Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:31:37

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21701) Pug válasza tylerddd (#21700) üzenetére


Pug
veterán

Nincs ilyen.

(#21702) Wolfskin válasza glaci (#21697) üzenetére


Wolfskin
őstag

Az túlzás, hogy elkapkodtam, kb két hónapja kértem itt segítséget, pont ezek miatt, hogy szeretnék fekete témát, akkor világosítottak föl, hogy csak 9-től fölfelé létezik, de azért töltöttem le a 2-es kategóriást, hogy vissza tudjak térni a 8-ra, ha nagyon gáz.

Ez a naponta képembe tolja, én biztos nem bírnám, sajna a note 4-en is így volt, és akarva-akaratlan hozzáértem. Én meg alapból ki nem álhatom az értesítéseket, úgyhogy a frissítésekkel együtt az értesítéseket is mind letiltom. Nekem telefon kell, nem játszópajtás vagy tamagocsi. Majd veszek kutyát, ha unatkozom. Vagy mosómedvét.

Ezt a sötét témát, ha nem gond elküldhetnéd, vagy legalább a linkját. Még nem kizárt, hogy visszateszem a 8-at.
A LED most működik, csak sajnos a galaxy store-ból lehetett letölteni, amihez be kellett lépnem a samsung accountba. Azóta viszont 6 óránkét elfelejti a jelszót, amit újra meg újra meg kell adni neki, különben rendszeres sípoló üzenetekkel zaklat.
Hogyan tudom újra levakarni a samsung accountot? Sajnos semmi, de semmi opció nincs, se az üzenetek kilövésére se a fiók törlésére. :F

Viszont örülök, hogy több felől hallom, hogy sötét témát, hátteret használnak, 4-5év még méla megvetés és értetlenkedés övezte még az erre irányuló kérdést is, miért akar valaki sötét hátteret (témát) az appokban/menükben, amikor a világos a új?

xxx

A másik kérdésem, hogy ha az ON/OFF gombra van téve a hívás megszakíts funkció (mert annak alap, hogy legyen fizikai gombja), akkor hogyan tudom elérni, hogy valamely másik fizikai gomb kikapcsolja a kijelzőt? (kihangosítva/BT hallgatva is)

A home gomb folyton kavarog a screenshot és a google asszisztens közt, tehát teljesen megbízhatatlan, hol ezt, hol azt hozza elő. Sikerült a bixby gombra ráhegeszteni a funkciót, de az sem az igazi: a screen off no lock widget jó volna, de sajna 3 mp-múlva a kijelző visszakapcsol magától. A sima screen off widget meg hol működik, hol nem. Néha bixby hibaüzenetek jönnek csak elő, és nem kapcsol ki a screen. (a legviccesebb, amikor le akarom venni róla a funkciót, de a beállításokban a bixby gomb konfigurációs menüje is már aktiválja a bixby funkiót, így értelemszerűen a screen offot is, azaz soha többé nem lehet visszaállítani, mert már előtte kikapcsolja a képernyőt. Csak úgy, ha eltávolítom az appaot a készülékról (az más kérdés, hogy az appot újratelepíte visszakonfigurálja magát a gombra, tehát ez az app, ezen a készüléken kapufa)

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21703) Wolfskin válasza Wolfskin (#21702) üzenetére


Wolfskin
őstag

szerencsére sikerült törölnöm a samsung fiókot... :R

itt a megoldás

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21704) Wolfskin válasza Wolfskin (#21703) üzenetére


Wolfskin
őstag

jól megkreált ördögi csapda ez a samsung fiók... kívánom a megalkotójának Oidipus király példáját követni - miután kb huszadszor végeztem el a kétlépcsős azonosítást az elmúlt 3-4 órában... és felkészültem, hogy mégiscsak 6 óránkét kell megetetnem a tamagocsit egy jelszóval. ez a samsung ez tényleg ennyire szar lett??? szerintem ez volt az utolsó samu gyártmámyú akármim is... ez egy agyrém! amikor valaki lihegve igyekszik ugyanolyan sz@r leni, mint a gugli, de fasorban sincs hozzá képest, és akkor még a sz@rt is sze@rul csinálja meg

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21705) Somatom válasza Wolfskin (#21704) üzenetére


Somatom
veterán

Próbálj meg egy Gugli teló oldalából kihúzni egy cerkát! :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21706) LosBlancosRM válasza Wolfskin (#21704) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Legutóbb szerintem kb 1 éve raktam újra a telót, akkor találkoztam utoljára a Samsung account-tal. Beírtam az adatokat(ahogy a gplay is kéri), azóta elő se jött. Itt inkább User error lesz.

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21707) Wolfskin válasza Somatom (#21705) üzenetére


Wolfskin
őstag

Elhiszem, hogy van lejjebb is... Én már semmin sem csodálkozom. Pedig amit a samsung művel tényleg a legalja eddig. Ha kitörlöm a samsungot accountot, nem megy biztonságos mappa se, ha fennhagyom, félóránkét zaklat valamivel. Ma hajnalba arra ébredtem, hogy füttyög, hogy a samsung egy biztonságos alkalmazás, szeret engem, és ha akarom a felhőbe szinkronizál. Anyád. Letiltani nem lehet, letörölni nem lehet. Most lenémítottam minden értesítés, nem érdekelnek még az sms-ek se. Inkább ránézek néha, de ez elviselhetetlen :W

Nincs valami alkalmazás ami an block szűr és tilt minden értesítést, és csak azt engedi át, amit én szeretnék? Sms, nem fogadott hívás, kb ennyi.

Hat éve még lelkesedtem, amikor kézbe vettem az első note 3-at, ahogy kijött. Azóta én öregedtem ennyit, vagy tényleg ennyit "fejlődött" a világ?

(#21706) LosBlancosRM : mit rontottam el, miért kéri be hat óránként a jelszó és miért üzen valami "fontosat" minden órában? :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21708) LosBlancosRM válasza Wolfskin (#21707) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Az ugye megvan, hogy ez minden telefonon így működik? Nem csak Samsungon. Nem tudom, hogy a Te telód honnét jött, de az enyém nem produkál ilyeneket. Egyedüli nyűgje, hogy 3 naponta kéri a feloldó kódot, de ez is a Google sara. Ha egy app küld értesítést, hosszan nyomod, ki lehet kapcsolni, többet nem fog. Vagy ott van az autonotification Play-en. Amikor megjelenik az értesítés, bemész az appba és letiltod. Vagy magát az appot ami küldi.

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21709) LosBlancosRM válasza Wolfskin (#21707) üzenetére


LosBlancosRM
senior tag

Lehet, hogy valami extra biztonságos beállítást hagytál jóvá... :D Beállításokban szétnéznék, tuti van erre irányuló beállítás.

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21710) Wolfskin válasza LosBlancosRM (#21708) üzenetére


Wolfskin
őstag

sajnos szingapúri, átvertek vele, egy szegedi sufni gsm online shop, de nem tudtam visszavinni, met kértem róla áfás számlát, és innen kezdve nem számítottam fogyasztónak (nulla fogyasztóvédelem, max perelni tudtam volna, szakértők stb bevonásával, felperesi bizonyítási teher mellett, ami a telefon árának kb tízszeres lett volna, és egy átverésre szakosodott webshopnak valószínűleg volt olyan apróbetűs záradéka, ami mögé be tudtak volna bújni).
rátettem a 9-es andoidot elsősorban a sötét téma miatt, de már kezdem bánni...

amúgy igen, a legtöbb értesítést folyamatosan kapcsolom ki, ahogy feljönnek, ezt nem lehet, benne is van, hogy ezek az üzenetek nem kikapcsolhatók.

nagy összehasonlítási alapom nincs, az eddigi telefonjaim nem voltak ilyenek. az utolsó samsungom egy note 3 volt, utána vetem egy note 4-et, de már nem kezdtem el használni, elsősorban a fehér háttér (téma) zavart benne nagyon. utána volt pár kínai ruggedphon-om, amiknek előnye, hogy alap android fut rajta, ami még kezelhető, hátránya mindegyiknek, hogy olyan triviális gyerekbetegségei vannak, amik sima, közönséges vagy mezei gondolkodással elkerülhető lettek volna. sajnos a kínaiaknak azt még nem sikerült lekoppintani. viszont ahhoz nagy hozzá lehet szokni, hogy 1000+-os aksit elég hetente tölteni intenzív használat mellet is, és ütüm-vágom, tényleg semmi nem ártott neki

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21711) tylerddd válasza LosBlancosRM (#21706) üzenetére


tylerddd
veterán

Nekem sem volt soha problémám vele. Van és kész. A Samsung Pass-hoz kell például (nem tudom más fiókkal lehet-e használni), de az is rendben teszi a dolgát.

@Wolfskin
- értesítésnél ha jön, akkor fentről lehúzod az értesítési sávot, az adott értesítésen óvatosan ballra húzol, megjelenik egy fogaskerék. Ott beállíthatod az adott alkalmazás értesítéseit vagy kikapcsolhatod. Ezt 1x megcsinálod, ahogy dobálja fel és utána nem kell hozzányúlnod.
- amíg nem volt gyári sötét mód, én tök jó fekete témákat találtam a Galaxy Themes alatt.

Jól értem amúgy, hogy Note 4-ről váltottál? Azóta sok víz lefolyt a Dunán, szerintem durván berögződtek bizonyos felhasználói szokások, amiktől el kell szakadnod. A Google, az Android, a Samsung, igények stb., sok minden megváltozott azóta.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21712) szilrobi válasza Wolfskin (#21710) üzenetére


szilrobi
aktív tag

Írtam neked korábban a Hide Persistent Notification appot, azzal el tudod tüntetni a frissítés értesítését is.

(#21713) Wolfskin válasza tylerddd (#21711) üzenetére


Wolfskin
őstag

Igen így van, szebben írtad le mint én, pont így csináltam :)
Csak a samsung accounthoz tartozó értestéseknél ezt tolja az arcba: "ezt a értesítést nem lehet letiltani"

Pontosabban note 3-ról. Utána a 4-et megvettem, de nem kezdtem használni telefonnak, csak úgy. Volt pár nyomógombos, meg evolveó fizikai gombokkal, pár rugged kínai csoda, de hemzsegtek az ostobábbnál ostobább idegesítő gyerekbetegségekben. Pl a legutolsó Armor 3T-n semmit nem lehetett futtatni, mert mindet kilőtt egy idő után. Még a halál fapados stupud alarm is csak 10 percig bírt futni, aztán kilőtte. Senki nem tudta ezt megállítani, szakemberek se, és másoké is ilyen volt. Ez fícsör volt rajta, nem bug.

És igen, jól írod, a gugli, andoid, samsung igényei jelentősen megváltoztak, mintegy várszemet kaptak, bármit lehet, a usrerek meg sodródnak az árral. Így kívülálló szemmel nézve (aki pár ívre kimaradt a "fejlődésből", majd hirtelen belecsöppent) azt mondom, megérett a világ a pusztulásra... ;]

Amúgy már vettem 3-4 db szép állapotú note3-t, letöltöttem az utolsó kitkatot, vettem aksikat. lovmey gyári tokot az ebayről, szerintem, úgyis az lesz a jövő. :) Vagy egy Conquest S11 fizikai gombokkal. Vagy ez: UNIWA P5 Zello POC rádió (vettem egyet kipróbálni, de még nem üzemeltem be: egy nyomógombos, androidos IP68as célszerszám). Vagy egy Auchan IP67-es sajátmárkás 10ezerért telefonálni, meg egy phablet internetkártyával.
De a note 9 all in one egyre inkább azt érzem, hogy egy nagy tévedés volt.

(#21712) szilrobi , igaz, köszi, még nem kerestem rá, de megnézem

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21714) tylerddd válasza Wolfskin (#21713) üzenetére


tylerddd
veterán

Én sok iPhone után jöttem át Androidra a Note 9-cel és már elmúlt 3 éves. Nagyon nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele. Jelenleg nem is tervezem lecserélni, pedig eddig azért 2 évente vettem új készüléket. Az elődökhöz így nem is tudok viszonyítani, de ez tényleg nagyon bejött és nincs ingerenciám lecserélni.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21715) szilrobi válasza tylerddd (#21714) üzenetére


szilrobi
aktív tag

Nekem kb két éve van Note 9, egy éve meg már 8/512 változat, és ez marad is, imádom ezt a telefont. Most épp tartaléknak, mert teszek egy kis kitérőt a Fold 2-vel.

(#21716) glaci válasza Wolfskin (#21702) üzenetére


glaci
őstag

Szia!

Ezen a linken találod meg a témát:
https://forum.xda-developers.com/t/theme-envy-themes_.3770978/
Nekem a terpsichora_V4 tetszett a legjobban, így azt használom.
Viszont szerintem Neked ez sem fog megfelelni, mert néhány naponta fc -t dob a témák alkalmazás vele. (Nem hiba, így védi ki, hogy a témák ki akarja kapcsolni, mivel nem hivatalos és aláírás hiányában csak próba változatként települ.) Engem nem zavar, de Te szerintem frászt kapjál tőle ...
Mellé beraktam egy full fekete háttér képet, meg mint említettem a Taskerrel aktiválom a rendszer szintű sötét témát, hogy az appok is sötétek legyenek. (Amelyekben van rá lehetőség.)
Nem olyan, mint a nagyobb droidokon, de én így szeretem a telefonjaimat, ahogy megvettem és megszoktam, aztán magamnak elrendezem, ahogy nekem szimpi.

Más:
Ahogy így olvasom, hogy mennyi nyűgöd van a telefonoddal totál nem értem, hogy ez hogyan lehetséges. Nekem semmi gondom és nagyon szeretem úgy, ahogyan van. Olyan érzésem van, amikor Téged olvaslak, mintha nem is ugyanolyan telefonjaink lennének.

A home gomb dolgot nem értem, mert ezen a telefonon nincsen home gomb. Vannak oldalt fizikai és alul virtuális gombok + a képernyő alsó részén középen egy nyomás erő érzékeny rész.
A kikapcsoló gomb és a képernyő kikapcsolás hívás közben kérdés nálam úgy van megoldva, hogy van egy gyári tok rajta és becsukom, ha elindult a hívás, úgy lekapcsolja a képernyőt. (A hívás elutasítást meg levettem a bekapcsoló gombról, mert nem lenne jó letenni véletlenül, ha igazgatom a telefont és véletlenül megnyomom.)

Mindenesetre ha ilyen rosszban vagy a telefonnal, lehet, hogy jobb lenne, ha keresnél egy másika típust, ezt meg eladnád.
Még gondolkodom, hogy meg kellene vennem Tőled, mert egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a Tiédnek miért van ennyi nyűgje és lehet, hogy látnom kellene személyesen.

[ Szerkesztve ]

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#21717) Wolfskin válasza glaci (#21716) üzenetére


Wolfskin
őstag

Köszi a témát, egyelőre a 9-es android van fenn, ebben van saját sötét téma és a legtöbb appban is.
Igen, lehet frászt kapnék tőle, nekem a telefon legyen észrevétlen, egy szerszám, nem szeretnék vele folyamatos párbeszédet folytatni. Így is elment pár napom, hogy próbáljam testre szabni, ezt most úgy tekintem, hogy befektetés, a következő pár évben elfelejthessem, hogy van. A háttérképem nekem is fekete, minél egyszerűbb, minél áttekinthetőbb, annál jobb. Benchmark: win 98 :U

Sajnos tényleg sok nyűgöm van vele, pont a testreszabhatóság miatt. A kit-kat óta rengeteget butultak az androidok, közelítenek az iphone filozófiához, a „userek 70%-ának elég volt ez a 2 opció kérlek te se akarj mást”.

A mi nekem a legfontosabb tulajdonsága (a fejlesztők szerint meg a legkevésbé az), a telefonálás. Úgy szeretek telefonálni, hogy közben ne kelljen abbahagyni amit csinálok (munka, vezetés), ne zavarjon közben, ne kelljen figyelni a készülékre. Tehát a telefon legyen egy munkaeszköz, egy szerszám, amin az ujjaim maguktól kiismerik magukat (ez persze egy érintőkijelzőn eleve lehetetlen, mindenképp igényli, hogy nézed is, ezért tartom teljesen zsákutcának pl autóba építeni, de hát olcsó és még újdonság is, az emberek kajálják az ilyet, a gyártók meg többet keresnek rajta.)

Atlanis is calling

Tehát a hívás...

1. felvétel: mivel ilyenkor úgyis ránézek, a csúszka, vagy koppintás OK
2. beszéd: beszéd közben be van állítva egy auto speaker alkalmazás, alapból kihabosított (de hívás közben megjelenő lebegő gombbal azonnal visszavehető), és ha a közelségérzékelő észlel, akkor is visszavált normál módba
3. kikapcsolt kijelző: akármilyen hang módban van, a kijelző legyen ki- és vissza kapcsolható (véletlen érintések miatt, éjszaka, kocsiban se világítson a szemembe, miközben a tartóban csücsül és kihangosítva szól), lehetőleg egy fizikai gombbal, ne menüből, hogy ehhez már ne kelljen néznem, ne vonja e a figyelmem
4. hívás megszakítás: szintén fizikai gombbal, kikapcsolt kijelző mellet is, akár többször is megnyomva, hogy biztosan le legyen téve a hívás (ezért volt rossz, a hogy a Nokia a hívásmegszakítást és az on-off kapcsolót spórolásból egy gombra tette, ha nem voltál biztos, hogy bontottad a vonalat, másodikra kikapcsoltad a telót)

Lehetne egy nulladik pont a tárcsázás, keresés névjegyzékben, híváslistában, de azt szerencsére a még mindig működő Rocket dialer app megoldja

Ezt a note3 még tudta kezelni, mivel volt fizikai home gombja (amit azóta már sajnos lespórolt a samsug, enynivel is több a profitja), így most azon szenvedek, hogy ezt megoldjam.

Bixby, a kölyök

Jó lehetőségnek kínálkozik a bixby gomb, volna is rá lehetőség beüzemelni, de sajnos nem működik:
beállítások /speciális funkciók/ Bixby gomb, és itt lehetne állítani, hogy bixbyt egyszeri vagy kétszeri nyomásra hívja-e elő, és a másik opció valamilyen appot aktiváljon.

Itt elsőre beállítottam egy screen off applikációt, amibe annyira beleszerelmesedett a bixby (vagy a készülék maga???), hogy többet nem lehetett leapplikálni róla. Ha megpróbáltam visszaállítani a beállításokban, kikapcsolta a kijelzőt (aktiválta a funkciót). Le kellett uninstallálnom az appot, így tudtam más funkciót rátenni a BB gombra, de ha újra telepítem (sajnos nem találtam másik olyan screen off appot, ami a smart lockkal együttműködne, tehát nem kéri a visszakapcsoláskor rögtön a pin kódot, csak egy idő után, ha nincs kézben a készülék), akkor bármilyen beállítási kísérletre ennek a screen offnak a beállító menüjét hívja elő. Fixálódott, inprintig. Ha uninstalálom újra, folyton popapt dob, hogy „App not found!”- Na, ez szerelem! :R Sajnos én iszom a levét, mert attól tartok ez örökre így marad.

Home, sweet home gomb

Fizikai home gomb nincs, de a virtuális home is home – szerintem. Másfelől meg még egy ilyen kedves trükköt is bedob, hogy nyomás érzékeny, ha erősebben nyomom rezegeti magát, mintha ténylegesen egy gombot nyomnál meg, ennélfogva négy különböző állását figyeltem meg
1. rövid érintés
2. hosszú érintés
3. rövid „nyomás” – amikor rezeg is
4 hosszú „nyomás”

Erre bármilyen új funkciót applikálni egyelőre szintén nem sikerült, néha, teljesen rendszertelenül képernyőfotót csinál, vagy előhív egy google asszisztenst (vagy mindkettőt), amit sajnos szintén nem tudok deaktiválni.

Szóval ezek az új funkciók, ami tudom, hogy „fícsörök” és nem bugok, és a samsung mérnökei egy éjt nappallá téve dolgoztak rajta, hogy kifejlesszék, és ezzel is fokozzák a felhasználói élményemet (muhaha), szóval marketingesként ezekkel mind tisztában vagyok, mégis visszasírom a régi időket, amikor nekem rossz volt, nem viselt így a szívén sem a samsung, sem a gugli.

És a szomorú happyend...

Egyelőre itt tartok, egy csomó félmegoldás, ráadásul valami/valaki? :Y ) a háttérben elkezdte visszaállítgatni a kijelző kikapcsolását 1 percről --> 5 másodpercre. Visszaállítom, erre ő is. Lehet, hogy öntudatra ébredt...? ;] Épp abba a csapdába estem, amit elkerülni akarta: lett egy tamagocsim, amit folyton nyomkodni kell, igényli a figyelmemet és a törődést. Talán akkor haragudott meg rm, amikor megpróbáltam eladni. Ahogy vettem, nulla kilométeresen, de a kutyának sem kellett. Pedig 512.es, vettem hozzá 512 silicon power sd-t, supcase és lovemey tokokat, kistafírungolltam rendesen, de már ezzel sem tudtam kiengesztelni...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21718) Somatom válasza Wolfskin (#21717) üzenetére


Somatom
veterán

Beállítások » alkalmazások » 3 pötty » alapértelmezett alkalmazások » asszisztens.
Nézd meg, hogy itt mi van beállítva! Ha a Google, akkor az a hiba. Nálam a Macrodroid. Abban azt állítok be home hosszan nyomásra, amit akarok. Természetesen ezt feltételekhez is köthetem. Pl. az Opera böngészőben nagyon megbonyolították a kilépést. Home hosszan nyomásra a MD pillanatok alatt végigbökdösi helyettem az Opera kilépési folyamatát, de csak akkor, ha az Opera fókuszban van. Így több művelet is rendelhető a home hosszan nyomáshoz.
Amúgy meg ajánlom a Huawei Talkbandet. Imádom. Elő sem kell vennem a telót híváshoz.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21719) Wolfskin válasza Somatom (#21718) üzenetére


Wolfskin
őstag

Igen, a google volt... :Y

Köszi, ezt az opciót eddig nem is láttam. Most beállítottam az OFF appot (screen off without lock app), ami tök jól működne a hívás alatt, de sajnos a kijelző 3-5 mp után magától újra visszakapcsol, nem tudom mi aktiválja... :F Pedig hívás közbeni screen offhoz tökéletes lenen, nem zárolódik a kijelző, a funkciógombok élnek, a lebegő gomb is aktív, de semmi más nem az, tehát sötét és érzéketlen a screen (így sokkal közelebb is érzem magamhoz.. :P ). De sajna csak kis ideig...

Update:
közben befutott egy hívás, se a screen off (home gombon) se a auto speaker nem működött. Ez a google asszisztens vite magával a sírba, vagy csak a szokásos szeszély. (hol megy, hol nem megy, volt egyszer egy note 9) :W

A Macrodroid az mi és hol tölthető le? Store?
Ez a Huawei már a múltkor is tetszett. mennyit megy egy töltéssel?

Update 2: megnéztem, és eltűntek a telepített szolgáltatások, csak a Nova launcher maradt... :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21720) Somatom válasza Wolfskin (#21719) üzenetére


Somatom
veterán

A Macrodroid egy automatizáló. Olyasmi, mint a Tasker.

Keveset telefonálok, így cirka 4 naponta töltöm. De, nekem még a B5 van.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#21721) LosBlancosRM


LosBlancosRM
senior tag

Úgy néz ki, hogy megesik amit sose gondoltam volna. Ha minden jól megy, pénteken megjön az iPhone 13ProMax. :Y Azért maradok még itt olvasgatni/segíteni(ha tudok). Aztán lehet, hogy sírva menekülök vissza iOSről. :DD

Samsung Galaxy S24 Ultra

(#21722) robi30


robi30
tag

Sziasztok,
Tudtok valami jó helyet(Bp.) ajánlani, ahol kicserélik a kijelzőmet és az aksit? A kijelzőnek, elvileg csak a felső rétege van berepedve, minden funkció működik, csak zavaró. A Samsung Store-ban 115e mondtak a két cserére, ennyit már nem áldoznèk rá (mèg felét sem). Több mint három éves a kütyü, gondoltam adok neki mèg egy esélyt mielőtt elpártolok én is, több mint 10 év notázás után :)

(#21723) nggabi válasza robi30 (#21722) üzenetére


nggabi
nagyúr

lcdpont.hu

"szenyor dzsíííí"

(#21724) robi30 válasza nggabi (#21723) üzenetére


robi30
tag

Köszönöm,
Kijelzőre ők is 94e írnak... Ennyit ez már nem ér meg nekem😏

(#21725) nggabi válasza robi30 (#21724) üzenetére


nggabi
nagyúr

igen, de ők üvegeznek is. érdemes felhívni őket.

"szenyor dzsíííí"

(#21726) robi30 válasza nggabi (#21725) üzenetére


robi30
tag

Bocsi, az mit jelent, hogy üvegeznek?

(#21727) nggabi válasza robi30 (#21726) üzenetére


nggabi
nagyúr

azt h csak az üveglapot cseréli (ha lehetséges) amikor működik a kijelző. mind pl neked. ennyit tudtam segíteni :)

"szenyor dzsíííí"

(#21728) robi30 válasza nggabi (#21727) üzenetére


robi30
tag

Köszönöm :)

(#21729) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Sziasztok, nem tudja valaki, hogy a google voice funkciót (a billentyűzeten egy mikrofon gomb), amire megnyílik egy beszédfelismerő ablak, ahol diktálni lehet egész jól. Ennek van egy nagy gombja: "Mondjon valamit" - ezt hogyan tudom lenémítani? (nem tudom jobban leírni, nem tudom mi ennek a neve).

Olyan éles fülsértő sipítással kezdi és fejez be a műveletet, hogy inkább nem használom. Plusz rettentően hangos is, tehát 20 méteres körzetben biztosan mindenki felkapja a fejét: hoppá, valaki diktálni fog!

Ha lenémítom az értesítéseket, akkor nincs hangja, de akkor másnak se (pl sms). Persze még mindig ez a kisebbik rossz, de valahogy nem lehet csak azt némítani?

Update, a Google szolgáltatásban is van ugyanilyen mikrofon gomb, ugyanez a Hangfelsimerés (voice match), és ugyanaz az idegesítő pinnyogás, azzal a különbséggel, hogy ezt az érdesítések némítsa se lövi le. Ezt a hangot nem lehet megszüntetni? Akár törölni a telefonról?

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21730) $atirka válasza Wolfskin (#21729) üzenetére


$atirka
senior tag

Nekem a multimédiás hangerő vezérli annak a hangerejét.

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#21731) tylerddd


tylerddd
veterán

Urak! Videózásnál nincs esetleg arckövető fókusz? Mint amikor fotónál befókuszálja az arcokat. Köszi!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21732) gerner1 válasza tylerddd (#21731) üzenetére


gerner1
veterán

Van, de a hátsó kameráknál "1:1" / "Teljes" & "16:9 -en max FHD/30fps" beállításig aktív, amennyiben a 'követő fókusz' -ra gondolsz.

[ Szerkesztve ]

(#21733) nyipp


nyipp
csendes tag

Sziasztok,

jó ideje egy Note 9-et gyötrök, és az az ötletem támadt, hogy rákötném "buta" monitorra (Acer V226HQL) USB-HDMI kábellel. Azonban a dolog sajnos egyáltalán nem működik, a monitor no signal jelzést ad. Létezik erre valami hibaelhárítás? (A kábel működik, más eszköz képét fel tudom vele vinni a monitorra.)

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#21734) gerner1 válasza nyipp (#21733) üzenetére


gerner1
veterán

Szerintem, ezt, valamilyen DeX funkciót támogató eszközzel (DeX Station / Pad / kábel...) tudod megoldani.

(#21735) nyipp válasza gerner1 (#21734) üzenetére


nyipp
csendes tag

Köszi, közben kisakkoztam, hogy ha a Smart View-t indítom el, akkor a monitorra már Dex módban kapcsolódik az eszköz, csak közvetlenül Dexben nem hajlandóak kommunikálni. :U

(#21736) Marci79


Marci79
aktív tag

Sziasztok!

Pár hónapja a 9-esemmel átmentem a telenor-hoz a vodától. Ezzel egyidőben frissítettem is a telót a legutóbbi kiadott verzióval. (Sose frissítettem azonnal a telóimat.)
Egy olyan jelenség lett, hogy engem nagyon rosszul hallanak a beszélgetőpartnereim. Ez a frissítés miatt lehet vagy a telenor hálózata egy rakás ürülék már? Előtte nem volt ilyen problémám.

(#21737) gerner1 válasza Marci79 (#21736) üzenetére


gerner1
veterán

Nagyobb esélye van, hogy "annak a szolgáltatónak" a hálózati infrastruktúraja adja (pl: 3G lekapcsolás) a különbséget, az egyébként összesnél előforduló 5G kiépítés miatti amomáliák mellett.

(#21738) tylerddd


tylerddd
veterán

Helló! Valaki esetleg használ-e, volt-e, próbálta-e stb. a készüléket valamilyen VR szemüveggel, tartóval (vagy mi a neve)?! Esetleg valami bevált, jóárasított darabot tudtok ajánlani? Köszi!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21739) gerner1


gerner1
veterán

Az OTA szerverek, elkezdtek osztani egy ~125megás, új, OXM frissítést XEH és PAN régióra. Bizt.szint: febr.1.

(#21740) Phülöp válasza gerner1 (#21739) üzenetére


Phülöp
addikt

Tegnap délután meg is érkezett.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#21741) timelord1987


timelord1987
őstag

Sziasztok!

Valaki tud feltenni egy képet, hogy gyárilag milyen appok/szolgáltatások vannak a telefonon? Az alkalmazás listában egy-két érdekes név megjelenik nálam, és nem tudom, hogy a rendszer része-e?

A gyári Mcaffe vírusirtó megtalál minden kártevőt?
Ti használtok külön vírusirtót?

(#21742) tylerddd


tylerddd
veterán

A Samsung Internet így de gány az új frissítéssel. Eddig, ha a telefon sötét módja be volt kapcsolva, akkor ehhez igazodott a böngésző színe alul/felül, de még a navigációs sáv is. Viszont most már nem, a sötét mód ellenére fehérek. Ugyanakkor ha a böngészőben kapcsolom be a sötét módot, minden ehhez igazodik a böngészőben, a weboldalak is, amit meg nem akarok. Ez így elég nagy szopacs nekem.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#21743) sztivo


sztivo
senior tag

Sziasztok!

Két kérdéssel fordulnék hozzátok, Note9 gyári ROM. S9+ esetén ha adaptívon van a fényerő, akkor bele tudok nyúlni a csúszkába, és megjegyzi, hogy verőfényben se menjen maxra, viszont a Note rögtön vissza is húzza magát, szóval ha kimegyek, akkor marad a kézi üzemmód, ami azért elég... meh..
A másik, a Bluetooth lenne, egy Kenwood BT egység van a céges autómba, előtte MEIZU-m volt, az ha automatikusan csatlakozott, akkor is arról szólt a YT, viszont a Note9 az rohadtul nem. A rádió írja is a zenét, amin félbemaradt, ha pl leállítom az autót és újra indítom, de hangot nem ad ki, a telefonon szól a zene. Ilyenkor mindig manuálisan le kell csatlakozzak, majd vissza, és akkor fog az autóban szólni, illetve jelenik meg a SmartThings az értesítési sávban, ahol tudok választani, min menjen a muzsika. Ha nincs ott, de csatlakozott (lásd fentebb), akkor viszont hogy a rádión szóljon a zene, az az opció szürke, nem tudom kapcsolni.
Valakinek tippek?

(#21744) gerner1 válasza sztivo (#21743) üzenetére


gerner1
veterán

Adaptív-fényerő, itt is ugyan úgy működik, mint S9/S9+ -on.
Tehát, FR után (akárcsak újonnan, a steril a dobozból kiveve...) el kell telnie ~6-10 napnak, amíg többféle mért-fényhez tud letárolni 'user-általi' beallítás értékeket.
Utána, már nem kell, vagy csak nagyon ritkán.

Másik "témához"... - szerintem inkább a fejegység és/vagy az autó gyártója szerinti topikokban nagyobb eséllyel körvonalazódhat, valamiféle "támpont". Nálunk, most (is) plö szifon13 -mal van ugyan ez. Nekünk az az egyetlen opció, hogy csak 1db teló van párosítva a (gyári) HU -hoz, amelyen nem változtatunk.

(#21745) sztivo válasza gerner1 (#21744) üzenetére


sztivo
senior tag

Köszi a tippet, nekem az volt a fura, hogy S9+ és a Note9 se működött úgy a fejegységgel, ahogy kéne, de a Meizu 16th és 16X kiválóan ment, Mate 20 lite is stb. Ma egyébként töröltem minden párosított eszközt is stb, de nem változott :(

(#21746) szokelaszlo válasza Marci79 (#21736) üzenetére


szokelaszlo
tag

Sajnos az tapasztalatom hogy hullaték a "Telenor".Rossz hangminőség es ultra gáz a térerő!

(#21747) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Sziasztok,

arra van valakinek valami trükkje, hogy a noteszben,a lasszóval hogyan jelölsz ki, ha a edge felületre is ki kell menni? Ott szinte mindig elveszti a "jelet". Nekem általában 10-15 kísérlet után sikerül, de akkor már nem kézben, hanem asztalra fektetett telefonnal, izomból rányomott tollal, sűrűn szitkozódva.

Amúgy elképzelésem sincs, hogy ezt az edge dolgot hogy tudta keresztülvinni valami idióta az egész samsung fejlesztési részlegen, majd a gyártáson és kikerült az utcára is. Ez a tipikus esete annak, amikor a marketing osztály csak azért talál ki valami felesleges, az ember életét megnehezítő baromságot, hogy jogalapot képezzen a saját, magas fizetésére. "teljesen mindegy, csak módosítsunk valamit, ami még nem volt." Kíváncsian várom a hullámos felületű telefont, ami 30-50%-al növeli a kijelző felszínének a területét, a simogatása kellemes érzés az ujjnak és a vakok is jobban kiigazodnak rajta. Az emberek szerintem imádnák. Vagy lehetne samsung gömbtelefon, hogy egyszerre többen is nézhessék a kijelzőt.
Hajrá samsung :C

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#21748) fulton


fulton
addikt

Sziasztok
Tudnátok segíteni, a samsung Note 9 hez melyik architecturát kell leszednem?
X86, arm64 v8a, x86_64,

(#21749) gerner1 válasza fulton (#21748) üzenetére


gerner1
veterán

Gondolom, valamilyen *.apk -ról van szó....
- arm64 v8a

(#21750) gyuri81 válasza Wolfskin (#21747) üzenetére


gyuri81
veterán

Maximálisan igazat adok neked! Az a vicc az egészben, hogy az S22 ultra esetében sem tudták elfelejteni ezt a nyomorult edge kijelzőt!!
Mi a francért kell egy ceruzás telefonra lekerekített kijelző??

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.