Hirdetés

2020. július 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Mert a történet nem egy résztvevős.

Poco F2 Pro

(#2) rdt89 válasza Kolondrum (#1) üzenetére


rdt89
(addikt)

Sajnos ez így van

(#3) Mi5u


Mi5u
(tag)

Te hiába félted és óvod, sokaknak csak használati eszköz és lesz@rják ha rád nyitják az ajtót.
Mikor megvettem a mostani autóm, már a második héten beletoltak egy bevásárlókocsit...kicsit sem voltam ideges. Azóta eltelt 3 év, és 5-6 hasonló sérülés után már csak legyintek az egészre. :(

(#4) Fotonhámozó


Fotonhámozó
(senior tag)

A kocsimon 5 évvel ezelőtt 20-ig számoltam a rányitásnyomokat, inkább nem folytattam. Azóta szereztem még pár újabbat. Van köztük alig feltűnőtől horpadásos rányitásig mindenfajta sérülés. Annyira a béka ülepe van a másik vagyontárgyára való figyelés, mint amilyen a közlekedési morál. Legcélszerűbb lenne tankkal közlekedni.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#5) Sanya


Sanya
(veterán)

De amikor a paraszt beáll a drága kocsijával 2 parkolóhelyre a bevásárlóközpontban, lehet annak az az oka, hogy ezt elkerüljék.

Én ha beállok egy ilyen parkolóba, akkor megpróbálok a bejárattól a legtávolabb megállni, de ha visszaérek a parkolóba, már áll az új kocsim mellett két '94-es suzuki swift úgy, hogy szinte minden máshol üres a parkoló.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#6) Kolondrum válasza Fotonhámozó (#4) üzenetére


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

A társasház előtt közterületen parkolás ilyen. A tubi szr volt ami nálunk 2 percenként gondot okozott. Lemostam, parkol és azonnal telibe nyomta egy nyomi galamb.

Poco F2 Pro

(#7) flymi válasza Kolondrum (#6) üzenetére


flymi
(őstag)

Ne is emlegesd a galambokat, múltkor úgy telibefosták egy nap alatt, h a színét se láttam.
Mosóban egy százassal rápróbáltam, nem vitte le a forró mosogatólé. Volt a kocsiban nedves törlőkendő, azzal kellett letörölgetnem előbb, utána tudtam lecsapatni.
Itt vidéken szerencsére azért nem olyan vészes a helyzet rányitással kapcsolatban.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#8) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

Sajnos a másik autójára való rányitást nagyban segíti az a szerkezet, ami bizonyos pontoknál nyitva tartja az ajtót és ahogy nyitod, ugrik egyet, hogy beálljon abba a pontba.
Én használati tárgyként tekintek az autóra, így annyira nem zavarnak a kisebb horpadások ez miatt, viszont amikor nem tud a másik normálisan vezetni és ahogy kiáll vagy beáll a kocsi mellé és végighúzza az orrával, az már kiakaszt. Sajnos volt részem benne: valami piros autó elintézte a kocsim, de nem kicsit. "Természetesen" betétlap/elérhetőség nélkül gyorsan eltűnve a helyszínről, így azt sem tudom ki lehetett.

(#9) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Többek között ezért nem veszek csillivilli autót. Igényesség,meg minde, az szép dolig, de úgyis tele minden város tahóval. Idő kérdése, mikor húzzák meg...
Az Astrán lett egy piros csík,vsgy 10 centi. Nem kaptam infarktust.
De azért az ilyennek a kurva anyját.

Ugyanakkor a tahó parkolásra sem indok,hogy rányitják. Az meg más idejét pazarolja, ha nincs miattuk hely.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#10) kemotox válasza Ghoosty (#8) üzenetére


kemotox
(addikt)

Ez nem igaz. Hiaba a szerkezet, ami ranyomja a masik kocsira az ajtot, attol meg ki lehet nyitni ovatosan. Van kulonbseg a finoman hozzaeres meg a rabaszas kozott.

[ Szerkesztve ]

(#11) joysefke


joysefke
(veterán)

Az autó egy használati eszköz. Az ember nagyvárosi használatra olyan autót vegyen, amit nem sajnál, vagy ha igen, és emiatt szépen akarja tartani akkor tudja fizetni a rendszeres bádogozást, újrafényezést meg polírozást.

Amikor Pesten kezdtem vezetni, én is féltettem a kocsimat és minden ilyen szituáción felhúztam magam. Azóta rengeteg bevásárló kocsit nekitoltak, beletolattak és ajtót rányitottak. Egy incidensen ami csak egy kis karcolást okoz már csak legyintek. Annyit tudsz tenni, hogy felismered a problémás helyzeteket, parkolóhelyeket és kerülöd őket.

Ennek megfelelően bár azért próbálok vigyázni hogy ne nyissam az ajtót másra, ne tolassak bele senkibe stb, de ha mégis megesne -ami nem nagyon esik meg, mert nem véletlenül vagyok B10-ben- és a kár kimerül egy kis karcolásban a másik autón, akkor én is továbbhajtok lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha szenvedő fél nekiállna pattogni, türelmesen elküldeném az anyjába :) Ilyen szituációm még nem volt.

A kis karcolásoknál komolyabb kár már más tészta, ha ott van az elkövető azt én sem nyelném le szó nélkül illetve én sem hagynám ott a tett helyszínét mint eb a szarát.

J.

[ Szerkesztve ]

(#12) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Nekem is baxták mer bele az ajtót a jobb hátsómba. De úgy hogy behorpadt. Eltörném a kezét annak aki bármilyen kárt okoz a másik autójában és tovább áll.

Teljesen mindegy milyen kis karc, egy elem fényezése 30ezer alsó hangon, az elem le-felszerelése 20ezer baráti áron is.

Persze más tészta egy polírozással helyrehozható karcocska, de egy ajtó beleverés sosem ilyen kicsi.

Amikor csak tehetem igyeszem két, minél felsőbbkategóriás kocsi közé beparkolni, azok általában vigyáznak a jószágukra.

Emellett meg, tudom hogy mekkora az ajtóm nyílási távolsága, ha szúk helyre kell beparkolni, akkor résnyire megnyitom az ajtót, a kicsi kacsómmal kinyúlok az ajtó külső peremére, és úgy nyitom tovább. (lapát tenyerem van :D )

Így ha hozzáér valami a másik kocsihoz az a kezem lesz.

(#13) Ghoosty válasza kemotox (#10) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Az én autóm elég nagyot ránt, konkrétan kirántotta a helyéről a 3 éves lányom, mikor először próbálkozott egyedül kiszállni.
De mivel tudom, hogy így van, ezért én is a kéz a szélső pontra taktikát alkalmazom.

(#14) nullpoint válasza Ghoosty (#13) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Szegényke :) Nem lett baja gondolom.

(#15) balajti válasza joysefke (#11) üzenetére


balajti
(tag)

˝a kár kimerül egy kis karcolásban a másik autón, akkor én is továbbhajtok lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha szenvedő fél nekiállna pattogni, türelmesen elküldeném az anyjába˝

Tehát, ha csak egy karcolásnyira is meghúzod más autóját és netalántán tetten is ér a tulaj, még TE küldöd el az anyjába? Ez ám a hozzáállás. Remélem fordított esetben TE is szépen visszaülsz a karcos kocsidba és konstaatálod, hogy el lettél küldve ugyan oda.

(#16) joysefke válasza balajti (#15) üzenetére


joysefke
(veterán)

Tehát, ha csak egy karcolásnyira is meghúzod más autóját és netalántán tetten is ér a tulaj, még TE küldöd el az anyjába? Ez ám a hozzáállás. Remélem fordított esetben TE is szépen visszaülsz a karcos kocsidba és konstaatálod, hogy el lettél küldve ugyan oda.

Nos ha elolvastad a hsz-emet, akkor benne van, hogy körültekintően közlekedek, parkolok és nem nagyon húzom meg más autóját, ennek megfelelően olyan még nem történt, hogy meghúztam volna egy autót és pont tetten is értek volna. 13,5 évnyi bp-i közlekedésem alatt 2 max 3 eset volt, hogy enyhén meghúztam egy autót illetve ajtónyitásos karcolást (tudtommal) még soha nem okoztam (tudod, manapság már nem nézem annyira :) ). Szerintem ez elég jó arány.

még TE küldöd el az anyjába?

Ha egy apró piszricsáré karcolásról vagy egy kicsit nagyobb karcolásról van szó, ami lejön polírozással, akkor igen. Elküldeném az anyjába. Fizetni csak végső esetben fizetnék, töltenék ki betétlapot.

Remélem fordított esetben TE is szépen visszaülsz a karcos kocsidba és konstaatálod, hogy el lettél küldve ugyan oda.

Nem, én csak akkor kezdek el pattogni, ha valami kár is keletkezett. Egy kis karc az nálam nem a kár kategória. Már régóta nem az.

Nekem is meghúzták legalább tucatszor az autómat, rányitották az ajtót sőt bele is tolattak az oldalába úgy hogy horpadás lett. Ezek között tehát olyan dolgok is voltak amelyek KÁR-t is okoztak.

13,5 év alatt mindössze egyetlen egy ember hagyott nekem cetlit. Vele megegyeztem valami reális KP-ban aztán jó napot. Én nem nagyon okozok kárt és piszricsáré dolgokból ügyet sem akarok csinálni akkor sem amikor én vagyok a farok rossz végén.

Kis mini-karcolásoknál (bevásárlókocsi) nem is érzem reálisnak azt hogy bármelyik fél követeljen a másikon bármit is.

_______________

Még valami:

Azokkal akik nem tudják fenntartani az autójukat, és ebbe beletartozik az is, hogy néha bizony egy sűrűbb parkolóban meghúzzák, rányitják az ajtót, de mégis mindig szépen csillogó polírozott autóban akarnak feszíteni, na azokkal nem tudok együttérezni. Vegyen olyan autót amit fent is tud tartani. Ha műtárgyat szeretne, akkor azt vegye meg hétvégi autónak.

De mondom, neked nem tőlem kell félned a parkolóban, mert én nem szoktam meghúzni autókat, ajtót figyelmetlenül kivágni.

[ Szerkesztve ]

(#17) Kalandor válasza joysefke (#16) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

We depend on each other's dream coming true.

(#18) Chaser válasza joysefke (#16) üzenetére


Chaser
(titán)

Azert azt megtekintenem h kuldesz el anyukamba, pontmindegy' mekkora es milyen kigyurt vagy, ugy vagnalak bele az elso kukaba h csak pillaznal ( : - aztan yt-n visszanezhetned a kivalto manovereddel egyutt (((( : aztan mehetnel perelgetni.... -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#19) joysefke válasza Chaser (#18) üzenetére


joysefke
(veterán)

Az utakon is ilyen dühhel közlekedsz, vagy most itt adod ki mielőtt autóba szállnál? ;]

(#20) Agyturbina válasza hcl (#9) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog

Detto :R

Az autó egy tárgy, nem életcél, vagy befektetés, használva van kopik törik....ÉS?

Akinek nincs más pátyolgatni valója, hat na, ne az én problémám legyen mar :DDD

Különben meg asszonykám járt úgy, hogy a szel szó szerint kitépte az ajtót a kezéből és rávágta a mellette levő autóra. Szépen megvárta míg megjön a tulaj, elmondta mi történt megadta a számát és azóta sem hallottunk semmit róla :R
Ha mindenki így viszonyulna a használati tárgyakhoz lehet nem lenne ennyi ideges ember.
De lehet tévedek mert sokszor nemzeti sportnak tűnik :K
Különben meg szerintetek miért vettem egy 2006-ban gyártott autót? Pont ezert nincs értéke nincs min aggódni, kb 2 havi keresetem volt. Ha összetörik összetörik, veszek egy másikat.

Aki meg azt akarja elmagyarázni, hogy mert éveket dolgozott egy autóért, hat tegye, csak azt nem értem minek :U Miért érzem azt, hogy ez nem releváns sehogy sem?

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#21) Bird válasza joysefke (#16) üzenetére


Bird
(addikt)

Direktíváid:

1. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha a Tiéd már döglött.
2. Neked mindenki szembe jön az autópályán, de kit érdekel?! Hisz megtehetem!
3. Belőlem egy van, de ti sokan vagytok.

Posztoddal nem egy szimpatikus magyar ember benyomását kelted bennem... Próbáltam finoman fogalmazni. :B

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#22) Ghoosty válasza nullpoint (#14) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Elmondva durvábban hangzik, mint a valóság, mert talpra érkezett, csak gyorsabb volt a kiszállás, meg némi ijedség.

(#23) Tikakukac


Tikakukac
(félisten)

Van ez így, 1 hetes szalonautóba vonóhorgot anyuci beleküldte a nagy terepjáróval majd távozott. Szerencsére látták, így felelősségre lett vonva később. Idézem: aztán nem kurva mindegy a szarotoknak?

A többit nem is részletezem. Végül meg lett csináltatva, teljes ajtócsere.

Ki nem találjátok: rá pár napra kulccsal az az oldal végig lett borotválva :DDD

Ezekből a hasonló sztorikból ezer meg ezer van. Mikor megy az okoskodás miért itt tart az ország, vazzegh, hát ilyen emberekkel vagyunk kitömve, mit vársz? :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#24) joysefke válasza Bird (#21) üzenetére


joysefke
(veterán)

Direktíváid:

1. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha a Tiéd már döglött.
2. Neked mindenki szembe jön az autópályán, de kit érdekel?! Hisz megtehetem!
3. Belőlem egy van, de ti sokan vagytok.

Posztoddal nem egy szimpatikus magyar ember benyomását kelted bennem... Próbáltam finoman fogalmazni.

Valamikor és is ilyen naív meg heves voltam mint némely "megmondom a frankót hogyan kéne működjön a világ" arc itt a topikban. Aztán megnevelt az élet :)

Ki tudja mennyi parkolói incidens elszenvedőjeként, ahol ugye egy kivételével sem betétlap sem cetli nem várt, már nem tudom túlságosan komolyan venni ezt a témát.

És számomra annak az ára, hogy én nem veszem komolyan a dolgot és nem idegeskedek minden apró karcon amit más okoz nekem, az hogy én sem fogok minden apró karcon idegeskedni amit majd talán én okozok másnak, ha a körültekintő közlekedés ellenére (amely B10-be juttatott) véletlenül meghúzom a kocsiját vagy rányitom az ajtót a parkolóban. És részemről ezek nagyon ritka incidensek szemben azzal amennyit ezekből én kaptam már be.

Az én hozzáállásom a dologhoz az, hogy az autó egy használati tárgy aminek van egy elfogadható és egyidejűleg elkerülhetetlen amortizációja. Én már nem fogok visszamenni ahhoz a világnézethez, hogy az autó egy műtárgy amit mutogatni kell és ha van rajta egy apró karc, azt azonnal ki kell javítani.

[ Szerkesztve ]

(#25) Bird válasza joysefke (#24) üzenetére


Bird
(addikt)

Puff neki. Még te nevezed a másikat naivnak.... Én kiszálltam, győzött a rutin. :R

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#26) 66zio válasza joysefke (#16) üzenetére


66zio
(tag)

Értem, szóval te határozod meg mi a kár és mi nem.

Ezek szerint Pistike letöri a visszapillantódat, kiszurja a kereked, betöri az ablakodat akkor nincs baj ha Pistike nem tekinti kárnak, hisz ha ő mondja akkor az úgy is van. :D

Curve 5 font és ingyen bankártya. Meghívóért PM

(#27) rdt89 válasza Mi5u (#3) üzenetére


rdt89
(addikt)

Nekem sose volt egyik autóm se csak használati eszköz ezért is zavarnak ezek a dolgok.

(#4) Fotonhámozó:
Igen ez tény én is inkább úgy szoktam parkolni, hogy messze a kocsisortól, de mire visszaérek hiába üres 6 holdnyi terület szorosan mellém állva parkolnak le az autósok...

(#5) Sanya:
Dettó nálam is mindig ez van, akármennyire is üres helyre parkolsz, mire visszaérsz már ott vannak melletted közrefogva

(#9) hcl:
teljesen egyetértek veled, de most azért kompromisszumot kötni mert sok a tahó nem akarok

(#11) joysefke:
Ha egy olcsó szar autója van az embernek se indok rá, hogy rommá legyen horpaszgatva, rábaszva az ajtó, és ha látom, hogy rányitja az ajtót akkor igen is szóvá teszem, még ha csak hajszálkarcot tesz a kocsira, mert ez olyan, hogy nyomkodja a telefonját és kiverem a kezéből majd ha pattog megmondom neki, hogy ezért vergődsz? csak egy karc, ez nem jó hozzáállás, én mindig rámarkolok az ajtóra és nagyon óvatosan nyitom ki és az összes utasom is megkérem mindig, hogy erre figyeljenek, mert ahogy én se szeretem ha rámcsapják én is kiemelten figyelek erre.

(#12) nullpoint:
A kézzel megfogásos technika nálam is használatban lévő dolog :)

(#16) joysefke:
"Ha egy apró piszricsáré karcolásról vagy egy kicsit nagyobb karcolásról van szó, ami lejön polírozással, akkor igen. Elküldeném az anyjába. Fizetni csak végső esetben fizetnék, töltenék ki betétlapot."

De akkor gondolom ott helyben fel is políroznád, hogy ami okozva lett hiba eltűnjön. Igen is a mikro karcolás is a másik tulajdonának rongálása és ne annak álljon feljebb és okoskodjon aki okozta a hibát hanem kérjen elnézést ha volt bőr az arcán telibe verni akkor legyen bátorsága bocsánatot is kérni és a hibáiért vállalni a felelősséget és ne kihúzni a nagy szájával alóla magát.

"Még valami:

Azokkal akik nem tudják fenntartani az autójukat, és ebbe beletartozik az is, hogy néha bizony egy sűrűbb parkolóban meghúzzák, rányitják az ajtót, de mégis mindig szépen csillogó polírozott autóban akarnak feszíteni, na azokkal nem tudok együttérezni. Vegyen olyan autót amit fent is tud tartani. Ha műtárgyat szeretne, akkor azt vegye meg hétvégi autónak."

Nekem van egy 26 éves alap 306-os Peugeot-om nem sokat ér még is zavar azon is az ilyen hiba, nem azért mert műtárgy hanem mert ha megveszem és használom én 5-6 év múlva is szeretem nézegetni, hogy olyan állapotban van mint mikor megcsináltattam.Nem kell értéke legyen, hogy megbecsülj valamit és zavarjon ha sérülést szenved. Ha megbecsülsz egy autót 25 éves korába is lehet olyan szép és jó állapotú mint mikor kijött a szalonból, csak nem ilyen felfogással kell gondozni :(

(#20) Agyturbina:
Ugye most nem azt akarod bemagyarázni, hogy ha már nem kellett érte sokat fizetni nem zavar, hogy szarrá verik? 190 ezerért vettem 7 éve a 306-om de vigyáztam rá és a mai napig eltörném annak a kezét aki ráhajítja az ajtót mert egy ócska szar. Attól, hogy valami 2 havi fizetésbe került még meg lehet becsülni, nem feltétlen az értéket nézik az autótulajdonosok és autóbolondok hanem amit az a kocsi képvisel...

Egy autónak lelke van amit pátyolgati kell és ha így teszel tök mindegy hány éves és mennyit ér kivisz a világból és sose hagy cserben, egy kis megbecsülést kaphat az a 4 keréken járó nap mint nap életedet rábízó fémcsomagolás. Én a 26 évesre is ráköltöm a pénzt, hogy ne húzzam a szám mikor ránézek, hogy horpadással és festéklehúzódással teli, ez elmond mindent egy autó gazdájáról, hogy mennyire vigyáz a dolgaira. Nem szebb ránézni úgy a kocsidra, hogy nem más autó festéke tartja össze?

(#28) joysefke válasza 66zio (#26) üzenetére


joysefke
(veterán)

Csúúúsztatsz :)

Egész eddig ajtórányitásokról meg kis karcokról volt szó, te meg idejössz egy komoly kárt okozó eseménnyel ami ráadásul szándékos rongálás is.

Áruld el nekem erkölcsileg tévedhetetlen Fórumtársam:
Te hogyan kezelnéd ezeknek a parkolói karcolásoknak a problematikáját? Azokét amelyekből Budapesten szinte mindenki kap évi 2-3-at akinek utcán parkol a kocsija és forgalmas bevásárlóközpontba jár vásárolni?

(#29) 66zio válasza joysefke (#28) üzenetére


66zio
(tag)

Nem csúsztatok, túlozok.
Azért TÚÚÚLoztam (tudod ez egy eszköz, hogy jobban érzékeltess dolgokat valakivel), hogy megértsd, hogy nem te döntöd el kinek mi a kár.

De akkor kisebb példa. Mondjuk szélvédőd jobb alsó sarkába kerül egy 4cm-es karcolás. Kár-e vagy sem?
Valaki szétbasz egy üveget a földön, de ettől még nem lyukad ki a kereked, amikor állsz ki a parkolóból amiatt mert TE ráhajtasz kilyukad. Ő hibája vagy a tied? Kár-e vagy sem?

Attól még, hogy mész a tömeggel és leszarod, hogy kárt okozol másnak, attól még nem lesz elfogadható. Vagy ha így gondolod tessék lópikulát is enni, hisz 100 millió légy nem tévedhet.

Attól még, ha kirabolsz egy embert és elszaladsz és nem buksz le attól még igen is rossz fát tettél a tűzre.
Ha megkarcolsz egy autót és elmész attól még kárt okozol.

Az meg, hogy véletlen-e valami nem számít. Hozok még egy túlzó példát mert úgy érzem nagyon szereted ezeket. Véletlenül megölsz egy embert, attól még, hogy véletlen, vállalnod kell. Úgy hívják, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés.

Curve 5 font és ingyen bankártya. Meghívóért PM

(#30) flymi válasza Agyturbina (#20) üzenetére


flymi
(őstag)

Aki meg azt akarja elmagyarázni, hogy mert éveket dolgozott egy autóért, hat tegye, csak azt nem értem minek -> Erre könnyen válaszolhatok neked a saját példámmal. 3 évig spórolgattunk a kocsira, h mire asszony terhes lesz és meg is jön a baba, biztonságos autóban tegyük meg a kilométeret. Légzsákok, abs, ami csak kellhet. A nyeszlett r19 rönyótól éppen ezért határozottan eltiltottam az asszonyt, h beüljön utasként (nincs jogsija), az a kocsi nem egy életbiztosítás. 3 év alatt két keresetből, de kis fizuból így vettük a millás (nem ér annyit egyébként) 2005-ös focus kombit. Ennyi.
Engem azért bosszantana ha összetörnék és nem is tudnék hirtelen másikat venni.
Ha egyedülálló lennék kutya-macska nélkül, akkor esetleg én is úgy állnék hozzá, mint te. De mivel nekem nincs 9 életem, mint egy cicának ezért fő a biztonság. Egy-két légzsáknál alább már nem adnám. 2019-et írunk azért most már.
Mindig elborzaszt, h pölö (ruszki karambolos videókat nézve) 50-es tempónál szembe sávba átcsúszó Lada és mondjuk ott szemből is 50km/h-val érkező modernebb kocsi karamboljánál a fapad autósnak mennyi esélye van bennmaradni a gépben holtan. Elmondom: sok. Ez egy százzal a betonfalnak tipikus esete. Kösz, én ebből nem kérek. :N

Remélem lejött mit akarok ezzel mondani. Kis pénz, normál autó, sok évig gyűjtögetés. Ez van.

Az autó egy tárgy, nem életcél, vagy befektetés, használva van kopik törik -> Ez így van. De ha már használom, akkor legyen jó, szolgáljon, juttasson el a-ból b-be uram bocsá hosszú utakon kényelmesen, ergó azért igenis törődést igényel. Nem kell minden hétvégén polírozni, az a ló másik oldala, de ha már megvettem (számomra) drága pénzért, akkor vigyázok rá.
A befektetés rész pedig épp lehet igaz is, egy régi ritka ferrari értéke minden évben egyre csak nő. Van akinek az a defektje, h ezeket a vasakat gyűjti és ápolgatja, istenem. Tegye ha megteheti, neked mit fáj? :D

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#31) joysefke válasza rdt89 (#27) üzenetére


joysefke
(veterán)

"Ha egy apró piszricsáré karcolásról vagy egy kicsit nagyobb karcolásról van szó, ami lejön polírozással, akkor igen. Elküldeném az anyjába. Fizetni csak végső esetben fizetnék, töltenék ki betétlapot."

De akkor gondolom ott helyben fel is políroznád, hogy ami okozva lett hiba eltűnjön. Igen is a mikro karcolás is a másik tulajdonának rongálása és ne annak álljon feljebb és okoskodjon aki okozta a hibát hanem kérjen elnézést ha volt bőr az arcán telibe verni akkor legyen bátorsága bocsánatot is kérni és a hibáiért vállalni a felelősséget és ne kihúzni a nagy szájával alóla magát.

Nézd, mint már 10x leírtam, én óvatosan közlekedek, nem verem rá az ajtót senkire. Ezen felül nem bánok a másik autójával csak azért figyelmetlenebbül vagy máshogy mert az öreg és vagy értéktelenebb vagy akár csak ütött-kopott autó. Sokkal egyszerűbb figyelmesen parkolni, mint utána magyarázkodni meg ügyet intézni.

Ha véletlenül megtörténik a baj és egy picit meghúznám a másik fél kocsiját nyilván nem én leszek az aki elkezd arcoskodni. Bocsánatot kérek stb.

Abból viszont nem engedek, hogy csórikámnak nem leszek a balekja. Azért mert csináltam egy mini-karcolást nem fogom betétlap kitöltéssel kezdeni vagy teljes elem fényezését fizetni. Akkor sem ha szép az autója. Ezek olyan dolgok amelyek évente több alkalommal fordulnak elő azzal aki itt BP-en az utcán parkol. És a legritkább esetben lesz a kis károknak meg az elkövetője.

Azt hogy mennyire tele vannak itt Pesten a parkolók és mennyi ilyen incidens van, vidékről elég nehéz elképzelni.

Szóval ha valaki nekem esne, hogy itt van a piszricsálé karc "húdemostaztán ez meg az", és bolhából próbálna elefántot kreálni, nos akkor kénytelen lennék elküldeni az anyjába.

(#32) Tikakukac válasza joysefke (#31) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Azt megnézném, amikor ilyen esetben igazságügyi autószakértőt kérsz, hogy számolja ki neked mennyi részed lesz a festésben :P

Egyszerű a dolog: nem teremtesz alapot arra, hogy kelljen betétlapot tölteni. Ha meg mégis, akkor töltesz. Igazságtalan? Óh baszkikám, az egész világ az :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#33) joysefke válasza 66zio (#29) üzenetére


joysefke
(veterán)

A túlzás az más, Te még mindig csúsztatsz.

Segítek, hogy megértsd a különbséget:
én végig kizárólag arról beszéltem, hogy a napi közlekedésben gondos, körültekintő vezetés mellett is előfordulnak apró sérülések, horzsolások, konkrétan ajtónyitásról és parkoláskor horzsolásról volt szó).

Részemről irreálisnak tartom azt, hogy ezekből az évente több alkalommal (ÉRTSD: én 13,5 év alatt 2 max 3 ilyen apró horzsolást okoztam, de én évi 2-3-at tuti bekaptam amíg az utcán parkoltam) előforduló apró károkból amelyek érdemben nem befolyásolják sem az autó műszaki állapotát, de igazából még a kinézetét sem. Mert nekem ne mondja senki, hogy egy 2-3cm-es kis horzsolás esztétikai tényező. Ha valaki full végighúz egy elemet az nekem már nyilván más kategória.

Szóval én nem érzem reálisnak azt, hogy az emberek évente többször ebből ügyet csináljanak (vagy engem akarjon rákényszeríteni valaki, hogy az üggyel évente többször foglalkoznom kelljen) ilyesmiből. Úgy hogy az ügynek a költsége tehát az elem számlával igazolt fényezése vagy éppen Bónusz fokozat csökkenése no meg a kárszakértőhöz járkálás meg igazolások beszerzése az eléri mondjuk az 50E forintot. Aztán 3-4 hónap múlva jön a következő mutatós karc.

Ezt én nonszensznek tartom. Lehet velem egyetérteni vagy sem, de ne kérd azt tőlem, hogy úgy gondolkodjak, mint ahogy 15 évvel ezelőtt tettem amikor anyukámtól kaptam kocsit és zsebpénzből tankoltam...

Attól még, hogy mész a tömeggel és leszarod, hogy kárt okozol másnak, attól még nem lesz elfogadható. Vagy ha így gondolod tessék lópikulát is enni, hisz 100 millió légy nem tévedhet.

Nem nagyon okozok kárt másnak. :U

(#34) Chaser válasza joysefke (#19) üzenetére


Chaser
(titán)

Semmi duh, megfelelo eljaras arra a viselkedesre amit mondtal, no, az ilyenek igy tanuljak meg a tisztesseget, ha mar a kedves apukanak es anyukanak nem sikerult a neveles
Egyebkent nem vezetek, epp az ilyenek miatt ( : valakit elobb-utobb ugyis kifileznek, mindemellett autom mar volt es szoktam azzal utazni, es 100% h senki autojat nem barmoltam szet ajtonyitassal, akkor se ha ugy kellett kiszallnom h 2d-be kellett konvertalodnom

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#35) 66zio válasza joysefke (#33) üzenetére


66zio
(tag)

Figyelj, én arról próbálok veled vitázni, hogy a „Részemről irreálisnak tartom” egy hülyeség. Nem az a lényeg, hogy te mit gondolsz (Pontosabban gondolhatod azt, hogy ez nem kár, de attól még az lesz). Az már a te döntésed, hogy karcolás esetén te konkrétan mit csinálsz, de attól még az károkozás. Ennyi.

A hsz-eidből én azt szűrtem le, hogy ez szerinted is így van, csak változott a véleményed, de nem azért mert rájöttél, hogy ez mégsem károkozás, hanem mert belefáradtál a többi ember leszaromságába és te is olyanná váltál, bocs.

Curve 5 font és ingyen bankártya. Meghívóért PM

(#36) sutszi válasza joysefke (#33) üzenetére


sutszi
(addikt)

Az a baj, hogy amikor van egy autó amire te rányomsz egy kis karcot, meg egy kis festéket a tiedből akkor megvonod a vállad mert az semmi. Aztán ugyanerre az autóra még 200 hozzád hasonló is hozzáteszi a sajátját... A végén megy így (YT alert) néz majd ki szerencsétlen használati tárgy.

Persze a karcok, meg sérülések egyenként lehet, hogy nem akkorák, de sok kicsi sokra megy... Amikor meg ott van, hogy eladásra megy akkor a tulajdonosnak értékvesztést kell elkönyvelni, mert a vásárláskor valahogy az ilyen kis piszlicsáré karcok felértékelődnek. Most akkor ez hogy van? Kettős mérce?

Nyissak egy perselyt, hogy a full elem fényezésének ez most az 1500Ft-os része? Aztán minden hülye dobjon bele pénzt? Arról nem is beszélve, hogy a fényezéssel ugyan ki lehet javítani, de eladáskor meg megint jönnek a szódásszifon fejűek a rétegvastagság mérővel, és akkor megint megy monopoly...

Tökmindegy, hogy te mit gondolsz a saját tulajdonodról... Ha te ganéval waxolsz nem érdekel. De más tulajdonát tisztelt annyira, hogy nem teszel benne kárt, vagy vállalod a felelősséget érte...legalább részben.

[ Szerkesztve ]

"Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37) joysefke válasza Tikakukac (#32) üzenetére


joysefke
(veterán)

Azt megnézném, amikor ilyen esetben igazságügyi autószakértőt kérsz, hogy számolja ki neked mennyi részed lesz a festésben

A biztosító _ki_fogja_ számolni, ha addig eljut az ügy. Sokra egy kis karcolásocskánál nem kell számítani.

(#38) Tikakukac válasza joysefke (#37) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Neked kis karcocska, nekem meg egy teli elem fényezése, hogy ismét olyan legyen, mint a karcocska előtt :B

Hülyének is megéri, nem? ;] És akkor én barom hülye idióta, rakok fel kavicsvédőket meg clear-bra-t élekre és ajtónyitókra, hogy még véletlenül se karcoljam szét a gépet :N

Ezt szeretem. Én beleteszem az időt, a pénzt, a lelkesedést és vigyázok a cuccaimra. Hogy ezt tisztelni kéne? Ugyan, hagyjuk már. Kultúra. Az ami nincs.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#39) SP!T


SP!T
(addikt)

Nekem két kisgyermekes szülőként a meglátásom az, hogy a parkoló helyek szűken vannak felfestve, egyszerűen túl keskenyek. Természetesen a családosoknak felfestett részen, ahol széles hely van soha nincs szabad hely, hisz mindenki családdal jön... Ha 12 éves Pistike ül hátul őt már illeti az. Ha mákom van és találok helyet mégis, akkor viszont tuti, hogy a mellettem álló nem középre áll be, hanem az autómhoz közel, hogy tutira ne tudjam kinyitni azt a tetves ajtót.
Akinek van gyereke biztosan tudja, hogy a gyerekülésbe egy gyereket akkor lehet csak berakni normálisan, ha az ajtót teljes terjedelmében kinyitom. Erre a parkoló helyek nagy része alkalmatlan és szinte mindig neki kell támasztanom a mellettem álló autó ajtajának (persze figyelve, hogy ne basszam szét).

Konklúzió: Lehetőleg ne parkolj olyan autó mellé, ahol van gyerekülés, mert nincs más választása az illetőnek, az ajtót neked fogja támasztani. De a combo kill a 3 ajtós autó, amiben gyerek ülés is van! :)

Ha pedig családi helyre parkolsz, gyerek nélkül b***d meg!

[ Szerkesztve ]

(#40) joysefke válasza 66zio (#35) üzenetére


joysefke
(veterán)

A hsz-eidből én azt szűrtem le, hogy ez szerinted is így van, csak változott a véleményed, de nem azért mert rájöttél, hogy ez mégsem károkozás, hanem mert belefáradtál a többi ember leszaromságába és te is olyanná váltál, bocs.

Valamikor úgy gondoltam, de most már máshogy gondolom. És nem, én a dolgoknak a lényegi részét nem szarom le. Deffenzíven közelekedek, nem sodrok másokat veszélybe, vigyázok parkolásnál és vigyázok ajtónyitásnál. Ez sokkal több, mint amit az autósok 80%-a megtesz. Sokkal.

Ha ezek ellenére mégis rányitnám valakire az ajtót és lenne egy hajszálkarc, vagy 2-3cm-en meghorzsolnám a fényezést, akkor a dolog súlyára való tekintettel elhajtanék a francba.

Mégpedig azért, mert pontosan tudom, hogy nem akarom magamnak a procedúrát ami egy ilyen semmiségnél van illetve tudom hogy fordított helyzetben én is pontosan ugyanerre számíthatok. 13,5év alatt egyetlen arc volt aki hagyott egy cetlit. Megegyeztünk egy jutányos (alacsony) összegben és kész mindenki ment útjára.

Figyelj, én arról próbálok veled vitázni, hogy a „Részemről irreálisnak tartom” egy hülyeség. Nem az a lényeg, hogy te mit gondolsz (Pontosabban gondolhatod azt, hogy ez nem kár, de attól még az lesz). Az már a te döntésed, hogy karcolás esetén te konkrétan mit csinálsz, de attól még az károkozás. Ennyi.

Na látod ebben éppen igazad van :)
A tényeknek nincsen szüksége a hitünkre. Velem a tapasztalatok -tények- tanították meg, hogyan működik a rendszer. Te pedig itt okoskodsz arról, hogy mit hogyan kellene csinálni. Sok sikert a magasztos elvek gyakorlatba való átültetéséhez.

(#41) DraXoN


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Látom nagyon küzdötök joysefke ellen.
De szerintem kb. igaza van azon a szinten ahol mondani próbálja. De mindenki más már "nagyobb" káreseteket is belemond...

az én mostani autóm is amióta nálam van sok sérülést kapott ... többsége csak úgy "megjelent" rajta egyik napról a másikra (utcán parkolás) ... nem tudok mit csinálni vele.. Idegeskedek-e miatta? nem.. menj el egy olasz vagy észak francia városba ... kb. az új autók is körbe vannak parkolási sérülésekkel.. ehhez képest az itteni állapotok "normálisak".

Mondjuk a kedvencem a fényezett lökhárító .. annyi értelme van, hogy a kis koccanás hatására is több tízezer legyen a javítás, ha javítani akarja az ember.. kész hímes tojás lesz tőle az autó...

A lényeg:
teljesen normális ha néha egyik lökhárító a másiknak megy kicsit ... az egyik ajtó a másikhoz "hozzáér".. a fémen/műanyagon a fényezés meg extra érzékeny így könnyen sérül... Nem szép utána? Lehet, hogy nem, de egyből javítani se feltétlen életszerű... vagyis, az utcán tárolós körülmények esetén pár hónap után lesz másik ilyen "sérülés" is rajta...
aki meg nagyon aggódik más autójáért lehet kapni ilyeneket: [link]
Tessék szépen felrakni mindenkinek aki a sajátjáért aggódik, az aggódjon más autójáért is...
és akkor legyen sárvédő gumi is.. úgy 2-3 hete kaptam kavicsfelverődést az előttem menő autótól (vagy a szembejövő sávból jött? nem tudom pontosan) ... szép kis nyomot hagyott a szélvédőn ...

de .. használati tárgy ... ahogy "kopik" elszomorít, de ez már csak ilyen... egy-egy ilyen sérülést (magam részéről) nem tekintek anyagi kárnak, világvégének... csak velejáró következménynek, hogy birtoklok valamit ami a környezeti hatásokkal szemben védtelen... a fényezés elsődleges célja is nem az, hogy "mutasson".. persze szép ha mutatós, hanem, hogy védje a karosszériát a rozsdásodás ellen.

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20@4100mAh

(#42) kenwood


kenwood
(addikt)

egyebkent az ilyen esetekre tok jo lenne kiszorni parszaz kamerat a varosban,es feltolteni a videokat a netre.a rendszamra,es a sunyi patkany elkovetore razoomolva.
illetve at a reszt,amikor korbenez,hogy el tud-e sunnyogni,szepen lassitva nyomni. tudja csak meg a csaladja,baratai,milyen gerinces emberrel van dolguk.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#43) Tikakukac válasza DraXoN (#41) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

teljesen normális ha néha egyik lökhárító a másiknak megy kicsit ... az egyik ajtó a másikhoz "hozzáér"..

Mi a f@szér' lenne normális? Ez így hova van rögzítve? Vagy ez általános dolog és én nem tudtam erről? Nyitom az ajtót, látom, hogy közeledik a másik autóhoz, megfogom és megállítom. Pont. Miért kéne hozzáérni? Tolatok be, forog be a kocsi eleje, nagyon-nagyon necces, behúzom a kézit, kiszállok, megnézem, ha nem jó igazítok.

Tényleg csak nekem olyan természetes az, hogy más tulajdonát nem basztatjuk semmilyen szinten?

Egyszer valaki felvetette, hogy akkor csomagold körbe a kocsidat bubis fóliával. Az igazi óvoda biturbó.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#44) DraXoN válasza Tikakukac (#43) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

mert az emberek nem figyelnek egymásra... ezért "normális" ...
illetve, vannak véletlen balesetek (mint a szél, vagy túl erős ajtóhatároló)

egyébként én is figyelek mások autójára (is, az enyémen kívül)... de volt már, hogy elmentem, és mikor mentem vissza majdnem, hogy a csomagtartón át kellett beszállnom...
meg azért vannak ajtók amit kicsit "nehéz" pont kér határolási pont között megtartani mert vagy "ide" vagy "oda" húzna, de az "oda" már a másik autó ajtólemezén túl van...

De felőlem törvényben lehetne szabályozni, hogy mostantól minden autónak csak olyan ajtaja lehet mint ami pl. a peugeot 1007-ben is van ... akkor sokkal kisebb lenne a rányitás esélye... meg szerintem a mai napig van egy wow faktora annak az ajtónak :DDD

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20@4100mAh

(#45) Tikakukac válasza DraXoN (#44) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Ja, hogy ha elér egy kritikus tömeget az influenza, akkor az normális. Ha elég hülye van az úton, az normális.

A véletlen balesetek meg, khm, igen. Mindenki IFA-val jár meg UAZ-zal, hogy 1 ponton akad, de az olyan, hogy letépi a felnőtt kezét. Meg Catrina hurrikán. Pontosan ketten tudjuk jelen esetben, hogy nagy vonatfüttyöt.

Ha gondod van a kocsival, csináld meg vagy csináltasd meg. Ne az én tulajdonom tesztelj vagy oldd meg a gondodat. Ha kell, szedd ki, vidd gépműhelybe, síkoltasd vagy állíttass az ajtón. Én megtettem már többször is :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#46) flymi


flymi
(őstag)

Egyszer Pécsen Árkádban parkolva csak úgy tudtam kihajtogatni magam a kocsiból, h az ajtót finoman rá kellett engednem a mellettem parkoló csillivilli Alfának. Másik oldalt sem maradt hely, a tükrök majdnem összeértek. Ennyi hely volt, kész. De nem lett semmi baja, még egy hajszál karc sem. Tudom, megnéztem, de nem voltam tőle ragadtatva, h így kellett kipréselnem magam. Odafigyelés kérdése az egész. De mivel nálam a biztonság az elsődleges szempont, már rendeltem ilyen rányitás védő gumi akármit. Igen, ettől jobban fogok aludni. Pár százast megér nekem az, h véletlenül se okozzak kárt más tulajdonában.
Ha parkolnom kell, igyekszem olyan helyet keresni, ahol legalább 3 autónyi hely van és beállok középre, vagy a parkoló végébe. Sokan nem szeretnek ennyit gyalogolni a kocsiig, nekem belefér. Kapkodásból, sietségből, tülekedésből mindig csak baj van.
Mindig vigyáztam a cuccaimra így a kocsival sincs ez másképp, de ezzel szerintem nincs semmi gond.
Egyébként igaz, h lehetnének szélesebbek a parkolóhelyek de ez sajnos nagyon sok esetben nem lenne megvalósítható. Viszont tény, h elkerülhetőek lennének a rányitásos/oldalbaszántós szituk nagy része.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#47) somogyib


somogyib
(őstag)

Nekem nincs kocsim (néha jól jönne de nem érdekel annyira - a szüleimnek se volt). De a cégeset elég sokat vezetem és van tapasztalatom, hogy sok ilyen jellegű sérülés van, amikor a parkolóban beülnél és látod, hogy meghúzták.

Ellenben a kocsi tulajoktól mindig csak a károgást hallom: drága az üzemeltetés, milyen sokat kértek a szervizben, meddig volt a szervizben, a bunkó mit csinált a forgalomban, megint meghúzták, stb. Szerintem ha kocsid van fel kell készülni ezekre, bunkókkal meg más szitukban is találkozik az ember.

A "szemük fényét" kifejezés azért sokat elárul. Te nem egy eszközként kezeled a járművet... :)

(#48) dnelb válasza joysefke (#11) üzenetére


dnelb
(addikt)

Az ilyen köcsögök ellen mint te van elől hátul kamera a kocsiban. Húzott már meg ilyen, szépen kiment hozzá a rendőr és fizetett is a paraszt. Remélem ugyanígy fogsz járni.

(#49) vince válasza SP!T (#39) üzenetére


vince
(őstag)

Három kis/közepes :D gyerek apukájaként abszolút átérzem a családos parkoló indokolatlan elfoglalása miatti fájdalmadat. Tecsóban volt egyszer, hogy kiszálltam és megkértem az orrom előtt a családos parkolóba behajtó idősebb házaspárt, hogy legyenek kedvesen máshova állni, szeretném három gyerekkel a végülis számunkra fenntartott helyre beállni. Flegmán odavetette, hogy majd ha végzett, eláll onnan. Megköszöntem a kedvességét és kerestem távolabb sima parkolót, találtam is.

Ja, kedves autóstársak, ha egy láthatóan családi használatban lévő (gyerekülésekkel teli) autó pont a vonalon áll és úgy foglal el két parkolóhelyet, az nem feltétlenül azért van, mert tahó a sofőr, elképzelhető, hogy csak így tud biztonságos oldaltávolságot tartani a szomszédoktól és megelőzni azt, hogy a gyerekek rányissák az ajtót más kocsijára. A Sharan ajtaja hatalmas (tolóajtósra nem volt pénz :DDD ), mindenkinek jobb így :)

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#50) DraXoN válasza Tikakukac (#45) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

az én autóm ajtaja nem ilyen (akadós).. de volt már olyanhoz szerencsém (fogalmam sincs az adott modell gyárilag olyan-e vagy sem)...

nem mondtam, hogy normális, de tenni egyedül annyit tudsz max, hogy önmagadra figyelsz .. én figyelek... de mivel a többiek máshogy viselkednek és sokszor a "másikéba beleszarok" elvet követik (bezzeg én más dolgára jobban figyelek mint a sajátomra.. mindig is így tettem, és "csodabogárnak" néztek emiatt már a középiskolában is)...
De az általános emberi "morál" nem olyan, hogy tudd a másik is úgy fog viselkedni, vagy hozzáállni a dolgokhoz ahogy azt te tennéd.
Pár ha azt nézzük mi a "normális" akkor csak az elvet elemezve: "amit a többség tesz"... de emiatt a normális néha "nem normális" (nevezzük inkább "ésszerűnek")...

vagyis ha én vigyázok más dolgára, és más is így tenne az én dolgommal, akkor lényegében tényleg csak a baleseté és a figyelmetlenség maradna mint "kockázati tényező", de sokan nem figyelnek, nem érdekli őket... vagy csak annyira, hogy a sajátja..

normális esetben autót se lopnának.. még is megteszik (saját autómat is lopták már el, de más rokonomét is)... vagy csak rommá törték és "otthagyták" (aki összetörte, nem vette észre, hogy leesett a rendszáma, így meglett ki volt)..

az emberek sokszor mások nem érdeklik ... és persze lehet ez csak valójában a hangos kisebbség, de elő-elő kerülnek ezen problémás alakok... és "otthagyják" a nyomukat... de egy ajtó belenyitásra az évek alatt én is már lassan kb. csak legyintek (vannak más sérülések az autón).. egyébként én lehetőség szerint nyitom rá másokra, és élvédő is van az autó ajtaján... és arra is figyelek a másik autós be-ki tudjon lehetőség szerint szállni (ne álljak túl közel).

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20@4100mAh

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.