Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
válasz
Marci112233 #14898 üzenetére
Egy teljes töltés 4 nap 4 óra???
-
orso0355
őstag
válasz
Marci112233 #14898 üzenetére
Nálam is bír 8-10 napot a sokéves Redmi 4X, igaz, nincs benne sim kártya, végig repülős üzemmódban van, legalacsonyabb fényerőn, mert csak esti zenehallgatásra és ébresztésre használom, de bírja.
-
Marci112233
addikt
Korábban írtam hogy nálam akár 6 napot is bír az A52S 5G. Most hozok róla egy képet is. Igaz végig és mindig energiatakarékos üzemmódban van a telefon, és minden lelőve, csak akkor van bekapcsolva ha kell is máskor mindig lelőve szinte minden és csak egy T dominó kártya van benne. (A Képen 99% a korábbi töltés mértéke, de azért van mert nem volt elég ideje feltölteni, mert el keltett m,ennem itthonról, és teló nélkül nem megyek sehova.)
-
Breki
veterán
Sziasztok
Tegnap valamiért a kamera ikonja felkerült az slsó állapotsávról.
Vissza húztam, de úgy emlékszem teljesen jobb oldalon volt és az alkslmazások középpen
De az alkalmazások ikont nem tudom máshova húzni, a többit tudom variálni.
Még tudnátok mutatni alapból, hogy van a sorrend, illetve érdekelne, hogy lehet, az alkalmazásokat középre helyezni.
A neten talált kép:
-
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14893 üzenetére
Nem a 4g lefedettséggel van gondom, azt simán elfogadom, ha helyenként nem lenne térerő, de, hogy az IMS reg eltűnik, ezzel megszűnik a VoLTE, VoWifi és nem is jön vissza, bárhová is megyek, ez a gondom, egyébként nem rossz a lefedettség, a bejárt útvonalon -96 és -106 között volt nagyjából a 4g térerő és net os volt szépen, mellette a Y SIM kicsit gyengébb térerővel -100 és -107 között nem veszíti el az IMS reget.
A probléma nem csak itt jelentkezik, hanem kb 2 frissítéssel ezelőtt-től kezdve elég sok helyen -
gerner1
nagyúr
Nem valami acélos a 4G lefedettség ott (sem).
Cellmapper -en megtudod nézni Te is. A tornyok alá írt Band -ekre kattintva grafikusan is mutatja, hogy a tornyok hogyan /meddig / stb aktívak. + látható, hogy milyen Band -ek vannak installálva (nem egyenlő azzal, hogy akkor azok állandóan üzemelnek is...) .
Ugyanott, a Yettel plö több Band -del rendelkezik, és a Voda szintén .Ugyanígy meglehet nézni, a többi Generációs hálózati elemeket is .
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14889 üzenetére
Nekem jó darabig az alap 15W-os töltővel volt töltve amivel a gyors töltés ment, de nemrég beszereztem egy 25W-os töltőt, és azzal már a szupergyors töltéssel tölt, de mégis a tokban hagyva alig melegszik, nem úgy mint fater A13-asa mert az gyors töltés mellett is igen melegedik, így az oldalára van fordítva és kitámasztva töltés idejére.
-
Zssom
tag
válasz
Krisztián12 #14879 üzenetére
Kipróbáltam, nem jött be.
Feltettem, beállítottam NR/LTE/WCDMA-ra, majd elindultunk a Merzse mocsárba kirándulni. Ott ránéztem, valahol útközben elvesztette az IMS reget. 4g, net gyönyörűen volt, azonban sem hívni nem tudtam, sem hívni nem lehetett a készülékkel, azonban a hívásokról az SMS azonnal megérkezett. Direkt nem piszkáltam, megvártam, míg hazaérünk, de a kiesett IMS reg nem tért vissza. Itthon nem csatlakozott VoWifire sem. Vártam, de semmi. Ennek már több, mint 5 órája. Visszaállítottam NR/LTE/GSM/WCDMA-ra, akkor már hívható volt és hívni is tudtam vele, de csak 2g-n mentek a hívások, VoWifi sem lett, VoLTE sem ment, közben telefonon minden bekapcsolva, VoLTE be, VoWifi pedig Wifi előnyben-re kapcsoltan, IMS reg állapota továbbra is: Nem regisztrált. Semmi nem változott. Rep mód be-ki szokásosan megoldotta, onnantól már megint van VoLTE és VoWifi is. Mellete a Yetteles kártya minden probléma nélkül, szokás szerint tette a dolgát, mintha mi sem történt volna. -
gerner1
nagyúr
válasz
Marci112233 #14887 üzenetére
A mi A52s példányunkon sem vált még fel sehol. Pedig, maga az akku, talán ha tudja az újkori ~60-63% -át. Egyelőre, ez marad a tartalék, az újak mellett . Ezt, tulajdonképpen mindig , csak lassan töltöttük, és 1x/nap ⇒100% -ig, ezt is állandó Speciális feldolgozás módban.
Lehet, hogy ez a probléma kedvel minket, mert a korábbi S22U -nk is ilyen lett ½éves kora előtt, pedig annál már tartottuk a 20⇔80% közötti többszöri töltéssel járó használatot, és sosem volt gyorstöltve, se bármilyen hőterhelésnek kitéve (plö szélvédőre / elé stb... okosba sem...) az sem. Hamar el is ment a háztól.
De, idén kellett cseréltetnünk ilyen miatt (is) a Flip 3 -asunkban is (mindkettőt), pedig korábban már cserélve lett garanciában a kisebbik akkuja (szintén hátlap leválás volt az előzmény, akkor is ) .
Ugyanakkor puffadás korábban, kb azaonos f.szokásokkal & körülményekkel nem nagyon volt, de akkucsere többször is. -
gerner1
nagyúr
válasz
Krisztián12 #14886 üzenetére
"Lehet hiába a vízállóság ,mégse olyan jó ragasztót használnak a gyártásnál?."
- Passz. Annyi minden lehet. Ez , plö a foglalkoztatómtól kapott, céges i15 Pro m , alig 1 évesen (szintén akku-csere lett a vége) , de nem ezt az egyet kellett ilyesmi miatt gariztatniuk , idén sem.
+ mindegyik, szoros, gyári, jól védő tokban volt eddig is .. -
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14885 üzenetére
Kíváncsi voltam, illetve már régóta nem kaptam ki a tokból és egy kis takarítás ráfért már kivettem a tokból az A52S 5G-t. Én se látok rajta hátlap felválást, pedig immáron több mint 2 éve van meg, igaz használatba akkor került ténylegesen mikor megérkezett hozzá a tok és az edzett üvegfólia is.
-
Krisztián12
tag
válasz
gerner1 #14885 üzenetére
Igen
Még a fiam nyúzza.
Az én samum ez 3 éves múlt augusztusban.
1 napot kihúz az aksija ,ha nem játszok rajta nagy igényű játékkal ,csak átlagosan használom
KB. 20 óra üzemidő s 4-5 óra közötti bekapcsolt kijelző időnél 20% körül szoktam rádugni töltőre.
Gondolom ez még jó ,bár a teszt szerint is "normál" az aku.
Bár a kamerasziget környékén szemmel alig látható kis elválást amit csak ,ha megnyomkodom a hátlapot akkor látható ami szerintem nem vészes.
Lehet hiába a vízállóság ,mégse olyan jó ragasztót használnak a gyártásnál?.
Mert szerintem még az aksim rendben van. -
gerner1
nagyúr
válasz
Krisztián12 #14884 üzenetére
Akkor, egész jól bírta az a Redmi is.
Nálunk volt már több Samu tesó, amelyek jóval idő előtt ilyennel jutalmaztak. Akkucsere (is) volt mindnél. Legutóbb S23U -n, ~11 hónaposan (1-2 hónappal előtte kezdte egy ~30% körüli üzemidő-eséssel, majd folytatódott ezzel, végül hosszában elrepedt az üveghátlap ) , stb ..
-
bul07
nagyúr
válasz
Dr Bubo #14882 üzenetére
Samsung.com
S23FE 128Gb-os
AYCM10 kupon
és
CRP kezdetű kupon és ekkor már 193e Ft árnál van
És még van a PDD kezdetű kupon ami -10 vagy -15% ezt nem tudom pontosanSajnos ahogy nézem most készülék beszámításra nem ad extra kedvezményt
PDD kupont a Samsung élő chaten adnak, kinek hogy sikerül
Kupon kéregető [link] fórumba lehet kérni és esetleg küldenek is kuponokat -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Nálunk is jelentkezett a hátlap felválás.
Utódnak S23-24 széria valamelyik tagja lenne. Most a Black Novemberben 189e az MM-nél az S23FE. Szerintetek várható ennél jobb akció valahol? -
Krisztián12
tag
Üdv!
Ki használja még ezt a funkciót?
Elvileg be és ki is kéne kapcsolni az akkumlátorkímélést ,de én még soha nem tapasztaltam ,hogy kikapcsolná is ha már egyszer bekapcsolta ,csak miután ha lemerült s töltőreteszem. [kép] -
brumicica
tag
válasz
timbookedtwo #14864 üzenetére
Nálam dettó ugyanez a probléma. Vodafone SIM kártya csere nem segített. Kezdetben csak autóban csinálta, de már autón kívül is. Viszont vannak kedvenc helyek, ahol ez megtörténik, például Határ út. Ezért szoftveres/hálózati hibára gondolok. Vagy a másik lehetőség, hogy a voda hálózat olyan frekvencia ugrást kér a telefontól, amelyet a rádiós egység nem tud teljesíteni, vagy hibásan, szóval a hardverhiba sem zárható ki teljesen. Én az 5G-t kikapcsoltam a telefonon és megszűnt a probléma. De érdekelnének a további tapasztalatok!
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14876 üzenetére
Szerintem nem valószínű, hogy a készülék lenne egyedi hibás, mert akkor a másik A52s-emben az egyedül álló dominó SIM nem produkálna ilyet, de az is csinálja. A Netfone nem adott ki olyan kártyát, ami mind a két szolgáltató hálózatát használja, kétféle SIM-et adtak, korábban csak T alapú, később T, vagy Voda alapú, illetve most már csak V alapú. A hálózatok között nincs és nem is volt átjárás. Egyedül ilyen több hálózatot használó szolgáltató csak a voda volt, indulásakor. Nem adom be szervizbe, mert egyrészt a másik is produkálja, meg hátha változik. Ezek a szolgáltatók mindig buherálnak valamit a rendszerükön, hátha ez is sgyszer megjavul, vagy a telefonra jön egy olyan frissítés, ami helyre teszi, láttunk már olyat, nem is egyszer
-
gerner1
nagyúr
Szerintem pont nem.
Többen is jeleztük (+ a linkek), hogy más gyártók készülékeit is érinti, máshol is . Veled, a napi rutinod során bejárt lokációkon (vagy azon az új útvonal túrán, amin esetleg vagy x hónapja, stb ..), most jött veled szembe.
De, ha úgy gondolod, akkor add be szervizbe a készüléket.Olvastam én is, amit írtál a #14859 -ben.
Az A32, A35 -tel kapcsolatban eltérő tapsztalataidra pedig, a következő gondolataim vannak:
- Amennyiben azok, veled együtt utaznak/vannak jelen az általad bejárt lokációkon... -akkor emelkedik annak valószínűsége, hogy esetleg keress fel egy szervizt. Azért nem gondolnám 100% -nak, mert a QoS miatt, szintén előfordulhat ilyen.
- Ugyanakkor, ha azok nem veled voltak/vannak, nem az általad bejárt azonos lokációkon és időben szerzett az a tapasztalat velük, akkor szerintem az nem releváns ide, mert ahol azok(at) használatban vannak ugyanazokkal/vagy hasonló SiM kombinációkkal... -ott, azokon a lokációkon (még) rendben (vagy már korábban lefutott mindaz amit írtam, és optimálisabb az eredménye..) van, nem jelentkezik mindez.+ A (én úgy tudom) NetFone, nem csak a Telekom, de Vod(k)a hálózatát is használja (legalább is, én még kint látom a web felületükön..) . Hogy mikor/hol/melyiket ??? .. -szerintem az is az egyenleted része, amit nem vizsgáltál. Azokban az esetekben ugyanis, amikor plö Telekomról vált a másikra (vagy fordítva), akkor nem csupán a hálózaton belüli fallback (és az ahhoz tartozó hálózati & hívásproblémák) van/lehet, hanem a szolgáltatók közötti átadás/átvétel is, ami extra csavar az egyenletedben.
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14874 üzenetére
Általában ott veszem észre, ahol nem csatlakozik fel VoWifire, mert az látszik. A Telekom bölcsen nem jelzi ki a VoLTE-t. Igen otthon is VoWifin van, mert egyrészt kevesebbet fogyaszt, másrészt, mert úgy dual aktív a készülék, azaz, ha beszélek az egyik kártyán és a másikat hívják, akkor az is becsörög. A teljes IMS regisztráció szűnik meg, ez kint a VoLTE hiányát, ahol lenne wifi, ott meg a VoWifi hiányát eredményezi, de egyik sincs addig, amig a rep. módot be-ki nem kapcsolom. Nem szoktam otthon sem rep módban tartani, mert ha mennem kell, csak felkapom a telefont és volt már olyan, hogy elfelejtettem visszakapcsolni, úgyhogy csak wifi előny állásban van a VoWifi. A Yettelea kártyámon, ha megszűnik a lefedettség miatt a jel, amikor ujra van vétel, visszaáll minden a normális működés állapotába. Itt nem lefedettségi gond lehet, hanem inkább a készülék és a hálózat kommunikációjában lehet valami félre menve.
-
gerner1
nagyúr
Az említett 10-es út évek óta ilyen, más készülékekkel is, akárcsak a Dunakanyar, és még lehetne sorolni (volt ahol mérséklődött. Illetve lesz is, ahol csak ezt követően üti majd fel a fejét ..) . Látszólag van 4G, de valójában nincs semmi. Vagy, belefutok egy olyan lokációba, ahol korábban rendben volt a lefedettség, de most már vakfoltos, stb.
De, említhetném pl a Ferenciek terén a Metro lejáró környékét, ahol legalább ~7-8 éve biztosan jelen van, amikor valamelyik csúcsa van a napszaknak. Majd, amikor magától, vagy user ráhatással ismét kiszolgál a hálózat, akkor érkeznek az értesítők például a nemfogadott hívásokról. Vagy, jön a hívás de én nem hallok semmit / vagy fordítva, stb, stb ...Nálad, a VoWiFi -t nem értem. Ezek szerint, neked otthon is, vagy 'ahol éppen tartózkodsz & WiFi hostspot -hoz csatlakozol', ott is kell egy Rep. KI-BE ?? Mert menet közben, semmi értelme a VoWiFi -nek (talán, éppen zavaró hatást fejt ki..) .
Az(⇑), nem a cellatornyokon bonyolódik...Én is tapasztaltam már külföldön is.
-
Zssom
tag
válasz
tibor23 #14870 üzenetére
Nekem nem 2g-n marad, hanem az IMS reget veszti el, van 4g net, de a VoLTE és a VoWifi vész el, híváskor esik vissza 2g-re, ha vége a hívásnak, visszajön a 4g net, de VoLTE, VoWifi nincs egészen addig, míg rep. mód be-ki, bárhová megyek, bármilyen cellát használ a telefon. Mondjuk, amióta ezt a problémát itt felhoztam, összesen 2* fordult csak elő
-
tibor23
senior tag
2,4Ghz-es wifin milyen sebességet kell tudnia ennek a telefonnak? Mert nálam 50mbps-nél több sehogy nem jön össze, sőt az egyik repeateremmel csak 20-25. A fő routerem az A52s wifijére 72mbps elvi sebességet ír, míg egy alma vagy egy HP laptop-ra 144mbps-t. 5Ghz-en persze tudja a nagy sebességet, de a routerek elhelyezkedés miatt az nem elérhető mindenhol, éppen ott nem ahol a legtöbbet használom.
-
tibor23
senior tag
Én is tapasztaltam már ezt a 2G-n maradást ezzel a telefonnal és Telekomon. Talán kétszer fordult elő, utoljára talán 2 hónapja, és csak az újraindítás oldotta meg. Én 95% otthon dolgozok, ilyenkor vowifin van a telefon, és én az egyik wifi repeterem sz@rakodásának tulajdonítottam ezt a hibát. Szerencsére egyáltalán nem gyakori dolog, pontos részletekről sem tudnék beszámolni, de volt már ilyen az biztos.
-
Grg
tag
válasz
balaaa88 #14868 üzenetére
Nekem épp Németországban jött ez elő a nyáron, Telekomos simmel, navigáció közben dobta el magát. Újraindítás nem oldotta meg, csak az idő, vagyis x idő után újra volt minden. Először azt hittem valami "kímélő" mód mert ugye gps+mobilnet meg külföld
és két év alatt nem csinált ilyet sem itthon, sem külföldön. (Igaz nem is használtam naviként a telót ennyi ideig külföldön)
Viszont azóta sem volt ilyen, szóval én ráfogtam a német hálózat fekete lyukaira. -
balaaa88
aktív tag
válasz
timbookedtwo #14867 üzenetére
Nekem szerintem kb. egy éve biztos, hogy fennáll a probléma, de csak Magyarországon. Több külföldi országban is autóztam nagyobb távokat többször, de akkor nem jött elő ez a hiba.
Én észreveszem elég hamar, mert a telefonon fut a navigáció és látom egyből ha offline lett a teló. De ha mondjuk lerakom egy asztalra, biciklizek, sétálok, stb. soha nem jelentkezik ez a probléma.
Lehet, hogy szolgáltató specifikus a hiba? Nem tudom. Jó lenne kipróbálni más szolgáltató kártyájával, hogy úgy jelentkezik-e a hálózatvesztés... -
balaaa88
aktív tag
válasz
timbookedtwo #14864 üzenetére
Nekem is ugyanez a jelenség, mint nálad, csak nálam akár többször is offline lesz a teló egy út alkalmával:
- 2 db Vodafone SIM kártyával használva
- autóban utazva (csak simán Waze-t vagy Google Maps-ot használva a telefonon)
- Magyarországon belül városban (Bp.-n vettem észre többször is) is és nagyobb távokon is (autópályán jellemzően) előjön az, hogy "eldobja" a telefon a hálózatot és csak a telefon újraindítása után kapcsolódik újra mobilhálózathoz..
- ez többször is megtörténik Budapesten belül is és autópályán is egymás után akár 5-10-30 perc elteltével
- de van, hogy "sokáig" bírja és mondjuk egy három órás út alkalmával csak egyszer veszti el a hálózatot
- repülő üzemmód be- kikapcsolás sem oldja megMár mindennel próbálkoztam:
- töltőn van / nincs töltőn -> ugyanaz
- klíma fúj rá / nem fúj rá -> ugyanazÉrdekes..
-
timbookedtwo
csendes tag
Nekem néhány hónapja (3-4?) az a jelenség ütötte fel a fejét, hogy:
- Vodafone előfizetőként
- autóban (otthon, vagy bárhol sétálva sosem)
- függetlenül attól, hogy kapcsolódtam-e az autó rendszeréhez (bluetooth, Android Auto)
- függetlenül attól, hogy hol (bár kezdetben gyanúsan hasonló szakaszokon, pl. reggel munkába menet nálam is a 10-es úton jött elő a leggyakrabban, de azóta bárhol)
- függetlenül attól, hogy 5G vagy LTEelveszti a hálózatot a telefon, és csak ki/be kapcsolással jön vissza. Érdekes, hogy az újraindítást követően még sosem ismétlődött meg a probléma, tehát a célállomásig már nem tűnt el egyszer sem a hálózat.
Ez valami más lehet? -
mrbego
aktív tag
válasz
Wind-Storm #14857 üzenetére
Én valamelyik frissítés óta vettem észre ezt, hogy fullra feltöltve nagyon sokáig 100%-on marad a töltöttség. Legalábbis a korábbi tapasztalatokhoz képest. Én kb. nyár óta tapasztalom. Az akku időm érzésre nem lett számot tevően kevesebb.
Persz lehet csak véletlen egybeesés és nem egy frissítéstől van. -
orso0355
őstag
válasz
gerner1 #14852 üzenetére
Lehet, de ez egy ideje már a komplett munkahelyemet érinti. Nem tudjuk egymást elérni, ha bent vagyunk a munkavégzés helyén. Előbb értem el a kollégámat Balin, mint két irodával arrébb.
Ráadásul több épületben vagyunk, nem csak egy pontra korlátozódik. (Százféle típusú telefonon, persze.)
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14858 üzenetére
Mint korábban is írtam, ha eldobja, akkor mehetek bárhová, nem áll vissza, van úgy hogy csak ott veszem észre, ahová mentem és két -három helyszínt is meglátogatok, várom, hogy visszaálljon, de nem teszi, sőt, amikor hazaérek VoWifire sem kapcsolódik fel, a mellette lévő Y pedig igen és annak folyamatosan ott a VoLTE kijelzése. Nem opció a 2g, annak a rettenetes hangja és az egyéb kellemetlenségei miatt. Elég sokat használom a netet és egy egy hosszú hívás alatt a kieső navi elég gáz. Az 5g-t kikapcsolva is előjön, nem hiszem, hogy az lenne az okozója. Korábban nem volt, tehát vagy frissítés, vagy T hiba. Két kártyával is csinálja, mind a kettő T alapú, az egyik Netfone (telekomos), a másik Dominó. Euek nem egy telefonban vannak, a NF mellett van a Y SIM, a Dominó egyedül van, mindkettő A52s-ben. A párom ugyaezzel a NF (telekom) és Y kombóban használja. Neki a korábbi A32-ben, sem az új A35-ben sem jött elő. Remélem elmúlik, vagy a T-t faragják, vagy rendbe teszik az esetlegesen elrontott frissítés eredményét. Az, hogy másnak is van t-s gondja, a T-re utalhat inkább, de majd meglátjuk
-
gerner1
nagyúr
Én a frissítést, a jelenlegi panasz-arányt nézve elvetném.
Az elmúlt években, itt is voltak többen, akik ilyesmivel küzdöttek . Nálad azért lehet opció a Repülő/ki-be, mert valszeg statikusan egy lokáción tapasztalod, nem mozogsz, így folyamatosan ugyan ahhoz a toronyhoz/toronyokhoz maradsz csatlakozva.
Mozgásban (& jó esetben ), a toronyváltásoknál ismételten lefut az a session, amivel a készülék fel/át jelentkezik a másik bázisállomásra (Repülő Ki-Be ugyan ezt eredményezi, ~egyhelyben), amellyel többnyire helyreáll (megintcsak, nem csupán Samu, de más gyártókéval is..) ez az előzőekben bentragadt kapcsolat, IMS nélküliség, stb ...Ezek a hálózatüzemeltetési anomáliák, jelenleg (korábban a VoLTE bevezetésekor volt hasonló..) az 5G kiépítésének/folyamatos hangolásának, és a fallback -kel együttjáró lehetséges problémáknak együttesen köszönhető.
Kis szerencsével, általában ~35-55 nap elteltével normalizálódni szokott azokon a helyeken, ahol éppen ezen dolgoznak a szolgáltatónak .De, az sem egyedi, amikor a szolgáltató változtat egy-egy lokáció lefedettségi paraméterein, vagy a lefedettséget biztosító kapacitásokhoz tartozó QoS -n (+stb -n), amely miatt az tartósan megmaradhat.
Aktív 5G -vel pedig, csak növekszik az esélye az ilyen jellegű problémáknak, mert egyrészt, jelenleg azon egyeltalán nincs semmilyen hagyományos értelembe vett hanghívás, így mindenképpen 'fallback' van jó esetben csak 4G -re , ha éppen kiszolgál helyileg VoLTE -val (de nem fog... - ha az, az adott helyen & időben plö nem elérhető, túlterhelt, stb....) .
Másrészt, a jelenlegi, zömében DSS 5G: nem SA, hanem NSA. Így kell neki egy "anchor Band' .
Ehhez tartozik, hogy elég sok készülék nem tudja összefogni (CA) plö a B20 & B28 -at , ezért az előbbi nem használható anchor -ként, és már érkeznek is az extra anomáliák .Amit, esetleg tehetsz ellene Te is:
- FIX 2G -re állítva használod (ezzel kinullázható a fallback miatti anomáliák is).
- Illetve, esetleg azt a lehetőséget választod, amit például: Pinnacle .Mindkettőnél vannak/lehetnek hátrányok is.
-
Wind-Storm
őstag
Sziasztok!
Egyik pillanatról a másikra töltés után a 100%-os töltöttségi állapot órákig kitart, majd a telefon érzésre gyorsan merül. Azt hiszem két és fél éves már, használtan vettem másfél éve. Akku probléma tud ilyet okozni?
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14855 üzenetére
Bár az egy elég régi szál, valóban lehetnek bárhol anomáliák, az elején a y a VoLTE fronton eléggé hadilábon állt, sőt mai napig van olyan készülék, ahol nem működik (pl Moto edge 30), de eddig a T-nek volt a legstabilabb VoLTE-VoWifi párosa, bármilyen készüléken lehetett használni. Nekem két T alapú SIM is csinálja eltérő körülmények és használat mellett, igaz ugyanolyan telefonban A52s, elég zavaró tud lenni, kb két -három hónapja van ez így. Ugyanakkor az egyik mellett üzemelő Y SIM-en nem tapasztalok ilyet. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az A52s valamelyik frissítésének köszönhető a hiba, ezért kérdeztem pont itt, hogy találkozott-e valaki ezzel.
-
Zssom
tag
válasz
gerner1 #14852 üzenetére
Nekem nem az a bajom vele, lásd fentebb, hogy van olyan hely, ahol nem elérhető, mert azt a mozgás, meg a cellaváltás megoldja, hanem az, hogy eldobja az IMS reget és nem is adja vissza, tehát onnantól kezdve az idők végezetéig nincs VoLTE, sem VoWifi. A ki-be kapcs, vagy a rep mód be-ki oldja csak meg. Na ezt a Y nem csinálja. És mivel a T-nél bölcsen kikapcsolták (vagy sosem volt) a VoLTE kijelzést, igy jó esetben észre sem veszi az ember
-
gerner1
nagyúr
válasz
orso0355 #14847 üzenetére
Akad olyan, a többi szolgáltatónál is. Plö, évek óta, abból, gyakori jutalom a Yettel -lel is, ha a 10 -esen halad az ember Solymár, és a főváros közt (főleg a reggeli/dálutáni csúcs idején..), iphone -nal is. Vagy a Dunakanyarban, de itt a fővárosban is van több lokáció a Vod(k)ával is, stb ..
-
bul07
nagyúr
Smart switch
Kérdés
Rádugtam az enyémet, és két lehetőség van Biztonsági mentés, Visszaállítás
Olyan nincs hogy költözés új telefonra, vagy ami ezt fednél leNa most ha csak egy biztonsági mentés csinál és azt lehetne feltölteni a A55-re akkor fél megoldásként vagy egy szeptember elejei mentésem
Ha tényleg csak azt csinálja hogy csinál egy biztonsági mentés majd azt felrakja a A55-re akkor egy régebbi mentésből megtudom tenni, annyi hogy két hónapi sms és hívásinfó nem lesz meg
Tényleg ennyi lenne hogy egy biztonsági mentést rak a A55-re?
-
bul07
nagyúr
Megjött az A55 és költöztetném át viszont gond van
Rádugom a gépre a törött kijelzős A52S már nem látja az adatokat a PC.
Múltkor rádugtam és feljött a telefonba lévő mappák, de most semmiDe ami még nagyobb baj
Smart switch azt írja ki hogy USB-fájlátvitel nincs bekapcsolva.
És hogy kapcsoljam be, na de egy törött kijelzős telefonon ami nem is érzékel ezt hogy tudnám megtenniTettem bele egy sim-et hívtuk kicsörög, hátha akkor feléleszti magát és akkor csatlakozik
De semmiMondjuk a múltkor még ha csörgött akkor vibrált kijelző egyes részei mostanra már annyi sincs
Valakinek valami ötlet
Még milyen jó hogy a múltkor lementettem róla a képeket mert most már még azokat se tudnám elérni.
-
orso0355
őstag
Nekünk a cégnél telekom előfizetésünk van, ez több száz számot jelent. Az utóbbi hónapokban szinte használhatatlan az egész, nem elérhetőek a számok, a végig mellettem levő telefonom nem csörög, majd egyszercsak kapok egy tucat smst, hogy nem fogadott hívásaim vannak.
Szóval csak hogy a Telekom nagyon nincs a helyzet magaslatán az utóbbi időben. Szóltunk nekik, sokszor, de semmi. Cseréltünk simet, semmi... -
Zssom
tag
válasz
domper2015 #14844 üzenetére
Köszi, akkor nem egyedi esetről van szó, a telekom lehet a ludas a dologban, nem a készülék
-
válasz
domper2015 #14842 üzenetére
Hacsak így nem.
-
domper2015
senior tag
Nekem a Telekom előfizetéses SIM szokta produkálni, a mellette használt külföldi kártyára nem jellemző. A másik telefonomban Dominó és Vodafone kártya van, Honor 10, ott egyszerre szokott a Vowifi/VoLTE kiesni. Repülő mód vagy újraindítás szokta megjavítani mindkét telefonnal az általad is jelzett hibát.
-
Zssom
tag
Sziasztok
A következő hibajelenséggel találkoztam, hátha van még valaki, aki szintén.
Van kettő db A52S-em, az egyikben (ROM) két kártya, az egyik egy telekom alapú netfone kártya, a másik egy yettel. A másik telefonban (XEH) egy "tartalék" dominó SIM, a másik kártyahelyen sd kártya. A telekom alapú kártyák időnként elvesztik az IMS regisztrációt, olyankor sem a VoLTE, sem a VoWifi nem működik. Olyankor a két kártyásban a yettel tökéletesen működik. Olyankor vettem észre, amikor wifi kapcsolódás van, és nem kapcsol a VoWifi. Megnézve a SIM állapotot, az IMS regisztráció állapota "nem regisztrált". Innentől kezdve sem a VoLTE, sem a VoWifi nem megy egészen a rep.mód ki be kapcsolásáig. Ha nem kapcsolom be-ki a rep módot, akkor egész nap nem megy a VoLTE, bárhová megyek vele. Először arra gondoltam, hogy a két SIM összezavarja egymást, de az egy telekom SIM-es is csinálja. Általában nem egyszerre, de mindkettőnél tetten érhető a dolog. Csináltam már IMS profilú apn beállítást is, levettem mindkettőről az 5g lehetőséget, de időről időre előjön. A Párom korábbi A32-esén és a mostani A35-ösén eddig sosem jött elő. Az enyémeken kb két frissítéssel ezelőtt vettem észre először.
Találkozott valaki hasonlóval? -
válasz
domper2015 #14837 üzenetére
Nem mindenkinek van otthon hőlégfúvó meg forrasztópáka, hogy ezt kivitelezze.
-
Pietrosz
addikt
Üdv, kicsit off, de hátha tud valaki segíteni.
Töltőt keresek meg hangszórót az ankertol. Namost találtam egy olyat hogy ankermagyarorszag.com meg soundcorehungary.com. Valósnak tűnnek de se egy email se egy aszf se semmi és csak kártyás fizetés. Illetve van egy soundcore-hu.com is. Ti mernetek rendelni? -
sorost
csendes tag
válasz
domper2015 #14834 üzenetére
Régi szép idők...
-
válasz
domper2015 #14834 üzenetére
-
válasz
sorost #14832 üzenetére
Hallottam már hasonló esetről, amikor ilyen halottnak tűnő telefon egyszer csak végül lemerült, kikapcsolt, majd töltőre téve újraéledt, talán pont ebben a topikban. Próbáld meg ezt: ne töltsd fel, hanem várd meg míg magától lemerül, ez néhány nap lehet, aztán tedd töltőre.
-
sorost
csendes tag
Feleségem elmondása szerint, ráment az újraindításra és nem kapcsolt be utána. Hangerő fel +power , hang le + powert is próbáltam, legalább 30mp ig. Próbáltam gépre dugva illetve töltővel is, de semmi. A töltőre dugva nem is vibrál, nem is jelzi a töltést sem. Teljesen halottnak tűnik.
-
gerner1
nagyúr
● Amennyiben, korábban aktíválva volt állítva a Távoli feloldás ( plö a #14798 -ban lévő video), akkor azzal fel lehet oldani, vagy akár backup -ot is készíteni.
● Automatikusan felold akkor is, ha korábban aktívra volt állítva a Megbízható ügynökök -ben a 'Smart lock (google) '. Ez, biztonságos hely, személyes minták stb, alapján automatikusan feloldja a készüléket, ha ahhoz valamely feltétel teljesül(t).
- Feloldás után pedig, számítógépen, a PC -s Smart Switch -csel lebonyolítható a maradék költöztetése."PC-re dugva látja a PC, képeket lementettem már."
- Akkor, talán fel is oldott.
Én plö a miénkhez (és a többi nálunk üzemelő Samu -hoz sem..) nem férek hozzá (és a többi nálunk üzemelő Samu -hoz sem..), amíg fel nem oldom.
- Így, talán már indítható is a PC -s Smart Switch.Ugyanakkor, ha egyik sem... - akkor marad a szerviz .
-
-
bul07
nagyúr
Költözés betört kijelzős A52S-ről A55-re. (Nem ezékel a kijelző a A52S-en, ha csörög nem lehet felvenni)
PC-re dugva látja a PC, képeket lementettem már.Szerintettek hogy lehetne kivitelezni?
Smart switch jó lenne de hogyUgye a szinkronizálás be volt kapcsolva így a névjegyzék fiók belépéssel átt jön, na de a sms-ek vagy a telepített alkalmazások azok nem
-
sorost
csendes tag
Sziasztok!
Újraindítás után se kép se hang. Nem reagál a töltésre, semelyik gomb vagy gomb kombináció nyomva tartására sem.
Ötlet? -
bul07
nagyúr
Samsung.com, vagyis az új Samsung app-ból (link hozzá [link] )mert most 5% kedvezmény van rá, meg más engedmények is pl a 256GB verzió olyóbb volt mint a 128GB-os verzió
"Csak a Shop Appban
Vásárold meg a 256 GB-os Galaxy A55 5G-t kizárólag a Shop Appban elérhető áron, 159 990 Ft-ért! A kedvezményes ár a kosaradban automatikusan megjelenik.
Az ajánlat 2024. október 14. 10:00 órától 2024. november 4. 9:00 óráig érvényes".Na meg kuponok +besszámítási kedvezmény
-
válasz
gerner1 #14817 üzenetére
Szerintem, pixelszám & fényerő befolyásolja leginkább a kijelző fogyasztást.
Szerintem a kijelző területe inkább számít fogyasztás szempontjából, bár nem tudom, hogy a nagyobb fizikai méretű kijelző pixeleinek az össz területe vajon nagyobb, vagy ugyanakkora, csak nagyobb területen oszlik szét. 🤔
Utóbbi megmagyarázná a magasabb fényerőt a kisebb kijelzőn (egységnyi területen mért értéket összehasonlítva).Remélem sikerült érthetően leírnom
-
gerner1
nagyúr
Az olvasható tesztek átlaga is az körül mozog.
Szerintem, pixelszám & fényerő befolyásolja leginkább a kijelző fogyasztást.
Pixelszám -2,5% az S23 -asnál.
Fényerő +50% (HBM) az S23 -nál.
Akku -15% az S23 -nál.A55 például jobb opció, üzemidő szempontból. Az, az A52s akkuméretével is ~9-10% -kal lenne jobb, de abban még az akku nagyobb.
-
válasz
gerner1 #14801 üzenetére
Nem tudom, hogy aktív használat közben a - ránézésre is - jóval kisebb kijelző vajon mennyivel fogyaszthat kevesebbet, illetve a nagyobb teljesítményű SoC miatt többet az s23, a kisebb méretű akkumulátor még önmagában nem garancia a 12%-kal kevesebb üzemidőre.
Így 2,5 év aktív használat után még mindig tud 9 órát az a52s, remélem ha eddig kitartott, most már nem kezd el hirtelen tönkremenni.
-
válasz
PirosHello #14800 üzenetére
Én se vagyok telefonos power user. Csak akkor nyúlok hozzá, ha nagyon muszáj, beszéd és navi is szinte nulla. Olyan dolgok vannak rajta, amik minimális használatot igényelnek alkalmanként (pl. authenticator, mobilbank, mvm, drivvo, máv, ilyenek) és már teszem is le. Messenger mondjuk szintén van, de jellemzően nem telefonon használom.
-
PirosHello
senior tag
válasz
rednifegnar #14808 üzenetére
Oh, köszönöm akkor engem tájékoztattak félre. Még jó, hogy ezek után nem náluk vásároltam.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
PirosHello #14807 üzenetére
2 fele beszamitas van a mm-ben.
-
vince
őstag
válasz
PirosHello #14805 üzenetére
MediaMarktban kérdeztem az okospultnál ülő hölgyet (telefont végül nem vettem), az ő válaszát írtam. Feltételezem, nem első beszámítása lett volna
-
PirosHello
senior tag
Bocs, de nem pont így van sajnos. Működő és még használtan 3. világban ( Afrika ) eladható telónak kell lennie, mert ez is üzlet. A MM honlapján leellenőrizheted, hogy a beszámítani kívánt teló IMEI száma alapján beszámítják e és mennyiért. Nekem pl. egy 2016-os LCD kijelzős, működő LG K4 -et nem számoltak be. Előtte ellenőrizni kell, hogy az adott tip. beszámítják e ha nem akarsz lukra futni.
Különben nem jár a 40eFt kedvezmény sem.
-
vince
őstag
válasz
N€T0X|N #14796 üzenetére
A MediaMarkt ad 40e Ft kedvezményt a készülékre, ha beviszel bármilyen működő telefont, akár egy száz éves nyomógombos is jó lesz. Ha a beszámított telefonnak van "értéke", azzal még csökkenteni tudod az árat, de pl. az A52s-re adnának 20-25e Ft-ot, szvsz nem éri meg így elkótyavetyélni a telefont. 210-ért el lehet hozni, ha beviszel valami régi, de működő romot
-
gerner1
nagyúr
Magadhoz mérten, a Te felhasználói szokásaiddal & körülményeiddel, most egy új akkuval az A52s -ben... - Te is ugyan azt a plusz ~12% -ot realizálnád az A52s javára, mint mások is, ugyan így. Mert papíron is, az alap S23, ebben, ennyivel gyengébb. Az S23+ az, amely nagyjából egálban van az A52s -el elérhetővel.
Persze, ha most van egy plö 2 éves A52s -em az eredeti akkujával (ezzel, 22-24% degradációval ), akkor ahhoz képest jobb lesz egy új S23 -asé is.
Szóval, akinek ez az egyik legfontosabb tulajdonság, azt mást fog választani. Ezeket, amúgy PirosHello is nyugtázta már korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Mini PC
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Linux Mint
- Autós topik
- IFA 2025: Egész pofás az új TravelMate
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Apple iPhone 14 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest