nézni iPhone-on. Alkalmazásokban kell gondolkodni, nem rendszer szinten. Én egyértelműen érzem a lassulást, amit nem akadozásként kell elképzelni. Egyszerűen lomha lett. Lassú a lapozás jobbra/balra, lassabban indul el minden stb.

Én amúgy i4s, i5s és i6s után vettem a Note 9-et és nagyon pozitív élmény lett. Nem akarom lecserélni még, mert nem igazán van értelmes árban kedvemre való telefon. iOS-en számomra például semmi húzóerő nincs. Anno, amikor 10 év kb. elég hányás volt az android, álom volt az iPhone-t kézbe venni, de ma már nagyon ki van forrva a robotos rendszer.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21642) Somatom válasza tylerddd (#21641) üzenetére


Somatom
veterán

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Sokat vagyok külföldön és nem szeretném a roaming netemet erre "pazarolni". Külön router, külön Wifi sincs. Csak a két eszköz. Ezért használok olyan megoldást, amivel az adatátvitel közvetlenül a két eszköz (teló-teló, teló-tab, teló-PC) között történik.
Milyen IP -t dobott az app? Belső hálóst (pl. 192.168. ...)?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21643) Somatom válasza Somatom (#21642) üzenetére


Somatom
veterán

Csináltam egy nPlayer screenshotot.
Az értesítési sávon látható, hogy a teló mobilneten van, nincs semmilyen Wifihez csatlakozva. Bekapcsolt hotspotnál a teló ilyenkor egy belső hálót hoz létre és így oszt IP -t a csatlakozó eszköznek. Az nPlayer a hotspot belső IP -jén futtatja a szervert. Ha csak a két belső IP között mozgatunk adatot, az nem kerül ki a külső netre. Pont úgy, mintha mindkét eszköz ugyanarra a Wifi hálóra lenne csatlakozva.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21644) LosBlancosRM válasza aswmaster (#21637) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Nekem mindig az volt az "álmom", hogy végre gesztussal lehessen vezérelni ezeket a dolgokat. Nekem ocsmány amikor van egy nagy kijelzős telód, és a kijelzőből vesznek el helyet a kezelő gombok. Ezért nem is értem, hogy iPhone-nál miért van ott az a fehér csík. Ennyire ostobának tartják a felhasználólat, hogy nem találnak oda? :D

Legnagyobb problémám, hogy droid fronton nem tudnék választani. A sok kényelmi funkció (goodlock pl) csak Samsungra van. Saomival, 1+szal is korlátozva lennék, akkor meg lehet, hogy inkább egy iOS. Számomra elfogadhatatlan ez a mizéria is ami a procikkal megy(ennyi pénzért).
Fájlátvitel nálam évente 1x-2x van, amikor a képeket áttolom. Hatalmas Apple ökoszisztémám egyetlen darabját egy AppleTV 4K adja. :D Elég sokszor bosszantó, hogy a Note-ot nem akarja "beengedni" YT-ra, pedig volt már, hogy megtalálta a Note.

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21645) Somatom


Somatom
veterán

Használ vki Note 10 Lite -ról átportolt 11 -es Androidot? Úgy látom, hogy a 12 -es még nem az igazi.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21646) OFF


OFF
csendes tag

S6 Edge után váltottam kényszerűségből - a cégünk áttért - iPhone-ra. Két évig X-et használtam. Alapvetően jó lenne az almás rendszer, de vannak bosszantó korlátozó dolgok. Ráadásul a céges policik is megnehezítették az almás életet.
Az előzőekben is említett csengőhang beállítások - bár az én hülyeségem, hogy mindenkinek egyedit állítok be -.
Nem lehet lementeni az összes fotót, videót a windows-os gépre. Visszatölteni meg pláne...
Nejem kocsijához csatlakoztattam kábellel az iPhone-t, onnantól kezdve nem engedte a család droidos telóit csatlakozni. El kellett felejtettem vele az X-et, hogy engedje a droidokat.
Anno a Garmin órámmal és GPS-el az iPhone nem működött rendesen együtt, a Note9-el nincs ilyen gond.
Nincs a legújabb droid a Note9-en mégis minden működik korlátozások baszakodások nélkül.
Czimborám Note3-at használ a mai napig probléma mentesen...

(#21647) tylerddd válasza OFF (#21646) üzenetére


tylerddd
veterán

Írtam fentebb, hogy a 3uTools nagyban megkönnyíti a PC-vel való kommunikációt iPhone esetén, zenék, képek, adatok másolása könnyen, gyorsan. Csengőhangot is lehet vele rátenni. Felesleges mókolni az iTunes-szal, ha tényleg fontos az adatkommunikáció iOS és PC között. Annyit nem modtam, hogy iTunes-t telepíteni kell gépre, mert azzal megy fel minden szükséges driver, de utána el lehet felejteni.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21648) adolfo01 válasza Somatom (#21645) üzenetére


adolfo01
tag

Szia.

Na ,ez engem is érdekelne,pontosabban a 2 simes mobilnet hotspot funkciója!
Nem találtam utalást a portolt Noble Rom funkciói között,hogy ezt tudja-e? :F
Úgy,hogy figyelek én is.... :Y

(#21649) dolko1944


dolko1944
csendes tag

Sziasztok!

Az utóbbi időben rendszeresen megszakad az usb kábeles kapcsolat a teló és a PC között. Nem tudok sem megnyitni se másolni se semmit. Néhány percig működik aztán földbeáll. Újra rádugom 1-2 percig működik, majd megint annyi. Próbáltam már a biztonságos módot hátha valami app zavar be, de ott is ugyanazt produkálta. Volt ilyenje valakinek?

(#21650) tylerddd válasza dolko1944 (#21649) üzenetére


tylerddd
veterán

Kábelhiba esetleg?

Csak egészség legyen, meg térerő!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.